Ribs&Blues 2023

Ribs&Blues 2023 Informatie

LINE UP 25 JAAR RIBS & BLUES HELEMAAL ROND

Devon Allman op 2e Pinksterdag in Raalte

Allman
, een naam die tot in de eeuwigheid verbonden zal blijven aan de betere Southern rock.
Devon Allman is de zoon van de in 2017 overleden Gregg Allman, toetsenist, zanger en songwriter van de legendarische Allman Brothers Band. 
In 2017 formeerde hij het Devon Allman Project en startte een wereldtournee in 2018-2019 met Duane Betts als speciale gast. Dat leidde tot de Allman Betts Band.
Op 2e Pinksterdag staat deze Allman Brothers telg met eigen band op de Mainstage in Raalte.

Lees verder: www.ribsenblues.nl/nl/828/programma-compleet-devon-allman-naar-raalte

Het programma van Ribs & Blues 2023 is nu rond.

Bron: Ribs&Blues / 23-3-2023


WALTER TROUT, THE ANALOGUES , ILSE DELANGE EN MEER!

De line up voor de Pinksterdagen is voor een groot deel rond. Gevestigde namen en verrassende talentvolle roots -en bluesacts staan als vanouds op het affiche.

Natuurlijk mag WALTER TROUT op de jubileumeditie van Ribs & Blues niet ontbreken. Hij wordt gerespecteerd door de oude garde en geadoreerd door de nieuwe generatie. Trout ‘the Survivor’ stond al eerder in Raalte voor memorabele optredens.

Op de eerste Pinksterdag is de Amerikaanse bluesgigant afsluiter op de Mainstage. 
Met de veelzeggende naam THE ANNIVERSARY BAND brengt een selectie topmuzikanten uit de regio Salland een ode aan al het moois uit 25 jaren Ribs & Blues.

Herinneringen aan legendarische optredens komen voorbij, ondersteund door beelden uit het rijke archief. Van Cuby, Alvin Lee en The Red Devils tot Canned Heat, Status Quo en zelfs The Beach Boys. Een unieke ‘trip down Memory Lane, Happy birthday Ribs & Blues!’
 
De 25e editie van Ribs & Blues begint op zaterdag avond 27 mei met een show van THE ANALOGUES met fantastische live uitvoeringen van complexe Beatles songs.

ILSE DELANGE behoeft geen enkele introductie meer. De Twentse zangeres heeft een internationale carrière, vele hits en een uitstekende live reputatie en speelt in Raalte een beetje een ‘thuiswedstrijd’.

Bekendere namen op de tweede Pinksterdag zijn die van de Britse gitarist LAURENCE JONES, de Amerikaanse Southern rockers ROBERT JON & THE WRECK en ook de Amerikaanse VANESSA COLLIER timmert flink aan de weg.

https://ribsenblues.nl/nl/798/walter-trout-ilse-delange-the-analogues-meer

De ticketverkoop start op 1 februari via www.ribsenblues.nl

Bron: Ribs&Blues / 26-1-2023


Resterende line up volgt spoedig. Tot nu toe zijn de volgende namen bevestigd:
 

ZATERDAG 27 MEI

The Analogues (NL)- Ilse DeLange (NL) 
 

ZONDAG 28 MEI

Walter Trout (USA), Blackbird (NL), The Anniversary Band (NL), Cari Cari (OOS), Lera Lynn (USA), Little Hat (NL) Sister Cookie (UK) 
 

MAANDAG 29 MEI

Laurence Jones (UK), Robert Jon & The Wreck (USA), Vanessa Collier (USA), Chuck Prophet & The Mission Express (USA), Ghalia Volt (BE), The Deslondes (USA)


RIBS & BLUES NIET MEER GRATIS, VOORTAAN TICKETVERKOOP

Met Pinksteren gratis genieten van de beste roots-en bluesmuziek op de beide podia van Ribs & Blues in Raalte. Muziekliefhebbers uit het hele land waren er 24 jaren aan gewend maar bleven ook altijd verbaasd hoe dat nou kon.

Met de inzet van honderden vrijwilligers, een doorgaans goede horeca omzet en met steun van het Raalter bedrijfsleven en provincie, kon Ribs & Blues tijdens de Pinksterdagen gratis toegankelijk blijven. Voor de jubileumeditie, 25 jaar Ribs & Blues die op 27-28 en 29 mei gaat plaatsvinden, zullen bezoekers voor het eerst toegangstickets moeten kopen.


“We hebben het lang kunnen volhouden maar zonder entreeheffing zetten we nu de toekomst van ons mooie festival op het spel en dat mag niet gebeuren,” aldus Ton Groot Beumer van Ribs & Blues.


De snel veranderende tijden hebben bijgedragen aan deze beslissing die volgens de voorzitter ‘weloverwogen maar met frisse tegenzin’ is genomen.

https://ribsenblues.nl/nl/744/ribs-blues-niet-meer-helemaal-gratis

Bron: Ribs&Blues

Foto: VTV Sallandia