UPDATE: VIDEO MODESHOW RAALTE NAJAAR 2023

NIEUWBOUWRAALTE UPDATE

Facebook / Sallandia / Carnavalsoptocht / EvenementenRaalte / NieuwbouwRaalte

Geld is weg; voorlopig geen kans op rondweg Mariënheem

MARIËNHEEM - “We geven de moed niet, we zijn er tenslotte al dertig jaar mee bezig, maar het wordt nu natuurlijkweer een stuk moeilijker.” Gerben Middelkamp, bestuurslid verkeersveiligheid van PB Mariënheem, is teleurgesteld. Het demissionaire kabinet besloot afgelopen week om het potje met de gereserveerde 109 miljoen euro voor een rondweg bij het dorp grotendeels op te heffen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/09/geld-is-weg-voorlopig-geen-kans-op-rondweg-marinheem

Bron: Salland Centraal / 27-9-2023

Derde fase wegwerkzaamheden N348 gaat van start

Er wordt al een aantal weken hard gewerkt aan de N348 tussen aansluiting Deventer-Oost op de A1 (afslag 24) en de rotonde met de N332 bij Raalte. Sinds eind augustus tot en met het najaar van 2023 vinden werkzaamheden plaats aan de rijbanen, bermen, kruispunten en rotondes. 23 september gaat de derde fase in.

Na jarenlang intensief gebruik door het verkeer, is het wegdek in slechte staat en nodig toe aan onderhoud. Onderhoud dat ervoor gaat zorgen dat de N348 en de Siemelinksweg daarna weer ongeveer 15 jaar mee kunnen zonder grote reparaties.

Lees verder: www.salland1.nl/derde-fase-wegwerkzaamheden-n348-gaat-van-start

Bron: Salland1 / Benjamin Borgman / 20-9-2023

Douma Fabriek Raalte 11-9-2023

Sloop van het laatste stuk van de voormalige deurenfabriek Douma in Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=eO5g8sR75Oo

Video: VTV Sallandia / 18-9-2023

NIEUWBOUW VM STARA LOCATIE DEVENTERSTRAAT ELZENLAAN 12-9-2023

Nieuwbouw fundering locatie voormalige Stara Deventerstraat Elzenlaan Raalte.

Foto: VTV Sallandia / 14-9-2023

‘Als gekozen wordt voor één aansluiting mobiliseren we de hele bevolking’

Plaatselijk Belang Heino leverde schetsontwerpen aan voor toekomstige aansluitingen van Heino op N35HEINO – Liever vooraf actief meedenken dan achteraf voor voldongen feiten te komen staan. Plaatselijk Belang Heino huldigt dat motto. Bram Kanters maakte in opdracht van PB Heino twee schetsontwerpen voor de gewenste aansluitingen van het dorp op de N35. Want het dorp vreest dat het in de toekomst met een aansluiting minder moet doen. “En daarop zijn de wegen in het dorp niet berekend”, zo laten Ronald Roelen en Edwin Kanters (de vader van Bram) namens PB Heino weten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/09/als-gekozen-wordt-voor-n-aansluiting-mobiliseren-we-de-hele-bevolking

Bron: Salland Centraal / 7-9-2023

Rotonde N348 N332 Raalte

Werkzaamheden aan de rotonde bij Raalte is onderdeel van het groot onderhoud aan de N348 tussen Raalte en Deventer.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=UjHA1hxD8vY

Bron: VTV Sallandia / 6-9-2023

Rotonde N348 N332 Raalte

Werkzaamheden aan de rotonde bij Raalte is onderdeel van het groot onderhoud aan de N348 tussen Raalte en Deventer.

Rotonde N348 N332 Raalte 31-8-2023

Afgesloten rotonde N348: “Omleiding is alleen voor al die andere mensen…”

Vanochtend was het dan zover, het groot onderhoud aan de N348 tussen Raalte en Deventer is begonnen. Bijkomende gevolgen: Gefrustreerde automobilisten, negeren van verboden en jachtig gedrag op de kleine wegen tussendoor.

Het was al ruim van tevoren aangekondigd: het groot-onderhoud aan de N348 vanaf de A1 tot en met de rotonde N332 aan de zuid-zijde van Raalte. De provincie Overijssel laat, tot en met dit najaar, groot onderhoud aan de provinciale weg uitvoeren. In deze eerste week van de werkzaamheden gaan twee rotondes op- de schop. Daarvoor zijn omleidingsroutes ingesteld.

Lees verder: www.salland1.nl/afgesloten-rotonde-n348-omleiding-is-alleen-voor-al-die-andere-mensen

Bron: Salland1 / Erik Van Luttikhuizen / 28-8-2023

Foto: VTV Sallandia

Douma Fabriek Raalte 23-8-2023

Sloop woningen Douma-fabriek

Bron: VTV Sallandia / 23-8-2023

Deventerstraat Elzenlaan juli 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Uh-QYIc5Atk

Video: VTV Sallandia / 16-8-2023

‘Maar één aansluiting voor Heino, dat zou een ramp zijn!’

HEINO - Ze schrokken zich wezenloos. Op 6 juni bezocht een afvaardiging uit Heino een inloopavond bij Zwakenberg in Raalte die in het teken stond van de MIRT-verkenning voor de N35. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bleek samen met de provincie en de gemeente Raalte bezig om de aansluitingen bij Heino op de N35 onder de loep te nemen. Er liggen drie mogelijke scenario’s, zo vertellen Ronald Roelen en Edwin Kanters van PB Heino: twee ongelijkvloerse aansluitingen op de huidige locaties (bij Heino-Zuid en Heino-Noord); één aansluiting bij de Lentheweg en één aansluiting bij de Lemelerveldseweg. En die laatste twee scenario’s zouden dus betekenen dat de bestaande aansluitingen dicht gaan.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/08/maar-n-aansluiting-voor-heino-dat-zou-een-ramp-zijn

Bron: Salland Centraal / 14-8-2023

Verkabelen hoogspanningsverbinding Raalte

In de wijken Langkamp en Vloedkampen in Raalte wordt de hoogspanningsverbinding (110 kV) ondergronds gebracht. Ook wordt het elektriciteitsnet in en rondom Raalte verbeterd en versterkt. Opnamens werkzaamheden 12 mei en 26 juli 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Lo5P2sF6YQ4

Video: VTV Sallandia / 5-8-2023

KMI Precisie bouwt nieuw pand in Raalte voor groei en innovatie

RAALTE - Het Zwolse bedrijf KMI Precisie heeft een kavel van dik drieduizend vierkante meter gekocht op de Zegge VII in Raalte. Daar, op de hoek van de Lumenstraat en de Newtonstraat, wordt momenteel een nieuw bedrijfspand gebouwd.

KMI Precisie is een bedrijf in de fijnmechanische metaalbewerking. Het bedrijf richt zich op de semi-conductor-, medische- en machinebouwsector.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/08/kmi-precisie-bouwt-nieuw-pand-in-raalte-voor-groei-en-innovatie

Bron: Salland Centraal / 2-8-2023

N348 en Siemelinksweg op de schop

Nog een maand en dan vindt er groot onderhoud plaats aan de N348 tussen aansluiting Deventer-Oost op de A1 (24) en de rotonde met de N332 bij Raalte. Sinds deze maand tot en met het najaar 2023 zijn werkzaamheden aan de rijbanen, bermen, kruispunten en rotondes al gestart.

De exacte datum waarop het groot onderhoud aan de N348 en de Siemelinksweg in Deventer gaat beginnen is 28 augustus en zal duren tot 1 december. Na jarenlang intensief gebruik door het verkeer, is het wegdek in slechte staat en toe aan onderhoud. Onderhoud dat ervoor gaat zorgen dat de N348 en de Siemelinksweg daarna weer ongeveer 15 jaar mee kunnen zonder grote reparaties.

Lees verder: www.salland1.nl/n348-en-siemelinksweg-op-de-schop

Bron: Salland1 / Benjamin Borgman /  27-7-2023

Start kaveluitgifte nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte

RAALTE - De gemeente Raalte start na de zomer met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In totaal gaat het om 62 kavels: veertien kavels voor vrijstaande woningen, veertien voor twee-onder-één-kapwoningen, tien voor rijwoningen en 24 voor huurwoningen van SallandWonen. Het betreft een eerste stap. In totaal zijn er 171 woningen gepland. Zodra er meer bekend is over het moment waarop het hele terrein bouwrijp is, worden ook de overige kavels uitgegeven.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/07/start-kaveluitgifte-nieuwbouwplan-franciscushof-zuid-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 27-7-2023

Opknappen stations Raalte en Heino kost 27 miljoen euro, gemeente draagt flink bij

De spoorlijn tussen Zwolle en Enschede is aan verbetering toe. Dat geldt ook voor de stations in Raalte en Heino en die opknapbeurt kost miljoenen. Het Rijk, de provincie Overijssel en ProRail leggen het merendeel van de benodigde 27 miljoen euro op tafel. Als het aan burgemeester en wethouders ligt, tast ook de gemeente Raalte diep in de buidel.
 
Het middenperron verdwijnt straks op beide stations, die is te klein voor het toegenomen aantal reizigers. In ruil daarvoor krijgen Raalte en Heino allebei twee zijperrons. En daar hoort nieuw stationsmeubilair bij. Het busstation in Raalte verhuist naar de westzijde van het station. Aan de noordzijde komen nieuwe fietsenstallingen en een nieuw aan te leggen tunnel voor fietsers en voetgangers verbindt de noordzijde van het station straks met de zuidzijde.
 
 

Bron: RTV Oost / 23-7-2023

College van B&W wil € 3,2 miljoen bijdragen aan herinrichting stations

De stations van Raalte en Heino krijgen een flinke opknapbeurt. Er komen zijperrons, extra parkeerplekken voor auto’s en fietsen en groene stationspleinen. In Raalte komt er zelfs een fietstunnel. Ook wordt de directe omgeving van de stations verkeersveiliger gemaakt.

De herinrichting is onderdeel van de verbetering van de spoorlijn Zwolle – Enschede. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Overijssel, ProRail en gemeente Raalte werken al een aantal jaar aan een plan voor beide stations. Dat plan ligt er nu. Wethouder Ben Nijboer: “De stations worden straks veiliger en aantrekkelijker. Dit zorgt ervoor dat de treinen vaker op tijd rijden en de reistijd afneemt. We pakken de stationsomgeving ook meteen mee. Zo zijn we straks in één keer klaar.”

Lees verder: www.salland1.nl/college-van-bw-wil-e-32-miljoen-bijdragen-aan-herinrichting-stations

Bron: Salland1 / Sonja Veneman / 20-7-2023

Ondergronds brengen hoogspanningskabels Raalte-Zuid echt begonnen

RAALTE - Het verkabelen, oftewel het ondergronds brengen, van de hoogspanningskabels in de wijken Langkamp en Vloedgraven in Raalte-Zuid is nu echt van start gegaan. In opdracht van netbeheerder TenneT is aannemer A. Hak vorige week begonnen met het inrichten van onder meer het werkterrein op het (speel)veld achter het hoogspanningsstation aan de Westdorplaan. Hier komt de boorinstallatie te staan.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/07/ondergronds-brengen-hoogspanningskabels-raalte-zuid-echt-begonnen

Bron: Salland Centraal / 14-7-2023

Foto: VTV Sallandia

Minister Harbers: 'Mogelijk gaan we delen N35 toch aanpakken'

Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, laat weten dat delen van de N35 tussen Zwolle en Twente mogelijk toch aangepakt kunnen worden. Dat zei hij vanmorgen tijdens een werkbezoek aan Twente.
 
De aanpak van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal gaat voorlopig niet door. Ook is er geen geld meer voor het knooppunt Azelo - Buren, meldde minister Harbers 1,5 week geleden.
 
Volgens Harbers is het niet zo dat de N35 in zijn geheel op de lange baan geschoven is. "Niet de hele N35 is gepauzeerd. De deelprojecten Wierden-Nijverdal en knooppunt Raalte staan nog op de lijst en daar willen we gewoon mee doorgaan."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2244727/minister-harbers-mogelijk-gaan-we-delen-n35-toch-aanpakken

Bron: RTV Oost / 4-7-2023

Teleurstelling in Mariënheem over niet doorgaan rondweg

MARIENHEEM - “Als dorp moeten we laten zien hoe enorm teleurgesteld we zijn dat de rondweg weer niet doorgaat.” Bestuurslid verkeersveiligheid Gerben Middelkamp van PB Mariënheem roept daarom iedereen in het dorp (en in het buitengebied) op om woensdagmorgen (5 juli) ’s morgens om 8.15 uur te verzamelen bij de St. Antoniusschool. “Geen blokkade of zo van de N35, de verkeersveiligheid staat bij ons voorop, maar wel laten zien hoe iedereen enorm baalt. Zaterdag hebben we ook al spandoeken opgehangen. En woensdagmiddag gaat een delegatie van PB naar Den Haag waar dan dit onderwerp op de agenda staat.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/07/teleurstelling-in-marinheem-over-niet-doorgaan-rondweg

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 1-7-2023

Plannen voor stations in Raalte en Heino ter inzage gelegd

RAALTE - De gemeente Raalte heeft de ontwerpbestemmingsplannen voor de nieuwe stations in Raalte en Heino ter inzage gelegd. De nieuwe stations maken onderdeel uit van de plannen om de spoorverbinding tussen Zwolle en Enschede te verbeteren. Het is de bedoeling dat daarmee onder andere de reistijd wordt verkort; de stiptheid en de capaciteit van de spoorlijn wordt vergroot en de veiligheid van de reizigers wordt verbeterd. De plannen liggen ter inzage tot en met 2 augustus. Bij groen licht is het de verwachting dat begin 2025 de schop in de grond gaat, zowel in Raalte als in Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/06/plannen-voor-stations-in-raalte-en-heino-ter-inzage-gelegd

Bron: Salland Centraal / 30-6-2023

Rijk zet investeringen in nieuwe wegen “on hold” ondanks eerdere toezeggingen, bittere pil voor Gemeente Raalte

De provincie Overijssel, Regio Zwolle en Twente Board zijn teleurgesteld over het besluit van het Rijk om niet te investeren in nieuwe wegenprojecten, ondanks eerdere afspraken die hierover zijn gemaakt. Het Rijk heeft besloten om de aanpak van de N35 Wijthmen-Nijverdal ‘on hold’ te zetten.

Inzetten op onderhoud
Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat: “Wij willen ons richten op onderhoud van bestaande infrastructuur, zoals wegen, bruggen en sluizen. Volgens de regio zijn zowel investeringen in onderhoud als in nieuwe wegenprojecten noodzakelijk voor een goede bereikbaarheid en leefbaarheid, vooral gezien de grote woningbouwopgave in Overijssel.”

Lees verder: www.salland1.nl/provincie-zet-investeringen-in-nieuwe-wegen-on-hold-ondanks-eerdere-toezeggingen-bittere-pil-voor-gemeente-raalte

Bron: Salland1 / 23-6-2023

Douma Fabriek Raalte 21-6-2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=oq-GhswCTjE

Bron: VTV Sallandia / 21-6-2023

Bouwen - Gemeente Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=AVqLwjrOvQs

Bron: Gemeente Raalte / 20-6-2023

Sloop Douma schoorsteen in Raalte 15-6-2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=uLyylqNMacU

Bron: VTV Sallandia / 15-6-2023

Sloop Douma schoorsteen in Raalte

De 27 meter hoge schoorsteen van de voormalige deurenfabriek Douma is donderdag 15 juni 2023 rond 9 uur s'ochtens tegen de vlakte gegaan. De schoorsteen is gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog met toestemming van de Duitse bezetter.

Bron: VTV Sallandia / 15-6-2023

Douma Fabriek Raalte 6-6-2023

Bron: VTV Sallandia / 9-6-2023

Vernieuwd centrum Raalte feestelijk geopend

Youtube: www.youtube.com/watch?v=iPPN3q857cI

Bron: VTV Sallandia / 29-5-2023

Herinrichting Centrum Raalte / April Mei

De Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte krijgen een flinke opknapbeurt. Het nieuwe plein wordt een groene plek, met ruimte voor horeca en evenementen. En natuurlijk om te winkelen.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=YGsc6_bYW1E&t=1s

Video: VTV Sallandia / 28-5-2023

Vernieuwd centrum Raalte feestelijk geopend

RAALTE - Vanmiddag is het vernieuwde centrum van Raalte feestelijk geopend. Wethouder Breun Breunissen verzorgde de officiële openingshandeling. Met een druk op de knop activeerde hij de nieuwe fontein op de Plas. Daarbij kreeg hij hulp van de winnares van de kleurplatenwedstrijd van het ROV.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/05/vernieuwd-centrum-raalte-feestelijk-geopend

Bron: Salland Centraal / 27-5-2023

FOTO/VIDEO REPORTAGES

VTV SALLANDIA WEBSITES