EVENEMENTEN RAALTE UPDATE

Geen Sallandse Wandelvierdaagse door corona maar toch een medaille verdienen? Zo kan dat

Hoewel er dit jaar door de coronamaatregelen officieel geen Sallandse Wandelvierdaagse is, kunnen wandelaars toch de afstanden lopen en een speciale corona-medaille verdienen.

Het bestuur van de Sallandse Wandelvierdaags heeft een variant bedacht waarmee coronaproof een vierdaagse volbracht kan worden. Én waarbij toch aan het eind een medaille opgespeld kan worden zonder de regels van het RIVM te overtreden. "In tijden van digitale afstand en het oppoppen van allerlei wandelapps, zochten wij naar iets tastbaars", vertelt voorzitter Chris de Bont.

Glimlach

"Wandelen verbroedert en brengt mensen weer meer nabij. En in deze tijden willen we vooral een glimlach bezorgen en onze wandelfamilie lekker laten genieten van het Sallandse land."

De oplossing is de nieuwe Sallandse wandelgids. Met vier speciaal ontworpen wandelingen naar de bekende windstreken van de Sallandse wandelvierdaagse kunnen de deelnemers met een stempelkaart de bijgeleverde unieke corona-medaille verzilveren. Deze kan dan met gepaste trots volgend jaar op de veertiende editie op de borst gedragen worden, aldus de organisatie van de wandelvierdaagse.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/332643/Geen-Sallandse-Wandelvierdaagse-door-corona-maar-toch-een-medaille-verdienen-Zo-kan-dat

Website: www.sw4d.nl
Bron: RTV Oost / 1-7-2020

Alternatieve versie Avond4daagse Heino

HEINO - De Avond4daagse in Heino komt dit jaar met een alternatief: de Home Edition. Middels de app van eRoutes ontvangen de deelnemers routes van 2,5 km, 5 km of 10 km. Geen centraal startpunt, maar gewoon vertrekken vanaf huis. Starten kan tussen 1 juni en 31 augustus. Tussen de eerste en de vierde dag wandelen mogen maximaal twee weken zitten. Het is verder volledig aan de deelnemers hoe en wanneer ze wandelen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/06/alternatieve-versie-avond4daagse-heino

Website: www.wandel4daagseheino.nl
Bron: Salland Centraal

Luttenberg Top 700 krijgt feestelijke invulling

LUTTENBERG - Geen Luttenbergs Feest dit jaar, maar Luttenberg krijgt een alternatief. Van woensdag 5 tot en met zondag 9 augustus draaien tientallen vrijwilligers vanuit Elckerlyc de zevenhonderd favoriete nummers van de inwoners van het dorp (en iedereen die er wat mee heeft). In 2018 werd de Luttenberg Top 700 voor het eerst uitgezonden. Toen in het kader van de festiviteiten omtrent het 700-jarig bestaan van het dorp. De eerste keer smaakte naar meer. Vandaar dat de organisatoren besloten om dit jaar op herhaling te gaan. Het was de bedoeling om de Luttenberg Top 700 uit te zenden in de aanloop naar het Luttenbergs Feest, maar toen kwam de pandemie. Nu de regels zijn versoepeld, is besloten de uitzending te verplaatsen naar het feestweekend.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/06/luttenberg-top-700-krijgt-feestelijke-invulling

Website: www.luttenbergtop700.nl
Bron: Salland Centraal

Ribs&Blues DeltaClub / 8-6-2019

Video Ribs&Blues 2019 DeltaClub / Met niet eerder vertoonde beelden.

Bron: VTV Sallandia / 1-6-2020

Geen Ribs&Blues 2020 op de Domineeskamp Raalte / 31-5-2020

De opnamens zijn gemaakt op zondagmiddag 31 mei om 13 uur. De poorten van Ribs&Blues zouden rond dit tijdstip open gaan. Maar door de coronacrisis is er dit jaar geen Ribs&Blues. Het blijft stil op evenemententerrein de Domineeskamp in Raalte.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=pQL96ERU_kw

Video: VTV Sallandia / 31-5-2020

Geen jubileum voor Ribs 'n Blues-bakker Jan: "Maar Pinksteren zonder ribs is ondenkbaar"

Jan te Wierike uit Luttenberg zou er dit jaar voor het twintigste jaar op rij zijn specialiteit serveren, maar door de afgelasting van Ribs 'n Blues in Raalte ziet zijn het pinksterweekend er echter heel anders uit. Maar toch: de ribs blijven. En festivaldirecteur Ton Groot Beumer zag dat het goed was.

De blues is er niet, maar in de achtertuin van zijn café in Luttenberg is het voor de 'ribsliefhebbers' dit weekend goed toeven. Want kroeg Jan te Wierike verkoopt er twee dagen de klassieke Ribs 'n Blues-spareribs, waarmee hij al bijna twintig furore maakt op het Raalter festival.

Gemiddeld gaat er in een pinksterweekend zo'n tweeduizend kilo spareribs over de barbecue van de Luttenbergse kroegbaas. Dat verwacht hij dit weekend niet te verkopen: "Ik heb tweehonderd kilo voorbereid. Daar moet je tijd in steken; hoe meer tijd je er in steekt, hoe lekkerder ze worden."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/331302/Geen-jubileum-voor-Ribs-n-Blues-bakker-Jan-Maar-Pinksteren-zonder-ribs-is-ondenkbaar

Website: www.ribsenblues.nl

Website: www.cafedeschoenmaker.nl

Bron: RTV Oost / 31-5-2020

Toch nog bluesmuziek in Raalte

RAALTE - Het jaarlijkse Ribs & Bluesfestival mag dan wel niet doorgaan, voor liefhebbers van bluesmuziek kan er maandag toch nog genoten worden van dit genre. Henk Veldman speelt traditiegetrouw een uurtje bluesmuziek op de beiaard in de toren van de Kruisverheffingskerk in Raalte.

Van 12.00 tot 13.00 brengt hij nummers ter gehore uit de rijke geschiedenis van Ribs & Blues.

www.sallandcentraal.nl/2020/05/toch-nog-bluesmuziek-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 31-5-2020

TOCH EEN BEETJE RIBS & BLUES BELEVEN?

Op 2e Pinksterdag , maandag 1 juni , kun je bij RTV Oost een mooie terugblik op Ribs & Blues verwachten. De uitzending bevat een compilatie van eerder geschoten beelden, flarden van live optredens en natuurlijk interviews ( o.a. Ryan Mc Garvey!) en een gesprek met onze voorzitter Ton Groot Beumer.
De uitzending begint om 17.15 , duurt ongeveer 35 minuten en zal ieder uur daarna worden herhaald.
Pak een biertje en een sparerib, zet de TV stoel in de relax modus met je luchtgitaar binnen handbereik en geniet toch weer een beetje van de unieke Ribs & Blues sfeer op ons compenserende Pinksterfeestje !

Heb je hier niet genoeg aan? Op You Tube wemelt het van live opnames van eerdere Ribs & Blues edites. Daarnaast heeft onze trouwste bezoeker, bluesrocker Harry Boertien uit Marienheem tijdens het Pinksterweekend een prachtige compilatie in petto met beelden van Walter Trout, Julian Sas, Matt Anderson,Sass Jordan, Ryan Mc Garvey en vele anderen die onze podia beklommen.

Je kunt ze bekijken via zijn website  www.fotosbluesrock.nl

Bron: Ribs&Blues www.ribsenblues.nl

Raalte voor het eerst in 24 jaar zonder Ribs & Blues: 'Een bijzonder gevoel'

Zeg Pinksteren en Raalte samen in één zin en bijna iedereen weet dat je het dan vermoedelijk over Ribs & Blues wilt hebben. Het grootste gratis toegankelijke bluesfestival van Nederland gaat voor het eerst in 24 jaar niet door. "Een bijzonder gevoel", vat voorzitter Ton Groot Beumer samen.

Normaal gesproken zouden er rond deze tijd twee enorme festivaltenten op de Domineeskamp in Raalte staan, zouden er duizenden mensen aanstalten maken om richting Raalte te trekken en zouden de spareribs al in de marinade liggen.

Dit jaar niet. Ribs & Blues kan voor het eerst in haar bestaan niet doorgaan, dat heeft natuurlijk alles te maken met de uitbraak van het coronavirus.

 

'Jammer, maar ook niet meer dan dat'

Op de plek waar normaal gesproken het festivalterrein wordt opgetrokken, spreken we Ribs & Blues-voorzitter Ton Groot Beumer.

"We zouden op dit moment eigenlijk met heel andere dingen bezig zijn dan waar we nu mee bezig zijn. Dat is jammer, maar ook niet meer dan dat."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/331180/Raalte-voor-het-eerst-in-24-jaar-zonder-Ribs-Blues-Een-bijzonder-gevoel

Website: www.ribsenblues.nl

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 30-5-2020

‘De sfeer van Ribs & Blues thuisbrengen’

Mariënheemse liefhebber zet zijn site in teken van Raalter festival

MARIENHEEM - Potverdorie, wat jammer; dat was de eerste reactie van Harrie Huisman, vaste bezoeker en groot liefhebber van Ribs & Blues, toen hij te horen kreeg dat het festival dit jaar niet doorgaat. De Mariënhemer dacht even na en komt nu met een alternatief; op zijn eigen site zal hij het hele pinksterweekeinde registraties van eerdere optredens op het Raalter festival laten zien.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/05/de-sfeer-van-ribs-blues-thuisbrengen

Website: www.fotosbluesrock.nl

Bron: Salland Centraal / 29-5-2020

Ribs & Blues door de jaren heen

Pinksteren, bluesmuziek en spareribs vormen een soort drie-eenheid in Raalte en omstreken. Op de Domineeskamp in het centrum van Raalte wordt sinds 1997 met Pinksteren het Ribs & Bluesfestival gehouden. Het is het grootste gratis toegankelijk bluesfestival van Nederland. De uitbraak van Covid-19 trok dit jaar ook een streep door dit festival, maar bij RTV Oost kun je er toch op Tweede Pinksterdag van genieten.

RTV Oost is de afgelopen jaren geregeld te gast geweest op het festival en daaruit laten we de hoogtepunten zien. Een uitzending vol muziek en reportages. Over onder meer camping De Zwerver, het succes van de spareribs en het Raalter carillon dat bluesmuziek speelt.

Verslaggever Ties van der Heide blikt met voorzitter Ton Groot Beumer van de Stichting Ribs & Blues terug én vooruit op volgend jaar.

Ribs & Blues door de jaren heen zie je maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, op TV Oost vanaf 17:10 uur. De uitzending wordt elk uur herhaald en is hier terug te kijken.

www.rtvoost.nl/nieuws/331183/Ribs-Blues-door-de-jaren-heen

Website: www.ribsenblues.nl

Bron: RTV Oost / 28-5-2020

Luttenberg loopt warm voor Dorpskwis

LUTTENBERG - Luttenbergers staan te popelen om mee te spelen in de Dorpskwis. De inschrijving voor het evenement moest binnen een dag worden gesloten vanwege de grote belangstelling. Zestig teams van vrienden, buren en familieleden gaan op zaterdag 31 oktober strijden om het prijzengeld dat geheel ten goede komt aan goede doelen.

Het fenomeen van de dorpskwis is overgewaaid uit Brabant, waar dorpen soms maandenlang op de kop staan. Ook in Salland slaat het verschijnsel aan. Eind vorig jaar viel een quiz in Raalte in de smaak. In Luttenberg is het animo eveneens groot. Binnen vierentwintig uur na de start van de inschrijving moest de organisatie al een wachtlijst aanleggen voor deelnemende teams.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/05/luttenberg-loopt-warm-voor-dorpskwis

Facebook: www.facebook.com/dorpskwisluttenberg2020
Bron: Salland Centraal / 18-5-2020

Ook streep door Muziekestafette

HEINO - Stichting Open Muziekestafette Heino heeft besloten om een streep te halen door de Muziekestafette van dit jaar. De onzekere situatie omtrent het coronavirus heeft het bestuur, dat er nog lang de moed in hield, uiteindelijk toch doen besluiten om het evenement te cancelen. “Een moeilijke beslissing, maar qua tijdspad blijft het allemaal zeer onduidelijk”, stelt Voorzitter Huub Schultz. “Daarbij komt ook dat als het festijn door had kunnen gaan, we veel meer bezig zouden zijn met crowdmanagement, oftewel het goed en veilig sturen en leiden van de mensenmassa door de kerk.” De tiende editie van de Open Muziekestafette Heino is nu gepland in oktober 2021.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/05/ook-streep-door-muziekestafette

Website: www.muziekestafette.nl

Bron: Salland Centraal / 10-5-2020

Alternatieven lopen vast: dit jaar geen Sallandse Wandelvierdaagse

De Sallandse Wandelvierdaagse gaat dit jaar niet door. Dat heeft het de organisatie gisteravond besloten. Het evenement is te groot om door te laten gaan en de organisatie heeft geen geschikte aangepaste vorm kunnen vinden.

Minister Hugo de Jonge schreef in een Kamerbrief dat evenementen met meer dan honderd mensen voorlopig niet door kunnen gaan. Dat mag pas als er een vaccin tegen het coronavirus is. Voor veel evenementen betekent dat een streep door dit jaar aangezien verwacht wordt dat een vaccin nog een jaar op zich laat wachten.

Helemaal als een verrassing komt de noodgedwongen beslissing van de speciaal opgerichte taskforce van de Sallandse Wandelvierdaagse niet. "Wij hebben al een tijdje gekeken naar een vorm die past in de anderhalvemetersamenleving, maar dat bleek niet haalbaar. Er doen te veel wandelaars mee", legt Maaike Heethaar van de organisatie uit.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/330264/Alternatieven-lopen-vast-dit-jaar-geen-Sallandse-Wandelvierdaagse

Website: www.sw4d.nl
Bron: RTV Oost / 8-5-2020

Video: Sallandse wandelvierdaagse 2019 / VTV Sallandia

Koningsdag Raalte / Kinderspelen / 27-4-2018

Dit jaar zijn er geen koningsdag activiteiten.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=N6pqTdL2HCs
Website: www.evenementenraalte.nl
Bron: VTV Sallandia / 27-4-2020

Streep door Sallandse feesten

REGIO - Door de verlenging van de coronamaatregelen gaat er een streep door veel Sallandse zomerfeesten, waaronder Stöppelhaene en de Heinose Pompdagen. Een flinke domper voor lokale horeca, die al te maken krijgen met financiële klappen door de coronacrisis.

Evenementen blijven tot 1 september verboden. Horecagelegenheden blijven voorlopig tot 20 mei gesloten.

www.sallandcentraal.nl/2020/04/streep-door-sallandse-feesten

Bron: Salland Centraal / 21-4-2020

Dorsdag Salland Ploffers / 22-4-2019

Kijk de dorsdag terug van vorig jaar. De dorsdag van de Salland Ploffers is dit jaar afgelast.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=6bQWIuvgXnM
Bron: VTV Sallandia / 13-4-2020

Paasvuur van ’t Giet Vedan Heino / 21-4-2019

Kijk het paasvuur terug van vorig jaar. Het paavuur is dit jaar afgelast.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=rddEXaJ-gMU
Bron: VTV Sallandia / 12-4-2020

Truckrun Raalte / 11-5-2019

De Truckrun is dit jaar afgelast.

Bron: VTV Sallandia / 4-4-2020

Modeshow met presentatie voorjaar en zomercollectie / 30-3-2019

De Modeshow met presentatie voorjaar en zomercollectie is dit jaar afgelast

Tijdelijke stop Evenementen Raalte videos

In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus worden er voorlopig geen nieuwe VTV Sallandia evenementen video opnamens geplaatst op Facebook, Youtube en Sallandia.nl.

Bron: VTV Sallandia / 20-5-2020

FOTO/VIDEO REPORTAGES

VTV SALLANDIA WEBSITES