NIEUWBOUWRAALTE UPDATE

13-03-2022: Video De Zegge VII

12-03-2022: Fotos De Zegge VII

08-12-2021: Fotos Bruggehoofd

25-11-2021: Fotos Westdorplaan

30-10-2021: Video De Zegge VII

Vijftigste buitengewoonthuiswoning van SallandWonen gereed

RAALTE/NIEUW HEETEN - Vier huurders uit Nieuw Heeten hebben vorige week maandag de sleutels ontvangen van hun nieuwe huurwoning in het nieuwbouwplan Marissink in Nieuw Heeten. Dat gebeurde op een feestelijke manier omdat het ook gaat om de vijftigste buitengewoonthuiswoning die SallandWonen met aannemer Valk in verschillende dorpen (Heeten, Broekland, Heino, Olst en Raalte) heeft gebouwd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/08/vijftigste-buitengewoonthuiswoning-van-sallandwonen-gereed

Bron: Salland Centraal / 3-8-2022

Gemeente koopt grond aan voor nieuwe woningbouwlocatie Mariënheem

RAALTE - Mariënheem krijgt een nieuwe woningbouwlocatie aan de Hellendoornseweg. De gemeente Raalte heeft hiertoe dik drie hectare grond gekocht van de eigenaar van Hellendoornseweg 37/37a.

In 2020 zijn de laatste kavels in nieuwbouwplan De Wörmink vergeven. Daarna is er een verkenning gestart naar een nieuwe woningbouwlocatie. Daaruit bleek dat alleen de locatie aan de Hellendoornseweg in aanmerking kwam.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/gemeente-koopt-grond-aan-voor-nieuwe-woningbouwlocatie-marinheem

Bron: Salland Centraal / 26-7-2022

Pan Oston groeit door op De Zegge VII in Raalte

RAALTE - Pan Oston gaat een extra bedrijfshal bouwen naast zijn bestaande pand aan de Herzstraat op bedrijventerrein De Zegge VII. Het Raalter bedrijf is gespecialiseerd in het maken en ontwerpen van oplossingen voor de informatie-, ontvangst-, transactie- en afrekenprocessen.

In totaal koopt het bedrijf dik 6.000 vierkante meter extra grond aan om verdere groei mogelijk te maken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/pan-oston-groeit-door-op-de-zegge-vii-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 8-7-2022

Plannen voor appartementen in kantoorgebouw Arkelstein 2

RAALTE - Het is de bedoeling om circa zestig Oekraïense vluchtelingen en mensen die dringend tijdelijke woningruimte zoeken onder te brengen in het al jaren leegstaande kantoorgebouw Arkelstein 2 bij Kruispunt Bos in Raalte. Pandeigenaar Rob Knobben wil daartoe 31 appartementen laten realiseren in het vier verdiepingen tellende gebouw.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/06/plannen-voor-appartementen-in-kantoorgebouw-arkelstein-2

Bron: Salland Centraal / 22-6-2022

Aanpak knooppunt Bos bij Raalte 48 miljoen euro duurder dan verwacht: "We moeten keuzes maken"

De aanpak van knooppunt Bos bij Raalte gaat 48 miljoen euro meer kosten dan was begroot. Dat meldt de provincie dat als één van de oorzaken 'een behoorlijke inflatie' noemt. "Het project komt niet in gevaar, maar we moeten wel keuzes maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Bert Boerman.
 
"Het is gigantisch als je ziet wat de inflatie doet, wat de prijzen hebben gedaan in de grond- weg- en waterbouw", zegt Boerman. "Die inflatie is enorm. Dat gaat echt over tussen de twaalf en vijftien miljoen euro, alleen al wat dat betreft. Daarnaast is het ontwerp ook op onderdelen aangepast om te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Er zijn wat wensen meegenomen en al met al heeft dat ook geleid tot hogere kosten."
 

 

Bron: RTV Oost / 21-6-2022

Bruggehoofd Raalte / 2020-2022

Youtube: www.youtube.com/watch?v=r9rU3veji08

Bron: VTV Sallandia / 12-5-2022

Alle woningen SallandWonen voorzien van rookmelders

RAALTE - Vanaf 1 juli moeten alle woningen op elke woonverdieping (met verblijfsruimte) een rookmelder hebben. SallandWonen heeft inmiddels alle woningen aangepakt. Overal zijn rookmelders gecontroleerd, vervangen en/of geplaatst. De operatie is in 2018 begonnen en heeft ruim drie jaar geduurd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/04/alle-woningen-sallandwonen-voorzien-van-rookmelders

Bron: Salland Centraal / 14-4-2022

Hospice Raalte maakt voorzichtig begin met uitbreiding

RAALTE - Hospice de Cirkel in Raalte wordt de komende tijd verbouwd. Twee weken geleden passeerde de koopakte voor de grond de notaris. Het is de bedoeling om het hospice uit te breiden met een gastenkamer en een familiekamer. Dat moet gebeuren op een (klein) deel van het open grasveld aan de kant van de Horizon. De financiering is nog niet rond, maar inmiddels is al wel, vooruitlopend op de start van de bouw, een begin gemaakt met het bouwrijp maken van de grond voor de nieuwe berging.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/04/hospice-raalte-maakt-voorzichtig-begin-met-uitbreiding

Bron: Salland Centraal / 12-4-2022

Raalte overweegt woningbouw op kantoorgrond

De gemeente Raalte overweegt een stuk grond dat gereserveerd is voor de bouw van kantoorpanden in te zetten voor woningbouw. “De afgelopen jaren is er nauwelijks behoefte aan nieuwe kantoren en hier lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Gelijktijdig is er een grote vraag naar woningbouw,” schrijft het gemeentebestuur aan de gemeenteraad. Binnenkort is er een bijeenkomst voor buurtbewoners.
 
Het gaat om een stuk grond bij Raalte-Noord, tussen de rijksweg N35 en de Burgemeester Zuidwijklaan. Aan de grond grenst aan de ene kant een bedrijventerrein met kantoorpanden, aan de overkant van de weg ligt een woonwijk.
 
Op de grond waarover nu gesproken wordt, zouden eigenlijk kantoorpanden moeten verrijzen. Het perceel is in bezit van projectontwikkelaar Oude Wolbers-Timmerhuis Projecten. Door de ‘veranderende marktomstandigheden sinds 2008’ is de grond nog steeds onbebouwd.
 

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2085108/raalte-overweegt-woningbouw-op-kantoorgrond

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 7-4-2022

Eigenaren van landgoed bij Heino maken bezwaar tegen aanpassingen N35

Eigenaren van landgoed De Gunne maken bezwaar tegen aanpassingen aan de N35 bij Heino-Noord. De weg wordt aangepast om verkeersveiligheid de verbeteren, maar volgens de bezwaarmakers wordt er te weinig gekeken naar de impact op de natuur. De gemeente Raalte wil nog niet reageren op dit bezwaar, dat eind vorige maand is ingediend.
 
De familie is al 300 jaar eigenaar van het landgoed. Volgens Diederik van Sonsbeeck, woordvoerder van de familie, wordt het landgoed minder goed bereikbaar door de aanpassingen. Ook het milieu is een reden om bezwaar aan te maken. "Ze willen een deel van het land een nieuwe bestemming geven, van 'natuur' naar 'verkeer'."
 
"Dat heeft mogelijk grote gevolgen", zegt Van Sonsbeeck. "Zo is er naar onze mening onvoldoende onderzoek gedaan naar de impact op de flora en fauna. In het onderzoek van de gemeente wordt alleen gekeken naar vier soorten, vogels, vleermuizen, eekhoorns en de das. Maar er leeft daar nog veel meer. Bovendien zou bij de aanleg van het nieuwe stuk weg extra straatverlichting komen, wat volgens ons grote invloed kan hebben op de aanwezige dassentunnels."
 

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2083775/eigenaren-van-landgoed-bij-heino-maken-bezwaar-tegen-aanpassingen-n35

Bron: RTV Oost / 5-4-2022

Bruggehoofd Raalte / 1-4-2022

Youtube: www.youtube.com/watch?v=ZwIwwQhyI58

Bron: VTV Sallandia / 1-4-2022

FOTO/VIDEO REPORTAGES

VTV SALLANDIA WEBSITES