NIEUWS NIEUWBOUW RAALTE 2023

Informatiebijeenkomst CPO-kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino

RAALTE - De gemeente Raalte geeft in nieuwbouwplan Molenwijk twee CPO-kavels uit voor de bouw van achttien woningen. Op woensdag 29 maart is er een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden, spelregels en het uitgifteproces. Belangstellenden zijn om 19.30 uur welkom bij BijNegen in Heino. Aanmelden kan via www.raalte.nl/woningbouw-heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/03/informatiebijeenkomst-cpo-kavels-in-nieuwbouwplan-molenwijk-in-heino

Bron: Salland Centraal / 20-3-2023

Plaskerk Raalte in de spotlights

RAALTE - Vorige week is het eerste deel van de verlichting van de Plaskerk in Raalte geplaatst. En dat levert nu al prachtige plaatjes op. De toren en de ingang van de Plaskerk worden straks ook nog mooi uitgelicht. Deze werkzaamheden volgen binnenkort. De nieuwe verlichting is onderdeel van de herinrichting van het centrum van Raalte. De komende periode worden er ook nieuwe lichtmasten geplaatst en worden enkele bomen verlicht.

www.sallandcentraal.nl/2023/03/plaskerk-raalte-in-de-spotlights

Bron: Salland Centraal / 14-3-2023

N35 tussen Zwolle en Haarle in beide richtingen dicht

REGIO - Van woensdag 15 tot zaterdag 18 maart werkt Rijkswaterstaat aan het onderhoud van de N35. Tussen Zwolle en Haarle zijn gedurende drie avonden en nachten verschillende delen van de weg in beide richtingen afgesloten.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van tien tot dertig minuten. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit asfalteringswerkzaamheden, snoei- en maaiwerkzaamheden en reparaties aan de openbare verlichting.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/03/n35-tussen-zwolle-en-haarle-in-beide-richtingen-dicht-2

Bron: Salland Centraal / 13-3-2023

Keuze in het stemhokje: een snelweg tussen Zwolle en Enschede of meer geld voor de trein?

De Provincie Overijssel lobbyt er al tijden voor: de N35 twee keer tweebaans maken. Oftewel, meer ruimte voor de automobilist en - als het goed is - veiligere wegen en minder files. Maar die plannen hebben een flink prijskaartje én de provincie is afhankelijk van het Rijk. Moet de provincie meer geld uittrekken voor meer asfalt? Of moet er geïnvesteerd worden in openbaar vervoer? De meningen van de politieke partijen verschillen flink.
 
Dat blijkt uit de dertig stellingen die RTV Oost voor het Kieskompas heeft voorgelegd aan de partijen. Deze week lichten we ze uit: vandaag verkeer en vervoer.
 
 

Bron: RTV Oost / Teun van der Velden / 10-3-2023

Herinrichting Centrum Raalte Februari 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Xul4Gfx-NTg

Bron: VTV Sallandia / 8-3-2023

Herinrichting Centrum Raalte / Februari 2023

Bron: VTV Sallandia / 8-3-2023

College akkoord met bouw 24 zorgeenheden op de Ware in Raalte

RAALTE - Het Raalter college van B&W is akkoord met de plannen van SallandWonen om 24 zorgeenheden te ontwikkelen op het braakliggende terrein aan de Ware in Raalte. Het gaat om de locatie waar eerder de zusterflat stond (tussen de Zonnehof en de Hartkamp). De beoogde huurders zijn de Parabool en RIBW. De plannen liggen tot en met 5 april ter inzage.

De 24 zorgeenheden moeten verdeeld worden over drie woonblokken (met elk vier beneden- en vier bovenwoningen) en krijgen een oppervlakte van 40 tot 45 vierkante meter. 

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/03/college-akkoord-met-bouw-24-zorgeenheden-op-de-ware-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 2-3-2023

Sloop van stallen Straathof in Mariënheem van start gegaan

MARIËNHEEM/RAALTE - De sloop van de al jaren leegstaande varkensstallen aan de Nijverdalseweg, de veelbesproken ‘Straathoflocatie’, is op gang gekomen. Alle installaties en techniek worden uit de enorme stal van twee verdiepingen gehaald om zo mogelijk elders hergebruikt te kunnen worden. Het slopen van ongeveer 13.000 ton beton volgt waarschijnlijk later. “Eerst moet het bestemmingsplan, dat in februari ter inzage ligt bij de gemeente Raalte, goedgekeurd worden,” zo vertelt landschapsadviseur Harry ten Have die de totale sloopkosten op zo’n half miljoen euro schat.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/sloop-van-stallen-straathof-in-marinheem-van-start-gegaan

Bron: Salland Centraal / 24-2-2023

Raalte maakt pas op de plaats met verbouwing gemeentehuis

RAALTE - Het Raalter college van B&W heeft de voorbereidende werkzaamheden voor de verbouwing van het gemeentehuis stil gelegd. Bij het uitwerken van de plannen bleek namelijk dat de kosten dik 6,7 miljoen hoger uitvallen dan aanvankelijk was begroot. In januari 2022 stelde de gemeente nog een bedrag van dik 4 miljoen euro beschikbaar om het gemeentehuis te verduurzamen, de werkomgeving te moderniseren en een gedeelte van het gemeentehuis vrij te maken voor verhuur. Met de nieuwe cijfers komt het benodigde totaalbedrag dus op dik 10,7 miljoen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/raalte-maakt-pas-op-de-plaats-met-verbouwing-gemeentehuis

Bron: Salland Centraal / 22-2-2023

Raalte schrikt: verbouwing gemeentehuis tweeëneenhalf keer zo duur

Raalte is zich een hoedje geschrokken van de verbouwingskosten van het gemeentehuis. Een tussentijdse berekening van de werkzaamheden wijst uit dat de verbouwing 10,8 miljoen gaat kosten. Dat is ruim tweeëneenhalf keer zo duur dan begroot. Bij het uitwerken van de plannen blijkt dat er veel meer werkzaamheden moeten worden verricht, onder meer om het gemeentehuis geschikt te maken voor verhuur.
 
Burgemeester en wethouders van Raalte hebben besloten pas op de plaats te maken met de verbouwing van het gemeentehuis en de voorbereiding daarvan stil te leggen. Het college wil eerst in gesprek met de gemeenteraad om af te stemmen hoe het nu verder moet.
 

Bron: RTV Oost / 16-2-2023

Informatiebijeenkomst over nieuwbouwplan Veldegge-Noord in Heeten

RAALTE - Veldegge-Noord wordt de nieuwe woningbouwlocatie van Heeten. De locatie van ongeveer zes hectare grenst aan de bestaande wijk Veldegge. Hoe moet de nieuwe wijk eruitzien? Wat is daarbij belangrijk? Die vragen staan op donderdag 16 februari centraal tijdens een informatiebijeenkomst in Kulturhus Trefpunt in Heeten. Aanvang is om 19.30 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/informatiebijeenkomst-over-nieuwbouwplan-veldegge-noord-in-heeten

Bron: Salland Centraal / 10-2-2023

College van B&W geeft groen licht voor 84 woningen op voormalig Douma-terrein

Projectontwikkelaar BPD wil het voormalige Douma-terrein in Raalte transformeren tot woonwijk. Het college van B&W heeft het ingediende bestemmingsplan vastgesteld. In het plan is de bouw van 84 woningen opgenomen. Het gaat om 21 sociale huurwoningen en 65 koopwoningen (waarvan 30 appartementen).

De voormalige Douma-fabriek staat al een tijd leeg. BPD werkt sinds 2020 aan een plan. Wethouder Alexander Kreule: “De bouw van 84 woningen in het centrum van Raalte is weer een stap dichterbij. Dat is goed nieuws, want de vraag naar woningen is groot. Het mooie aan dit plan is dat er veel sociale huurwoningen en appartementen komen.” Het plan ligt vanaf 9 februari tot en met 22 maart ter inzage. Gedurende deze periode kunnen eventuele zienswijzen worden ingediend. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vast.

Lees verder: www.salland1.nl/college-van-bw-geeft-groen-licht-voor-84-woningen-op-voormalig-douma-terrein

Bron: Salland1 / 6-2-2023

Foto: VTV Sallandia

Inloopbijeenkomst in teken plannen N35 Wijthmen-Nijverdal

ZWOLLE/RAALTE - Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Overijssel houden op woensdag 8 februari een inloopbijeenkomst in Brasserie Zwakenberg in Raalte over de plannen voor de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Betrokkenen geven uitleg over het project, de alternatieven en het proces van de verkenning. Geïnteresseerden kunnen daarbij hun vragen stellen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2023/02/inloopbijeenkomst-in-teken-plannen-n35-wijthmen-nijverdal

Website: www.mirttrajecten.nl/organisatie/mirt-n35-wijthmen-nijverdal

Bron: Salland Centraal / 3-2-2023

Herinrichting Centrum Raalte Januari 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Hv1VgDtRaaM

Bron: VTV Sallandia / 2-2-2023

Herinrichting Centrum Raalte / 27-01-2023

Projectontwikkelaar Van Wijnen gaat woningen bouwen op De Brink 2 in Raalte

De Brink 2 in Raalte wordt ontwikkeld tot woningbouwlocatie. Op deze locatie van ruim 3.700 vierkante meter komen twintig woningen. Van Wijnen gaat deze woningen ontwikkelen en bouwen. De partij kwam als beste uit de bus tijdens de biedprocedure.

Tijdens de biedprocedure konden geïnteresseerde marktpartijen een plan voor de locatie inleveren. Het plan van projectontwikkelaar Van Wijnen is als beste beoordeeld. Dat betekent dat de gemeente de grond aan Van Wijnen verkoopt. Wethouder Alexander Kreule: “Op deze mooie plek in Raalte komen betaalbare koop- en huurwoningen voor met name starters en ouderen. Van Wijnen kwam met verfrissende ideeën, zoals een gezamenlijke binnentuin. Daar bieden we als gemeente op deze plek graag de ruimte voor.”

www.salland1.nl/projectontwikkelaar-van-wijnen-gaat-woningen-bouwen-op-de-brink-2-in-raalte

Bron: Internetredactie Salland1 / 19-1-2023

De Brink 2 in Raalte wordt ontwikkeld tot woningbouwlocatie  Foto: Henriette Koggel

Herinrichting Centrum Raalte / 13-01-2023

TenneT wil deel speelveld bij hoogspanningsstation Westdorplaan kopen

RAALTE - Om hoogspanningsstation aan de Westdorplaan in Raalte te kunnen uitbreiden, wil TenneT een deel van het speelveld aan de Iepensingel, aan de zuidoostzijde van het terrein, kopen. Daarnaast heeft TenneT het resterende deel van het speelveld twee jaar lang nodig als werkruimte. Wel blijft de skatebaan beschikbaar voor gebruik. TenneT heeft daartoe een principeverzoek ingediend. Het Raalter college van B&W is bereid eraan mee te werken. Dat betekent dat TenneT de plannen verder kan uitwerken.

www.sallandcentraal.nl/2023/01/tennet-wil-deel-speelveld-bij-hoogspanningsstation-westdorplaan-kopen

Meer informatie: www.raalte.nl/verkabeling

Bron: Salland Centraal / 1-1-2023