EVENEMENTEN RAALTE UPDATE

Het GeinGalaBal: ‘Een theater met toekomst’

RAALTE - De traditionele zittingsavond van carnavalsvereniging ‘De Stöppelkaters’ is klaar voor de toekomst. Het is een mooie mix van ervaring en jeugdig elan: het GeinGalaBal is nog steeds de bakermat voor nieuw talent. Artiesten laten zien dat theater in een nieuw jasje tijdloos is.

Er wordt nog regelmatig teruggedacht aan vroegere tijden, waar de bezoekers schuddebuikend lachten. Denk aan optredens van Mans van de Kloete, De Hapi’s, Lös Herkwerk, Political Joe en Herman Tutert. De traditionele buut is nog steeds het hart van het GeinGalaBal-programma. Raalter trots, Gerard van der Weegh (alias Gait Vedan) brengt weer gortdroge humor in Sallands dialect.

Prins Laurens de 1e en zijn gevolg zullen zich de ogen uitkijken, want de danseressen, van jong tot oud, gooien letterlijk hun beste beentje de lucht in. Op het podium zullen wervelende dansen te zien zijn van de Hofdames, de Fire Cats en de Dansmariekes van de Krielen. Ze laten zien waarom zij op grote dansfestivals mooie prijzen in de wacht slepen. De vereniging is maar wat trots op de dansende sterren.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/het-geingalabal-een-theater-met-toekomst

Website: www.stoppelkaters.nl

Bron: Salland Centraal / 26-1-2020

Droomdag 2020: help jij de brandweer, postbode en chefkok mee?

RAALTE - Na het grote succes van de afgelopen twee jaar wordt er dit jaar door het ROV wederom een Droomdag georganiseerd. Tijdens de koopzondag op 26 april kunnen jongeren met een verstandelijke beperking tussen 13.00 en 17.00 uur meehelpen bij lokale ondernemers.

De dag wordt verdeeld in twee blokken. Op die manier kunnen de jongeren kennismaken met twee verschillende bedrijven, maar beperken tot een mag ook. De deelnemers gaan helpen achter de kassa, koffie rondbrengen in een horecagelegenheid, meewerken in de keuken, samen met de postbode brieven bezorgen, de brandweer of de politie helpen of verkopen in een kledingzaak.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/help-mee-en-maak-ook-van-de-derde-droomdag-een-groot-succes

Website: www.winkeleninraalte.nl

Bron; Salland Centraal / 25-1-2020

Dorpsquiz Raalte benoemd tot Ridder in de Orde van de Zeldzame Kater

RAALTE - Het bestuur van carnavalsvereniging De Stöppelkaters heeft de organisatoren van de Raalter Dorpsquiz benoemd tot Ridder in de Orde van de Zeldzame Kater. Deze waardering valt de organisatie ten deel vanwege haar enthousiaste inzet om de Raalter gemeenschap op een speelse wijze samen in beweging te brengen. De onderscheiding wordt op de meest protocollaire wijze uitgereikt tijdens het GeinGalaBal op 8 februari.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/dorpsquiz-raalte-benoemd-tot-ridder-in-de-orde-van-de-zeldzame-kater

Bron: Salland Centraal / 23-1-2020

Indrukwekkend en uitgebreid programma Raalte viert Vrijheid

RAALTE/GOOR - Overijssels Commissaris van de Koning Andries Heidema is onder de indruk van het uitgebreide programma waarmee de stichting Raalte viert Vrijheid viert dat 75 jaar geleden ook deze gemeente werd bevrijd. Dat zei hij vorige week in Goor tijdens de feestelijke aftrap van Overijssel Viert Vrijheid waar ook een delegatie van de Raalter organisatie aanwezig was.

Van 11 april tot en met 5 mei staan tientallen activiteiten op het programma in de verschillende kernen van de gemeente Raalte. Op 11 april, de datum dat de eerste geallieerde soldaten de gemeente binnen trokken, verzorgt burgemeester Dadema de officiële opening. Aansluitend is er een optreden van de Pauwer Girls. Het programma wordt op 5 mei afgesloten met een groot concert van het Orkest over de IJssel onder leiding van Hans Groen bij de Kruisverheffing.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/indrukwekkend-en-uitgebreid-programma-raalte-viert-vrijheid

Website: www.raalteviertvrijheid.nl

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 23-1-2020

De Raad van Raalte wint eerste Dorpsquiz Raalte

RAALTE - Maximaal 790 punten waren er te verdienen bij de eerste Dorpsquiz Raalte. Met 644 punten won zaterdagavond in een bomvolle Leeren Lampe de 27 leden tellende groep De Raad van Raalte rond de drie vriendinnen Linda, Dyonne en Karin de verdiende eerste prijs. “Onze winnende strategie? Die verklap ik liever niet, we willen dit jaar graag weer winnen,” zegt Linda Wittenhorst. Samen met de winnaar van de muziekquiz van zaterdagavond is De Raad van Raalte nu al verzekerd van deelname tijdens de tweede editie van de dorpsquiz eind dit jaar. De tweede en derde prijzen, ook uitgereikt door burgemeester Dadema, gingen respectievelijk naar de teams van Gerstewijn met 608 punten en Drosse met 587 punten. Ter vergelijking, het minst scorende team, met de symbolische naam Kump wè, wist slechts 298 punten te vergaren op die drukke zaterdagavond 28 december toen Raalte ongeveer op z’n kop stond.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/de-raad-van-raalte-wint-eerste-dorpsquiz-raalte

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 20-1-2020

Dorpsquiz Raalte 2019 - Aftermovie

Nog even nagenieten van de eerste editie van Dorpsquiz Raalte.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=R1hyGFt3Cpw

Website: www.dorpsquizraalte.nl

Bron: stijlXpres / 19-1-2020

Tien procent meer bezoekers bij Raalte on Ice 2019-2020

RAALTE - Het ijs is gesmolten, alle materiaal op de Markt is opgeruimd en de boeken van Raalte on Ice 2019-2020 kunnen gesloten worden. Mooi en succesvol, zo blikken de bestuursleden Martijn ter Haar, Marc Roescher en Raymond Rienties tevreden terug op deze derde editie. “We hebben alles bij elkaar zo’n 7.500 bezoekers, vooral veel kinderen, op de baan gehad. Dat is zo’n tien procent meer dan een jaar geleden. Goed voor een derde deel van onze begroting,” zo illustreert voorzitter Martijn ter Haar dat goede gevoel. Er komt dus eind dit jaar een vierde editie? “Ga daar in principe maar van uit.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/tien-procent-meer-bezoekers-bij-raalte-on-ice-2019-2020

Bron: Salland Centraal / 16-1-2020

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Open Muziekestafette Heino is het Goudhaentje van 2019

RAALTE - De Open Muziekestafette Heino is het Goudhaentje 2019. Dit maakte burgemeester Martijn Dadema tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte bekend. De tweede plaats was voor de vrienden van het Hofstedehuis. Het multifunctioneel veld Lierderholthuis eindigde op de derde plek.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/open-muziekestafette-heino-is-het-goudhaentje-van-2019

Bron: Salland Centraal / 9-1-2020

Raalte on Ice - Aftermovie

Bron: Raalte on Ice / 7-1-2020

Bingo voor Serious Request The Lifeline in Raalte / 22-12-2019

Bingo georganiseerd voor Serious Request The Lifeline 2019

FOTO/VIDEO REPORTAGES

VTV SALLANDIA WEBSITES