UPDATE: VIDEO RIBS&BLUES 2024

Dit project is afgerond

Hartkamp Raalte

Nieuwbouw woningen op het v.m Hartkampschool terrein

Hartkamp Raalte Nieuwbouw Woningen / 22-4-2020 t/m 5-9-2020

Nieuwbouw 8 buitengewoonthuiswoningen

Youtube: www.youtube.com/watch?v=7EymiejQ7rI

Bron: VTV Sallandia / 31-10-2020

Hartkamp januari t/m maart 2020

Hartkamp april 2020

Hartkamp mei 2020

Hartkamp juni 2020

Hartkamp september 2020

Huurwoningen van SallandWonen voor breder publiek

RAALTE - SallandWonen heeft voor twee van de acht buitengewoonthuiswoningen op de locatie van de voormalige Hartkampschool de inkomensgrens verhoogd naar 43.574 euro. Dit naar aanleiding van de reacties van de bezoekers van het recente open huis bij de locatie.

“We doen dit om de huurder met een inkomen boven de eerste aftoppingsgrens ook een kans te geven om in Raalte een buitengewoonthuiswoning te kunnen huren”, zo meldt de woningstichting. Met ingang van 11 augustus biedt SallandWonen de acht woningen aan de Dille aan voor de verhuur. De huurprijs is/blijft 619 voor elke woning. SallandWonen bouwt de buitengewoonthuiswoningen ook in Heino. Deze zes woningen worden in september allemaal aangeboden voor de verhuur met een maximum inkomensgrens van 43.574 euro.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/08/huurwoningen-van-sallandwonen-voor-breder-publiek

Website: www.sallandwonen.nl


Bron: Salland Centraal / 11-8-2020

Nieuwbouw op de plek van de voormalige Hartkampschool vordert snel

De gemeente Raalte en SallandWonen toveren de locatie van de voormalige Hartkampschool in Raalte om tot een mooie woonbuurt. Met acht sociale huurwoningen en drie kavels voor de bouw van geschakelde koopwoningen. De nieuwbouwlocatie aan de Hartkampweg vordert snel en krijgt inmiddels steeds meer vorm.

Huur en koop

De acht sociale huurwoningen zijn aan de buitenkant zo goed als af. Daar wordt nu gewerkt aan de binnenkant. De drie bouwkavels zijn eerder dit jaar onder grote belangstelling uitgegeven in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Dat betekent dat de kopers de woningen ontwerpen en bouwen met een eigen gekozen architect en aannemer. Dit doen ze samen met hun medebouwers.

Lees verder: www.salland1.nl/nieuwbouw-op-de-plek-van-de-voormalige-hartkampschool-vordert-snel

Bron: Salland1 / Salland TV / 2-7-2020

‘Levensloopbestendige woningen’ op terrein Hartkampschool

RAALTE - Op het terrein van de vroegere Hartkampschool, tussen de Saffraan en de Majoraan, komen naast acht nieuwe huurwoningen van Salland Wonen ook drie zogenaamde ‘levensloopbestendige koopwoningen’. Dit zijn huizen die als het ware meegroeien met de leeftijd van de bewoners, zo is het uitgangspunt.

Bij de bouw wordt rekening gehouden met de toekomst. Wat hebben de bewoners nodig als ze straks ouder en mogelijk slechter ter been zijn? Zo zijn er mogelijkheden om slaapkamers en badkamers op de begane grond te maken, er zijn brede trappen die geschikt zijn voor trapliften en er zijn geen drempels die rolstoelers in de weg zitten. De kopers van de drie geschakelde woningen moeten gezamenlijk de woningen laten bouwen volgens de regels en eisen van de gemeente op dit gebied. Ook deze woningen zullen niet aangesloten worden op het gasnet nu de aansluitplicht vervallen is.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/levensloopbestendige-woningen-op-terrein-hartkampschool


Bron: Salland Centraal / 29-1-2020