NIEUWBOUWRAALTE UPDATE

13-03-2022: Video De Zegge VII

12-03-2022: Fotos De Zegge VII

Herinrichting Centrum Raalte / 22-11-2022

De Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte krijgen een flinke opknapbeurt. Het nieuwe plein wordt een groene plek, met ruimte voor horeca en evenementen. En natuurlijk om te winkelen. Bron: Gemeente Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=aPl2QXgAB28

Video: VTV Sallandia / 28-11-2022

Raalte start met kaveluitgifte Molenwijk in Heino

RAALTE - De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino. Het gaat om elf kavels voor vrijstaande woningen, tien kavels voor twee-onder-één-kapwoningen (dus vijf blokken van twee) en veertien kavels voor rijwoningen. Daarnaast verkoopt de gemeente grond aan SallandWonen voor de bouw van twintig huurwoningen. De Molenwijk kan op termijn plaats bieden aan in totaal ongeveer 110 woningen.

www.sallandcentraal.nl/2022/11/raalte-start-met-kaveluitgifte-molenwijk-in-heino

Bron: Salland Centraal / 26-11-2022

Ook in Broekland bouwen toekomstige bewoners hun huizen in CPO

RAALTE/BROEKLAND - Net als in andere dorpen in de gemeente Raalte koopt ook in Broekland een CPO-groep een stuk grond om daar huizen te bouwen. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en is een vorm van woningbouw waarbij een groep mensen een stichting start om zelf woningen te ontwikkelen. Ewout van Dartel is een van de toekomstige bewoners. Hij vertelt samen met Derk Jan van Laanbroek, die door de CPO-groep is ingehuurd om het proces te begeleiden, over de ontwikkelingen en waarom die zo belangrijk zijn voor het dorp.

www.sallandcentraal.nl/2022/11/ook-in-broekland-bouwen-toekomstige-bewoners-hun-huizen-in-cpo

Bron: Salland Centraal / 14-11-2022

Herinrichting Centrum Raalte / 10-11-2022

Youtube: www.youtube.com/watch?v=tZwuFwG0BEU

Bron: VTV Sallandia / 11-11-2022

Herinrichting Centrum Raalte 10-11-2022

Toekomstbestendige oplossing Knooppunt Raalte binnen budget niet haalbaar

Het kon niet voor een bedrag van 50,2 miljoen euro, maar ook voor 65 miljoen euro lukt het niet. Afgelopen zomer concludeerden het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Overijssel en gemeente Raalte dat het plan voor Knooppunt Raalte niet haalbaar was binnen het oorspronkelijke budget. Met een uitbreiding van dat budget lukt het dus ook niet, blijkt nu.
 
65 miljoen euro is het bedrag dat nodig is als alle bedragen binnen het het oorspronkelijke budget worden geïndexeerd. De conclusie is dat ook dit budget onvoldoende is voor een toekomstbestendige oplossing. Vanwege de noodzaak voor het verbeteren van de verkeersdoorstroming en veiligheid bij Knooppunt Raalte, starten partijen daarom de gesprekken om de mogelijkheden over het vervolg van het project te verkennen.

www.rtvoost.nl/nieuws/2162380/toekomstbestendige-oplossing-knooppunt-raalte-binnen-budget-niet-haalbaar

Bron: RTV Oost / 11-11-2022

Sloop v.m. school De Zonnehof

Werkzaamheden herinrichting centrum van Raalte gestart

RAALTE - De herinrichting van het Raalter centrum is vorige week woensdag begonnen. Aannemer Klink-Nijland startte met ondergrondse werkzaamheden. Die bestaan onder andere uit de aanleg van een infiltratiesysteem om hemelwater op te vangen.

Na afloop wordt er tijdelijke noodbestrating aangelegd. Deze werkzaamheden duren ongeveer vier weken. De winkels en woningen in het centrum zijn gewoon bereikbaar.

www.sallandcentraal.nl/2022/11/werkzaamheden-herinrichting-centrum-van-raalte-gestart

Bron: Salland Centraal / 7-11-2022

Foto: VTV Sallandia

Groen licht voor appartementen in Arkelstein 2

RAALTE - Het Raalter college van B&W heeft het groene licht gegeven voor de plannen om 31 appartementen te realiseren in het al jaren leegstaande kantoorgebouw Arkelstein 2 bij Kruispunt Bos in Raalte. Het college is akkoord met het verlenen van de omgevingsvergunning voor een periode van vijftien jaar. Wel stelt het college dat de kans aanwezig is dat enkele ondernemers bezwaar gaan maken tegen de duur van het project (vijftien jaar).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/10/groen-licht-voor-appartementen-in-arkelstein-2

Bron: Salland Centraal / 18-10-2022

170 huizen voor Franciscushof Zuid, na veel mitsen en maren hakt de raad de knoop door

De gemeenteraad gaf donderdagavond, ondanks mitsen en maren, groen licht voor de plannen om 170 woningen te gaan bouwen op het plan Franciscushof Noord, nabij de N35. GroenLinks stemde als enige partij tegen.

Meerderheid voor

Toch stemden 24 raadsleden voor. Dat was nog niet eenvoudig want eerder deze maand stonden de plannen al voor de derder keer ter discusstie tijdens de zogenoemde “rond-de tafel- gesprekken. Het plan werd al tweemaal teruggestuurd naar de tekentafel. Ondanks de mitsen en maren en vooral onvrede over het lage aantal sociale huurwoningen komt het plan er nu toch door. Ralph Mulders (GroenLinks) vraagt zich af nu het aantal sociale huurwoningen achterblijft of we dit met een van de volgende plannen wel gaan halen of zelfs gaan compenseren?”

Lees verder: www.salland1.nl/170-huizen-voor-franciscushof-zuid-na-veel-mitsen-en-maren-hakt-de-raad-de-knoop-door

Bron: Salland1 / 17-10-2022

Start stedenbouwkundigplan nieuwbouwlocatie Mariënheem

Mariënheem krijgt een nieuwe woningbouwlocatie aan de Hellendoornseweg. De gemeente Raalte kocht de grond voor de zomer aan. De volgende stap is het opstellen van een stedenbouwkundigplan. Dit plan geeft weer hoe de ruimte wordt ingericht. Zoals waar de woningen komen en hoe de openbare ruimte eruit komt te zien.

Lees verder: www.salland1.nl/start-stedenbouwkundigplan-nieuwbouwlocatie-marienheem

Bron: Salland1 / 13-10-2022

Centrale plek voor Hollewand Evenementenverhuur op Zegge VII

RAALTE - Hollewand Evenementenverhuur verhuist begin 2023 van Heino naar de Zegge VII in Raalte. Daar gaan eigenaren Tom van Vilsteren en Monique Voorhorst een nieuw pand op een kavel van 1.553 m2 aan de Heesweg betrekken voor hun groeiende bedrijf.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/10/centrale-plek-voor-hollewand-evenementenverhuur-op-zegge-vii

Bron: Salland Centraal / 13-10-2022

Nieuwbouw Sallands Hospice De Cirkel officieel geopend

Zaterdag 8 oktober opende Martijn Dadema, burgemeester van Raalte, de nieuwbouw van het hospice aan de Monumentstraat. Met een vijfde gastenkamer en een extra familiekamer is het hospice nu voorbereid op de groeiende vraag vanuit de Sallandse bevolking naar zorg in de laatste levensfase. Bij de opening waren ook wethouders Judith Compagner en Gerria Toeter uit resp. Olst-Wijhe en Raalte aanwezig.

Lees verder: www.salland1.nl/nieuwbouw-sallands-hospice-de-cirkel-officieel-geopend

Bron: Salland1 / 10-10-2022

De bouw van de nieuwe Voedselbank gaat weer door

Namens de Voedselbank voerde het woord op de bouwgrond van het MBI-terrein in Raalte in aanwezigheid van omwonenden, wethouder Gerria Toeter van de Gemeente Raalte, BaJo Bouw en IJzerwerken Mariënheem, vrijwilligers van de Voedselbank Raalte en andere belangstellenden.

Lees verder: www.salland1.nl/de-bouw-van-de-nieuwe-voedselbank-gaat-weer-door

Bron: Salland1 / Sonja Veneman / 7-10-2022

Video: VTV Sallandia

Gemeente wil brandweerkazernes in Raalte en Heino onder handen nemen

RAALTE - Het Raalter college van B&W is akkoord met het projectplan voor de aanpak van de brandweerkazernes in Raalte en Heino. De huidige brandweerkazernes zijn verouderd en groot onderhoud is nodig. Hoewel de beide locaties gedateerd zijn, zijn ze echter op papier nog niet afgeschreven. Toch is er in Heino zoveel onderhoud nodig, dat wordt bekeken of sloop en nieuwbouw een betere optie vormen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/10/gemeente-wil-brandweerkazernes-in-raalte-en-heino-onder-handen-nemen

Bron: Salland Centraal / 6-10-2022

Aannemer Klink-Nijland uit Raalte gaat metamorfose Raalte centrum uitvoeren

De Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte krijgen een flinke opknapbeurt. Het nieuwe plein wordt een groene plek, met ruimte voor horeca en evenementen. En natuurlijk om te winkelen. Aannemer Klink-Nijland uit Raalte gaat de werkzaamheden uitvoeren. De partij kwam als beste uit de bus tijdens de aanbestedingsprocedure.

Lees verder: www.raalte.nl/aannemer-klink-nijland-uit-raalte-gaat-metamorfose-raalte-centrum-uitvoeren

Bron: Gemeente Raalte / 6-10-2022

Annahuis na verbouwing klaar voor de toekomst

RAALTE - De medewerkers van aannemer Vosman werken nu nog hard aan de uitbreiding en modernisatie, maar later deze week is het Annahuis in hartje Raalte dan echt helemaal klaar voor een de toekomst als ontmoetings- en verbindingscentrum voor alle inwoners van de gemeente Raalte. Zondagmiddag 2 oktober is iedereen tussen 14.30 en 16.00 uur welkom aan de Plas 8 om een kijkje te nemen in het vernieuwde gebouw.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/annahuis-na-verbouwing-klaar-voor-de-toekomst

Bron: Salland Centraal / 29-9-2022

Nieuw plan Franciscushof Zuid naar de raad

RAALTE - Het Raalter college van B&W legt het nieuwe ontwerpbestemmingsplan voor de ontwikkeling van het bouwplan Franciscushof Zuid voor aan de raad. Die keurde een voorgaande versie nog af. De kritiek betrof toen het woonprogramma, de verkaveling, zorgen over de ontsluiting van het achterliggende gebied (Schubertstraat), de geluidsnormen en onduidelijkheid over de plannen aangaande Knooppunt Raalte (Kruispunt Bos).Raalte heeft geprobeerd om het bestemmingsplan in grote lijnen intact te houden. Dit om te voorkomen de gehele juridische procedure opnieuw zou moeten. Het plangebied meet ongeveer 24 hectare. Dat moet zo meteen ruimte bieden aan 171 woningen, acht meer dan in het aanvankelijke plan.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/nieuw-plan-franciscushof-zuid-naar-de-raad

Bron: Salland Centraal / 22-9-2022

Beekman Elektro maakt nieuwe stap van centrum Raalte naar de Zegge VII

RAALTE - Al 48 jaar is Beekman Elektro gevestigd aan de Stationsstraat 40, in het centrum van Raalte. Maar nu is de tijd gekomen om een nieuwe stap te maken. Beekman Elektro heeft namelijk een bedrijfskavel gekocht op de Zegge VII, op de hoek van de Heesweg en de Ampèrestraat.

Het gaat om een kavel van 3.000 m2 voor de bouw van een nieuw pand. Eigenaar Erik Beekman hoopt eind december, begin januari te starten met de bouw.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/beekman-elektro-maakt-nieuwe-stap-van-centrum-raalte-naar-de-zegge-vii

Bron: Salland Centraal / 21-9-2022

Palazzo schenkt 2.500 euro aan Hospice Raalte

RAALTE - Architectenbureau Palazzo uit Holten heeft een cheque van 2.500 euro geschonken aan het Hospice in Raalte. Het bureau, dat al jaren betrokken is bij het Hospice, heeft ook het ontwerp voor de tweede uitbreiding gemaakt. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Begin oktober vindt de officiële opening plaats.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/palazzo-schenkt-2-500-euro-aan-hospice-raalte

Bron: Salland Centraal / 15-9-2022

Gemeente start ondanks bezwaarprocedure met bouwrijp maken grond Molenwijk

RAALTE - Het bestemmingsplan van nieuwbouwlocatie Molenwijk in Heino is vorig jaar vastgesteld door de gemeenteraad. Het plan is vanwege drie bezwaarschriften echter nog niet onherroepelijk. De Raad van State gaat de bezwaarschriften behandelen, maar heeft momenteel erg lange wachttijden. Vanwege de grote vraag naar woningen start de gemeente alvast met het bouwrijp maken van de locatie.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/gemeente-start-ondanks-bezwaarprocedure-met-bouwrijp-maken-grond-molenwijk

Website: www.raalte.nl/woningbouw-heino

Bron: Salland Centraal / 13-9-2022

Verzoek tot behoud fabrieksschoorsteen Fa. Douma

RAALTE - Erfgoedvereniging Bond-Heemschut Overijssel, de Stichting Fabrieksschoorstenen en de Historische Vereniging Raalte en Omstreken hebben op 31 juli j.l. een verzoek ingediend bij de Gemeente Raalte, om de fabrieksschoorsteen van de voormalige timmerfabriek van de Fa. Douma aan de Kanaalstraat OZ 13, aan te wijzen tot gemeentelijk monument.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/08/verzoek-behoud-fabrieksschoorsteen-fa-douma

Bron: Salland Centraal / 21-8-2022

Vijftigste buitengewoonthuiswoning van SallandWonen gereed

RAALTE/NIEUW HEETEN - Vier huurders uit Nieuw Heeten hebben vorige week maandag de sleutels ontvangen van hun nieuwe huurwoning in het nieuwbouwplan Marissink in Nieuw Heeten. Dat gebeurde op een feestelijke manier omdat het ook gaat om de vijftigste buitengewoonthuiswoning die SallandWonen met aannemer Valk in verschillende dorpen (Heeten, Broekland, Heino, Olst en Raalte) heeft gebouwd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/08/vijftigste-buitengewoonthuiswoning-van-sallandwonen-gereed

Bron: Salland Centraal / 3-8-2022

Bruggehoofd Raalte / 2020-2022

Youtube: www.youtube.com/watch?v=r9rU3veji08

Bron: VTV Sallandia / 12-5-2022

Bruggehoofd Raalte / 1-4-2022

Youtube: www.youtube.com/watch?v=ZwIwwQhyI58

Bron: VTV Sallandia / 1-4-2022

FOTO/VIDEO REPORTAGES

VTV SALLANDIA WEBSITES