EVENEMENTEN RAALTE UPDATE

Tijdelijke stop VTV Sallandia videos

In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus worden er voorlopig geen nieuwe VTV Sallandia evenementen video opnamens geplaatst op Facebook, Youtube en Sallandia.nl.

Bron: VTV Sallandia / 15-3-2020

Modeshow met presentatie voorjaar en zomercollectie / 30-3-2019

De Modeshow met presentatie voorjaar en zomercollectie is dit jaar afgelast

Raalter rockevenement ‘Legends of Rock’ verplaatst naar september

RAALTE - Het festival ‘Legends of Rock’ wordt verplaatst naar 18 en 19 september 2020. Het evenement zou op 12 en 13 juni plaatsvinden, maar door de coronacrisis is besloten om het te verplaatsen. Legends of Rock wordt voor de derde editie georganiseerd en verkocht vorig jaar op één van de 2 dagen volledig uit. Het evenement in Raalte op het terrein naast het Hoftheater trok vorig jaar circa 3.500 bezoekers en is daarmee voor liefhebbers van rockmuziek uit de brede regio nu al een vaste prik in de agenda.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/raalter-rockevenement-legends-of-rock-verplaatst-naar-september

Website: www.legendsofrock-raalte.nl

Bron: Salland Centraal / 27-3-2020

Streep door Ribs & Blues in Raalte: "Zuur, maar we hebben er vrede mee"

“Ja, het is wel duidelijk”, zucht festivaldirecteur Ton Groot Beumer. “Editie 2020 vindt geen doorgang. Zuur, maar we zagen het aankomen.”

Meteen na de persconferentie vanavond trok de preses van Ribs & Blues de conclusie. Editie 2020, die van 30 mei tot 1 juni zou plaatsvinden, gaat niet door.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/327959/Streep-door-Ribs-Blues-in-Raalte-Zuur-maar-we-hebben-er-vrede-mee

Website: www.ribsenblues.nl
Bron: RTV Oost / 23-3-2020

Kabinet: Alle evenementen tot 1 juni verboden, boetes bij onvoldoende afstand houden

REGIO - Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Alle evenementen, zonder ondergrens van een aantal personen, worden verboden tot en met 1 juni. Ook kondigde minister Grapperhaus aan dat burgemeesters de mogelijkheid krijgen om in bepaalde gebieden een verbod op groepsvorming in te voeren. Bij overtreding kan een boete opgelegd worden van 400 euro.

Afgelaste evenementen

Een flink aantal evenementen, waaronder Koningsdag en Bevrijdingsdag, kan door de maatregelen niet door gaan. Ook Dauwpop (21 mei) en Ribs&Blues (30 mei, 31 mei en 1 juni) vallen in het water.

www.sallandcentraal.nl/2020/03/kabinet-alle-evenementen-tot-1-juni-verboden-boetes-bij-onvoldoende-afstand-houden

Bron: Salland Centraal / 23-3-2020

Raalte in de Smaak gecanceld

RAALTE - Het jaarlijkse culinaire evenement ‘Raalte in de Smaak’ van 11 tot en met 13 september gaat dit jaar niet door. Het bestuur heeft dat besloten door de huidige coronacrisis.

Voor de dit jaar nieuw aangetreden voorzitter Frans Rouwenhoff was het een moeilijke, maar ook noodzakelijke keuze. “Ik had mij natuurlijk een heel andere start als nieuwe voorzitter van In de Smaak voorgesteld maar helaas. Willen we In de Smaak half september zoals gepland laten doorgaan, dan moeten we horecabedrijven en sponsoren nu al gaan benaderen in verband met de vele voorbereidingen. Dat lijkt ons echter in deze crisistijd absoluut niet gepast. Ze hebben zorgen genoeg en moeten waarschijnlijk alle zeilen bijzetten om het hoofd komende weken en maanden boven water te houden. Daarin kunnen we hen alleen maar veel sterkte en wijsheid toewensen. Hopelijk kunnen we dan samen volgend jaar weer een heel mooi culinair evenement met de beste restaurants uit Salland neerzetten.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/raalte-in-de-smaak-gecanceld

Website: www.indesmaakraalte.nl

Bron: Salland Centraal / 23-3-2020

Foto: VTV Sallandia

Fietstocht ‘Omloop van Salland’ gaat niet door

REGIO - De lentetocht Omloop van Salland van de fietsclubs Heikera Heino en CRT Raalte gaat op zaterdag 4 april niet door. Het afblazen heeft alles te maken met de maatregelen die het kabinet heeft genomen om tot en met 6 april grotere evenementen te verbieden. De beide verenigingen blazen voor dit jaar de verdere voorbereidingen van de tocht af. De derde editie van de Omloop van Salland vindt daarom plaats op zaterdag 3 april 2021.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/fietstocht-omloop-van-salland-gaat-niet-door

Bron: Salland Centraal / 23-3-2020

Bevrijdingsprogramma Raalte voor april gecanceld

RAALTE - Raalte viert Vrijheid heeft alle geplande activiteiten in de maand april gecanceld. Er wordt nog gekeken naar de mogelijkheden voor een alternatief programma op een later tijdstip.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/bevrijdingsprogramma-raalte-voor-april-gecanceld

Website: www.raalteviertvrijheid.nl
Bron: Salland Centraal / 18-3-2020

Paasvuren Enter, Heino en Wierden afgelast: "Een financiële strop"

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de diverse paasvuren in de provincie. Zo zijn de vuren in Enter, Heino en Wierden afgelast. Voor 't Giet Vedan in Heino is dat een dubbele klap, want eerder zag de groep ook al de carnavalsoptocht geannuleerd worden. "Balen is wel het goede woord. Dit is een financiële strop", vertelt voorzitter Joost Hofhuis.

De carnavalsoptocht, die vanwege stormachtige omstandigheden geschrapt werd, kostte de vereniging vijftienduizend euro voor het bouwen van de wagen en de pakken. "Ongeveer de helft zouden we weer terugverdienen met het paasvuur", rekent Hofhuis uit.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/327595/Paasvuren-Enter-Heino-en-Wierden-afgelast-Een-financiele-strop

Bron: RTV Oost / 17-3-2020

‘t Giet Vedan uit Heino gelast paasvuur af

HEINO - ‘t Giet Vedan uit Heino heeft besloten om het jaarlijkse paasvuur niet door te laten gaan. Andere dorpen lieten de afgelopen uren en dagen ook al weten de evenementen af te gelasten. “Let op elkaar en laten we er volgend jaar dan maar een extra mooi feest van maken”, schrijft de vereniging op Facebook.

www.sallandcentraal.nl/2020/03/t-giet-vedan-uit-heino-gelast-paasvuur-af

Bron: Salland Centraal / 17-3-2020
Video: Paasvuur Heino 2019 / VTV Sallandia

TRUCKRUN DUS/ZOZIJN AFGELAST IVM CORONAVIRUS

Hallo allen, Bij deze willen we jullie laten weten dat de Truckrun van as. 4 april niet doorgaat ivm de corona virus. Deze rit zal ook dit jaar niet op een ander moment plaats gaan vinden.
We hopen er in 2021 er weer een feestelijke dag van te maken, samen met de cliënten, chauffeurs, motorrijders, verkeersregelaars en alle andere vrijwilligers die zich inzetten om deze dag te laten slagen.

Zijn jullie bij deze op de hoogte !

Vriendelijke groet, Organisatie Truckrun/Zozijn

Bron: www.driversuutsalland.nl

Bron: Motion Madness | Film&More

Feestelijke heropening van De Laarman in Luttenberg gaan niet door

LUTTENBERG - Het bestuur van De Laarman heeft besloten om de feestelijke heropening op 3 april en het open huis op 4 en 5 april niet door te laten gaan. Dit na de maatregelen die de Rijksoverheid heeft genomen om het coronavirus te bestrijden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/feestelijke-heropening-van-de-laarman-in-luttenberg-gaan-niet-door

Website: www.delaarman.nl
Bron: Salland Centraal / 16-3-2020

Geen vervangende datums voor Kôle Kermse

BROEKLAND - De Kôle Kermse in Broekland is in verband met de nieuwe coronamaatregelen afgelast. Er komen geen vervangende datums, zo laat de organisatie bij monde van Erik Kommerkamp weten.

www.sallandcentraal.nl/2020/03/geen-vervangende-datums-voor-kole-kermse

Website: www.kolekermse.nl
Bron: Salland Centraal / 13-3-2020

Kindercarnavalsoptocht Raalte / 22-2-2020

Bron: VTV Sallandia / Salland1 / 23-2-2020

FOTO/VIDEO REPORTAGES

VTV SALLANDIA WEBSITES