UPDATE: VIDEO TRUCKRUN RAALTE 2024

NIEUWS NIEUWBOUW RAALTE 2023

Raalte legt woningbouwplannen voor locatie Bredenhorst ter inzage

RAALTE - Het Raalter college van B&W is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan voor de locatie Bredenhorst in Raalte. Het is de bedoeling om daar, tussen de N35, de Burgemeester Zuidwijklaan en de Vrieswijk, in totaal 53 woningen te realiseren. Het ontwerpbestemmningsplan ligt sinds 7 december voor een periode van zes weken ter inzage.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/12/raalte-legt-woningbouwplannen-voor-locatie-bredenhorst-ter-inzage

Bron: Salland Centraal / 13-12-2023

N35 Mariënheem: “Veiligheid kun je niet in geld uitdrukken”

Er is veel om te doen: de N35 in Mariënheem. Gerard Nij Bijvank, van plaatselijk Belang Mariënheem, en inwoner van het dorp Rolf Scheerder waren te gast bij het actualiteitenprogramma Salland Magazine om te praten over de rondweg die volgens minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) prioriteit krijgt.

Al 30 jaar maken bewoners zich zorgen over de verkeersveiligheid van de oversteekplaats en de voetgangerstunnel. Ondanks dat mensen al zo lang gewend zijn aan de huidige situatie, heeft een oplossing volgens Nij Bijvank zeker nut: “In de jaren 90 is al bewezen dat het, vooral op het gebied van veiligheid, zo’n cruciaal punt is. Zo cruciaal dat je het naar een ander punt buiten het dorp moet verleggen. En daar is de rondweg als oplossing voor in de plaats gekomen.”

Lees verder: www.salland1.nl/n35-marienheem-veiligheid-kun-je-niet-in-geld-uitdrukken

Bron: Salland1 / Benjamin Borgman / 5-12-2023

Nog steeds geen oplossing voor problemen rondom Rijksweg N35 Mariënheem

Al 30 jaar maken bewoners van en rondom het dorp Mariënheem zich zorgen over de verkeersveiligheid van de oversteekplaats en de voetgangerstunnel. In maart dit jaar werd er besloten om het project te pauzeren vanwege stikstofproblemen, stijgende prijzen in de bouw en personeelstekorten. Onlangs is er door minister Harbers toegezegd dat de rondweg prioriteit krijgt. Maar vooralsnog is er geen oplossing gevonden voor het probleem. Camera: Vincent Zoomers Interviews & Montage: Martijn van Wieringen

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Z7Rr-5jb2Ic

Bron: Salland1 / 4-12-2023

Raalter raad spreekt voorkeur uit voor nieuwbouw gemeentehuis elders

RAALTE - Een meerderheid van de gemeenteraad van Raalte heeft zich afgelopen donderdag uitgesproken voor het scenario om elders in Raalte een nieuw gemeentehuis neer te zetten. Daarbij is nadrukkelijk de spoorzone op het oog. De kogel is nog lang niet door de kerk, er komt hoe dan ook nog een no of no-gomoment, maar in elk geval kan de gemeente nu verder met plannen maken. De kosten van nieuwbouw elders worden op dit moment geraamd op 31,1 miljoen. “Mijn gevoel zegt dat het al een gelopen race is”, zegt Jos Westenenk van GemeenteBelangen Raalte, dat als enige partij het niet met de nieuwbouwplannen eens is.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/11/raalter-raad-spreekt-voorkeur-uit-voor-nieuwbouw-gemeentehuis-elders

Bron: Salland Centraal / 29-11-2023

Project N35 Mariënheem wordt nieuwe hoop ingeblazen: “Als er nieuw geld komt, zijn wij prio 1”

Zo werd er eerst 100 miljoen toegezegd en was Mariënheem blij dat er eindelijk wat gebeurde aan de gevaarlijke rondweg dwars door hun dorp. Maar dan blijkt het potje geld leeg en wordt het dorp even ten noorden van Raalte weer in rouw gedompeld. Na veel lobbyen lijkt er weer licht aan het einde de tunnel door enkele toezeggingen van minister Harbers.

Of het een actie is richting de naderende verkiezingen of de noodzaak die er echt is in het dorp Mariënheem, niemand weet het en zal het te weten komen waarschijnlijk. Minister Harbers voegde wel daad bij het woord en ging afgelopen maandag op bezoek in Mariënheem waar hij met vele bewoners sprak. Die zijn blij met de hernieuwde aandacht en de vooruitzichten die zijn geschetst.

Lees verder: www.salland1.nl/project-n35-marienheem-wordt-nieuwe-hoop-ingeblazen-als-er-nieuw-geld-komt-zijn-wij-prio-1

Bron: Salland1 / Erik Van Luttikhuizen / 15-11-2023

Nieuwe toezegging minister Harbers: 'Rondweg N35 bij Mariënheem krijgt prioriteit'

De gepauzeerde plannen voor een rondweg rond Mariënheem krijgen toch weer prioriteit in Den Haag, maar wel pas als er weer geld beschikbaar komt. Met die boodschap ging minister Mark Harbers vandaag in gesprek met omwonenden, die zeer persoonlijke verhalen deelden over verkeersongelukken en de onveiligheid in het dorp. "Of onze woede nu verdwenen is? Dat vind ik lastig..."
 
Honderd miljoen euro reserveerde Den Haag om onder meer een rondweg te creëren in de N35, rond Mariënheem, waar de rijksweg dwars door het dorp snijdt. Vorig jaar zette minister Harbers zijn handtekening onder die belofte, maar afgelopen zomer trok hij die weer in. Het geld was volgens hem harder nodig voor onderhoud van bestaande wegen. Ook stikstof en personeelstekorten zouden de plannen dwars zitten. Zijn besluit leidde tot woede in de regionale en lokale politiek, en bij inwoners, die verschillende protesten ororganiseerden.
 
 

Bron: RTV Oost / Arnoud de Vries / 13-11-2023

Overijssel neemt zelf versneld maatregelen aan N35 bij Mariënheem

Nu de rondweg om Mariënheem er voorlopig niet komt, neemt de provincie zelf versneld maatregelen om de weg veiliger te maken. Zo verdwijnt er een aantal in- en uitritten aan de N35 en worden er meerdere parkeerplaatsen opgeheven, die strak tegen de provinciale weg aan liggen. Maar de roep om de rondweg blijft onverminderd groot.
 
De maatregelen komen er versneld op verzoek van de voltallige Provinciale Staten, die het provinciebestuur woensdagavond vooral ook opriepen om de druk op Den Haag te houden.
 
Afgelopen zomer besloot demissionair minister Harbers dat de rondweg om Mariënheem er voorlopig niet komt. Het leidde tot woedende reacties bij inwoners van het Sallandse dorp.
 

Bron: RTV Oost / Rutger Borgerink / 8-11-2023

Raalte wil hoogte van erfwindmolens verhogen: "Duurzaamheid stimuleren"

De gemeente Raalte wil de hoogte van erfwindmolens in het buitengebied verhogen van 25 meter naar een maximale tiphoogte van 40 meter. Het besluit is volgens de gemeente een gevolg van de groeiende vraag naar duurzame energie. Het moet ervoor zorgen dat (agrarische) ondernemers en bewoners in het buitengebied een extra mogelijkheid krijgen om windenergie op te wekken voor eigen gebruik op hun erf.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2279614/raalte-wil-hoogte-van-erfwindmolens-verhogen-duurzaamheid-stimuleren

Bron: RTV Oost / 2-11-2023

NIEUWBOUW VM STARA LOCATIE DEVENTERSTRAAT ELZENLAAN OKTOBER 2023

Nieuwbouw locatie voormalige Stara Deventerstraat Elzenlaan Raalte.

Bron: VTV Sallandia / 1-11-2023

Sloop Douma Woningen Raalte

Sloop van de woningen van de voormalige deurenfabriek Douma. Bouwjaar 1928

Sloop vrijdag 13 oktober t/m donderdag 19 oktober 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=cwKZ1kBSkkM

Video: VTV Sallandia / 26-10-2023

Douma Woningen Raalte

Sloop van de woningen van de voormalige deurenfabriek Douma in Raalte

Bron: VTV Sallandia / 20-10-2023

N348 in verband met werkzaamheden deels afgesloten voor verkeer

ZWOLLE - Sinds afgelopen zaterdag wordt er gewerkt aan de N348 tussen de Nico Bolkesteinlaan in Deventer en de rotonde met de aansluiting op de N766 (vlakbij restaurant NuNu). Dat deel van de N348 is in verband daarmee tot en met zaterdag 21 oktober afgesloten. Dat geldt ook voor de kruisingen van de N348 met de Oerdijk en de Spanjaardsdijk. Wel kunnen fietsers en voetgangers eroverheen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/10/n348-in-verband-met-werkzaamheden-deels-afgesloten-voor-verkeer

Bron: Salland Centraal / 9-10-2023

Deel Weidelaan dicht wegens werkzaamheden

Een deel van de Weidelaan in Raalte-Noord gaat van 2 oktober tot en met 5 oktober dicht. Het gaat om het stuk tussen de Reiger en de aansluiting met de Ganzeboomlaan. Aan de weg wordt onderhoudswerk aan het asfalt uitgevoerd.

Het tankstation, de autogarage, wasstraat en de volkstuinen blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk. Ook wordt ervoor gezorgd dat de ambulances, vanuit de post aan de Weidelaan, ongehinderd kunnen uitrukken.

www.raalte.nl/deel-weidelaan-dicht-wegens-werkzaamheden

Bron: Gemeente Raalte

Geld is weg; voorlopig geen kans op rondweg Mariënheem

MARIËNHEEM - “We geven de moed niet, we zijn er tenslotte al dertig jaar mee bezig, maar het wordt nu natuurlijkweer een stuk moeilijker.” Gerben Middelkamp, bestuurslid verkeersveiligheid van PB Mariënheem, is teleurgesteld. Het demissionaire kabinet besloot afgelopen week om het potje met de gereserveerde 109 miljoen euro voor een rondweg bij het dorp grotendeels op te heffen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/09/geld-is-weg-voorlopig-geen-kans-op-rondweg-marinheem

Bron: Salland Centraal / 27-9-2023

Derde fase wegwerkzaamheden N348 gaat van start

Er wordt al een aantal weken hard gewerkt aan de N348 tussen aansluiting Deventer-Oost op de A1 (afslag 24) en de rotonde met de N332 bij Raalte. Sinds eind augustus tot en met het najaar van 2023 vinden werkzaamheden plaats aan de rijbanen, bermen, kruispunten en rotondes. 23 september gaat de derde fase in.

Na jarenlang intensief gebruik door het verkeer, is het wegdek in slechte staat en nodig toe aan onderhoud. Onderhoud dat ervoor gaat zorgen dat de N348 en de Siemelinksweg daarna weer ongeveer 15 jaar mee kunnen zonder grote reparaties.

Lees verder: www.salland1.nl/derde-fase-wegwerkzaamheden-n348-gaat-van-start

Bron: Salland1 / Benjamin Borgman / 20-9-2023

Douma Fabriek Raalte 11-9-2023

Sloop van het laatste stuk van de voormalige deurenfabriek Douma in Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=eO5g8sR75Oo

Video: VTV Sallandia / 18-9-2023

NIEUWBOUW VM STARA LOCATIE DEVENTERSTRAAT ELZENLAAN 12-9-2023

Nieuwbouw fundering locatie voormalige Stara Deventerstraat Elzenlaan Raalte.

Foto: VTV Sallandia / 14-9-2023

‘Als gekozen wordt voor één aansluiting mobiliseren we de hele bevolking’

Plaatselijk Belang Heino leverde schetsontwerpen aan voor toekomstige aansluitingen van Heino op N35HEINO – Liever vooraf actief meedenken dan achteraf voor voldongen feiten te komen staan. Plaatselijk Belang Heino huldigt dat motto. Bram Kanters maakte in opdracht van PB Heino twee schetsontwerpen voor de gewenste aansluitingen van het dorp op de N35. Want het dorp vreest dat het in de toekomst met een aansluiting minder moet doen. “En daarop zijn de wegen in het dorp niet berekend”, zo laten Ronald Roelen en Edwin Kanters (de vader van Bram) namens PB Heino weten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/09/als-gekozen-wordt-voor-n-aansluiting-mobiliseren-we-de-hele-bevolking

Bron: Salland Centraal / 7-9-2023

Rotonde N348 N332 Raalte

Werkzaamheden aan de rotonde bij Raalte is onderdeel van het groot onderhoud aan de N348 tussen Raalte en Deventer.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=UjHA1hxD8vY

Bron: VTV Sallandia / 6-9-2023

Rotonde N348 N332 Raalte

Werkzaamheden aan de rotonde bij Raalte is onderdeel van het groot onderhoud aan de N348 tussen Raalte en Deventer.

Rotonde N348 N332 Raalte 31-8-2023

Afgesloten rotonde N348: “Omleiding is alleen voor al die andere mensen…”

Vanochtend was het dan zover, het groot onderhoud aan de N348 tussen Raalte en Deventer is begonnen. Bijkomende gevolgen: Gefrustreerde automobilisten, negeren van verboden en jachtig gedrag op de kleine wegen tussendoor.

Het was al ruim van tevoren aangekondigd: het groot-onderhoud aan de N348 vanaf de A1 tot en met de rotonde N332 aan de zuid-zijde van Raalte. De provincie Overijssel laat, tot en met dit najaar, groot onderhoud aan de provinciale weg uitvoeren. In deze eerste week van de werkzaamheden gaan twee rotondes op- de schop. Daarvoor zijn omleidingsroutes ingesteld.

Lees verder: www.salland1.nl/afgesloten-rotonde-n348-omleiding-is-alleen-voor-al-die-andere-mensen

Bron: Salland1 / Erik Van Luttikhuizen / 28-8-2023

Foto: VTV Sallandia

Deventerstraat Elzenlaan juli 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Uh-QYIc5Atk

Video: VTV Sallandia / 16-8-2023

‘Maar één aansluiting voor Heino, dat zou een ramp zijn!’

HEINO - Ze schrokken zich wezenloos. Op 6 juni bezocht een afvaardiging uit Heino een inloopavond bij Zwakenberg in Raalte die in het teken stond van de MIRT-verkenning voor de N35. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bleek samen met de provincie en de gemeente Raalte bezig om de aansluitingen bij Heino op de N35 onder de loep te nemen. Er liggen drie mogelijke scenario’s, zo vertellen Ronald Roelen en Edwin Kanters van PB Heino: twee ongelijkvloerse aansluitingen op de huidige locaties (bij Heino-Zuid en Heino-Noord); één aansluiting bij de Lentheweg en één aansluiting bij de Lemelerveldseweg. En die laatste twee scenario’s zouden dus betekenen dat de bestaande aansluitingen dicht gaan.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/08/maar-n-aansluiting-voor-heino-dat-zou-een-ramp-zijn

Bron: Salland Centraal / 14-8-2023

Verkabelen hoogspanningsverbinding Raalte

In de wijken Langkamp en Vloedkampen in Raalte wordt de hoogspanningsverbinding (110 kV) ondergronds gebracht. Ook wordt het elektriciteitsnet in en rondom Raalte verbeterd en versterkt. Opnamens werkzaamheden 12 mei en 26 juli 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Lo5P2sF6YQ4

Video: VTV Sallandia / 5-8-2023

KMI Precisie bouwt nieuw pand in Raalte voor groei en innovatie

RAALTE - Het Zwolse bedrijf KMI Precisie heeft een kavel van dik drieduizend vierkante meter gekocht op de Zegge VII in Raalte. Daar, op de hoek van de Lumenstraat en de Newtonstraat, wordt momenteel een nieuw bedrijfspand gebouwd.

KMI Precisie is een bedrijf in de fijnmechanische metaalbewerking. Het bedrijf richt zich op de semi-conductor-, medische- en machinebouwsector.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/08/kmi-precisie-bouwt-nieuw-pand-in-raalte-voor-groei-en-innovatie

Bron: Salland Centraal / 2-8-2023

N348 en Siemelinksweg op de schop

Nog een maand en dan vindt er groot onderhoud plaats aan de N348 tussen aansluiting Deventer-Oost op de A1 (24) en de rotonde met de N332 bij Raalte. Sinds deze maand tot en met het najaar 2023 zijn werkzaamheden aan de rijbanen, bermen, kruispunten en rotondes al gestart.

De exacte datum waarop het groot onderhoud aan de N348 en de Siemelinksweg in Deventer gaat beginnen is 28 augustus en zal duren tot 1 december. Na jarenlang intensief gebruik door het verkeer, is het wegdek in slechte staat en toe aan onderhoud. Onderhoud dat ervoor gaat zorgen dat de N348 en de Siemelinksweg daarna weer ongeveer 15 jaar mee kunnen zonder grote reparaties.

Lees verder: www.salland1.nl/n348-en-siemelinksweg-op-de-schop

Bron: Salland1 / Benjamin Borgman /  27-7-2023

Start kaveluitgifte nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte

RAALTE - De gemeente Raalte start na de zomer met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In totaal gaat het om 62 kavels: veertien kavels voor vrijstaande woningen, veertien voor twee-onder-één-kapwoningen, tien voor rijwoningen en 24 voor huurwoningen van SallandWonen. Het betreft een eerste stap. In totaal zijn er 171 woningen gepland. Zodra er meer bekend is over het moment waarop het hele terrein bouwrijp is, worden ook de overige kavels uitgegeven.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/07/start-kaveluitgifte-nieuwbouwplan-franciscushof-zuid-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 27-7-2023

Opknappen stations Raalte en Heino kost 27 miljoen euro, gemeente draagt flink bij

De spoorlijn tussen Zwolle en Enschede is aan verbetering toe. Dat geldt ook voor de stations in Raalte en Heino en die opknapbeurt kost miljoenen. Het Rijk, de provincie Overijssel en ProRail leggen het merendeel van de benodigde 27 miljoen euro op tafel. Als het aan burgemeester en wethouders ligt, tast ook de gemeente Raalte diep in de buidel.
 
Het middenperron verdwijnt straks op beide stations, die is te klein voor het toegenomen aantal reizigers. In ruil daarvoor krijgen Raalte en Heino allebei twee zijperrons. En daar hoort nieuw stationsmeubilair bij. Het busstation in Raalte verhuist naar de westzijde van het station. Aan de noordzijde komen nieuwe fietsenstallingen en een nieuw aan te leggen tunnel voor fietsers en voetgangers verbindt de noordzijde van het station straks met de zuidzijde.
 
 

Bron: RTV Oost / 23-7-2023

College van B&W wil € 3,2 miljoen bijdragen aan herinrichting stations

De stations van Raalte en Heino krijgen een flinke opknapbeurt. Er komen zijperrons, extra parkeerplekken voor auto’s en fietsen en groene stationspleinen. In Raalte komt er zelfs een fietstunnel. Ook wordt de directe omgeving van de stations verkeersveiliger gemaakt.

De herinrichting is onderdeel van de verbetering van de spoorlijn Zwolle – Enschede. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Overijssel, ProRail en gemeente Raalte werken al een aantal jaar aan een plan voor beide stations. Dat plan ligt er nu. Wethouder Ben Nijboer: “De stations worden straks veiliger en aantrekkelijker. Dit zorgt ervoor dat de treinen vaker op tijd rijden en de reistijd afneemt. We pakken de stationsomgeving ook meteen mee. Zo zijn we straks in één keer klaar.”

Lees verder: www.salland1.nl/college-van-bw-wil-e-32-miljoen-bijdragen-aan-herinrichting-stations

Bron: Salland1 / Sonja Veneman / 20-7-2023

Ondergronds brengen hoogspanningskabels Raalte-Zuid echt begonnen

RAALTE - Het verkabelen, oftewel het ondergronds brengen, van de hoogspanningskabels in de wijken Langkamp en Vloedgraven in Raalte-Zuid is nu echt van start gegaan. In opdracht van netbeheerder TenneT is aannemer A. Hak vorige week begonnen met het inrichten van onder meer het werkterrein op het (speel)veld achter het hoogspanningsstation aan de Westdorplaan. Hier komt de boorinstallatie te staan.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/07/ondergronds-brengen-hoogspanningskabels-raalte-zuid-echt-begonnen

Bron: Salland Centraal / 14-7-2023

Foto: VTV Sallandia

Minister Harbers: 'Mogelijk gaan we delen N35 toch aanpakken'

Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, laat weten dat delen van de N35 tussen Zwolle en Twente mogelijk toch aangepakt kunnen worden. Dat zei hij vanmorgen tijdens een werkbezoek aan Twente.
 
De aanpak van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal gaat voorlopig niet door. Ook is er geen geld meer voor het knooppunt Azelo - Buren, meldde minister Harbers 1,5 week geleden.
 
Volgens Harbers is het niet zo dat de N35 in zijn geheel op de lange baan geschoven is. "Niet de hele N35 is gepauzeerd. De deelprojecten Wierden-Nijverdal en knooppunt Raalte staan nog op de lijst en daar willen we gewoon mee doorgaan."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2244727/minister-harbers-mogelijk-gaan-we-delen-n35-toch-aanpakken

Bron: RTV Oost / 4-7-2023

Teleurstelling in Mariënheem over niet doorgaan rondweg

MARIENHEEM - “Als dorp moeten we laten zien hoe enorm teleurgesteld we zijn dat de rondweg weer niet doorgaat.” Bestuurslid verkeersveiligheid Gerben Middelkamp van PB Mariënheem roept daarom iedereen in het dorp (en in het buitengebied) op om woensdagmorgen (5 juli) ’s morgens om 8.15 uur te verzamelen bij de St. Antoniusschool. “Geen blokkade of zo van de N35, de verkeersveiligheid staat bij ons voorop, maar wel laten zien hoe iedereen enorm baalt. Zaterdag hebben we ook al spandoeken opgehangen. En woensdagmiddag gaat een delegatie van PB naar Den Haag waar dan dit onderwerp op de agenda staat.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/07/teleurstelling-in-marinheem-over-niet-doorgaan-rondweg

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 1-7-2023

Plannen voor stations in Raalte en Heino ter inzage gelegd

RAALTE - De gemeente Raalte heeft de ontwerpbestemmingsplannen voor de nieuwe stations in Raalte en Heino ter inzage gelegd. De nieuwe stations maken onderdeel uit van de plannen om de spoorverbinding tussen Zwolle en Enschede te verbeteren. Het is de bedoeling dat daarmee onder andere de reistijd wordt verkort; de stiptheid en de capaciteit van de spoorlijn wordt vergroot en de veiligheid van de reizigers wordt verbeterd. De plannen liggen ter inzage tot en met 2 augustus. Bij groen licht is het de verwachting dat begin 2025 de schop in de grond gaat, zowel in Raalte als in Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/06/plannen-voor-stations-in-raalte-en-heino-ter-inzage-gelegd

Bron: Salland Centraal / 30-6-2023

Rijk zet investeringen in nieuwe wegen “on hold” ondanks eerdere toezeggingen, bittere pil voor Gemeente Raalte

De provincie Overijssel, Regio Zwolle en Twente Board zijn teleurgesteld over het besluit van het Rijk om niet te investeren in nieuwe wegenprojecten, ondanks eerdere afspraken die hierover zijn gemaakt. Het Rijk heeft besloten om de aanpak van de N35 Wijthmen-Nijverdal ‘on hold’ te zetten.

Inzetten op onderhoud
Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat: “Wij willen ons richten op onderhoud van bestaande infrastructuur, zoals wegen, bruggen en sluizen. Volgens de regio zijn zowel investeringen in onderhoud als in nieuwe wegenprojecten noodzakelijk voor een goede bereikbaarheid en leefbaarheid, vooral gezien de grote woningbouwopgave in Overijssel.”

Lees verder: www.salland1.nl/provincie-zet-investeringen-in-nieuwe-wegen-on-hold-ondanks-eerdere-toezeggingen-bittere-pil-voor-gemeente-raalte

Bron: Salland1 / 23-6-2023

Douma Fabriek Raalte 21-6-2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=oq-GhswCTjE

Bron: VTV Sallandia / 21-6-2023

Bouwen - Gemeente Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=AVqLwjrOvQs

Bron: Gemeente Raalte / 20-6-2023

Sloop Douma schoorsteen in Raalte 15-6-2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=uLyylqNMacU

Bron: VTV Sallandia / 15-6-2023

Sloop Douma schoorsteen in Raalte

De 27 meter hoge schoorsteen van de voormalige deurenfabriek Douma is donderdag 15 juni 2023 rond 9 uur s'ochtens tegen de vlakte gegaan. De schoorsteen is gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog met toestemming van de Duitse bezetter.

Bron: VTV Sallandia / 15-6-2023

Douma Fabriek Raalte 6-6-2023

Bron: VTV Sallandia / 9-6-2023

Vernieuwd centrum Raalte feestelijk geopend

Youtube: www.youtube.com/watch?v=iPPN3q857cI

Bron: VTV Sallandia / 29-5-2023

Herinrichting Centrum Raalte / April Mei

De Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte krijgen een flinke opknapbeurt. Het nieuwe plein wordt een groene plek, met ruimte voor horeca en evenementen. En natuurlijk om te winkelen.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=YGsc6_bYW1E&t=1s

Video: VTV Sallandia / 28-5-2023

Vernieuwd centrum Raalte feestelijk geopend

RAALTE - Vanmiddag is het vernieuwde centrum van Raalte feestelijk geopend. Wethouder Breun Breunissen verzorgde de officiële openingshandeling. Met een druk op de knop activeerde hij de nieuwe fontein op de Plas. Daarbij kreeg hij hulp van de winnares van de kleurplatenwedstrijd van het ROV.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/05/vernieuwd-centrum-raalte-feestelijk-geopend

Bron: Salland Centraal / 27-5-2023

Kindermiddag over werkzaamheden Raalte centrum / 22-4-2023

Zelf graven met een minikraan? De stratenmakers helpen? Of op de foto met Bob de Bouwer?

Youtube: www.youtube.com/watch?v=-aev3Wj1p8w

Bron: VTV Sallandia / 24-4-2023

Kindermiddag over werkzaamheden Raalte centrum / 22-4-2023

Zelf graven met een minikraan? De stratenmakers helpen? Of op de foto met Bob de Bouwer?

Kindermiddag Centrum Raalte 22-4-2023

Laatste kaveluitgifte in nieuwbouwplan de Kleine Hagen in Laag Zuthem

De gemeente Raalte geeft de laatste kavel uit in nieuwbouwplan de Kleine Hagen in Laag Zuthem. Het gaat om één grote CPO-kavel voor de bouw van drie vrijstaande woningen en vier kleine, betaalbare rijwoningen. Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) komen toekomstige buren samen tot een plan, waarbij ze zelf ontwikkelaar zijn.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/laatste-kaveluitgifte-in-nieuwbouwplan-de-kleine-hagen-in-laag-zuthem

Website: www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad

Bron: Hoezo Heino / 20-4-2023

Herinrichting Centrum Raalte 2023

Bron: Gemeente Raalte

Herinrichting Centrum Raalte Maart 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=kAuiLPiRVjQ&t=8s

Bron: VTV Sallandia / 14-4-2023

Kindermiddag over werkzaamheden Raalte centrum, kom jij ook?

Zelf graven met een minikraan? De stratenmakers helpen? Of op de foto met Bob de Bouwer? Kom zaterdag 22 april naar de kindermiddag. Een leuke en leerzame middag voor jong en oud over de werkzaamheden in het centrum van Raalte.

Er is van alles te doen; laat je schminken, bekijk echte machines of versier een mooie kleurplaat over het nieuwe centrum. Zo leer jij meer over de werkzaamheden en het centrum. De kindermiddag is op zaterdagmiddag 22 april van 13.00 uur tot 16 uur op de Plas (het plein voor het Annahuis). De toegang is gratis.

Lees verder: www.raalte.nl/kindermiddag-over-werkzaamheden-raalte-centrum-kom-jij-ook

Bron: Gemeente Raalte

Foto: VTV Sallandia

Bewoners van Het Wooldhuis verhuisd naar nieuw onderkomen

HEINO - Op maandag 3 en dinsdag 4 april zijn alle bewoners van Het Wooldhuis in Heino naar hun nieuwe onderkomen verhuisd. Een spannend, maar vooral ook feestelijk moment. Aan de nieuwbouwlocatie van Zorgspectrum Het Zand is twee jaar gebouwd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/04/bewoners-van-het-wooldhuis-verhuisd-naar-nieuw-onderkomen

Bron: Salland Centraal / 11-4-2023

Informatiebijeenkomst CPO-kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino

RAALTE - De gemeente Raalte geeft in nieuwbouwplan Molenwijk twee CPO-kavels uit voor de bouw van achttien woningen. Op woensdag 29 maart is er een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden, spelregels en het uitgifteproces. Belangstellenden zijn om 19.30 uur welkom bij BijNegen in Heino. Aanmelden kan via www.raalte.nl/woningbouw-heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/03/informatiebijeenkomst-cpo-kavels-in-nieuwbouwplan-molenwijk-in-heino

Bron: Salland Centraal / 20-3-2023

Plaskerk Raalte in de spotlights

RAALTE - Vorige week is het eerste deel van de verlichting van de Plaskerk in Raalte geplaatst. En dat levert nu al prachtige plaatjes op. De toren en de ingang van de Plaskerk worden straks ook nog mooi uitgelicht. Deze werkzaamheden volgen binnenkort. De nieuwe verlichting is onderdeel van de herinrichting van het centrum van Raalte. De komende periode worden er ook nieuwe lichtmasten geplaatst en worden enkele bomen verlicht.

www.sallandcentraal.nl/2023/03/plaskerk-raalte-in-de-spotlights

Bron: Salland Centraal / 14-3-2023

N35 tussen Zwolle en Haarle in beide richtingen dicht

REGIO - Van woensdag 15 tot zaterdag 18 maart werkt Rijkswaterstaat aan het onderhoud van de N35. Tussen Zwolle en Haarle zijn gedurende drie avonden en nachten verschillende delen van de weg in beide richtingen afgesloten.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van tien tot dertig minuten. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit asfalteringswerkzaamheden, snoei- en maaiwerkzaamheden en reparaties aan de openbare verlichting.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/03/n35-tussen-zwolle-en-haarle-in-beide-richtingen-dicht-2

Bron: Salland Centraal / 13-3-2023

Keuze in het stemhokje: een snelweg tussen Zwolle en Enschede of meer geld voor de trein?

De Provincie Overijssel lobbyt er al tijden voor: de N35 twee keer tweebaans maken. Oftewel, meer ruimte voor de automobilist en - als het goed is - veiligere wegen en minder files. Maar die plannen hebben een flink prijskaartje én de provincie is afhankelijk van het Rijk. Moet de provincie meer geld uittrekken voor meer asfalt? Of moet er geïnvesteerd worden in openbaar vervoer? De meningen van de politieke partijen verschillen flink.
 
Dat blijkt uit de dertig stellingen die RTV Oost voor het Kieskompas heeft voorgelegd aan de partijen. Deze week lichten we ze uit: vandaag verkeer en vervoer.
 
 

Bron: RTV Oost / Teun van der Velden / 10-3-2023

Herinrichting Centrum Raalte Februari 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Xul4Gfx-NTg

Bron: VTV Sallandia / 8-3-2023

Herinrichting Centrum Raalte / Februari 2023

Bron: VTV Sallandia / 8-3-2023

College akkoord met bouw 24 zorgeenheden op de Ware in Raalte

RAALTE - Het Raalter college van B&W is akkoord met de plannen van SallandWonen om 24 zorgeenheden te ontwikkelen op het braakliggende terrein aan de Ware in Raalte. Het gaat om de locatie waar eerder de zusterflat stond (tussen de Zonnehof en de Hartkamp). De beoogde huurders zijn de Parabool en RIBW. De plannen liggen tot en met 5 april ter inzage.

De 24 zorgeenheden moeten verdeeld worden over drie woonblokken (met elk vier beneden- en vier bovenwoningen) en krijgen een oppervlakte van 40 tot 45 vierkante meter. 

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/03/college-akkoord-met-bouw-24-zorgeenheden-op-de-ware-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 2-3-2023

Sloop van stallen Straathof in Mariënheem van start gegaan

MARIËNHEEM/RAALTE - De sloop van de al jaren leegstaande varkensstallen aan de Nijverdalseweg, de veelbesproken ‘Straathoflocatie’, is op gang gekomen. Alle installaties en techniek worden uit de enorme stal van twee verdiepingen gehaald om zo mogelijk elders hergebruikt te kunnen worden. Het slopen van ongeveer 13.000 ton beton volgt waarschijnlijk later. “Eerst moet het bestemmingsplan, dat in februari ter inzage ligt bij de gemeente Raalte, goedgekeurd worden,” zo vertelt landschapsadviseur Harry ten Have die de totale sloopkosten op zo’n half miljoen euro schat.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/sloop-van-stallen-straathof-in-marinheem-van-start-gegaan

Bron: Salland Centraal / 24-2-2023

Raalte maakt pas op de plaats met verbouwing gemeentehuis

RAALTE - Het Raalter college van B&W heeft de voorbereidende werkzaamheden voor de verbouwing van het gemeentehuis stil gelegd. Bij het uitwerken van de plannen bleek namelijk dat de kosten dik 6,7 miljoen hoger uitvallen dan aanvankelijk was begroot. In januari 2022 stelde de gemeente nog een bedrag van dik 4 miljoen euro beschikbaar om het gemeentehuis te verduurzamen, de werkomgeving te moderniseren en een gedeelte van het gemeentehuis vrij te maken voor verhuur. Met de nieuwe cijfers komt het benodigde totaalbedrag dus op dik 10,7 miljoen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/raalte-maakt-pas-op-de-plaats-met-verbouwing-gemeentehuis

Bron: Salland Centraal / 22-2-2023

Raalte schrikt: verbouwing gemeentehuis tweeëneenhalf keer zo duur

Raalte is zich een hoedje geschrokken van de verbouwingskosten van het gemeentehuis. Een tussentijdse berekening van de werkzaamheden wijst uit dat de verbouwing 10,8 miljoen gaat kosten. Dat is ruim tweeëneenhalf keer zo duur dan begroot. Bij het uitwerken van de plannen blijkt dat er veel meer werkzaamheden moeten worden verricht, onder meer om het gemeentehuis geschikt te maken voor verhuur.
 
Burgemeester en wethouders van Raalte hebben besloten pas op de plaats te maken met de verbouwing van het gemeentehuis en de voorbereiding daarvan stil te leggen. Het college wil eerst in gesprek met de gemeenteraad om af te stemmen hoe het nu verder moet.
 

Bron: RTV Oost / 16-2-2023

Informatiebijeenkomst over nieuwbouwplan Veldegge-Noord in Heeten

RAALTE - Veldegge-Noord wordt de nieuwe woningbouwlocatie van Heeten. De locatie van ongeveer zes hectare grenst aan de bestaande wijk Veldegge. Hoe moet de nieuwe wijk eruitzien? Wat is daarbij belangrijk? Die vragen staan op donderdag 16 februari centraal tijdens een informatiebijeenkomst in Kulturhus Trefpunt in Heeten. Aanvang is om 19.30 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/informatiebijeenkomst-over-nieuwbouwplan-veldegge-noord-in-heeten

Bron: Salland Centraal / 10-2-2023

College van B&W geeft groen licht voor 84 woningen op voormalig Douma-terrein

Projectontwikkelaar BPD wil het voormalige Douma-terrein in Raalte transformeren tot woonwijk. Het college van B&W heeft het ingediende bestemmingsplan vastgesteld. In het plan is de bouw van 84 woningen opgenomen. Het gaat om 21 sociale huurwoningen en 65 koopwoningen (waarvan 30 appartementen).

De voormalige Douma-fabriek staat al een tijd leeg. BPD werkt sinds 2020 aan een plan. Wethouder Alexander Kreule: “De bouw van 84 woningen in het centrum van Raalte is weer een stap dichterbij. Dat is goed nieuws, want de vraag naar woningen is groot. Het mooie aan dit plan is dat er veel sociale huurwoningen en appartementen komen.” Het plan ligt vanaf 9 februari tot en met 22 maart ter inzage. Gedurende deze periode kunnen eventuele zienswijzen worden ingediend. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vast.

Lees verder: www.salland1.nl/college-van-bw-geeft-groen-licht-voor-84-woningen-op-voormalig-douma-terrein

Bron: Salland1 / 6-2-2023

Foto: VTV Sallandia

Inloopbijeenkomst in teken plannen N35 Wijthmen-Nijverdal

ZWOLLE/RAALTE - Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Overijssel houden op woensdag 8 februari een inloopbijeenkomst in Brasserie Zwakenberg in Raalte over de plannen voor de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Betrokkenen geven uitleg over het project, de alternatieven en het proces van de verkenning. Geïnteresseerden kunnen daarbij hun vragen stellen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/inloopbijeenkomst-in-teken-plannen-n35-wijthmen-nijverdal

Website: www.mirttrajecten.nl/organisatie/mirt-n35-wijthmen-nijverdal

Bron: Salland Centraal / 3-2-2023

Herinrichting Centrum Raalte Januari 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Hv1VgDtRaaM

Bron: VTV Sallandia / 2-2-2023

Herinrichting Centrum Raalte / 27-01-2023

Projectontwikkelaar Van Wijnen gaat woningen bouwen op De Brink 2 in Raalte

De Brink 2 in Raalte wordt ontwikkeld tot woningbouwlocatie. Op deze locatie van ruim 3.700 vierkante meter komen twintig woningen. Van Wijnen gaat deze woningen ontwikkelen en bouwen. De partij kwam als beste uit de bus tijdens de biedprocedure.

Tijdens de biedprocedure konden geïnteresseerde marktpartijen een plan voor de locatie inleveren. Het plan van projectontwikkelaar Van Wijnen is als beste beoordeeld. Dat betekent dat de gemeente de grond aan Van Wijnen verkoopt. Wethouder Alexander Kreule: “Op deze mooie plek in Raalte komen betaalbare koop- en huurwoningen voor met name starters en ouderen. Van Wijnen kwam met verfrissende ideeën, zoals een gezamenlijke binnentuin. Daar bieden we als gemeente op deze plek graag de ruimte voor.”

www.salland1.nl/projectontwikkelaar-van-wijnen-gaat-woningen-bouwen-op-de-brink-2-in-raalte

Bron: Internetredactie Salland1 / 19-1-2023

De Brink 2 in Raalte wordt ontwikkeld tot woningbouwlocatie  Foto: Henriette Koggel

Herinrichting Centrum Raalte / 13-01-2023

TenneT wil deel speelveld bij hoogspanningsstation Westdorplaan kopen

RAALTE - Om hoogspanningsstation aan de Westdorplaan in Raalte te kunnen uitbreiden, wil TenneT een deel van het speelveld aan de Iepensingel, aan de zuidoostzijde van het terrein, kopen. Daarnaast heeft TenneT het resterende deel van het speelveld twee jaar lang nodig als werkruimte. Wel blijft de skatebaan beschikbaar voor gebruik. TenneT heeft daartoe een principeverzoek ingediend. Het Raalter college van B&W is bereid eraan mee te werken. Dat betekent dat TenneT de plannen verder kan uitwerken.

www.sallandcentraal.nl/2023/01/tennet-wil-deel-speelveld-bij-hoogspanningsstation-westdorplaan-kopen

Meer informatie: www.raalte.nl/verkabeling

Bron: Salland Centraal / 1-1-2023