EVENEMENTEN RAALTE UPDATE

Koopzondag

Koopzondag Kerst - 15 december 13.00 -17.00 uur
Website: www.winkeleninraalte.nl

Livestream Raalte On Ice

Bron: Beekman Elektro

Raalte on Ice opening / 6-12-2019

Bron: VTV Sallandia / 8-12-2019

Theaterfestival Tuin der Lusten zorgt in Laag Zuthem voor vuur tijdens eerste wintereditie

Normaal een zomerfestival, maar dit jaar voor het eerst in december: De Tuin der Lusten. Een festival vol kunstvormen waarbij particuliere landgoederen het decor zijn. Vanaf morgen is op verzoek van eigenaar Wouter Koning, Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem drie dagen aan de beurt.

Een buitenfestival in december. Een bijzondere, maar bewuste keuze, aldus organisator Casper de Vries. "Kunstenaars wilden graag een keer met écht donker werken. In de zomer heb je dat niet, maar 's winters wel."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322626/Theaterfestival-Tuin-der-Lusten-zorgt-in-Laag-Zuthem-voor-vuur-tijdens-eerste-wintereditie

Website: www.detuinderlusten.eu

Bron: RTV Oost / 11-12-2019

Raalte maakt zich op voor grootse dorpsquiz

RAALTE - Op 28 december start de eerste editie van de Dorpsquiz Raalte. Ruim 1.500 deelnemers, verdeeld over 100 teams, zullen diverse vragen en opdrachten, met veelal een Raalter insteek, proberen te beantwoorden en uit te voeren.

De teams spelen bij mensen thuis, in (sport)kantines, of in cafés. De locatie van elke team moet in ieder geval in Raalte dorp zijn. Teams mogen gebruik maken van alle bronnen die voor handen zijn om de vragen te beantwoorden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/raalte-maakt-zich-op-voor-grootse-dorpsquiz

Bron: Salland Centraal / 10-12-2019

Nicolaaskerk open tijdens Kerstfair en koopzondag

De Nicolaaskerk opent zondag 15 december tijdens de Kerstfair en de Koopzondag ook haar deuren. De kerk heeft tussen 12.00 uur en 17.00 uur leuke activiteiten. Het kerstverhaal over de geboorte van Jezus Christus wordt elk half uur onder de kerstboom voorgelezen uit de kinderbijbel. En tussendoor wordt het orgel bespeeld. Bezoekers kunnen dus ook gewoon even rustig zitten en luisteren naar de muziek.

Voor de kinderen is er ook een kleine attentie. “Dus jongeren, ouderen, ouders en verzorgers, opa’s en oma’s en (klein)kinderen. Jullie zijn van harte welkom,” aldus de organiserende commissie van de Protestantse Gemeente te Heino.

www.hoezoheino.nl/nicolaaskerk-open-tijdens-kerstfair-en-koopzondag

Website: www.pknheino.nl

Bron: Hoezo Heino / 9-12-2019

In beeld: Spectaculaire opening Raalte on Ice

Raalte - Vanaf dit weekend is de ijsbaan in het centrum van Raalte weer open.

Vanavond was de spectaculaire opening met een freestyle ice skating act van Entertainment on Ice welke zaterdagavond te zien zijn in de liveshow van Dancing on Ice! Na afloop konden kinderen nog deelnemen aan een mini clinic freestyle skating.

Foto's: www.sallandcentraal.nl/2019/12/in-beeld-spectaculaire-opening-raalte-on-ice

 

Tot en met zondag 5 januari is de schaatsbaan in Raalte te bezoeken. Voor meer informatie zie www.raalteonice.nl

Bron: Salland Centraal / 7-12-2019

Video: Arnold Roolvink

Festival De Tuin der Lusten te gast op Havezate Den Alerdinck

Festival De Tuin der Lusten is van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 december te gast op Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem. Het festival dat normaal gesproken in de zomer plaatsvindt kiest dit jaar voor een winters concept. Twee kunstenaarscollectieven zijn uitgenodigd om de tuinen rond het huis te bespelen met licht, geluid en vuur. Het terrein van deze prachtige havezate uit 1592 leent zich uitstekend voor een gloedvolle route door de boomgaard, de lanen en de paden, langs het water en over het eiland in het bos.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/festival-de-tuin-der-lusten-te-gast-op-havezate-den-alerdinck

Website: www.detuinderlusten.nl

Bron: Hoezo Heino / 7-12-2019

Kerstfair Dorpshuus verhuist naar zondag

In het Dorpshuus Heino kun je weer genieten van de kerstfeer tijdens de jaarlijkse kerstfair. De gezellige kerstmarkt is dit jaar op zondag 15 december van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/kerstfair-dorpshuus-verhuist-naar-zondag

Bron: Hoezo Heino / 6-12-2019

Weer uitgebreid kerstprogramma in Mariënheem

MARIËNHEEM - Samen Leefbaar Mariënheem presenteert in de decembermaand weer een kerstprogramma. Een van de hoogtepunten is de kersttocht op woensdag 18 december. Het hele dorp wordt prachtig verlicht en versierd, helemaal in kerstsfeer. Er is van alles te zien en te doen onderweg. Starten kan tussen 18.00 en 20.00 uur bij het Omnihuus. De route is geopend tot 22.00 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/weer-uitgebreid-kerstprogramma-in-marienheem

Bron: Salland Centraal / 4-12-2019

Zes kerstconcerten van Mannenkoor Germania

HEETEN - Mannenkoor Germania Heeten heeft een bijzonder drukke maand december voor de boeg. Er staan maar liefst zes kerstconcerten in de agenda. Hoewel het jaar nog niet afgelopen is, kan het koor nú al terugkijken op een uitermate succesvol verlopen lustrumjaar (15-jarig bestaan).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/zes-kerstconcerten-van-mannenkoor-germania

Website: www.germaniakoor.nl
Bron: Salland Centraal / 4-12-2019

Sinterklaasintocht Raalte / 16-11-2019

Bron: VTV Sallandia / 22-11-2019

Sinterklaasintocht Raalte / Rondgang door het dorp / 16-11-2019

Bron: VTV Sallandia / 17-11-2019

Topruiters en amateurs strijden om Gouden Aar tijdens Sallandse Ruiterdagen

MARIËNHEEM - In de laatste week van 2019 en de eerste week van 2020 staat manege Bartels in Mariënheem als vanouds geheel in het teken van de Sallandse Ruiterdagen. Het wordt de 38e editie van dit regionale concours, waar amateurs en professionele ruiters zij aan zij strijden.

Het draait bij de Sallandse Ruiterdagen allemaal om de paardensport én de hoofdprijs: de Gouden Aar. In een sfeervol aangeklede manege zijn in totaal zo’n achthonderd ruiters in actie te zien, waaronder veel toprijders. Van 26 tot en met 30 december zijn eerst de paarden aan de beurt; de pony’s volgen op 2 en 3 januari.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/topruiters-en-amateurs-strijden-om-gouden-aar-tijdens-sallandse-ruiterdagen

Website: www.ruiterdagen.nl

Bron: Salland Centraal / 2-12-2019

Kerstmarkt in Grand Café de Hartkamp

RAALTE - Op zaterdag 14 december is er van 11.00 tot 16.00 uur weer een kerstmarkt in Grand Café de Hartkamp in Raalte. In en om het Grand Café in de woonzorglocatie staan allerlei kraampjes met een mooi aanbod aan kerstspullen. Ook de grote kerstgroep, die dit jaar is gerestaureerd, is te bewonderen. Daarnaast is er een verloting waarmee mooie prijzen te winnen zijn en ook de kerstman is wederom aanwezig.

www.sallandcentraal.nl/2019/12/kerstmarkt-in-grand-cafe-de-hartkamp

Bron: Salland Centraal / 1-12-2019

Beleef al wandelend het kerstverhaal in Laag Zuthem

Wandelen langs engelen, herders en de kerststal. Op zaterdag 21 december kan iedereen het kerstverhaal beleven tijdens een sfeervolle kerstwandeling in Laag Zuthem.

Samen met vrijwilligers uit Laag Zuthem en Heino organiseert stichting Timulazu deze mooie wandeling die ongeveer een uurtje in beslag neemt. De start is tussen 17.30 en 19.00 uur bij de parkeerplaats van de Vrijgemaakte Kerk aan de Langeslag 38.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/beleef-al-wandelend-het-kerstverhaal-in-laag-zuthem

Bron: Hoezo Heino / 26-11-2019

Tuinenproject op de Filipijnen krijgt 28.300 euro van Stoppelhaene Oogstgave

RAALTE - De oogstgave van 2019 heeft € 28.300,- opgeleverd. In het Annahuis overhandigde Sallandse boer Marcel Strijtveen dit bedrag op 12 november symbolisch aan pastor Harry Bloo en dominee Henriëtte de Graaf. Zij gaven de cheque op hun beurt door aan Bart Reuvekamp en Theo Vlaskamp van de Red Horse Company, de organisatie die het tuinenproject heeft aangedragen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/tuinenproject-op-de-filipijnen-krijgt-28-300-euro-van-stoppelhaene-oogstgave

Website: www.stoppelhaene.nl
Bron: Salland Centraal / 15-11-2019

Gemeente Raalte doet mee aan Serious Request

RAALTE - Diverse ambtenaren van de gemeente Raalte haken op zondag 22 december aan bij de 3FM-actie Serious Request. Drie DJ-koppels lopen in de week voor kerst van Goes naar Groningen voor het Rode Kruis. De opbrengst gaat naar slachtoffers van mensenhandel.

Zondagavond wordt op de Plas in Raalte een chequepoint ingericht waar de DJ’s van team wisselen en waar iedereen zijn of haar cheque voor het Rode Kruis kan inleveren. In de gemeente Raalte zijn al diverse acties gestart. Aanmelden is mogelijk via npo3fm.nl/seriousrequest.

Ambtenaren van de gemeente Raalte sluiten in Deventer bij de DJ’s aan en wandelen via Heeten mee naar de Plas in Raalte. Gerd organiseert een sponsorloop en jamverkoop en bij Henny kun je een ontspannende massage boeken. In het centrum van Raalte wordt het op zondagavond een gezellige bedoening. Er is een DJ op het plein, er zijn optredens en leuke activiteiten. De hele avond kun je jouw cheque inleveren en rond 20.00 uur worden de DJ’s feestelijk ingehaald en wordt het andere koppel feestelijk uitgezwaaid. Dat team zal via Mariënheem en Haarle naar Holten wandelen.

Dit jaar is het ook mogelijk om, net als de medewerkers van de gemeente, mee te lopen met de DJ’s. Je kunt je inschrijven voor een etappe naar keuze. Dat betekent dat je tussen de 17 en 20 kilometer meewandelt. Rechtstreeks donderen is mogelijk via npo3fm.nl/seriousrequest.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/gemeente-raalte-doet-mee-aan-serious-request

Bron: Salland Centraal / 8-11-2019

DJ’s Frank en Eva voor Serious Request door Raalte

HILVERSUM - DJ’s Frank van der Lende en Eva Koreman lopen in het kader van 3FM-actie Serious Request: The Lifeline op 22 december de etappe vanaf Raalte (naar Holten). Dit jaar wisselen drie DJ-koppels elkaar af tijdens een tocht die voert van Goes naar Groningen. Ze dragen het stokje over bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. Raalte is een van de locaties daarvoor.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/djs-frank-en-eva-voor-serious-request-door-raalte

Website: www.3fm.nl/loopmee
Bron: Salland Centraal / 6-11-2019

FOTO/VIDEO REPORTAGES

VTV SALLANDIA WEBSITES