NIEUWS EVENEMENTEN RAALTE

TOCH EEN BEETJE RIBS & BLUES BELEVEN?

Op 2e Pinksterdag , maandag 1 juni , kun je bij RTV Oost een mooie terugblik op Ribs & Blues verwachten. De uitzending bevat een compilatie van eerder geschoten beelden, flarden van live optredens en natuurlijk interviews ( o.a. Ryan Mc Garvey!) en een gesprek met onze voorzitter Ton Groot Beumer.
De uitzending begint om 17.15 , duurt ongeveer 35 minuten en zal ieder uur daarna worden herhaald.
Pak een biertje en een sparerib, zet de TV stoel in de relax modus met je luchtgitaar binnen handbereik en geniet toch weer een beetje van de unieke Ribs & Blues sfeer op ons compenserende Pinksterfeestje !

Heb je hier niet genoeg aan? Op You Tube wemelt het van live opnames van eerdere Ribs & Blues edites. Daarnaast heeft onze trouwste bezoeker, bluesrocker Harry Boertien uit Marienheem tijdens het Pinksterweekend een prachtige compilatie in petto met beelden van Walter Trout, Julian Sas, Matt Anderson,Sass Jordan, Ryan Mc Garvey en vele anderen die onze podia beklommen.

Je kunt ze bekijken via zijn website  www.fotosbluesrock.nl

Bron: Ribs&Blues www.ribsenblues.nl

Raalte voor het eerst in 24 jaar zonder Ribs & Blues: 'Een bijzonder gevoel'

Zeg Pinksteren en Raalte samen in één zin en bijna iedereen weet dat je het dan vermoedelijk over Ribs & Blues wilt hebben. Het grootste gratis toegankelijke bluesfestival van Nederland gaat voor het eerst in 24 jaar niet door. "Een bijzonder gevoel", vat voorzitter Ton Groot Beumer samen.

Normaal gesproken zouden er rond deze tijd twee enorme festivaltenten op de Domineeskamp in Raalte staan, zouden er duizenden mensen aanstalten maken om richting Raalte te trekken en zouden de spareribs al in de marinade liggen.

Dit jaar niet. Ribs & Blues kan voor het eerst in haar bestaan niet doorgaan, dat heeft natuurlijk alles te maken met de uitbraak van het coronavirus.

 

'Jammer, maar ook niet meer dan dat'

Op de plek waar normaal gesproken het festivalterrein wordt opgetrokken, spreken we Ribs & Blues-voorzitter Ton Groot Beumer.

"We zouden op dit moment eigenlijk met heel andere dingen bezig zijn dan waar we nu mee bezig zijn. Dat is jammer, maar ook niet meer dan dat."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/331180/Raalte-voor-het-eerst-in-24-jaar-zonder-Ribs-Blues-Een-bijzonder-gevoel

Website: www.ribsenblues.nl

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 30-5-2020

‘De sfeer van Ribs & Blues thuisbrengen’

Mariënheemse liefhebber zet zijn site in teken van Raalter festival

MARIENHEEM - Potverdorie, wat jammer; dat was de eerste reactie van Harrie Huisman, vaste bezoeker en groot liefhebber van Ribs & Blues, toen hij te horen kreeg dat het festival dit jaar niet doorgaat. De Mariënhemer dacht even na en komt nu met een alternatief; op zijn eigen site zal hij het hele pinksterweekeinde registraties van eerdere optredens op het Raalter festival laten zien.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/05/de-sfeer-van-ribs-blues-thuisbrengen

Website: www.fotosbluesrock.nl

Bron: Salland Centraal / 29-5-2020

Ribs & Blues door de jaren heen

Pinksteren, bluesmuziek en spareribs vormen een soort drie-eenheid in Raalte en omstreken. Op de Domineeskamp in het centrum van Raalte wordt sinds 1997 met Pinksteren het Ribs & Bluesfestival gehouden. Het is het grootste gratis toegankelijk bluesfestival van Nederland. De uitbraak van Covid-19 trok dit jaar ook een streep door dit festival, maar bij RTV Oost kun je er toch op Tweede Pinksterdag van genieten.

RTV Oost is de afgelopen jaren geregeld te gast geweest op het festival en daaruit laten we de hoogtepunten zien. Een uitzending vol muziek en reportages. Over onder meer camping De Zwerver, het succes van de spareribs en het Raalter carillon dat bluesmuziek speelt.

Verslaggever Ties van der Heide blikt met voorzitter Ton Groot Beumer van de Stichting Ribs & Blues terug én vooruit op volgend jaar.

Ribs & Blues door de jaren heen zie je maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, op TV Oost vanaf 17:10 uur. De uitzending wordt elk uur herhaald en is hier terug te kijken.

www.rtvoost.nl/nieuws/331183/Ribs-Blues-door-de-jaren-heen

Website: www.ribsenblues.nl

Bron: RTV Oost / 28-5-2020

Luttenberg loopt warm voor Dorpskwis

LUTTENBERG - Luttenbergers staan te popelen om mee te spelen in de Dorpskwis. De inschrijving voor het evenement moest binnen een dag worden gesloten vanwege de grote belangstelling. Zestig teams van vrienden, buren en familieleden gaan op zaterdag 31 oktober strijden om het prijzengeld dat geheel ten goede komt aan goede doelen.

Het fenomeen van de dorpskwis is overgewaaid uit Brabant, waar dorpen soms maandenlang op de kop staan. Ook in Salland slaat het verschijnsel aan. Eind vorig jaar viel een quiz in Raalte in de smaak. In Luttenberg is het animo eveneens groot. Binnen vierentwintig uur na de start van de inschrijving moest de organisatie al een wachtlijst aanleggen voor deelnemende teams.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/05/luttenberg-loopt-warm-voor-dorpskwis

Facebook: www.facebook.com/dorpskwisluttenberg2020
Bron: Salland Centraal / 18-5-2020

Ook streep door Muziekestafette

HEINO - Stichting Open Muziekestafette Heino heeft besloten om een streep te halen door de Muziekestafette van dit jaar. De onzekere situatie omtrent het coronavirus heeft het bestuur, dat er nog lang de moed in hield, uiteindelijk toch doen besluiten om het evenement te cancelen. “Een moeilijke beslissing, maar qua tijdspad blijft het allemaal zeer onduidelijk”, stelt Voorzitter Huub Schultz. “Daarbij komt ook dat als het festijn door had kunnen gaan, we veel meer bezig zouden zijn met crowdmanagement, oftewel het goed en veilig sturen en leiden van de mensenmassa door de kerk.” De tiende editie van de Open Muziekestafette Heino is nu gepland in oktober 2021.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/05/ook-streep-door-muziekestafette

Website: www.muziekestafette.nl

Bron: Salland Centraal / 10-5-2020

Alternatieven lopen vast: dit jaar geen Sallandse Wandelvierdaagse

De Sallandse Wandelvierdaagse gaat dit jaar niet door. Dat heeft het de organisatie gisteravond besloten. Het evenement is te groot om door te laten gaan en de organisatie heeft geen geschikte aangepaste vorm kunnen vinden.

Minister Hugo de Jonge schreef in een Kamerbrief dat evenementen met meer dan honderd mensen voorlopig niet door kunnen gaan. Dat mag pas als er een vaccin tegen het coronavirus is. Voor veel evenementen betekent dat een streep door dit jaar aangezien verwacht wordt dat een vaccin nog een jaar op zich laat wachten.

Helemaal als een verrassing komt de noodgedwongen beslissing van de speciaal opgerichte taskforce van de Sallandse Wandelvierdaagse niet. "Wij hebben al een tijdje gekeken naar een vorm die past in de anderhalvemetersamenleving, maar dat bleek niet haalbaar. Er doen te veel wandelaars mee", legt Maaike Heethaar van de organisatie uit.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/330264/Alternatieven-lopen-vast-dit-jaar-geen-Sallandse-Wandelvierdaagse

Website: www.sw4d.nl
Bron: RTV Oost / 8-5-2020

Video: Sallandse wandelvierdaagse 2019 / VTV Sallandia

Dik honderd teams doen mee aan quiz Spoolder

LUTTENBERG - Dik honderd teams hebben afgelopen zaterdagavond meegedaan aan de quiz van Café en Zalen Spoolder in Luttenberg. Presentator Marcel Veldkamp stelde op internet ruim tachtig vragen en aan de teams de taak om die vanuit de huiskamer te beantwoorden en de antwoorden up te loaden.

Team Bouwhuus ging met de eerste prijs aan de haal. De Bakkerties werden tweede; de Boossies derde. De teams hebben hun prijzen inmiddels ontvangen. Alle deelnemende teams hadden vooraf een bier- en snackpakket thuis ontvangen.

www.sallandcentraal.nl/2020/05/dik-honderd-teams-doen-mee-aan-quiz-spoolder

Website: www.zaalspoolder.nl

Bron: Salland Centraal / 5-5-2020

Koningsdag Raalte / Kinderspelen / 27-4-2018

Dit jaar zijn er geen koningsdag activiteiten.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=N6pqTdL2HCs
Website: www.evenementenraalte.nl
Bron: VTV Sallandia / 27-4-2020

Streep door Sallandse feesten

REGIO - Door de verlenging van de coronamaatregelen gaat er een streep door veel Sallandse zomerfeesten, waaronder Stöppelhaene en de Heinose Pompdagen. Een flinke domper voor lokale horeca, die al te maken krijgen met financiële klappen door de coronacrisis.

Evenementen blijven tot 1 september verboden. Horecagelegenheden blijven voorlopig tot 20 mei gesloten.

www.sallandcentraal.nl/2020/04/streep-door-sallandse-feesten

Bron: Salland Centraal / 21-4-2020

Expositie omtrent vrijheid bij Cult

RAALTE - De atelierhouders van Cult Raalte presenteren tot 15 mei een expositie rondom het thema vrijheid in de etalage van hun locatie aan de Marktstraat 7. Marry Jurjens, Harry Vossen, Karina Wijninga, Annette Wijninga en Sybilla Tonissen laten daar verschillende werken zien, waarmee ze aansluiten op ’75 jaar vrijheid’. Deze waren speciaal gemaakt voor de festiviteiten omtrent de bevrijding, die helaas in verband met het coronavirus niet doorgaan.

www.sallandcentraal.nl/2020/04/expositie-omtrent-vrijheid-bij-cult

Bron: Salland Centraal / 19-4-2020

Raalter oogstfeest Stöppelhaene wacht ontwikkelingen rond coronavirus af

RAALTE - Het bestuur van Stöppelhaene wacht voorlopig de ontwikkelingen rond het coronavirus af. “Op dit moment kunnen we nog geen goed besluit nemen over het al dan niet doorgaan van het feest in eind augustus. We moeten afwachten wat er de komende maanden gebeurt, wat er kan en mogelijk is. Waarbij we ons uiteraard aan alle gestelde regels houden”, zo zegt voorzitter Paul Wittenhorst.

Hij realiseert zich wel dat de huidige situatie gevolgen kan hebben. In elk geval voor het oogstcorso op donderdagmiddag 27 augustus. “We snappen heel goed dat de wagenbouwers het lastig krijgen om nu aan het bouwen te gaan. De grote wagens vanuit Drenthe die elk jaar meerijden, zullen in ieder geval niet naar Raalte komen. Dat betekent dus in ieder geval een kleiner corso. Of misschien toch iets anders.”

Hetzelfde geldt voor de Roggemaaiersdag eind juli, traditioneel het startschot voor het Sallands Oogstfeest, bij de Knapenvelder waar onder meer de nieuwe Sallandse Boer wordt gepresenteerd. “Soms zou je willen dat je een glazen bol had om te zien wat er komende maanden precies gaat gebeuren. Tijdens Stöppelhaene vieren we de zomer en de binnengehaalde oogst, hopelijk kan dat dit jaar. Ik denk dat we tegen die tijd ook allemaal wel toe zijn aan een feestje.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/04/soms-zou-je-willen-dat-je-een-glazen-bol-had

Website: www.stoppelhaene.nl

Bron: Salland Centraal / 17-4-2020

Dorsdag Salland Ploffers / 22-4-2019

Kijk de dorsdag terug van vorig jaar. De dorsdag van de Salland Ploffers is dit jaar afgelast.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=6bQWIuvgXnM
Website: www.evenementenraalte.nl
Bron: VTV Sallandia / 13-4-2020

Paasvuur van ’t Giet Vedan Heino / 21-4-2019

Kijk het paasvuur terug van vorig jaar. Het paavuur is dit jaar afgelast.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=rddEXaJ-gMU
Website: www.evenementenraalte.nl
Bron: VTV Sallandia / 12-4-2020

Organisatoren Farmstacle Run trekken stekker uit 2020-editie

HEINO - De populaire Farmstacle Run in Heino gaat dit jaar niet door. De 2020-editie stond eind juni gepland, maar door de onzekere situatie heeft het bestuur besloten om het evenement dit jaar niet door te laten gaan. “Er gaat een streep door de editie van 2020, maar wij hopen in 2021 weer een fantastische run neer te zetten”, aldus het bestuur.

www.sallandcentraal.nl/2020/04/organisatoren-farmstacle-run-trekken-stekker-uit-2020-editie

Website: www.farmstaclerun.nl
Bron: Salland Centraal / 11-4-2020

Jubileumeditie 50 jaar races Luttenbergring uitgesteld en verzet naar 26 september

Het bestuur van de Stichting Behoud Luttenbergring heeft de jubileumeditie van de Classic Races verzet van 13 juni naar 26 september. De organisatie ziet zich tot uitstel genoodzaakt als gevolg van de coronamaatregelen.

Er hadden zich al driehonderd deelnemers aangemeld voor de races in het kader van 50 jaar Luttenbergring. Hun inschrijving blijft gehandhaafd voor de latere datum.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/328954/Jubileumeditie-50-jaar-races-Luttenbergring-uitgesteld-en-verzet-naar-26-september

Bron: RTV Oost / 9-4-2020

Koeiendans bij de Rosahoeve in Raalte, maar helaas zonder publiek

RAALTE - Vorig jaar stond het helemaal vol langs het weiland bij Raalte-Noord, maar vandaag was er niemand. In verband met het Coronavirus is helaas niemand welkom. “Zoals te zien aan de koeien vanmorgen maakte het voor hen geen verschil of dit met of zonder publiek is. Voor ons is het wel jammer, wij vinden het leuk om dit voorjaarsritueel met belangstellenden te delen”, vertelt Hanneke Kleverkamp van de Rosahoeve.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/04/koeiendans-bij-de-rosahoeve-in-raalte-maar-helaas-zonder-publiek

Youtube: www.youtube.com/watch?v=KzkZcwAGuUk
Website: www.rosahoeve.nl
Bron: Salland Centraal / 8-4-2020

Oproep om 75 jaar bevrijding te herdenken

RAALTE - “Hang op de dag dat jouw dorp in april 1945 werd bevrijd de vlag uit. Zo staan we toch samen stil bij de bevrijding.” Met deze oproep steunt burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte de oproep van de lokale en provinciale organisaties om de viering van 75 jaar bevrijding deze weken niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

“Er waren ontzettend veel mooie activiteiten in voorbereiding om 75 jaar vrijheid te vieren”, vertelt Dadema. “Helaas kunnen deze niet doorgaan en daarom doe ik een oproep: hang op de Bevrijdingsdag van jouw dorp de vlag uit! In verschillende dorpen en door de provincie Overijssel is hiertoe al een oproep gedaan. Ook kun je deze dag ’s avonds om acht uur een kaarsje aansteken, voor het raam, op het balkon of in de tuin.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/04/oproep-om-75-jaar-bevrijding-te-herdenken

Website: www.raalteviertvrijheid.nl
Bron: Salland Centraal / 6-4-2020
Afbeelding: gemeente Raalte

Landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg volledig vernieuwd, maar nog niemand kan het zien

Twee jaar lang keken ze er al naar uit, de vrijwilligers van Landbouw museum De Laarman in Luttenberg. Maar de feestelijke opening van het verbouwde landbouwmuseum, die voor dit weekend in de planning stond, valt in het water door de coronacrisis. Het museum mag voorlopig niet open.

De teleurstelling onder de groep vrijwilligers is enorm. Ze hebben de afgelopen twee jaar keihard gewerkt om het landbouwmuseum een flinke opknapbeurt te geven. De oude schuren, waar de landbouwmachines en tractoren stonden, zijn helemaal verbouwd. Veel van het werk is door de vrijwilligers zelf gedaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/328635/Landbouwmuseum-De-Laarman-in-Luttenberg-volledig-vernieuwd-maar-nog-niemand-kan-het-zien

Website: www.delaarman.nl
Bron: RTV Oost / 5-4-2020

Zonder publiek en twee weken te vroeg

LUTTENBERG - Al dat werk voor niks. Geen publiek (althans niet fysiek aanwezig), geen verbroedering, geen inkomsten, maar toch was afgelopen zaterdag de sfeer bij Jeugdgroep Aksie in Luttenberg best goed. De jongeren staken onder toeziend oog van de politie en een camera van RTV Oost hun paasvuur in de brand.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/zonder-publiek-en-twee-weken-te-vroeg

Bron: Salland Centraal / 31-3-2020

Fik erin! Een paasvuur vanaf je luie stoel | RTV Oost

Omdat alle Overijsselse paasvuren dit jaar niet doorgaan wegens het coronavirus, brengen we het paasvuur naar je huiskamer. Geniet vanaf je luie stoel van een Sallands paasvuur.

Noot: Deze video is live uitgezonden, dus af en toe zie je onderin beeld een tekst verschijnen die live is ingestart. Stoor je er vooral niet aan :-)

Youtube: www.youtube.com/watch?v=qWWEF8GDgIU
Bron: RTV Oost / 28-3-2020

Streep door ‘Strijd van Salland’

Door coronavirus dit jaar geen jubileumeditie

HEINO - Het zou de vijfde Strijd van Salland worden. Toch ziet het bestuur zich vanwege het coronavirus genoodzaakt tot afgelasting van deze jubileumeditie. ,,Met pijn in ons hart,” aldus Ingrid Lindeboom namens de organisatie.

Sportpark de Kampen zou voor de vijfde maal het decor worden van een bijzonder evenement, komende 21 juni. De inschrijving was inmiddels volop gestart en ook de eerste donaties stroomden al binnen. Geld, bedoeld voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. ,,Een streep door ons evenement zetten voelt dubbel,” vertelt Ingrid. ,,We kunnen echter niet anders dan afgelasten. Het is lastig om met de voorbereiding bezig te zijn terwijl je niet weet of het überhaupt door kan gaan eind juni. Bovendien ligt de focus van potentiële sponsoren nu waarschijnlijk ergens anders.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/streep-door-strijd-van-salland

Website: www.strijdvansalland.nl
Bron: Salland Centraal / 30-3-2020

Raalter rockevenement ‘Legends of Rock’ verplaatst naar september

RAALTE - Het festival ‘Legends of Rock’ wordt verplaatst naar 18 en 19 september 2020. Het evenement zou op 12 en 13 juni plaatsvinden, maar door de coronacrisis is besloten om het te verplaatsen. Legends of Rock wordt voor de derde editie georganiseerd en verkocht vorig jaar op één van de 2 dagen volledig uit. Het evenement in Raalte op het terrein naast het Hoftheater trok vorig jaar circa 3.500 bezoekers en is daarmee voor liefhebbers van rockmuziek uit de brede regio nu al een vaste prik in de agenda.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/raalter-rockevenement-legends-of-rock-verplaatst-naar-september

Website: www.legendsofrock-raalte.nl

Bron: Salland Centraal / 27-3-2020

Streep door Ribs & Blues in Raalte: "Zuur, maar we hebben er vrede mee"

“Ja, het is wel duidelijk”, zucht festivaldirecteur Ton Groot Beumer. “Editie 2020 vindt geen doorgang. Zuur, maar we zagen het aankomen.”

Meteen na de persconferentie vanavond trok de preses van Ribs & Blues de conclusie. Editie 2020, die van 30 mei tot 1 juni zou plaatsvinden, gaat niet door.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/327959/Streep-door-Ribs-Blues-in-Raalte-Zuur-maar-we-hebben-er-vrede-mee

Website: www.ribsenblues.nl
Bron: RTV Oost / 23-3-2020

Kabinet: Alle evenementen tot 1 juni verboden, boetes bij onvoldoende afstand houden

REGIO - Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Alle evenementen, zonder ondergrens van een aantal personen, worden verboden tot en met 1 juni. Ook kondigde minister Grapperhaus aan dat burgemeesters de mogelijkheid krijgen om in bepaalde gebieden een verbod op groepsvorming in te voeren. Bij overtreding kan een boete opgelegd worden van 400 euro.

Afgelaste evenementen

Een flink aantal evenementen, waaronder Koningsdag en Bevrijdingsdag, kan door de maatregelen niet door gaan. Ook Dauwpop (21 mei) en Ribs&Blues (30 mei, 31 mei en 1 juni) vallen in het water.

www.sallandcentraal.nl/2020/03/kabinet-alle-evenementen-tot-1-juni-verboden-boetes-bij-onvoldoende-afstand-houden

Bron: Salland Centraal / 23-3-2020

Raalte in de Smaak gecanceld

RAALTE - Het jaarlijkse culinaire evenement ‘Raalte in de Smaak’ van 11 tot en met 13 september gaat dit jaar niet door. Het bestuur heeft dat besloten door de huidige coronacrisis.

Voor de dit jaar nieuw aangetreden voorzitter Frans Rouwenhoff was het een moeilijke, maar ook noodzakelijke keuze. “Ik had mij natuurlijk een heel andere start als nieuwe voorzitter van In de Smaak voorgesteld maar helaas. Willen we In de Smaak half september zoals gepland laten doorgaan, dan moeten we horecabedrijven en sponsoren nu al gaan benaderen in verband met de vele voorbereidingen. Dat lijkt ons echter in deze crisistijd absoluut niet gepast. Ze hebben zorgen genoeg en moeten waarschijnlijk alle zeilen bijzetten om het hoofd komende weken en maanden boven water te houden. Daarin kunnen we hen alleen maar veel sterkte en wijsheid toewensen. Hopelijk kunnen we dan samen volgend jaar weer een heel mooi culinair evenement met de beste restaurants uit Salland neerzetten.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/raalte-in-de-smaak-gecanceld

Website: www.indesmaakraalte.nl

Bron: Salland Centraal / 23-3-2020

Foto: VTV Sallandia

Fietstocht ‘Omloop van Salland’ gaat niet door

REGIO - De lentetocht Omloop van Salland van de fietsclubs Heikera Heino en CRT Raalte gaat op zaterdag 4 april niet door. Het afblazen heeft alles te maken met de maatregelen die het kabinet heeft genomen om tot en met 6 april grotere evenementen te verbieden. De beide verenigingen blazen voor dit jaar de verdere voorbereidingen van de tocht af. De derde editie van de Omloop van Salland vindt daarom plaats op zaterdag 3 april 2021.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/fietstocht-omloop-van-salland-gaat-niet-door

Bron: Salland Centraal / 23-3-2020

Bevrijdingsprogramma Raalte voor april gecanceld

RAALTE - Raalte viert Vrijheid heeft alle geplande activiteiten in de maand april gecanceld. Er wordt nog gekeken naar de mogelijkheden voor een alternatief programma op een later tijdstip.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/bevrijdingsprogramma-raalte-voor-april-gecanceld

Website: www.raalteviertvrijheid.nl
Bron: Salland Centraal / 18-3-2020

Paasvuren Enter, Heino en Wierden afgelast: "Een financiële strop"

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de diverse paasvuren in de provincie. Zo zijn de vuren in Enter, Heino en Wierden afgelast. Voor 't Giet Vedan in Heino is dat een dubbele klap, want eerder zag de groep ook al de carnavalsoptocht geannuleerd worden. "Balen is wel het goede woord. Dit is een financiële strop", vertelt voorzitter Joost Hofhuis.

De carnavalsoptocht, die vanwege stormachtige omstandigheden geschrapt werd, kostte de vereniging vijftienduizend euro voor het bouwen van de wagen en de pakken. "Ongeveer de helft zouden we weer terugverdienen met het paasvuur", rekent Hofhuis uit.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/327595/Paasvuren-Enter-Heino-en-Wierden-afgelast-Een-financiele-strop

Bron: RTV Oost / 17-3-2020

‘t Giet Vedan uit Heino gelast paasvuur af

HEINO - ‘t Giet Vedan uit Heino heeft besloten om het jaarlijkse paasvuur niet door te laten gaan. Andere dorpen lieten de afgelopen uren en dagen ook al weten de evenementen af te gelasten. “Let op elkaar en laten we er volgend jaar dan maar een extra mooi feest van maken”, schrijft de vereniging op Facebook.

www.sallandcentraal.nl/2020/03/t-giet-vedan-uit-heino-gelast-paasvuur-af

Bron: Salland Centraal / 17-3-2020
Video: Paasvuur Heino 2019 / VTV Sallandia

TRUCKRUN DUS/ZOZIJN AFGELAST IVM CORONAVIRUS

Hallo allen, Bij deze willen we jullie laten weten dat de Truckrun van as. 4 april niet doorgaat ivm de corona virus. Deze rit zal ook dit jaar niet op een ander moment plaats gaan vinden.
We hopen er in 2021 er weer een feestelijke dag van te maken, samen met de cliënten, chauffeurs, motorrijders, verkeersregelaars en alle andere vrijwilligers die zich inzetten om deze dag te laten slagen.

Zijn jullie bij deze op de hoogte !

Vriendelijke groet, Organisatie Truckrun/Zozijn

Bron: www.driversuutsalland.nl

Bron: Motion Madness | Film&More

Feestelijke heropening van De Laarman in Luttenberg gaan niet door

LUTTENBERG - Het bestuur van De Laarman heeft besloten om de feestelijke heropening op 3 april en het open huis op 4 en 5 april niet door te laten gaan. Dit na de maatregelen die de Rijksoverheid heeft genomen om het coronavirus te bestrijden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/feestelijke-heropening-van-de-laarman-in-luttenberg-gaan-niet-door

Website: www.delaarman.nl
Bron: Salland Centraal / 16-3-2020

Geen vervangende datums voor Kôle Kermse

BROEKLAND - De Kôle Kermse in Broekland is in verband met de nieuwe coronamaatregelen afgelast. Er komen geen vervangende datums, zo laat de organisatie bij monde van Erik Kommerkamp weten.

www.sallandcentraal.nl/2020/03/geen-vervangende-datums-voor-kole-kermse

Website: www.kolekermse.nl
Bron: Salland Centraal / 13-3-2020

Programma ‘Raalte viert Vrijheid’ financieel nog niet rond

RAALTE - Meer dan 25 vrijwilligers zijn al maanden druk bezig met de vele voorbereidingen van een groots programma van 11 april tot en met 5 mei in het kader van de herdenking van 75 jaar bevrijding in Raalte. Vrijwel alle activiteiten zoals het grote herdenkingsconcert in de open lucht bij de Kruisverheffing op 5 mei ’s avonds zijn helemaal gratis voor jong en oud.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/programma-raalte-viert-vrijheid-financieel-nog-niet-rond

Website: www.raalteviertvrijheid.nl
Bron: Salland Centraal / 6-3-2020

Boerderijen wandeltocht voor Alpe d’HuZes

Lekker wandelen en ook nog een bijdrage leveren aan het goede doel. Dat is de aanleiding voor de Boerderijenwandeltocht op zondag 29 maart. Het is een initiatief van Angela en Katinka (moeder en dochter) Schokker die op 4 juni tijdens het evenement Alpe d’HuZes een poging wagen deze Alpenreus meerdere malen te bedwingen.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/boerderijen-wandeltocht-voor-alpe-dhuzes

Bron: Hoezo Heino / 28-2-2020

Heinose optocht ‘liep op rolletjes’ met meer deelnemers dan ooit

HEINO - Veel carnavalsoptochten in de regio gingen vanwege de slechte weersvoorspellingen niet door, maar in Heino trok de bonte stoet zaterdag wél door de straten. Met 38 startnummers waren er zelfs meer deelnemers dan ooit. De Dolfijn ging in de categorie scholen met de eerste prijs aan de haal, bij hen ‘liep alles op rolletjes’. ’t Giet Vedan won bij de grote wagens met het thema Verenigd Overijssels Carnaval (VOC). Bij de kleine wagens won Ken ik oe? De Golden Girls pakten de eerste prijs in de grootste categorie, de loopgroepen van drie tot tien personen. Vader en zoon Nico en Bennie Neplenbroek werden het hoogst gewaardeerd bij de een- en tweelingen. (al)Tiet zat kreeg van de organiserende verenging de Sökkestoppers de aanmoedigingsprijs. De Happy Sökke ging naar Freddy Kok en Jordi Satink van carnavalsgroep Van Alles Wat.

Foto's: www.sallandcentraal.nl/2020/02/heinose-optocht-liep-op-rolletjes-met-meer-deelnemers-dan-ooit

Bron: Salland Centraal / 25-2-2020

Geen alternatieve datum voor carnavalsoptocht in Raalte

Raalte moet het dit jaar doen zonder carnavalsoptocht. De optochtcommissie van de Stöppelkaters heeft besloten dat er geen alternatieve datum komt voor de Grote Sallandse Carnavalsoptocht.

Morgen zijn de weersomstandigheden vergelijkbaar met die van vandaag, terwijl dinsdag de verlichte optocht van Lemelerveld is. Met die optocht willen de Stöppelkaters niet concurreren.

Er is nagedacht om de optocht over een week of twee alsnog door te laten gaan, maar het is de vraag of het weer dan beter zal zijn. Bovendien levert dit de bouwers van de wagens extra kosten op, omdat er langer opslagruimte gehuurd moet worden.

Volgens voorzitter Ronald Nijboer van de Stöppelkaters is dit de tweede keer in de historie dat de optocht helemaal niet doorgaat. De eerste keer was in 1991 wegens het uitbreken van de Golfoorlog.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/326321/Geen-alternatieve-datum-voor-carnavalsoptocht-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

Meerdere carnavalstoptochten Overijssel afgelast

Meerdere carnavalsoptochten in onze provincie gaan vandaag niet door. Ook de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal is afgelast. De reden is het verwachte slechte weer. De 65ste editie zou live uitgezonden worden op RTV Oost. In plaats van de optocht zendt RTV Oost om 12.00 uur een impressie uit van de teleurstelling in Oldenzaal.

Raalte gaat ook niet door

De organisatie van de optocht in Raalte heeft besloten om de optocht af te gelasten. In eerste instantie werd de optocht uitgesteld tot 14:00 uur, maar vanwege het slechte weer is nu besloten om de optocht niet door te laten gaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/326307/Meerdere-carnavalstoptochten-Overijssel-afgelast

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

Vier Carnaval in Raalte!

Heel Carnaval-vierend Salland verzamelt zich zondag 23 februari in Raalte bij de ‘Grote Sallandse Carnavalsoptocht’. Ook wij zijn er bij en zenden de optocht live uit op onze website www.rtvoost.nl en op onze Facebook-pagina.

De optocht in Raalte is steevast de op één na grootste van Overijssel. In 2019 was er een Lemelerveldse overwinning in de Grote Sallandse Carnavalsoptocht want C.V. De Paria’s uit Lemelerveld ging er met de hoofdprijs vandoor.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/326163/Vier-Carnaval-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 19-2-2020

Scholierentoernooi bij Tafeltennisvereniging Heino

De jeugd heeft de toekomst, dus ben je als vereniging op zoek naar nieuwe aanwas, dan is het goed om een toernooi te organiseren. Dan krijg je in ieder geval een mooi overzicht van al het jonge talent.

Dat moet de gedachte zijn geweest van Tafeltennisvereniging Heino. De club houdt op woensdag 19 februari weer een scholierentoernooi voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/scholierentoernooi-bij-tafeltennisvereniging-heino

Website: www.ttvheino.nl

Bron: Hoezo Heino / 11-2-2020

De Stuwzangers in de Veldhoek

HEINO - Shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren treedt op zondagmiddag 16 februari op in de Veldhoek in Heino. Al enkele jaren verzorgen de Stuwzangers daar een muzikale middag. De Stuwzangers staan onder leiding van de Heinose dirigent Flip Jonkman. Er zingen onder andere Heinoërs in dit koor en de geluidsman komt ook uit Heino. Er zijn gratis kaartjes uitgegeven voor dit optreden. Men gaat wel ‘met de pette rond’ om de onkosten te dekken. Mogelijk zijn er nog enkele kaartjes te verkrijgen bij het Dorpshuus in Heino. De aanvang van het optreden is zondagmiddag om 14.30 uur.

www.sallandcentraal.nl/2020/02/de-stuwzangers-in-de-veldhoek-2

Website: www.destuwzangers.nl
Bron: Salland Centraal / 10-2-2020

Ribs & Blues Raalte ontvouwt compleet programma: ‘Vereerd door komst Vera en Vandenberg’

Nu alle acts bevestigd zijn, heeft de organisatie van Ribs & Blues het festivalprogramma naar buiten gebracht. Het gratis festival komt traditiegetrouw tijdens weer tijdens Pinksteren naar het centrum van Raalte toe. Al ruim twee decennia is het blues- en rootsfestival een begrip in Raalte.

Lees verder: www.destentor.nl/salland/ribs-en-blues-raalte-ontvouwt-compleet-programma-vereerd-door-komst-vera-en-vandenberg~ab24080b

Bron: De Stentor / Jeroen Achtereekte / 6-2-2020

Vanderberg en BB King Blues Band ook naar Ribs & Blues

RAALTE - De organisatie van Ribs & Blues heeft deze week de laatst acts bekendgemaakt. Onder andere Vandenberg, The BB King Blues Band en Her Majesty staan op het podium tijdens het driedaagse evenement op het festivalterrein aan de Domineeskamp. Zij maken deel uit van de in totaal 24 internationale roots- en bluesacts die 30 en 31 mei en 1 juni optreden. Het evenement is elke dag gratis te bezoeken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/vanderberg-en-bb-king-blues-band-ook-naar-ribs-blues

Website: www.ribsenblues.nl
Bron: Salland Centraal / 6-2-2020

Ribs en Blues weer beeldbepalend evenement in Overijssel

RAALTE - “Donders mooi om tot de beeldbepalende evenementen van Overijssel gerekend te worden,” zo reageert een blije voorzitter Ton Groot Beumer van Ribs en Blues. Afgelopen week maakte de provincie Overijssel bekend dat Ribs en Blues een van de vijftien evenementen is die de komende vier jaar op een flinke financiële steun van maximaal 65.000 euro kan rekenen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/ribs-en-blues-weer-beeldbepalend-evenement-in-overijssel

Website: www.ribsenblues.nl
Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 5-2-2020

Prijsuitreiking en afterparty Sallands Crosscircuit

RAALTE - In Schouwburg ’t Hoftheater in Raalte vond afgelopen vrijdagavond de After Party met prijsuitreiking plaats van het Sallands Cross Circuit. De diverse winnaars van de wintercompetitie werden gehuldigd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/prijsuitreiking-en-afterparty-sallands-crosscircuit

Website: www.sallandscrosscircuit.nl
Bron: Salland Centraal / 5-2-2020

Deventer op Stelten, Bevrijdingsfestival, Ribs & Blues en Corso Sint Jansklooster krijgen steun Overijssel

Vijftien Overijsselse evenementen zijn de komende vier jaar zeker van subsidie van de provincie Overijssel. Daaronder vallen onder meer Deventer op Stelten, Bevrijdingsfestival Overijssel (Zwolle), Ribs & Blues (Raalte) en het Corso Sint Jansklooster.

Lees verder: www.destentor.nl/deventer/deventer-op-stelten-bevrijdingsfestival-ribs-en-blues-en-corso-sint-jansklooster-krijgen-steun-overijssel~a5872a21

Bron: De Stentor / 30-1-2020

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Sökkestoppers organiseren Valentine’s Party

Carnavalsvereniging De Sökkestoppers heeft Valentijnsdag uitgekozen om een nieuw feestje in het leven te roepen. Op de dag van de liefde wordt er een romantisch Valentine’s Party georganiseerd bij de Residentie Bij Ne9eN. Iedereen is van harte welkom op vrijdag 14 februari. Singles of stelletjes. Verliefd of nog op zoek. Zorg dat je erbij bent. De romantische avond is van 21.00 uur tot 1.00 uur en de entree is gratis.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/sokkestoppers-organiseren-valentines-party

Website: www.sokkestoppers.nl

Bron: Hoezo Heino / 28-1-2020

Het GeinGalaBal: ‘Een theater met toekomst’

RAALTE - De traditionele zittingsavond van carnavalsvereniging ‘De Stöppelkaters’ is klaar voor de toekomst. Het is een mooie mix van ervaring en jeugdig elan: het GeinGalaBal is nog steeds de bakermat voor nieuw talent. Artiesten laten zien dat theater in een nieuw jasje tijdloos is.

Er wordt nog regelmatig teruggedacht aan vroegere tijden, waar de bezoekers schuddebuikend lachten. Denk aan optredens van Mans van de Kloete, De Hapi’s, Lös Herkwerk, Political Joe en Herman Tutert. De traditionele buut is nog steeds het hart van het GeinGalaBal-programma. Raalter trots, Gerard van der Weegh (alias Gait Vedan) brengt weer gortdroge humor in Sallands dialect.

Prins Laurens de 1e en zijn gevolg zullen zich de ogen uitkijken, want de danseressen, van jong tot oud, gooien letterlijk hun beste beentje de lucht in. Op het podium zullen wervelende dansen te zien zijn van de Hofdames, de Fire Cats en de Dansmariekes van de Krielen. Ze laten zien waarom zij op grote dansfestivals mooie prijzen in de wacht slepen. De vereniging is maar wat trots op de dansende sterren.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/het-geingalabal-een-theater-met-toekomst

Website: www.stoppelkaters.nl

Bron: Salland Centraal / 26-1-2020

Droomdag 2020: help jij de brandweer, postbode en chefkok mee?

RAALTE - Na het grote succes van de afgelopen twee jaar wordt er dit jaar door het ROV wederom een Droomdag georganiseerd. Tijdens de koopzondag op 26 april kunnen jongeren met een verstandelijke beperking tussen 13.00 en 17.00 uur meehelpen bij lokale ondernemers.

De dag wordt verdeeld in twee blokken. Op die manier kunnen de jongeren kennismaken met twee verschillende bedrijven, maar beperken tot een mag ook. De deelnemers gaan helpen achter de kassa, koffie rondbrengen in een horecagelegenheid, meewerken in de keuken, samen met de postbode brieven bezorgen, de brandweer of de politie helpen of verkopen in een kledingzaak.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/help-mee-en-maak-ook-van-de-derde-droomdag-een-groot-succes

Website: www.winkeleninraalte.nl

Bron; Salland Centraal / 25-1-2020

Dorpsquiz Raalte benoemd tot Ridder in de Orde van de Zeldzame Kater

RAALTE - Het bestuur van carnavalsvereniging De Stöppelkaters heeft de organisatoren van de Raalter Dorpsquiz benoemd tot Ridder in de Orde van de Zeldzame Kater. Deze waardering valt de organisatie ten deel vanwege haar enthousiaste inzet om de Raalter gemeenschap op een speelse wijze samen in beweging te brengen. De onderscheiding wordt op de meest protocollaire wijze uitgereikt tijdens het GeinGalaBal op 8 februari.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/dorpsquiz-raalte-benoemd-tot-ridder-in-de-orde-van-de-zeldzame-kater

Bron: Salland Centraal / 23-1-2020

Indrukwekkend en uitgebreid programma Raalte viert Vrijheid

RAALTE/GOOR - Overijssels Commissaris van de Koning Andries Heidema is onder de indruk van het uitgebreide programma waarmee de stichting Raalte viert Vrijheid viert dat 75 jaar geleden ook deze gemeente werd bevrijd. Dat zei hij vorige week in Goor tijdens de feestelijke aftrap van Overijssel Viert Vrijheid waar ook een delegatie van de Raalter organisatie aanwezig was.

Van 11 april tot en met 5 mei staan tientallen activiteiten op het programma in de verschillende kernen van de gemeente Raalte. Op 11 april, de datum dat de eerste geallieerde soldaten de gemeente binnen trokken, verzorgt burgemeester Dadema de officiële opening. Aansluitend is er een optreden van de Pauwer Girls. Het programma wordt op 5 mei afgesloten met een groot concert van het Orkest over de IJssel onder leiding van Hans Groen bij de Kruisverheffing.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/indrukwekkend-en-uitgebreid-programma-raalte-viert-vrijheid

Website: www.raalteviertvrijheid.nl

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 23-1-2020

De Raad van Raalte wint eerste Dorpsquiz Raalte

RAALTE - Maximaal 790 punten waren er te verdienen bij de eerste Dorpsquiz Raalte. Met 644 punten won zaterdagavond in een bomvolle Leeren Lampe de 27 leden tellende groep De Raad van Raalte rond de drie vriendinnen Linda, Dyonne en Karin de verdiende eerste prijs. “Onze winnende strategie? Die verklap ik liever niet, we willen dit jaar graag weer winnen,” zegt Linda Wittenhorst. Samen met de winnaar van de muziekquiz van zaterdagavond is De Raad van Raalte nu al verzekerd van deelname tijdens de tweede editie van de dorpsquiz eind dit jaar. De tweede en derde prijzen, ook uitgereikt door burgemeester Dadema, gingen respectievelijk naar de teams van Gerstewijn met 608 punten en Drosse met 587 punten. Ter vergelijking, het minst scorende team, met de symbolische naam Kump wè, wist slechts 298 punten te vergaren op die drukke zaterdagavond 28 december toen Raalte ongeveer op z’n kop stond.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/de-raad-van-raalte-wint-eerste-dorpsquiz-raalte

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 20-1-2020

Dorpsquiz Raalte 2019 - Aftermovie

Nog even nagenieten van de eerste editie van Dorpsquiz Raalte.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=R1hyGFt3Cpw

Website: www.dorpsquizraalte.nl

Bron: stijlXpres / 19-1-2020

Tien procent meer bezoekers bij Raalte on Ice 2019-2020

RAALTE - Het ijs is gesmolten, alle materiaal op de Markt is opgeruimd en de boeken van Raalte on Ice 2019-2020 kunnen gesloten worden. Mooi en succesvol, zo blikken de bestuursleden Martijn ter Haar, Marc Roescher en Raymond Rienties tevreden terug op deze derde editie. “We hebben alles bij elkaar zo’n 7.500 bezoekers, vooral veel kinderen, op de baan gehad. Dat is zo’n tien procent meer dan een jaar geleden. Goed voor een derde deel van onze begroting,” zo illustreert voorzitter Martijn ter Haar dat goede gevoel. Er komt dus eind dit jaar een vierde editie? “Ga daar in principe maar van uit.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/tien-procent-meer-bezoekers-bij-raalte-on-ice-2019-2020

Bron: Salland Centraal / 16-1-2020

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Open Muziekestafette Heino is het Goudhaentje van 2019

RAALTE - De Open Muziekestafette Heino is het Goudhaentje 2019. Dit maakte burgemeester Martijn Dadema tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte bekend. De tweede plaats was voor de vrienden van het Hofstedehuis. Het multifunctioneel veld Lierderholthuis eindigde op de derde plek.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/open-muziekestafette-heino-is-het-goudhaentje-van-2019

Bron: Salland Centraal / 9-1-2020

Kleine 600 deelnemers liepen snertwandeling Heino voor Filipijnen

HEINO - Een kleine 600 wandelaars deden zondag mee aan de snertwandeling van Red Horse Company Heino. Daarmee heeft de Heinose stichting enkele duizenden euro’s ingezameld om een aantal huizen te bouwen in Filipijns vissersdorp dorp, dat een paar jaar geleden vreselijk getroffen is door noodweer.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/kleine-600-deelnemers-liepen-snertwandeling-heino-voor-filipijnen

Website: www.redhorsecompany.nl

Bron: Salland Centraal / 8-1-2020