NIEUWBOUWRAALTE UPDATE

10-8-2019: Video Rit N35 Mariënheem Nijverdal

Verbouwing De Werfhorst

Update: Nieuwe foto''s van 16 aug 2019

Schoolstraat op dinsdag deels dicht

RAALTE - De Schoolstraat in Raalte is dinsdag 20 augustus deels afgesloten voor het verkeer. Het betreft het deel van de inrit naar het Chinese restaurant tot het kruispunt bij Zwakenberg. Dit in verband met werkzaamheden bij Booijink Veevoeders, waar de silo wordt aangepast. Het verkeer wordt omgeleid via de Kerkstraat (langs het spoor en het kanaal) om via die kant het centrum in te komen. Er worden twee verkeersregelaars ingezet. De winkeliers zijn wel bereikbaar voor de bevoorrading. De route voor laden en lossen is via de Kerkstraat.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/schoolstraat-op-dinsdag-deels-dicht

Bron: Salland Centraal / 17-8-2019

Open middag Endona bij Energiepark Heeten

HEETEN - Energie Coöperatie Endona houdt op zaterdag 24 augustus een open middag bij haar Energiepark Heeten. Alle energieklanten, participanten en geïnteresseerden zijn welkom. Het Energiepark Heeten is bijna een jaar operationeel. Een succes voor de groep Heetenaren die zich had vastgebeten in het plan om het dorp te voorzien van lokale, duurzame energie. Nu, een jaar later, is er al 2.000.000.000 kWh aan stroom opgewekt. Een goed moment voor een open middag, zo concludeert Endona.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/open-middag-endona-bij-energiepark-heeten

Website: www.endona.nl
Bron: Salland Centraal / 15-8-2019

N35 Mariënheem Nijverdal / 6-8-2019

Rit over de vernieuwde N35 tussen Mariënheem en Nijverdal

Video: VTV Sallandia / 10-8-2019

Verkeersagenda gemeente Raalte

Bron: Gemeente Raalte

FOTO/VIDEO REPORTAGES

Vanavond om zes uur is het zover: de N35 gaat weer open

De N35 tussen Raalte en Wierden gaat vanavond om zes uur weer open. Althans, als het weer geen roet in het eten gooit.

Als de hekken van de weg zijn gehaald en de verkeersregelaars weg zijn, zijn de parallelwegen en hoofdrijbaan weer open. In de avond zal BAM Infra de omleidingsborden en tekstkarren weghalen of omdraaien.

Eigenlijk zou de N35 maandagochtend pas weer open zijn, maar de werkzaamheden verliepen sneller dan gedacht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/316508/Vanavond-om-zes-uur-is-het-zover-de-N35-gaat-weer-open

Bron: RTV Oost / 2-8-2019

N35 mogelijk eind deze week al open na werkzaamheden

De werkzaamheden aan de N35 tussen Mariënheem en Wierden verlopen dusdanig voorspoedig dat de weg mogelijk vrijdagmiddag al open gaat. Alleen langdurige regenval kan nog roet in het eten gooien, in dat geval gaat de weg zaterdagmiddag open.

Eigenlijk zou de N35 aankomende maandagochtend om zes uur open gaan voor verkeer. BAM laat weten dat de werkzaamheden sneller verlopen dan gepland.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/316342/N35-mogelijk-eind-deze-week-al-open-na-werkzaamheden

Bron: RTV Oost / 30-7-2019

Raalte verwacht tekort bij ontwikkeling nieuw bedrijventerrein Heino

RAALTE - De gemeente Raalte gaat zelf de kavels voor het nieuwe deel van het bedrijventerrein in Heino uitgeven. Dat heeft het Raalter college van B&W besloten. De gemeente moet de benodigde grond eerst nog wel verkrijgen. Ingezet wordt op gronden die aan het bestaande bedrijventerrein Blankenfoort grenzen. Die zijn allemaal in particulier bezit. Op basis van een eerste globale financiële verkenning houdt de gemeente rekening met een exploitatietekort van circa 700.000 euro.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/raalte-verwacht-tekort-bij-ontwikkeling-nieuw-bedrijventerrein-heino

Bron: Salland Centraal / 20-7-2019

Raalte wil woningbouw op locatie Marissink in Nieuw Heeten

RAALTE - De gemeente Raalte gaat samen met PB Nieuw Heeten verschillende scenario’s uitwerken voor woningbouw op de locatie Marissink. Daarbij hoort ook een enquête naar de woningbehoefte in het dorp. Die is te vinden op www.nieuwheeten-online.nl.

De locatie Marissink (aan de Scholtensstraat/Raalterweg) is in totaal 2,4 ha groot en bestaat op dit moment uit grasland. De grond biedt ruimte voor circa vijftig woningen, maar de gemeente denkt voor de komende tien jaar aan tien woningen genoeg te hebben.

Nu de locatie Timmermanshuis in ontwikkeling is en de verkoop van de woningen op de locatie Erve Hutten (van de 22 woningen zijn er nog vijf beschikbaar) voorspoedig verloopt, is er geen locatie meer beschikbaar voor de toekomstige woningbehoefte van Nieuw Heeten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/raalte-wil-woningbouw-op-locatie-marissink-in-nieuw-heeten

Website: www.nieuwheeten-online.nl

Bron: Salland Centraal / 16-7-2019

N35 tussen Mariënheem en Nijverdal komende weken dicht: "Hinder niet te voorkomen"

Vanaf vandaag kun je tussen Mariënheem en Nijverdal niet via de N35 rijden. Rijkswaterstaat is op dat stuk van de weg vanochtend rond zeven uur aan werkzaamheden begonnen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315703/N35-tussen-Marienheem-en-Nijverdal-komende-weken-dicht-Hinder-niet-te-voorkomen

Bron: RTV Oost / 15-7-2019

Rob Aa koopt De Joetse

RAALTE - Rob Aa heeft De Joetse gekocht van de gemeente Raalte. Met de aankoop van het voormalige sociaal-culturele centrum in Raalte is een bedrag gemoeid van 262.300 euro. De Joetse stond al enige tijd leeg. Aa wil de verschillende ruimtes in het gebouw verhuren als kantoorruimte. Daarvoor heeft hij toestemming gekregen van de gemeente. De verkoopakte zal waarschijnlijk in het najaar de notaris passeren.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/rob-aa-koopt-de-joetse

Bron: Salland Centraal / 14-7-2019

Let op! N35 tussen Nijverdal en Mariënheem komende tijd afgesloten

Wil je de komende tijd via de N35 naar je eindbestemming? Let dan even goed op, want vanaf morgen is tussen Mariënheem en Nijverdal de weg in beide richtingen afgesloten.

Morgen beginnen namelijk de werkzaamheden op het traject tussen Mariënheem en Nijverdal. Als alles volgens plan verloopt, is de weg vanaf maandag 5 augustus weer open.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315643/Let-op-N35-tussen-Nijverdal-en-Marienheem-komende-tijd-afgesloten

Bron: RTV Oost / 14-7-2019

Nieuwbouw huurwoningen in Heeten van start

RAALTE/HEETEN - Donderdag 4 juli is het startschot gegeven voor de bouw van vier nieuwe huurwoningen in het nieuwbouwplan De Veldegge in Heeten. Wethouder Wout Wagenmans, Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk en Marijke Kool van SallandWonen legden gezamenlijk de eerste steen van het blok van vier zogenaamde ‘buitengewoonthuiswoningen’.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/nieuwbouw-huurwoningen-in-heeten-van-start-2

Bron: Salland Centraal / 14-7-2019

Vanaf maandag ernstige hinder N35 tussen Raalte en Wierden

RAALTE - Van maandag 15 juli 06.00 uur tot maandag 5 augustus 06.00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de N35 tussen Raalte en Wierden. In deze periode is steeds een deel van de N35 tussen Raalte en Wierden afgesloten voor het verkeer in beide richtingen. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio’s Twente en Salland.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/vanaf-maandag-ernstige-hinder-n35-tussen-raalte-en-wierden

Website: www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl
Bron: Salland Centraal / 12-7-2019

DE ZEGGE VII 2019  UPDATE

De Zegge VII / 24-5-2019

Website: www.dezegge7.nl

ProRail test bij Heino met duurzaam spoor

HEINO - Dwarsliggers die duurzaam zijn, bij de productie minder CO2 uitstoten dan de huidige betonnen dwarsliggers en die minder geluid en trillingen veroorzaken. Daarmee test ProRail vanaf vandaag bij Heino.

De dwarsliggers zijn gemaakt van materialen die ProRail nog niet eerder toepaste. Ze zijn door aannemer Swietelsky tussen Zwolle en Heino in het spoor gelegd en eerder vandaag reed de eerste trein eroverheen.

De dwarsliggers zijn gekozen na een zorgvuldige selectie en ze voldoen aan veiligheidscriteria. Ze worden twee jaar intensief geïnspecteerd en er wordt gemeten hoeveel geluid en trillingen ze voortbrengen. Op termijn wil ProRail sensoren op de dwarsliggers plaatsen om nog veel meer gegevens te verzamelen. Een van de leveranciers heeft zelf al sensoren geplaatst op zijn dwarsliggers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/prorail-test-bij-heino-met-duurzaam-spoor

 

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

Bron: ProRail

Nieuwbouw huurwoningen in Heeten van start

HEETEN - Donderdag 4 juli werd het startschot gegeven voor de bouw van vier nieuwe huurwoningen in het nieuwbouwplan De Veldegge in Heeten. Wethouder Wout Wagenmans, Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk en Marijke Kool van SallandWonen legden gezamenlijk de eerste steen van het blok van vier buitengewoonthuiswoningen.

Inwoners van Heeten hebben voorrang bij de toewijzing van deze woningen. De woningen worden in december van dit jaar opgeleverd en verhuurd. De huurprijzen variëren van 607 tot 648 euro.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/nieuwbouw-huurwoningen-in-heeten-van-start

Bron: Salland Centraal / 4-7-2019

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem Raalte

Laatste update 30 juni 2019 / foto's 29-6-2019

VERNIEUWBOUW DE WERFHORST

Laatste update 25 juni 2019 / foto's 22-6-2019

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem Raalte

Laatste update 18 juni 2019 / foto's 18-6-2019

DE ZEGGE VII 2019  UPDATE

De Zegge VII / 24-5-2019

Werkzaamheden Elzenbrug voltooid

Bron: VTV Sallandia / 5-5-2019

Stöppelkaters

Bouw nieuwe onderkomen Stöppelhaene op het v.m. MBI terrein

Laatste update 8 april 2019

VTV SALLANDIA WEBSITES