Ribs&Blues 2024

Ribs&Blues Info

Ribs&Blues is een jaarlijks muziekfestival dat plaatsvindt in Raalte, Nederland. Het festival staat bekend om zijn mix van bluesmuziek en heerlijk eten, voornamelijk gericht op ribgerechten, vandaar de naam "Ribs&Blues". Naast optredens van bekende nationale en internationale bluesartiesten biedt het festival een breed scala aan activiteiten, van kinderentertainment tot verschillende eetkraampjes met BBQ-specialiteiten. Het is een populair evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

RIBS&BLUES NAGENIETEN MET DE AFTERMOVIE 2024

Het duurt altijd even maar dan heb je ook wat! De vakmensen van Blender Media hebben voortreffelijk werk geleverd al zeggen we het zelf.

Prachtige shots van genietende bezoekers, lachende kinderen, fantastische muzikanten, vriendelijke medewerkers, spareribs liefhebbers in een heerlijk Pinksterzonnetje ...........was het maar weer 7-8-9 juni Pinksteren 2025!

Check de beelden van een fantastisch feest......

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Dro3gbOyQ3I

Bron: Ribs&Blues / 12-6-2024

RIBS&BLUES 2024 SFEERIMPRESSIE

Sfeerimpressie van Ribs&Blues 2024 op de Domineeskamp in Raalte.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=nXFQXf5M-PM

Video: VTV Sallandia

Ribs&Blues Maandag 20-5-2024

Fotos: VTV Sallandia / 20-5-2024

Ribs&Blues Zondag 19-5-2024

Fotos: VTV Sallandia / 19-5-2024

Ribs&Blues 2024 Opbouw Evenemententerrein

De voorbereidingen van Ribs&Blues op evenemententerrein de Domineeskamp in Raalte zijn in volle gang.

Fotos: VTV Sallandia / 15-5-2024 / 17-5-2024

Ribs&Blues 2024 Informatie

VOORBEREIDINGEN RIBS & BLUES IN RAALTE IN VOLLE GANG

In het Pinksterweekend van 2024, 18 t/m 20 mei, staat Raalte weer in het teken van het Ribs & Blues festival. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Salland1 sprak met voorzitter Ton Groot Beumer.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=cf9m9pT-9uc

Bron: Salland1 / 15-5-2024

BLUESLEGENDE POPA CHUBBY ZEGT RIBS & BLUES AF: “JAMMER, MAAR BLIJ MET UITSTEKENDE VERVANGER”

Er is slecht nieuws voor fans van bluesrocklegende Popa Chubby. De organisatie van Ribs & Blues heeft laten weten dat de artiest zijn Europese tour heeft moeten afzeggen om gezondheidsredenen. De ervaren muzikant zou aanvankelijk op Pinksterzondag, 19 mei, op het podium in Raalte staan. In plaats van daarvan heeft de organisatie een “uitstekende vervanger gevonden.”

De vervanger van Popa Chubby is de Britse bluesgitarist Aynsley Lister en band. Lister is hiermee de afsluitende act op de Mainstage van het festival. Op dezelfde dag zullen onder meer Eric Steckel, Bertolf en Sean Webster optreden.

Lees verder: www.salland1.nl/blueslegende-popa-chubby-zegt-ribs-blues-af-jammer-maar-blij-met-uitstekende-vervanger

Bron: Salland1 / Benjamin Borgman / 14-5-2024

THE FORTUNATE SONS NAAR RIBS & BLUES!

Pinksterzaterdag start met de beste CCR tribute…….

Een tribute act zul je op Ribs & Blues niet gauw tegenkomen, onze boekers maken voor deze mannen graag een uitzondering........

Op zaterdag 18 mei, opent Ribs & Blues 2024 met The Fortunate Sons, de ‘lekkerste’ tribute act van Nederland die, inmiddels overal voor uitverkochte zalen, het beste van Creedence Clearwater Revival (CCR) laat zien en horen.

Door het SBS-programma THE TRIBUTE -Battle of the Bands – zijn Toon Eppink en zijn mannen wereldberoemd geworden in Nederland!
Daarmee zijn ze de ideale ‘opwarmer’ op de eerste avond van het Raalter festival met aansluitend optredens van rockdiva Anouk en afsluiter Jett Rebel.

Bron: Ribs&Blues / www.ribsenblues.nl

2E PINKSTERDAG OP ONZE DELTASTAGE THE BLUESBONES

Door de ziekte van Matt Long kan het optreden van Catfish helaas niet doorgaan.
The BluesBones staan als waardige vervangers op 2e Pinksterdag op de DeltaStage!
Deze sympathieke Zuiderburen waren al eerder te gast in Raalte en we zien ze heel graag terug!

www.ribsenblues.nl/nl/1143/the-bluesbones-vervanger-catfish

Bron: Ribs&Blues

NA PINKSTEREN WISSELING VAN DE WACHT BIJ RIBS&BLUES

RAALTE - Flinke wijzigingen bij het bestuur van Ribs & Blues. Na het komende festival tijdens Pinksteren doen vier van de huidige zeven bestuursleden een stapje terug. Ton Groot Beumer, voorzitter sinds 2001, draagt de voorzittershamer over aan Esther Vastenavond–Nijboer. Ook drie andere bestuursleden werken inmiddels een opvolger in. Penningmeester Dick Exel wordt opgevolgd door Nick Jonkman, Laurens Veldmaat (terrein en techniek) geeft het stokje over aan Arjan Halman en Frans Rouwenhoff (sponsoring en relatiebeheer) draagt zijn bestuurswerk over aan Lisa Ruiter (nu nog actief bij Friends of Ribs & Blues).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2024/03/na-pinksteren-wisseling-van-de-wacht-bij-ribs-blues

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 15-3-2024

LINE UP RIBS&BLUES 2024 COMPLEET

Met 5 nieuwe namen voor de Pinksterdagen en een extra surprise act op de zaterdagavond is het programma voor de 26e editie van Ribs & Blues in Raalte compleet! In totaal spelen 24 acts op de beide podia tijdens het 3-daagse roots-en bluesfestival dat zoals altijd wordt gehouden op De Domineeskamp in het centrum van Raalte.

Heb je nog geen kaarten? Bestel ze nog snel via onze website! www.ribsenblues.nl

Bron: Ribs&Blues / 14-3-2024


ANOUK EN JETT REBEL OP PINKSTERZATERDAG
10CC AFSLUITER OP MAANDAG

De 26e editie van Ribs & Blues gaat in het Pinksterweekend van 18 tm 20 mei plaatsvinden op het festivalterrein De Domineeskamp in centrum Raalte.
De boekers hebben hun werk nagenoeg afgerond en de line up belooft weer veel goeds!


Ribs & Blues opent op zaterdagavond met optredens van niemand minder dan de Haagse rockdiva ANOUKen multi- instrumentalist JETT REBEL. 
“Anouk stond al langer op onze verlanglijst maar ze is selectief in frequentie en locatie van haar weinige optredens. Het is heel mooi dat het dit jaar is gelukt om ze naar Raalte te krijgen,” aldus voorzitter Ton Groot Beumer. “We hopen op een volle bak, zeker met Jett Rebel en nog een nader aan te kondigen act op de zaterdag die we doorgaans iets anders programmeren dan de beide Pinksterdagen waarop specifieke roots & blues de boventoon voeren!”


Op Pinksterzondag 19 mei worden de roots -en bluesliefhebbers op hun wenken bediend met optredens van o.a. POPA CHUBBY, BARRELHOUSE (afscheidstour 50 jaar), SEAN WEBSTER, BERTOLF, PHILIP SAYCE, JAX HOLLOW, DAWN BROTHERS, AJ PLUG en ROBBERT DUIJF BAND.


Voor de Pinkstermaandag heeft Ribs & Blues met 10cc een prachtige uitsmijter vastgelegd.
De legendarische Britse band was ruim 10 jaar geleden ook te gast en maakte toen grote indruk met hun tijdloze repertoire voor elke muziekliefhebber. De band is wereldwijd goed voor 30 miljoen verkochte albums en is live niet te evenaren.


Verder moois op de maandag: De Amerikaanse gitarist ERIC STECKEL, CATFISH, ROBERT FINLEY, JAKE LA BOTZ, THE SEATSNIFFERS en NEAL FRANCIS.
De laatste vrije plekken worden op korte termijn ingevuld en aangekondigd.
Ribs & Blues vraagt sinds vorig jaar een bescheiden entree vanwege de enorm gestegen kosten die ook in de festivalwereld flink doorwerken.
Groot Beumer: “Zonder entree is de organisatie van ons evenement tegenwoordig onmogelijk, met onze relatief zeer lage ticketprijzen blijven we toekomstbestendig en behouden we dit unieke, door vrijwilligers georganiseerde, festival voor liefhebbers uit binnen-en buitenland!’
 
De TICKETVERKOOP is nu online via www.ribsenblues.nl

Bron: Ribs&Blues