EVENEMENTENRAALTE UPDATE

FOTO/VIDEO REPORTAGES

Luttenberg spit vrolijk verder

LUTTENBERG - Als je het nieuws de afgelopen dagen hebt gevolgd, zou je de indruk kunnen hebben dat het zwientie tikken het hoogtepunt van het Luttenbergs Feest is. Maar we verklappen het maar gewoon: de inwoners van het dorp lopen net zo hard uit voor het jaarlijkse gatgraven.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/luttenberg-spit-vrolijk-verder

Website: www.luttenbergsfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 20-8-2019

Schrijf je in voor Pomptoertocht

De Pomptoertocht, de gezellige afsluiter van de Heinose Pompdagen wordt dit jaar voor de tweeëntwintigste keer georganiseerd. Het vertrek is rond 10.15 uur vanaf het gezamenlijke startveld bij Camping Heino, Schoolbosweg 10 in Heino. De route voert de deelnemers weer over diverse oude weggetjes en langs mooie plekjes. De organisatie laat weten dat er nog plek vrij is en dat er tot zaterdag 24 augustus ingeschreven kan worden. De inschrijving kost 11 euro.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/schrijf-je-in-voor-pomptoertocht-2

Deelname kost 11 euro en de voorinschrijving www.pompdagen.nl/inschrijving-pomptoertocht sluit 24 augustus

Bron: Hoezo Heino / 20-8-2019

44e Stoppelveldrit Heikera door Vecht- en Reestdal

De 44e Orbea Stoppelveldrit van Fietstourclub Heikera gaat op zondag 25 augustus naar het noorden. De bepijlde route van 100 km bereikt via het Vechtdal en het Reestdal IJhorst. De routes van 60 en 45 km gaan naar Dalfsen, leiden ook door het Vechtdal en zijn ook met pijlen aangegeven. Daarnaast is voor de langeafstandfietsers een gps-route van 150 km die onder meer het Drentse Havelte aandoet.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/44e-stoppelveldrit-heikera-door-vecht-en-reestdal

Website: www.heikera.nl
Bron: Hoezo Heino / 19-8-2019

NK gat graven in Luttenberg

Paul Lugtenberg en Sylvester Holtmaat mogen zich met een gat van 2.55 meter diep een jaar lang Nederlands Kampioen gatgraven noemen. Het NK gatgraven is een van de activiteiten tijdens het vierdaagse dorpsfeest in Luttenberg.

Bron: RTV Oost / 19-8-2019

Duo Lugtenberg en Holtmaat wint NK gatgraven Luttenberg

Paul Lugtenberg en Sylvester Holtmaat mogen zich met een gat van 2.55 meter diep een jaar lang Nederlands Kampioen gatgraven noemen. Het NK gatgraven is een van de activiteiten tijdens het vierdaagse dorpsfeest in Luttenberg.

Aan het NK gatgraven deden zo'n vijftig deelnemers mee. Elke deelnemer had twintig minuten de tijd om een zo diep mogelijk gat te graven. Na vijf minuten mocht een helper de graver ondersteunen. De deelnemers mochten alleen een schop en een emmer gebruiken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317078/Duo-Lugtenberg-en-Holtmaat-wint-NK-gatgraven-Luttenberg

Website: www.luttenbergsfeest.nl
Bron: RTV Oost / 17-8-2019

Veel deelnemers bij ‘dondersmooie onderdelen’ van Luttenbergsfeest

LUTTENBERG - De tweede dag van het Luttenbergsfeest stond vooral in het teken van het nieuwe onderdeel: ‘Slep um d’r deur!’ In de ochtenduren verzamelden de 55+ers zich voor een gezellige ochtend. Na de koffie werd er jeu de boules gespeeld. En hoewel het natuurlijk ook om het winnen ging, stonden vooral de onderlinge contacten en het plezier voorop. Winnaar bij het jeu de boules werden Doortje vd Sligte (dames) en Henri Fikken (heren).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/veel-deelnemers-bij-dondersmooie-onderdelen-van-luttenbergsfeest

Website: www.luttenbergsfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 17-8-2019

UPDATE! Pubquiz zit vol, inschrijven kan niet meer.

Na vorig jaar weten we een beetje hoe fanatiek jullie kunnen zijn in pubquizzen. Mooi kippenhok was dat... Dat de wille er weer is om elkaar af te troeven blijkt ook dit jaar, want de inschrijvingen stroomden binnen. Om iedereen wat meer ruimte te geven om over dat ene antwoord even goed te kunnen discussiëren, verhuizen we dan ook naar de iets grotere Feestfabriek. En na wat puzzelen hebben we nu nog enkele tafeltjes extra beschikbaar. Dus geef je nog op!

Website: www.stoppelhaene.nl
Bron: Stöppelhaene / 16-8-2019

Bekendmaking Sallandse Boer / 20-7-2019

Bron: VTV Sallandia / 7-8-2019

Heel Heino Bakt!

HEINO - Op 22 augustus tijdens de Pompdagen, kunnen belangstellenden meedoen met de wedstrijd: Wie wordt de meesterbakker van Heino! Iedereen mag deelnemen; mannen, vrouwen en kinderen. Naast het maken van een taart, kan er dit jaar ook een soesjestoren gecreëerd worden. De soesjes worden thuis gebakken en de toren wordt vervolgens in de Hof van Rakhorst opgebouwd. Slagroom in de soesjes is in dit geval niet toegestaan, echter het gebruik van bakkersroom of een hartige vulling wel. Kinderen kunnen op deze dag gratis cupcake’s versieren. En ook hier is een prijs mee te verdienen. Aanvang is om 11.00 uur, Hof van Rakhorst in Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/heel-heino-bakt-2

Website: www.pompdagen.nl
Bron: Salland Centraal / 2-8-2019

Opening Muziekestafette Heino door Eddy van Hijum

HEINO - Op 4 oktober opent gedeputeerde Eddy van Hijum, onder begeleiding van troubadour Rob Krot, alweer de 9e Open Muziekestafette Heino. Dit tweedaagse evenement vindt plaats in de Nicolaaskerk en heeft maar liefst 56 optredens op haar programma staan. Het geheel wordt financieel ondersteund door een aantal plaatselijke sponsoren; Adviesbureau Nomis, Autobedrijf Lindeboom en hoofdsponsor Havezate Den Alerdinck.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/opening-muziekestafette-heino-door-eddy-van-hijum

Website: www.muziekestafette.nl

Bron: Salland Centraal / 31-7-2019

Vijftiende editie van ‘Loop naar de Pomp’ tijdens Heinose Pompdagen

HEINO - Ook dit jaar worden in Heino de Pompdagen georganiseerd. Het sportief hoogtepunt is op vrijdag 23 augustus, dan nemen hardlopers uit de hele regio het spreekwoord ‘Loop naar de pomp’ wel heel letterlijk. De combinatie van een dorpsfeest en een sportieve activiteit is in de praktijk bijzonder succesvol gebleken. Vanuit de wijde omgeving schrijven hardlopers zich in voor deze hardloopwedstrijd. Deze loop is uniek in zijn soort. Waar andere lopen steeds groter worden en steeds meer op elkaar gaan lijken, is deze loop kleinschalig.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/vijftiende-editie-van-loop-naar-de-pomp-tijdens-heinose-pompdagen

Website: www.pompdagen.nl

Bron: Salland Centraal / 29-7-2019

Official Aftermovie Farmstacle Run 2019

Website: www.farmstaclerun.nl
Bron: Farmstaclerun Heino / 23-7-2019

Roggemaaiersdag / 20-7-2019

Bron: VTV Sallandia / 21-7-2019

Gala Examen feest optocht Raalte / Complete optocht / 5-7-2019

Bron: VTV Sallandia / 18-7-2019

Het Musicale Landleven / Sfeerimpressie / 30-6-2019

Bron: VTV Sallandia

Sallandse Bottermarkt / 3-7-2019

Vanaf 3 juli 2019 is er elke woensdag morgen de Sallandse Bottermarkt. De laatste Bottermarkt vind plaats op woensdag 28 augustus.

Bron: VTV Sallandia / 3-7-2019

Het Musicale Landleven Finale / 30-6-2019

Bron: VTV Sallandia / 1-7-2019

Stöppelhaene 

Het Sallandse Oogstfeest pakt dit jaar flink uit met haar muziekprogramma op donderdagavond! Het Stöppelveld zal op 29 augustus opgeschud wordend door niemand minder dan Within Temptation, BLØF, Glennis Grace, Kraantje Pappie, Ronnie Ruysdael en DJ Paul Elstak.

KLIK HIER VOOR KAARTVERKOOP

De kaartverkoop voor donderdag 29 augustus gaat hard! 75% van de tickets is verkocht.


VTV SALLANDIA WEBSITES