Dit project is in uitvoering

franciscushof RAALTE

Nieuwe wijk op het v.m Franciscushof terrein

Video nieuwbouwwijk Franciscushof / 2-7-2021

Bron: VTV Sallandia

Woningbouw op Franciscushof Zuid weer enkele stappen dichterbij

Plannen zorgen voor verlies bij gemeente Raalte door grote investeringen in geluidswal

RAALTE - De gemeente Raalte wil volgens wethouder Wout Wagenmans ‘gas geven’ met de woningbouw op Franciscushof Zuid. Het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied, in totaal zo’n 24 hectare, is inmiddels ter inzage gelegd. Verder stelt de gemeente na onderzoek dat er voor de plannen geen milieueffectrapport nodig is. Daarnaast zet Raalte een procedure in werking om voor 61 woningen in het gebied een hogere grenswaarde van geluid te bedingen. Dit in verband met de geluidshinder van de N35 en de aanwezigheid van het Hoftheater.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/07/woningbouw-op-franciscushof-zuid-weer-enkele-stappen-dichterbij

Bron: Salland Centraal

Stedenbouwkundig plan Franciscushof-Zuid vastgesteld

RAALTE - Het Raalter college van B&W is akkoord met het stedenbouwkundig plan voor het nieuwbouwplan Franciscushof-Zuid. De gemeente gaat nu aan de slag met het ontwerpbestemmingsplan voor dit terrein langs de N35 (ten zuiden van het al gerealiseerde deel van de wijk). Het is de bedoeling dat er circa 163 woningen komen. Het gaat om rijtjeswoningen (koop én huur), twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen. De gemeente verwacht dat de schop begin 2022 de grond in kan.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/01/stedenbouwkundig-plan-franciscushof-zuid-vastgesteld

Website: www.franciscushof.nl/stedenbouwkundigplan
Bron: Salland Centraal / 20-1-2021

Franciscushof / 19 juli 2019

HooghRaalte, da's anders wonen

In Hoogh Raalte woont u letterlijk en figuurlijk op niveau. Het groene wijkje ligt op een terp, hoger dan de rest van Franciscushof. Dat geeft niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook een machtig gevoel. Alsof u in een vesting woont. Het bekende architectenbureau Mulleners + Mulleners tekende voor het hoogwaardige ontwerp van de woningen.

Bron: Nijhuis Bouw B.V.