NIEUWBOUWRAALTE UPDATE

08-12-2021: Fotos Bruggehoofd

25-11-2021: Fotos Westdorplaan

30-10-2021: Video De Zegge VII

Het plan voor het centrum van Raalte is af. Kijk je mee?

Youtube: www.youtube.com/watch?v=MEu4Z1V07eU

Bron: Gemeente Raalte

‘Troosteloos plein’ in centrum Raalte krijgt facelift: zo komt het eruit te zien

De Grote Markt en De Plas in het centrum van Raalte krijgen een facelift. Eind dit jaar moet de schop in de grond. En dat is nodig ook, vindt architect Theo de Bruijn. Hij omschrijft het huidige uiterlijk als “een redelijk troosteloos plein dat weinig sfeer en gezelligheid uitstraalt.”

Het hele plein krijgt nieuwe bestrating en wordt opgeknipt in drie delen, beschrijft architect Theo de Bruijn. “Voor het Kulturhus komt een plein dat ruimte biedt aan evenementen.”

Het deel tussen de Hema en restaurant Ufuk krijgt vooral groen en terrassen. Die terrassen worden vanaf het midden van het plein verplaatst naar de gevels van de betreffende horecagelegenheden. Alle horecagelegenheden behouden hetzelfde formaat terras.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2050691/Troosteloos-plein-in-centrum-Raalte-krijgt-facelift-zo-komt-het-eruit-te-zien

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 12-1-2022

Raadsleden plaatsen vraagtekens bij verhuur deel gemeentehuis Raalte: ‘Niet investeren om te kunnen verhuren’

Alle partijen uit de gemeenteraad van Raalte plaatsen vraagtekens bij het idee om het gemeentehuis flink te gaan verbouwen en daarna een deel ervan te gaan verhuren. Over de noodzaak van de verbouwing zelf zijn de meeste partijen het eens, maar het plan om te gaan verhuren leidt tot veel vragen.

Het gemeentebestuur van Raalte wil het gemeentehuis aan de Zwolsestraat in Raalte een flinke oppepper geven: forse investeringen in duurzaamheid, binnenklimaat en verlichting. Bovendien moeten de werkplekken een update hebben: flexplekken, plekken voor (video-)calls en zogeheten hybride vergaderingen. Dat betekent dat er mensen fysiek bij aanwezig zijn én er mensen via een videoverbinding meepraten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2050630/Raadsleden-plaatsen-vraagtekens-bij-verhuur-deel-gemeentehuis-Raalte-Niet-investeren-om-te-kunnen-verhuren

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 12-1-2022

Raalte wil gemeentehuis voor 3,7 miljoen euro verbouwen en daarna deels verhuren

Het gemeentebestuur van Raalte wil het gemeentehuis flink verbouwen. Totale kosten? Zo’n 3,7 miljoen euro. Na de verbouwing is het plan om een deel van het gemeentehuis te verhuren, omdat ambtenaren ook na de coronacrisis veel thuis blijven werken.

De grootste kosten zitten in het duurzamer maken van het gebouw: de verwarmings- en koelingsinstallatie van het gebouw wordt deels vervangen en aangepast. Ook wordt het pand beter geïsoleerd. Voor de verduurzaming van het gemeentehuis aan de Zwolsestraat wordt zo’n 1,3 miljoen uitgetrokken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2050509/Raalte-wil-gemeentehuis-voor-3-7-miljoen-euro-verbouwen-en-daarna-deels-verhuren

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 12-1-2022

The Powershop bouwt nieuw pand op De Zegge VII

RAALTE - The Powershop start begin 2022 met de bouw van een nieuw pand op De Zegge VII. Dat gebeurt op de hoek van de Lumenstraat/Newtonstraat op een kavel van 1 hectare. The Powershop is een internationaal bedrijf met vestigingen in Werchter (België), Villepinte (Frankrijk) en in Raalte. Het bedrijf voorziet in tijdelijke stroomvoorzieningen voor festivals en evenementen.

Van een noodhospitaal tot de Formule 1 en het Eurovisiesongfestival; het kan niet plaatsvinden zonder een goede stroomvoorziening. Een internationaal bedrijf, gevestigd in Raalte. En dat blijft zo, want The Powershop krijgt een nieuw pand op De Zegge VII. Paul Wittenhorst, directeur van The Powershop in Raalte, is erg blij met de aankoop van de nieuwe kavel. “Ons huidige pand is een huurpand, dat is verkocht door de eigenaar. De nieuwe eigenaar wil het pand zelf gebruiken, dus wij moesten uitwijken naar een andere locatie. Deze hebben wij gevonden in de vorm van een nieuwbouwpand aan De Zegge VII.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/12/the-powershop-bouwt-nieuw-pand-op-de-zegge-vii

Bron: Salland Centraal

Plannen voor bouw van circa honderd sociale huurwoningen

RAALTE - In zowel Raalte als Olst-Wijhe zijn in de periode 2022-2023 plannen voor de bouw van ongeveer vijftig nieuwe sociale huurwoningen (dus verdeeld over de beide gemeenten circa honderd in totaal). Dat staat in de nieuwe prestatieafspraken die de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte, de huurdersorganisaties en SallandWonen hebben gemaakt.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/12/plannen-voor-bouw-van-circa-honderd-sociale-huurwoningen

Bron: Salland Centraal / 22-12-2021

Raalte tevreden over voortgang duurzame opwek energie

Wethouder Niens wil zon-op-dak een boost geven: ‘Dat lijkt gemakkelijk, maar dat is het niet’RAALTE – In de gemeente Raalte is op dit moment bijna 20 procent van de doelstellingen voor de grootschalige opwek van zonne-energie in 2030 gerealiseerd. De vier aangelegde (grotere) zonnevelden, te weten het Energiepark Heeten van Endona, het zonneveld op het MBI-terrein, de zonneweide aan de Wijheseweg en het zonneveld aan de Horstweg in Broekland zijn goed voor 8,1 GWh (gigawattuur). Het doel is 41 GWh in 2030. Daarnaast zit er nog voor 16,4 GWh in de pijplijn (40 procent van de totale doelstelling). Dat zijn projecten die de gemeente als kansrijk ziet.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/12/raalte-tevreden-over-voortgang-duurzame-opwek-energie

Bron: Salland Centraal

Hartkamp 2 December 2021

Nieuwbouw op locatie v.m. Hartkamp school

Bron: VTV Sallandia / 2-12-2021

Video 11 juli 2021

Herbouw d’Olde Wettering officieel van start

LIERDERHOLTHUIS - De herbouw van Café d’Olde Wettering in Lierderholthuis is afgelopen vrijdag officieel van start gegaan. Kinderen van de basisschool begroeven een tijdscapsule, gevuld met tekeningen, onder de fundering. De werkzaamheden waren overigens enkele dagen eerder al gestart.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/herbouw-dolde-wettering-officieel-van-start

Bron: Salland Centraal

Elf scholen in de komende zestien jaar op de schop

Gemeente Raalte en schoolbesturen presenteren plan om schoolgebouwen te vernieuwen

RAALTE - Alle schoolgebouwen in de gemeente Raalte moeten over zestien jaar weer up-to-date zijn. Daarvoor voorziet de gemeente een totale investering van bijna 24 miljoen euro. Maar daarin nog niet alle kosten meegenomen. Voor een herschikking van de faciliteiten van het Carmel College Salland (in verband met verwachte leegstand in en veroudering van de locatie aan de Zwolsestraat) moet namelijk nog een apart traject worden gestart. Maar ook gaat het om financiële benaderingen, die per locatie nog onder de loep genomen moeten worden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/elf-scholen-in-de-komende-zestien-jaar-op-de-schop

Website: www.raalte.nl/integraal-huisvestingsplan-onderwijs
Bron: Salland Centraal

Westdorplaan Raalte Herinrichting / onderhoud van Weg / 21-11-2021

Bron: VTV Sallandia / 25-11-2021

Bestemmingsplan uitbreiding bedrijventerrein Blankenfoort naar de raad

RAALTE - Het Raalter college van B&W heeft het groene licht gegeven voor het bestemmingsplan voor de uitbreiding van bedrijventerrein Blankenfoort in Heino. De raad mag er nu over beslissen. “Een nieuwe mijlpaal voor ondernemend Heino”, zo schrijft de gemeente. Na afronding van de bestemmingsplanprocedure hoopt Raalte zo snel mogelijk te kunnen starten met de uitgifte van de kavels en het bouwrijp maken van het gebied. “De ondernemers staan te popelen”, stelt wethouder Wout Wagenmans.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/bestemmingsplan-uitbreiding-bedrijventerrein-blankenfoort-naar-de-raad

Website: www.raalte.nl/uitbreidingblankenfoort
Bron: Salland Centraal

Herbouw d’Olde Wettering vrijdag officieel van start

Extra maatregelen om geluidsoverlast voor toekomstige huurders van appartementen te voorkomen

LIERDERHOLTHUIS - Het heeft eventjes geduurd, maar vrijdag 26 november is het dan zo ver: dan wordt het officiële startschot gegeven voor de herbouw van café d’Olde Wettering in Lierderholthuis. Kinderen van de basisschool hebben tekeningen gemaakt en die worden om 13.45 uur in een tijdscapsule onder de nieuwbouw begraven. De fundering ligt er inmiddels al. “We zijn blij dat we nu zo ver zijn; heel veel mensen hebben heel veel werk verricht”, vertelt Bertwin Elshof, voorzitter van Stichting Dorpshuis Lierderholthuis.

Mei vorig jaar brandde het café, net als de MFA die erachter staat eigendom van de stichting, tot de grond toe af. De MFA bleef wonderwel op wat rook- en waterschade na intact. Op de plek van het café moet een groot pand, qua exterieur een herenhuis, komen te staan met als het ware de stal en de hooiberg (de MFA) erachter.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/herbouw-dolde-wettering-vrijdag-officieel-van-start

Bron: Salland Centraal

Bestemmingsplan Molenwijk Heino ter vaststelling naar gemeenteraad

RAALTE - Het college van B&W van Raalte stelt de gemeenteraad voor om het groene licht te geven voor het bestemmingsplan voor de Molenwijk in Heino. Afgelopen zomer lag het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Dit leidde tot acht zienswijzen. Deze zijn inmiddels behandeld en geven geen aanleiding tot aanpassingen aan het bestemmingsplan. Op de locatie kunnen straks ongeveer 110 woningen gebouwd worden, zowel koop als huur.

Lees ve verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/bestemmingsplan-molenwijk-heino-ter-vaststelling-naar-gemeenteraad

Website: www.raalte.nl/woningbouw-heino
Bron: Salland Centraal

‘Circa tachtig woningen op terrein Douma Deuren’

RAALTE - BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling wil op de Douma Deuren-locatie in Raalte circa tachtig woningen realiseren. Het aanbod moet bestaan uit zowel grondgebonden als gestapelde woningen.

Dat maakte BPD recentelijk bekend tijdens een informatieavond voor omwonenden van het terrein aan de Kanaalstraat Oostzijde. BPD lichtte de eerste schetsen van de nieuwe woonwijk toe, waarna samen met de omwonenden van gedachten werd gewisseld over de plannen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/circa-tachtig-woningen-op-terrein-douma-deuren

Bron: Salland Centraal

Westdorplaan Raalte Herinrichting / onderhoud van Weg

In verband met bestratingswerkzaamheden is het gedeelte van de Westdorplaan tussen de Burgemeester Kerssemakersstraat en de Bentinckstraat (inclusief de kruising) in Raalte afgesloten voor doorgaand verkeer van maandag 8 november a.s. 7:00 uur tot vrijdag 19 november a.s. 17:00 uur. Buslijn 165 en 166 rijden hierdoor een andere route. De bushaltes Westdorplaan, Postkantoor, De Haar en Dumbarstraat komen hierdoor gedurende deze periode tijdelijk te vervallen.

Bron: https://melvin.ndw.nu/public

Fotos: VTV Sallandia / 11-11-2021

Zeven opties voor Strunk

RAALTE - Hoe nu verder met Boerderij Strunk. Nadat eerdere plannen spaak liepen (het leverde wethouder Wagenmans een motie van wantrouwen op), zit de gemeente nu met Strunk in de maag. Daarom is de gemeente nu bezig om alle mogelijkheden te inventariseren.
Daartoe zijn zeven opties opgesteld: realisatie van de vorige plannen (aanpak van de boerderij en bouw van de schuur, zoals eerder gepland); de vorige plannen, maar dan met de schuur in afgeslankte vorm; aanbesteding van de vorige plannen in combinatie met een onderzoek naar de mogelijkheden voor de schuur; verder gaan met alleen de boerderij; verkoop onder de voorwaarde dat Strunk een MFA wordt; verkoop (zonder voorwaarden) en de realisatie van starterswoningen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/zeven-opties-voor-strunk

Bron: Salland Centraal

Bedrijventerrein De Zegge Raalte / 25-10-2021

Ontwikkeling raalter bedrijventerrein De Zegge

Rondkijken vanuit 4 punten

Youtube:  www.youtube.com/watch?v=OmhZfuwj_Zc

Bron: VTV Sallandia / 30-10-2021

Aanpassingen N35 tussen Wythmen en Nijverdal op z'n vroegst in 2031 klaar

De aanpassingen aan de N35 tussen Wythmen en Nijverdal die de weg veiliger moeten maken zijn op z'n vroegst over tien jaar klaar. Dan moet echt alles meezitten. Dat lieten het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Overijssel weten tijdens een informatiebijeenkomst.

Het was een online-bijeenkomst waar met name de procedures werden uitgelegd. Het werd vooral duidelijk dat er nog een erg lange weg is te gaan en dat er nu veel tijd nodig is voor verkenningen en onderzoek. Er is al 200 miljoen euro gereserveerd. De provincie en het Rijk nemen elk 100 miljoen voor hun rekening. Of dat genoeg is valt nog niet te zeggen. Als alles volgens plan verloopt dan zal op z'n vroegst in 2026 een begin gemaakt kunnen worden van de aanpassingen en is de weg in 2031 klaar.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2022278/Aanpassingen-N35-tussen-Wythmen-en-Nijverdal-op-z-n-vroegst-in-2031-klaar

Bron: RTV Oost / 27-10-2021

Raalte onderzoekt opgaven Zwolseweg en Dorpsstraat in Heino

RAALTE - De Zwolseweg en Dorpsstraat in Heino zijn aan onderhoud toe. Er zijn verschillende opgaven, zowel groot als klein. Denk bijvoorbeeld aan opgaven op het gebied van klimaatadaptatie, riolering, wegen, verkeer en groen. Wat moet er precies gebeuren? En hoe kan dit slim gecombineerd worden? Dat gaat gemeente Raalte de komende periode onderzoeken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/10/raalte-onderzoekt-opgaven-zwolseweg-en-dorpsstraat-in-heino

Website: www.raalte.nl/zwolseweg-dorpsstraat
Bron: Salland Centraal

Raalte pakt dit najaar vijf fietsoversteken aan

RAALTE - De gemeente Raalte pakt dit najaar – net als vorig jaar - vijf onveilige fietsoversteken, waar fietsers voorrang hebben, aan. Zo wordt het voor alle weggebruikers duidelijker waar fietsers voorrang hebben.

Het gaat om de volgende oversteken Mettingenlaan-Schoolstraat; Kanaalstraat OZ-Enkstraat; Acacialaan-Brugstraat; Het Erf (ter hoogte van huisnummers 54 en 56) en Weidelaan-Ekster. De werkzaamheden nemen per fietsoversteek ongeveer één week in beslag.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/10/raalte-pakt-dit-najaar-vijf-fietsoversteken-aan

Bron: Salland Centraal

Infobijeenkomst over proces N35

RAALTE – Op dinsdag 26 oktober presenteren het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Overijssel en de gemeenten Dalfsen, Raalte en Hellendoorn een online informatiebijeenkomst over de verkenningsfase in het proces voor de N35. Geïnteresseerden zijn welkom om hieraan deel te nemen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/10/infobijeenkomst-over-proces-n35

Website: www.raalte.nl/bijeenkomst-n35
Bron: Salland Centraal

5 videos - Sloop v.m. hoofdgebouw van woonzorgcentrum De Hartkamp Raalte

Bron: VTV Sallandia / 1-10-2021

De sloop is ook uitgebreid in beeld gebracht in 5 afleveringen

Youtube afspeellijst: www.youtube.com/playlist?list=PLUaV_QfZ2G6jPp2ZQJNdY6dWZFcsJkykJ

Impressie - Sloop v.m. hoofdgebouw van woonzorgcentrum De Hartkamp Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=9oL0_u1Jsho

Meer langere videos van de sloop kunt u bekijken op www.nieuwbouwraalte.nl en ons Youtube kanaal www.youtube.com/sallandia 

Bron: VTV Sallandia / 1-10-2021

Sloop v.m. hoofdgebouw van woonzorgcentrum De Hartkamp

Foto update: woensdag 1 september 2021

Bron: VTV Sallandia / 2-9-2021

Sloop v.m. hoofdgebouw Hartkamp

Sloop v.m. hoofdgebouw van woonzorgcentrum De Hartkamp

Video nieuwbouwwijk Franciscushof / 2-7-2021

Bron: VTV Sallandia

Woningbouw op Franciscushof Zuid weer enkele stappen dichterbij

Plannen zorgen voor verlies bij gemeente Raalte door grote investeringen in geluidswal

RAALTE - De gemeente Raalte wil volgens wethouder Wout Wagenmans ‘gas geven’ met de woningbouw op Franciscushof Zuid. Het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied, in totaal zo’n 24 hectare, is inmiddels ter inzage gelegd. Verder stelt de gemeente na onderzoek dat er voor de plannen geen milieueffectrapport nodig is. Daarnaast zet Raalte een procedure in werking om voor 61 woningen in het gebied een hogere grenswaarde van geluid te bedingen. Dit in verband met de geluidshinder van de N35 en de aanwezigheid van het Hoftheater.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/07/woningbouw-op-franciscushof-zuid-weer-enkele-stappen-dichterbij

Bron: Salland Centraal

N35 bij Mariënheem wordt aangepakt: "Een doekje voor het bloeden"

De N35 bij Mariënheem wordt aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Goed nieuws zou je zeggen, maar Gerard Nij Bijvank van Plaatselijk Belang Mariënheem is er niet zo blij mee. "Deze maatregelen zijn meer een doekje voor het bloeden. We hebben 5 jaar geleden hele andere plannen gemaakt die de veiligheid veel meer verbeteren."

De maatregelen houden in dat de afslagen naar de Keizerveldweg en Schoonhetenseweg worden afgesloten. Ook krijgt de N35 een nieuwe aansluiting naar het bedrijventerrein het Fiester en wordt er een fietsstraat aangelegd aan de noordzijde van de N35, ten westen van het dorp. Wanneer de aanpassingen afgerond moeten zijn, is niet bekend.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1988843/N35-bij-Marienheem-wordt-aangepakt-Een-doekje-voor-het-bloeden

Bron: RTV Oost / 19-7-2021

Ook in Mariënheem wordt de N35 opgeknapt

De N35 bij Mariënheem wordt aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo worden de afslagen naar de Keizerveldweg en Schoonhetenseweg afgesloten. Ook krijgt de N35 een nieuwe aansluiting naar het bedrijventerrein het Fiester.

Daarnaast wordt er een fietsstraat aangelegd aan de noordzijde van de N35, ten westen Mariënheem. Er wordt verder gekeken naar andere maatregelen, zodat nu bestaande oversteken op de N35 kunnen worden weggehaald. Hierbij wordt gekeken naar het aanleggen van nieuwe ontsluitingen naar woningen en bedrijven.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1988705/Ook-in-Marienheem-wordt-de-N35-opgeknapt

Bron: RTV Oost / 19-7-2021

Vijf levensloopbestendige woningen in nieuwbouwplan Salland II

RAALTE - The Citadel Company en bouwbedrijf Hoogeslag gaan vijf levensloopbestendige woningen realiseren in nieuwbouwplan Salland II. De gemeente had een aantal lokale partijen gevraagd om een ontwerp voor de woningen aan de Hoenlo in te dienen. De inzending van The Citadel Company in Heino werd als beste beoordeeld. Het architectenbureau gaat samenwerken met bouwbedrijf Hoogeslag in Raalte.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/07/vijf-levensloopbestendige-woningen-in-nieuwbouwplan-salland-ii

Bron: Salland Centraal / 13-7-2021

Kogel door de kerk: hoogspanningslijnen in Raalte ondergronds

RAALTE - De hoogspanningslijnen in Raalte Zuid gaan de grond in. De gemeenteraad ging al op 17 juni akkoord met het basisontwerp en de kostenraming van netbeheerder Tennet. Op 23 juni ondertekenden wethouder Wout Wagenmans en gedeputeerde Tijs de Bree vervolgens de bestuursovereenkomst namens de gemeente en provincie.

Wagenmans: “Het ondergronds brengen van de hoogspanningslijnen is al langere tijd een wens van de omwonenden. De werkgroep Kabelvrij Raalte heeft zich jaren voor dit doel ingezet. Er is nu officieel groen licht, mede dankzij de bijdrage van de provincie. Dat betekent dat er gestart kan worden met de voorbereiding van de daadwerkelijke uitvoering.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/kogel-door-de-kerk-hoogspanningslijnen-in-raalte-ondergronds

Bron: Salland Centraal / 30-6-2021

Geen zonnepark in groenzone Zegge VII

RAALTE - Er komt geen zonnepark in de groenzone onder het hoogspanningstracé op bedrijventerrein de Zegge VII in Raalte. De gemeente hoopte daar een zonnepark aan te kunnen leggen aangezien de betrokken gronden toch niet kunnen worden gebruikt voor bedrijfsactiviteiten. Een eerdere verkenning door bureau Escozon was aanleiding voor nader onderzoek. Daaruit is echter gebleken dat de haken en ogen toch wat groter zijn dan aanvankelijk gedacht. Dat heeft veel te maken met de kosten. Het plaatsen van zonnepanelen onder hoogspanningskosten zorgt voor hogere verzekeringslasten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/geen-zonnepark-in-groenzone-zegge-vii

Bron: Salland Centraal

Start kaveluitgifte uitbreidingsplan Marissink in Nieuw Heeten

RAALTE - De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in uitbreidingsplan Marissink in Nieuw Heeten. Het gaat in deze eerste fase om veertien bouwkavels en vier huurwoningen. Het betreft twee kavels voor een vrijstaande woning, vier kavels voor een twee-onder-één-kap woning, vier kavels voor een levensloopbestendige woning en vier kavels voor een blok van vier rijwoningen. SallandWonen gaat de huurwoningen realiseren.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/start-kaveluitgifte-uitbreidingsplan-marissink-in-nieuw-heeten

Website: www.raalte.nl/bouwkavels
Bron: Salland Centraal

Hoogleraren kraken ambities: "Meer asfalt in Overijssel is helemaal niet de oplossing"

Al jarenlang wordt er gesproken over het verbreden van de N35 tussen Wierden en Wijthmen naar 2x2 rijstroken. Maar meer asfalt is helemaal niet de oplossing om de fileproblemen in Overijssel op te lossen, zeggen twee hoogleraren. "Corona heeft ons geleerd dat het ook anders kan."

Karrenspoor of slakkengang. Het zijn woorden die regelmatig gebruikt worden als er over de N35 tussen Wierden en Zwolle gesproken wordt. De provincie wil de rijksweg maar al te graag 'upgraden' naar 2x2 rijstroken, getuige de 120 miljoen euro die daarvoor op de plank ligt. Maar in Den Haag willen ze er voorlopig (nog) niet aan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1961750/Hoogleraren-kraken-ambities-Meer-asfalt-in-Overijssel-is-helemaal-niet-de-oplossing

Bron: RTV Oost / Rutger Borgerink / 14-6-2021

Bruggehoofd update fotos 6 juni 2021

Bouw van 8 appartementen aan de rand van het centrum van Raalte

Bron: VTV Sallandia / 8-6-2021

Raalte wil betaalbare levensloopbestendige woningen aan de Brink

RAALTE - De gemeente Raalte zet erop in dat er levensloopbestendige (koop- en/of huur)woningen gebouwd gaan worden op de locatie van het voormalige schoolgebouw aan de Brink 2 in Raalte.

Het gebouw aan de Brink 2 is als gevolg van de nieuwbouw van de Korenbloem leeg komen te staan. Alleen Ralda en Heeren van Salland maken er nu (tijdelijk) gebruik van. De dansgroep en het koor gebruikten eerder ruimtes in Strunk
De locatie, die ligt op de hoek van de Jan van Arkelstraat, Hartkampweg en de Brink (tegenover de Hartkamp), heeft een totale oppervlakte van 3.700 vierkante meter. In theorie genoeg voor de ontwikkeling van tien tot dertien woningen, maar hoeveel het er worden is afhankelijk van de plannen van de uiteindelijke ontwikkelaar. 

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/raalte-wil-betaalbare-levensloopbestendige-woningen-aan-de-brink

Bron: Salland Centraal

Fotos VTV Sallandia

Hartkamp Raalte Koopwoningen

Bouw koopwoningen op locatie v.m. Hartkampschool

Update fotos 30 mei 2021

Bron: VTV Sallandia / 31-5-2021

Raalte schrapt bijdrage van 750.000 euro als provincie afziet van bajonetkruisingen Mariënheem

Nu één bajonetkruispunt aan de westzijde komt te vervallen en de bajonet aan de oostzijde van Mariënheem nog niet zeker is, beraadt de gemeente Raalte zich op de bijdrage van 750.000 euro hieraan. De gemeente had eerder besloten maximaal 750.000 euro bij te dragen voor twee bajonetkruisingen. Gedeputeerde Staten wil beide kruisingen niet, meerdere Statenleden gaven gisteren aan daar niets van te begrijpen. Raalte wil laten uitzoeken of er toch eentje aangelegd kan worden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1722438/Raalte-schrapt-bijdrage-van-750-000-euro-als-provincie-afziet-van-bajonetkruisingen-Marienheem

Bron: RTV Oost / 20-5-2021

FOTO/VIDEO REPORTAGES

VTV SALLANDIA WEBSITES