GROTE SALLANDSE CARNAVALSOPTOCHT RAALTE 2020

zondag 23 februari 2020

De Grote Sallandse Carnavalsoptocht is afgelast. Zie hieronder voor meer informatie.

Geen alternatieve datum voor carnavalsoptocht in Raalte

Raalte moet het dit jaar doen zonder carnavalsoptocht. De optochtcommissie van de Stöppelkaters heeft besloten dat er geen alternatieve datum komt voor de Grote Sallandse Carnavalsoptocht.

Morgen zijn de weersomstandigheden vergelijkbaar met die van vandaag, terwijl dinsdag de verlichte optocht van Lemelerveld is. Met die optocht willen de Stöppelkaters niet concurreren.

Er is nagedacht om de optocht over een week of twee alsnog door te laten gaan, maar het is de vraag of het weer dan beter zal zijn. Bovendien levert dit de bouwers van de wagens extra kosten op, omdat er langer opslagruimte gehuurd moet worden.

Volgens voorzitter Ronald Nijboer van de Stöppelkaters is dit de tweede keer in de historie dat de optocht helemaal niet doorgaat. De eerste keer was in 1991 wegens het uitbreken van de Golfoorlog.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/326321/Geen-alternatieve-datum-voor-carnavalsoptocht-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

Ook Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte gaat niet door

De Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte is afgelast. In eerste instantie was de optocht uitgesteld tot 14:00 uur, maar vanwege het slechte weer heeft de organisatie besloten om de optocht toch af te blazen.

Ook in Heeten en Nieuw-Heeten gaan de optochten niet door.

www.rtvoost.nl/nieuws/326309/Ook-Grote-Sallandse-Carnavalsoptocht-in-Raalte-gaat-niet-door

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

UPDATE: Carnavalsoptocht Raalte afgelast

RAALTE - De grote Sallandse carnavalsoptocht in Raalte gaat vanmiddag niet door. Zo laat de organiserende Raalter carnavalsvereniging De Stöppelkaters weten op Instagram.

“Helaas gaat de Grote Sallandse optocht niet door! Door gewijzigde weersomstandigheden kan een veilige optocht niet gegarandeerd kan worden. Daarentegen gaat het feest in De Leeren Lampe wel door met onze huisband.”

www.sallandcentraal.nl/2020/02/carnavalsoptocht-raalte-start-uur-later

Bron: Salland Centraal / 23-2-2020

Meerdere carnavalstoptochten Overijssel afgelast

Meerdere carnavalsoptochten in onze provincie gaan vandaag niet door. Ook de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal is afgelast. De reden is het verwachte slechte weer. De 65ste editie zou live uitgezonden worden op RTV Oost. In plaats van de optocht zendt RTV Oost om 12.00 uur een impressie uit van de teleurstelling in Oldenzaal.

Raalte gaat ook niet door

De organisatie van de optocht in Raalte heeft besloten om de optocht af te gelasten. In eerste instantie werd de optocht uitgesteld tot 14:00 uur, maar vanwege het slechte weer is nu besloten om de optocht niet door te laten gaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/326307/Meerdere-carnavalstoptochten-Overijssel-afgelast

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

RTV Oost-weerman Ten Hove: "Af en toe flinke windstoot, dus afgelasting optochten begrijpelijk"

"Ik vind het heel verstandig dat de organisatoren besloten hebben om de optochten af te gelasten. Denk alleen maar aan de regen, daar is toch geen gezelligheid aan?" RTV Oost-weerman Ton ten Hove heeft begrip voor het besluit om diverse carnavalsoptochten in de provincie niet door te laten gaan vanwege het slechte weer.

Naast de flinke regenval trekt de wind 's middags tot een uur of drie ook steeds verder aan. "In Zuid-Holland en Zeeland is het al windkracht negen en stormt het dus al. Dat hadden we niet verwacht." Ten Hove vermoedt dat het in Overijssel niet gaat stormen. "Maar we zullen wel af en toe een flinke windstoot krijgen."

De combinatie van wind en regen maakt dat de optochten in onder meer Raalte en Oldenzaal zijn afgelast. "Heel verstandig", vindt Ten Hove. "De wind is een hele onzekere factor, we kunnen niet precies voorspellen hoe hard die zal zijn. En het blijft toch een verantwoordelijkheid van de organisatoren. Dus ik begrijp het heel goed."

www.rtvoost.nl/nieuws/326314/rtv-oost-weerman-ten-hove-af-en-toe-flinke-windstoot-dus-afgelasting-optochten-begrijpelijk

Bron: RTV Oost / 23-2-2020

Grote Sallandse Carnavalsoptocht aankondiging bord