NIEUWS CARNAVALSOPTOCHT

Januari t/m december 2019 t/m 2021

Prins Bram trekt de kar in uitgesteld jubileumjaar Sökkestoppers

HEINO - Als je zelf onder andere mede-eigenaar bent van een communicatiebureau hou je van openheid en transparantie. Toch moest Bram Steijn bijna anderhalf jaar op z’n tong bijten. Afgelopen zondag werd hij dan eindelijk uit zijn ‘lijden’ verlost. Tijdens de prinswisseling, die er alleen was voor de leden van de Sökkestoppers, rolde zijn naam uit de koker als nieuwe prins van carnavalsvereniging de Sökkestoppers uit Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/prins-bram-trekt-de-kar-in-uitgesteld-jubileumjaar-sokkestoppers

Bron: Salland Centraal

Marc I nieuwe Prins der Stöppelkaters

RAALTE - Marc Surig zwaait als Prins Marc I de komende carnavalsperiode de scepter over de Stöppelkaters. Zijn identiteit werd eerder deze avond bekend gemaakt in Bij Lampe in Raalte. Met gepaste trots treedt Marc daarmee in de voetsporen van zijn vader, oud-Prins Eduard I.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/marc-i-nieuwe-prins-der-stoppelkaters

Bron: Salland Centraal / 12-11-2021

Cheque van organisatie bingo voor carnavalsgroepen uit Heino

HEINO - Zes carnavals- en wagenbouwgroepen uit Heino en omgeving hebben afgelopen vrijdag een cheque in ontvangst genomen in het Dorpshuus in Heino. In totaal werd er 1.200 euro verdeeld. Het gaat om de opbrengst van de verlotingen tijdens de bingoavonden in het Dorpshuus. Prins Martijn 1 van de Sökkestoppers reikte de cheques uit.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/cheque-van-organisatie-bingo-voor-carnavalsgroepen-uit-heino

Bron: Salland Centraal / 12-11-2021

Prinswisseling bij de Zwabberaars

RAALTE - CV de Zwabberaars presenteert op zaterdag 13 november de jaarlijkse Prinswisselingsavond in Zaal Zwakenberg (oftewel residentie de Zwabberdelle) in Raalte. Hoogtepunt van de avond is natuurlijk de bekendmaking van de identiteit van de nieuwe prins(es). Dat gebeurt in verband met de geldende coronaregels wel iets eerder dan normaal, niet om elf over elf, maar rond elf over tien.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/prinswisseling-bij-de-zwabberaars

Bron: Salland Centraal / 11-11-2021

Prins Roy zwaait scepter over Iesseldonck

WIJHE - Prins Roy en zijn adjudant Joshua zwaaien het komende carnavalsfeest de scepter over Iesseldonck. De identiteit van de twee werd afgelopen zaterdag bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond van carnavalsvereniging de Diekschoevers in residentie de Slinger in Wijhe. Roy en Joshua zijn de opvolgers van prins Vincent en adjudant Eppie, die zaterdag na een regeerperiode van twee jaar officieel aftraden. Roemer is de nieuwe jeugdprins; hij krijgt versterking vanadjudant Kris.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/prins-roy-zwaait-scepter-over-iesseldonck

Bron: Salland Centraal / 9-11-2021

Carnaval en het grote gemis voor jong en oud | RTV Oost

Carnaval is meer dan polonaise lopen en zuipen tot je erbij neervalt. Het is een bindmiddel dat dorpen al generaties bij elkaar houdt. Een jaar overslaan voelt als een groot gemis

Youtube: www.youtube.com/watch?v=T9rR-x2Ee5E

Bron: RTV Oost / 14-2-2021

Stilte in de loods bij carnavalsvereniging 'T Giet Vedan in Heino: "Carnaval werkt verbindend en dat mis je nu wel"

Normaal gesproken zie je in het carnavalsweekend feestende mensen en vrolijke optochten. Door corona is het niet mogelijk om feest te vieren, maar wat doet dat met de mensen die juist zo graag van die gezelligheid houden?

In de schuur op de boerderij bij voorzitter Joost Hofhuis van 'T Giet Vedan staan nog wat carnavalsrestanten van vorig jaar, maar verder is er niets te zien wat ook maar iets met het feest te maken heeft. De carnavalswagen, waar altijd zo'n zestig mensen aan werken, heeft plaatsgemaakt voor een trekker.

"Het is spijtig, er is geen carnaval dit jaar. We missen iedereen om te bouwen aan de wagen", zegt Hofhuis. Samen met secretaresse Larissa, 'gaasvader' Harry en hulpmoeder Els, staat hij in de lege loods.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1509115/Stilte-in-de-loods-bij-carnavalsvereniging-T-Giet-Vedan-in-Heino-Carnaval-werkt-verbindend-en-dat-mis-je-nu-wel

Bron: RTV Oost / Tim Woldering / 14-2-2021

Ton Strien op de lijn met André Smit

Burgemeester Ton Strien komt weer graag bij jou op de lijn. Niet meer alleen. Hij komt nu op  de lijn met mensen uit Olst-Wijhe om te praten over wat de coronacrisis voor hun en de activiteiten betekent. Dit keer spreekt hij met de Vorst der Iesselzotten, André Smit. Ook carnaval is tijdens de coronacrisis niet wat het normaal is. Maar de carnavalsverenigingen in Olst-Wijhe staken de koppen bij elkaar om te kijken wat er dit jaar wel mogelijk is! Zo organiseert carnavalsvereniging De Iesselzotten zaterdag 13 februari de 11 x 11. Vanuit je huiskamer doe je via de livestream mee aan dit feest. Voor de livestream kijk je op www.321live.nl of www.salland1.nl

Youtube: www.youtube.com/watch?v=gkAasOxE1LA

Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 9-2-2021

Carnavalsverenigingen in Raalte werken aan online feestjes: "Beetje leven in de brouwerij"

We shoppen, werken en sporten al online, en ook carnaval moet dit jaar een online feestje worden, in de eigen huiskamer. De zeven carnavalsverenigingen in de gemeente Raalte werken samen aan een filmpje om carnaval volgend weekend toch in stijl te kunnen beginnen.

Een beetje onwennig zet Prins Carnaval Rob Hollegien van Sallands Zotten zijn blauwe steek met veer weer op. Niet om het feestgedruis in te gaan, maar voor de opnames van een filmpje: "Toen ik mijn pak aantrok kreeg ik wel weer zin in een paar dagen feest, maar ja, het is wel anders dan anders".

Sleuteloverdracht

"Gemeente Raalte zonder carnaval bestaat niet", zegt Lyon Hutten resoluut. Hij kwam als voorzitter van de gezamenlijke carnavalsverenigingen in de gemeente Raalte met het idee voor een filmpje: "We gaan de sleuteloverdracht filmen. Normaal krijgt één vereniging de sleutel van de burgemeester, en is daarmee symbolisch even de baas in de stad. Maar in deze moeilijke tijd zetten we alle verenigingen in het zonnetje en krijgen ze in beeld allemaal de sleutel".

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1506216/Carnavalsverenigingen-in-Raalte-werken-aan-online-feestjes-Beetje-leven-in-de-brouwerij

Bron: RTV Oost / 6-2-2021

Sökkestoppers willen Heino laten baden in kerstlicht

HEINO - Carnavalsvereniging de Sökkestoppers uit Heino hoopt dat Heino tijdens Kerstmis baadt in het licht. In verband daarmee heeft de carnavalsvereniging aan de inwoners van het dorp gevraagd om ook de straat, woning en/of tuin te verlichten. Daaraan hebben inmiddels meerdere inwoners gehoor gegeven. De carnavalisten zijn momenteel bezig om een looproute door het dorp op te zetten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/12/sokkestoppers-willen-heino-laten-baden-in-kerstlicht

Bron: Salland Centraal / 23-12-2020

Collecte met carnavalswagen: Alzheimer Nederland krijgt hulp van Sökkestoppers Heino

Carnavalsvereniging de Sökkestoppers uit Heino heeft zaterdag gecollecteerd voor Alzheimer Nederland. Met een carnavalswagen en een bult lawaai trokken de carnavalisten door hun dorp om geld voor de stichting op te halen. Hun motto? Carnaval mag niet vergeten worden.

"Normaal gesproken is dit de dag waarop wij de prinswisseling hebben", vertelt Johnny Nijenhuis namens de Sökkestoppers. "Een paar weken geleden kregen we een belletje van de Alzheimer-stichting of we ons niet in wilden zetten voor een goed doel. Toen dachten we: ja, natuurlijk willen we dat."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1343120/Collecte-met-carnavalswagen-Alzheimer-Nederland-krijgt-hulp-van-Sokkestoppers-Heino

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 7-11-2020

Stöppelkaters blazen carnavalsoptocht af

RAALTE - De Grote Sallandse carnavalsoptocht in Raalte is afgelast. Dat heeft Ronald Nijboer, voorzitter van de Stöppelkaters, gisteren bekend gemaakt in een mail aan de leden. “Blijkbaar moet de gifbeker tot de laatste druppel leeg.”

Nijboer laat weten dat het besluit is genomen op advies van de optochtcommissie. “We hebben alle (alternatieve) opties tegen het licht gehouden en helaas is dit de enige juiste beslissing. We vinden het belangrijk dat de optocht op een veilige en verantwoorde manier plaats kan vinden. Met de huidige en onzekere toekomstige coronaperikelen kunnen we dat niet garanderen. Daarnaast beginnen de vele wagenbouwgroepen die onze regio rijk is rond deze tijd met bouwen. Ook zij verdienen het om niet langer in spanning te wachten en willen weten waar ze aan toe zijn.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/09/stoppelkaters-blazen-carnavalsoptocht-af

Website: www.stoppelkaters.nl

Bron: Salland Centraal / 10-9-2020

Raalter carnavalsverenigingen schrappen komend jaar alle optochten

Geen Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte komend jaar en ook geen Bonte Narrenstoet in Heino. Op het grondgebied van de gemeente Raalte vindt komend carnavalsseizoen geen enkele carnavalsoptocht plaats.

De zeven carnavalsverenigingen uit de gemeente Raalte hebben de afgelopen weken regelmatig met elkaar overlegd, maar de uitkomst is teleurstellend weinig verrassend. De vijf optochten die gepland stonden in Heino, Heeten, Nieuw Heeten, Broekland en Raalte gaan niet door.

Na Oldenzaal en Lemelerveld volgen ook de verenigingen uit Raalte en buurtdorpen nu met het besluit om de geplande optochten te schrappen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/335447/Raalter-carnavalsverenigingen-schrappen-komend-jaar-alle-optochten

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 10-9-2020

Stil tijdens carnaval in Lemelerveld: geen optochten en geen nieuwe prins

Carnavalsvereniging de Sprokkelaars uit Lemelerveld heeft besloten om dit jaar geen optochten te organiseren. Ook wordt er geen nieuwe prins benoemd. Wel wordt er nagedacht over een alternatief programma in het carnavalsweekend.

Normaal gesproken worden er twee optochten in Lemelerveld verreden: op zaterdag overdag en op dinsdagavond de verlichte optocht.

Pé van 't Café

"De huidige omstandigheden laten het simpelweg niet toe om dit veilig en probleemloos te kunnen organiseren," laat voorzitter Sander Boerkamp namens de Sprokkelaars weten.

Omdat er geen nieuwe prins verkozen wordt, blijft de huidige prins (Pé van 't Café) nog een jaar langer aan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/335427/Stil-tijdens-carnaval-in-Lemelerveld-geen-optochten-en-geen-nieuwe-prins

Website: www.sprokkelaars.nl

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 9-9-2020

Stöppelkaters: mogelijk alternatief voor Grote Sallandse Optocht

De kans dat de Grote Sallandse Optocht in februari 2021 door de straten van Raalte zal trekken is uiterst klein. Was het vorig jaar de harde wind die roet in het eten gooide, dit jaar is het corona dat de carnavalsvereniging dwars zit. Maar de Stöppelkaters broeden inmiddels op een alternatief.

Helemaal zeker weten ze het nog niet, maar voorzitter Ronald Nijboer maakt zich geen illusies: de Grote Sallandse Optocht zal voor het tweede jaar op rij waarschijnlijk niet doorgaan. Want carnaval vieren op anderhalvemeter afstand van elkaar ziet ook hij niet zitten.

Afgelopen week maakte de vereniging al bekend dit jaar geen nieuwe Prins der Stöppelkaters te kiezen. Voor het eerst in 74 jaar zal het op de Elfde van de Elfde stil zijn in Stöppelburcht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/335287/Stoppelkaters-mogelijk-alternatief-voor-Grote-Sallandse-Optocht

Website: www.stoppelkaters.nl

Bron: RTV Oost / 5-9-2020

Foto: VTV Sallandia

Carnaval ook in Raalte en Olst-Wijhe niet groot gevierd vanwege corona

Een groots carnaval zal er in de gemeente Raalte niet komen. Definitief is het nog niet helemaal, maar het lijkt erop dat de zeven carnavalsverenigingen in de gemeente geen prinsen zullen aanwijzen, geen Elfde van de Elfde zullen vieren en geen optocht gaan organiseren. Vanavond gingen de verenigingen om tafel om te praten over het komende carnavalsseizoen in coronatijd.

"Er zijn een paar verenigingen die over de prinsen nog geen duidelijkheid hebben, die willen we de ruimte geven om daar uit te komen. Maar ik verwacht wel dat 't afgeblazen wordt", zegt Lyon Hutten, woordvoerder van de carnavalsverenigingen en zelf actief bij de Hekk'n Sluuters in Nieuw Heeten.

Ideeën

De coronamaatregelen maken het onmogelijk om carnaval te vieren zoals het bedoeld is. "Zoals we nu denken kan er eigenlijk niks", zegt Hutten. Er zijn wel ideeën om op een andere manier nog iets aan carnaval te doen, maar daar wordt de komende tijd verder naar gekeken.

Hutten verwacht volgende week definitief te kunnen melden wat de verenigingen doen met hun prinsen en de optochten. "De wagenbouwers zitten te wachten op wat ze kunnen." In februari van dit jaar werden optochten in de gemeente afgelast vanwege de storm die toen over de provincie raasde. "Dat is al apart. En dan krijg je nu dit."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/335241/Carnaval-ook-in-Raalte-en-Olst-Wijhe-niet-groot-gevierd-vanwege-corona

Bron: RTV Oost / 3-9-2020

Dit jaar geen nieuwe carnavalsprinsen Stöppelkaters in Raalte door corona

Carnavalsvereniging Stöppelkaters heeft besloten in november geen nieuwe prinsen te benoemen vanwege de coronacrisis. Dat laat voorzitter Ronald Nijboer desgevraagd weten. Geen feest dus op de Elfde van de Elfde. Of ook de andere carnavalsverenigingen in de regio Raalte dit jaar de prinsenverkiezingen overslaan, wordt morgen bekend.

"Een moeilijk, maar noodzakelijk besluit. We kunnen onze drie prinsen met de huidige corona maatregelen niet de fantastische ervaring bieden die ze verdienen. Zoals het er nu naar uitziet zullen we het weekend rond 11 november dus ook geen carnavalsactiviteiten organiseren. Wij balen hier net zo hard van als jullie", laat het bestuur van de Stöppelkaters weten op de website.

Het was een lastig besluit voor de relatief nieuwe voorzitter Nijboer. Hij zwaait nu een jaar de scepter binnen de vereniging, maar heeft zijn leden alleen nog maar moeten teleurstellen. Zo moest hij vorig jaar de optocht afblazen vanwege stormachtig weer.

De vereniging heeft besloten geen nieuwe prinsen te benoemen vanwege de huidige coronamaatregelen. Daarnaast is het nog twijfelachtig of de Grote Sallandse Carnavalsoptocht wel doorgaat. "En dat is het belangrijkste moment voor een prins tijdens carnaval", legt Nijboer uit.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/334826/Dit-jaar-geen-nieuwe-carnavalsprinsen-Stoppelkaters-in-Raalte-door-corona

Website: www.stoppelkaters.nl

Bron: RTV Oost / 27-8-2020

Verlichte optocht Lemelerveld 2020

Bron: Vechtdal Leeft / 26-2-2020

In beeld: Prima-Thuis Verlichte Optocht in Lemelerveld

LEMELERVELD - Op een enkel buitje na was het dinsdagavond gelukkig beter weer dan de dagen er voor en dus ging de Prima-Thuis Verlichte Optocht in Lemelerveld gewoon door. Met 9 deelnemende verengingen en ruim 15 praalwagens was het weer volop genieten van dit fantastisch lichtspektakel.

‘T Giet Vedan uit Heino was de grote winnaar van de avond en ging in beide prijscategorieën met de eerste prijs aan de haal.

Loopgroepen:

1. ‘T Giet Vedan

2. Simpel

3. Brasil

Wagens:

1. ‘T Giet Vedan

2. Paria’s

3. Brasil

Foto reportage Arnold Roolvink: www.sallandcentraal.nl/2020/02/in-beeld-prima-thuis-verlichte-optocht-in-lemelerveld

Bron: Salland Centraal / 26-2-2020

Heinose optocht ‘liep op rolletjes’ met meer deelnemers dan ooit

HEINO - Veel carnavalsoptochten in de regio gingen vanwege de slechte weersvoorspellingen niet door, maar in Heino trok de bonte stoet zaterdag wél door de straten. Met 38 startnummers waren er zelfs meer deelnemers dan ooit. De Dolfijn ging in de categorie scholen met de eerste prijs aan de haal, bij hen ‘liep alles op rolletjes’. ’t Giet Vedan won bij de grote wagens met het thema Verenigd Overijssels Carnaval (VOC). Bij de kleine wagens won Ken ik oe? De Golden Girls pakten de eerste prijs in de grootste categorie, de loopgroepen van drie tot tien personen. Vader en zoon Nico en Bennie Neplenbroek werden het hoogst gewaardeerd bij de een- en tweelingen. (al)Tiet zat kreeg van de organiserende verenging de Sökkestoppers de aanmoedigingsprijs. De Happy Sökke ging naar Freddy Kok en Jordi Satink van carnavalsgroep Van Alles Wat.

Foto's: www.sallandcentraal.nl/2020/02/heinose-optocht-liep-op-rolletjes-met-meer-deelnemers-dan-ooit

Bron: Salland Centraal / 25-2-2020

Geen alternatieve datum voor carnavalsoptocht in Raalte

Raalte moet het dit jaar doen zonder carnavalsoptocht. De optochtcommissie van de Stöppelkaters heeft besloten dat er geen alternatieve datum komt voor de Grote Sallandse Carnavalsoptocht.

Morgen zijn de weersomstandigheden vergelijkbaar met die van vandaag, terwijl dinsdag de verlichte optocht van Lemelerveld is. Met die optocht willen de Stöppelkaters niet concurreren.

Er is nagedacht om de optocht over een week of twee alsnog door te laten gaan, maar het is de vraag of het weer dan beter zal zijn. Bovendien levert dit de bouwers van de wagens extra kosten op, omdat er langer opslagruimte gehuurd moet worden.

Volgens voorzitter Ronald Nijboer van de Stöppelkaters is dit de tweede keer in de historie dat de optocht helemaal niet doorgaat. De eerste keer was in 1991 wegens het uitbreken van de Golfoorlog.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/326321/Geen-alternatieve-datum-voor-carnavalsoptocht-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

Roemenen aangehouden voor diefstal bij carnavalsvereniging Raalte

Vier Roemenen zijn vannacht aangehouden voor het stelen bij de carnavalsvereniging in 't Heem in Raalte. Zo zijn er meerdere jassen gestolen.

Ook zijn er volgens de politie andere spullen meegenomen. Mensen die iets verloren zijn, worden opgeroepen om zich te melden bij de politie.

www.rtvoost.nl/nieuws/326337/Roemenen-aangehouden-voor-diefstal-bij-carnavalsvereniging-Raalte

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

Carnavalsvereniging 't Giet Vedan pakt eerste prijs bij optocht in Heino

Carnavalsvereniging 't Giet Vedan kwam gistermiddag als winnaar uit de bus bij de carnavalsoptocht in Heino. Het thema 'Verenigd Overijssels Carnaval (VOC)' werd gewaardeerd door de jury.

't Giet Vedan had voorafgaand aan de optocht al een goed gevoel. "We gaan gewoon voor de eerste plek", vertelde bouwer Joost Hofhuis gisteren in Expeditie Oost.

Op de tweede plaats eindigde carnavalsvereniging Zeg ik Niet uit Heino. De Broeklandse Oud Prinsen werden derde.

www.rtvoost.nl/nieuws/326315/Carnavalsvereniging-t-Giet-Vedan-pakt-eerste-prijs-bij-optocht-in-Heino

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

RTV Oost-weerman Ten Hove: "Af en toe flinke windstoot, dus afgelasting optochten begrijpelijk"

"Ik vind het heel verstandig dat de organisatoren besloten hebben om de optochten af te gelasten. Denk alleen maar aan de regen, daar is toch geen gezelligheid aan?" RTV Oost-weerman Ton ten Hove heeft begrip voor het besluit om diverse carnavalsoptochten in de provincie niet door te laten gaan vanwege het slechte weer.

Naast de flinke regenval trekt de wind 's middags tot een uur of drie ook steeds verder aan. "In Zuid-Holland en Zeeland is het al windkracht negen en stormt het dus al. Dat hadden we niet verwacht." Ten Hove vermoedt dat het in Overijssel niet gaat stormen. "Maar we zullen wel af en toe een flinke windstoot krijgen."

De combinatie van wind en regen maakt dat de optochten in onder meer Raalte en Oldenzaal zijn afgelast. "Heel verstandig", vindt Ten Hove. "De wind is een hele onzekere factor, we kunnen niet precies voorspellen hoe hard die zal zijn. En het blijft toch een verantwoordelijkheid van de organisatoren. Dus ik begrijp het heel goed."

www.rtvoost.nl/nieuws/326314/rtv-oost-weerman-ten-hove-af-en-toe-flinke-windstoot-dus-afgelasting-optochten-begrijpelijk

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

Meerdere carnavalstoptochten Overijssel afgelast

Meerdere carnavalsoptochten in onze provincie gaan vandaag niet door. Ook de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal is afgelast. De reden is het verwachte slechte weer. De 65ste editie zou live uitgezonden worden op RTV Oost. In plaats van de optocht zendt RTV Oost om 12.00 uur een impressie uit van de teleurstelling in Oldenzaal.

Raalte gaat ook niet door

De organisatie van de optocht in Raalte heeft besloten om de optocht af te gelasten. In eerste instantie werd de optocht uitgesteld tot 14:00 uur, maar vanwege het slechte weer is nu besloten om de optocht niet door te laten gaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/326307/Meerdere-carnavalstoptochten-Overijssel-afgelast

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

UPDATE: Carnavalsoptocht Raalte afgelast

RAALTE - De grote Sallandse carnavalsoptocht in Raalte gaat vanmiddag niet door. Zo laat de organiserende Raalter carnavalsvereniging De Stöppelkaters weten op Instagram.

“Helaas gaat de Grote Sallandse optocht niet door! Door gewijzigde weersomstandigheden kan een veilige optocht niet gegarandeerd kan worden. Daarentegen gaat het feest in De Leeren Lampe wel door met onze huisband.”

www.sallandcentraal.nl/2020/02/carnavalsoptocht-raalte-start-uur-later

Bron: Salland Centraal / 23-2-2020

Uitslagen Kinderoptocht Raalte 2020

De prijzen zijn onder de verschillende categorieën als volgt verdeeld:

Categorie 1-5 jaar:
1ste prijs - Valeine Bongertman - Rockstar
2de prijs - Yula ter Hedde - Duiker
3de prijs - Juliën Dengerink - Eenhoorn

Categorie 6-8 jaar:
1ste prijs - Tim Booijink - Astronaut
2de prijs - Evy Haverkort - Politieagent
3de prijs - Nathan List - Piraat

Categorie 9-4 jaar:
1ste prijs - Quinty Vis - Schooltiener zombie
2de prijs - Fedde Bongertman - Cowboy

Categorie duo’s:
1ste prijs - Meike en Eva Langenbach - Discozusjes
2de prijs - Tim Wememan en Bo Rondhuis - de Dierenredders
3de prijs - Jill Hollegien en Mathee Spoolder - de Duikers

Categorie groepen:
1ste prijs - Jens, Ole, Tim, Tremen en Sverre - de Boevenvangers
2de prijs - Jake, Bram, Bras en Niels - Kiss, is Sallandse stoertjes
3de prijs - Bart, Siem, Catho, Linde, Ize en Ziva - In het sprookjesbos, barst carnaval los

Categorie scholen:
1ste prijs - De Bolster - Kleurt carnaval
2de prijs - De Rietkraag - De Rietkraag gaat op Safari

Bron: Stöppelkaters

Expeditie Oost: Op bezoek bij de carnavalsoptochten in Boskamp en Heino

Overijssel viert carnaval en daarom trekt Expeditie Oost-verslaggever Pim Paalhaar de provincie in om optochten bij te wonen. Vandaag: Boskamp en Heino.

In Boskamp trappen ze traditiegetrouw als eerste in de regio af met een reguliere carnavalsoptocht. Prins Jeroen van de Weteringzotten blijkt slecht ter been na een voetoperatie, maar ondanks dat is hij er gewoon bij. "Zoals het liedje zegt: we moeten gewoon deurdonderen."

'Grootste optocht ooit'

In het Stöppersgat zwaait Prins Martijn de scepter. Ondanks het voorspelde slechte weer kan de optocht ook daar gewoon doorgaan. "Met 38 deelnemers is het de grootste optocht ooit in Heino!"

www.rtvoost.nl/nieuws/326297/Expeditie-Oost-Op-bezoek-bij-de-carnavalsoptochten-in-Boskamp-en-Heino

Bron: RTV Oost / 22-2-2020

Eerste Sallandse carnavalsoptocht op de Boskamp gewoon van start

De eerste Sallandse carnavalsoptocht die traditiegetrouw op de Boskamp wordt gehouden is vanmorgen om tien uur gewoon van start gegaan.

Lees verder: www.destentor.nl/olst-wijhe/eerste-sallandse-carnavalsoptocht-op-de-boskamp-gewoon-van-start~a11538fe

Bron: De Stentor / Benny Koerhuis / 22-2-2020

Henk van Riel prins van de Middelsloekers

MIDDEL - Het was afgelopen zondag flink druk bij de vijftiende editie van het carnavalsfeest van de Middelsloekers in buurthuis Middelpunt in Middel. Prinses Ria (Simons) werd op elegante wijze afgevoerd om plaats te maken voor Henk van Riel, die het komende jaar als Prins Eppo de eerste door het leven zal gaan. Jouke van de Mei staat Prins Eppo als adjudant bij.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/henk-van-riel-prins-van-de-middelsloekers

Bron: Salland Centraal / 21-2-2020

Expeditie Oost: Salland in Carnavalssferen!

Uiteraard wordt Carnaval op verschillende plekken in de provincie gevierd. Zo staan er zaterdag en zondag optochten op het programma in onder andere Heino en Raalte. Vandaag overviel Team Expeditie Oost halsoverkop verschillende loodsen in Heino en Boskamp.

Op het programma om met een bezoekje verrast te worden stonden de volgende verenigingen: 't Giet Vedan uit Heino, Ratjetoe uit Heino, Lawaaimoakers uit Boskamp, Sfeermoakers uit Boskamp en de Knollenbollen uit Boskamp.

Barre weersvoorspelling

In het weekend wordt veel wind en regen verwacht. De meeste bouwers hebben er gelukkig vertrouwen in dat de optochten gewoon doorgaan. ''Anders zetten we de wagen volgend jaar in'', is de instelling van de Lawaaimoakers.

www.rtvoost.nl/nieuws/326235/Expeditie-Oost-Salland-in-Carnavalssferen

Bron: RTV Oost / Pim Paalhaar / 20-2-2020

Vier Carnaval in Raalte!

Heel Carnaval-vierend Salland verzamelt zich zondag 23 februari in Raalte bij de ‘Grote Sallandse Carnavalsoptocht’. Ook wij zijn er bij en zenden de optocht live uit op onze website www.rtvoost.nl en op onze Facebook-pagina.

De optocht in Raalte is steevast de op één na grootste van Overijssel. In 2019 was er een Lemelerveldse overwinning in de Grote Sallandse Carnavalsoptocht want C.V. De Paria’s uit Lemelerveld ging er met de hoofdprijs vandoor.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/326163/Vier-Carnaval-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 19-2-2020

Hartstikke leuk zo’n zelfgemaakt carnavalskostuum, maar wees je bewust van de gevaren!

Een politie-uniform huren bij de feestshop? Afgezaagd! Komend weekeinde in je eigen carnavalspak rondhuppelen is veel origineler. Maar wees je bewust van de risico’s, waarschuwt de brandweer.

Lees verder: www.destentor.nl/zwolle/hartstikke-leuk-zo-n-zelfgemaakt-carnavalskostuum-maar-wees-je-bewust-van-de-gevaren~a54808e7

Bron: De Stentor / Arnoud Heins / 18-2-2020

Eerste Sallandse carnavalsoptocht door Iesseldonk

WIJHE - Onder aanvoering van prins Vincent en jeugdprins Chiel, die stonden te pronken op de wagen van carnavalsvereniging de Diekschoevers, ging zaterdag de eerste Sallandse carnavalsoptocht door de straten van Wijhe. Traditiegetrouw vond deze optocht precies een week voor het grote feest losbarst plaats. Van Alles Wat uit Heino ging er in Iesseldonk bij de wagens met de eerste prijs vandoor met hun verbeelding van het Eurovisie Songfestival. De Oud-Prinsen en Dames Diekschoevers wonnen bij de grote groepen met ‘Wij vieren carnaval tot op het bot’. De eerste prijs bij de kleine groepen ging naar de Wapperinnen. Knuffelbeer Quincy won de strijd bij de een- en tweelingen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/eerste-sallandse-carnavalsoptocht-door-iesseldonk

Website: www.diekschoevers.nl

Bron: Salland Centraal / 17-2-2020

Uitslagen Eerste Sallandse carnavalsoptocht door Iesseldonk

1-2 lingen

1 Quincy – Knuffelbeer

2 Die Wayerische wieder aus Paramaribo – Na carnaval voelen wij ons verRoti

Kleine groepen

1 De Wapperinnen – Wij hebben het dik voor mekaar, na 1 wals hebben we de strijk al klaar

2 Juffrouw Bitterbal – Bitterbal

3 Broeklandse vrolijke vrouwen – De carnaval zet ons in vuur en vlam

Grote groepen

1 Oud Prinsen en Dames Diekschoevers – We vieren carnaval tot op het bot

2 De Mafklappers – Niet alleen de boeren en de bouwers gaan uit hun dak.

3 De Hoge Nood – Dit slaat nergens op

Wagens

1 Van alles wat – Eurovisie songfestival

2 Ratjetoe – Repair cafe XXL

3 De Oelewappers – Hoor de wind waait jou om de oren. Wij blazen nu hoog van de toren.

4 Bra’nieschoppers – Carnaval vliegt voorbij

 

Bron: Salland Centraal / 17-2-2020

Programma Iesselzotten Olst: Heuidarp geet lös

Komend weekend barst in Nederland het carnaval weer los. Olst wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Heuidarp en Eetkamer Hier is Ut wordt dit jaar omgedoopt tot residentie Ut Huuske.

Lees verder: www.salland1.nl/programma-iesselzotten-olst-heuidarp-geet-los

 

Programma Iesselzotten Olst:

Vrijdag 21 februari

12.30 uur Kabaaloptocht

13.00 uur Jeugdcarnaval (Theaterzaal Holstohus)

21.30 uur Après Key Party (Ut Huuske)

Zaterdag 22 februari

12.00 uur Food & Music (Ut Huuske)

15.00 uur Heuidarper Optocht (Holstohus)

16.30 uur Aankomstfeest (De Heuibarg)

Zondag 23 februari

21.00 uur Zalige Zondag Zottenbal (Ut Huuske)

Dinsdag 25 februari

11.00 uur Kleintje Carnaval (Thomashuis)

Woensdag 26 februari

20.30 uur Haringhappen (Eetkamer Hier is Ut)

 

Voor het volledige programma en meer informatie, check www.iesselzotten.nl of kijk in de Geinkrant.

Bron: Salland1 / 16-2-2020

Nieuw 'Plus Event' Oud Prinsen lanceren Bitterballenbal 44+ (Met vette knipoog)

Daarmee mikken de Stöppelkaters op de iets oudere carnavalvierders onder ons. De laatste jaren ging deze categorie steeds minder vaak op (carnavals)pad. Een van de redenen die men aangaf was ‘de bak herrie’ waarmee je tegenwoordig in de horecagelegenheden wordt geconfronteerd. Dát staat hen tegen.

Het Illustere Convent van Oud Prinsen nam dit ter harte. “In onze ogen is carnaval een feest van ontmoeten, terug zien, herinneringen ophalen en zelfs van kennismaken. Daar mag het volume van de muziek geen spelbreker in zijn. Ach… en is een keer oergezellig, dan kan ‘die hit van toen’ best eens een keer iets harder klinken. Maar daarna gaat het geluid weer terug naar basic.”

Lees verder: www.stoppelkaters.nl/nieuw-plus-event

Website: www.stoppelkaters.nl

Bron: Stöppelkaters / 15-2-2020

Route carnavalsoptocht Wijhe wordt verlegd wegens overlijden 39-jarige Wijhese

De carnavalsoptocht van Wijhe vindt morgen in gewijzigde vorm doorgang. Wegens het overlijden van een 39-jarige Wijhese, worden enkele wijzigingen aangebracht in de route. Dit omdat de optocht langs het huis van de verongelukte vrouw zou gaan.

Lees verder: www.destentor.nl/olst-wijhe/route-carnavalsoptocht-wijhe-wordt-verlegd-wegens-overlijden-39-jarige-wijhese~ac3f0696

Bron: De Stentor / Jeroen Achtereekte / 14-2-2020

Middel viert Kleintje Carnaval

MIDDEL - Op zondag 16 februari, traditioneel een week voor het grote carnavalsfeest losbarst, vieren de Middelsloekers voor de vijftiende keer Kleintje Carnaval. Die middag wordt bekendgemaakt wie Prinses Ria de 1e opvolgt als regent van de Middelse carnavalsvereniging. Het feest in het tot Sloekersburcht omgetoverde buurthuis start om 15.00 uur. DJ Nilsound zorgt voor de muzikale omlijsting. Ook Ronald Reinhart treedt op met zijn brede repertoire aan Nederlandstalige feestmuziek.

www.sallandcentraal.nl/2020/02/middel-viert-kleintje-carnaval

Bron: Salland Centraal / 11-2-2020

Prins Marcel de 2e regeert met Jeugdprinses Lynn over Hakkersdonk

HOONHORST - Op zondagmiddag 9 februari maakten de Hoonhakkers uit Hakkersdonk tijdens het prinsenspektakel de nieuwe Prins van hun 43ste carnavalsjaar bekend. Het is dit jaar aan Prins Marcel de 2e, de eer om te mogen heersen over het mooie Hakkersdonk. Tijdens het Prinsenspektakel werd ook Jeugdprinses Lynn bekend gemaakt. Samen met haar adjudanten Fleur en Silvy gooit zij alles in de strijd voor een onvergetelijke carnavalsTIJD.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/prins-marcel-de-2e-regeert-met-jeugdprinses-lynn-over-hakkersdonk

Website: www.hoonhakkers.nl

Bron: Salland Centraal / 9-2-2020

Nieuwe drumband uit Wijhe maakt debuut bij carnavalsoptochten

WIJHE - Een groep muziekvrienden uit Wijhe hebben onlangs een nieuwe drumband samengesteld. Bij de oprichting was een naam gauw verzonnen. Tijdens het oefenen moest er namelijk met regelmaat gepauzeerd worden voor een toiletbezoek. En zo werd de naam ‘Hoge Nood’ geboren.

De groep telt bijna een even aantal leden, en dat is belangrijk voor het lopen in formatie. Omdat een aantal heren al op leeftijd is, heeft de leiding besloten om eerst met èèn muzieknummer te starten. “Die spelen we dan tijdens de carnavalsoptocht in Wijhe. En dan meerdere keren achter elkaar”, laat de groep weten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/nieuwe-drumband-uit-wijhe-maakt-debuut-bij-carnavalsoptochten

Bron: Salland Centraal / 9-2-2020

Wie heeft de mooiste carnavalsetalage van Raalte?

RAALTE - Nog een paar nachten slapen en dan barst het carnaval in Raalte weer los. De Snoezepoezen van CV de Stöppelkaters organiseren dit jaar voor de vijfde keer de Etalagewedstrijd. Welke winkel in het centrum van Raalte presenteert zich op de meest carnavaleske wijze en volgt Via Simoon op als winnaar?

Ben jij een Raalter winkelier en wil je je graag opgeven? Stuur dan uiterlijk vrijdag 14 februari een mailtje naar snoezepoezen@stoppelkaters.nl. Van maandag 17 februari tot en met vrijdag 21 februari uiterlijk 10.00 uur kan het winkelend publiek op www.sallandcentraal.nl stemmen op de mooiste etalage.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/wie-heeft-de-mooiste-carnavalsetalage-van-raalte-2

Bron: Salland Centraal / 9-2-2020

Iesselzotten ontvangen Gehaakte Oma’s

OLST - Op zaterdag 8 februari houdt de prinsengarde van carnavalsvereniging Iesselzotten Olst haar seniorenmiddag op het Averbergen. Dit is een gratis carnavalsmiddag, waarbij het publiek wordt getrakteerd dankzij Plus Vermaning, Carinova en Bakkerij Van Rijssen. Maar bovenal krijgen de senioren een gezellige middag voorgeschoteld.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/iesselzotten-ontvangen-gehaakte-omas

Website: www.iesselzotten.nl

Bron: Salland Centraal / 5-2-2020

Prins Pé van ‘t Café heerser Sprokkeldorp 2020

LEMELERVELD - Patrick Bouwmeester, uitbater van café ’t Hoekje in Lemelerveld, regeert dit carnavalsjaar als prins Pé van ’t Café over het Sprokkeldorp. Dat werd afgelopen zaterdag tijdens de gala-avond van de Sprokkelaars bekendgemaakt.

Het olympisch carnavalsjaar in Sprokkeldorp werd met een geweldige lichtshow en een groep vlaggendragers op gepaste wijze geopend. Niet veel later bleek de nieuw prins zich onder deze vlaggendragers te bevinden. Prins Oetra gaf hem de scepter door en werd zelf op ludieke wijze de residentie uitgeleid. Heuse ziekenbroeders – een tijdelijke rol van zijn familieleden en vrienden – droegen hem na zijn laatste proclamatie op een brancard het gebouw uit.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/prins-pe-van-t-cafe-heerser-sprokkeldorp-2020

Website: www.sprokkelaars.nl

Bron: Salland Centraal / 2-2-2020

Wijhe maakt zich op voor eerste Sallandse carnavalsoptocht

WIJHE - In Iesseldonck worden alle voorbereidingen getroffen voor de allereerste Sallandse carnavalsoptocht. Op zaterdag 15 februari trekt de stoet rond 14.30 vanaf de Industrieweg door het centrum. Volgens de organisatie zijn er al een hoop creatieve aanmeldingen binnen. Er zijn echter nog enkele plaatsen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/wijhe-maakt-zich-op-voor-eerste-sallandse-carnavalsoptocht

Bron: Salland Centraal / 1-2-2020

Sökkestoppers organiseren Valentine’s Party

Carnavalsvereniging De Sökkestoppers heeft Valentijnsdag uitgekozen om een nieuw feestje in het leven te roepen. Op de dag van de liefde wordt er een romantisch Valentine’s Party georganiseerd bij de Residentie Bij Ne9eN. Iedereen is van harte welkom op vrijdag 14 februari. Singles of stelletjes. Verliefd of nog op zoek. Zorg dat je erbij bent. De romantische avond is van 21.00 uur tot 1.00 uur en de entree is gratis.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/sokkestoppers-organiseren-valentines-party

Website: www.sokkestoppers.nl

Bron: Hoezo Heino / 28-1-2020

Dubbel feest in Boerhaar: carnavalsvereniging De Wet’ringdempers is 44 jaar geworden

De 80-jarige Johan Schurink is al ruim zijn halve leven verknocht aan carnavalsvereniging De Wet’ringdempers uit Boerhaar. Hij was in 1976, 44 jaar geleden, een van de oprichters. En 44 is een jubileumsgetal in carnavalsland.

Lees verder: www.destentor.nl/raalte/dubbel-feest-in-boerhaar-carnavalsvereniging-de-wet-ringdempers-is-44-jaar-geworden~ac2cec47

Bron: De Stentor / 28-1-2020

Het GeinGalaBal: ‘Een theater met toekomst’

RAALTE - De traditionele zittingsavond van carnavalsvereniging ‘De Stöppelkaters’ is klaar voor de toekomst. Het is een mooie mix van ervaring en jeugdig elan: het GeinGalaBal is nog steeds de bakermat voor nieuw talent. Artiesten laten zien dat theater in een nieuw jasje tijdloos is.

Er wordt nog regelmatig teruggedacht aan vroegere tijden, waar de bezoekers schuddebuikend lachten. Denk aan optredens van Mans van de Kloete, De Hapi’s, Lös Herkwerk, Political Joe en Herman Tutert. De traditionele buut is nog steeds het hart van het GeinGalaBal-programma. Raalter trots, Gerard van der Weegh (alias Gait Vedan) brengt weer gortdroge humor in Sallands dialect.

Prins Laurens de 1e en zijn gevolg zullen zich de ogen uitkijken, want de danseressen, van jong tot oud, gooien letterlijk hun beste beentje de lucht in. Op het podium zullen wervelende dansen te zien zijn van de Hofdames, de Fire Cats en de Dansmariekes van de Krielen. Ze laten zien waarom zij op grote dansfestivals mooie prijzen in de wacht slepen. De vereniging is maar wat trots op de dansende sterren.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/het-geingalabal-een-theater-met-toekomst

Website: www.stoppelkaters.nl

Bron: Salland Centraal / 26-1-2020

Carnavalsgroep de Pullevullers gooit het bijltje er bij neer

De concurrentie slaakt misschien een zucht van verlichting. Het is echter waarschijnlijker dat ze een traan laten om het besluit van carnavalsgroep de Pullevullers per direct te stoppen met de wagenbouwactiviteiten voor de carnaval.

De groep vindt z’n oorsprong in Heino en Lierderholthuis en is in 2016 ontstaan na het samensmelten van de Grûspollen en het Gruppeteam. Dat is een relatief korte bestaansperiode, maar de meeste leden hebben al een jarenlange historie als wagenbouwer.

Helaas bleef de instroom van nieuwe leden beperkt en de Pullevullers ziet dan ook geen andere mogelijkheid dan te stoppen met het bouwen van grote carnavalswagens.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/carnavalsgroep-de-pullevullers-gooit-het-bijltje-er-bij-neer

Bron: Hoezo Heino / 14-1-2020

Iesselzotten: ‘Wat goed is, moet goed blijven’

OLST - De optocht van de Olster carnavalsvereniging Iesselzotten door het Heuidarp is dit jaar op zaterdag 22 februari 2020. De organisatie houdt vast aan het motto ‘wat goed is, moet goed blijven’ en verandert dan ook niets aan de opzet.

Met een dweilorkest voorop slingert de optocht vol groepen en grote en kleine wagens zich een weg door het dorp. De start is als vanouds bij het Holstohus.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/iesselzotten-wat-goed-is-moet-goed-blijven

Website: www.iesselzotten.nl

Bron: Salland Centraal / 14-1-2020

Prinses Aggie regeert over de Sukkewottels in Haarle

HAARLE - Prinses Aggie is dit seizoen het gezicht van Carnavalsvereniging De Sukkewottels in Haarle. Zij werd zaterdagavond gepresenteerd tijdens de gala-avond die voor het eerst werd gehouden bij de Veldkamp.

Lees verder: www.destentor.nl/reggestreek/prinses-aggie-regeert-over-de-sukkewottels-in-haarle~a81e7806

Website: www.sukkewottels.nl

Bron: De Stentor / Mariëtte Cellarius / 12-1-2020

Vinylavond 8 februari 2020 Carnavalsvereniging de Weteringzotten

Na het succes van voorgaande jaren organiseert Carnavalsvereniging De Weteringzotten uit Boskamp op zaterdagavond 8 februari voor de 5e keer op rij een oergezellige vinylavond (Gouwe Ouwe).

Er worden die avond enkele plaatjes gedraaid uit de jaren ‘60, ‘70, ‘80 en ‘90 met tussendoor uiteraard enkele oude carnavalskrakers uit die tijd. De plaatjes worden gedraaid via een ouderwetse platenspeler en de pc van DJ Alfons. Verzoeknummertjes uit die tijd zijn natuurlijk ook van harte welkom. Tevens worden er deze avond gratis bitterballen aangeboden.

De entree is gratis en iedereen is welkom. De avond start om 20:30 uur in onze residentie Café Ruimzicht op de Boskamp.

www.salland1.nl/vinylavond-8-februari-2020-carnavalsvereniging-de-weteringzotten

Website: www.weteringzotten.nl

Bron: Salland1 / 12-1-2020

Carnavalsoptocht Iesselzotten Olst

Ook dit jaar organiseert CV Iesselzotten hun jaarlijkse optocht door het Heuidarp. Wat goed is moet goed blijven. Aan de opzet is niets verandert. De optocht wordt gehouden op zaterdag 22 februari 2020.

In diverse groepen, met diverse wagens slingert de optocht zich een weg door het dorp, vooraf gegaan door een dweilorkest. Deze zal op de drukke punten het publiek vermaken totdat de optocht voorbij komt.

Deze zal net als voorgaande jaren starten bij het Holstohuus. De grote wagens kunnen worden opgebouwd op de Meente.

Lees verder: www.salland1.nl/carnavalsoptocht-iesselzotten-olst

Website: www.iesselzotten.nl

Bron: Salland1 / 6-1-2020

Optocht Diekschoevers weer week voor carnaval

WIJHE - De carnavalsoptocht van CV de Diekschoevers vindt volgend jaar weer een week voor carnaval plaats. Zo hopen de carnavalisten uit Wijhe de concurrentie met de andere carnavalsoptochten te vermijden. De optocht staat gepland op zaterdag 15 februari en begint aan de Industrieweg om vervolgens na een route door het centrum te eindigen bij residentie Bij Ons aan de Langstraat. Daar volgt een groot feest.

www.sallandcentraal.nl/2019/12/optocht-diekschoevers-weer-week-voor-carnaval

Website: www.diekschoevers.nl

Bron: Salland Centraal / 19-12-2019

Prins Hossel nieuwe prins der Dondermadeurs Broekland

BROEKLAND - In een dampende en stampende Donderburcht is zaterdagavond Prins Hossel gepresenteerd als nieuwe prins der Dondermadeurs 2019-2020.

Prins Hossel, in het dagelijkse leven bekend als Kevin Oosterlaar, is geboren en getogen Broeklander.

De 31 jarige Oosterlaar woont samen met Sophie en hun zoon Merijn. In het dagelijkse leven is Kevin automonteur bij Garagebedrijf Holtkuile in Broekland, daarnaast is hij actief voetballer in het 5e elftal van de plaatselijke SV Broekland en bestuurslid van de Kole Kermse. Prins Hossel zal samen met Jeugdprins Jayden I het carnavalsjaar 2019-2020 vieren onder het motto: “Haak maar aan, en laat je lekker gaan”.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/prins-hossel-nieuwe-prins-der-dondermadeurs-broekland

Website: www.dondermadeurs.nl

Bron: Salland Centraal / 10-11-2019

Martijn Blankhorst nieuwe Prins der Sökkestoppers

Heino heeft weer een nieuwe Prins Carnaval. Rond de klok van elf uur was dan eindelijk ‘rook’ in de residentie. Het dorp was wekenlang in de ban van ‘Waar rook is, is feest’. Tijdens de spannende prinswisseling van Carnavalsvereniging de Sökkestoppers kwam Martijn Blankhorst, alias Bakkie, als Prins te voorschijn. Prins Martijn de Eerste zal tijdens dit jaar van de Sökkestoppers regeren over het Stoppersgat met als spreuk: “Met Prins Martijn en Adjudant Roland ‘bouwen’ we met carnaval een feest, zorg dat u er bij bent geweest.’

Lees verder: www.hoezoheino.nl/martijn-blankhorst-nieuwe-prins-der-sokkestoppers

Website: www.sokkestoppers.nl

Bron: Hoezo Heino / 9-11-2019

Laurens Veltmaat is de nieuwe prins van de Stöppelkaters

RAALTE - Laurens Veltmaat is vrijdagavond in De Leeren Lampe gekroond tot de nieuwe prins van de Stöppelkaters. Hij volgt daarmee Michel Rabelink (Prins Michel I) op.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/laurens-veltmaat-is-de-nieuwe-prins-van-de-stoppelkaters

Bron: Salland Centraal / 8-11-2019

Prins Laurens / Nieuw Prins der Stöppelkaters

Stöppelburcht/Raalte - In een uitverkochte De Leeren Lampe is vrijdagavond 8 november om precies 11 minuten over 11, tijdens de ‘Stöppelkaters Show Night’, Laurens Veldmaat gepresenteerd als Prins der Stöppelkaters 2019 - 2020.

Laurens Veldmaat is geboren en getogen in Salland en de helft van zijn leven woonachtig in Raalte. De 50-jarige Veldmaat is getrouwd met Jet Tusveld en samen hebben ze twee kinderen: Tom (22) en Sanne (20). In het dagelijks leven is Laurens werkzaam als projectleider bij Exel Bouw Lemele. Waar hij recentelijk zijn 25-jarig jubileum vierde. De nieuwe Prins der Stöppelkaters is zeker geen onbekende in het Raalter verenigingsleven. In z’n vrije tijd is Veldmaat namelijk bestuurslid (verantwoordelijk voor terrein en techniek) bij het prijswinnende internationale evenement Ribs & Blues. Daarnaast is de nieuwbakken Door-, en doorluchtige Hoogheid, Prins Laurens de 1ste, ook scheidsrechters coördinator bij ROHDA Raalte.

Het motto van Prins Laurens de 1ste , der Stöppelkaters:

‘Laat je zorgen voor even vallen, we bouwen een ‘onmeunig’ feest met z’n allen’!

Website: www.stoppelkaters.nl

Bron: Stöppelkaters / 8-11-2019

Aftrap jubileumjaar bij CV de Zwabberaars

RAALTE - Carnavalsvereniging de Zwabberaars uit Raalte viert de komende periode haar 44-jarig bestaan. De Raalter carnavalisten zijn van plan om flink uit te pakken. Het jubileumjaar wordt op zaterdag 9 november afgetrapt met de Prinswisselingsavond bij Zaal Zwakenberg, oftewel de Zwabberdelle.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/aftrap-jubileumjaar-bij-cv-de-zwabberaars

Bron: Salland Centraal / 7-11-2019

Prinswisseling op komst bij Sökkestoppers

HEINO - Op zaterdag 9 november staat de jaarlijkse Prinswisseling van de Heinose carnavalsvereniging de Sökkestoppers op het programma. De verantwoordelijke prinswisselingscommissie heeft dit jaar weer alle registers opengetrokken om enige reuring in het dorp te veroorzaken. Thema van deze prinswisseling is ‘Waar rook is, is feest’. Net als voorgaande jaren wordt de residentie van de Sökkestoppers opgetrokken bij Ne9eN in Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/prinswisseling-op-komst-bij-sokkestoppers

Website: www.sokkestoppers.nl

Bron: Salland Centraal / 30-10-2019

Ronald Nijboer volgt Roy Schulten op als voorzitter Stöppelkaters

RAALTE - Na acht jaar voorzitterschap van CV de Stöppelkaters heeft Roy Schulten er een punt achter gezet. Tijdens de algemene ledenvergadering in de Zwaan werd Ronald Nijboer, geen onbekende bij de Raalter carnavalsvereniging, met applaus begroet als opvolger van Schulten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/ronald-nijboer-volgt-roy-schulten-op-als-voorzitter-stoppelkaters

Bron: Salland Centraal / 29-10-2019

Stöppelkaters presenteren prins tijdens nieuwe Show Night

RAALTE - De Stöppelkaters presenteren op vrijdagavond 8 november de eerste editie van de Stöppelkaters Show Night in De Leeren Lampe. Dit nieuwe programma komt in plaats van het traditionele Katerspektakel. De eerste editie heeft als thema ‘the Koffers’. Het programma is gevuld met dans, show en muziek. En natuurlijk presenteert de nieuwe carnavalsprins(es) zich aan het publiek.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/stoppelkaters-presenteren-prins-tijdens-nieuwe-show-night

Website: www.stoppelkaters.nl


Bron: Salland Centraal / 25-10-2019