VTV Sallandia UPDATE


Raalte on Ice opening / 6-12-2019

Bron: VTV Sallandia / 8-12-2019

Bijna vier jaar cel geëist voor gruwelijke overval op alleenstaande dame in Raalte

Voor een gruwelijke overval op een Raalter vrouw begin 2017, is tegen een man uit Zutphen drie jaar en negen maanden cel geëist. Volgens het OM is de man, met bijnaam Moos, degene die de overval heeft voorbereid. Waarschijnlijk was hij niet lijfelijk bij de overval aanwezig. "Het slachtoffer werd de nacht letterlijk tot moes geslagen", zegt de officier van justitie.

Voor de uitvoering van de overval zijn eerder al twee daders veroordeeld tot vier en zes jaar cel. Eén van hen heeft ook een gewapende overval gepleegd op een man in Wierden. Die werd daarbij beschoten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322779/Bijna-vier-jaar-cel-geeist-voor-gruwelijke-overval-op-alleenstaande-dame-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 12-12-2019

Theaterfestival Tuin der Lusten zorgt in Laag Zuthem voor vuur tijdens eerste wintereditie

Normaal een zomerfestival, maar dit jaar voor het eerst in december: De Tuin der Lusten. Een festival vol kunstvormen waarbij particuliere landgoederen het decor zijn. Vanaf morgen is op verzoek van eigenaar Wouter Koning, Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem drie dagen aan de beurt.

Een buitenfestival in december. Een bijzondere, maar bewuste keuze, aldus organisator Casper de Vries. "Kunstenaars wilden graag een keer met écht donker werken. In de zomer heb je dat niet, maar 's winters wel."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322626/Theaterfestival-Tuin-der-Lusten-zorgt-in-Laag-Zuthem-voor-vuur-tijdens-eerste-wintereditie

Website: www.detuinderlusten.eu

Bron: RTV Oost / 11-12-2019

Livestream Raalte On Ice

Bron: Beekman Elektro

Sportbedrijf Raalte heeft 141.000 euro per jaar extra nodig om hoofd boven water te houden

Sportbedrijf Raalte moet vanaf 2023 jaarlijks tenminste 141.000 euro extra subsidie van de gemeente krijgen om het hoofd boven water te kunnen houden. In het ongunstigste geval valt dat bedrag jaarlijks nog eens 100.000 euro hoger uit.

Dat bleek dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst voor gemeenteraadsleden over de financiële toestand van het Raalter sportbedrijf.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322711/Sportbedrijf-Raalte-heeft-141-000-euro-per-jaar-extra-nodig-om-hoofd-boven-water-te-houden

Bron: RTV Oost / 10-12-2019

Eerste editie Dinnershow in Mariënheem daverend succes

MARIËNHEEM - De Dinnershow die afgelopen weekend op zaterdag en zondag werd opgevoerd in Gasterij de Kruidentuin in Mariënheem was een groot succes. Beide shows waren uitverkocht. In totaal genoten 312 bezoekers van een show vol met muziek, dans en cabaret.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/eerste-editie-dinnershow-in-marienheem-daverend-succes

Bron: Salland Centraal / 10-12-2019

Raalte maakt zich op voor grootse dorpsquiz

RAALTE - Op 28 december start de eerste editie van de Dorpsquiz Raalte. Ruim 1.500 deelnemers, verdeeld over 100 teams, zullen diverse vragen en opdrachten, met veelal een Raalter insteek, proberen te beantwoorden en uit te voeren.

De teams spelen bij mensen thuis, in (sport)kantines, of in cafés. De locatie van elke team moet in ieder geval in Raalte dorp zijn. Teams mogen gebruik maken van alle bronnen die voor handen zijn om de vragen te beantwoorden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/raalte-maakt-zich-op-voor-grootse-dorpsquiz

Bron: Salland Centraal / 10-12-2019

Wolfwerend hek op Sallandse Heuvelrug moet schapen beschermen

Natuurmonumenten plaatst een wolfwerend hek bij de schaapskooi in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het plaatsen van het hek moet ervoor zorgen dat de schapen van Scheperij Salland veilig zijn voor wolven.

Tot nu toe hebben zich nog geen wolven gevestigd op de Sallandse Heuvelrug, het gaat dus om een preventieve maatregel. "De vraag is niet óf de wolf zich vestigt op de Sallandse Heuvelrug, maar wanneer", zegt boswachter Ruben Vermeer.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322634/Wolfwerend-hek-op-Sallandse-Heuvelrug-moet-schapen-beschermen

Bron: RTV Oost / 10-12-2019

Nicolaaskerk open tijdens Kerstfair en koopzondag

De Nicolaaskerk opent zondag 15 december tijdens de Kerstfair en de Koopzondag ook haar deuren. De kerk heeft tussen 12.00 uur en 17.00 uur leuke activiteiten. Het kerstverhaal over de geboorte van Jezus Christus wordt elk half uur onder de kerstboom voorgelezen uit de kinderbijbel. En tussendoor wordt het orgel bespeeld. Bezoekers kunnen dus ook gewoon even rustig zitten en luisteren naar de muziek.

Voor de kinderen is er ook een kleine attentie. “Dus jongeren, ouderen, ouders en verzorgers, opa’s en oma’s en (klein)kinderen. Jullie zijn van harte welkom,” aldus de organiserende commissie van de Protestantse Gemeente te Heino.

www.hoezoheino.nl/nicolaaskerk-open-tijdens-kerstfair-en-koopzondag

Website: www.pknheino.nl

Bron: Hoezo Heino / 9-12-2019

Een Heinose Oogstkoningin tijdens Stöppelhaene 2020?

Het is nog lang geen eind augustus, maar Stöppelhaene is al op zoek naar een nieuwe Oogstkoning met twee Hofdames. En hoe mooi is het als we een Heinose oogstkoningin volgend jaar kunnen presenteren? Lijkt het jou leuk dit jaar het Sallands Oogstfeest vanuit die bijzondere rol mee te maken? Geef je dan snel op.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/een-heinose-oogstkoningin-tijdens-stoppelhaene-2020

Geef je op voor 20 december!
Stuur een mail met je gegevens naar oogstkoningin@stoppelhaene.nl. Opgeven kan tot 20 december. Dat is al redelijk snel en heeft te maken met de voorbereidingen voor de garderobe voor de nieuwe oogstkoningin en hofdames.

Bron: Hoezo Heino / 9-12-2019

Syriëganger Victor D. vandaag in hoger beroep tegen zes jaar cel

In de beveiligde rechtbank van Rotterdam begint vandaag het hoger beroep tegen de veroordeling van Syriëganger Victor D. (32) uit Heeten. D. kreeg in 2018 een zesjarige gevangenisstraf opgelegd vanwege onder meer lidmaatschap van een terroristische organisatie, volgen van een gevechtstraining en het voor handen hebben van wapens.

In april 2013 reisde D. vanuit Nederland naar Syrië om zich aan te sluiten bij de strijd tegen president Assad. Sinds december 2015 staat hij op de terreurlijst. Wanneer hij voet op Nederlandse bodem zet, wordt hij direct opgepakt.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322613/Syrieganger-Victor-D-vandaag-in-hoger-beroep-tegen-zes-jaar-cel

Bron: RTV Oost / 9-12-2019

Samenvatting Rohda Raalte - Fc Winterswijk

Website: www.rohda.nl

Bron: Rohda Raalte / 8-12-2019

Kerstpakkettenactie voor minder bedeelden

De decembermaand is een mooie maand om je hart te laten spreken. Iets kopen voor je partner, familieleden en vrienden; het geeft iedereen een goed gevoel. Sta echter ook eens stil bij plaatsgenoten die het (even) iets minder breed hebben. Daarom hebben de gezamenlijke Caritassen en Diaconieën van Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis de Kerstpakkettenactie in het leven geroepen.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/kerstpakkettenactie-minder-bedeelden-2

Bron: Hoezo Heino / 8-12-2019

De kerstboom staat weer in Lierderholthuis

Hij staat er weer! De inwoners van Lierderholthuis kunnen weer genieten van een grote verlichte kerstboom. Gisteren heeft Plaatselijk Belang Lierderholthuis de kerstboom geplaatst. De sfeerlichtjes zorgen voor een gezellige beeld. Een mooie traditie van Plaatselijk Belang Lierderholthuis.

www.hoezoheino.nl/de-kerstboom-staat-weer-in-lierderholthuis

Bron: Hoezo Heino / 8-12-2019

In beeld: Spectaculaire opening Raalte on Ice

Raalte - Vanaf dit weekend is de ijsbaan in het centrum van Raalte weer open.

Vanavond was de spectaculaire opening met een freestyle ice skating act van Entertainment on Ice welke zaterdagavond te zien zijn in de liveshow van Dancing on Ice! Na afloop konden kinderen nog deelnemen aan een mini clinic freestyle skating.

Foto's: www.sallandcentraal.nl/2019/12/in-beeld-spectaculaire-opening-raalte-on-ice

 

Tot en met zondag 5 januari is de schaatsbaan in Raalte te bezoeken. Voor meer informatie zie www.raalteonice.nl

Bron: Salland Centraal / 7-12-2019

Video: Arnold Roolvink

Festival De Tuin der Lusten te gast op Havezate Den Alerdinck

Festival De Tuin der Lusten is van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 december te gast op Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem. Het festival dat normaal gesproken in de zomer plaatsvindt kiest dit jaar voor een winters concept. Twee kunstenaarscollectieven zijn uitgenodigd om de tuinen rond het huis te bespelen met licht, geluid en vuur. Het terrein van deze prachtige havezate uit 1592 leent zich uitstekend voor een gloedvolle route door de boomgaard, de lanen en de paden, langs het water en over het eiland in het bos.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/festival-de-tuin-der-lusten-te-gast-op-havezate-den-alerdinck

Website: www.detuinderlusten.nl

Bron: Hoezo Heino / 7-12-2019

Kerstfair Dorpshuus verhuist naar zondag

In het Dorpshuus Heino kun je weer genieten van de kerstfeer tijdens de jaarlijkse kerstfair. De gezellige kerstmarkt is dit jaar op zondag 15 december van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/kerstfair-dorpshuus-verhuist-naar-zondag

Bron: Hoezo Heino / 6-12-2019

Weer Dickens Festijn in Bergkwartier Deventer

Ruim 950 personages uit boeken van Engelse schrijver Charles Dickens tot leven

DEVENTER - Het Bergkwartier in Deventer vormt op zaterdag 14 en zondag 15 december weer de locatie voor het jaarlijkse Dickens Festijn. De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden.

Het Dickens Festijn duurt beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang die kan oplopen tot anderhalf uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/weer-dickens-festijn-in-bergkwartier-deventer

Website: www.dickensfestijn.nl
Bron: Salland Centraal / 6-12-2019

Heinose bevolking in actie voor minima

HEINO - De gezamenlijke Caritassen en diaconieën van Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis willen ook dit jaar weer kerstpakketten en levensmiddelen inzamelen voor dorps­ge­noten die tijdens de komende feestdagen een extraatje goed kunnen gebruiken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/heinose-bevolking-in-actie-voor-minima-3

Bron: Salland Centraal / 4-12-2019

Weer uitgebreid kerstprogramma in Mariënheem

MARIËNHEEM - Samen Leefbaar Mariënheem presenteert in de decembermaand weer een kerstprogramma. Een van de hoogtepunten is de kersttocht op woensdag 18 december. Het hele dorp wordt prachtig verlicht en versierd, helemaal in kerstsfeer. Er is van alles te zien en te doen onderweg. Starten kan tussen 18.00 en 20.00 uur bij het Omnihuus. De route is geopend tot 22.00 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/weer-uitgebreid-kerstprogramma-in-marienheem

Bron: Salland Centraal / 4-12-2019

Zes kerstconcerten van Mannenkoor Germania

HEETEN - Mannenkoor Germania Heeten heeft een bijzonder drukke maand december voor de boeg. Er staan maar liefst zes kerstconcerten in de agenda. Hoewel het jaar nog niet afgelopen is, kan het koor nú al terugkijken op een uitermate succesvol verlopen lustrumjaar (15-jarig bestaan).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/zes-kerstconcerten-van-mannenkoor-germania

Website: www.germaniakoor.nl
Bron: Salland Centraal / 4-12-2019

Koning Willem-Alexander op werkbezoek bij gemeente Raalte

Bron: Gemeente Raalte / 4-12-2019

INSTAGRAM VTV SALLANDIA 

Update: Nieuwe foto's op ons instagram kanaal www.instagram.com/vtvsallandia

Topruiters en amateurs strijden om Gouden Aar tijdens Sallandse Ruiterdagen

MARIËNHEEM - In de laatste week van 2019 en de eerste week van 2020 staat manege Bartels in Mariënheem als vanouds geheel in het teken van de Sallandse Ruiterdagen. Het wordt de 38e editie van dit regionale concours, waar amateurs en professionele ruiters zij aan zij strijden.

Het draait bij de Sallandse Ruiterdagen allemaal om de paardensport én de hoofdprijs: de Gouden Aar. In een sfeervol aangeklede manege zijn in totaal zo’n achthonderd ruiters in actie te zien, waaronder veel toprijders. Van 26 tot en met 30 december zijn eerst de paarden aan de beurt; de pony’s volgen op 2 en 3 januari.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/topruiters-en-amateurs-strijden-om-gouden-aar-tijdens-sallandse-ruiterdagen

Website: www.ruiterdagen.nl

Bron: Salland Centraal / 2-12-2019

Kerstmarkt in Grand Café de Hartkamp

RAALTE - Op zaterdag 14 december is er van 11.00 tot 16.00 uur weer een kerstmarkt in Grand Café de Hartkamp in Raalte. In en om het Grand Café in de woonzorglocatie staan allerlei kraampjes met een mooi aanbod aan kerstspullen. Ook de grote kerstgroep, die dit jaar is gerestaureerd, is te bewonderen. Daarnaast is er een verloting waarmee mooie prijzen te winnen zijn en ook de kerstman is wederom aanwezig.

www.sallandcentraal.nl/2019/12/kerstmarkt-in-grand-cafe-de-hartkamp

Bron: Salland Centraal / 1-12-2019

Onderhoud wijk Westdorp / Nov 2019

Sinterklaasintocht Raalte / 16-11-2019

Bron: VTV Sallandia / 22-11-2019

Jubileumshow Zorg en Genot Raalte

Bron: Salland1 / 21-11-2019

Park Drostenkamp Raalte - Herfst / 10-11-2019

Bron: VTV Sallandia / 12-11-2019

VTV SALLANDIA WEBSITES