STOPPELHAENE INFO 2022

Oogstgaveproject levert 26.700 euro op voor Nepal

RAALTE - De oogstgave van Stöppelhaene 2022 heeft 26.700 euro opgeleverd. Afgelopen maandag overhandigde Sallandse boer Frank van Rossum dit bedrag in het Annahuis symbolisch aan dominee Richard Slaar. Hij gaf de cheque op zijn beurt door aan Amber Singh Subba van Stichting Displaced Himalayan Forum (DHF), de organisatie die het project heeft aangedragen.

www.sallandcentraal.nl/2022/11/oogstgaveproject-levert-26-700-euro-op-voor-nepal

Bron: Salland Centraal / 3-11-2022

Knapenklinkers verslaan Scouting Raalte in A-categorie wagens

Eindelijk is het ze gelukt. De Knapenklinkers hebben de eerste prijs in de wacht gesleept voor de A-categorie wagens. Uitzinning blij, dat zijn ze! De optocht bestond dit jaar weer uit prachtige wagens van klein tot groot, gezellige muziekkappellen en enthousiaste kinderen met versierde fietsen en wagentjes. 

Lees verder: www.stoppelhaene.nl/knapenklinkers-verslaan-scouting-raalte-in-a-categorie-wagens

Bron: Stöppelhaene / 25-8-2022

Uitslagen

Categorie A

1e prijs:Knapenklinkers

2e prijs:Scouting

3e prijs:De Boerschop

4e prijs:Dalen

4e prijs:De Steege+

5e prijs:Odoorn

 

Categorie B

1e prijs: Zoadkopp'n

1e prijs: Jongens van de bouw

2e prijs: De Roarhoek

3e prijs: Afslag Noord

4e prijs: A.S.Producties

 

Categorie C

1e prijs: Fam. ter Kulve

2e prijs: Wieklewes

3e prijs: De Sallandse Keien

4e prijs: Katie&Julia Tijs

5e prijs: De Stoppelchicks

 

Publieksprijs: Scouting Raalte

Wagenbouwersprijs: Knapenklinkers

Bron: Stöppelhaene

Anja te Boekhorst-Haarman is de Oogstkoningin van 2022!

Het was misschien wel het grootste geheim van Raalte en omstreken. Maar vanavond mocht dan eindelijk worden onthuld wie zich Oogstkoningin 2022 mag noemen. Tijdens de openingsavond van Stöppelhaene kwam de naam van niemand minder dan Anja te Boekhorst-Haarman (49) uit de hoge hoed. Geboren Heetense, al 27 jaar woonachtig in Lettele en meer dan 25 jaar werkzaam in Raalte. Nou, veel Sallandser als Anja wordt het niet. Een goede keuze dus! 

Hofdames Louette ten Have en Lois Hazelhekke 

De Oogstkoningin wordt bijgestaan door twee charmante hofdames: Louette ten Have (eveneens afkomstig uit Lettele) en Lois Hazelhekke (woonachtig in Raalte).

Lees verder: www.stoppelhaene.nl/anja-te-boekhorst-haarman-is-de-oogstkoningin-van-2022

Bron: Stöppelhaene / 24-8-2022

🚨 UITVERKOCHT 🚨

Raalte en omstreken hebben donders veel zin in Stöppelhaene ‼️ De donderdagavond en Sallandse Cabaretavond zijn beide uitverkocht 🤩🤯

Ben jij erbij? Gezellig! Heb jij geen kaartje kunnen bemachtigen? Kom dan vrijdag, zaterdag of zondag. De toegang is dan zowel overdag als 's avonds gratis! Tot dan 🙌🏼

Bron: Stöppelhaene

Sallandse Boer 2022 Frank van Rossum in Nieuw Heeten

NIEUW HEETEN - Het grote bord bij de oprit van boerderij Groot Bromhaar van Frank en Gerda van Rossum en hun drie kinderen Lynn (17), Anne (19) en Bjorn (21 jaar) valt direct op. Duizenden automobilisten op de drukke Holterweg zien elke dag de prikkelende tekst: ‘Ben ik de laatste Sallandse Boer?’

Zo’n vaart zal het direct niet lopen, zo zegt Frank van Rossum die onlangs op de Roggemaaiersavond als Sallandse Boer 2022 werd gepresenteerd; “Er komt volgend jaar vast een nieuwe Sallandse Boer, je moet die tekst met een knipoog zien. Aan de andere kant, landbouworganisatie LTO Salland die met het plan voor dit bord kwam wil er een duidelijk statement mee maken en de mensen in deze tijd aan het denken zetten.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/08/sallandse-boer-2022-frank-van-rossum-in-nieuw-heeten

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen  / 25-8-2022

Sallandse streekproducten voor vrijwilligers Stöppelhaene

OLST/RAALTE - Zo’n duizend vrijwilligers gaan voor, tijdens en na Stöppelhaene, dit jaar van 24 tot en met 28 augustus, aan de slag. Al die vrijwilligers op het Stoppelveld, het centrum van het evenement in hartje Raalte, moeten tijdens die drukke dagen natuurlijk ook eten. Voor de allereerste keer krijgen zij eind augustus alleen maar puur Sallandse streekproducten, van vlees tot zuivel en aardappelen, voorgeschoteld.

“Want bij een Sallandse oogstfeest horen gewoon Sallandse producten van Sallandse boeren”, zo zegt melkveehouder Tom Lugtenberg uit Olst, de initiatiefnemer. Hij is samen met echtgenote Ellis en horecaman Leon Ripperda uit Den Nul oprichter en eigenaar van de dit voorjaar gestarte zuivelonderneming ‘Zuivel van SalLand.’ Lugtenberg werkt nauw samen met Paul Schutte van The Longhorn Catering in Raalte, die al enkele jaren de catering verzorgt voor de vele vrijwilligers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/08/sallandse-streekproducten-voor-vrijwilligers-stppelhaene

Bron: Salland Centraal / 22-8-2022

Drentse bedenker en medebouwer van de haan op Stoppelveld blij verrast

Hij had nooit gedacht of verwacht dat ‘zijn’ grote haan op het Stoppelveld na bijna 40 jaar nog steeds het meest herkenbare symbool van Stöppelhaene is. Klaas Renting, 72 jaar, nu wonend in het Drentse Holsloot was de ontwerper en medebouwer van het enkele tonnen zware gevaarte. Hij keek donderdagavond heel tevreden toe hoe de vaklui van Van Straaten de haan snel en vakkundig op de stellage hesen op de Domineeskamp. “Hij past nog steeds precies in die draaiconstructie,” zo klinkt het met gepaste trots.

Lees verder: www.stoppelhaene.nl/drentse-bedenker-en-medebouwer-van-de-haan-op-stoppelveld-blij-verrast

Bron: Stöppelhaene / 20-8-2022

De Haan in 1984

Video Sleen, landbouwtentoonstelling 'Het Zuidenveld' 1984. Fragment van de haan op 9:43 minuten.

www.youtube.com/watch?v=oQHNcM0vsaY&t=13s

Bron: DAVA (Drents Audio Visueel Archief)

Kinderoptocht

Vind jij het leuk om mooie dingen te maken, te knippen en te plakken? Kortom, lekker met je handen te werken? Dan is de Kinderoptocht echt iets voor jou!

Het is een onderdeel van het Sallands Oogstcorso dat op de donderdagmiddag van Stöppelhaene wordt gehouden. Kinderen kunnen meedoen met een versierde fiets, step, skelter, kar, kleren of met een mini-praalwagen. Er staat altijd veel publiek te kijken en te genieten van de prachtige creaties en het aanstekelijke enthousiasme van de kinderen. Na afloop worden alle kinderen in de Sallandse Herberg in het zonnetje gezet door de Oogstkoningin. En natuurlijk gaat niemand met lege handen naar huis.
Opgave vooraf is niet noodzakelijk, maar wel handig. Op donderdagmiddag om 13.00 uur bij het opstellen van de optocht op de Accacialaan kan opgeven ook nog. Wie zich wel van tevoren opgeeft, krijgt een bakje lijm.

Let op! Vanwege de vogelgriep mag er geen gevogelte meerijden in de optocht. Onder andere hanen en kippen mogen dus geen onderdeel zijn van jouw deelname.

www.stoppelhaene.nl/activiteit/kinderoptocht

Bron: Stöppelhaene

Stöppelhaene kampt met vrijwilligerstekort: 'Nog zo'n 150 mensen nodig'

Over een kleine drie weken start Stöppelhaene in Raalte. Maar het vijfdaagse Sallandse oogstfeest kan nog vele helpende handjes gebruiken. De organisatie kampt met een vrijwilligerstekort, iets wat voor de coronapandemie nooit een probleem was.
 
Vijf dagen feest in Raalte, met optredens van onder anderen Snelle, Di-rect, Goldband, Antoon en Bizzey. Vanaf 24 augustus barst het feest weer los. Maar wie gaat de biertjes inschenken, tafels sjouwen of muntjes uitgeven? Die vraag hangt nog nadrukkelijk boven de markt, ziet ook Raymond Rienties van de organisatie.
 
"Voor ons is dit probleem wel ongekend. In andere jaren kwam het altijd wel in orde, maar we zien nu dat de aanwas van vrijwilligers stokt. Uiteindelijk kan je altijd wel een oplossing vinden, maar opgeteld komen we zo'n 150 mensen tekort."
 
 

Bron: RTV Oost / 6-8-2022

Meedoen

Kom je dit jaar Stöppelhaene vieren? Daar zijn we blij mee en we kijken uit naar jouw komst. Maar nog mooier is het om het Sallands Oogstfeest te beleven tot in het laatste puntje van je DNA. En dat kan alleen maar door je onder te dompelen in één of meerdere activiteiten. Het programma barst uit z’n voegen en de keuze is reuze. Struin lekker door het gezellige centrum, doe mee met sportieve en zelfs intelligente activiteiten en bezoek de nostalgische programmaonderdelen. Hieronder een overzicht van activiteiten waar je zelf aan mee kunt doen. En de komende weken wordt deze lijst alleen maar langer!

www.stoppelhaene.nl/meedoen

Stöppelhaene dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers

RAALTE - Het is nog niet zover dat Stöppelhaene in zijn voortbestaan wordt bedreigd, maar het bestuur van het Sallands Oogstfeest luidt wel de noodklok. Er is dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers die tijdens de feestweek eind augustus de handjes uit de mouwen willen steken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/08/stppelhaene-dringend-op-zoek-naar-nieuwe-vrijwilligers

Bron: Salland Centraal / 3-8-2022

Typhoon moet optreden Stöppelhaene annuleren

Door een knieblessure is Glenn de Randamie van Typhoon de maand augustus niet in staat om op te treden. Helaas kan zijn optreden op donderdag 25 augustus dan ook niet doorgaan. Gelukkig hebben we de Haagse popsensatie Goldband kunnen boeken als vervangen voor Typhoon.
Natuurlijk wensen we Glenn een voorspoedig herstel van zijn blessure.

www.stoppelhaene.nl/typhoon-moet-optreden-stoppelhaene-annuleren

Bron: Stöppelhaene / 1-8-2022

Frank van Rossum is dit jaar Sallandse Boer

Frank van Rossum (57 jaar) uit Nieuw Heeten is tijdens de Roggemaaiersavond op 22 juli gepresenteerd als de Sallandse Boer van Stöppelhaene. Frank is dit jaar het visitekaartje van Stöppelhaene én het gezicht van de hedendaagse agrarische sector. Hij volgt Marcel Strijtveen op, de Sallandse Boer van 2019. Frank zou al in 2020 Sallandse boer worden, maar vanwege corona heeft hij 2 jaar ‘in de wacht gestaan’.

Lees verder: www.stoppelhaene.nl/frank-van-rossum-is-dit-jaar-sallandse-boer

Bron: Stöppelhaene / 23-7-2022

Oogstgave

De Oogstgave 2022 gaat naar Azië. In twee vluchtelingenkampen in Nepal woont een grote groep van zo’n 6.000 Bhutaanse vluchtelingen. Ze leven daar zonder enig perspectief, maar zijn met hulp van een Raalter stichting inmiddels gestart met een kleinschalige veehouderij en groenteteelt. Het geld uit de Oogstgave wordt gebruikt om dit verder vorm te geven.

Amber Singh Subba, een Bhutaanse Raaltenaar, is één van de drijvende krachten achter dit project. Hij heeft hiervoor de Stichting Displaced Himalayan Forum (DHF) opgericht. Dankzij het initiatief kunnen tientallen gezinnen overleven door varkens, kippen en geiten te houden en groente te telen. Bovendien geeft het eigenwaarde en biedt het de jeugd toekomstperspectief.

Lees verder: www.stoppelhaene.nl/sallands-oogstfeest/oogstgave/

Bron: Stöppelhaene

Foto: VTV Sallandia

Stöppelhaene 2022 Informatie

Programma Stöppelhaene 2022

Stöppelhaene heeft zo’n vol programma met zoveel activiteiten, dat je soms niet eens weet waar je moet beginnen. Genieten van muziek, heerlijk slenteren of actief meedoen. Voor jong en oud is er altijd wat te doen. Kijk eens rond tussen de verschillende activiteiten en stel je eigen programma samen!

 24 | 25 | 26 | 27 | 28 aug 2022

 

Woensdag 24 augustus

Kermis
15:00 - 01:00 - Kermis - Familie / Jeugd
Stöppelloop
18:00 - 19:30 - Domineeskamp - Familie
Prikkelarme Kermis
18:30 - 19:30 - Kermis - Familie / Jeugd
Cabaretavond
19:00 - 00:00 - Sallandse Herberg - Familie / Muziek

Donderdag 25 augustus

Straat - en gevelversiering
09:00 - 23:00 - Straten van Raalte - Familie
Braderie
10:00 - 18:00 - Centrum - Familie
Expositie Fotoclub Salland
11:45 - 17:00 - Kruisverheffing - Familie
Exposities Plaskerk en Annahuis
12:00 - 17:00 - Plaskerk - Familie
Expositie Kunstkring Raalte
12:00 - 17:00 - Annahuis - Familie
Kinderoptocht
13:00 - 15:00 - Centrum - Familie
Kermis
13:00 - 01:00 - Kermis - Familie / Jeugd
OOgstpodium
13:30 - 16:00 - Domineeskamp - Familie
Oogstcorso
14:00 - 16:00 - Centrum - Familie
Zorgterras
14:00 - 16:00 - Kuiperstraat - Familie
Prijsuitreiking: optocht en versierde straten
16:00 - 17:30 - Sallandse Herberg - Familie
Praalwagentent
19:00 - 21:00 - Praalwagentent - Familie
Snelle & de Lieve Jongens band
20:00 - 20:45 - Stöppelveld - Muziek
DJ Lars
20:00 - 01:00 - Feestfabriek - Muziek
Goldband
21:15 - 22:00 - Stöppelveld - Muziek
Gerard Joling
22:30 - 23:00 - Stöppelveld - Muziek
DI-RECT
23:15 - 00:15 - Stöppelveld - Muziek
Bizzey
23:45 - 00:15 - Feestfabriek - Muziek
Ronnie Ruysdael & Friends
00:15 - 01:00 - Sallandse Herberg - Muziek
Antoon
00:30 - 01:00 - Stöppelveld - Muziek

Vrijdag 26 augustus

Straat - en gevelversiering
09:00 - 23:00 - Straten van Raalte - Familie
Braderie
10:00 - 18:00 - Centrum - Familie
Stöppelspelen
10:00 - 14:30 - Stöppelveld - Jeugd
Praalwagentent
10:00 - 21:00 - Praalwagentent - Familie
Exposities Plaskerk en Annahuis
10:00 - 17:00 - Plaskerk - Familie
Expositie Fotoclub Salland
10:00 - 19:00 - Kruisverheffing - Familie
Bottermarkt
10:00 - 17:00 - Dokterspad Raalte - Familie
Boerendag
10:00 - 17:00 - Domineeskamp - Familie
Boerenlunch
11:45 - 13:15 - Sallandse Herberg - Familie
Expositie Kunstkring Raalte
12:00 - 17:00 - Annahuis - Familie
Stöppelhaene Agro en Food Symposium
12:00 - 16:00 - Bij Lampe
Bingo
13:00 - 15:00 - Feestfabriek - Familie / Jeugd
Kermis
13:00 - 01:00 - Kermis - Familie / Jeugd
Vrijdagmiddagborrel
16:00 - 19:30 - Sallandse Herberg
Jannes
16:00 - 16:30 - Stöppelveld - Muziek
Pascal Redeker
16:45 - 17:15 - Bud Stage - Muziek
Yves Berendse
17:30 - 18:00 - Bud Stage - Muziek
Viswedstrijd
18:00 - 21:00 - Drostenkamp - Jeugd
DJ Lars
20:00 - 01:00 - Feestfabriek - Muziek
Stones Sessions
20:30 - 21:30 - Stöppelveld - Muziek
Tante Joke Karaoke Band
21:30 - 0:00 - Sallandse Herberg - Muziek
ABBA GOLD Europe
22:00 - 23:00 - Stöppelveld - Muziek
Feuerengel
23:30 - 01:00 - Stöppelveld - Muziek
DanZany & de Feestmeester
23:30 - 00:00 - Feestfabriek - Muziek

Zaterdag 27 augustus

Straat - en gevelversiering
09:00 - 23:00 - Straten van Raalte - Familie
Oldtimertoertocht
09:30 - 15:00 - de Gouverneur - Familie
Braderie
10:00 - 17:00 - Centrum - Familie
Praalwagentent
10:00 - 21:00 - Praalwagentent - Familie
Exposities Plaskerk en Annahuis
10:00 - 17:00 - Plaskerk - Familie
Expositie Fotoclub Salland
10:00 - 16:00 - Kruisverheffing - Familie
Kinderochtend
10:30 - 11:30 - Feestfabriek - Familie
Harvest Games
11:00 - 14:00 - Domineeskamp - Familie / Jeugd
Kermis
12:00 - 01:00 - Kermis - Familie / Jeugd
Bloazersfestival
12:00 - 18:00 - Bud Stage / Centrum / Sallandse Herberg - Familie / Muziek
Pubquiz
13:00 - 15:00 - Feestfabriek - Familie / Jeugd
Achtung
15:30 - 19:00 - Stöppelveld - Muziek
Maan met band
20:00 - 21:15 - Stöppelveld - Muziek
DJ Lars
20:00 - 01:00 - Feestfabriek - Muziek
Lijn 7
21:30 - 00:15 - Sallandse Herberg - Muziek
The Dirty Daddies
22:30 - 01:00 - Stöppelveld - Muziek
Beatcrooks
23:00 - 00:00 - Feestfabriek - Muziek

Zondag 28 augustus

Straat - en gevelversiering
09:00 - 23:00 - Straten van Raalte - Familie
Oecumenische Stöppelhaeneviering
10:00 - 11:00 - Sallandse Herberg - Familie
Praalwagentent
11:00 - 16:30 - Praalwagentent - Familie
Exposities Plaskerk en Annahuis
12:00 - 17:00 - Plaskerk - Familie
Kermis
12:00 - 19:00 - Kermis - Familie / Jeugd
Expositie Kunstkring Raalte
12:00 - 17:00 - Annahuis - Familie
Expositie Fotoclub Salland
12:00 - 17:00 - Kruisverheffing - Familie
Stöppelhaene culinair
13:30 - 19:00 - Domineeskamp - Familie
Bökkers
15:00 - 16:30 - Stöppelveld - Muziek
The Euro’s
16:45 - 18:30 - Stöppelveld - Muziek
 

Bron: www.stoppelhaene.nl