Peuter raakt gewond op kermis in Hengelo

Een peuter is vanmiddag gewond geraakt op de Lambertuskermis in Hengelo. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde in de attractie 'Crazy Clown', een soort achtbaan voor kleine kinderen. Volgens omstanders zou het meisje gewond zijn geraakt aan haar hoofd. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

De NVWA gaat de attractie onderzoeken, tot die tijd blijft die zeker gesloten.

www.rtvoost.nl/nieuws/318672/Peuter-raakt-gewond-op-kermis-in-Hengelo

Bron: RTV Oost / 20-9-2019

Zomerkermis Zwolle 2019

Alle attracties komen langs in deze video

Prikkelarme kermis Raalte

Na het succes van de afgelopen twee jaar is er ook dit jaar weer een prikkelarme kermis op Stöppelhaene. Op woensdag 28 augustus is tussen 18.30 en 19.30 de kermis ingericht voor iedereen die normaal overprikkelt wordt door alle flitsende lichten, harde muziek en andere geluidsbronnen. Deze prikkels worden tot het minimale gebracht of zelfs helemaal uitgeschakeld. Op deze manier hoopt de organisatie de kermis (en Stöppelhaene) echt een feest voor iedereen te kunnen maken.

Website: www.stoppelhaene.nl
Bron: Stöppelhaene

Duurzame kermis Zwolle moet vervolg krijgen: "Liefst een vaste transformator"

Geen lawaaiige vervuilende dieselaggregaten, maar stille, schone accu's. De kermis in Zwolle was dit jaar voor het eerst volledig duurzaam. "Het aggregaat dat hier stond als achtervang heeft niet gewerkt, dat hoefde niet. Dus we zijn helemaal tevreden", vertelt Jeanette Santing, projectleider namens de gemeente Zwolle.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317056/Duurzame-kermis-Zwolle-moet-vervolg-krijgen-Liefst-een-vaste-transformator

Bron: RTV Oost / 19-8-2019

Joey (7) kan voor het eerst van de kermis in Zwolle genieten dankzij prikkelarme middag

Joey van Dijk geniet van de prikkelvrije kermis in Zwolle 

Even na twee uur vanmiddag is het op de kermis van Zwolle net alsof de stroom is uitgevallen. Toch draaien de attracties gewoon door. Door het ontbreken van de harde beats, loeiende sirenes en knallende effecten is het net alsof je naar een film zit te kijken zonder geluid. Voor het eerst in het bestaan van de Zwolle kermis is er een prikkelvrije middag. En Joey van Dijk geniet met volle teugen.

Hij zit met zijn moeder in een attractie die hij 'de auto's' noemt. Ze rijden met rustige snelheid rondjes. Op het gezicht van de 7-jarige jongen uit Zwolle-Zuid is een grote glimlach af te lezen. 

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/316879/Joey-7-kan-voor-het-eerst-van-de-kermis-in-Zwolle-genieten-dankzij-prikkelarme-middag

Bron: RTV Oost / 13-8-2019

Zomerkermis 2019 in Zwolle

Voor knotsgekke attracties hoef je de stad helemaal niet uit, want vrijdag 9 tot en met zondag 18 augustus is Zwolle het bruisende decor van de Zomerkermis. Natúúrlijk is er genoeg te doen, maar zijn er ook zat dingen waar je rekening mee moet houden.

Bron: www.indebuurt.nl

Zwolse kermis dit jaar volledig op groene stroom

Alle attracties op de Zwolse Zomerkermis draaien dit jaar op groene stroom. Dat is een stapje verder dan vorig jaar, toen draaide twee derde van de kermis op duurzame energie. Het overige deel kreeg toen nog stroom van een aggregaat met diesel.

Dit jaar gebruiken dus alle attracties de groene stroom. Op een paar plekken komen wel mobiele accu's te staan als back-up.

De verduurzaming van de kermis past in het voornemen van de stad om in 2050 energieneutraal te zijn. De stad gaat kijken of ook bij andere evenementen volledig kan worden overgegaan op de groene stroom.

Bron: RTV Oost / 22-7-2019

KERMISATTRACTIEPARK

Kermisattractiepark.nl  is nog in ontwikkeling. De eerste foto reportages zijn geplaatst. Later dit jaar worden er op deze site ook korte video's geplaatst van kermisattracties.

Kermisattractiepark is onderdeel van VTV Sallandia

Deventer Zomerkermis 2019

Website kermis Deventer www.kermisdeventer.nl

Voorjaarskermis Zwolle 2019

Voorjaarskermis Raalte 2019

Nostalgische kermis Raalte

VOORJAARSKERMIS RAALTE

PAASKERMIS DEVENTER

Paaskermis Enschede

Stöppelhaene kermis