VIDEO/FOTO UPDATE

Geen alternatieve datum voor Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal

Er komt geen alternatieve datum voor de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. Het merendeel van de wagenbouwers ziet geen heil in de optocht op een ander moment te houden. Ook bij de organiserende vereniging De Kadolstermennekes is er weinig draagkracht voor.

De organisatie besloot tijdens het carnavalsweekend de optocht niet door te laten gaan vanwege het slechte weer. Ze kon de veiligheid van de bezoekers daardoor niet waarborgen. Ook de grote Sallandse carnavalsoptocht in Raalte ging niet door.

Tegemoetkoming

De carnavalsvereniging laat op Facebook weten dat deelnemers bij de optocht van volgend jaar mogen meedoen met dezelfde creaties die eigenlijk waren bedoeld voor de optocht van dit jaar.

Ook krijgen de wagenbouwers een tegemoetkoming in de kosten die zijn gemaakt. "Het bestuur betreurt dat het dit jaar niet tot een optocht is gekomen, maar hoopt op een fantastische optocht in 2021", schrijft de vereniging op haar Facebook-pagina.

Alternatieve datum

Eerder besloot de organisatie van de afgelaste optocht in Raalte ook geen alternatieve datum te plannen. Carnavalsvereniging De Alberger Bökke koos wel een nieuwe dag voor de optocht: tweede paasdag.

De afgelaste optocht in Boekelo wordt ook verplaatst, maar dan naar de zomer. Op welke datum de zomercarnaval precies gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.

www.rtvoost.nl/nieuws/326943/Geen-alternatieve-datum-voor-Grote-Twentse-Carnavalsoptocht-in-Oldenzaal

Bron: RTV Oost / 6-3-2020

Verlichte optocht Lemelerveld 2020

Bron: Vechtdal Leeft / 26-2-2020

In beeld: Prima-Thuis Verlichte Optocht in Lemelerveld

LEMELERVELD - Op een enkel buitje na was het dinsdagavond gelukkig beter weer dan de dagen er voor en dus ging de Prima-Thuis Verlichte Optocht in Lemelerveld gewoon door. Met 9 deelnemende verengingen en ruim 15 praalwagens was het weer volop genieten van dit fantastisch lichtspektakel.

‘T Giet Vedan uit Heino was de grote winnaar van de avond en ging in beide prijscategorieën met de eerste prijs aan de haal.

Loopgroepen:

1. ‘T Giet Vedan

2. Simpel

3. Brasil

Wagens:

1. ‘T Giet Vedan

2. Paria’s

3. Brasil

Foto reportage Arnold Roolvink: www.sallandcentraal.nl/2020/02/in-beeld-prima-thuis-verlichte-optocht-in-lemelerveld

Bron: Salland Centraal / 26-2-2020

Heinose optocht ‘liep op rolletjes’ met meer deelnemers dan ooit

HEINO - Veel carnavalsoptochten in de regio gingen vanwege de slechte weersvoorspellingen niet door, maar in Heino trok de bonte stoet zaterdag wél door de straten. Met 38 startnummers waren er zelfs meer deelnemers dan ooit. De Dolfijn ging in de categorie scholen met de eerste prijs aan de haal, bij hen ‘liep alles op rolletjes’. ’t Giet Vedan won bij de grote wagens met het thema Verenigd Overijssels Carnaval (VOC). Bij de kleine wagens won Ken ik oe? De Golden Girls pakten de eerste prijs in de grootste categorie, de loopgroepen van drie tot tien personen. Vader en zoon Nico en Bennie Neplenbroek werden het hoogst gewaardeerd bij de een- en tweelingen. (al)Tiet zat kreeg van de organiserende verenging de Sökkestoppers de aanmoedigingsprijs. De Happy Sökke ging naar Freddy Kok en Jordi Satink van carnavalsgroep Van Alles Wat.

Foto's: www.sallandcentraal.nl/2020/02/heinose-optocht-liep-op-rolletjes-met-meer-deelnemers-dan-ooit

Bron: Salland Centraal / 25-2-2020

Kindercarnavalsoptocht Raalte / 22-2-2020

Bron: VTV Sallandia / Salland1 / 23-2-2020

Geen alternatieve datum voor carnavalsoptocht in Raalte

Raalte moet het dit jaar doen zonder carnavalsoptocht. De optochtcommissie van de Stöppelkaters heeft besloten dat er geen alternatieve datum komt voor de Grote Sallandse Carnavalsoptocht.

Morgen zijn de weersomstandigheden vergelijkbaar met die van vandaag, terwijl dinsdag de verlichte optocht van Lemelerveld is. Met die optocht willen de Stöppelkaters niet concurreren.

Er is nagedacht om de optocht over een week of twee alsnog door te laten gaan, maar het is de vraag of het weer dan beter zal zijn. Bovendien levert dit de bouwers van de wagens extra kosten op, omdat er langer opslagruimte gehuurd moet worden.

Volgens voorzitter Ronald Nijboer van de Stöppelkaters is dit de tweede keer in de historie dat de optocht helemaal niet doorgaat. De eerste keer was in 1991 wegens het uitbreken van de Golfoorlog.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/326321/Geen-alternatieve-datum-voor-carnavalsoptocht-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

Carnavalsvereniging 't Giet Vedan pakt eerste prijs bij optocht in Heino

Carnavalsvereniging 't Giet Vedan kwam gistermiddag als winnaar uit de bus bij de carnavalsoptocht in Heino. Het thema 'Verenigd Overijssels Carnaval (VOC)' werd gewaardeerd door de jury.

't Giet Vedan had voorafgaand aan de optocht al een goed gevoel. "We gaan gewoon voor de eerste plek", vertelde bouwer Joost Hofhuis gisteren in Expeditie Oost.

Op de tweede plaats eindigde carnavalsvereniging Zeg ik Niet uit Heino. De Broeklandse Oud Prinsen werden derde.

www.rtvoost.nl/nieuws/326315/Carnavalsvereniging-t-Giet-Vedan-pakt-eerste-prijs-bij-optocht-in-Heino

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

Kindercarnavalsoptocht Raalte / 22-2-2020

Carnavalsoptocht Raalte 2020

21 feb 2020: Plaatsen Sleutel

Carnavalsverenigingen verzamelen om 14:30 bij de Gouveneur, alvorens we met alle buurtverenigingen de sleutels zullen plaatsen op De Plas.

Carnavalsoptocht Wijhe

Video registratie van de eerste Sallandse Carnavalsoptocht in Wijhe.

Bron: VTV Sallandia / 17-2-2020

FOTO EN VIDEO REPORTAGES

VTV SALLANDIA WEBSITES