NIEUWS EVENEMENTEN RAALTE 2019

Toch nog bluesmuziek in Raalte

RAALTE - Het jaarlijkse Ribs & Bluesfestival mag dan wel niet doorgaan, voor liefhebbers van bluesmuziek kan er maandag toch nog genoten worden van dit genre. Henk Veldman speelt traditiegetrouw een uurtje bluesmuziek op de beiaard in de toren van de Kruisverheffingskerk in Raalte.

Van 12.00 tot 13.00 brengt hij nummers ter gehore uit de rijke geschiedenis van Ribs & Blues.

www.sallandcentraal.nl/2020/05/toch-nog-bluesmuziek-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 31-5-2020

Dorpsquiz Raalte volgend jaar op herhaling

RAALTE - De eerste editie van de Dorpsquiz in Raalte was een doorslaand succes. Ruim 1.500 deelnemers, verdeeld over honderd teams, deden afgelopen zaterdag mee. De inschrijving zat maanden van tevoren al vol. De uitslag is nog niet bekend. Die volgt op zaterdag 18 januari tijdens een feestelijke avond in De Leeren Lampe. Aanvang is om 20.00 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/dorpsquiz-raalte-volgend-jaar-op-herhaling

Bron: Salland Centraal / 30-12-2019

Winterwandeling vanuit De Laarman

LUTTENBERG - Landbouwmuseum de Laarman in Luttenberg en IVN Raalte presenteren op zondag 5 januari weer een winterwandeling. De route voert langs diverse mooie plekjes rondom Luttenberg. Er zijn drie routes uitgezet: 5 km, 12 km en 18 km.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/winterwandeling-vanuit-de-laarman

Bron: Salland Centraal / 30-12-2019

Dik zevenhonderd deelnemers aan Kersttocht Mariënheem

MARIËNHEEM - De derde editie van de Kersttocht in Mariënheem heeft vorige week woensdag dik zevenhonderd deelnemers getrokken. De organisatie, Samen Leefbaar Mariënheem, is dan ook dik tevreden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/dik-zevenhonderd-deelnemers-aan-kersttocht-marienheem

Bron: Salland Centraal / 30-12-2019

Snelle parcoursen met VV Heino Winterloop

HEINO - VV Heino houdt op zaterdag 4 januari de 32-ste editie van de Bakkerij Van der Most Winterloop. Er is dit jaar weer gekozen voor een snel parcours, dat voor twee-derde deel over de verharde weg gaat en voor een derde deel over goed beloopbare brede bospaden. De start- en finishlocatie is wederom sportpark De Kampen aan de Stationsweg 10 te Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/snelle-parcoursen-met-vv-heino-winterloop

Bron: Salland Centraal / 29-12-2019

Watervoetbaltoernooi zwembad Tijenraan groot succes

RAALTE - Veel enthousiaste jongens en meiden streden vrijdag in het zwembad bij het Watervoetbaltoernooi in zwembad Tijenraan in Raalte. Watervoetbal is een spetterend spel in 15 centimeter diep water. De bodem staat dus bijna helemaal omhoog.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/watervoetbaltoernooi-zwembad-tijenraan-groot-succes

Website: www.zwembadtijenraan.nl
Bron: Salland Centraal / 29-12-2019

Programma Raalte viert Vrijheid krijgt vorm

RAALTE - Stichting Raalte viert Vrijheid presenteert volgend jaar van 11 april tot en met 5 mei een uitgebreid activiteitenprogramma rondom de viering van 75 jaar vrijheid. Op 11 april verzorgt de burgemeester de officiële opening. Aansluitend is er een optreden van de Pauwer Girls. Het programma wordt op 5 mei afgesloten met een groot concert van het Orkest over de IJssel onder leiding van Hans Groen bij de Kruisverheffing.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/programma-raalte-viert-vrijheid-krijgt-vorm

Website: www.raalteviertvrijheid.nl
Bron: Salland Centraal / 27-12-2019

Bingo voor Serious Request The Lifeline in Raalte / 22-12-2019

Bingo georganiseerd voor Serious Request The Lifeline 2019

3FM Serious Request The Lifeline in Raalte / 22-12-2019

Concert G-Groot in RK kerk Heeten

HEETEN - Dubbelkwartet G-Groot verzorgt op zondagmiddag 29 december een concert in de RK kerk in Heeten. G-Groot is een achtkoppig koor met leden uit Heeten en Vroomshoop, onder leiding van Caspar Rodijk. Deze middag brengen zij een aantal muziekstukken ten gehore, waaronder het overbekende Gloria van Vivaldi en de Gregoriusmis (gecomponeerd door dirigent Caspar Rodijk). Sopranen Riny Lokate en Gerdien Paalman verzorgen enkele solo’s. Het concert begint om 15.00 uur en duurt een klein uurtje. De entree is gratis met de mogelijkheid tot een vrije gift bij de uitgang.

www.sallandcentraal.nl/2019/12/concert-g-groot-in-rk-kerk-heeten

Bron: Salland Centraal / 24-12-2019

Top 2000 Café in Dorpshuus is echte traditie

Met verhalen, herinneringen en livemuziek van Erik Neimeijer en The Hippie Tunes

HEINO - Een echte traditie, zo kun je het vierde Top 2000 Café in het Dorpshuus in Heino op zaterdag 28 december zeker noemen. Een traditie met een vaste muzikale basis en opzet, maar ook met vernieuwingen. “Dit jaar hebben we vooral aan het middagprogramma extra aandacht besteed met onder meer korte solo-optredens van gitarist Erik Neimeijer van Bökkers. De avonden van het Top 2000 Café Heino waren sowieso al stampvol”, zo vertelt voorzitter Arend Hofmeijer van Stichting Live Music Heino die bij de organisatie nauw samenwerkt met het Dorpshuus Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/top-2000-cafe-in-dorpshuus-is-echte-traditie

Website: www.live-music-heino.nl
Bron: Salland Centraal / 23-12-2019

Omheining organiseert Tweede Kerstdag traditionele kerstwandeling

Het zijn dagen waarbij we onszelf volproppen met lekker eten en drinken. Wat is het dan heerlijk als je er tijdens de kerst even op uit kunt trekken! En dat je er niets voor hoeft te regelen, want je haakt gewoon aan bij de jaarlijkse kerstwandeling op Tweede Kerstdag van de Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/omheining-organiseert-tweede-kerstdag-traditionele-kerstwandeling

Bron: Hoezo Heino / 21-12-2019

Danny Vera en Drive by Truckers op Ribs&Blues 2020

De’ hoogste nieuwe binnenkomer in de top 2000 ooit’ staat op zaterdag 30 mei 2020 op de Mainstage van Ribs & Blues. Danny Vera heeft met “Rollercoaster” zijn definitieve doorbraak naar het grote publiek te pakken. De boekers van Ribs & Blues waren echter al lang overtuigd van zijn kwaliteiten. In 2018 stond Vera ook al in Raalte op de planken met zijn uitstekende begeleidingsband.

Lees verder: www.ribsenblues.nl/nieuws/eerste-namen-line-up

Website: www.ribsenblues.nl
Bron: Ribs&Blues / 18-12-2019

Serious bingo in het centrum van Raalte

RAALTE - Op zondag 22 december komt 3FM Serious Request naar Raalte. Die zondagavond is er van alles te doen op de Plas. Naast de wisseling van de DJ’s is er een ‘Serious bingo’ met Peter Walter en DJ Normen Rienties.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/serious-bingo-in-het-centrum-van-raalte

Website: www.npo3fm.nl/seriousrequest
Bron: Salland Centraal / 17-12-2019

Volkskerstzang in RK Kerk Heino

HEINO - Op zondag 22 december vindt de jaarlijkse Volkskerstzang plaats in de RK Kerk in Heino. Het thema is ‘Verlangen naar vrede’. Heino Vocaal zorgt voor de ondersteuning van de samenzang; een kwintet van Ons Genoegen samen met het jeugdorkest voor de muzikale begeleiding.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/volkskerstzang-in-rk-kerk-heino-2

Bron: Salland Centraal / 16-12-2019

Kerstconcert met drie koren en twee orkesten in Luttenberg

LUTTENBERG - Zondag 22 december vindt er in de kerk in Luttenberg een gevarieerd kerstconcert plaats. Drie koren en twee orkesten treden op. In de kerk staat een grote kerststal gereed, er branden kaarsen op de adventskrans en met speciale belichting wordt de kerstsfeer nog verder verhoogd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/kerstconcert-met-drie-koren-en-twee-orkesten-in-luttenberg

Bron: Salland Centraal / 16-12-2019

Eerste editie Kerstcafé in Elckerlyc

LUTTENBERG - Elckerlyc vormt op zaterdagavond 21 december de locatie van het eerste Luttenbergse Kerstcafé. Deze activiteit komt in de plaats van het Moonlight Shoppen. De organisatie is in handen van de commissie van het Moonlight Shoppen, Elckerlyc en Ondernemend Luttenberg.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/eerste-editie-kerstcaf-in-elckerlyc

Bron: Salland Centraal / 15-12-2019

Kerstconcert Heino’s Mannenkoor in Nicolaaskerk

HEINO - Het Heino’s Mannenkoor verzorgt op zaterdag 21 december een kerstconcert in de Nicolaaskerk in Heino. Het koor onder leiding van Jeroen Hulshof krijgt die avond muzikale ondersteuning van pianiste Nadine Eman. Ook vrouwenkoor Sincero verleent haar medewerking aan het concert. Tijdens het concert is ruimte voor samenzang.

Aanvang is om 20.00 uur. De toegang is gratis. Wel wordt ter tegemoetkoming in de kosten van het concert een vrijwillige bijdrage gevraagd bij het verlaten van de kerk.

www.sallandcentraal.nl/2019/12/kerstconcert-heinos-mannenkoor-in-nicolaaskerk

Website: www.heinosmannenkoor.nl

Bron: Salland Centraal / 15-12-2019

‘Muzikale Kerstverrassing’ betovert Heino

De organisatie van de Muzikale Kerstverrassing heeft gisteren alle verwachtingen ruimschoots overtroffen. Muziekvereniging Ons Genoegen, De Pompedoers en Popkoor SVP waren in vorm en betoverde het publiek in de tweede editie van het kerstconcert ‘Een Muzikale Kerstverrassing’. Solist Roselinda van Dijkhorst en het duo Hendrik Jan Bökkers en Martien Lindeboom maakten de verrassing compleet. Het was genieten met ogen en oren voor de 400 bezoekers in de sfeervol aangeklede Sporthal Hoogerheyne.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/muzikale-kerstverrassing-betovert-heino

Website: www.kerstconcertheino.nl
Bron: Hoezo Heino / 15-12-2019

Theaterfestival Tuin der Lusten zorgt in Laag Zuthem voor vuur tijdens eerste wintereditie

Normaal een zomerfestival, maar dit jaar voor het eerst in december: De Tuin der Lusten. Een festival vol kunstvormen waarbij particuliere landgoederen het decor zijn. Vanaf morgen is op verzoek van eigenaar Wouter Koning, Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem drie dagen aan de beurt.

Een buitenfestival in december. Een bijzondere, maar bewuste keuze, aldus organisator Casper de Vries. "Kunstenaars wilden graag een keer met écht donker werken. In de zomer heb je dat niet, maar 's winters wel."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322626/Theaterfestival-Tuin-der-Lusten-zorgt-in-Laag-Zuthem-voor-vuur-tijdens-eerste-wintereditie

Website: www.detuinderlusten.eu

Bron: RTV Oost / 11-12-2019

Raalte maakt zich op voor grootse dorpsquiz

RAALTE - Op 28 december start de eerste editie van de Dorpsquiz Raalte. Ruim 1.500 deelnemers, verdeeld over 100 teams, zullen diverse vragen en opdrachten, met veelal een Raalter insteek, proberen te beantwoorden en uit te voeren.

De teams spelen bij mensen thuis, in (sport)kantines, of in cafés. De locatie van elke team moet in ieder geval in Raalte dorp zijn. Teams mogen gebruik maken van alle bronnen die voor handen zijn om de vragen te beantwoorden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/raalte-maakt-zich-op-voor-grootse-dorpsquiz

Bron: Salland Centraal / 10-12-2019

Nicolaaskerk open tijdens Kerstfair en koopzondag

De Nicolaaskerk opent zondag 15 december tijdens de Kerstfair en de Koopzondag ook haar deuren. De kerk heeft tussen 12.00 uur en 17.00 uur leuke activiteiten. Het kerstverhaal over de geboorte van Jezus Christus wordt elk half uur onder de kerstboom voorgelezen uit de kinderbijbel. En tussendoor wordt het orgel bespeeld. Bezoekers kunnen dus ook gewoon even rustig zitten en luisteren naar de muziek.

Voor de kinderen is er ook een kleine attentie. “Dus jongeren, ouderen, ouders en verzorgers, opa’s en oma’s en (klein)kinderen. Jullie zijn van harte welkom,” aldus de organiserende commissie van de Protestantse Gemeente te Heino.

www.hoezoheino.nl/nicolaaskerk-open-tijdens-kerstfair-en-koopzondag

Website: www.pknheino.nl

Bron: Hoezo Heino / 9-12-2019

In beeld: Spectaculaire opening Raalte on Ice

Raalte - Vanaf dit weekend is de ijsbaan in het centrum van Raalte weer open.

Vanavond was de spectaculaire opening met een freestyle ice skating act van Entertainment on Ice welke zaterdagavond te zien zijn in de liveshow van Dancing on Ice! Na afloop konden kinderen nog deelnemen aan een mini clinic freestyle skating.

Foto's: www.sallandcentraal.nl/2019/12/in-beeld-spectaculaire-opening-raalte-on-ice

 

Tot en met zondag 5 januari is de schaatsbaan in Raalte te bezoeken. Voor meer informatie zie www.raalteonice.nl

Bron: Salland Centraal / 7-12-2019

Video: Arnold Roolvink

Festival De Tuin der Lusten te gast op Havezate Den Alerdinck

Festival De Tuin der Lusten is van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 december te gast op Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem. Het festival dat normaal gesproken in de zomer plaatsvindt kiest dit jaar voor een winters concept. Twee kunstenaarscollectieven zijn uitgenodigd om de tuinen rond het huis te bespelen met licht, geluid en vuur. Het terrein van deze prachtige havezate uit 1592 leent zich uitstekend voor een gloedvolle route door de boomgaard, de lanen en de paden, langs het water en over het eiland in het bos.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/festival-de-tuin-der-lusten-te-gast-op-havezate-den-alerdinck

Website: www.detuinderlusten.nl

Bron: Hoezo Heino / 7-12-2019

Kerstfair Dorpshuus verhuist naar zondag

In het Dorpshuus Heino kun je weer genieten van de kerstfeer tijdens de jaarlijkse kerstfair. De gezellige kerstmarkt is dit jaar op zondag 15 december van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/kerstfair-dorpshuus-verhuist-naar-zondag

Bron: Hoezo Heino / 6-12-2019

Kerstmarkt in DeBuut

RAALTE - ZGR en de Parabool presenteren op zaterdag 7 december een kerstmarkt in Buurtcentrum DeBuut in Raalte. Kooplieden en hobbyisten richten kraampjes in met kerstspulletjes, cadeaus, kerststukken, snuisterijen en nog veel meer. Uiteraard zijn er ook oliebollen verkrijgbaar. In het heringerichte grand café wordt gezorgd voor glühwein. Just4Fun zorgt voor de muzikale omlijsting. Ook de Kerstman is aanwezig. De kerstmarkt duurt van 10.00 tot 15.00 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/kerstmarkt-in-debuut

Website: www.buurtcentrumdebuut.nl
Bron: Salland Centraal / 6-12-2019

Popkoor Puur opent reeks kerstoptredens bij Swaenewoerd

HAARLE - Popkoor Puur uit Haarle en omgeving trapt op maandagavond 9 december haar serie kerstoptredens af in Swaenewoerd in Raalte. De zangers en zangeressen presenteren daar vanaf 19.30 uur een modern kerstrepertoire.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/popkoor-puur-opent-reeks-kerstoptredens-bij-swaenewoerd

Website: www.puurhaarle.nl
Bron: Salland Centraal / 6-12-2019

Weer uitgebreid kerstprogramma in Mariënheem

MARIËNHEEM - Samen Leefbaar Mariënheem presenteert in de decembermaand weer een kerstprogramma. Een van de hoogtepunten is de kersttocht op woensdag 18 december. Het hele dorp wordt prachtig verlicht en versierd, helemaal in kerstsfeer. Er is van alles te zien en te doen onderweg. Starten kan tussen 18.00 en 20.00 uur bij het Omnihuus. De route is geopend tot 22.00 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/weer-uitgebreid-kerstprogramma-in-marienheem

Bron: Salland Centraal / 4-12-2019

Zes kerstconcerten van Mannenkoor Germania

HEETEN - Mannenkoor Germania Heeten heeft een bijzonder drukke maand december voor de boeg. Er staan maar liefst zes kerstconcerten in de agenda. Hoewel het jaar nog niet afgelopen is, kan het koor nú al terugkijken op een uitermate succesvol verlopen lustrumjaar (15-jarig bestaan).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/zes-kerstconcerten-van-mannenkoor-germania

Website: www.germaniakoor.nl
Bron: Salland Centraal / 4-12-2019

Topruiters en amateurs strijden om Gouden Aar tijdens Sallandse Ruiterdagen

MARIËNHEEM - In de laatste week van 2019 en de eerste week van 2020 staat manege Bartels in Mariënheem als vanouds geheel in het teken van de Sallandse Ruiterdagen. Het wordt de 38e editie van dit regionale concours, waar amateurs en professionele ruiters zij aan zij strijden.

Het draait bij de Sallandse Ruiterdagen allemaal om de paardensport én de hoofdprijs: de Gouden Aar. In een sfeervol aangeklede manege zijn in totaal zo’n achthonderd ruiters in actie te zien, waaronder veel toprijders. Van 26 tot en met 30 december zijn eerst de paarden aan de beurt; de pony’s volgen op 2 en 3 januari.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/topruiters-en-amateurs-strijden-om-gouden-aar-tijdens-sallandse-ruiterdagen

Website: www.ruiterdagen.nl

Bron: Salland Centraal / 2-12-2019

Kerstmarkt in Grand Café de Hartkamp

RAALTE - Op zaterdag 14 december is er van 11.00 tot 16.00 uur weer een kerstmarkt in Grand Café de Hartkamp in Raalte. In en om het Grand Café in de woonzorglocatie staan allerlei kraampjes met een mooi aanbod aan kerstspullen. Ook de grote kerstgroep, die dit jaar is gerestaureerd, is te bewonderen. Daarnaast is er een verloting waarmee mooie prijzen te winnen zijn en ook de kerstman is wederom aanwezig.

www.sallandcentraal.nl/2019/12/kerstmarkt-in-grand-cafe-de-hartkamp

Bron: Salland Centraal / 1-12-2019

Bijzondere Top2000-kerkdienst in Nicolaaskerk

HEINO - Op zondag 8 december vindt er voor het eerst een Top2000-kerkdienst plaats in de Nicolaaskerk in Heino. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. Het thema van de dienst die om 10.00 uur begint is ‘geef licht.’

In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven of herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’ van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/bijzondere-top2000-kerkdienst-in-nicolaaskerk

Website: www.top2000kerkdienst.nl

Bron: Salland Centraal / 1-12-2019

Beleef al wandelend het kerstverhaal in Laag Zuthem

Wandelen langs engelen, herders en de kerststal. Op zaterdag 21 december kan iedereen het kerstverhaal beleven tijdens een sfeervolle kerstwandeling in Laag Zuthem.

Samen met vrijwilligers uit Laag Zuthem en Heino organiseert stichting Timulazu deze mooie wandeling die ongeveer een uurtje in beslag neemt. De start is tussen 17.30 en 19.00 uur bij de parkeerplaats van de Vrijgemaakte Kerk aan de Langeslag 38.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/beleef-al-wandelend-het-kerstverhaal-in-laag-zuthem

Bron: Hoezo Heino / 26-11-2019

Strak georganiseerd NK Kettlebell in Vital Centre

RAALTE - In sportschool Vital Centre streden zondag circa vijftig deelnemers om de nationale titel Kettlebellsport.

In deze relatief nieuwe sport moeten de deelnemers een of twee kettlebells – een gietijzeren gewicht met een handvat – in tien minuten zo vaak mogelijk boven het hoofd brengen. “Het was fantastisch. We hebben nog nooit zoveel positieve reacties gehad,” laat Nico Langereis, eigenaar van sportstudio Unicoach in Lettele en mede-organisator van het NK weten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/strak-georganiseerd-nk-kettlebell-in-vital-centre

Bron: Salland Centraal / 26-11-2019

In beeld: Sinterklaasintocht Raalte

RAALTE - Direct na de intocht in Apeldoorn ging de Sint door naar vele andere plekken in het land, zo ook naar Raalte. De Kerkstraat voor bij Hotel De Zwaan stond zaterdag om 14 uur dan ook bom vol met kinderen en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

Dit jaar had de organisatie het iets anders aangepakt als voorgaande jaren. In plaats van een trailer dwars op de Kerkstraat was er nu een groot podium op het terrein voor Hotel De Zwaan met een lang looppad richting de Herenstraat. Hierdoor kon het publiek veel breder verdeeld worden waarbij de beste plaatsen vooraan uiteraard gereserveerd waren voor de kinderen, daar achter een vak voor de ouders samen met hun kinderen en achteraan was was er nog plek voor het overige publiek.

Ook het weer werkte erg goed mee; Het was fris maar gelukkig wel droog, waardoor de kinderen ruim een uur heerlijk konden genieten van een prachtige intocht.

Fotograaf Arnold Roolvink was er bij om alles vast te leggen.

Foto's: www.sallandcentraal.nl/2019/11/in-beeld-sinterklaasintocht-raalte

Bron: Salland Centraal / 17-11-2019

Tuinenproject op de Filipijnen krijgt 28.300 euro van Stoppelhaene Oogstgave

RAALTE - De oogstgave van 2019 heeft € 28.300,- opgeleverd. In het Annahuis overhandigde Sallandse boer Marcel Strijtveen dit bedrag op 12 november symbolisch aan pastor Harry Bloo en dominee Henriëtte de Graaf. Zij gaven de cheque op hun beurt door aan Bart Reuvekamp en Theo Vlaskamp van de Red Horse Company, de organisatie die het tuinenproject heeft aangedragen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/tuinenproject-op-de-filipijnen-krijgt-28-300-euro-van-stoppelhaene-oogstgave

Website: www.stoppelhaene.nl
Bron: Salland Centraal / 15-11-2019

Ars Cantandi viert jubileum met najaarsconcert

RAALTE - Vocaal ensemble Ars Cantandi viert vrijdag 22 november haar tienjarig bestaan met een najaarsconcert in de Plaskerk in Raalte. Op het programma staan werken van onder anderen Beethoven, Farmer, Lauridsen, Rheinberger en Whitacre.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/ars-cantandi-viert-jubileum-met-najaarsconcert

Website: www.arscantandi.nl
Bron: Salland Centraal / 14-11-2019

Cult Raalte opent deuren in kader atelierweekend

RAALTE - Stichting Cult Raalte opent in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 november de deuren van haar werkplaats voor het publiek. Dit in het kader van het landelijke atelierweekend. De culturele werkplaats voor beeldend kunstenaars is in april verhuisd naar de Marktstraat 7 en beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/cult-raalte-opent-deuren-in-kader-atelierweekend

Bron: Salland Centraal / 14-11-2019

Hoofdsponsor verlengt met 3 jaar!

Klink Nijland GWW opnieuw hoofdsponsor Ribs & Blues. Grond-,weg -en waterbouwbedrijf uit Raalte beloont wederzijdse klik met nieuw contract.

Ook de komende drie jaar is Klink Nijland GWW Raalte (grond-, weg- en waterbouw) hoofdsponsor van Ribs en Blues. De samenwerking afgelopen drie jaar is uitstekend bevallen, het klikte tussen ons en er was veel wederzijds respect, zo zeggen Ton Groot Beumer en Frans Rouwenhoff (bestuursleden Ribs en Blues) en Roland Koerhuis en Herman Nijland (Klink en Nijland) bijna in koor.

Lees verder: www.ribsenblues.nl/nieuws/hoofdsponsor-verlengt-met-3-jaar

Website: www.ribsenblues.nl
Bron: Ribs&Blues / 12-11-2019

Jubileumshow Zorg en Genot in Elckerlyc

RAALTE - Kleindierenvereniging Zorg en Genot Raalte e.o. verzorgt van vrijdag 15 tot en met zondag 17 november een show in Elckerlyc in Luttenberg. In verband met het 60-jarig bestaan van Zorg en Genot krijgt deze tentoonstelling een extra feestelijk tintje.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/jubileumshow-zorg-en-genot-in-elckerlyc

Bron: Salland Centraal / 12-11-2019

Prins Hossel nieuwe prins der Dondermadeurs Broekland

BROEKLAND - In een dampende en stampende Donderburcht is zaterdagavond Prins Hossel gepresenteerd als nieuwe prins der Dondermadeurs 2019-2020.

Prins Hossel, in het dagelijkse leven bekend als Kevin Oosterlaar, is geboren en getogen Broeklander.

De 31 jarige Oosterlaar woont samen met Sophie en hun zoon Merijn. In het dagelijkse leven is Kevin automonteur bij Garagebedrijf Holtkuile in Broekland, daarnaast is hij actief voetballer in het 5e elftal van de plaatselijke SV Broekland en bestuurslid van de Kole Kermse. Prins Hossel zal samen met Jeugdprins Jayden I het carnavalsjaar 2019-2020 vieren onder het motto: “Haak maar aan, en laat je lekker gaan”.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/prins-hossel-nieuwe-prins-der-dondermadeurs-broekland

Website: www.dondermadeurs.nl

Bron: Salland Centraal / 10-11-2019

Martijn Blankhorst nieuwe Prins der Sökkestoppers

Heino heeft weer een nieuwe Prins Carnaval. Rond de klok van elf uur was dan eindelijk ‘rook’ in de residentie. Het dorp was wekenlang in de ban van ‘Waar rook is, is feest’. Tijdens de spannende prinswisseling van Carnavalsvereniging de Sökkestoppers kwam Martijn Blankhorst, alias Bakkie, als Prins te voorschijn. Prins Martijn de Eerste zal tijdens dit jaar van de Sökkestoppers regeren over het Stoppersgat met als spreuk: “Met Prins Martijn en Adjudant Roland ‘bouwen’ we met carnaval een feest, zorg dat u er bij bent geweest.’

Lees verder: www.hoezoheino.nl/martijn-blankhorst-nieuwe-prins-der-sokkestoppers

Website: www.sokkestoppers.nl
Bron: Hoezo Heino / 9-11-2019

Dorpen in gemeente Raalte staan stil bij 75 jaar vrijheid

RAALTE - In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. De gemeente Raalte is tussen 9 april en 12 april 1945 bevrijd. In de gemeente worden daarom verschillende evenementen georganiseerd. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/dorpen-in-gemeente-raalte-staan-stil-bij-75-jaar-vrijheid

Website: www.raalte.nl/75jaarvrijheid
Website: www.overijsselviertvrijheid.nl
Bron: Salland Centraal / 9-11-2019

Laurens Veltmaat is de nieuwe prins van de Stöppelkaters

RAALTE - Laurens Veltmaat is vrijdagavond in De Leeren Lampe gekroond tot de nieuwe prins van de Stöppelkaters. Hij volgt daarmee Michel Rabelink (Prins Michel I) op.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/laurens-veltmaat-is-de-nieuwe-prins-van-de-stoppelkaters

Bron: Salland Centraal / 8-11-2019

Rommelmarkt in de Hoogeweg

RAALTE - Op zondag 10 november vormt manege de Hoogeweg in Raalte weer de locatie voor een rommelmarkt. Er staan vooral mensen uit de regio die hun overtollige huisraad, gereedschap, fietsen en speelgoed voor een schappelijke prijs van de hand willen doen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/rommelmarkt-in-de-hoogeweg-3

Bron: Salland Centraal / 8-11-2019

Gemeente Raalte doet mee aan Serious Request

RAALTE - Diverse ambtenaren van de gemeente Raalte haken op zondag 22 december aan bij de 3FM-actie Serious Request. Drie DJ-koppels lopen in de week voor kerst van Goes naar Groningen voor het Rode Kruis. De opbrengst gaat naar slachtoffers van mensenhandel.

Zondagavond wordt op de Plas in Raalte een chequepoint ingericht waar de DJ’s van team wisselen en waar iedereen zijn of haar cheque voor het Rode Kruis kan inleveren. In de gemeente Raalte zijn al diverse acties gestart. Aanmelden is mogelijk via npo3fm.nl/seriousrequest.

Ambtenaren van de gemeente Raalte sluiten in Deventer bij de DJ’s aan en wandelen via Heeten mee naar de Plas in Raalte. Gerd organiseert een sponsorloop en jamverkoop en bij Henny kun je een ontspannende massage boeken. In het centrum van Raalte wordt het op zondagavond een gezellige bedoening. Er is een DJ op het plein, er zijn optredens en leuke activiteiten. De hele avond kun je jouw cheque inleveren en rond 20.00 uur worden de DJ’s feestelijk ingehaald en wordt het andere koppel feestelijk uitgezwaaid. Dat team zal via Mariënheem en Haarle naar Holten wandelen.

Dit jaar is het ook mogelijk om, net als de medewerkers van de gemeente, mee te lopen met de DJ’s. Je kunt je inschrijven voor een etappe naar keuze. Dat betekent dat je tussen de 17 en 20 kilometer meewandelt. Rechtstreeks donderen is mogelijk via npo3fm.nl/seriousrequest.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/gemeente-raalte-doet-mee-aan-serious-request

Bron: Salland Centraal / 8-11-2019

Concert Bleke Rozen Ensemble in Trefpunt

HEETEN - Het Bleke Rozen Ensemble verzorgt op zaterdag 9 november een concert in Kulturhus Trefpunt in Heeten. Het ensemble bestaat uit sopraan Marina Besselink, alt Valérie Friesen en pianiste Femke de Graaf.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/concert-bleke-rozen-ensemble-in-trefpunt

Website: www.blekerozen.nl

Bron: Salland Centraal / 7-11-2019

Aftrap jubileumjaar bij CV de Zwabberaars

RAALTE - Carnavalsvereniging de Zwabberaars uit Raalte viert de komende periode haar 44-jarig bestaan. De Raalter carnavalisten zijn van plan om flink uit te pakken. Het jubileumjaar wordt op zaterdag 9 november afgetrapt met de Prinswisselingsavond bij Zaal Zwakenberg, oftewel de Zwabberdelle.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/aftrap-jubileumjaar-bij-cv-de-zwabberaars

Bron: Salland Centraal / 7-11-2019

Drie Koren Concert in Plaskerk

LEMELERVELD/RAALTE - Mannenkoor Salland Vocaal, vrouwenkoor Sincero uit Heino en gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld verzorgen op zondag 10 november een concert in de Plaskerk. Ook sopraansoliste Yvonne Boerdam verleent aan enkele nummers van dit ‘Drie Koren Concert’ haar medewerking.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/drie-koren-concert-in-plaskerk

Website: www.sallandvocaal.nl
Website: www.koorsinceroheino.nl
Website: www.conamorelemelerveld.nl
Bron: Salland Centraal / 6-11-2019

DJ’s Frank en Eva voor Serious Request door Raalte

HILVERSUM - DJ’s Frank van der Lende en Eva Koreman lopen in het kader van 3FM-actie Serious Request: The Lifeline op 22 december de etappe vanaf Raalte (naar Holten). Dit jaar wisselen drie DJ-koppels elkaar af tijdens een tocht die voert van Goes naar Groningen. Ze dragen het stokje over bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. Raalte is een van de locaties daarvoor.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/djs-frank-en-eva-voor-serious-request-door-raalte

Website: www.3fm.nl/loopmee
Bron: Salland Centraal / 6-11-2019

A World of Music in Raalte trekt 180 bezoekers

RAALTE - Het ‘A World of Music’-concert dat drumfanfare St. Caecilia uit Raalte afgelopen zondagmiddag gaf in De Leeren Lampe mocht rekenen op zo’n 180 bezoekers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/a-world-of-music-met-drumfanfare-st-caecilia-2

Bron: Salland Centraal / 5-11-2019

Heuvelruitertjes kijken terug op geslaagd Herfst Indoor Luttenberg

LUTTENBERG - Ponyclub De Heuvelruitertjes hield afgelopen weekend de 28e editie van het springconcours Herfst Indoor Luttenberg. Christel Espeldoorn van de Heuvelruitertjes spreekt van een prima toernooi.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/heuvelruitertjes-kijken-terug-op-geslaagd-herfst-indoor-luttenberg

Website: www.heuvelruitertjes.nl

Bron: Salland Centraal / 5-11-2019

25e editie van Raalter Kroegendrive

RAALTE - Bridge Liga Salland presenteert op zaterdag 9 november de 25-ste editie van de jaarlijkse Raalter Kroegendrive. De inschrijving is al gesloten. Maar liefst 364 deelnemers melden zich vanaf 9.30 uur bij Zwakenberg in Raalte. Vervolgens gaan zij naar de (andere) deelnemende horecagelegenheden (Lemonade, de Zwaan, Laurel’s, Zuiderbuur, Neuf, het Annahuis, Ufuk, Haenehof en Nieuw Peking).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/25-ste-editie-van-raalter-kroegendrive

Bron: Salland Centraal / 4-11-2019

Open huis bij Schildersclub Mariënheem

MARIËNHEEM - De Schildersclub Mariënheem bestaat 20 jaar. Om dat te vieren houden de leden van de club op zaterdag 9 en zondag 10 november open huis in hun atelier aan de Hellendoornseweg 10 in Mariënheem.

Op zaterdag zijn de deuren geopend van 13.30 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom om kennis te maken en een expositie van werk van de leden te bekijken.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/open-huis-bij-schildersclub-marienheem

Bron: Salland Centraal / 4-11-2019

Mariënheem maakt zich op voor eerste Dinnershow

MARIËNHEEM - Enkele inwoners van Mariënheem hebben het initiatief genomen voor de Dinnershow, die op zaterdagavond 7 en zondagmiddag 8 december plaatsvindt in de Kruidentuin. De organisatoren waren eerder verantwoordelijk voor de kerstshows in de kerk. Diverse artiesten uit Mariënheem en omgeving treden op.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/marienheem-maakt-zich-op-voor-eerste-dinnershow

Bron: Salland Centraal / 4-11-2019

Sinterklaas viert feest in Sporthal Hoogerheyne

De intocht van Sinterklaas wordt weer gehouden in de Sporthal Hoogerheyne en vindt plaats op zaterdag 16 november. Het spektakel begint om 13.45 uur en rond de klok van 14.00 uur komt de goedheiligman aan.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/sinterklaas-viert-feest-in-sporthal-hoogerheyne

Bron: Hoezo Heino / 2-11-2019

Topruiters op Herfst Indoor Luttenberg

LUTTENBERG - Ponyclub De Heuvelruitertjes houdt van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november de 28e editie van het springconcours Herfst Indoor Luttenberg. De deelnemers komen onder meer uit Zuid Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Drenthe.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/toppers-op-herfst-indoor-luttenberg

Bron: Salland Centraal / 30-10-2019

Prinswisseling op komst bij Sökkestoppers

HEINO - Op zaterdag 9 november staat de jaarlijkse Prinswisseling van de Heinose carnavalsvereniging de Sökkestoppers op het programma. De verantwoordelijke prinswisselingscommissie heeft dit jaar weer alle registers opengetrokken om enige reuring in het dorp te veroorzaken. Thema van deze prinswisseling is ‘Waar rook is, is feest’. Net als voorgaande jaren wordt de residentie van de Sökkestoppers opgetrokken bij Ne9eN in Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/prinswisseling-op-komst-bij-sokkestoppers

Website: www.sokkestoppers.nl
Bron: Salland Centraal / 30-10-2019

Koninklijke onderscheiding voor SW4D-voorzitter Chris de Bont

RAALTE - De Sallandse Wandelvierdaagse mocht vorige week een nieuw deelnamerecord aantikken. Maar liefst 5014 mensen liepen mee; bijna duizend meer dan vorig jaar. Maar dat was niet de enige reden voor een feestje. Voorzitter Chris de Bont werd namelijk vrijdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn inzet voor de SW4D (waarvan hij sinds 2007 voorzitter is), maar ook vanwege zijn activiteiten voor het tijdschrift voor Ziekenverpleging, Fotoclub Salland en De Joetse. De Bont dacht vrijdagmiddag een afsluitend woordje te doen voor de deelnemers in de tent, maar werd halverwege onderbroken door Maaike Heethaar en burgemeester Martijn Dadema. De Bont was totaal verrast en vereerd en moest een paar keer slikken.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/koninklijke-onderscheiding-voor-sw4d-voorzitter-chris-de-bont

Bron: Salland Centraal / 29-10-2019

Ronald Nijboer volgt Roy Schulten op als voorzitter Stöppelkaters

RAALTE - Na acht jaar voorzitterschap van CV de Stöppelkaters heeft Roy Schulten er een punt achter gezet. Tijdens de algemene ledenvergadering in de Zwaan werd Ronald Nijboer, geen onbekende bij de Raalter carnavalsvereniging, met applaus begroet als opvolger van Schulten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/ronald-nijboer-volgt-roy-schulten-op-als-voorzitter-stoppelkaters

Bron: Salland Centraal / 29-10-2019

Halloweenavond speeltuin Blekkerhoek wederom groot succes

RAALTE - De Halloweentochten van speeltuin Blekkerhoek waren ook dit jaar weer een groot succes. Voor de allerkleinsten was er een lampionnentocht georganiseerd door de wijk Blekkerhoek en voor de kinderen tot 12 jaar was er een spooktocht in Drostenkamp. Diverse bekende horrorfiguren waren de hoofdact van deze avond en hadden de taak om de 129 deelnemende kinderen de stuipen op het lijf te jagen.

Foto's: www.sallandcentraal.nl/2019/10/in-beeld-halloweenavond-speeltuin-blekkerhoek-wederom-groot-succes

Bron: Salland Centraal / 27-10-2019

In beeld: De finale dag van het SW4D DIRK Kidsprogramma

RAALTE - Met een gemiddelde loopafstand van 8 km per dag heeft de Sallandse wandelvierdaagse speciaal voor de jongere deelnemers een heel leuk KIDS programma.
Fotograaf Arnold Roolvink pikte op de laatste dag de stoet met kinderen, een paar kilometer na de start, op om de laatste kilometers en de intocht vast te leggen.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/in-beeld-de-finale-dag-het-sw4d-dirk-kidsprogramma

Bron: Salland Centraal / 27-10-2019
Video: Foto Arnold

Jaap loopt Sallandse Wandelvierdaagse #4: De laatste dag

Van dinsdag tot en met vrijdag is de Sallandse Wandelvierdaagse. Onze verslaggever Jaap Even loopt mee! In het verleden liep hij al vijf keer de Nijmeegse Vierdaagse en deze week waagt hij zich in Salland aan de twintig kilometer. Jaap vat elke dag samen in een vlog!

Onderscheiding

Overigens was er vanuit de organisatie meer goed nieuws dan een geslaagde editie. Voorzitter Chris de Bont werd onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Sinds 2007 is hij voorzitter van de Stichting Sallandse Wandelvierdaagse en is het evenement flink gegroeid. Daarnaast deed hij onder meer vrijwilligerswerk als lid van de redactieraad van het tijdschrift voor ziekenverzorging, voorzitter van gemeenschapscentrum De Joetse in Raalte en voorzitter van Fotoclub Salland.

Video: www.rtvoost.nl/nieuws/320370/Jaap-loopt-Sallandse-Wandelvierdaagse-4-De-laatste-dag

Bron: RTV Oost / 25-10-2019

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Stöppelkaters presenteren prins tijdens nieuwe Show Night

RAALTE - De Stöppelkaters presenteren op vrijdagavond 8 november de eerste editie van de Stöppelkaters Show Night in De Leeren Lampe. Dit nieuwe programma komt in plaats van het traditionele Katerspektakel. De eerste editie heeft als thema ‘the Koffers’. Het programma is gevuld met dans, show en muziek. En natuurlijk presenteert de nieuwe carnavalsprins(es) zich aan het publiek.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/stoppelkaters-presenteren-prins-tijdens-nieuwe-show-night

Website: www.stoppelkaters.nl
Bron: Salland Centraal / 25-10-2019

Sallandse Wandelvierdaagse 2019

Starttijden / SW4D tent Domineeskamp Raalte

Start ZGR 12 km 11.00 tot 11:30 uur
Start NOBACH 20 km 09.30 tot 10.30 uur
Start MAAN 30 km 08.30 tot 09.00 uur
Start SNS Raalte 40 km 07.30 tot 08.00 uur

Start DIRK 8 km Kidsroute 13.00 uur / woensdag vertrek vanaf de Flierefluiter om 13.00 uur

Website: www.sw4d.nl
Bron: SW4D / 2019

Top 700 Café in Elckerlyc

LUTTENBERG - In het kader van de viering van het 700-jarig bestaan van Luttenberg vond er in 2018 een feestelijke week omtrent de Luttenbergse Top 700 plaats in Elckerlyc. Een week lang stond het dorpshuis in het teken van muziek. Dat krijgt dit jaar op zaterdag 26 oktober een klein vervolg. Dan wordt er onder de noemer Top 700 Café een feestelijke avond gehouden in het dorpshuis.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/top-700-cafe-in-elckerlyc

Website: www.luttenbergtop700.nl

Bron: Salland Centraal / 24-10-2019

Jaap loopt Sallandse Wandelvierdaagse #3: Dag van Luttenberg

Van dinsdag tot en met vrijdag is de Sallandse Wandelvierdaagse. Onze verslaggever Jaap Even loopt mee! In het verleden liep hij al vijf keer de Nijmeegse Vierdaagse en deze week waagt hij zich in Salland aan de twintig kilometer. Jaap vat elke dag samen in een vlog!

Video: www.rtvoost.nl/nieuws/320221/Jaap-loopt-Sallandse-Wandelvierdaagse-3-Dag-van-Luttenberg

Bron: RTV Oost / 24-10-2019

Jaap loopt Sallandse Wandelvierdaagse #2: Dag van Heino

Van dinsdag tot en met vrijdag is de Sallandse Wandelvierdaagse. Onze verslaggever Jaap Even loopt mee! In het verleden liep hij al vijf keer de Nijmeegse Vierdaagse en deze week waagt hij zich in Salland aan de twintig kilometer. Jaap vat elke dag samen in een vlog!

Video: www.rtvoost.nl/nieuws/320220/Jaap-loopt-Sallandse-Wandelvierdaagse-2-Dag-van-Heino

Bron: RTV Oost / 23-10-2019

Jaap loopt Sallandse Wandelvierdaagse #1: Dag van Wijhe

Van dinsdag tot en met vrijdag is de Sallandse Wandelvierdaagse. Onze verslaggever Jaap Even loopt mee! In het verleden liep hij al vijf keer de Nijmeegse Vierdaagse en deze week waagt hij zich in Salland aan de twintig kilometer. Jaap vat elke dag samen in een vlog!

Video: www.rtvoost.nl/nieuws/320178/Jaap-loopt-Sallandse-Wandelvierdaagse-1-Dag-van-Wijhe

Bron: RTV Oost / 22-10-2019

Dressuurwedstrijden om Het Gouden IJzer in Luttenberg

LUTTENBERG - Tot en met zaterdag 26 oktober vinden in de manege aan de Looweg in Luttenberg de jaarlijkse dressuurwedstrijden om Het Gouden IJzer plaats. Deelnemers, waaronder diverse bekende amazones en ruiters uit heel Nederland, weten de weg naar Luttenberg te vinden. De organisatie van dit grote evenement is in handen van Paardensportvereniging Luttenberg.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/dressuurwedstrijden-om-het-gouden-ijzer-in-luttenberg-2

Website: www.paardensportluttenberg.nl

Website: www.startlijsten.nl

Bron: Salland Centraal / 22-10-2019

Sallandse Wandelvierdaagse verwacht recordaantal deelnemers

RAALTE - De Sallandse Wandelvierdaagse is begonnen. Dinsdagochtend startten de deelnemers vanaf de Domineeskamp in Raalte aan hun eerste kilometers. De organisatoren rekenen dit jaar op een recordaantal wandelaars.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/sw4d-verwacht-recordaantal-deelnemers

Bron: Salland Centraal / 22-10-2019

SW4D Fotos Videos 2018

Deze week vindt de 12e editie van de Sallandse Wandelvierdaagse plaats. Op Evenementen Raalte kunt u "als opwarmertje" terugkijken op de 11e editie van vorig jaar. Bekijk fotos en videos van de start, de Kidsroute en de aankomst op de "Via Sallandia" in Raalte.

Website: Fotos en videos SW4D 2018

Bron: VTV Sallandia / 20-10-2019

Hoog water tijdens Broekelo

BROEKLAND - 340 ruiters verschenen afgelopen weekend aan de start van de veertiende editie van boscross Broekelo in Broekland. De organisatie twijfelde zaterdag over de doorgang van het programma van die dag, maar koos na rijp beraad toch voor het groene licht.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/hoog-water-tijdens-broekelo

Website: www.broekelo.nl
Bron: Salland Centraal / 16-10-2019

Weekend van de Nozems in Café Spoolder

LUTTENBERG - Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober vindt het jaarlijkse ‘Weekend van de Nozems’ plaats in Café Spoolder in Luttenberg.

Een matengroep organiseert daar al jaren elke herfst een feest rondom het welkende drankje Nozem Oil (op de markt gebracht door het team achter de Zwarte Cross).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/weekend-van-de-nozems-in-cafe-spoolder

Bron: Salland Centraal / 15-10-2019

Classic Races trekken ondanks regen toch nog 1.200 bezoekers

LUTTENBERG - Het weer was afgelopen zaterdag de grote spelbreker in Luttenberg. Een constante grijze wolkenmuur zorgde voor een even zozeer constante regenval tijdens de Classic Races.

Toch stonden er naar schatting zo’n 1.200 betalende bezoekers langs de Luttenbergring. Zij zagen diverse bekende coureurs van weleer aan zich voorbij trekken, zoals Jon Ekerold (die in 1980, als onafhankelijk rijder – dus zonder steun van een fabriek – wereldkampioen werd in de 350 cc-klasse), Donnie McLeod, Theo Bult, Bert Smit, Hans Koopman en Marcel Ankoné.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/classic-races-trekken-ondanks-regen-toch-nog-1-200-bezoekers

Bron: Salland Centraal / 15-10-2019

Herfstvakantie bij Zwembad Tijenraan

RAALTE - Zwembad Tijenraan presenteert in de herfstvakantie, van 20 tot en met 27 oktober, weer diverse activiteiten. Voor de kleintjes ligt er die hele week een waterspeeltuin in het instructiebad. De kinderen met een zwemdiploma kunnen dan komen griezelen in het wedstrijdbad en meedoen aan de monsterrace, de heksendans, de griezelbaan en nog veel meer bibberende activiteiten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/herfstvakantie-bij-zwembad-tijenraan

Website: www.zwembadtijenraan.nl
Bron: Salland Centraal / 14-10-2019

Lampionnentocht en spooktocht tijdens Halloween in Raalte

RAALTE - Op 31 oktober is het weer Halloween. Daarom organiseert Speeltuin Blekkerhoek in Raalte op vrijdag 25 oktober weer een griezelige lampionnentocht en spooktocht.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/lampionnentocht-en-spooktocht-tijdens-halloween-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 14-10-2019

In beeld: Classic Races op de Luttenbergring

Met zo'n 300 motoren kende de Classic Races op de Luttenbergring gisteren het grootste deelnemersveld bij een demorace van Nederland. De liefhebbers van het oude tweetakt-spul konden hun hart ophalen op het legendarische stratencircuit in Luttenberg. Jaco Veenstra was er ook en maakte een paar prachtige foto's.

Foto's: www.rtvoost.nl/nieuws/319730/In-beeld-Classic-Races-op-de-Luttenbergring

Bron: RTV Oost / 13-10-2019

Uit het archief: het ontstaan, de gloriejaren en de hernieuwde start van de Luttenbergring

De Luttenbergring was in de jaren zeventig en tachtig onder motorcoureurs één van de meest geliefde circuits. Racers uit de hele wereld kwamen naar Luttenberg om er te racen en Höllenboer schreef er zelfs een lied over.

In 2004 viel definitief het doek voor deze Raalte Races, omdat de organisatie de veiligheid niet meer kon waarborgen. Maar morgen keren de motoren voor één keer terug naar Luttenberg. Kan je niet wachten? Kijk hieronder wat oude beelden terug uit ons archief.

Het Oversticht, een geschiedenisprogramma van RTV Oost, maakte in 2003 een aflevering over het ontstaan, de gloriejaren en de hernieuwde start van de race.

www.rtvoost.nl/nieuws/319584/Uit-het-archief-het-ontstaan-de-gloriejaren-en-de-hernieuwde-start-van-de-Luttenbergring

Bron: RTV Oost / 11-10-2019

Lourdesviering in Pauluskerk

RAALTE - De traditionele Lourdesviering in de Pauluskerk Raalte wordt dit jaar gehouden op zaterdag 12 oktober. De internationale Hoogmis in de Pius X in Lourdes staat daarvoor model.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/lourdesviering-in-pauluskerk

Bron: Salland Centraal / 10-10-2019

Horeca Heino organiseert gezellige kroegentocht

Onder het motto van lekker proeven en kletsen organiseert Horeca Heino op zaterdag 26 oktober vanaf 21.00 uur een gezellige kroegentocht. Thema van deze avond is De Bock is Los. Deelnemende cafés zijn Eetcafé Marktzicht, Buuffie’s Proeflokaal, BijNe9eN en Grand Café de B, voorheen Café de Baron.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/horeca-heino-organiseert-gezellige-kroegentocht

Bron: Hoezo Heino / 10-10-2019

Keep the Blues Alive-award uitgereikt aan Ribs & Blues

RAALTE/ NIEUW-VENNEP - Een verrassing was het uiteraard niet, het nieuws werd afgelopen Pinksteren tijdens Ribs & Blues al bekendgemaakt, maar toch vond voorzitter Ton Groot Beumer van het Raalter festival het een bijzondere eer om zondag in Nieuw-Vennep (NH) de ‘Keep the Blues Alive-award’ in ontvangst te nemen. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse ‘Bluesdag’ van de Dutch Blues Foundation.

Deze tien jaar geleden opgerichte organisatie promoot de bluesmuziek en bluesmuzikanten in ons land op alle mogelijke manieren. De award ‘Keep the Blues Alive’ wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die zich inzet voor de blues in Nederland. Andere winnaars in de afgelopen tien jaar waren onder andere het radioprogramma Bluestown (van Raaltenaar Harry Radstake) en het Moulin Blues festival in Ospel (LB).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/keep-the-blues-alive-award-uitgereikt-aan-ribs-blues

Bron: Salland Centraal / 9-10-2019
Foto: Paul Scholman / Ribs & Blues

Melodies viert 40-jarig jubileum

RAALTE - Orkest De Melodies uit Raalte bestaat dit jaar veertig jaar. Dit jubileum wordt komende zaterdag gevierd met een gratis concert in het Annahuis in Raalte.

De Melodies is een orkest dat bestaat uit twintig mensen met een verstandelijke beperking. Elke dinsdagavond wordt er gerepeteerd onder leiding van Zwier van der Weerd in de Zonnehof in Raalte. Veel vrijwilligers ondersteunen het orkest muzikaal en met spierkracht voor het klaarzetten en opruimen van de instrumenten.

De concerten duren van 13.45 tot 14.15 uur en van 14.45 uur tot 15.15 uur.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/melodies-viert-40-jarig-jubileum

Bron: Salland Centraal / 9-10-2019

Crossloopseizoen van start met Den Alerdinckloop

LIERDERHOLTHUIS/LAAG ZUTHEM - Het Sallandse crossloopseizoen is weer begonnen. Running Club Lierderholthuis RCL98 hield afgelopen zondag de jaarlijkse Den Alerdinckloop in Laag Zuthem.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/crossloopseizoen-van-start-met-den-alerdinckloop

Bron: Salland Centraal / 8-10-2019

Open Muziekestafette Heino weer geslaagd

HEINO - De negende editie van de Open Muziekestafette, die afgelopen vrijdag en zaterdag plaatsvond in de Nicolaaskerk in Heino, is goed verlopen. Zowel de bezoekers als de optredende muzikanten/koren vermaakten zich prima.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/open-muziekestafette-heino-weer-geslaagd

Bron: Salland Centraal / 8-10-2019

Don Kozakkenkoor weer naar Heino

HEINO - Het wereldberoemde Don Kozakkenkoor treedt op zaterdag 26 oktober weer op in de Nicolaaskerk in Heino. Het Heino’s Mannenkoor, verzorgt die avond een kort gastoptreden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/don-kozakkenkoor-weer-naar-heino

Website: www.heinosmannenkoor.nl

Bron: Salland Centraal / 7-10-2019

Dutch Blues Award 2019 voor Ribs & Blues

Het Ribs & Bluesfestival in Raalte heeft de Dutch Blues Award 2019 gewonnen. Het muziekevenement dat Raalte jaarlijks tijdens de Pinksterdagen op de kop zet, kreeg de onderscheiding vandaag tijdens een finale voor Bluesmuzikanten uitgereikt in de categorie ''Keeping The Blues Alive".

Het Ribs & Blues festival zet zich al jaren in om de Bluesmuziek meer bekendheid in de samenleving te geven en is daarvoor dit jaar beloond door de Dutch Blues Foundation.

De uitreiking van de Blues Awards had vandaag plaats tijdens de Dutch Blues Challenge in Nieuw-Vennep. In deze talentenjacht voor muzikanten en bands kunnen deelnemers zich plaatsen voor de European Blues Challenge en de Internationale Blues Challenge in Memphis.

www.rtvoost.nl/nieuws/319409/Dutch-Blues-Award-2019-voor-Ribs-Blues

Bron: RTV Oost / 6-10-2019

Foto: VTV Sallandia

SW4D Promo 2019

De SW4D is één en al verhaal

De routes van de Sallandse Wandelvierdaagse zijn van ongekende schoonheid en variatie. Niet zo gek als je als Salland de mazzel hebt dat je op zo’n 25 kilometer van elkaar de uiterwaarden van de IJssel en de Sallandse Heuvelrug bezit. En daar tussenin vinden we het coulisselandschap met z’n doorkijkjes, prachtige boerderijen en fraaie landgoederen. Én je komt op onbewandelde paden die zelfs voor de Sallander nieuw zijn. Natuurpracht is een geweldig ingrediënt, maar daar voegen wij graag iets aan toe: Beleving! Dat zie, hoor en voel je de hele SW4D-week. Op onverwachtse momenten en plekken, bij de vertrouwde doorkomsten en natuurlijk als slotstuk op de Via Sallandia.

Wij wensen je een memorabele SW4D en hopen dat je thuiskomt met het gevoel ‘De SW4D is één en al verhaal’!

Website: www.sw4d.nl

Bron: Sallandse Wandelvierdaagse

De muziek van Queen in Nicolaaskerk

HEINO - Zaterdagavond 12 oktober komt de muziek van Queen weer tot leven in de Nicolaaskerk in Heino. The Great Queen Rats uit Italië brengt deze avond een muzikale tributeshow met klassieke nummers als ‘We will rock you’, ‘We are the Champions’, ‘Somebody to love’ en ‘I want to break free’ en ‘Bohemian Rhapsody’.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/de-muziek-van-queen-in-nicolaaskerk

Bron: Salland Centraal / 6-10-2019

Alerdinckloop na twee jaar afwezigheid weer op de kalender

Hardlopers moesten er twee jaar op wachten. Maar aanstaande zondag 6 oktober wordt weer de Alerdinck loop georganiseerd. Een thuiswedstrijd voor de organiserende RCL98, de Running club uit Lierderholthuis. Ze hebben weer een uitdagend parcours uitgezet over onverharde (bos)paden rondom Havezate Den Alerdinck. Natuurlijk is het mooie Koopmanslaantje en de befaamde heuvel koekoeksbelt in het parcours opgenomen.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/alerdinckloop-na-twee-jaar-afwezigheid-weer-op-de-kalender

Website: www.rcl98.nl

Bron: Hoezo Heino / 3-10-2019

Cu & Cu heeft last van regen, ‘maar iedereen is tevreden’

RAALTE - De schade viel, gezien het slechte weer, nog wel mee, vindt de organisatie van het Cu & Cu festival dat afgelopen weekend plaatsvond in Raalte. Hoewel op zaterdagmiddag enkele programmaonderdelen van straattheaterfestival StreetLive in verband met het weer moesten worden stilgelegd, is de organisatie tevreden over het verloop van het festival.

“We hadden veel mensen die de verschillende locaties bezochten. Iedereen was tevreden. In de Plaskerk en het Tolhuisje was het best druk. Het Bierfestival had natuurlijk wel last van het weer. Mensen die op het laatste moment afhaakten, maar de vaste liefhebbers waren er allemaal wel. Het had gekker gekund!”

www.sallandcentraal.nl/2019/10/cu-cu-heeft-last-van-regen-maar-iedereen-is-tevreden

Bron: Salland Centraal / 3-10-2019

Open Muziekestafette Heino met 56 optredens

Organisatie heeft qua programma het maximum aantal deelnemers bereikt

HEINO - Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober staat de Nicolaaskerk in Heino weer in het teken van de jaarlijkse Open Muziekestafette. Het evenement is sinds de oprichting enorm gegroeid. Ging het de eerste keer nog om dertien optredens, dit jaar om 56.

“Meer is vooralsnog ook niet mogelijk”, aldus Huub Schultz (Dalfsen), Flip Jonkman (Heino) en René Wibier (Vilsteren) van Stichting Open Muziekestafette Heino. Vorige jaar trok de Open Muziekestafette naar schatting enkele duizenden bezoekers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/open-muziekestafette-heino-met-56-optredens

Website: www.muziekestafette.nl

Bron: Salland Centraal / 1-10-2019

Feestelijke afsluiting van Ponyweek in Heeten

HEETEN - De Ponyweek in Heeten werd afgelopen zondag afgesloten met een feestelijke middag. Op het programma stond onder andere het jaarlijkse Heeten’s got Talent (foto).

De zondagmiddag is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Nog even de laatste biertjes, op de tandjes. Na afloop van de talentenjacht waren er optredens van Pascal Redeker, Jordy van Vilsteren, Sven Versteeg en DJ Tom van Duuren.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/feestelijke-afsluiting-van-ponyweek

Website: www.pleinpopfestival.nl

Website: www.ponyweek.nl

Bron: Salland Centraal / 1-10-2019

Video: Ons debuut in Heeten was fantastisch!

Onze allereerste route richting Heeten. Wat een fijne plek om te zijn. Wicher van Cafe-Restaurant De Molenhoek vertelt over pensioen. We gaan helemaal los met 1700 feestvrienden en ook de vrienden van de The Given Horse komen langs in de kleedkamert

Youtube: www.youtube.com/watch?v=2FdL06WkuBY

Bron: Vangrail Official / 29-9-2019

Cover-act Helene Fischer naar Oktoberfeest Heino

Lederhosen, dirndl jurken en pullen bier. Liefhebbers van Oktoberfesten hoeven nog maar 13 dagen te wachten en dan kunnen ze uit hun dak gaan tijdens de Oktober Feest Heino op de parkeerplaats naast BijNe9eN en De Zaak Electronics. De beroemde tafels zijn uitverkocht, maar de losse tickets zijn nog te verkrijgen bij De Smulbaai en bij BijNe9eN. Zondag 13 oktober editie vanaf 14.00 uur gaat het spreekwoordelijk dak er weer vanaf.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/cover-act-helene-fischer-naar-oktoberfeest-heino

Bron: Hoezo Heino / 30-9-2019

Er zit muziek in de muziekestafette

Heino en omgeving maakt zich op voor de negende editie van de Open Muziekestafette. Vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober zijn er maar liefst 56 optredens te beluisteren in de Nicolaaskerk. Het programma bestaat uit gemengde koren, orkesten, ensembles, mannenkoren, shantykoren, popkoren, vrouwenkoren en leerlingen van diverse docenten.

Het programma begint op vrijdag om 12.30 uur met de Heinose troubadour Rob Krot. Daarna gaat Gedeputeerde Eddy van Hijum de officiële opening verrichten. Het muzikale programma op vrijdag en zaterdag duurt tot 22.30 uur. Zaterdag begint de eerste act al om 8.30 uur. Muziekvereniging Ons Genoegen is al vroeg in het dorp om iedereen wakker te blazen. Op beide dagen is er non-stop wat te beleven in de Nicolaaskerk.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/er-zit-muziek-in-de-muziekestafette

Website: www.muziekestafette.nl

Bron: Hoezo Heino / 30-9-2019

Viva Voce zingt voor Stichting Atiy in Plaskerk

RAALTE - Het Raalter koor Viva Voce verleent op zondag 6 oktober haar medewerking aan een dienst in de Plaskerk in Raalte. Viva Voce treedt geregeld op tijdens vieringen om geld in te zamelen voor Stichting Atiy. Zo dus ook in de Plaskerk, waar voor de stichting wordt gecollecteerd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/viva-voce-zingt-voor-stichting-atiy-in-plaskerk

Website: www.atiy.nl
Website: www.vivavoceraalte.nl
Bron: Salland Centraal / 30-9-2019

Trekkertoertocht vanaf De Laarman Luttenberg

LUTTENBERG - Op zaterdag 5 oktober organiseert Museum De Laarman, Butzelaarstraat 60 in Luttenberg, weer de jaarlijkse trekkertoertocht onder het motto: ‘Wie mut zorgen det wie ut oale spul gangs holt’. Een dag toeren met de trekker en oldtimerliefhebbers door het Sallandse land.

De trekkers vertrekken vanaf het museum om 10.00 uur en komen 16.00 uur hier terug. De toertocht met deze oldtimers is een leuk schouwspel voor jong en oud. Heb je een oldtimer trekker dan kun je meedoen aan de dagtocht. Aanmelden en meer informatie via www.delaarman.nl of historischfestival@delaarman.nl

www.sallandcentraal.nl/2019/09/trekkertoertocht-vanaf-de-laarman-luttenberg

Website: www.delaarman.nl

Bron: Salland Centraal / 29-9-2019

Tiende Bierfestival Raalte kent bijzondere speciaalbieren

RAALTE - “Vorig jaar hadden we misschien iets te algemeen bekende speciaalbieren. Daarom hebben we dit jaar in goed overleg met de deelnemende zaken gekozen voor wat exclusievere bieren die je niet snel in de schappen van de supermarkt kunt vinden. Denk maar aan lokale, regionale en Nederlandse bieren met een mix van diverse types.” Laurens Kieftenbeld kijkt tevreden naar het aanbod van het Bierfestival Raalte 2019.

De tiende editie van het festival zal zaterdag en zondag naar verwachting weer minimaal vierhonderd deelnemers trekken die langs de negen deelnemende cafés in het Raalter centrum wandelen om evenzoveel bieren te proeven. De opzet is vergeleken met vorig jaar ongewijzigd. Bij de deelnemende horecazaken kan voor 20 euro een kaart gekocht worden. Daarmee heeft het Raalter festival een heel andere opzet dan de meeste bierfestivals waarbij alle brouwerijen centraal op een plein staan. Bij elk deelnemend café in Raalte staat ook het speciale proefglas klaar (dat niet naar de volgende zaak meegenomen mag worden).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/tiende-bierfestival-raalte-kent-bijzondere-speciaalbieren

Bron: Salland Centraal / 27-9-2019

Streetlive: straattheater op hoog niveau

RAALTE - Voor al weer het zeventiende jaar wordt komende zaterdagmiddag Streetlive, het Raalter straattheaterfestival gehouden. Opnieuw is de organisatie erin geslaagd om een bijzonder programma samen te stellen met artiesten uit binnen- en buitenland (van Georgië en Engeland tot Duitsland en Italië) die op vaste plekken en tijdstippen optreden óf juist het hele centrum van Raalte onveilig maken. Alle optredens zijn helemaal gratis maar een vrijwillige bijdrage na afloop is welkom.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/streetlive-straattheater-op-hoog-niveau

Website: www.streetlive-raalte.nl
Bron: Salland Centraal / 26-9-2019

Cu & Cu: een verrassende combinatie van ‘cunst’ en culinair’

RAALTE - Een verrassende ontmoeting tussen ‘cunst’ en culinair, zo werd de eerste editie van ‘Cu & Cu’ drie jaar geleden omschreven. Komend weekeinde bij de nieuwste editie van dit bijzondere Raalter festival (weer in samenwerking met Bierfestival Raalte, straattheaterfestival Streetlive en ROV) is er voor de liefhebbers meer dan ooit te genieten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/cu-cu-een-verrassende-combinatie-van-cunst-en-culinair

Website: www.cunstenculinair.nl
Website: www.streetlive-raalte.nl
Bron: Salland Centraal / 26-9-2019

Huishoudbeurs, Libelle Zomerweek en Landleven Festival smelten samen tijdens Ponyweek Heeten

HEETEN - Het programma van de Heetense Ponyweek – met negen dagen het langste feest van Salland – kent vele hoogtepunten. Natuurlijk eisen de traditionele Ponyweek en het muziekfeest Pleinpop ieder jaar terecht veel aandacht op, maar er zijn meer pareltjes. De Cabaretavond op woensdag en de Vlooienmarkt op vrijdag. In dat rijtje mag Trends4all zeker niet ontbreken.

Zeker niet nu deze activiteit voor met name de dames het 10-jarig bestaan viert. “We hoefden dit jaar niet lang na te denken over het thema”, vertellen de werkgroepleden. “Hoera Feest! We vieren een echt Hollands feest.” De Hollandse driekleur is zeker aanwezig en natuurlijk mag de bingo niet ontbreken. In dit geval wordt het een ‘Loco Bingo’. Een beetje vreemd, maar wel leuk!

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/huishoudbeurs-libelle-zomerweek-en-landleven-festival-smelten-samen-tijdens-ponyweek-heeten

Website: www.ponyweek.nl
Bron: Salland Centraal / 25-9-2019

Ponyweek in Heeten geopend door burgemeester Dadema

HEETEN - Burgemeester Martijn Dadema heeft woensdagochtend, in gezelschap van het voltallige college, de 58e editie van de Ponyweek in Heeten geopend.

Na al enkele activiteiten de afgelopen dagen, barstte het feest woensdagochtend in alle vroegte pas echt goed los met de Ponymarkt, de landbouwmechanisatiebeurs en de warenmarkt. Hoewel het in de loop der jaren minder is geworden met de aanvoer van pony’s, is en blijft de markt een grote trekker. En dan staat woensdagavond ook nog de jaarlijkse cabaretavond door en voor Heetenaren op het programma.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/ponyweek-in-heeten-geopend-door-burgemeester-dadema

Website: www.ponyweek.nl
Bron: Salland Centraal / 25-9-2019

‘Supertoffe’ WAK in teken van Bram de Krosse

RAALTE - “Supertof”, zo omschrijft Ronald Jonkman de afgelopen editie van de WAK. Het programma was gecentreerd rond Taveerne Tivoli en stond voor een aanzienlijk deel in het teken van de eerder dit jaar overleden kunstenaar Bram de Krosse.

Bram was van de rock-‘n-roll en het programma bevatte dan ook veel muziek en andere aan rock-‘n-roll verwante uitingen. Zo werden de bezoekers onder andere verwelkomd door een grote robot van Jelle de Graaf, die onder andere werkt voor Lowlands en Defqon1.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/supertoffe-wak-in-teken-van-bram-de-krosse

Website: www.wakraalte.nl
Bron: Salland Centraal / 24-9-2019

Scholieren Crossloop bij AV Salland

RAALTE - AV Salland presenteert op woensdag 9 oktober een nieuwe editie van de Scholieren Crossloop. Die vindt dit jaar plaats op het terrein van AV Salland. Daar zijn voor de basisschooljeugd verschillende afstanden uitgezet.

Het programma begint om 14.30 uur met een gezamenlijke warming-up. Om 14.45 uur begint de 500 meter voor groep 3; om 14.55 uur de 500 meter voor groep 4; om 15.05 de 1.000 meter voor groep 5 en 6 en om 15.20 uur de 2.000 meter voor groep 7 en 8. De prijsuitreiking volgt rond 15.45 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/scholieren-crossloop-bij-av-salland

Website: www.avsalland.nl
Bron: Salland Centraal / 24-9-2019

Den Alerdinckloop van RCL98

LIERDERHOLTHUIS - Running Club Lierderholthuis RCL98 houdt op zondag 6 oktober de jaarlijkse Den Alerdinckloop. De kinderloop van 500 meter begint om 10.00 uur (na de gezamenlijke warming-up om 9.45 uur); om 10.15 uur start de jeugdloop van 2,5 km; om 10.45 uur de 5 km en om 11.45 uur de 10 km.

Startplaats is natuurlijk Havezathe Den Alerdinck tussen Laag Zuthem en Heino. Er is geen kleedruimte aanwezig. Het parcours loopt over onverharde (bos)paden in een mooie landelijke omgeving over het terrein van Den Alerdinck.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/den-alerdinckloop-van-rcl98

Website: www.RCL98.nl

Bron: Salland Centraal / 22-9-2019

HOFtheater opent vernieuwde theaterzaal met Summer of Love

RAALTE - Het nieuwe seizoen van het HOFtheater gaat op zaterdag 21 september van start met de voorstelling ‘The Summer of Love’. Extra speciaal is dat deze voorstelling in de volledig vernieuwde theaterzaal plaatsvindt.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/hoftheater-opent-vernieuwde-theaterzaal-met-summer-of-love

Website: www.hoftheater.nl
Bron: Salland Centraal / 19-9-2019

Horsthoeve tijdens WAK-dagen in teken van kunst en creativiteit

BROEKLAND – De Horsthoeve in Broekland is op zaterdag 21 en zondag 22 september één van de locaties van de jaarlijkse Week van de Amateurkunst (WAK) in Raalte. De zorgboerderij staat deze twee dagen in het teken van Kunst en Creaties en toont onder meer schilderijen, glas-in-lood en glaswerk die deelnemers in dit plattelandsatelier maken. De toegang is gratis.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/horsthoeve-tijdens-wak-dagen-in-teken-van-kunst-en-creativiteit

Bron: Salland Centraal / 19-9-2019

Samengestelde Menwedstrijd in Heeten klaar voor 32e editie

HEETEN - Voor de 32ste keer organiseert Menvereniging Heeten (Het Aangespannen Paard) een samengestelde menwedstrijd. Aanstaande vrijdag zullen de eerste deelnemers zich gaan melden door hun caravans, vrachtwagens en trailers te parkeren op het parkeerterrein rondom de manege. Dit jaar verschijnen ruim 90 deelnemers aan de start, waarvan het overgrote deel zowel zaterdag als zondag in actie komt.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/samengestelde-menwedstrijd-in-heeten-klaar-voor-32e-editie

Bron: Salland Centraal / 19-9-2019

‘Een WAK met een Bram-sausje’

Programma in teken van rock’-n-roll, maar ook met ‘normaal’ werk van Raalter kunstenaars

RAALTE - “Een WAK met een Bram-sausje”, zo omschrijven de Raalter kunstenaars Ronald Jonkman en Gerard te Wierik de komende editie van de Week van de Amateurkunst in Raalte.

De WAK staat namelijk in het teken van Bram de Krosse. Deze jonge Raalter kunstenaar overleed in maart dit jaar. Bram had een hersentumor en werd jaren geleden ook al voor de dood weggesleept. Hij wist dat hij niet oud ging worden. Bram was gek van rock-‘n-roll. De WAK die in het weekend van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september plaatsvindt bij Taveerne Tivoli, biedt dan ook veel muziek en aan rock-‘n-roll gelieerde kunstvormen, maar ook ander werk van Raalter kunstenaars.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/een-wak-met-een-bram-sausje

Website: www.wakraalte.com
Bron: Salland Centraal / 17-9-2019

Ponyweek met Pleinpop nieuwe stijl

Feestweek leunt op Ponymarkt, Vlooienmarkt en Pleinpop, maar bouwt ook aan nieuwe pijlers

HEETEN - De grootste verandering binnen de Ponyweek? Paul Reimert, voorzitter van Stichting Helami, die het jaarlijkse feest in Heeten organiseert, is er duidelijk over: de invulling van Pleinpop, dit jaar op zaterdag 28 september. Niet langer wordt er een grote extra tent neergezet naast de centrale tent op het dorpsplein. In plaats daarvan een kleinere stretchtent waar The Given Horse akoestische luister- en meezingliedjes vertolkt. “Ook met het oog op het wat oudere publiek”, vertelt Paul. “De laatste jaren was de trend dat we dat steeds minder zagen.”

Met de stretchtent opteert Helami voor een wat meer festivalachtige setting. “Eerder bouwden we voor Pleinpop een tweede schottentent op. Gewoon voor die ene avond. Best veel werk, die tent moest dan ook nog helemaal worden aangekleed. De club vrijwilligers die dat deed, was ook nog eens uit elkaar gevallen. Daarnaast willen we het oudere publiek ook wat bieden. Die stretchtent, die we gaan inrichten met loungehoekjes, is daar natuurlijk heel geschikt voor. Maar ook voor het publiek dat even wil uitpuffen van het muzikale geweld in de reguliere tent.” Daar is er overigens muziek van de Top 40-band Vangrail en diverse DJ’s, waaronder die van Q Music het Foute uur met een samensmelting van guilty pleasures, schlagers en happy hardcore. Het is en blijft een grote trekker, benadrukt Paul. “Pleinpop trekt meestal iets minder dan tweeduizend bezoekers. Het grootste deel daarvan komt uit Heeten en omgeving. We zouden echter wel graag nog meer bezoekers van buiten willen zien, maar ja, het is zoals het is. We hebben ook niet te klagen. Veel jeugd uit het dorp neemt vrienden en vriendinnen uit andere plaatsen mee.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/ponyweek-met-pleinpop-nieuwe-stijl

Website: www.pleinpopfestival.nl

Bron: Salland Centraal / 14-9-2019

Rodeoweekend Heino weer goed voor veel spektakel

HEINO - De Sökkestoppers kijken tevreden terug op het Rodeoweekend dat afgelopen zaterdag en zondag plaatsvond in Heino. “We hadden enorm slecht weer verwacht, maar de weersomstandigheden vielen uiteindelijk reuze mee”, vertelt Twan Koenjer namens de organiserende commissie.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/rodeoweekend-heino-weer-goed-voor-veel-spektakel

Bron: Salland Centraal / 11-9-2019

Koele Koele: ‘Lekker ongedwongen feestje zonder poespas’

Zesde editie van Bökkers’ eigen Koele Koele in Luttenberg: ‘Een heel eigen sfeertje’

LUTTENBERG/HEINO - Een mooi feestje, geen festival, maar lekker ongedwongen zonder al te veel poespas. “Gewoon waar wij zelf ook naar toe willen”, zo omschrijft Hendrik Jan Bökkers, frontman van Bökkers, de zesde editie van ‘Koele Koele’ (met als motto ‘Gegarandeerd Wild’) op zaterdagavond 14 september in de grote zandkuil bij Luttenberg. Vanaf zeven uur ’s avonds treden daar aan de voet van de Luttenberg Ploegendienst, Blinde Ed, Roots Rising, Bökkers en de Stones Sessions op.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/lekker-ongedwongen-feestje-zonder-poespas

Website: www.koelekoele.nl
Bron: Salland Centraal / 11-9-2019

Salland Ploffers houdt ploegwedstrijden

RAALTE/ELSHOF - De Salland Ploffers, de Sallandse club voor eigenaren van oldtimer trekkers, houdt op zondag 8 september haar jaarlijkse ploegwedstrijden voor oldtimers.

Die vinden plaats op het erf van de familie Hekkert aan de Elshofweg 8 op de Elshof (achter de ijsbaan). De deelnemers worden beoordeeld op diverse ploegtechnieken. Er verschijnt ook een deelnemer met paard en ploeg aan de start. Aanvang is om 10.30 uur en de toegang is gratis.

www.sallandcentraal.nl/2019/09/ploegwedstrijd-salland-ploffers

Bron: Salland Centraal / 4-9-2019

Vriendengroepen uit Heeten organiseren eigen dancefeest B-Hard

‘Alles wat standaard is, proberen we apart te maken’

HEETEN - Gewoon een leuk dancefeest zonder pretentie, dat is wat de organisatoren van B-Hard in Heeten willen neerzetten op zaterdag 7 september.

De jongemannen, twee vriendengroepen uit Heeten, 27 man sterk, variërend in leeftijd van 20 tot 23 jaar, besloten twee jaar geleden, geïnspireerd door soortgelijke fuiven/festivals als Dieksiepop en Tone’s Summerjam, zelf een feestje te organiseren. Niet met gitaren, maar met dance. “Omdat dat de muziek is die we zelf leuk vinden”, vertelt Steven Evers namens de organisatie.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/alles-wat-standaard-is-proberen-we-apart-te-maken

Bron: Salland Centraal / 3-9-2019

Stöppelhaene kijkt terug op geslaagde editie

RAALTE - Tevredenheid alom; Stöppelhaene kan terugkijken op een, naar eigen zeggen, geweldige editie. Alleen op zaterdagavond gooide het weer af en toe wat roet in het eten.

In verband met enkele hoosbuien ‘vluchtte’ het publiek, zonder morren, enkele keren de tenten op de Domineeskamp in. Geen probleem echter, bij het afsluitende optreden van The Dirty Daddies op het buitenpodium was het gewoon weer ouderwets feest.

Ook op donderdag- en vrijdagavond en zondagmiddag was het druk in het Raalter centrum en op de Domineeskamp. Zondag trad daar onder andere Miss Montreal op (foto). De Zwolse treedt daar nu al enkele jaren in de voetsporen van ‘voorganger’ Normaal.

De politie kijkt terug op een ‘redelijk’ verlopen Stöppelhaene, met onder meer enkele opstootjes.

www.sallandcentraal.nl/2019/09/stoppelhaene-kijkt-weer-terug-op-geslaagde-editie

Bron: Salland Centraal / 3-9-2019

Stöppelhaene is afgelopen, kijk hier de compilatie terug

Het Sallandse Oogstfeest Stöppelhaene zit er weer op voor dit jaar. Van woensdag tot en met zondag was er van alles te beleven voor jong en oud. Van de boerenmarkt tot aan de bingo en optredens van onder meer Miss Montreal, Bløf en The Dirty Daddies. Kijk hieronder de videocompilatie terug van het hele evenement en de fotostreams van zaterdag en zondag. De foto's zijn gemaakt door Arnold Roolvink.

FotoVideo: www.rtvoost.nl/nieuws/317790/Stoppelhaene-is-afgelopen-kijk-hier-de-compilatie-terug

Bron: RTV Oost / 2-9-2019

Bomvolle bingozaal, Davina Michelle en een les vanuit Mars: dit was Stöppelhaene op vrijdag

De traditionele bingomiddag op Stöppelhaene was binnen vijftien minuten uitverkocht, Davina Michelle, Jannes en Wesley Klein traden op en boeren vanuit de omgeving kwamen naar een congres over Mars. Dit was de vrijdag op Stöppelhaene!

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317703/Bomvolle-bingozaal-Davina-Michelle-en-een-les-vanuit-Mars-dit-was-Stoppelhaene-op-vrijdag

Bron: RTV Oost / 31-8-2019

Scouting Raalte grote winnaar bij optocht Stöppelhaene

RAALTE - Donderdagmiddag stond de optocht door Raalte op het programma. De wagens van de scouting uit Raalte vielen in de smaak bij de jury. Zij gingen er met de eerste prijs vandoor. Bij de kinderoptocht wonnen Norah-Noor en Sammy Faerber en Thijmen en Selena ter Kluve.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/scouting-raalte-grote-winnaar-bij-optocht-stoppelhaene

Bron: Salland Centraal / 30-8-2019

Grutto en Dahliastraat 33 winnen straat- en gevelversiering Stöppelhaene

RAALTE - Met het thema ‘Vlinder- en bloementuin’ heeft de Grutto dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept bij de traditionele straatversieringswedstrijd van Stöppelhaene. ‘Heel veel kleurrijke bloemen en vlinders met mooie oogstmaterialen, alles keurig afgewerkt, ook de achterkanten. Complimenten voor de verlichting die het bijna magisch verlicht’, zo vond de onafhankelijke jury die woensdag twee keer een ronde maakte.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/grutto-en-dahliastraat-33-winnen-straat-en-gevelversiering-stoppelhaene

Bron: Salland Centraal / 29-8-2019

Oogstgave, Glennis Grace en Kraantje Pappie: dit was de donderdag van Stöppelhaene

De donderdag op de Stöppelhaene stond in het teken van de Oogstgave, de optocht met praalwagens en optredens in de feesttent en op het grote podium. Onder andere Glennis Grace en Kraantje Pappie vermaakten het publiek met hun muzikale talenten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317628/Oogstgave-Glennis-Grace-en-Kraantje-Pappie-dit-was-de-donderdag-van-Stoppelhaene

Bron: RTV Oost / 30-8-2019

Stöppelloop en cabaret: dit was de woensdag van Stöppelhaene

Stöppelhaene is begonnen. De woensdag staat traditioneel in het teken van de Sallandse Cabaretavond. Ook vond de Stöppelloop weer plaats, voor het eerst in 19 jaar.

Tijdens de Stöppelloop proefde verslaggever Ties van der Heide de sfeer:

Tijdens de Sallandse Cabaretavond konden bezoekers genieten van grappenmakers uit Salland en Twente, zoals Thijs Kemperink en Gait van der Weegh. Dit werd afgewisseld met muziek en de bekendmaking van de Oogstkoningin en haar hofdames.

www.rtvoost.nl/nieuws/317569/Stoppelloop-en-cabaret-dit-was-de-woensdag-van-Stoppelhaene

Bron: RTV Oost / 29-8-2019

Er zit muziek in de Oogstkoningin en Hofdames

RAALTE - De 52-jarige Dianne Arling zwaait dit jaar als Oogstkoningin de scepter tijdens Stöppelhaene. Dianne kent het Sallandse Oogstfeest van binnen en buiten: van het zingen op de oogstdankviering tot de muntverkoop; het achter de bar helpen en meedoen met de optocht. Zij krijgt steun van haar Hofdames, de zussen Lize en Karlijn Veltjen (26 en 24 jaar).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/er-zit-muziek-in-de-oogstkoningin-en-hofdames

Bron: Salland Centraal / 28-8-2019

Foto: Stöppelhaene / Foto&Zo

Pompdagen weer één groot feest

HEINO - Stichting Heija kijkt terug op een zeer geslaagde editie van de Pompdagen. De weergoden waren het feest gunstig gezind.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/pompdagen-weer-een-groot-feest

Website: www.pompdagen.nl
Bron: Salland Centraal / 28-8-2019

Expeditie Oost: Therapeutisch plakken ter voorbereiding op het corso van Stöppelhaene Raalte

Een cultureel gebeuren dat niet meer weg te denken is van onze Overijsselse evenementenkalender, de Stöppelhaene Raalte. Menig inwoner is dan ook actief betrokken bij het Sallandse oogstfeest. Wij van Expeditie Oost troffen vandaag een aantal hardwerkende wagenbouwers.

"Al jaren zeiden we tegen elkaar dat het ooit een keer moest gebeuren. Vaak kwamen dat soort uitspraken tijdens de Stoppelhaene zelf én nadat we een aantal biertjes genuttigd hadden. Maar nu is het dan echt zover, vriendengroep De Matties is present dit jaar", aldus Robert Nijkamp.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317512/Expeditie-Oost-Therapeutisch-plakken-ter-voorbereiding-op-het-corso-van-Stoppelhaene-Raalte

Bron: RTV Oost / 27-8-2019

Fietstocht langs grenzen van Marke Heeten

HEETEN - Historisch Heeten houdt op zondag 8 september een fietstocht langs de grenzen van de voormalige Marke Heeten. Iedereen is welkom om mee te fietsen.

Onderweg komen de deelnemers van alles te weten over de geschiedenis van Heeten. Bij het rustpunt onderweg krijgen ze bovendien een consumptie aangeboden en kunnen belangstellenden zich eventueel laten inschrijven als vriend van Historisch Heeten.

Deelname is gratis en geheel voor eigen risico. Starten kan tussen 9.30 en 11.00 uur vanaf kulturhus Trefpunt in Heeten, waar de routebeschrijving verkrijgbaar is.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/fietstocht-langs-grenzen-van-marke-heeten

Bron: Salland Centraal / 27-8-2019

Dirigente H. Kruisverheffing neemt afscheid met Stöppelhaeneconcert

RAALTE - Op donderdag 29 augustus vindt het traditionele Stöppelhaeneconcert plaats in de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. Het concert heeft als thema ‘ Adieu’ en is samengesteld door dirigente Gerlinde Post, die met dit concert afscheid neemt. Middels een terugblik worden er werken ten gehore gebracht die centraal hebben gestaan tijdens de jarenlange samenwerking tussen haar en het gemengd koor.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/dirigente-h-kruisverheffing-neemt-afscheid-met-stoppelhaeneconcert

Website: www.gemengdkoorkruisverheffing.nl

Bron: Salland Centraal / 25-8-2019

Zweefmolen - J. Walda 2019

De mooie 8 bakken zweef van Johan Walda in Heino.
Bron: Youtube / Kenneth van Dijk

Bijzondere kavels tijdens Heino tikt ‘m af 2019

Het is een onbetwist hoogtepunt in het programma van de Pompdagen: Heino tikt ‘m af oftewel de traditionele veiling op de vrijdagmiddag. Het programma vermeldt weer vele ludieke, bijzondere en mooie kavels. Voor een volledig overzicht: www.pompdagen.nl of Facebook (Heino tikt m af)

Lees verder: www.hoezoheino.nl/bijzondere-kavels-tijdens-heino-tikt-m-af-2019

Bron: Hoezo Heino / 21-8-2019

Motortoertocht Free Wheels vanuit Wesepe

HEETEN - Motorclub Free Wheels uit Heeten maakt op zondag 25 augustus een uitstapje naar Wesepe. En ook nog wat verder weg. De mannen en vrouwen presenteren die dag namelijk een motortoertocht tijdens het Zomerfeest in Wesepe. Voor de motormuizen een manier om wat meer aan de weg te timmeren. Eerder organiseerde de club ook tourritten vanuit Lettele, Broekland en Wijhe. De route meet ongeveer 150 kilometer en voert richting het IJsselmeer. De deelnamekosten bedragen 5 euro. Inschrijven kan tussen 9.00 en 11.00 uur in het Wapen van Wesepe.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/motortoertocht-free-wheels-vanuit-wesepe

Website: www.mcfreewheels.nl
Bron: Salland Centraal / 22-8-2019

Beer & Snack Run in Nieuw Heeten moet traditie worden

NIEUW HEETEN - De Beer & Snack Run zorgde zondagmiddag tijdens het Bouwvakfeest in Nieuw Heeten voor flink wat hilariteit.

Aan de start verschenen ruim honderd deelnemers, van wie tien VIP’s. Die laatsten werden met een Limousine naar de eet- en drinkposten gebracht, de anderen moesten in totaal dik 1.100 meter (hard)lopen. En dan was het onderweg ook nog eens de bedoeling om vijf biertjes, wijntjes of Radlers en een frikandel weg te tikken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/beer-snack-run-moet-traditie-worden

 

Bron: Salland Centraal / 21-8-2019

Luttenberg spit vrolijk verder

LUTTENBERG - Als je het nieuws de afgelopen dagen hebt gevolgd, zou je de indruk kunnen hebben dat het zwientie tikken het hoogtepunt van het Luttenbergs Feest is. Maar we verklappen het maar gewoon: de inwoners van het dorp lopen net zo hard uit voor het jaarlijkse gatgraven.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/luttenberg-spit-vrolijk-verder

Website: www.luttenbergsfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 20-8-2019

Schrijf je in voor Pomptoertocht

De Pomptoertocht, de gezellige afsluiter van de Heinose Pompdagen wordt dit jaar voor de tweeëntwintigste keer georganiseerd. Het vertrek is rond 10.15 uur vanaf het gezamenlijke startveld bij Camping Heino, Schoolbosweg 10 in Heino. De route voert de deelnemers weer over diverse oude weggetjes en langs mooie plekjes. De organisatie laat weten dat er nog plek vrij is en dat er tot zaterdag 24 augustus ingeschreven kan worden. De inschrijving kost 11 euro.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/schrijf-je-in-voor-pomptoertocht-2

Deelname kost 11 euro en de voorinschrijving www.pompdagen.nl/inschrijving-pomptoertocht sluit 24 augustus

Bron: Hoezo Heino / 20-8-2019

44e Stoppelveldrit Heikera door Vecht- en Reestdal

De 44e Orbea Stoppelveldrit van Fietstourclub Heikera gaat op zondag 25 augustus naar het noorden. De bepijlde route van 100 km bereikt via het Vechtdal en het Reestdal IJhorst. De routes van 60 en 45 km gaan naar Dalfsen, leiden ook door het Vechtdal en zijn ook met pijlen aangegeven. Daarnaast is voor de langeafstandfietsers een gps-route van 150 km die onder meer het Drentse Havelte aandoet.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/44e-stoppelveldrit-heikera-door-vecht-en-reestdal

Website: www.heikera.nl
Bron: Hoezo Heino / 19-8-2019

NK gat graven in Luttenberg

Paul Lugtenberg en Sylvester Holtmaat mogen zich met een gat van 2.55 meter diep een jaar lang Nederlands Kampioen gatgraven noemen. Het NK gatgraven is een van de activiteiten tijdens het vierdaagse dorpsfeest in Luttenberg.

Bron: RTV Oost / 19-8-2019

Duo Lugtenberg en Holtmaat wint NK gatgraven Luttenberg

Paul Lugtenberg en Sylvester Holtmaat mogen zich met een gat van 2.55 meter diep een jaar lang Nederlands Kampioen gatgraven noemen. Het NK gatgraven is een van de activiteiten tijdens het vierdaagse dorpsfeest in Luttenberg.

Aan het NK gatgraven deden zo'n vijftig deelnemers mee. Elke deelnemer had twintig minuten de tijd om een zo diep mogelijk gat te graven. Na vijf minuten mocht een helper de graver ondersteunen. De deelnemers mochten alleen een schop en een emmer gebruiken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317078/Duo-Lugtenberg-en-Holtmaat-wint-NK-gatgraven-Luttenberg

Website: www.luttenbergsfeest.nl
Bron: RTV Oost / 17-8-2019

Veel deelnemers bij ‘dondersmooie onderdelen’ van Luttenbergsfeest

LUTTENBERG - De tweede dag van het Luttenbergsfeest stond vooral in het teken van het nieuwe onderdeel: ‘Slep um d’r deur!’ In de ochtenduren verzamelden de 55+ers zich voor een gezellige ochtend. Na de koffie werd er jeu de boules gespeeld. En hoewel het natuurlijk ook om het winnen ging, stonden vooral de onderlinge contacten en het plezier voorop. Winnaar bij het jeu de boules werden Doortje vd Sligte (dames) en Henri Fikken (heren).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/veel-deelnemers-bij-dondersmooie-onderdelen-van-luttenbergsfeest

Website: www.luttenbergsfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 17-8-2019

UPDATE! Pubquiz zit vol, inschrijven kan niet meer.

Na vorig jaar weten we een beetje hoe fanatiek jullie kunnen zijn in pubquizzen. Mooi kippenhok was dat... Dat de wille er weer is om elkaar af te troeven blijkt ook dit jaar, want de inschrijvingen stroomden binnen. Om iedereen wat meer ruimte te geven om over dat ene antwoord even goed te kunnen discussiëren, verhuizen we dan ook naar de iets grotere Feestfabriek. En na wat puzzelen hebben we nu nog enkele tafeltjes extra beschikbaar. Dus geef je nog op!

Website: www.stoppelhaene.nl
Bron: Stöppelhaene / 16-8-2019

Inschrijving Pomptoertocht van start

HEINO - De Heinose Pompdagen worden op zondag 25 augustus weer afgesloten met de jaarlijkse Pomptoertocht, dit jaar voor de 22-ste keer. Vertrek is rond 10.15 uur vanaf het gezamenlijke startveld bij Camping Heino. De route voert de deelnemers weer over diverse oude weggetjes en langs mooie plekjes. Na de tussenstop rijden de deelnemers rond 14.00 uur gezamenlijk naar het centrum van Heino, waar hun voertuigen door het publiek bezichtigd kunnen worden. De voertuigen dienen van voor 1985 te zijn, echter de trekkers van voor 1970. De deelnamekosten bedragen 11 euro. Voor inschrijving (uiterlijk zaterdag 24 augustus)

zie de website: www.pompdagen.nl/inschrijving-pomptoertocht

www.sallandcentraal.nl/2019/08/inschrijving-pomptoertocht-van-start

Website: www.pompdagen.nl

Bron: Salland Centraal / 16-8-2019

Organisatie kijkt terug op een geslaagde Zomerfair in Laag Zuthem

LAAG ZUTHEM - Ondanks het feit dat het weer niet helemaal mee werkte afgelopen weekend, kijkt de organisatie toch terug op een zeer geslaagde Zomerfair. “Het is het risico van het vak dat het een keer een dagje regent”, vertelt Aline Hofstee namens het organiserende bureau Plan Effect. “Maar zaterdag was het weer veel beter dan voorspeld en de zondag was helemaal top.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/organisatie-kijkt-terug-op-een-geslaagde-zomerfair-in-laag-zuthem

Bron: Salland Centraal / 15-8-2019

Ruim vijfduizend bezoekers op Den Alerdinck Zomerfair

LAAG ZUTHEM/OMMEN - De Den Alerdinck Zomerfair heeft het afgelopen weekend dik vijfduizend bezoekers op de been gebracht. Op vrijdag werd het evenement nog gehinderd door het slechte weer, waardoor het wat minder druk was, maar dat werd op zondag ruimschoots goed gemaakt. “We werden helemaal overstroomd”, vertelt Aline Hofstee van organisatiebureau Plan Effect uit Ommen. “Het weer was ook perfect. De zondag is sowieso de drukste dag, maar dit jaar was het bovengemiddeld. We zijn echt tevreden. Vorig jaar hadden we ongeveer hetzelfde aantal bezoekers. Je kunt ook niet altijd blijven groeien.” Naast diverse stands met cadeauartikelen, van alles voor binnen en buiten en lekker eten waren er ook diverse activiteiten. Zo konden de bezoekers kijken naar een aantal demonstraties met paarden en modeshows, was er een paardenkeuring (van het Fjordenras) en trad Ons Genoegen op.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/ruim-vijfduizend-bezoekers-op-den-alerdinck-zomerfair

Website: www.denalerdinckzomerfair.nl
Bron: Salland Centraal / 15-8-2019

Ondernemer? Of liefhebber van netwerken en in voor een uitdaging? Kom dan naar ONDERNEEM 't éém aens!

De ROJA-verkiezing op de vrijdagmiddag van Stöppelhaene krijgt na 15 jaar een andere invulling. Onder de naam ‘ONDERNEEM ’t èèm aens’ is er op vrijdag 30 augustus vanaf 16.00 uur een ‘vrijdagmiddagborrel met bitterballen’ in de Sallandse Herberg.

Luister hoe Helligen Hendrik de Sallandse ondernemers even een lesje leert en doe mee aan de Snuggerste Sallander quiz!

Bron: Stöppelhaene / 13-8-2019

Geen moment van rust op Bouwvakfeest

Dorpsfeest Nieuw Heeten met onder andere Chaosspel, autorodeo en Beer & Snack Run

NIEUW HEETEN - Het Bouwvakfeest in Nieuw Heeten mag dan een relatief klein dorpsfeest zijn, de organiserende carnavalsvereniging de Hekk’n Sluuters maakt wel flink werk van het programma. Zowel de muziekbingo op de vrijdag, het Chaosspel op zaterdag en de autorodeo en de Beer & Snack Run op zondag vereisen flink wat inspanningen van de organiserende commissies. Daarnaast hebben de Hekk’n Sluuters ook nog eens de terreinindeling op de schop genomen. Het Bouwvakfeest duurt dit jaar van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/geen-moment-van-rust-op-bouwvakfeest

 

Website: www.hekknsluuters.nl
Bron: Salland Centraal / 13-8-2019

Amazones Heeten leveren topprestaties op ‘eigen’ Galoppade

HEETEN - Het waren pittige weken voor de leden van Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Heeten. Door de organisatie van de Galoppade in Heeten, de weersomstandigheden en de daaruit voortvloeiende wijzigingen in het wedstrijdprogramma, werden vele uren extra werk verzet. Dit resulteerde in een geweldig mooi aangekleed wedstrijdterrein. Vanaf afgelopen maandag kon er op vier dagen van fraaie paarden- en ponysport worden genoten. Uiteraard wilden zoveel mogelijk eigen leden ook zelf aan de start verschijnen tijdens deze Hippische kampioenschappen van Overijssel.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/amazones-heeten-leveren-topprestaties-op-eigen-galoppade

Bron: Salland Centraal / 7-8-2019

Eerste Sallandse Boerenmarkt De Laarman een succes

LUTTENBERG - Het was zaterdag gezellig op de eerste Sallandse Boerenmarkt bij De Laarman in Luttenberg. Bezoekers konden hier kijken, ruiken en proeven van lekkere producten van het Sallandse boerenland. Pannenkoeken, pompoen-wortelsoep, pizza’s, verse groenten en fruit uit de moestuin zoals spek-snijbonen, pruimen en rabarber… De cake, koeken en koekjes die de vrijwilligers hadden gebakken, waren al snel uitverkocht. De ijscokar, de kalfsboer en de bioboer deden goede zaken en hebben op de markt nieuwe contacten kunnen leggen. De brocante serviezen en hebbedingetjes die uitgestald lagen, werden ook goed verkocht.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/eerste-sallandse-boerenmarkt-de-laarman-een-succes

Bron: Salland Centraal / 5-8-2019

Mini-Woodstock Heino halve eeuw na het legendarische festival

HEINO - Precies 50 jaar na het legendarische Woodstock-festival, wordt in Heino een eigen mini-Woodstock gehouden. Vrijdagavond 16 augustus staat de Maalderij (theater ‘t Podium) aan de Canadastraat 6 in Heino, helemaal in het teken van de muziek van toen.

Behalve een optreden van het ‘Blusworld Collective’ zal de film ‘Woodstock, three days of Peace and Music’ te zien zijn en wordt er een popquiz gespeeld. Uiteraard staat deze in het teken van het festival een halve eeuw geleden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/mini-woodstock-heino-halve-eeuw-na-het-legendarische-festival

Website: www.live-music-heino.nl
Bron: Salland Centraal / 5-8-2019

Tennistoernooi bij TC Mariënheem

MARIENHEEM - Tennis Club Mariënheem houdt van 2 tot en met 8 september wederom het KNLTB tennistoernooi.
De wedstrijden worden dagelijks vanaf 18.30 uur gespeeld. De finales worden zaterdag en zondag overdag gespeeld. Er kan in verschillende speelsterktes en categorieën worden meegedaan. Iedereen die lid is van tennisvereniging kan zich aanmelden. Dit kan via www.toernooi.nl of via www.tcmarienheem.nl.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/tennistoernooi-bij-tc-marienheem

Website: www.tcmarienheem.nl
Bron: Salland Centraal / 3-8-2019

Salland ‘Konnie Wach’n’ op Broeklanderfeest

BROEKLAND - Er moest nog even gebuffeld worden voor de vakantie, maar het resultaat mocht er zijn; het Broeklanderfeest was een groot succes. Met zonnebrillen, ventilatoren, waterijsjes, zonnebrand-insmeerchicks, sproeiers, waaiers en zo al niet meer, maakte Broekland haar eigen dorpsfeest tot een hittebestendig en daverend succes. Het kinderprogramma, ‘Mien va hef de bokse an’, de jeugdsurvival, de uitmarkt, de trekkerslep, de Broekland Quiz en een 55-plusprogramma bij De Hoppe zorgden voor een hoop publiek. Ondanks of dankzij de tropische temperaturen mocht het feest op veel belangstelling en enthousiasme rekenen.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/salland-konnie-wachn-op-broeklanderfeest

Website: www.broeklanderfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 3-8-2019

Vijf zomertuinen geopend

REGIO - Op zondag 4 augustus zullen vijf verschillende tuinen en een kwekerij tussen 10 tot 17 uur te bezoeken zijn. Belangstellenden kunnen genieten van de uitbundige bloei van vaste planten, rozen en tuinsferen in de ‘Tuinen van Salland’. Het betreffen de tuinen van Nynke Atsma in Luttenberg, de Sallandse Landschapstuin in Heino, Hof van Eigen-aardigheden in Raalte, de Tuinen van Ruim Zicht in Elshof, de Tuin van Fortmond in Olst en de kwekerij van Arjan Schepers in Mariënheem. Voor de tuinen bedraagt de toegang 5 euro inclusief koffie/thee en iets lekkers.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/vijf-zomertuinen-geopend

Website: www.tuinenvansalland.nl
Bron: Salland Centraal / 2-8-2019

Heel Heino Bakt!

HEINO - Op 22 augustus tijdens de Pompdagen, kunnen belangstellenden meedoen met de wedstrijd: Wie wordt de meesterbakker van Heino! Iedereen mag deelnemen; mannen, vrouwen en kinderen. Naast het maken van een taart, kan er dit jaar ook een soesjestoren gecreëerd worden. De soesjes worden thuis gebakken en de toren wordt vervolgens in de Hof van Rakhorst opgebouwd. Slagroom in de soesjes is in dit geval niet toegestaan, echter het gebruik van bakkersroom of een hartige vulling wel. Kinderen kunnen op deze dag gratis cupcake’s versieren. En ook hier is een prijs mee te verdienen. Aanvang is om 11.00 uur, Hof van Rakhorst in Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/heel-heino-bakt-2

Website: www.pompdagen.nl
Bron: Salland Centraal / 2-8-2019

Stöppelhaene maakt line-up compleet met Overijsselse artiesten

Sallands Oogstfeest Stöppelhaene heeft haar line-up compleet gemaakt door een aantal Overijsselse artiesten aan het programma toe te voegen.

Op de openingsavond van het feest, traditiegetrouw de cabaretavond, treden Thijs Kemperink en Nathalie Baartman op. Voor de muziek zorgt Koorbazen, een vijftigkoppig mannenkoor uit Zwolle.

Miss Montreal sluit af

Ook heeft de organisatie van Stöppelhaene de afsluitende act bekendgemaakt: Miss Montreal sluit op zondagmiddag het feest af. Dat deed ze de afgelopen jaren al vaker.

Eerder kon het Sallands Oogstfeest al bekendmaken dat Glennis Grace, Kraantje Pappie, Bløf, Paul Elstak, Within Temptation, Ronnie Ruysdael en Jannes optreden.

Stöppelhaene wordt dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september gehouden.

www.rtvoost.nl/nieuws/316457/Stoppelhaene-maakt-line-up-compleet-met-Overijsselse-artiesten

Website: www.stoppelhaene.nl
Bron: RTV Oost / 2-8-2019

NK dorsen met stok en vlegel dit jaar tijdens Stöppelhaene

RAALTE - Dertien groepen uit het Noorden, Oosten en Midden van ons land doen vrijdag 30 augustus tijdens de Boerendag van Stöppelhaene mee aan het officiële Nederlands Kampioenschap Dorsen met Stok en Vlegel. Beter gezegd, stok óf vlegel want dat verschilt per deel van het land.

“In Salland werd van oudsher de kromme stok gebruikt om de korrels uit de rogge te krijgen. In bijvoorbeeld Onstwedde (GR) en Ede(GD) was dat de vlegel. Die bestaat uit twee stukken hout, met elkaar verbonden door een leertje. Dan is het een echte kunst om dat tweede stuk met de juiste kracht op het graan te slaan,” zo weet Theo Ogink uit Raalte.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/nk-dorsen-met-stok-en-vlegel-dit-jaar-tijdens-stoppelhaene

Bron: Salland Centraal / 1-8-2019

Fraaie springsport op Galoppade Heeten

HEETEN - Afgelopen maandagavond vond alsnog de aftrap van de Galoppade 2019 plaats op Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten. Op een bijzonder sfeervol ingericht terrein werden op deze avond voor 5 springklassen de regiokampioenschappen afgewerkt. De organisatie had veel extra werk verzet om alsnog de wedstrijden onder optimale omstandigheden te kunnen verrijden. Om alle springrubrieken op één avond af te kunnen werken werd het programma ingekort. Er werd gekozen voor een wedstrijd over één ronde met barrage. De Galoppade wordt vervolgd op donderdag- en vrijdagavond (1 en 2 augustus) en afgesloten op zaterdag (3 augustus) met de Galoppade voor pony’s.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/fraaie-springsport-op-galoppade-heeten

Bron: Salland Centraal / 31-7-2019

Opening Muziekestafette Heino door Eddy van Hijum

HEINO - Op 4 oktober opent gedeputeerde Eddy van Hijum, onder begeleiding van troubadour Rob Krot, alweer de 9e Open Muziekestafette Heino. Dit tweedaagse evenement vindt plaats in de Nicolaaskerk en heeft maar liefst 56 optredens op haar programma staan. Het geheel wordt financieel ondersteund door een aantal plaatselijke sponsoren; Adviesbureau Nomis, Autobedrijf Lindeboom en hoofdsponsor Havezate Den Alerdinck.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/opening-muziekestafette-heino-door-eddy-van-hijum

Website: www.muziekestafette.nl

Bron: Salland Centraal / 31-7-2019

Vijftiende editie van ‘Loop naar de Pomp’ tijdens Heinose Pompdagen

HEINO - Ook dit jaar worden in Heino de Pompdagen georganiseerd. Het sportief hoogtepunt is op vrijdag 23 augustus, dan nemen hardlopers uit de hele regio het spreekwoord ‘Loop naar de pomp’ wel heel letterlijk. De combinatie van een dorpsfeest en een sportieve activiteit is in de praktijk bijzonder succesvol gebleken. Vanuit de wijde omgeving schrijven hardlopers zich in voor deze hardloopwedstrijd. Deze loop is uniek in zijn soort. Waar andere lopen steeds groter worden en steeds meer op elkaar gaan lijken, is deze loop kleinschalig.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/vijftiende-editie-van-loop-naar-de-pomp-tijdens-heinose-pompdagen

Website: www.pompdagen.nl

Bron: Salland Centraal / 29-7-2019

Herkansing voor Heetense Galoppade na hitte: 'Wij zijn hartstikke blij'

Paardensportevenement De Galoppade in Heeten gaat na de hittegolf van vorige week nu met volle kracht vooruit. Afgelaste onderdelen worden deze week in de middag en avond ingehaald.

Vorige week trok de organisatie noodgedwongen de stekker uit de eerste wedstrijden van De Gallopade. "Te warm voor de paarden", aldus Hans van Tartwijk van de organisatie. "We zaten flink in de rats, maar nu kunnen we het programma inhalen. We zijn hartstikke blij."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/316298/Herkansing-voor-Heetense-Galoppade-na-hitte-Wij-zijn-hartstikke-blij

Bron: RTV Oost / 29-7-2019

Sallandse Boerenmarkt en Matjesmarkt

LUTTENBERG - Op 27 juli presenteerde De Laarman een gezellige Boerenmarkt met Sallandse streekproducten. Maar ook op 3 en 10 augustus is deze markt nog te bezoeken. Het geheel is overdekt waardoor het een perfecte plaats is, zowel bij regen als bij warmte.

Kom kijken, proeven en ruiken en verken de weg van het dagelijks eten van ‘Bord naar Boer’. Op de Matjesmarkt voor kids is een kinderkeuken ingericht waar kinderen zelf met eten aan de slag kunnen. De kinderen kunnen Luttenbergse pannenkoekjes bakken, creatieve frietjes maken of een Sallandse pizza bakken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/sallandse-boerenmarkt-en-matjesmarkt-2

Bron: Salland Centraal / 28-7-2019

Nieuwe locatie Historisch Festival Luttenberg schot in de roos

LUTTENBERG - Met zo’n 1.100 betalende bezoekers trok het Historisch Festival van Museum De Laarman in Luttenberg afgelopen zondag twee keer zoveel publiek als vorig jaar. De organisatie toont zich bij monde van Eduard Tielbeke dan ook dik tevreden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/nieuwe-locatie-historisch-festival-luttenberg-schot-in-de-roos

Bron: Salland Centraal / 25-7-2019

Official Aftermovie Farmstacle Run 2019

Website: www.farmstaclerun.nl
Bron: Farmstaclerun Heino / 23-7-2019

Broeklanderfeest voor het eerst naar vorig jaar aangekocht terrein

BROEKLAND - Medio vorig jaar kochten het Broeklanderfeest, de Kôle Kermse en ’t Horsthuis gezamenlijk de dorpsweide in de hoek van de Horstweg en de Van Dongenstraat; de locatie waar het Broeklanderfeest tot 2006 de tenten opsloeg. En dit jaar, van vrijdag 26 tot en met maandag 29 juli vindt het feest daar voor het eerst sinds jaren weer plaats.

“Nu kunnen we blijven groeien”, stelt Wouter Maatman, voorzitter van Stichting Broeklanderfeest. “En dat is nodig ook. Vorig jaar was het op zaterdag zo gruwelijk druk dat de tent te klein was.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/nu-kunnen-we-blijven-groeien

Website: www.broeklanderfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 23-7-2019

Dorpsquiz Raalte: al 41 inschrijvingen

RAALTE - Een eigen dorpsquiz voor Raalte: op zaterdag 28 december gaat het gebeuren. Dat lijkt nog heel veel weg, maar toch zijn de voorbereidingen al in volle gang.

Initiatiefnemers Sjaak Legebeke, Rosa van Oldeniel, Paul Maas, Esther Schulten, Pieter Nijland en Nardy Nijland hebben zich inmiddels ingeschreven als stichting. De teller staat nu al op 41 inschrijvingen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/voorbereidingen-dorpsquiz-raalte-in-volle-gang-2

Website: www.dorpsquizraalte.nl
Bron: Salland Centraal / 23-7-2019

Parcoursbouwer Theo Haarman leeft zich uit op Galoppade in Heeten

HEETEN - “De Galoppade is een begrip voor de Overijsselse paardensport”, vindt Theo Haarman. Als geboren en getogen Heetenaar is hij trots dat die Overijsselse kampioenschappen voor paarden en pony’s dit jaar in Heeten worden gehouden. Dat gebeurt in twee weekenden op Landgoed Groot Zwaaftink.

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli zijn de paarden aan de beurt; op zaterdag 3 augustus de pony’s. Als ervaren parcoursbouwer mag Theo ervoor zorgen dat er in drie ringen uitdagende parcoursen komen te staan die leiden tot spannende wedstrijden, in elke klasse opnieuw.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/iedereen-tevreden-stellen-is-vrijwel-onmogelijk

Facebook: www.facebook.com/galoppadeheeten
Website: www.paardensportheeten.nl
Bron: Salland Centraal / 23-7-2019

Foto-expositie over historisch Raalte én Rohda tijdens Stöppelhaene

RAALTE - De jaarlijkse tentoonstelling op het plein van verzamelgebouw De Berk in Raalte tijdens Stöppelhaene wordt dit jaar uitgebreid met een foto-expositie in het teken van het 90-jarig bestaan van Rohda. Naar schatting zullen zo’n 1.500 foto’s van de voetbalvereniging te zien zijn op twee grote doeken. Denk aan (historische) foto’s van onder andere (oud-)spelers, teams, begeleiders, bestuursleden en vrijwilligers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/foto-expositie-over-historisch-raalte-en-rohda-tijdens-stoppelhaene

Bron: Salland Centraal / 21-7-2019

Weidevogelbeschermer Marcel Strijtveen is Sallandse Boer

Marcel Strijtveen (52 jaar) uit Lierderholthuis is tijdens Stöppelhaene de Sallandse Boer. Hij werd vandaag tijdens de traditionele Roggemaaiersdag in Raalte gepresenteerd als het mannelijke visitekaartje van Stöppelhaene en als het gezicht van de hedendaagse agrarische sector.

Strijtveen heeft een melkveebedrijf in het Lierderbroek, een oude polder en goed weidevogelgebied. Hij heeft een passie voor weidevogels en op zijn bedrijf is een deel van de grond ingericht voor weidevogels.

Samen met zo’n tien andere melkveehouders, die ook natuur-inclusief werken, produceren ze melk voor het zuivelmerk Weideweelde. De consument draagt een paar cent per pak bij voor de weidevogels. Voor zijn inzet kreeg hij twee jaar geleden de publieksprijs van de Gouden Grutto uitgereikt door de Vogelbescherming Nederland.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315959/Weidevogelbeschermer-Marcel-Strijtveen-is-Sallandse-Boer

Bron: RTV Oost / 20-7-2019

Foto: VTV Sallandia

Kom proeven, shoppen en genieten op de Den Alerdinck Zomerfair

LAAG ZUTHEM - Van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus wordt de zesde editie van de Den Alerdinck Zomerfair georganiseerd op Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem bij Heino en Zwolle. In de boomgaard van Den Alerdinck maar ook op het voorplein en op het grote grasveld verzamelen zich meer dan 70 standhouders die allemaal unieke producten aanbieden die vaak niet in de winkel gekocht kunnen worden. “We vinden het altijd een mooie uitdaging om er voor te zorgen dat men bij ons op de fair vooral bijzondere en ambachtelijke spullen kan kopen, die je niet in de winkels vindt”, vertelt Aline. “Denk aan mooie hangmatten, tuinhaarden, bijzondere woonaccessoires, kunst, prachtige serviezen, kleding in alle soorten en maten, unieke sieraden, tuinplanten en nog veel meer. We hebben een mooie mix gemaakt van de standhouders die al jaren bij ons op de fair staan, aangevuld met nieuwe standhouders. Er is niets leukers voor ons dan dat we de bezoeker aan het einde van de middag weer naar huis zien gaan met een paar tassen met gekochte waar op de fair.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/kom-proeven-shoppen-en-genieten-op-de-den-alerdinck-zomerfair

Website: www.denalerdinckzomerfair.nl

Bron: Salland Centraal / 19-7-2019

Bottermarkt en Snuffelmarkt tijdens de zomervakantie

RAALTE - Iedere woensdag in de zomervakantie zijn in het centrum van Raalte, de Bottermarkt en de Sallandse Snuffelmarkt te bezoeken.

De Bottermarkt is een folkloristische markt die in combinatie met de wekelijkse warenmarkt, altijd drukbezocht wordt. Belangstellenden ontvangen uitleg over de streekgerechten en -gebruiken. Verder kan men genieten van de oude boerenambachten zoals letterdoeken borduren, mutsen maken, kantklossen, spinnen, manden maken, en klompen maken. Op de Snuffelmarkt zijn mooie tweedehands spullen te koop voor weinig. Beide markten zijn geopend van 09.00 uur tot 13.00.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/bottermarkt-en-snuffelmarkt-tijdens-de-zomervakantie

Bron: Salland Centraal / 19-7-2019

Sfeer en gezelligheid op Galoppade Heeten

HEETEN - Op vrijdag 26 juli, zaterdag 27 juli en zaterdag 3 augustus presenteert de Galoppade Heeten, de hippische kampioenschappen van Overijssel. Er wordt dan gestreden om de titels in diverse klassen en disciplines als; springen, dressuur, verenigingskampioenschap en vier- en zestallen, zowel voor paarden als pony’s.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/sfeer-en-gezelligheid-op-galoppade-heeten

Website: www.knhsregiooverijssel.nl.
Bron: Salland Centraal / 19-7-2019

Oefenrondjes voor de Sallandse Wandelvierdaagse

RAALTE - In de veertien weken die nog resten tot de Sallandse Wandelvierdaagse publiceert het Weekblad voor Salland elke week een oefenrondje. Uit de bundel ‘Wandelen in het hart van Salland’ van Maarten Metz uit Lierderholthuis zijn daartoe veertien wandelingen geselecteerd. Deze worden op volgorde van lengte gepubliceerd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/oefenrondjes-voor-de-sallandse-wandelvierdaagse

Website: www.sw4d.nl

Website: www.gegarandeerdonregelmatig.nl

Bron: Salland Centraal / 19-7-2019

Stöppelhaene begint met Roggemaaiersdag

RAALTE - Eigenlijk begint Stöppelhaene al op Roggemaaiersdag. Op zaterdag 20 juli is die dag te zien hoe vroeger de rogge van het land gehaald werd. Met dat werk was de boer vroeger de hele zomer wel zoet. Eind augustus was het daarom tijd voor een feestje om het werk af te sluiten en dát feest is uitgegroeid tot Stöppelhaene. De Roggemaaiersdag heeft een druk programma. Het roggemaaien zelf is de hoofdmoot. Ervaren dorsers laten zien hoe je met de ‘zich’ een heel perceel rogge maait. Bindsters demonstreren hoe je van de rogge, garven maakt en van die garven weer een gast.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/stoppelhaene-begint-met-roggemaaiersdag

Iedereen is welkom op de Roggemaaiersdag op zaterdag 20 juli, van 10.00 tot circa 13.30 uur aan de Knapenveldsweg in Raalte.

Website: www.stoppelhaene.nl

Bron: Salland Centraal / 18-7-2019

Historisch Festival De Laarman naar manege

LUTTENBERG - Museum de Laarman presenteert op zondag 21 juli voor de 23e keer het Historisch Festival. Voor het eerst niet in het weiland tegenover het museum (dat momenteel in gebruik is als maïsland), maar bij de Manege Luttenberg.

Op het terrein staan vele oldtimer landbouwtrekkers, auto’s, vrachtwagens, brommers en specials. Op verschillende plaatsen op het festivalterrein en in de centrale arena zijn oude ambachten te zien. Zo komen de bezoekers onder andere een mobiele smederij en een houtzagerij tegen. De dorsploeg van De Laarman verzorgt demonstraties met de Thomassen motor voor de dorsmolen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/historisch-festival-de-laarman-naar-manege

Website: www.delaarman.nl
Bron: Salland Centraal / 17-7-2019

Blokje Om met Heikera

HEINO - Fietstoerclub Heikera houdt op zondag 21 juli de 52e editie van de Volvo Nieuwenhuijse Blokje Om. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 40, 60 en 100 kilometer.

Zoals gebruikelijk zijn alle routes uitgezet met pijlen. Start en finish van de routes is bij Zalen-restaurant de Veldhoek aan de Lemelerveldseweg 37 in Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/blokje-om-met-heikera

Website: www.heikera.nl

Bron: Salland Centraal / 16-7-2019

Nieuwe locatie Lil’Hill valt in de smaak

LUTTENBERG - “Prachtig uitzicht toch?” De circa vijfhonderd bezoekers van het Luttenbergse popfestival Lil’Hill zullen die woorden afgelopen zaterdag vaak gehoord hebben.

Want het keek inderdaad lekker weg vanaf de Luttenberg richting het circuit en de Sallandse Heuvelrug. Wie zich tijdens het daglicht niet interesseerde voor de bands op het hoofdpodium kon zelfs zijn blik laten rusten op het landschap achter de bands.

De bezoekers, voor het overgrote deel twintigers en dertigers, vermaakten zich prima. Met alternatieve rock van onder andere The Tambles en Canshaker Pi, maar ook dance en andere muziek.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/nieuwe-locatie-lilhill-valt-in-de-smaak

Website: www.lilhill.nl

Bron: Salland Centraal / 16-7-2019

Lucky Ajax naar feestdag Rohda

RAALTE - Zaterdag 14 september viert Rohda Raalte het tweede deel van het feestprogramma ter ere van het 90-jarig bestaan. Eind mei was al het zeer geslaagde eerste deel, maar 14 september gaat het gewoon verder. Dat gebeurt met de komst van Lucky Ajax, en koeschijterij en een feestavond.

Lucky Ajax, dat bestaat uit oud-cracks van Ajax, voetbalt tegen een speciaal samengesteld team vanuit alle seniorenteams van de Raalter vereniging, aangevuld met burgemeester Dadema. Er zijn speciale arrangementen geregeld om de wedstrijd vanaf de tribune met een hapje en drankje te kunnen volgen. Lucky Ajax komt elk jaar tien tot vijftien keer ergens in Nederland in actie en kan putten uit een arsenaal van beroemde voetbalnamen; van Sjaak Swart en John Heitinga tot John Bosman en Rob en Richard Witschge. De entree is gratis en de wedstrijd begint om 16.00 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/lucky-ajax-naar-feestdag-rohda

Website: www.rohdaraalte.nl

Bron: Salland Centraal / 16-7-2019

Ekidenloop in Heeten op de schop

HEETEN - Na drie edities van de Ekidenloop in Heeten gaat de marathon-estafetteloop, die op zaterdag 21 september weer het startschot vormt van de Ponyweek, op de schop.

Om te beginnen is de starttijd verschoven van 11.00 naar 13.00 uur, waardoor de atleten slechts een dagdeel actief zijn. De organisatie koestert het klassieke karakter van de Ekiden. Dit betekent dat de zes lopers achtereenvolgens 5 km, 10 km, 5 km, 10 km, 5 km en 7,2 km lopen. Als de loop drie volle uren gevorderd is, worden dit jaar voor het eerst alle nog niet gestarte lopers middels een herstart gelijktijdig weggeschoten voor de afsluitende afstand. De deelnamekosten bedragen 30 euro per team.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/ekidenloop-in-heeten-op-de-schop

Website: www.ekidenheeten.nl

Bron: Salland Centraal / 16-7-2019

Salland ‘kannie wach’n’ op Broeklanderfeest

BROEKLAND - De ‘beruchte’ promotieborden van het Broeklanderfeest, dit jaar van vrijdag 26 tot en met maandag 29 juli, hangen/staan er weer. Ditmaal heeft de organisatie gekozen voor het thema ‘Kannie Wach’n’. Er zijn maar liefst zeventien verschillende ontwerpen/foto’s te zien.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/salland-kannie-wachn-op-broeklanderfeest

Website: www.broeklanderfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 15-7-2019

Online inschrijving geopend voor Trekkerslèp Stöppelhaene

RAALTE - Op zaterdag 31 augustus vindt weer de Trekkerslèp Raalte plaats als onderdeel van het programma van Stöppelhaene. Iedereen die mee wil doen (en in het bezit is van een T-rijbewijs en een trekker) kan zich inschrijven via www.trekkerslepstoppelhaene.nl.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/inschrijfavond-trekkerslep-stoppelhaene

Bron: Salland Centraal / 14-7-2019

Weer uitmarkt in Broekland

BROEKLAND – Als onderdeel van het programma van het Broeklanderfeest vindt op zaterdag 27 juli weer de jaarlijkse uitmarkt plaats in de straten van Broekland. Dat betekent diverse standhouders (met een aanbod dat varieert van speelgoed en boeken tot technische apparatuur), maar ook straattheater, muziek en ander vermaak. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om op het Bouwhuisplein even uit te rusten. De uitmarkt duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/weer-uitmarkt-in-broekland

Website: www.uitmarkt.broeklanderfeest.nl

Bron: Salland Centraal / 14-7-2018

Zwemvierdaagse Luttenberg valt in het ijskoude water

LUTTENBERG - Op maandag 8 juli begon de eerste zwemvierdaagse in Luttenberg. Waar normaal gesproken het zonnetje schijnt in juli, is het dit jaar bibberen geblazen. Op maandag trotseerde drie zwemmers het ijskoude water van zwembad ‘t Siel. De dagen daarna liep het deelnemersaantal op tot acht.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/zwemvierdaagse-luttenberg-valt-in-het-ijskoude-water

Bron: Salland Centraal / 12-7-2019

WAK Raalte in teken van Bram de Krosse

RAALTE - De Week van de Amateurkunst (WAK) in Raalte staat dit jaar in het teken van de eerder dit jaar overleden Raalter kunstenaar Bram de Krosse. Taveerne Tivoli vormt net als vorig jaar het epicentrum van het programma vol exposities, culturele activiteiten en muziek. De WAK Raalte vindt dit jaar plaats van woensdag 18 tot en met zondag 22 september.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/wak-raalte-in-teken-van-bram-de-krosse

Website: www.wakraalte.nl
Bron: Salland Centraal / 12-7-2019

Salland ‘kannie wach’n’ op Broeklanderfeest

BROEKLAND - De ‘beruchte’ promotieborden van het Broeklanderfeest, dit jaar van vrijdag 26 tot en met maandag 29 juli, hangen/staan er weer. Ditmaal heeft de organisatie gekozen voor het thema ‘Kannie Wach’n’. Er zijn maar liefst zeventien verschillende ontwerpen/foto’s te zien.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/salland-kannie-wachn-op-broeklanderfeest

 

Website: www.broeklanderfeest.nl

Bron: Salland Centraal / 11-7-2019

Doe mee aan de Stöppelhaene Kinderoptocht

RAALTE - Op donderdag 29 augustus wordt het Stöppelhaene Oogstcorso gehouden, met daarbij natuurlijk de Kinderoptocht. Alle kinderen kunnen hieraan meedoen. Er is voor iedereen een mooie prijs.

Elk jaar komen de leukste creaties – groot en klein – aan de start van de optocht en daar worden de organisatie en jury erg enthousiast van. Ze doen dan ook een oproep richting de kinderen om mee te doen. “Meedoen aan de optocht hoeft niet heel veel tijd in beslag te nemen. Ga in de vakantie lekker creatief bezig met familie, buurt, vriendjes en vriendinnetjes en versier een fiets, step, kar of skelter. Denk ook eens aan een gepimpte kruiwagen of kleding en accessoires. Wat denk je van een jurk, paraplu of hoed beplakt met zaden?”

Kinderen uit groep acht van de basisschool zouden leuk samen met hun klasgenoten mee kunnen doen. “Je hebt vast een mooie afscheidsavond gehad, misschien wel met een musical. Beplak de gebruikte kleding of andere voorwerpen met zaad of stro en doe mee met de Stöppelhaene-optocht. Laat nog één keer voor heel veel publiek zien, hoe leuk jullie het gehad hebben op de basisschool. Wij zijn benieuwd!”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/doe-mee-aan-de-stoppelhaene-kinderoptocht

 

Website: www.stoppelhaene.nl

Bron: Salland Centraal / 11-7-2019

Start Zomerse Marktdagen Raalte

RAALTE - De Zomerse Marktdagen in Raalte zijn op woensdag 1 juli weer van start gegaan. Het Raalter centrum huisvest acht woensdagen achter elkaar twee of drie markten: de warenmarkt, de Bottermarkt en/of de Snuffelmarkt. Deze duren telkens van 9.00 tot 13.00 uur. De warenmarkt vindt wekelijks plaats op de parkeerplaats bij de Jumbo. De Bottermarkt staat elke woensdagochtend in het dokkersweggetje bij de Plaskerk. Hier kan men diverse oude Sallandse ambachten, zoals kantklossen en manden vlechten, zien of genieten van (of kennismaken met) de kruudmoes. Elke woensdag van 17 juli tot en met 21 augustus vindt bovendien de Snuffelmarkt plaats op de Grote Markt. Daar zullen zowel volwassen als kinderen hun tweedehandsgoederen een nieuw leven inblazen. De bezoekers kunnen er lekker ‘snuffelen’. Ook een plekje op de Snuffelmarkt? Mail dan naar creashop@home.nl.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/start-zomerse-marktdagen-raalte

 

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

ROJA-verkiezing Stöppelhaene in ander jasje

Helligen Hendrik komt vertellen wat hij van Sallandse ondernemers vindt

RAALTE - De traditionele ROJA-verkiezing (Raalter Onderneming van het Jaar) op de vrijdagmiddag van Stöppelhaene krijgt na 15 jaar een heel andere invulling. Onder de naam ‘Onderneem ’t èèm aens’ krijgen de bezoekers vrijdag 30 augustus nu vanaf 16.00 uur een ontspannen ‘vrijdagmiddagborrel met bitterballen’ aangeboden in de Sallandse Herberg.

Op het programma staat een show van ‘Helligen Hendrik’ (die zijn ongezouten mening zal geven over de Sallandse ondernemers); een quiz om de titel ’Snuggerste Ondernemer van Salland’ en de uitreiking van een nieuwe award voor een Sallands familiebedrijf.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/roja-verkiezing-stoppelhaene-in-ander-jasje

 

Website: www.stoppelhaene.nl

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

Snoekduiken vanaf de schans van de Treffers

HEETEN - Jongerenvereniging De Treffers houdt elk jaar een speciale activiteit bij het Overijssels Kanaal in Heeten. Daarbij laten de jongens en meiden uit Heeten zich flink inspireren door het tv-programma’ Te Land, ter Zee en in de Lucht’.

Afgelopen zondag kon iedereen meedoen aan ‘Glij ‘m erin’. Dat betekende op de buik van een enorme schans af en vervolgens een snoekduik richting de bel die boven het water hing. Enkele honderden belangstellenden keken toe.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/snoekduiken-vanaf-de-schans-van-de-treffers

 

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

50+ Zomerfitochtenden bij Zwembad De Tippe

Heino – Ontmoeten, gezelligheid en bewegen. Dat zijn de ingrediënten van de 50Plus zomerfitochtenden bij Zwembad De Tippe in Heino. Vrienden van De Tippe en Sportbedrijf Raalte organiseren zes zomerochtenden in de maanden juli en augustus op de ligweide van de Tippe. Deze ochtenden, waar bewegen en ontmoeten centraal staan, worden gehouden op dinsdag 16, 23 en 30 juli en op 6, 13 en 20 augustus van 10 tot 11.30 uur.

“Dit is de derde keer dat we deze 50+ zomerochtenden organiseren en de eerste twee edities waren een groot succes”, vertelt Jan Datema namens Vrienden van De Tippe. “De bouwvak breekt aan en dan zijn veel familie en buren op vakantie. We willen met deze zomerochtenden bereiken dat de ouderen een gezellig uitje hebben, waarbij ze ook nog eens kunnen bewegen.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/50-zomerfitochtenden-bij-zwembad-de-tippe

 

Website: www.vriendenvandetippe.nl

Bron: Salland Centraal / 8-7-2019

Uitmarkt Broeklandlanderfeest

BROEKLAND - Op zaterdag 27 juli tijdens het Broeklanderfeest is er weer de jaarlijkse uitmarkt. Deze inmiddels in de gehele regio bekende markt, vindt plaats in de straten van Broekland. Met scherpe aanbiedingen en prachtige koopjes is er een grote variatie aan speelgoed, boeken, apparatuur etc.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om op het Bouwhuisplein even uit te rusten van al dat sjouwen met de gekochte spulletjes. Onder het genot van een hapje en een drankje, live muziek en acts, kunnen bezoekers heerlijk op het terras zitten om even op te laden om daarna de volgende kramen af te struinen.

De uitmarkt vindt plaats op zaterdag 27 juli van 10.00 uur tot 15.00 uur.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/uitmarkt-broeklandlanderfeest

Website: www.broeklanderfeest.nl

Bron: Salland Centraal / 5-7-2019

Koele Koele met Bökkers, Ploegendienst en debuut Pronk

LUTTENBERG - Bökkers, Ploegendienst, Stones Sessions, one-manband Blinde Ed, Roots Rising en Pronk treden op zaterdag 14 september op tijdens de zesde editie van Koele Koele in Luttenberg. Het festival in de zandafgraving op de Luttenberg, georganiseerd door de mannen van de Sallandse boerenrockformatie Bökkers, is al meerdere keren uitverkocht geweest.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/koele-koele-met-bokkers-ploegendienst-en-debuut-pronk

Website: www.koelekoele.nl

Bron: Salland Centraal / 5-7-2019

Nieuwe namen Stöppelhaene 2019

RAALTE - Stöppelhaene pakt dit jaar flink uit met haar muziekprogramma. Van rock tot dance, van hoempapa tot liefdesliedje, van Youtube-ster tot Piratenkoning: Deze editie komt iedereen aan zijn trekken!

 

Donderdagmiddag: De Zaak Band

Een biertje drinken op het terras bij de Jupiler stage na de optocht? Daar hoort muziek bij! Met een smakelijke balans tussen stevige rock ’n roll, lekkere jazz en frisse popliedjes spelen de jongens van De Zaak Band elke voet van de vloer. En alles in een authentiek, ‘zakelijk’ jasje.

 

Vrijdagmiddag: Davina Michelle met DJ Lars en Juffr. Jannie

Op onze Jupilerstage zal het Zwols kwartet Juffr. Jannie een feestje gaan maken door moderne pop/rocksongs om te toveren tot dansbare versies. Davina Michelle beleefde eind vorig jaar een droomstart van haar carrière dankzij haar deelname aan Beste Zangers. Met haar cover van het nummer van Glen Faria ‘Het duurt te lang’ heeft ze de hitlijsten wekenlang aangevoerd. Ook op YouTube weet de zangeres wekelijks duizenden mensen te raken met haar covers. Inmiddels is Davina niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Ken je haar nummer Skyward al?

 

Vorig jaar heeft DJ Lars de hele plein (en ook de hele feestfabriek) van voor tot achter, van links naar rechts, aan het dansen gekregen. Zijn opzwepende draaistijl, verrassende mixen en veelzijdige platenkeuzes zorgen gegarandeerd voor een groot feest.

 

Vrijdagavond: Snollebollekes, Queenmania, Heinoos, Jannes, Action in DC, Wesley Klein, Stef Ekkel en DJ Lars

Nondeju! Trek stevige schoenen aan, want met Snollebollekes gaat het dak er gegarandeerd af. Snollebollekes, oftewel Rob Kemps uit Best, stond dit jaar twee keer in een uitverkocht Gelredome. Met concrete dansjes en vrolijke beats gaat Snollebollekes deze Stöppelhaene met Ronnie Ruysdael (donderdagavond) de strijd aan wie het grootste feest kan bouwen.

 

De Italiaanse tribute band Queenmania geldt als een van de allerbeste Queen acts van Europa. Met talrijke en buitengewoon geslaagde tour optredens in heel Europa wordt het publiek overal opgezweept bij grote concerten. Samen met Action in DC: dé grote Nederlandse coverband van ACDC staan zij vrijdagavond op het hoofdpodium.

 

www.sallandcentraal.nl/2019/07/nieuwe-namen-stoppelhaene-2019

Website: www.stoppelhaene.nl

Bron: Salland Centraal / 4-7-2019

Inschrijfavond Trekkerslèp Raalte

RAALTE - Op donderdagavond 11 juli is het mogelijk om in te schrijven voor de Trekkerslèp Raalte. Het evenement vindt plaats op zaterdag 31 augustus tijdens de Stöppelhaene.

Elke deelnemer, die in bezit is van een T-rijbewijs en natuurlijk de beschikking heeft over een trekker kan zich inschrijven voor deelname in één van de diverse klassen.

De inschrijfavond begint om 20.30 uur bij de manege De Hooge Weg aan de Hogeweg in Raalte.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/inschrijfavond-trekkerslep-raalte

Website: www.trekkerslepstoppelhaene.nl

Bron: Salland Centraal / 4-7-2019

Gezocht: deelnemers Zonneschijntocht

RAALTE - Stichting Zonneschijntocht, voortgekomen uit de RAM, presenteert op zaterdag 5 oktober de 63-ste editie van de jaarlijkse Beaphar/TCR Zonneschijntocht. Ouderen/zieken worden getrakteerd op een ritje door de omgeving. Er is plaats voor 225 deelnemers. Maar nu moeten die nog gevonden worden. Omdat steeds meer ouderen en zieken langer thuis blijven wonen, is het voor de organisatie steeds lastiger geworden om kandidaten te vinden.

 

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/gezocht-deelnemers-zonneschijntocht

 

Website: www.zonneschijntocht.nl

Website: www.ramraalte.nl

Bron: Salland Centraal / 1-7-2019

Video: Midzomerfeest Marienheem 2019

Zondag middag

Bron: Harrie Huisman / 24-6-2019

Stöppelhaene introduceert Harvest Games

RAALTE - Stöppelhaene introduceert dit jaar de Harvest Games. Het is de bedoeling dat op zaterdagmiddag 31 augustus verschillende teams het tegen elkaar opnemen op het Stöppelveld.

Er zijn verschillende onderdelen waarbij een combinatie van tactiek, snelheid, doorzettingsvermogen en timing belangrijk is. Blijf zo lang mogelijk zitten op een rodeostier; leef je uit op een stormbaan, doe mee aan het geitenmelken of probeer zoveel mogelijk klompen te vangen. Het programma begint om 12.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

De prijsuitreiking vindt aansluitend plaats. Deelnemende teams dienen te bestaan uit zes personen en een coach. De voorkeur gaat uit naar gemengde teams. Een team kan bijvoorbeeld bestaan uit een groep vrienden, familie, buren of collega’s. De teams worden opgeroepen om zelf een mascotte te maken die wat te maken heeft met het boerenleven.

De Sallandse Boer en de Oogstkoningin zullen de mascottes beoordelen en de mooiste mascotte verdient extra punten. Opgave via harvestgames@stoppelhaene.nl. Vermeld daarin de namen van de teamleden en de coach. Deelname is gratis.

www.sallandcentraal.nl/2019/06/stoppelhaene-introduceert-harvest-games

Website: www.stoppelhaene.nl
Bron: Salland Centraal / 23-6-2019

Video: Midzomerfeest de opbouw 2019

Mooie drone beelden van de opbouw van het midzomerterrein.

Bron: Harrie Huisman / 20-6-2019

Den Alerdinck hoofdsponsor Open Muziek Estafette Heino

HEINO - Havezate Den Alerdinck is de nieuwe hoofdsponsor van de Open Muziek Estafette in Heino. Wouter en Riekje Koning, de eigenaren van deze historische buitenplaats in Laag Zuthem, hebben toegezegd het evenement voor meerdere jaren te steunen met een substantiële sponsoring, waardoor de continuïteit van het evenement voor meerdere jaren is gewaarborgd. Dit nadat Wouter vorig jaar het evenement bezocht en onder de indruk raakte. Voor de organisatoren, voorzitter Huub Schultz, secretaris Flip Jonkman en penningmeester René Wibier, reden voor taart. De negende editie van de Open Muziek Estafette in Heino vindt plaats op 4 en 5 oktober in de Nicolaaskerk. De inschrijving is alweer gesloten en de organisatoren zijn druk bezig met de planning. Daarnaast zijn ze van plan om nog meer gebruik te maken van audiovisuele aanvullingen. “En uiteraard, dit concept bestaat inmiddels negen jaar, hetgeen ons als bestuur dus noodzaakt om eens na te gaan denken hoe en in welke vorm wij dit gebeuren door willen zetten. Voor het jubileumjaar in 2020 hebben we al enkele extra activiteiten in gedachten.”

www.sallandcentraal.nl/2019/06/den-alerdinck-hoofdsponsor-open-muziek-estafette-heino

Website: www.muziekestafette.nl
Bron: Salland Centraal / 22-6-2019