NIEUWS CARNAVALSOPTOCHT

Januari t/m december 2023

Blote borsten kunnen anno 2023 niet meer bij carnaval

RAALTE - Jarenlang sierde een gondel met een zeemeermin en kater-gondelier tijdens carnaval in Raalte het balkon van Grand Café Neuf op de Plas. Onlangs bracht de Technische Commissie van carnavalsvereniging de Stoppelkaters ook op deze horecazaak de zelf gemaakte versieringen voor het komende carnaval weer aan op de vele Raalter horecazaken. Waarna prompt een klacht bij de vereniging binnen kwam; zo’n geschilderde zeemeermin met blote borsten kon anno 2023 dus echt niet meer. De carnavalsvereniging had geen zin in discussies en reageerde snel; twee bladeren verbergen komende weken de borsten van de zeemeermin…

www.sallandcentraal.nl/2023/02/blote-borsten-kunnen-anno-2023-niet-meer-bij-carnaval

Bron: Salland Centraal / 8-2-2023

SintShowPaleis uitgeroepen tot Zeldzame Kater

RAALTE - Carnavalsvereniging De Stöppelkaters heeft dit jaar Stichting SintShowPaleis uitgeroepen tot ‘Zeldzame Kater’. Deze carnavaleske onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor behoud van cultureel bezit in de breedste zin van het woord in Raalte. De onderscheiding werd zaterdagavond uitgereikt tijdens het traditionele Gein Gala Bal in Bij Lampe.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/sintshowpaleis-uitgeroepen-tot-zeldzame-kater

Bron: Salland Centraal / 8-2-2023

De Gouverneur Raalte / Nieuwe Gevelversiering Carnaval / 4-2-2023

Plaatsen van de nieuwe carnavals gevelversiering bij de Gouverneur in Raalte.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=1q6BogAP-ic

Bron: VTV Sallandia / 5-2-2023

Heel nieuwe route Grote Sallandse Optocht

RAALTE - De duizenden bezoekers van de Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte moeten zondag 19 februari rekening houden met een heel andere route. Doordat de Plas en de Markt niet gebruikt kunnen worden heeft de optochtcommissie van CV de Stöppelkaters een sterk gewijzigde route door het centrum van Raalte opgesteld. Ook de Kinderoptocht zaterdagmiddag 18 februari krijgt met wijzigingen te maken; er wordt nu gestart bij Hotel de Zwaan, waar ook de inschrijving is.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/heel-nieuwe-route-grote-sallandse-optocht

Bron: Salland Centraal / 4-2-2023

Weer carnavalsoptocht in Olst

OLST - Carnavalsvereniging de Iesselzotten uit Olst houdt op zaterdag 18 februari weer de jaarlijkse optocht door het Heuidarp. Diverse wagens en groepen ‘slingeren’ dan weer door het dorp.

De start is om 15.00 uur bij het Holstohus en daarna gaat het verder naar de Aaldert Geertsstraat, Wethouder G.J. Kuiperstraat, Koningstraat, Kornet van Limburg Stirumstraat, van Oldenbarneveltstraat, Thorbeckestraat, Kornet van Limburgs Stirumstraat en Aaldert Geertsstraat om zo uiteindelijk weer op de Jan Schamhartstraat voor het Holstohus te eindigen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/weer-carnavalsoptocht-in-olst

Bron: Salland Centraal / 4-2-2023

Prinsengracht Raalte 2023

Bron: VTV Sallandia / 4-2-2023

Gein Gala Bal Stöppelkaters met drie buutreedners

RAALTE - Alles mag weer gewoon zoals voorheen en dat betekent dat de traditionele zittingsavond, beter bekend als het Gein Gala Bal, van carnavalsvereniging de Stöppelkaters weer gewoon kan doorgaan.

Zaterdagavond 4 februari is het motto ‘Doar krieg ie proat van’ van want Bij Lampe nemen maar liefst drie buutreedners plaats achter de ton staan: Herman Poppe, ‘Proatpaul’ en Koop Drost nemen onder meer de plaatselijke politiek, het lokale nieuws en andere gebeurtenissen van afgelopen jaar in Raalte onder de humoristische loep.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/gein-gala-bal-stppelkaters-met-drie-buutreedners

Bron: Salland Centraal / 2-2-2023

Oelewappers schenken nieuw welkomstbord aan Heino

HEINO - De Heinose vriendengroep de Oelewappers heeft Heino een nieuw welkomstbord cadeau gegeven. Het oude welkomstbord dat de vriendengroep twaalf jaar geleden plaatste, was in verval geraakt. Daarom werd het hoog tijd voor een nieuw exemplaar. Heino kan wel een beetje kleur gebruiken, dachten de jongens van de gestampte pot.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/oelewappers-schenken-nieuw-welkomstbord-aan-heino

Bron: Salland Centraal / 1-2-2023

Prins Choco zwaait de scepter over het Sprokkeldorp

LEMELERVELD - Sander Boerkamp zwaait het komende carnavalsfeest als Prins Choco de scepter over Lemelerveld. Zijn identiteit werd afgelopen zaterdag bekend gemaakt tijdens de gala-avond van carnavalsvereniging de Sprokkelaars uit Lemelerveld in residentie Reimink. Eerder die dag was Amy Hulsman al uitgeroepen tot jeugdprinses.

www.sallandcentraal.nl/2023/01/prins-choco-zwaait-de-scepter-over-het-sprokkeldorp

Bron: Salland Centraal / 31-1-2023

Gerton Nijmeijer nieuwe prins Sükkewottels

HAARLE - Gerton Nijmeijer is de nieuwe prins van CV de Sükkewottels uit Haarle. Afgelopen zaterdagavond werd zijn identiteit bekend gemaakt tijdens een gala-avond in De Veldkamp. Hij is de opvolger van Dennis de Eerste en Miranda de Eerste, het eerste prinselijk echtpaar in de geschiedenis van de Sükkewottels.

www.sallandcentraal.nl/2023/01/gerton-nijmeijer-nieuwe-prins-skkewottels

Bron: Salland Centraal / 17-1-2023

Prins Gerton aan het roer bij De Sükkewottels uit Haarle

HAARLE - Hij moest het lang voor zich houden, maar zaterdagavond bij De Veldkamp in Haarle maakte prins Gerton Nijmeijer zichzelf bekend aan de carnavalisten van C.V. De Sükkewottels. Samen met adjudant Roel Jansen Holleboom zwaait hij dit seizoen de scepter.

www.destentor.nl/hellendoorn/prins-gerton-aan-het-roer-bij-de-sukkewottels-uit-haarle~a0120b5f/

Bron: De Stentor / Fleur Rutenfrans / 15-01-2023

Weer Dansgardefestival van de Iesselzotten in de Hooiberg

OLST - Carnavalsvereniging Iesselzotten houdt op zondag 15 januari de 37ste editie van het Dansgardefestival in sporthal de Hooiberg in Olst. Op het programma staan 48 optredens van dansgardes van in totaal veertien carnavalsverenigingen. Ze komen van heinde (Boskamp) en verre (Noordwijkerhout).

www.sallandcentraal.nl/2023/01/weer-dansgardefestival-van-de-iesselzotten-in-de-hooiberg

Bron: Salland Centraal / 11-1-2023