NIEUWBOUWRAALTE UPDATE

05-01-2020: Fotos De Werfhorst

Groot onderhoud Westdorp / 14-2-2020

Video: VTV Sallandia / 14-2-2020

Aantrekkelijker winkelcentrum Raalte start op Grote Markt en de Plas

Gemeente Raalte wil het winkelcentrum aantrekkelijker en toekomstbestendig maken. Daarom stelt het college van de gemeente Raalte aan de gemeenteraad voor om binnenkort een start te maken met een ontwerp voor de Grote Markt en de Plas. Het plan is dat dit gebied als eerste binnen het gehele centrum op de schop gaat. Voor de daadwerkelijke aanpak worden in de kadernota van 2021 financiële middelen gereserveerd.

Lees verder: www.raalte.nl/nieuws/aantrekkelijker-winkelcentrum-raalte-start-op-grote-markt-en-de-plas

Bron: Gemeente Raalte / 13-2-2020

Franciscushof / 19-7-2019

Deze foto's zijn van afgelopen zomer. Bron: VTV Sallandia

De Korenbloem sloop afl1 / 20-1-2020 t/m 22-1-2020

De Korenbloem sloop afl2 / 23-1-2020 t/m 28-1-2020

Zonnepark op ‘Potties Gat’ bij Broekland

BROEKLAND - Burgemeester en Wethouders van Raalte willen in principe meewerken aan de realisatie van een zonnepark van twee hectare groot van de agrarische maatschap Booijink. Het zonnepark komt op de eigen grond van het melkveebedrijf aan de Horstweg bij Broekland. Het gaat om een stuk land dat iets verdiept ligt en ‘Potties Gat’ genoemd wordt, nabij autosloperij Pijffers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/zonnepark-op-potties-gat-bij-broekland

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 7-2-2020

Oude machinefabriek maakt plaats voor nieuwe woningen

RAALTE - De oude machinefabriek Stappenbelt, die van de ondergrondse wietplantage, op de hoek van de Elzenlaan en Deventerstraat in Raalte wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komen tien koopwoningen: twee tweekappers en zes rijtjeswoningen. “Voor de omwonenden en het straatbeeld zijn we daar als gemeente Raalte blij mee,” zo licht verantwoordelijk wethouder Wout Wagenmans toe.

Er is meerdere jaren gesproken tussen eigenaar Stappenbelt en de gemeente. In eerste instantie had de eigenaar het plan om er een appartementengebouw neer te zetten. “Dat vonden we op deze plek niet passend in de omgeving. Het huidige plan heeft minder vloeroppervlakte, maar past wel goed in het straatbeeld. Het huidige plan is ook besproken met de omwonenden en die hebben positief gereageerd.” De nieuw te bouwen huizen krijgen geen gasaansluiting. De gemeente stelt verder geen speciale eisen. “Maar het ligt voor de hand dat de bouwer kijkt naar generatiebestendige woningen. Daar is veel belangstelling voor.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/oude-machinefabriek-maakt-plaats-voor-nieuwe-woningen

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 6-2-2020

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Bouw Tankstation N348

Bron: VTV Sallandia / 31-1-2020

Sloop oude Korenbloem Raalte

‘Levensloopbestendige woningen’ op terrein Hartkampschool

RAALTE - Op het terrein van de vroegere Hartkampschool, tussen de Saffraan en de Majoraan, komen naast acht nieuwe huurwoningen van Salland Wonen ook drie zogenaamde ‘levensloopbestendige koopwoningen’. Dit zijn huizen die als het ware meegroeien met de leeftijd van de bewoners, zo is het uitgangspunt.

Bij de bouw wordt rekening gehouden met de toekomst. Wat hebben de bewoners nodig als ze straks ouder en mogelijk slechter ter been zijn? Zo zijn er mogelijkheden om slaapkamers en badkamers op de begane grond te maken, er zijn brede trappen die geschikt zijn voor trapliften en er zijn geen drempels die rolstoelers in de weg zitten. De kopers van de drie geschakelde woningen moeten gezamenlijk de woningen laten bouwen volgens de regels en eisen van de gemeente op dit gebied. Ook deze woningen zullen niet aangesloten worden op het gasnet nu de aansluitplicht vervallen is.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/levensloopbestendige-woningen-op-terrein-hartkampschool

Website: www.raalte.nl/bouwkavels
Bron: Salland Centraal / 29-1-2020
Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Provincie trekt ruim drie miljoen uit voor opruimen 'foeilelijke' hoogspanningslijnen

Het opruimen van enkele bovengrondse hoogspanningslijnen in Raalte, Almelo, Deventer en Enschede lijkt een belangrijke stap dichterbij. De provincie wil meebetalen aan het ondergronds aanleggen van de leidingen en trekt daarvoor 3,3 miljoen euro uit. Kanttekening: de politiek moet nog wel instemmen met de bijdrage.

“We hebben er alvast een borrel opgedronken als werkgroep”, zegt Breun Breunissen van het Platform Kabelvrij Raalte. “Maar je moet altijd pas echt juichen als de schop de grond in gaat”, voegt hij er direct aan toe. Hij hoopt dat die laatste stap, op basis van de laatste ontwikkelingen, volgend jaar 'eindelijk' gezet wordt.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324730/Provincie-trekt-ruim-drie-miljoen-uit-voor-opruimen-foeilelijke-hoogspanningslijnen

Bron: RTV Oost / 23-1-2020

Bouwbedrijf Vosman neemt Klunder over

RAALTE - De bouwbedrijven Vosman en Klunder hebben bekendgemaakt te fuseren. Bouwbedrijf Klunder zal zijn naam houden en gevestigd blijven aan de Heesweg. Het personeel blijft behouden.

De bedrijven laten gezamenlijk weten dat het niet uitsluit dat er op langere termijn gekozen wordt voor één naam en één locatie.

www.sallandcentraal.nl/2020/01/bouwbedrijf-vosman-neemt-klunder-over

Website: www.klunderraalte.nl
Website: www.bouwbedrijfvosman.nl
Bron: Salland Centraal / 19-1-2020

Laatste loodjes voor nieuw onderkomen Stöppelkaters

RAALTE - Het is een indrukwekkend gebouw, het nieuwe onderkomen van carnavalsvereniging de Stöppelkaters op het grote en verder nog lege oude MBI-terrein. Tientallen vrijwilligers van de vereniging zijn er bijna dagelijks bezig met de laatste werkzaamheden. “Soms lijkt het wel of sommigen hier overnachten, zo vaak zijn ze aan de slag. De bedoeling is dat na het komende carnaval alle gebruikte spullen zoals versiering en verlichting niet meer teruggaan naar de oude loods bij het station, maar hier worden opgeslagen,” zo vertelt Hein Meijer, een van de ‘bouwpastoors’ van de vereniging.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/laatste-loodjes-voor-nieuw-onderkomen-stoppelkaters

Website: www.stoppelkaters.nl

Bron: Salland Centraal / 15-1-2020

‘Poort van Raalte’ laat nog even op zich wachten

Automobilisten die Raalte via de N348 binnen rijden kunnen voorlopig alleen nog bij de Firezone tanken. Hoewel het icoontje van ‘De Poort van Raalte’ al wel op Google Maps staat, is het multifunctionele tankstation nog niet geopend.

Lees verder: www.destentor.nl/salland/poort-van-raalte-laat-nog-even-op-zich-wachten~adcd1f2ed

Bron: De Stentor / Jeroen Achtereekte / 13-1-2020

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem Raalte / 5-1-2020

Bron: VTV Sallandia / 12-1-2020

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem Raalte / 5-1-2020

Bron: VTV Sallandia / 8-1-2020

Aanleg parkeerplaatsen Tijenraan

De aanleg van parkeerplaatsen op de locatie van de oude Tijenraan is gereed.

Bron: VTV Sallandia / 23-12-2019

Loodzwaar kunstwerk bij oude Hartkampschool in Raalte stukje verplaatst voor woningbouw

Met het uitgraven en verplaatsen van het loodzware kunstwerk met de drie vraagtekens bij de voormalige Hartkampschool in Raalte is dinsdag een belangrijk ‘obstakel’ verdwenen voor de geplande woningbouw op deze locatie.

Lees verder: www.destentor.nl/salland/loodzwaar-kunstwerk-bij-oude-hartkampschool-in-raalte-stukje-verplaatst-voor-woningbouw~a9e884c8

Bron: De Stentor / Rudi Hofman / 7-1-2020

De Werfhorst / Laatste foto's Vernieuwbouw

Ingebruikname Kindcentrum de Korenbloem

Maandag 6 januari wordt om half negen ‘s morgens het nieuwe gebouw van het Kindcentrum de Korenbloem in gebruik genomen. Voor en in de kerstvakantie is met man en macht gewerkt aan de inrichting, zodat alle kinderen in 2020 kunnen starten in het nieuwe gebouw. In kindcentrum de Korenbloem kunnen kinderen van 0 tot 12-13 jaar opvang en onderwijs krijgen onder één dak.

De officiële opening en het open huis zullen in het voorjaar plaatsvinden.

www.salland1.nl/ingebruikname-kindcentrum-de-korenbloem

Bron: Salland1 / 3-1-2020

Opening de Werfhorst

Zaterdag 21 december is het verbouwde pand de Werfhorst feestelijk geopend. De Kerstman kreeg hulp van wethouder Wout Wagenmans en Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen, bij de openingshandeling.

Bron: VTV Sallandia / 21-12-2019

Onderhoud wijk Westdorp / Dec 2019

Bron: VTV Sallandia / 20-12-2019

Aanleg parkeerplaatsen Tijenraan

De aanleg van parkeerplaatsen op de locatie van de oude Tijenraan is in volle gang.

Bron: VTV Sallandia / 14-10-2019

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem

Bron: VTV Sallandia / 14-10-2019

Bouw Tankstation N348

Bron: VTV Sallandia / 22-9-2019

De Zegge VII / 22-9-2019

N35 Mariënheem Nijverdal / 6-8-2019

Rit over de vernieuwde N35 tussen Mariënheem en Nijverdal

Video: VTV Sallandia / 10-8-2019

FOTO/VIDEO REPORTAGES

DE ZEGGE VII 2019  UPDATE

De Zegge VII / 24-5-2019

Werkzaamheden Elzenbrug voltooid

Bron: VTV Sallandia / 5-5-2019

Stöppelkaters

Bouw nieuwe onderkomen Stöppelhaene op het v.m. MBI terrein

Laatste update 8 april 2019

VTV SALLANDIA WEBSITES