NIEUWS NIEUWBOUW RAALTE 2019

Huurders nieuwbouw Heeten krijgen sleutel

HEETEN - Blije gezichten in Heeten toen vorige week woensdag de eerste huurders van de vier nieuwe buitengewoonthuiswoningen in de wijk Veldegge in Heeten de sleutel van hun energieneutrale woning kregen uit handen van Wethouder Wagenmans van de gemeente Raalte. Roy Lubbers en Maureen Schiphorst, beide Heetenaren, openden vol trots voor het eerst de voordeur van hun nieuwe woonplek.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/huurders-nieuwbouw-heeten-krijgen-sleutel

Bron: Salland Centraal / 29-12-2019

Feestelijk opening woongebouw De Werfhorst in Raalte

RAALTE - De appartementen in het voormalige kantoorgebouw de Werfhorst in het hartje van Raalte zijn afgelopen zaterdag 21 december opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Tijdens de opening spraken Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen en wethouder Wout Wagenmans over de behoefte aan woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens.

Met dit project draagt SallandWonen een steentje bij aan het realiseren van meer woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Doordat een bestaand gebouw is aangepast, is dit een voorbeeld van een duurzaam project. De woningen zijn gasloos en zeer goed geïsoleerd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/feestelijk-opening-woongebouw-de-werfhorst-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 22-12-2019

Opening de Werfhorst

Zaterdag 21 december is het verbouwde pand de Werfhorst feestelijk geopend. De Kerstman kreeg hulp van wethouder Wout Wagenmans en Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen, bij de openingshandeling.

Bron: VTV Sallandia / 21-12-2019

Aannemer betaalt gemeente Raalte 160.000 euro schadevergoeding na problemen nieuw zwembad

De gemeente Raalte en bouwbedrijf Vaessen hebben een akkoord bereikt over de schadeclaim die de gemeente had ingediend na de problemen bij de oplevering van het zwembad Tijenraan. De aannemer betaalt de gemeente 160.000 euro.

Vorig jaar werd het zwembad geopend, maar al snel waren er problemen. Zo kwam een meisje met haar haar vast te zitten in een kier tussen tegels van het bubbelbad. Ook liepen bezoekers verwondingen op aan voeten en benen door resten van tegels en cement.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/323162/Aannemer-betaalt-gemeente-Raalte-160-000-euro-schadevergoeding-na-problemen-nieuw-zwembad

Bron: RTV Oost / 19-12-2019

Foto: VTV Sallandia

Olster vleesbedrijf P. van Essen verhuist naar Raalte

OLST/RAALTE - Vleesbedrijf P. van Essen in Olst verhuist naar Raalte. Aan de Praamstraat 15 is het voormalige bedrijfscomplex van Pan Oston gekocht. De bedoeling is dat alle activiteiten van Olst naar Raalte worden verplaatst. Daarbij wordt gedacht aan april volgend jaar omdat er flink verbouwd moet worden.

Pan Oston opende in juli een nieuwgebouwd bedrijfspand aan de Hertzstraat 1, ook op het Raalter bedrijventerrein de Zegge. Het oude complex met een oppervlakte van circa 3.779 m² (verdeeld in 2.980 vierkante meter bedrijfsruimte en 799 vierkante meter kantoorruimte) aan de Praamstraat stond sindsdien te koop. Begin deze maand is het verkocht aan het Olster vleesbedrijf P. van Essen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/olster-vleesbedrijf-p-van-essen-verhuist-naar-raalte

Website: www.vleesbedrijf-vanessen.nl

Bron: Salland Centraal / 18-12-2019

Weer 14 huishoudens een nieuwe betaalbare woning

SallandWonen blijft werken aan goed wonen

De verbouwing van het woongebouw de Werfhorst aan de Botermakerstraat in Raalte is klaar. Waar eens een gedateerd kantoorgebouw stond, staat nu een prachtig appartementencomplex met 14 energieneutrale woningen. De appartementen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens van alle leeftijden. Het is een voorbeeld van een duurzaam project. De woningen zijn gasloos en zeer goed geïsoleerd.

Open Huis

Zaterdag 21 december om 10 uur wordt het verbouwde pand feestelijk geopend. De Kerstman helpt wethouder Wout Wagenmans en Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen, bij de openingshandeling. Aansluitend daaraan is er Open Huis tot 12.30 uur. Iedereen die het leuk vindt om te zien hoe het is om te wonen in een voormalig kantoorgebouw, kan dan een kijkje nemen in het gebouw. Voor koffie en thee en iets lekkers wordt gezorgd. En voor wie dit wil kan een ritje maken met de Kerstman op de arrenslee met twee paarden ervoor.

Later die dag krijgen de nieuwe huurders de sleutel van hun appartement in het hart van Raalte, dicht bij de winkels en andere voorzieningen. Er is veel belangstelling voor deze woningen.

www.salland1.nl/weer-14-huishoudens-een-nieuwe-betaalbare-woning

Bron: Salland1 / 12-12-2019

6 “buitengewoonthuiswoningen” aan de Haarstraat

De contracten zijn vorige week getekend. Aan de Haarstraat in Heino gaat Aannemersbedrijf Valk B.V. uit Daarle 6 “buitengewoonthuiswoningen” bouwen voor SallandWonen. Deze woningen zijn zeer geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/6-buitengewoonthuiswoningen-aan-de-haarstraat

Bron: Hoezo Heino / 11-12-2019

Huurwoningen en appartementen aan de Haarstraat in Heino

HEINO/RAALTE - Aannemersbedrijf Valk BV uit Daarle gaat aan de Haarstraat in Heino zes buitengewoonthuiswoningen bouwen voor SallandWonen.

Deze woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen. Er is rekening gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift. De deuren zijn breed en de hal is ruim voor het geval er een scootmobiel moet worden geplaatst.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/huurwoningen-en-appartementen-aan-de-haarstraat-in-heino

Website: www.sallandwonen.nl/onze-projecten
Bron: Salland Centraal / 11-12-2019

Verkabeling Raalte kan goedkoper dan gepland

Nog geen groen licht: ‘Misschien de situatie dat we andere domeinen belangrijker vinden’

RAALTE - De provincie Overijssel wil de helft van de gemeentelijke kosten voor het ondergronds brengen van het hoogspanningstracé in Raalte meebetalen. Daarnaast betaalt de gemeente Raalte mee aan het opstellen van een basisontwerp van netbeheerder TenneT om de verkabeling te combineren met een verzwaring van de stroomcapaciteit. Dat levert de gemeente een extra voordeel van dik 4,5 ton op. Het zijn voorlopige cijfers, maar de gemeentelijke kosten van de verkabeling komen daarmee op circa 550.000 euro.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/verkabeling-raalte-kan-goedkoper-dan-gepland

Bron: Salland Centraal / 5-12-2019

Raalter college akkoord met ontwerp Almelosestraat

RAALTE - De Almelosestraat in Raalte wordt in 2020 opnieuw ingericht. Het Raalter college heeft akkoord gegeven op het definitieve ontwerp. De gemeente pakt de verouderde riolering en opgaven op het gebied van verkeer, groen en levensloopbestendigheid tegelijk aan. De gemeente verwacht in het voorjaar van 2020 te kunnen starten met de werkzaamheden, zodat de Almelosestraat eind 2020 klaar is.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/raalter-college-akkoord-met-ontwerp-almelosestraat

Website: www.raalte.nl/herinrichting-almelosestraat

Bron: Salland Centraal / 3-12-2019

Voetgangersoversteekplaatsen in Heino en Raalte

RAALTE - De gemeente Raalte trekt in totaal 69.000 euro uit voor de aanleg van een aantal oversteekvoorzieningen in Raalte en Heino. Wat Raalte betreft, gaat het om de locaties Schapenstraat (bij de supermarkten), Varkensmarkt (bij Hotel de Zwaan) en Domineeskamp (tussen de twee grote parkeerplaatsen). Wat Heino betreft om een viertal locaties bij het rondje om de Nicolaaskerk. De aanpak van de drie locaties in Raalte kost in totaal 46.000 euro; die van de vier locaties in Heino in totaal 23.000 euro.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/voetgangersoversteekplaatsen-in-heino-en-raalte

Bron: Salland Centraal / 3-12-2019

Groen licht voor uitbreiding parkeerplaatsen bij stations Raalte en Heino

Er is een tekort aan parkeerplaatsen bij de stations in Heino en Raalte. Dit leidt tot klachten van omwonenden en trein- en busreizigers. Om de parkeerdruk te verlagen zijn er extra parkeerplaatsen nodig. Het gaat tot 2030 om 76 extra parkeerplaatsen in Raalte en 38 in Heino. Deze parkeerplaatsen komen er. In Heino starten de voorbereidingen dit jaar nog.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/groen-licht-voor-uitbreiding-parkeerplaatsen-bij-stations-raalte-en-heino

Bron: Hoezo Heino / 30-11-2019

Ontwerp herinrichting Almelosestraat bekend

De Almelosestraat moet een visitekaartje van Raalte worden. Deze belangrijke toegangsweg voor het centrum van Raalte wordt in 2020 opnieuw ingericht. Verouderde riolering en opgaven op het gebied van verkeer, groen en levensloopbestendigheid worden tegelijk aangepakt. Het college heeft akkoord gegeven op het definitieve ontwerp.

Lees verder: www.salland1.nl/ontwerp-herinrichting-almelosestraat-bekend

Bron: Salland1 / 28-11-2019

Ondergrondse hoogspanningsleidingen in Raalte stapje dichterbij

Al jaren wordt er over gepraat, maar nu lijkt het ondergronds leggen van hoogspanningsleidingen in bewoond gebied in Raalte dichterbij te komen. Nu de provincie en netwerkbeheerder TenneT mee willen betalen, gaat het de gemeente nog 550.000 euro kosten. Toch houdt ze een slag om de arm.

De gemeente wil de hoogspanningskabels in bewoond gebied de grond in, omdat er volgens de provincie signalen zijn dat het wonen onder of vlak bij de leidingen tot gezondheidsproblemen kan leiden. Ook in Almelo, Enschede en Deventer kampen ze met dit probleem.

Meebetalen

Raalte wil graag de leidingen ondergronds leggen, maar dat kost veel geld. Eerder werd al bekend dat de provincie en netwerkbeheerder TenneT willen meewerken aan het verplaatsen of ondergronds brengen van de hoogspanningsleidingen in de gemeente.

Hierdoor gaat het de gemeente nog ruim een half miljoen euro kosten. "Er zit schot in de zaak door de hulp van de provincie, maar het blijft een bak met geld", vertelt wethouder Wout Wagenmans. "Ook is nog maar de vraag wat voor eisen de provincie stelt voor de financiering."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322069/Ondergrondse-hoogspanningsleidingen-in-Raalte-stapje-dichterbij

Bron: RTV Oost / 28-11-2019

Foto: VTV Sallandia

Vernieuwde Kolkweg en Langeslag feestelijk heropend

LAAG ZUTHEM - De afgelopen maanden is er hard gewerkt in Laag Zuthem. Om de verkeersveiligheid te verbeteren is de inrichting van de Kolkweg en de Langeslag flink aangepakt. Zaterdag werden beide wegen feestelijk heropend.

Wethouder Jacques van Loevezijn verrichtte de officiële openingshandeling. De wethouder prees de inzet van het dorp: “De wens voor de herinrichting kwam vanuit het dorp zelf. Het is belangrijk dat inwoners van zich laten horen. De klankbordgroep en Plaatselijk Belang zijn dan ook van begin tot eind nauw betrokken geweest bij het proces. Samen zijn we erin geslaagd om Laag Zuthem op grootschalige wijze klaar te maken voor de toekomst.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/vernieuwde-kolkweg-en-langeslag-feestelijk-heropend

Bron: Salland Centraal / 26-11-2019

Steeds meer gemeenten kiezen voor eigen PFAS-norm

In navolging van de veertien Twentse gemeenten en gemeente Hardenberg, gaan de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Zwartewaterland een nieuwe PFAS-norm hanteren. Daardoor kunnen grondverwerkers en bouwers weer aan de slag.

Momenteel wordt er een aangescherpte PFAS-norm in Nederland gehanteerd van 0,1. Dit houdt in dat in één kilo grond maximaal 0,1 microgram PFAS mag zitten. PFAS is een verzamelnaam voor duizenden chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321970/Steeds-meer-gemeenten-kiezen-voor-eigen-PFAS-norm

Bron: RTV Oost / 25-11-2019

Tweede Kamer en minister benadrukken belang aanpak N35, wethouder Raalte tevreden

Wethouder Wout Wagenmans van Raalte gaat met een tevreden gevoel op weg naar huis, na het MIRT-overleg in Den Haag waar is gesproken over de aanpak van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. "Ik ben aangenaam verrast, met name omdat bijna alle fracties het over de N35 hadden en met nadruk hebben gezegd dat er wat gebeuren moet." Meerdere moties die de minister oproepen snel met een marsroute te komen, knopen door te hakken en geld te regelen zullen het positieve gevoel ongetwijfeld versterken.

Vorige week schreef de minister in een brief aan de Tweede Kamer dat de aanpak van de weg één tot drie jaar vertraging oploopt door de stikstofcrisis. Wagenmans was daarover niet te spreken. "Dit is heel triest. Het is gewoon een rampsituatie op de N35. Er staan levens op het spel."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321962/Tweede-Kamer-en-minister-benadrukken-belang-aanpak-N35-wethouder-Raalte-tevreden

Bron: RTV Oost / 25-11-2019

Sint en wethouder Van Loevezijn openen het ‘nieuwe’ Laag Zuthem

LAAG ZUTHEM - Wat kan Sint dit jaar de Zuthemers toch eens schenken? Het is namelijk best lastig om wat voor die mensen te bedenken. Sint heeft gehoord dat hij ze wel wat extra aandacht mag geven. Van maart tot en met november heeft het dorp op de kop gestaan. Zo zijn in opdracht van de gemeente de gas- en waterleidingen vervangen en is het riool en de bestrating onder handen genomen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/sint-en-wethouder-openen-het-nieuwe-laag-zuthem

Bron: Salland Centraal / 23-11-2019

Wethouder Raalte niet blij met vertraging aanpak N35: "Staan levens op het spel"

Wethouder Wagenmans van Raalte is niet te spreken over het feit dat de aanpak van de N35 tussen Nijverdal en Wierden misschien wel jaren vertraging oploopt. "Dit is heel triest. Het is gewoon een rampsituatie op de N35. Er staan levens op het spel."

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat schreef gisteren in een brief aan de Tweede Kamer dat de stikstofcrisis roet in het eten gooit. "Het is de Wet van Murphy een beetje. Misschien moeten er wel rigoureuze besluiten genomen worden. Dan moet je wel een beetje lef hebben", zegt Wagenmans.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321721/Wethouder-Raalte-niet-blij-met-vertraging-aanpak-N35-Staan-levens-op-het-spel

Bron: RTV Oost / 21-11-2019

Ondergronds brengen hoogspanningsleiding Raalte stuk dichterbij

RAALTE/ZWOLLE - Het Platform Kabelvrij Raalte is blij met het besluit van de provincie Overijssel om mee te werken aan een onderzoek naar het ondergronds brengen van hoogspanningsleidingen in de gemeenten Almelo, Enschede, Deventer en Raalte.

Voorwaarde daarbij is wel dat Provinciale Staten instemmen, dat de vier gemeenten goede plannen maken en ook de helft van de decentrale bijdrage voor hun rekening nemen. Een belangrijk besluit, zo stelt Willem Hulsman namens het Platform; “Ik heb er een glas op genomen, maar de beer is zeker nog niet geschoten. Dat is pas zover als de graafmachines er staan.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/ondergronds-brengen-hoogspanningsleiding-raalte-stuk-dichterbij

Bron: Salland Centraal / 13-11-2019

Ondernemers in Broekland willen vernieuwd bedrijfsterrein: ‘Bedrijven gaan op termijn vertrekken’

BROEKLAND - Ondernemers in Broekland luiden de noodklok. Volgens hen dreigt het bedrijventerrein in het dorp te verouderen en zijn er op dit moment geen uitbreidingsmogelijkheden. Hierdoor zouden groeiende ondernemingen moeten verhuizen en is voor geen starters geen plek. Een florerend bedrijventerrein is volgens de lokale ondernemers essentieel voor een kleine kern als Broekland.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/ondernemers-in-broekland-willen-vernieuwd-bedrijfsterrein-bedrijven-gaan-op-termijn-vertrekken

Bron: Salland Centraal / 9-11-2019

Omleidingen door werkzaamheden N35

REGIO - Vanwege asfalt- en maaiwerkzaamheden is de N35 tussen Zwolle en Nijverdal tussen vrijdag 8 en zaterdag 16 november in beide richtingen gefaseerd afgesloten. Verkeer moet in die periode rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/omleidingen-door-werkzaamheden-n35

Bron: Salland Centraal / 6-11-2019

Gaan de hoogspanningsleidingen in Almelo, Enschede, Deventer en Raalte eindelijk de grond in?

Hoogspanningsleidingen in de gemeenten Almelo, Enschede, Deventer en Raalte worden mogelijk ondergronds gebracht. De provincie Overijssel is hierover met de betrokken gemeenten in gesprek en wil medewerking verlenen als de gemeenten zelf het voortouw nemen en vijftig procent van de kosten dragen. Ook moeten de Provinciale Staten nog akkoord gaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320858/Gaan-de-hoogspanningsleidingen-in-Almelo-Enschede-Deventer-en-Raalte-eindelijk-de-grond-in

Bron: RTV Oost / 4-11-2019

D66 Raalte wil dat provincie Overijssel de N35 'koopt'

Maak als provincie de N35 jouw eigendom en bepaal zelf wat er mee gebeurt. Dat is de strekking van een betoog van Bert Terlouw van D66 Raalte.

"Het scheelt het Rijk een boel kosten en de provincie kan zelf doen wat ze wil en belooft", stelt Terlouw.

'Doel heiligt de middelen'

Hoe dat beheer over de rijksweg er precies uit moet komen te zien, laat Terlouw wel enigszins in het midden. "Dat zouden ze bij de provincie eens kunnen onderzoeken. Het doel heiligt de middelen. Het zou zomaar beter en goedkoper kunnen uitpakken."

Overigens zou een voorwaarde van Terlouw zijn dat de weg voor "0 euro" van de hand wordt gedaan door het Rijk.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320736/D66-Raalte-wil-dat-provincie-Overijssel-de-N35-koopt

Bron: RTV Oost / 1-11-2019

N35 tussen Zwolle en Nijverdal komende maand meerdere keren dicht

De N35 tussen Zwolle en Nijverdal wordt tussen 8 en 16 november meerdere keren afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan onderhoud aan én langs de weg uit.

Vanwege asfalt- en maaiwerkzaamheden is de N35 tussen Zwolle en Nijverdal in de eerste helft van november gefaseerd in beide richtingen afgesloten.

Tijdens de afsluitingen zijn er omleidingsroutes. Weggebruikers moeten dan rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd.

www.rtvoost.nl/nieuws/320664/N35-tussen-Zwolle-en-Nijverdal-komende-maand-meerdere-keren-dicht

Bron: RTV Oost / 31-10-2019

Open Huis en verbouwingsopruiming bij Sporthal Hoogerheyne

Bezoekers van de sportkantine Time-Out weten niet wat ze zien als ze hun vertrouwde sporthal en kantine binnenlopen. De afgelopen maanden is er flink verbouwd in de sporthal Hoogerheyne en vooral het Sportcafé Time-Out en de entree hebben een nieuwe uitstraling gekregen. Het plafond is onder meer vervangen, muren zijn gesaust, de verlichting heeft een nieuwe look gekregen en er is een verbindingswand gemaakt tussen de begane grond en de verdieping.

Aanstaande zaterdag en zondag houdt Sporthal Hoogerheyne een Open Huis waarbij iedereen een kijkje kan nemen. Op beide dagen wordt ook een verbouwingsopruiming gehouden. Je kunt dan voor een prikkie overtollige spullen kopen zoals wanddecoraties, meubels, koelkast, glazen, lampenkappen en tafelkleden. Het Open Huis is zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur en op zondag van 10.30 tot 13.00 uur.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/open-huis-en-verbouwingsopruiming-bij-sporthal-hoogerheyne

Website: www.hoogerheyne.nl
Bron: Hoezo Heino / 31-10-2019

'Raalte wordt harder getroffen door stikstof- en PFAS-crisis dan andere gemeenten'

De gemeente Raalte wordt harder door de stikstof- en PFAS-crisis getroffen dan andere gemeenten in ons land. Dat zegt wethouder Dennis Melenhorst een dag na de bouwprotesten op het Malieveld in Den Haag.

"Als we kijken naar de economische structuur van de gemeente Raalte zien we dat er veel werkgelegenheid is in de bouw- en agrosector. Dat betekent dat we door de problemen rondom stikstof en PFAS als gemeente harder worden geraakt. Daar maak ik me ernstig zorgen over."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320657/Raalte-wordt-harder-getroffen-door-stikstof-en-PFAS-crisis-dan-andere-gemeenten

Bron: RTV Oost / 31-10-2019

Omwonenden beoogde uitkijktorenlocatie Luttenberg voelen zich niet gehoord

LUTTENBERG - De plannen voor een uitkijktoren op de Luttenberg zijn niet bij alle inwoners goed gevallen. Enkele omwonenden zijn van mening dat de toren een inbreuk vormt op hun privacy en dat Stichting Luttenberg 700, die het initiatief voor de toren heeft genomen, niet luistert naar hun bezwaren. Zij hebben hun bezwaren kenbaar gemaakt bij de gemeente en schreven een brief. Hun namen zijn bekend bij de redactie. “Niemand in Nederland en in Luttenberg wil een uitkijktoren in de achtertuin.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/omwonenden-beoogde-uitkijktorenlocatie-luttenberg-voelen-zich-niet-gehoord

Bron: Salland Centraal / 26-10-2019

Rohda koopt grond van Raalte tegen gunstige voorwaarden

RAALTE - Rohda Raalte mag tegen gunstige voorwaarden een stuk grond kopen van de gemeente. Het Raalter college van B&W is daarmee akkoord.

De club heeft de grond, in totaal 324 vierkante meter, nodig in verband met de vernieuwbouw en uitbreiding van de verouderde clubaccommodatie. De vereniging betaalt de gemeente 3.500 euro. Rohda is al volledig eigenaar van het huidige clubhuis en de grond waarop dat staat.

De gemeente vindt het juridisch en praktisch niet wenselijk om de extra grond dan in erfpacht of opstal uit te geven. Dan zou een deel van het clubhuis op eigen verenigingsgrond komen te staan en het andere deel op gemeentegrond.

Als Rohda in de toekomst de grond weer wil verkopen, dient de club het perceel wel eerst weer aan te bieden aan de gemeente Raalte tegen dezelfde prijs en onder dezelfde voorwaarden als waarvoor Rohda de grond nu aankoopt.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/rohda-koopt-grond-van-raalte-tegen-gunstige-voorwaarden

Bron: Salland Centraal / 22-10-2019

Raalte bekijkt wat er mogelijk is met Dorpsstraat en Zwolseweg in Heino

RAALTE - Het Raalter college wil onderzoeken of het mogelijk en noodzakelijk is om de aanpak van de riolering en hemelwaterafvoer aan de Dorpsstraat en de Zwolseweg in Heino te combineren met de aanpak van de openbare ruimte in die straten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/raalte-bekijkt-wat-er-mogelijk-is-met-dorpsstraat-en-zwolseweg-heino

Bron: Salland Centraal / 9-10-2019

Informatiebijeenkomst uitbreiding bedrijventerrein Blankenfoort

Gemeente Raalte organiseert woensdag 9 oktober samen met Heino Aktief een informatiebijeenkomst over de uitbreiding van bedrijventerrein Blankenfoort in Heino. De gemeenteraad stemde onlangs in met de voorgenomen uitbreiding. Hiermee kan in de lokale behoefte aan extra bedrijfskavels worden voorzien.

De informatiebijeenkomst is opgedeeld in twee delen. Tijdens het eerste algemene deel staan de huidige stand van zaken en het te doorlopen proces centraal. Wethouder Wout Wagenmans: “Hierbij is er oog voor alle betrokkenen. We komen graag samen tot een concreet plan. Ondernemers, de omgeving en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.”

Het tweede deel richt zich op de ondernemers die via ondernemersvereniging Heino Aktief hebben aangegeven belangstelling voor een kavel te hebben.

 

Datum: 9 oktober 2019

Tijd: 19.30 uur

Locatie: Bij Ne9eN (Canadastraat 9, Heino)

Lees verder: www.hoezoheino.nl/informatiebijeenkomst-uitbreiding-bedrijventerrein-blankenfoort

Bron: Hoezo Heino / 3-10-2019

Raalte wil meewerken aan uitbreidingsplannen Top Fit Salland

RAALTE - Het Raalter college is bereid om mee te werken aan een principeverzoek van sportschool Top Fit Salland om een nieuw bijgebouw neer te zetten bij haar locatie aan de Blikweg 2 in Luttenberg. Het nieuwe gebouw moet een oppervlakte krijgen van 235 vierkante meter. Op dit moment huurt de sportschool nog een extra ruimte aan de Hellendoornseweg 88. De wens is om alle sportactiviteiten op eigen perceel aan te bieden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/raalte-wil-meewerken-aan-uitbreidingsplannen-top-fit-salland

Bron: Salland Centraal / 28-9-2019

Woningen op locatie sociaal gebouw Marktstraat Heino

RAALTE - Het gebouw aan de Marktstraat 27-29 in Heino zal plaats maken voor een twee-onder-een-kapwoning. De gemeente Raalte is akkoord met de hiervoor benodigde bestemmingsplanwijziging. Het ontwerp ligt voor een periode van zes weken ter inzage.

In het gebouw waren jarenlang maatschappelijk-sociale functies gevestigd. Het staat nu echter grotendeels leeg, waardoor de kwaliteit van het pand achteruit gaat. Daarom wil de eigenaar er een andere functie aan geven. Woningbouw ligt het meest voor de hand.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/woningen-op-locatie-sociaal-gebouw-marktstraat-heino

Bron: Salland Centraal / 24-9-2019

Raalte wil meewerken aan zonneweide Wijheseweg

Aantal omwonenden en provincie nog niet helemaal overstag voor plannen van Endona

RAALTE - Het Raalter college van B&W wil meewerken aan de realisatie van een kleinschalige zonneweide aan de Wijheseweg. Het zonneveld, een initiatief van de Heetense Energie Coöperatie Endona, moet een oppervlakte krijgen van circa 1,8 hectare en komt vlakbij Raalte-dorp (vanuit de BK-straat gezien de Wijheseweg op en daarna ter hoogte van de afslag naar de Hogeweg links). Endona krijgt van de gemeente toestemming om voor een periode van maximaal 25 jaar af te wijken van de agrarische bestemming van het perceel.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/raalte-wil-meewerken-aan-zonneweide-wijheseweg

Website: www.endona.nl

Bron: Salland Centraal / 21-9-2019

‘Westdorp nog lang niet van het gas af’

Wijkbewoners in klankbordgroep verwachten dat het allemaal niet zo’n vaart gaat lopen

RAALTE - De gemeente Raalte is in de wijk Westdorp een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van aardgasvrij wonen. Betekent dit dat de bewoners nu direct hun kookplaat moeten vervangen door inductie? “Nee, zover is het zeker nog niet”, is het resolute antwoord van Marcel Ruiter en Martijn Kleverkamp. Zij zijn bewoners van de wijk en zitten in de klankbordgroep, waarvan ook SallandWonen deel uitmaakt.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/westdorp-nog-lang-niet-van-het-gas-af

Bron: Salland Centraal / 14-9-2019

College Raalte opteert voor woningbouw aan Luttenbergerweg

RAALTE - Het Raalter college opteert voor het terrein aan de Luttenbergerweg als locatie voor toekomstige woningbouw in Luttenberg. Er waren drie locaties in beeld; naast het perceel aan de Luttenbergerweg (in de hoek met de Heuvelweg) ook terreinen aan de Lemelerweg en de Elskampweg. Een uitgebreide locatiestudie en de input van de inwoners hebben tot het advies geleid om nieuwe woningen te bouwen aan de Luttenbergerweg.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/college-raalte-opteert-voor-woningbouw-aan-luttenbergerweg

Website: www.raalte.nl/woningbouw-luttenberg
Bron: Salland Centraal / 12-9-2019

Laatste deel renovatie Angeli Custodes dit najaar van start

RAALTE - Dit najaar start het laatste deel van de renovatie van woonzorglocatie ZGR Angeli Custodes in Raalte. In samenwerking met Vechtdal Wonen en het bouwteam onder leiding van Bouwbedrijf Gebr. Meijer wordt de rechtervleugel vanaf de voorzijde van het pand onder handen genomen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/laatste-deel-renovatie-angeli-custodes-dit-najaar-van-start

Bron: Salland Centraal / 10-9-2019

CDA wil herinrichting Zwolseweg en Dorpsstraat Heino

HEINO - “De Zwolseweg en de Dorpsstraat in Heino verdienen een grondige aanpak”, aldus Jeroen Neimeijer, fractielid van het CDA. Hij heeft hierover een brief geschreven aan het college. De riolering en de hemelwaterafvoer zijn aan vervanging toe en Neimeijer wil dat de inrichting boven die grond dan meteen wordt meegenomen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/cda-raalte-wil-herinrichting-zwolseweg-en-dorpsstraat-heino

Bron: Salland Centraal / 10-9-2019

Rohda krijgt lening voor vernieuwbouw clubaccommodatie

RAALTE - Rohda Raalte mag een lening van 620.000 euro tegemoet zien van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Het Raalter college is daarmee akkoord. Het geld is bedoeld voor de vernieuwbouw van de verouderde clubaccommodatie. Rohda heeft daarvoor vijf ton extra nodig.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/rohda-krijgt-lening-voor-vernieuwbouw-clubaccommodatie

Bron: Salland Centraal / 6-9-2019

CDA wil dat Heino een nieuwe entree krijgt

CDA Raalte wil dat twee belangrijke toegangswegen van Heino op de schop gaan. “De Zwolseweg en de Dorpsstraat verdienen een grondige aanpak,” vindt raadslid Jeroen Neimeijer.

Volgens de partij zijn riolering en hemelwaterafvoer aan vervanging toe en is dat een mooie kans om ook het uiterlijk van de entree van het dorp aan te pakken.

“Ik hoor regelmatig mensen klagen over de staat van het fietspad en de stoep,” stelt Neimeijer. De partij wil dat bij de aanpak ook meteen de regenwaterafvoer en riool van elkaar losgekoppeld worden. “Liever een keer goed, dan twee keer openbreken.”

www.rtvoost.nl/nieuws/317936/CDA-wil-dat-Heino-een-nieuwe-entree-krijgt

Bron: RTV Oost / 5-9-2019

Raalter college akkoord met bestemmingsplan Hartkamplocatie

RAALTE - Het Raalter college is akkoord met het bestemmingsplan van de Hartkamplocatie in Raalte. Tegen het bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

“Mede door het intensieve participatieproces dat is doorlopen met buurtbewoners”, zo stelt de gemeente. De raad moet nog wel zijn fiat geven.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/raalter-college-akkoord-met-bestemmingsplan-hartkamplocatie

Bron: Salland Centraal / 4-9-2019

SallandWonen flink aan de slag in de regio

RAALTE - SallandWonen is momenteel op meerdere plekken bezig met het (ver)bouwen en/of renoveren van woningen. De woningcorporatie richt zich met name op de bouw van meer woningen die geschikt zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens. SallandWonen maakt daarnaast ook bestaande woningen energiezuiniger en comfortabeler.

“Na de bouwvakvakantie gaat Aannemersbedrijf Valk verder met de verbouw van het voormalige kantoorpand ‘De Werfhorst’ in Raalte”, vertelt directeur-bestuurder Marijke Kool. “Daar komen veertien energieneutrale huurappartementen dicht bij winkels en andere voorzieningen. De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. In oktober 2019 biedt SallandWonen de appartementen te huur aan via het woningaanbod op de website en facebook.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/sallandwonen-flink-aan-de-slag-in-de-regio

Website: www.sallandwonen.nl/onze-projecten

Bron: Salland Centraal / 28-8-2019

Appartementencomplex De Kloostermanshof plaatst 80 zonnepanelen

De bewoners van het appartementencomplex De Kloostermanshof zijn extra blij met deze zonnige dagen. Want de tachtig nieuwe zonnepanelen, die vorige week op de twee daken zijn aangebracht, leveren nu al kilowatturen op.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/appartementencomplex-de-kloostermanshof-plaatst-80-zonnepanelen

Bron: Hoezo Heino / 26-8-2019

Schoolstraat op dinsdag deels dicht

RAALTE - De Schoolstraat in Raalte is dinsdag 20 augustus deels afgesloten voor het verkeer. Het betreft het deel van de inrit naar het Chinese restaurant tot het kruispunt bij Zwakenberg. Dit in verband met werkzaamheden bij Booijink Veevoeders, waar de silo wordt aangepast. Het verkeer wordt omgeleid via de Kerkstraat (langs het spoor en het kanaal) om via die kant het centrum in te komen. Er worden twee verkeersregelaars ingezet. De winkeliers zijn wel bereikbaar voor de bevoorrading. De route voor laden en lossen is via de Kerkstraat.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/schoolstraat-op-dinsdag-deels-dicht

Bron: Salland Centraal / 17-8-2019

Open middag Endona bij Energiepark Heeten

HEETEN - Energie Coöperatie Endona houdt op zaterdag 24 augustus een open middag bij haar Energiepark Heeten. Alle energieklanten, participanten en geïnteresseerden zijn welkom. Het Energiepark Heeten is bijna een jaar operationeel. Een succes voor de groep Heetenaren die zich had vastgebeten in het plan om het dorp te voorzien van lokale, duurzame energie. Nu, een jaar later, is er al 2.000.000.000 kWh aan stroom opgewekt. Een goed moment voor een open middag, zo concludeert Endona.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/open-middag-endona-bij-energiepark-heeten

Website: www.endona.nl
Bron: Salland Centraal / 15-8-2019

Vanavond om zes uur is het zover: de N35 gaat weer open

De N35 tussen Raalte en Wierden gaat vanavond om zes uur weer open. Althans, als het weer geen roet in het eten gooit.

Als de hekken van de weg zijn gehaald en de verkeersregelaars weg zijn, zijn de parallelwegen en hoofdrijbaan weer open. In de avond zal BAM Infra de omleidingsborden en tekstkarren weghalen of omdraaien.

Eigenlijk zou de N35 maandagochtend pas weer open zijn, maar de werkzaamheden verliepen sneller dan gedacht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/316508/Vanavond-om-zes-uur-is-het-zover-de-N35-gaat-weer-open

Bron: RTV Oost / 2-8-2019

N35 mogelijk eind deze week al open na werkzaamheden

De werkzaamheden aan de N35 tussen Mariënheem en Wierden verlopen dusdanig voorspoedig dat de weg mogelijk vrijdagmiddag al open gaat. Alleen langdurige regenval kan nog roet in het eten gooien, in dat geval gaat de weg zaterdagmiddag open.

Eigenlijk zou de N35 aankomende maandagochtend om zes uur open gaan voor verkeer. BAM laat weten dat de werkzaamheden sneller verlopen dan gepland.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/316342/N35-mogelijk-eind-deze-week-al-open-na-werkzaamheden

Bron: RTV Oost / 30-7-2019

Raalte verwacht tekort bij ontwikkeling nieuw bedrijventerrein Heino

RAALTE - De gemeente Raalte gaat zelf de kavels voor het nieuwe deel van het bedrijventerrein in Heino uitgeven. Dat heeft het Raalter college van B&W besloten. De gemeente moet de benodigde grond eerst nog wel verkrijgen. Ingezet wordt op gronden die aan het bestaande bedrijventerrein Blankenfoort grenzen. Die zijn allemaal in particulier bezit. Op basis van een eerste globale financiële verkenning houdt de gemeente rekening met een exploitatietekort van circa 700.000 euro.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/raalte-verwacht-tekort-bij-ontwikkeling-nieuw-bedrijventerrein-heino

Bron: Salland Centraal / 20-7-2019

Raalte wil woningbouw op locatie Marissink in Nieuw Heeten

RAALTE - De gemeente Raalte gaat samen met PB Nieuw Heeten verschillende scenario’s uitwerken voor woningbouw op de locatie Marissink. Daarbij hoort ook een enquête naar de woningbehoefte in het dorp. Die is te vinden op www.nieuwheeten-online.nl.

De locatie Marissink (aan de Scholtensstraat/Raalterweg) is in totaal 2,4 ha groot en bestaat op dit moment uit grasland. De grond biedt ruimte voor circa vijftig woningen, maar de gemeente denkt voor de komende tien jaar aan tien woningen genoeg te hebben.

Nu de locatie Timmermanshuis in ontwikkeling is en de verkoop van de woningen op de locatie Erve Hutten (van de 22 woningen zijn er nog vijf beschikbaar) voorspoedig verloopt, is er geen locatie meer beschikbaar voor de toekomstige woningbehoefte van Nieuw Heeten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/raalte-wil-woningbouw-op-locatie-marissink-in-nieuw-heeten

Website: www.nieuwheeten-online.nl

Bron: Salland Centraal / 16-7-2019

N35 tussen Mariënheem en Nijverdal komende weken dicht: "Hinder niet te voorkomen"

Vanaf vandaag kun je tussen Mariënheem en Nijverdal niet via de N35 rijden. Rijkswaterstaat is op dat stuk van de weg vanochtend rond zeven uur aan werkzaamheden begonnen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315703/N35-tussen-Marienheem-en-Nijverdal-komende-weken-dicht-Hinder-niet-te-voorkomen

Bron: RTV Oost / 15-7-2019

Rob Aa koopt De Joetse

RAALTE - Rob Aa heeft De Joetse gekocht van de gemeente Raalte. Met de aankoop van het voormalige sociaal-culturele centrum in Raalte is een bedrag gemoeid van 262.300 euro. De Joetse stond al enige tijd leeg. Aa wil de verschillende ruimtes in het gebouw verhuren als kantoorruimte. Daarvoor heeft hij toestemming gekregen van de gemeente. De verkoopakte zal waarschijnlijk in het najaar de notaris passeren.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/rob-aa-koopt-de-joetse

Bron: Salland Centraal / 14-7-2019

Let op! N35 tussen Nijverdal en Mariënheem komende tijd afgesloten

Wil je de komende tijd via de N35 naar je eindbestemming? Let dan even goed op, want vanaf morgen is tussen Mariënheem en Nijverdal de weg in beide richtingen afgesloten.

Morgen beginnen namelijk de werkzaamheden op het traject tussen Mariënheem en Nijverdal. Als alles volgens plan verloopt, is de weg vanaf maandag 5 augustus weer open.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315643/Let-op-N35-tussen-Nijverdal-en-Marienheem-komende-tijd-afgesloten

Bron: RTV Oost / 14-7-2019

Nieuwbouw huurwoningen in Heeten van start

RAALTE/HEETEN - Donderdag 4 juli is het startschot gegeven voor de bouw van vier nieuwe huurwoningen in het nieuwbouwplan De Veldegge in Heeten. Wethouder Wout Wagenmans, Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk en Marijke Kool van SallandWonen legden gezamenlijk de eerste steen van het blok van vier zogenaamde ‘buitengewoonthuiswoningen’.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/nieuwbouw-huurwoningen-in-heeten-van-start-2

Bron: Salland Centraal / 14-7-2019

Vanaf maandag ernstige hinder N35 tussen Raalte en Wierden

RAALTE - Van maandag 15 juli 06.00 uur tot maandag 5 augustus 06.00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de N35 tussen Raalte en Wierden. In deze periode is steeds een deel van de N35 tussen Raalte en Wierden afgesloten voor het verkeer in beide richtingen. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio’s Twente en Salland.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/vanaf-maandag-ernstige-hinder-n35-tussen-raalte-en-wierden

Website: www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl
Bron: Salland Centraal / 12-7-2019

ProRail test bij Heino met duurzaam spoor

HEINO - Dwarsliggers die duurzaam zijn, bij de productie minder CO2 uitstoten dan de huidige betonnen dwarsliggers en die minder geluid en trillingen veroorzaken. Daarmee test ProRail vanaf vandaag bij Heino.

De dwarsliggers zijn gemaakt van materialen die ProRail nog niet eerder toepaste. Ze zijn door aannemer Swietelsky tussen Zwolle en Heino in het spoor gelegd en eerder vandaag reed de eerste trein eroverheen.

De dwarsliggers zijn gekozen na een zorgvuldige selectie en ze voldoen aan veiligheidscriteria. Ze worden twee jaar intensief geïnspecteerd en er wordt gemeten hoeveel geluid en trillingen ze voortbrengen. Op termijn wil ProRail sensoren op de dwarsliggers plaatsen om nog veel meer gegevens te verzamelen. Een van de leveranciers heeft zelf al sensoren geplaatst op zijn dwarsliggers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/prorail-test-bij-heino-met-duurzaam-spoor

 

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

Bron: ProRail

Nieuwbouw huurwoningen in Heeten van start

HEETEN - Donderdag 4 juli werd het startschot gegeven voor de bouw van vier nieuwe huurwoningen in het nieuwbouwplan De Veldegge in Heeten. Wethouder Wout Wagenmans, Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk en Marijke Kool van SallandWonen legden gezamenlijk de eerste steen van het blok van vier buitengewoonthuiswoningen.

Inwoners van Heeten hebben voorrang bij de toewijzing van deze woningen. De woningen worden in december van dit jaar opgeleverd en verhuurd. De huurprijzen variëren van 607 tot 648 euro.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/nieuwbouw-huurwoningen-in-heeten-van-start

Bron: Salland Centraal / 4-7-2019

Vijf patiowoningen in plaats van zorgappartementen op IJsselgouwe

RAALTE - Projectontwikkelaar Vazet mag van de gemeente Raalte vijf levensloopbestendige patiowoningen realiseren op plan IJsselgouwe in Heeten. Aanvankelijk was het de bedoeling om op de locatie van deze woningen 24 zorgappartementen te realiseren. Dat zou gebeuren in samenwerking met Zozijn. Dat is echter niet gelukt. Ook slaagde Vazet er niet in om deze appartementen weg te zetten in de markt. Begin dit jaar heeft de ontwikkelaar daarom aan de gemeente gevraagd om de bestemming om te zetten naar woningen. De gemeente heeft toegezegd daaraan mee te werken. De gemeente stelt dat er op dit moment vraag is naar levensloopbestendige grondgebonden woningen en verwacht dat die vraag in de toekomst groter zal worden. In de nieuwbouwprogrammering van Heeten is dit type volgens het college onvoldoende opgenomen.

www.sallandcentraal.nl/2019/06/vijf-patiowoningen-in-plaats-van-zorgappartementen-op-ijsselgouwe

Bron: Salland Centraal / 29-6-2019

250.000 extra voor aanpak Zwarteweg

RAALTE - De gemeente Raalte trekt 250.000 euro extra uit voor de aanpak van de Zwarteweg in Nieuw Heeten. Dit nadat geconstateerd was dat de asfaltconstructie (verschillende bodemlagen onder de asfaltlaag die fungeren als ‘fundering’) niet meer voldoet. Raalte wil tegelijkertijd ook de riolering aanpakken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/250-000-extra-voor-aanpak-zwarteweg

Bron: Salland Centraal / 29-6-2019

"Maak meer haast met uitvoeren van verbreding N35"

De regering moet meer haast maken met het uitvoeren van de plannen voor het 2x2-baans maken van de N35. PVV, VVD en CDA dienen dinsdag in de Tweede Kamer een motie in die de minister dwingt meer haast te maken met die plannen. Een motie die volgens PVV-Kamerlid Roy van Aalst, één van de indieners, kan rekenen op een een meerderheid.
 
Van Aalst denkt dat de timing voor de motie goed is. "Er is een nieuw provinciebestuur in Overijssel. Dit is het moment om de regering en de provincie met elkaar aan tafel te krijgen."
 
 
Bron: RTV Oost / 21-6-2019

Plannen Franciscushof-Zuid – Tweede informatiebijeenkomst

RAALTE - Op woensdag 3 juli presenteert de gemeente, tijdens een tweede informatiebijeenkomst, een nieuw conceptplan voor Franciscushof-Zuid in Raalte. Aanleiding is het inmiddels verouderde bestaande plan. Eerder werden de wensen en behoeftes van betrokkenen opgehaald. Deze input en de huidige manier van bouwen vormen de uitgangspunten voor het ontwikkelde conceptplan. Tijdens de eerste informatiebijeenkomst in april stonden een aantal scenario’s en denkrichtingen centraal. Betrokkenen konden ideeën aandragen en behoeftes en wensen kenbaar maken. Dit leidde tot een nieuw stedenbouwkundig conceptplan. De gemeente presenteert dit plan op woensdag 3 juli in het HOFtheater in Raalte. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom. Het programma start om 19.30 uur. Aanmelden kan via anja.hondeveld@raalte.nl.
 
 
Bron: Salland Centraal / 20-6-2019

Plannen voor kapel op oude Heemkerkhof bij Raalte

“Er is behoefte om kaarsje op te steken”
 
RAALTE - Een spontaan idee dat snel moet leiden tot de bouw van een kleine kapel op het oude Heemkerkhof aan de Assendorperweg net buiten Raalte. Zo omschrijven de zeven initiatiefnemers hun plannen voor deze vroegere begraafplaats voor de katholieken van Raalte en Assendorp (Mariënheem). De bouwaanvraag ligt inmiddels bij de gemeente Raalte.
 
 
Bron: Salland Centraal / 19-6-2019

Heino wil grotere recreatiefunctie centrum

RAALTE - Het projectteam dat zich bezighoudt met de centrumontwikkeling van Heino wil dat Heino ook een aantrekkelijk recreantendorp wordt. Dit naast de functie van ‘boodschappendorp’. Dat is een van de aanbevelingen die voortvloeien uit de visie Centrumontwikkeling die het projectteam heeft opgesteld.
 
“Heino heeft het qua centrum voor 75 procent heel aardig voor elkaar, maar her en der heeft het nog kwalitatieve versterking nodig”, zo concludeert het projectteam. Wat de boodschappenfunctie betreft, zet het team in op een compacter winkelgebied en verbetering van de sfeer en de verkeersveiligheid.
 
Voor de ontwikkeling van de recreatiefunctie wil de projectgroep zich onder andere aansluiten bij de door Marketing Salland in ontwikkeling zijnde ‘Slingers van Salland’, vijf fietsroutes van in totaal 200 kilometer die de dorpen in Salland thematisch verbinden. Dennis Melenhorst, wethouder Economische Zaken van de gemeente Raalte, is blij met de visie. “Het projectteam heeft mooi werk afgeleverd. De stip aan de horizon is gezet, nu op naar de uitvoering.”
 
 
Bron: Salland Centraal / 19-6-2019

Raalte ziet vooral kansen voor kleinere zonneparken

RAALTE - Bij aanvragen voor zonneparken in de gemeente Raalte tot twee hectare beslist het college van B&W; bij aanvragen voor grotere projecten de raad. Dat is één van de richtlijnen die het Raalter college wil aanhouden voor de aanleg van zonneparken in het buitengebied. Wethouder Frank Niens laat weten dat er op dit moment zeven aanvragen liggen voor zonneparken groter dan twee hectare. Het college zegt echter vooral in te zetten op kleinere zonneparken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/raalte-ziet-vooral-kansen-voor-kleinere-zonneparken

Bron: Salland Centraal / 19-6-2019

N35 maand op de schop tussen Wierden en Raalte: zware overlast verwacht

De N35 tussen Raalte en Wierden wordt deze zomer op verschillende delen afgesloten. Ook de parallelweg gaat op de schop. Rijkswaterstaat waarschuwt voor vertragingen en drukte op de omleidingsroutes. Tussen 1 juli en 5 augustus is steeds een deel van de weg afgesloten voor verkeer.

Het asfalt wordt vervangen door geluiddempend asfalt. Ook worden er glasbolreflectoren in de weg en reflectorschildjes en paaltjes in de berm geplaatst. Hierdoor moet de scheiding tussen rijbaan duidelijker worden en moet voorkomen worden dat weggebruikers via de berm naar de parallelweg rijden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/314348/N35-maand-op-de-schop-tussen-Wierden-en-Raalte-zware-overlast-verwacht

Bron: RTV Oost / 19-6-2019

Toestemming voor uitbreiding bedrijvenpark Heino

HEINO - Burgemeester en wethouders van Raalte hebben overeenstemming bereikt met het gemeentelijk samenwerkingsverband West-Overijssel, om het bedrijvenpark Blankenvoort Heino met 3,5 hectare uit te breiden. Alleen de Raalter gemeenteraad moet nog instemmen, echter dit lijkt een formaliteit. Bram Steijn, voorzitter van de ondernemersvereniging Heino Aktief is wel optimistisch maar zegt hierover: “We juichen pas echt, als alles met handtekeningen bekrachtigd is. Wethouder Wagemans is eveneens opgetogen: “Het is niet alleen een mooie stap voor Heino en de gehele gemeente, maar ook voor de gezamenlijke versterking van de regionale economie.”
 
Op het moment de gemeenteraad er een klap op geeft, volgt het aanpassen van het bestemmingsplan en het verwerven van de grond. Tot op heden lijkt alles op groen licht te staan. Op woensdag 19 juni zal het, nu nog mondelinge akkoord, ondertekend worden.
 
 
Bron: Salland Centraal / 14-6-2019

Herinrichting Almelosestraat – 2e inloopbijeenkomst

RAALTE - Als het aan de gemeente Raalte ligt wordt de Almelosestraat het visitekaartje van Raalte. De toegangsweg voor het centrum van Raalte wordt volgens de plannen begin 2020 opnieuw ingericht. Verouderde riolering en opgaven op het gebied van verkeer, groen en levensloopbestendigheid worden zo tegelijk aangepakt. Op woensdag 12 juni organiseert de gemeente een tweede inloopbijeenkomst.

Tijdens de eerste inloopbijeenkomst in september 2018 deelde de gemeente de eerste plannen. Iedereen kon hierop reageren. Inmiddels zijn de binnengekomen reacties in overleg met de klankbordgroep, bestaande uit inwoners van de Almelosestraat, verwerkt in een laatste voorontwerp. Medewerkers van de gemeente lichten dit ontwerp tijdens de inloopbijeenkomst graag persoonlijk toe. Ook is de gemeente benieuwd naar de reacties op het ontwerp en is er ruimte voor het stellen van vragen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/herinrichting-almelosestraat-2e-inloopbijeenkomst

Bron: Salland Centraal / 7-6-2019

Laag Zuthem afgesloten voor alle doorgaand verkeer naar Heino

LAAG ZUTHEM - Vanaf maandag 3 juni is Laag Zuthem afgesloten voor alle doorgaand verkeer via Den Aelerdink, de Zuthemerweg van en naar Heino. Ook fietsers die via de Molenweg langs de wetering komen moeten rekening houden met omleidingen en langere reistijd.
 
De gemeente Raalte renoveert het rioleringsstelsel in de Kolkweg en de Langeslag in het dorp. Verder worden de straten heringericht zodat de verkeersveiligheid toeneemt en sluipverkeer wordt ontmoedigd. De werkzaamheden worden in acht fases uitgevoerd, waarbij er elke keer andere stremmingen zijn. Deze worden met omleidingsroutes aangegeven. De werkzaamheden gaan tot en met eind oktober duren.
 
Fietsers komend uit de richting Heino langs de wetering worden vanaf maandag ter hoogte van de Colckhof, fietsknooppunt 15 omgeleid naar knooppunt 7 en kunnen vanaf daar richting Zwolle vervolgen.
 
 
Bron: Salland Centraal / 2-6-2019

Raalte trekt knip voor vervuilde grond bedrijventerrein De Zegge

De gemeente Raalte trekt 95.000 euro extra uit voor het bouwrijp maken van grond die bestemd is voor uitbreiding van bedrijventerrein De Zegge. In stortgaten op het perceel aan de Heesweg zijn puin en asbestdeeltjes gevonden.

Op de plek waar de vervuiling is gevonden, stond vroeger een pluimveehouderij. Toen de gemeente de grond kocht, werd al rekening gehouden met vervuiling in de grond.

In de grond werden tien stortgaten gevonden. In totaal werd er ongeveer 5.000 kuub vervuilde grond afgevoerd.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/313392/Raalte-trekt-knip-voor-vervuilde-grond-bedrijventerrein-De-Zegge

Website: www.dezegge7.nl
Bron: RTV Oost / 31-5-2019

Roelofsen Carrosseriebouw in Raalte koopt 2,2 hectare grond op De Zegge VII

RAALTE - Het huidige pand van Roelofsen Carrosseriebouw aan de Heesweg biedt momenteel te weinig ruimte om de werkzaamheden uit te voeren en het productieproces verder te optimaliseren. Daarom tekende directeur/eigenaar Jonny Roelofsen voor de aankoop van 2,2 hectare grond op De Zegge VII.

Bij Roelofsen werken circa 85 medewerkers. Een groot deel daarvan komt uit Raalte. “Voor ons stond dan ook vast dat we als bedrijf in Raalte zouden blijven”, geeft Jonny aan. “Onze nieuwe locatie op De Zegge VII biedt voldoende ruimte voor de toekomst. Zo hebben we plannen voor een truckwash voor onze eigen vrachtwagens. Deze worden nu nog handmatig schoongemaakt.” Het grootste gedeelte van de trucks wordt gebouwd voor klanten in paardensport en deze klanten bevinden zich in heel Europa en soms daarbuiten.

Wethouder Wout Wagenmans zegt dat het goed is om te zien dat een toonaangevend, internationaal bedrijf als Roelofsen groeit en er bewust voor kiest om zich in Raalte verder te ontwikkelen.

www.sallandcentraal.nl/2019/05/roelofsen-carrosseriebouw-in-raalte-koopt-22-hectare-grond-op-de-zegge-vii

Website: www.roelofsen.eu

Bron: Salland Centraal / 30-5-2019

Werkzaamheden in Laag Zuthem gaan volgende week van start

LAAG ZUTHEM - De verkeersveiligheid in Laag Zuthem laat te wensen over. Daarom start Sallandse Wegenbouw komende week in opdracht van de gemeente Raalte met de aanpak van de Kolkweg en de Langeslag. Tegelijk worden andere aanpassingen gedaan om de leefbaarheid, duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en levensloopbestendig wonen te verbeteren. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind 2019 afgerond. De planning is besproken met de gemeente en de klankbordgroep.
 
Vanaf maandag 3 juni is de Kolkweg afgesloten voor doorgaand verkeer en worden omleidingsroutes uitgezet. Vervolgens gaat Sallandse Wegenbouw aan de slag met het afkoppelen van het regenwater van de bestaande riolering. Die wordt dus vervangen door een gescheiden stelsel. Dat zorgt ervoor dat regenwater niet meer samen met het vieze water in het riool terechtkomt.
 
Op enkele plaatsen in de berm wordt verharding aangebracht. Dit maakt het voor landbouwvoertuigen gemakkelijker om even aan de kant in te gaan en een auto te laten passeren. In samenwerking met een landschapsarchitect is gezorgd voor een groene invulling van de entrees én mooie doorkijkjes. Ook wordt toegewerkt naar een levensloopbestendige openbare ruimte. Denk aan rolstoelvriendelijke voetpaden en oversteken.
 
Gefaseerde aanpak
Er is bewust gekozen voor een gefaseerde aanpak van het project, ten gunste van de bereikbaarheid. Na de werkzaamheden aan de Kolkweg volgt de aanpak van de Langeslag. Op de hoogte blijven van het project? Via de website www.raalte.nl/laagzuthem2019 kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de nieuwsbrief.
 
 
Bron: Salland Centraal / 24-5-2019

Sneller naar een vergunning om te bouwen in de gemeente Raalte

REGIO - Goed nieuws voor mensen met bouwplannen. Een omgevingsvergunning aanvragen om te bouwen gaat in de gemeente Raalte sinds een paar maanden een stuk sneller. De gemeente en de in de gemeente werkzame bouwondernemers hebben samen afspraken gemaakt om het proces van vergunningverlening te vereenvoudigen.
 
De nieuwe aanpak verkort de doorlooptijden van de vergunningverlening naar drie weken. De bouwtechnische toets vindt daarna plaats. Hierdoor kan er niet alleen sneller gebouwd worden, het is ook eenvoudiger om het bouwplan voor start bouw aan te passen. Wethouder Wout Wagenmans: “Bouwen is een spannende tijd. Wij snappen dat mensen graag snel zekerheid willen, zodat ze kunnen beginnen met bouwen. Met de nieuwe aanpak maken we het zo makkelijk mogelijk.”
 
 
Bron: Salland Centraal / 24-5-2019

Nieuwbouw op oude locatie Hartkampschool

SallandWonen en de gemeente Raalte hebben vandaag verdere stappen gezet in de ontwikkeling van de Hartkamplocatie. Op de plek van de voormalige Hartkampschool komen acht sociale huurwoningen en drie door de gemeente Raalte uit te geven kavels.

Wethouder Wout Wagenmans en directeur van SallandWonen Marijke Kool hebben vandaag een handtekening gezet onder samenwerkingsovereenkomst tussen de beide partijen.

Sociale huurwoningen SallandWonen gaat op deze plek de buitengewoonthuiswoning bouwen. Dat is een woning voor 1- en 2-persoonshuishoudens, jong en oud, met of zonder zorgvraag. De acht sociale huurwoningen worden volgens planning in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd. SallandWonen bouwt deze woning op meerdere plekken in Salland. Aannemersbedrijf Valk uit Daarle gaat de woningen op de Hartkamplocatie bouwen.

www.salland1.nl/nieuwbouw-op-oude-locatie-hartkampschool

Bron: Salland1 / 21-5-2019

Vitex verhuist naar de Sallandse Poort in Raalte

RAALTE - Vitex Voertuigtaxatie gaat zich vestigen op de Sallandse Poort. De zone voor kantoorvestiging in Raalte, schuin tegenover kruispunt Bos, krijgt er zo een blikvanger bij. Eigenaar Gert Jansen is erg blij met de zichtlocatie. “De ligging spreekt mij enorm aan. Het is vanuit meerdere richtingen goed bereikbaar.”
 
Het nieuwe perceel is zo’n 1.000 m2 groot. “We creëren hier 600 m2 kantooroppervlakte. Het pand wordt opgedeeld in 14 tot 18 kantoorruimtes. Een klein gedeelte hiervan gebruiken we zelf, de overige ruimtes gaan we verhuren. In eerste instantie keek ik naar een bestaand pand, maar nieuwbouw bleek veel voordelen te hebben. Zo kan ik het pand geheel naar eigen wensen laten bouwen.” Het nieuwe pand wordt energiezuinig gebouwd. Er is geen gasaansluiting en op het dak komen zonnepanelen.
 
Wethouder Wout Wagenmans: “De Sallandse Poort krijgt steeds meer vorm. Ik ben dan ook erg blij met de komst van Vitex. De kantoorzone van Raalte krijgt er weer een mooi pand met een mooie invulling bij.”
 
 
Website: www.vitexx.nl
Bron: Salland Centraal / 17-5-2019

Raalte dit jaar flink aan de slag met plannen centrum

RAALTE - 170.000 euro heeft de gemeente Raalte gekregen van de provincie Overijssel voor de ontwikkeling van een Stadsarrangement; uit te voeren activiteiten die bijdragen aan de vitaliteit, leefbaarheid en kwaliteit van het Raalter winkelcentrum. En daar wil de gemeente nu mee aan de slag.

Dit jaar nog moet er een Kader Ruimtelijke Kwaliteit Centrum Raalte liggen, daarnaast wil Raalte dit jaar ook nog werk maken van de zogenaamde quick wins (managerstaal voor snel uit te voeren actiepunten, denk aan aankleding van de etalages van leegstaande panden, reiniging van de straten en aankleding van de straten met groen). Ook gaat Raalte dit jaar nog aan de slag met een groot marktonderzoek, waarmee de zwaktes en kwaliteiten van het Raalter centrum beter in beeld worden gebracht en er een beter beeld moet komen van de bezoekers van het centrum. Tenslotte komen er dit jaar nog werksessies van winkeliers, horecaondernemers, vastgoedeigenaren, centrummanager Henny Zomer en de gemeente. In 2020 wil Raalte een plan van aanpak opstellen voor een flinke opknapbeurt van de Grote Markt.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/05/raalte-dit-jaar-flink-aan-de-slag-met-plannen-centrum

Bron: Salland Centraal / 22-5-2019

Luttenbergers mogen mening geven over bouwlocaties

RAALTE - Tot en met donderdag 23 mei kunnen inwoners van Luttenberg hun voorkeur aangeven voor een van de drie mogelijke woningbouwlocaties waarop de gemeente het voorkeursrecht heeft gevestigd. Dat kan hier. Gevraagd wordtom de voorkeur te beargumenteren.
 
Wethouder Wout Wagenmans: “De onlangs uitgevoerde locatiestudie resulteerde in drie kansrijke locaties. We bepalen graag samen met het dorp welke locatie het gaat worden. Het gaat immers om de leefomgeving van de Luttenbergers. De inwoners zijn nu aan zet.”
 
Afgelopen maandag ging de gemeente Raalte tijdens een informatieavond in Elckerlyc dieper in op de drie locaties. Het gaat om de locaties Elskampweg, Lemelerweg en Luttenbergerweg. De locaties worden de komende periode nader onderzocht door onder andere externe partners, zoals de veiligheidsregio en het waterschap. De gemeente neemt deze beoordeling en de input van het dorp mee bij het opstellen van het advies over de locatiekeuze.
 
Het advies wordt naar verwachting na de zomervakantie aangeboden aan het college en de gemeenteraad. De besluitvorming over de te ontwikkelen nieuwbouwlocatie ligt bij de gemeenteraad.
 
 
Bron: Salland Centraal / 8-5-2019

Opening multifunctionele omgeving Lierderholthuis

LIERDERHOLTHUIS - Tennis, basketbal, voetbal, skaten, calisthenics, volleybal, fitness; in Lierderholthuis kan het vanaf 18 mei allemaal in de openlucht. Op 18 mei wordt bij het Dorpshuis namelijk de nieuwe multifunctionele omgeving geopend. En naast al die sporten kan er ook nog eens volop gespeeld worden!
 
Meerdere vrijwilligers zijn vanaf januari bezig met de aanleg. Het resultaat is een prachtige omgeving met een kunstgrasveld en een calisthenics-gebied dat de mogelijkheid biedt om in de buitenlucht te sporten. Daarnaast zijn er trim- en beweegtoestellen, fitnesstoestellen én een skatebaan met diverse skate-elementen. Tot slot zijn er robinia klim-, klauter- en balanceertoestellen, zoals een trampolinepad, lignet, balanceertouw, evenwichtsbalk en enterrek. Hiermee wordt het multifunctionele veld een plaats waar jong en oud kunnen sporten, spelen, bewegen en ontmoeten.
 
Op 18 mei is er voor de jeugd vanaf 13.00 uur de mogelijkheid om op het kunstgras te voetballen, hockeyen, basketballen en tennissen. Daarnaast kan er worden geskatet, gefitnest of gespeeld in het speelbos. Vanaf 15.00 uur is er voor de groteren op het kunstgras een tennis- en volleybaltoernooi. Daarnaast is er een demonstratie Calisthenics en een skateshow. Rond 16.00 uur is de officiële opening van het veld, met afsluitend een barbecue. Iedereen is de gehele dag welkom. Voor de barbecue geldt een opgave bij pb@lierderholthuis.com vóór 16 mei.
 
 
Bron: Salland Centraal / 3-5-2019

’t Natuurlijk Huus Raalte genomineerd voor Plattelandspionier

De trek naar het platteland is een feit. Mede door de hoge prijzen van woningen in de stad verruilen veel starters, startups en jonge gezinnen de stad voor het platteland. Wie over de stadsmuren kijkt, vindt tussen het groen een huis met een tuin, ruimte voor experiment, innovatie en vrijheid.
 
VPRO Tegenlicht, het future-affairs-televisieprogramma op de zondagavond, nomineert plattelandspioniers, die met de kracht van het landelijke, bouwen aan de samenleving van de toekomst. Het gaat daarbij om vernieuwers buiten de stad die anderen kunnen inspireren met hun radicale, maar realiseerbare ideeën over wonen, mobiliteit, natuurbeleving, voedsel, recreatie, spiritualiteit en zorg.
 
T Natuurlijk Huus in Raalte is daarvoor ook uitgekozen, samen met veel andere pioniers vpro.nl/pioniers.
 
Sinds woensdag 1 mei 12.00 uur kan er gestemd worden op de pioniers. Hieruit komen vervolgens twee winnaars. Daarnaast kiest een vakkundige jury nog drie winnaars.
 
De vijf winnaars worden uitgenodigd om hun idee te presenteren tijdens de Tegenlicht Meet Up in De DRU Cultuurfabriek in Ulft op zaterdag 25 mei van 19.00 – 21.00 uur. Hier komt vervolgens één winnaar uit.
 
 
Bron: Salland1 / 2-5-2019

Bouwbedrijf Vosman regiowinnaar ‘Koffiecorner van het jaar’

 
Zakelijk koffieleverancier Fortune Coffee organiseert voor het tweede jaar op rij de verkiezing ‘Koffiecorner van het jaar’. De koffiecorner is een centrale plek in de organisatie en daarmee vaak een belangrijk visitekaartje. Bezoekers worden ontvangen, gasten of collega’s ontmoeten elkaar en er ontstaan nieuwe ideeën. Uit de vele inzendingen met foto’s van koffiecorners uit het hele land zijn 23 bedrijven genomineerd als regiowinnaar. In Raalte sleept Bouwbedrijf Vosman de regiotitel in de wacht. Zij gaan nu door naar de landelijke verkiezing.
 
Bij Bouwbedrijf Vosman zijn ze verheugd met de regiowinst. Remco Harink zegt: “We zijn erg blij met de regiotitel voor onze koffiecorner. Koffie speelt bij het personeel een grote rol, want wie houdt er nu niet van een goede bak koffie? Zeker op de vroege morgen is dit belangrijk!”
 
Koffie met aandacht
 
In de huidige tijd van online werken en minder ontmoetingen vindt de koffiespecialist het belangrijk dat de koffiemomenten die er zijn, zo comfortabel mogelijk zijn. Door regelmatige klantbezoeken, advies over de juiste automaat en een reis langs verschillende soorten koffie laat Fortune Coffee zien dat het anders kan. Koffieadviseur Sander Schiphorst van Fortune Coffee uit Nieuw Heeten over de verkiezing: “Al tien jaar hebben we goed contact met Bouwbedrijf Vosman. Omdat ’s ochtends veel bouwpersoneel koffie wil, hebben we een viesdroogsysteem geïnstalleerd. Voor de gasten staat er een ander koffieautomaat. Op die manier heeft iedereen goede koffie.”
 
Vakprijs en goed doel
 
De vakjury selecteert drie winnaars die de titel ‘Koffiecorner van het jaar 2019’ mogen dragen. Deze jury bestaat uit de winnaar van 2018, Aart Jan Post van ‘Thuis in Bouwen’, Corné van Waay van Van Waaij Interieurs en Ton van der Tang, directeur van Fortune Coffee. Tevens mogen de winnaars dit jaar een cheque overhandigen aan een regionaal goed doel naar keuze. Eind mei vindt de feestelijke uitreiking plaats van de titel ‘Koffiecorner van het jaar’ voor de mooiste koffiecorners van Nederland.
 
Stemmen publieksprijs
 
Daarnaast is de stemronde gestart voor de publieksprijs. Tot 7 mei kan iedereen stemmen op de mooiste koffiecorner via www.fortune.nl/koffiecorner. Onder de stemmers worden Tony’s Chocolonely repen verloot.
 
www.salland1.nl/bouwbedrijf-vosman-regiowinnaar-koffiecorner-van-het-jaar
 
Bron: Salland1 / 1-5-2019

SallandWonen bouwt geplande woningen met Aannemersbedrijf Valk uit Daarle

SallandWonen geeft opdracht aan Aannemersbedrijf Valk uit Daarle voor de bouw van in totaal 20 woningen in Heeten, Broekland, Raalte en Olst. Het gaat om de bouw van de zogenaamde “Buitengewoonthuiswoning”, waarvan SallandWonen er de komende jaren tientallen wil gaan bouwen. De Buitengewoonthuiswoning is een compacte grondgebonden woning, die geschikt is voor één– en tweepersoonshuishoudens met of zonder een beperkte zorgvraag. De verwachte oplevering van de woningen is het eerste half jaar van 2020.
 
Het aantal één- en tweepersoonshuishoudens groeit sterk en die groei zet door. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien, bouwt SallandWonen de nieuwe Buitengewoonthuiswoning op diverse locaties in Salland.
 
Het is een woning voor jong, middelbaar en oud!
 
Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de zeer duurzame en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.
 
Salland Wonen had een intentieovereenkomst met prefab-bouwer Slokker Innovate uit Zeewolde voor de bouw van woningen. Deze intentieovereenkomst is in goed overleg tussen partijen ontbonden. Slokker Innovate heeft aangegeven zich te willen richten op de huidige projecten in uitvoering en daarnaast op de afhandeling van openstaande punten bij eerder opgeleverde projecten.
 
Na de ontbinding van de intentieovereenkomst met Slokker Innovate is er met Aannemersbedrijf Valk een andere oplossing gevonden voor de te bouwen woningen.
 
SallandWonen sluit niet uit dat er in de toekomst alsnog nieuwbouwwoningen industrieel zullen worden gebouwd. Directeur-Bestuurder Marijke Kool: “wij geloven nog steeds in industriële- of prefab-bouw. Mogelijk gaan we in de nabije toekomst opnieuw een uitvraag doen naar industrieel gebouwde woningen. Op dit moment zijn we vooral erg blij dat Aannemersbedrijf Valk de oorspronkelijke planning van de bouw van de 20 woningen kan garanderen. “We hebben lang gezocht naar locaties om te bouwen, dus we willen nu ook graag bouwen. Er is veel behoefte aan deze woningen. Deze 20 woningen dragen bij aan het realiseren van de afspraken die we hebben gemaakt met de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe om in 2019 samen richting te geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen.”
 
 
Bron: Salland1 / 2-5-2019

Tijdelijk beachveld naast Tijenraan Raalte wegens lekkages aan het dak

De gemeente Raalte legt een tijdelijk beachveld aan naast sportcentrum Tijenraan. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het beachveld op het dak zou komen, maar vanwege lekkages aan het dak is dat voorlopig niet mogelijk. Het tijdelijke beachveld is vanaf 15 mei speelklaar.

Vorige maand werd duidelijk dat het dak van de sporthal op verschillende plekken lekkages had. Begin deze maand zijn ze gerepareerd. De komende periode worden ook plekken op het dak aangepakt, waar een eventueel risico is op lekkages.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/311731/Tijdelijk-beachveld-naast-Tijenraan-Raalte-wegens-lekkages-aan-het-dak

Bron: RTV Oost / 29-4-2019

Start kaveluitgifte nieuwbouwplannen Broekland en Raalte

De gemeente Raalte start met de uitgifte van vrije kavels in de nieuwbouwplannen ’t Broeck in Broekland en Salland II in Raalte. In Raalte gaat het om dertig kavels voor een twee-onder-één-kap woning en twee kavels voor een vrijstaande woning aan de Hoenlo in Salland II. Het zijn de laatste vrije kavels in dit plan. In Broekland worden negen kavels in plan ‘t Broeck uitgegeven. Vier kavels voor een vrijstaande woning en vijf kavels voor een blok van vijf, gelegen aan het Nijboershof.

Particulier opdrachtgeverschap

Alle kavels worden uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen. Wethouder Wout Wagenmans: “Met deze uitgiftes kunnen we goed inspelen op vraag uit de markt en weer veel mensen blij maken die zelf een huis willen bouwen. Naar eigen smaak en duurzaam. Dat is toch een unieke kans”.

Inschrijven

De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden voor de kavels in Broekland kunnen zich vanaf 15 mei 2019 inschrijven via het online inschrijfformulier. De inschrijving voor de kavels in Raalte start op 20 mei 2019. Beide inschrijfformulieren zijn straks te vinden op www.raalte.nl.

Informatieavond

De gemeente Raalte organiseert voor beide uitgiftes een informatieavond. Geïnteresseerden voor een kavel in Broekland zijn op woensdag 15 mei 2019 om 19.30 uur in Café De Hoppe in Broekland welkom. Op maandag 20 mei 2019 vindt om 19.30 uur in het Hoftheater in Raalte de informatieavond over de uitgifte in Salland II plaats. Tijdens de informatieavonden is er extra aandacht voor duurzaam bouwen. Er zijn diverse adviseurs aanwezig die belangstellenden graag informeren over aardgasloos en energiezuinig bouwen.

Informatie Meer informatie over de kavels is te vinden op www.raalte.nl/bouwkavels.

Bron: Salland1 / 25-4-2019

Gloednieuw multifunctioneel sportveld in Lierderholthuis: ‘Een visitekaartje voor ons dorp!’

LIERDERHOLTHUIS - Tennis, basketbal, voetbal, skaten, volleybal en fitness; in Lierderholthuis kan het vanaf dit voorjaar allemaal in de openlucht. Op 18 mei wordt bij het Dorpshuis namelijk het nieuwe multifunctionele veld geopend. En naast al die sporten kan er ook nog eens volop gespeeld worden.
 
Meerdere vrijwilligers zijn vanaf januari bezig met de aanleg van het veld. Op de plek waar eerder een tennisbaan met gravel ondergrond was, ligt nu kunstgras. Dankzij belijningen kunnen er verschillende sporten gedaan worden. Volgens Nico Geerlink en Debby Steevensz van de projectgroep maakte eerder slechts een kleine groep sporters gebruik van de plek. Na ingebruikneming gaan de verschillende pijlers van Sportvereniging Lierderholthuis het multifunctionele veld gebruiken. Ook de jeugdsoos en basisschool Sint Nicolaas zullen er gebruik van maken.
 
 
Bron: Salland Centraal / 21-4-2019

Eindadvies woningbouw in Heino naar gemeenteraad

HEINO - Samen met een kopgroep uit Heino heeft de gemeente Raalte gekeken naar geschikte nieuwe woningbouwlocaties in het dorp. Het opgestelde eindadvies is door het college overgenomen en aangeboden aan de gemeenteraad.
 
De raad bepaalt welke locaties daadwerkelijk uitgewerkt kunnen worden voor woningbouw. De gemeente verwacht dat dit in mei gebeurt. Voor alle locaties geldt dat er nog ruimtelijke procedures doorlopen moeten worden met een verdere uitwerking en onderbouwing van de plannen.
 
Vanaf dinsdag 16 april kunnen belangstellenden voor een kavel of woning in Heino zich registreren. De gemeente stelt hiervoor een belangstellendenregistratie open. Registeren kan vanaf 16 april via www.raalte.nl/woningbouw-heino.
 
 
Bron: Salland Centraal / 11-4-2019

‘t Natuurlijk Huus viert tienjarig bestaan

RAALTE - Tien jaar geleden betrokken Agnes Heethaar en Harrie Kiekebosch ‘t Natuurlijk Huus in Raalte. Het doel was toen voorbeeld te zijn in zo natuurlijk mogelijk bouwen en inrichten van een huis. Na tien jaar is ‘t Natuurlijk Huus naar eigen zeggen uitgegroeid tot een breed inspiratieplek voor natuurlijk wonen en leven.
 
 
Bron: Salland Centraal / 25-3-2019

Rohda Raalte blij met start vernieuwbouw

RAALTE – Het heeft misschien allemaal wat langer geduurd dat verwacht, maar voorzitter Han Reinders van Rohda-Raalte is toch een tevreden man. Tijdens een extra ledenvergadering hebben de leden onlangs unaniem ingestemd met een drastische verbouwing van het clubhuis op sportpark Tijenraan. Die begint waarschijnlijk in oktober of november al. Eind 2017 werden de vernieuwbouwplannen aangekondigd.
 
 
Bron: Salland Centraal / 25-3-2019

Leden Rohda Raalte akkoord met vernieuwbouwplannen

Tijdens een goed bezochte extra ledenvergadering op maandag 18 maart 2019 hebben de leden van Rohda Raalte unaniem ingestemd met de door het bestuur gepresenteerde verbouwplannen. Door het akkoord van de leden, kunnen de plannen worden uitgevoerd en kunnen de leden uitkijken naar een geheel vernieuwd clubhuis.

Binnen Rohda Raalte wordt al geruime periode over de vernieuwing van de accommodatie gesproken. Om de vernieuwing financieel verantwoord te houden, is gekozen voor ‘vernieuwbouw’, oftewel vernieuwing van het bestaande gebouw. De vernieuwing van de accommodatie zal in fases worden uitgevoerd. De eerste stap is de vernieuwbouw van het clubhuis. Nadat de werkzaamheden rondom het clubhuis zijn afgerond, zullen de kleedkamers gefaseerd worden vernieuwd.

Het huidige clubhuis van Rohda Raalte zal door de verbouwing volledig in een eigentijds jasje worden gestoken. Zo wordt niet alleen de keuken vernieuwd, maar wordt ook veel aandacht geschonken aan het interieur en de functionaliteit van het clubhuis. De verbouwing van het clubhuis brengt de nodige kosten met zich mee. Door het verkrijgen van een lening van SVN waarvoor de gemeente en de Stichting Waarborgfonds Sport garant staan, kan met de uitvoering van de plannen worden gestart. De lening is echter niet voldoende om de volledige verbouwing te realiseren. De inzet van clubmensen en sponsoren heeft hier al bij geholpen en is ook zeker in de toekomst nog nodig.

Rohda Raalte verwacht dat er omstreeks oktober / november 2019 met de verbouwing zal worden gestart. Rohda Raalte verwacht niet dat de leden of bezoekers ernstige hinder van de verbouwing zullen ondervinden. Het sportpark blijft tijdens de verbouwing geopend en indien nodig zullen voorzieningen worden getroffen.

 

www.salland1.nl/leden-rohda-raalte-akkoord-met-vernieuwbouwplannen

 

Bron: Salland1 / 20-3-2019