VTV Sallandia UPDATE

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem Raalte / 25-8-2019

Er zijn weer nieuwe foto's en een video geplaatst op de Korenbloem pagina van Nieuwbouw Raalte.

Bron: VTV Sallandia / 25-8-2019

Opbrengst Strijd van Salland ruim een ton, bestemd voor onderzoek hersentumor

De actie Strijd van Salland heeft 105.00 euro opgebracht. Dat is vanmiddag bekend gemaakt tijdens de Pompdagen in Heino. Het geld gaat volledig naar het onderzoek naar hersentumoren.

Strijd van Salland zet zich al vier jaar in voor het goede doel. Het is een specifieke actie van de Vereniging Heino Helpt om donaties te werven voor meer onderzoek naar hersenkanker. De opbrengst van dit jaar is een record, bijna tweemaal zoveel als vorig jaar toen 57.000 euro werd binnengehaald.

"Het is serieus geld. Daar kan echt wat mee bereikt worden", aldus Jolande Blankenvoorde van de organisatie.

Voordat de opbrengst bekend werd gemaakt speelde muzikant Hendrik Jan Bökkers samen met Martien Lindeboom een speciaal voor de Strijd van Salland geschreven nummer, geheten 'Doodse stilte'.

www.rtvoost.nl/nieuws/317407/Opbrengst-Strijd-van-Salland-ruim-een-ton-bestemd-voor-onderzoek-hersentumor

Website: www.strijdvansalland.nl

Bron: RTV Oost / 25-8-2019

Dirigente H. Kruisverheffing neemt afscheid met Stöppelhaeneconcert

RAALTE - Op donderdag 29 augustus vindt het traditionele Stöppelhaeneconcert plaats in de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. Het concert heeft als thema ‘ Adieu’ en is samengesteld door dirigente Gerlinde Post, die met dit concert afscheid neemt. Middels een terugblik worden er werken ten gehore gebracht die centraal hebben gestaan tijdens de jarenlange samenwerking tussen haar en het gemengd koor.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/dirigente-h-kruisverheffing-neemt-afscheid-met-stoppelhaeneconcert

Website: www.gemengdkoorkruisverheffing.nl

Bron: Salland Centraal / 25-8-2019

Zielman op bezoek bij ‘Mister Supertramp’

RAALTE - De Raalter vinylkunstenaar Henk Zielman had onlangs een afspraak met Roger Hodgson oftewel ‘mister Supertramp’. Zielman ging langs bij een optreden van Hodgson. Het is inmiddels 40 jaar geleden dat Supertramp de legendarische elpee ‘Breakfast in America’ uitbracht en daar werd op het podium ruim aandacht aan besteed. Die plaat bevat populaire nummers als ‘Logical song’, ‘Goodbye strangers’, ‘Take the long way home’ en natuurlijk ‘Breakfast in America’.

Lees verder:www.sallandcentraal.nl/2019/08/zielman-op-bezoek-bij-mister-supertramp www.sallandcentraal.nl/2019/08/zielman-op-bezoek-bij-mister-supertramp

Website:www.recordart.nl www.recordart.nl

Bron: Salland Centraal / 25-8-2019

Zonnebloem in actie tijdens Nationale Ziekendag

Ook dit jaar is de afdeling Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis van de Zonnebloem actief tijdens de Nationale Ziekendag op zondag 8 september.

Dit initiatief van Zonnebloem Nederland is bedoeld om het contact tussen zieken en mensen met een beperking enerzijds en gezonde mensen anderzijds te bevorderen. Deze dag is er ook voor dat we niet vergeten dat wij als mensen – ziek en gezond – samen door het leven gaan.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/zonnebloem-in-actie-tijdens-nationale-ziekendag-2

Website: www.zonnebloem.nl

Bron: Hoezo Heino / 25-8-2019

Zweefmolen - J. Walda 2019

De mooie 8 bakken zweef van Johan Walda in Heino.
Bron: Youtube / Kenneth van Dijk

Dijkman Energy Systems Ondernemer van het Jaar

Het was een nek aan nek race donderdag tijdens de verkiezing Ondernemer van het jaar. Na een spannende finale mag Dijkman Energy Systems zich een jaar lang Ondernemer van het Jaar in Heino noemen. De zonnepanelen specialist kreeg 58 stemmen. Op de tweede plaats eindigde Restaurant Jan Steen/Het Buitenhuys met 55 stemmen en derde werd De Smulbaai met 50 stemmen.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/dijkman-energy-systems-ondernemer-van-het-jaar

Bron: Hoezo Heino / 24-8-2019

Exposities Jeroen Krabbé in de Fundatie en in Het Nijenhuis

REGIO - Vanaf 14 september toont Museum de Fundatie in Zwolle de nieuwe expositie Gedroomde paradijzen van Jeroen Krabbé. Inspiratiebron voor deze schilderijen vormen Krabbé’s reizen naar Tahiti, Hiva Oa en Martinique. Hij bezocht de tropische eilanden in de voetsporen van Paul Gauguin voor de tv-serie Krabbé zoekt Gauguin. Daarnaast worden drie series van Krabbé die eerder te zien waren in de Fundatie ter gelegenheid van zijn 75-ste verjaardag (5 december a.s.) geëxposeerd in Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe: De ondergang van Abraham Reiss (2010), Dum Vivimus Vivamus (2013) en Het late licht (2017).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/exposities-jeroen-krabbe-in-de-fundatie-en-in-het-nijenhuis

Website: www.museumdefundatie.nl
Bron: Salland Centraal / 24-8-2019

‘Een man die Ove heet’ in Lommerrijk

LUTTENBERG - Amfitheater het Lommerrijk in Luttenberg vertoont op vrijdag 6 september de Zweedse feelgood-film ‘Een man die Ove heet’. Ove is een 59-jarige mopperpot en overtuigd Saab-rijder die witte boorden haat en zich omringd weet door idioten. Tot zijn bleke leven weer wat kleur krijgt dankzij de nieuwe, chaotische buren. Dit komische drama, gebaseerd op de gelijknamige roman van Fredrik Backman, legt burgerlijk Zweden onder het vergrootglas. In flashbacks trekken Ove’s leven en grote liefde voorbij. Soms plat, maar vaker vermakelijk, mede dankzij het geweldige spel van titelvertolker Rolf Lassgård als de proto-Zweed met de hangende mondhoeken. Aanvang is om 21.30 uur. De entree bedraagt 5 euro, inclusief hapjes, kussentjes en dekentjes.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/een-man-die-ove-heet-in-lommerrijk

Website: www.amfitheaterhetlommerrijk.nl
Bron: Salland Centraal / 23-8-2019

Tropisch weekend voor de boeg, RIVM haalt hitteplan weer uit de kast

De zomer keert komend weekend volop terug in Nederland. De temperatuur stijgt naar tropische waarden en dat betekent dat het RIVM vanaf zaterdagochtend tien uur het Nationaal Hitteplan weer activeert. Het KNMI kondigt code geel af.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317354/Tropisch-weekend-voor-de-boeg-RIVM-haalt-hitteplan-weer-uit-de-kast

Bron: RTV Oost / 23-8-2019

Luchtballon boven Raalte

Bron: VTV Sallandia / 22-8-2019

Robby’s komt op landelijke tv op SBS 6

Zondag 25 augustus om 15.00 uur en in de herhaling op zaterdag 31 augustus om 12.30 uur.

Het programma Hollandvanboven vliegt boven Nederland en strijkt iedere week neer in een andere provincie. Daar gaan ze in gesprek met diverse mensen. Zo ook bij ons in Raalte Overijssel. Wij geven een kijkje achter de schermen. Laten jullie meekijken hoe we onze eigen producten maken. Trots zijn we op het resultaat en zetten Raalte op de kaart!

Website: www.robbyssnacks.nl
Bron: Instagram / Robby Snacks

Stöppelhaene 2019

De opbouw van de Stöppelhaene is begonnen.

Rohda foto-expositie in het kader van 90-jarig bestaan

RAALTE - Op dinsdag 27 augustus zal de unieke foto-expositie op doek, in het kader van 90 jaar Rohda, worden onthuld. Deze onthulling vindt plaats bij kantoor de Berk aan de Burgemeester Kerssemakerstraat in Raalte. Tijdens Stöppelhaene is vanaf woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september de expositie te bezichtigen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/rohda-foto-expositie-in-het-kader-van-90-jarig-bestaan

Bron: Salland Centraal / 23-8-2019

Varkensboer in Raalte heeft mooiste modderpoel van Nederland

Varkenshouderij Overesch in Raalte is in de prijzen gevallen. Het bedrijf heeft dit jaar de prijs voor de mooiste modderpoel van Nederland gewonnen, een verkiezing van Wakker Dier.

Met deze prijs wil Wakker Dier de familie Overesch in het zonnetje zetten. De zeugen van Overesch vinden verkoeling in een bad van water en modder, maar ook langs de schaduwrijke bosrand rondom de poel.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317268/Varkensboer-in-Raalte-heeft-mooiste-modderpoel-van-Nederland

Website: www.overesch.nl
Bron: RTV Oost / 23-8-2019

Video: Wakker Dier

Video: Parochie Wijhe 150 jaar

Bron: Salland1 / 22-8-2019

Beiaardier speelt samen met Caecilia tijdens de Stöppelhaene

RAALTE - De Stichting Vrienden van de Beiaard Raalte houdt samen met het fanfare-orkest St. Caecilia op donderdag 29 augustus om 12.30 uur, voorafgaande aan het oogstcorso, een Beiaard concert. Dit unieke muzikale spektafel zal te volgen zijn vanaf het terras van Restaurant de Zwaan en duurt circa 45 minuten.

Samen met het orkest van Caecilia o.l.v. Ton Nieuwkamp, dat beneden op de grond zit, zal de Beiaardier Henk Veldman hoog in de toren van de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing, leuke vrolijke muziek ten gehore brengen die in het teken staat van het oogstfeest. Het programma bevat een selectie uit gouwe ouwe hits (Blueberry Hill, Laat de zon in je hart, het Stoppelhaenelied, The Rose, I feel good/Celebration, Hallelujah en Fame) en spectaculair nieuw repertoire: This is what it feels like (Armin van Buuren) – speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd, Einsamer Hirte, The young Amadeus en een Beiaardsolo in relatie met Circus Renz.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/beiaardier-speelt-samen-met-caecilia-tijdens-de-stoppelhaene

Bron: Salland Centraal / 22-8-2019

Verrassende schilderijen gemaakt door amateurkunstenaars van Kunstkring Raalte

RAALTE - Dit jaar is er tijdens Stoppelhaene weer aandacht voor kunst. Aan Kunstkring Raalte is gevraagd, om in het Annahuis te exposeren. Te zien zijn recente werken, in diverse technieken en stijlen van de leden van Kunstkring Raalte.

De werken zijn gemaakt op de kunstkringavonden; vrije werken en naar aanleiding van een opdracht. Er zijn portretten, stillevens en landschappen maar ook naar abstracte werken te bewonderen. Leden van Kunstkring Raalte zijn aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Vanaf donderdag 29 augustus tot zondag 1 september is iedereen van harte welkom van 12.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/verrassende-schilderijen-gemaakt-door-amateurkunstenaars-van-kunstkring-raalte

Website: www.kunstkringraalte.nl

Bron: Salland Centraal / 22-8-2019

INSTAGRAM VTV SALLANDIA 

Update: nieuwe foto's op ons instagram kanaal www.instagram.com/vtvsallandia

Verbouwing De Werfhorst

Update: Nieuwe foto''s van 16 aug 2019

Zomerkermis Zwolle 2019

Bron: VTV Sallandia / 14-8-2019

N35 Mariënheem Nijverdal / 6-8-2019

Rit over de vernieuwde N35 tussen Mariënheem en Nijverdal

Video: VTV Sallandia / 10-8-2019

VTV SALLANDIA WEBSITES