VTV Sallandia UPDATE

Tijdelijke stop VTV Sallandia videos

In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus worden er voorlopig geen nieuwe VTV Sallandia evenementen video opnamens geplaatst op Facebook, Youtube en Sallandia.nl.

Bron: VTV Sallandia / 15-3-2020

Kerkdiensten Raalte

Grote brand bij boerderij in Wesepe

Bij een boerderij in Wesepe is brand uitgebroken, waarschijnlijk brandt de woning tot de grond af. Brandweerlieden houden omliggende gebouwen nat, om erger te voorkomen.

De brand begon in het rieten dak en was al snel niet meer te houden. De brandweer heeft moeite om het vuur onder controle te krijgen door de forse wind.

Extra wrang: de eigenaar van de woning is zelf vrijwilliger bij de brandweer in Wesepe. Er zijn geen gewonden gevallen.

www.rtvoost.nl/nieuws/328287/Grote-brand-bij-boerderij-in-Wesepe

Bron: RTV Oost / 29-3-2020

Videoboodschap van burgemeester Martijn Dadema aan de inwoners van de gemeente Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=NhSqknASCuc
Website: www.raalte.nl
Bron: Gemeente Raalte / 27-3-2020

Modeshow met presentatie voorjaar en zomercollectie / 30-3-2019

De Modeshow met presentatie voorjaar en zomercollectie is dit jaar afgelast

Opnieuw verkeersongeluk op veelbesproken kruising N35 bij Laag Zuthem

Opnieuw stond het verkeer op de N35 bij Laag Zuthem in beide richtingen stil na een verkeersongeluk op de inmiddels beruchte kruising van de verkeersader met de Hagenweg. Twee auto's botsten tegen elkaar na een voorrangsfout. Tenminste een persoon raakte gewond.

Juist voor dit kruispunt werd twee weken geleden speciaal aandacht gevraagd in de Raalter gemeentepolitiek door Burgerbelangen. Op de kruising gebeuren vaker ongelukken, maar toch is het niet meegenomen in de plannen om de veiligheid op en rond de N35 te verbeteren.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/328275/Opnieuw-verkeersongeluk-op-veelbesproken-kruising-N35-bij-Laag-Zuthem

Bron: RTV Oost / 28-3-2020

Groot onderhoud Westdorp / 26 FEB 2020

Video groot onderhoud in de Raalter wijk Westdorp. Update 27-3-2020

Burgemeester sluit drugspand in Wijhe na vondst drugs en wapens

Burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe heeft een woning aan de Beatrixlaan in Wijhe voor een periode van drie maanden gesloten. In de woning werden een grote hoeveelheid drugs en een aantal wapens gevonden. De huurder van het pand was al in beeld bij de politie.

De politie heeft het pand aan de Beatrixlaan doorzocht. Naast de wapens, werden ook voorwerpen gevonden die worden gebruikt voor het maken van drugs en een grote hoeveelheid xtc-pillen.

De burgemeester besloot het pand tijdelijk te sluiten op basis van de Opiumwet.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/328241/Burgemeester-sluit-drugspand-in-Wijhe-na-vondst-drugs-en-wapens

Bron: RTV Oost / 27-3-2020

Ton Strien op de lijn - 3

Burgemeester Ton Strien op de lijn over de evenementen en activiteiten die in de gemeente Olst-Wijhe georganiseerd worden. Hoe spijtig ook, tot 1 juni mogen deze niet meer doorgaan. Dit alles om het coronavirus te bestrijden. Hij roept daarom nogmaals op om minstens 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren.

Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 25-3-2020

Youtube: www.youtube.com/watch?v=wPR5Gts1Gwc

Website: www.olst-wijhe.nl

Carmel College Salland doneert paaseieren aan verzorgingshuis

RAALTE - Het praktijkonderwijs van Carmel College Salland heeft onlangs een flink aantal piepschuim paaseieren ingeslagen om te versieren voor de paastijd. Toen kwam het coronavirus in beeld en werden de deuren van het Carmel College gesloten. Maar wat doe je dan met al die paaseieren?

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/carmel-college-salland-doneert-paaseieren-aan-verzorgingshuis

Bron: Salland Centraal / 27-3-2020

Raalter rockevenement ‘Legends of Rock’ verplaatst naar september

RAALTE - Het festival ‘Legends of Rock’ wordt verplaatst naar 18 en 19 september 2020. Het evenement zou op 12 en 13 juni plaatsvinden, maar door de coronacrisis is besloten om het te verplaatsen. Legends of Rock wordt voor de derde editie georganiseerd en verkocht vorig jaar op één van de 2 dagen volledig uit. Het evenement in Raalte op het terrein naast het Hoftheater trok vorig jaar circa 3.500 bezoekers en is daarmee voor liefhebbers van rockmuziek uit de brede regio nu al een vaste prik in de agenda.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/03/raalter-rockevenement-legends-of-rock-verplaatst-naar-september

Website: www.legendsofrock-raalte.nl

Bron: Salland Centraal / 27-3-2020

Oproep Staatsbosbeheer: ga niet met de auto naar Sallandse Heuvelrug

Staatsbosbeheer en de gemeentes Hellendoorn en Rijssen-Holten zijn bang dat het komend weekend weer erg druk wordt op de Sallandse Heuvelrug. Daarom roepen ze gezamenlijk het publiek op om niet met de auto naar het natuurgebied te komen.

Ze hopen dat mensen met de fiets of lopend een frisse neus komen halen. Dat schrijft de gemeente op haar website.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/328189/Oproep-Staatsbosbeheer-ga-niet-met-de-auto-naar-Sallandse-Heuvelrug

Bron: RTV Oost / 27-3-2020

Lugubere ontdekking bij kinderboerderij Olst: "Afgehakte schapenkop lag naast ingewanden"

De ontdekking die Henny Overkempe gisteren bij 'haar' kinderboerderijtje in Olst deed, zal ze nooit vergeten. Als terreinbeheerder maakte ze zes jaar geleden al de verdwijning mee van alpaca's. Het grote verschil met nu is dat destijds de alpaca's heelhuids terugkeerden.

"Waar zijn de kippen?" Henny heeft direct door dat er iets niet in de haak is als ze het erf van kinderboerderij De Vijverhof oploopt. "Ik zie ook maar twee schapen", roept haar dochter van een afstandje.

Het tweetal speurt het weiland af, op zoek naar de schapen. Zijn ze ontsnapt? De lugubere werkelijkheid dringt tot haar door als ze bij de hokken aankomt en een maag, darmen en afgehakte kop ontdekt. Verderop in het weiland liggen meer resten van de dieren.

Geen wolf

"Ik dacht eerst; er is toch geen wolf geweest?", zegt Henny. Ze wordt uit die waan geholpen als ze de hekken bekijkt, waar het prikkeldraad in elkaar is gedraaid. "Toen wist ik dat het mensen waren."

Henny kan het nog amper geloven. "Waarom doen mensen dit? Kost het teveel moeite om bij de slager langs te gaan?" Voor haar bestaat er geen twijfel: de dieren zijn geslacht. Ze waren nog geen jaar oud.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/328193/Lugubere-ontdekking-bij-kinderboerderij-Olst-Afgehakte-schapenkop-lag-naast-ingewanden

Bron: RTV Oost / 27-3-2020

Directeur handbalbond: Kwiek Raalte promoveert naar de Eredivisie

De handbalsters van Kwiek uit Raalte spelen volgend jaar in de Eredivisie. Dat heeft de algemeen directeur van het NHV, Sjors Röttger, net aan RTV Oost laten weten.

Vorige maand werd Kwiek kampioen in de Eerste Divisie en dwong daarmee promotie naar de Eredivisie af. Die promotie werd deze week onzeker, toen het Nederlands Handbal Verbond bekendmaakte dat er door de coronacrisis geen kampioenen worden benoemd.

'Kwiek promoveert naar de Eredivisie'

Geen enkel team zou promoveren of degraderen, omdat de meeste competities nog niet uitgespeeld waren. Daartegen kwam Kwiek in het verweer. De club vertelde gisteren dat ze al investeringen voor het nieuwe seizoen hadden gedaan en bovendien was hun competitie wel uitgespeeld.

Vandaag geeft NHV-directeur Röttger duidelijkheid: "Kwiek promoveert naar de Eredivisie." Als uitleg geeft hij de uitbreiding van het aantal teams dat volgend seizoen uitkomt op het hoogste niveau. In de Eredivisie spelen vanaf volgend jaar 12 teams, dat zijn er nu nog 10.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/328146/Directeur-handbalbond-Kwiek-Raalte-promoveert-naar-de-Eredivisie

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 26-3-2020

Hulpverlener Truus uit Heeten eerder terug uit Filipijnen: "Land hard getroffen door corona"

Vrijwilliger Truus Schoorlemmer van het Heetens Hulpgoedcentrum Filipijnen is weer in Nederland. Veel te vroeg, want eigenlijk zou ze tot mei nog actief zijn in het Aziatische land. "Ik was nog niet klaar met hulp bieden, maar het is nu niet anders. Erg jammer, want de mensen daar worden hard getroffen door het coronavirus."

Want naast de kans op het oplopen van het virus kunnen de mensen daar hun huis ook niet meer uit. "Ook op de Filipijnen is een lockdown afgekondigd. Je moet je voorstellen dat mensen daar in huizen wonen van een paar stokken en plastic platen én dan mogen ze ook nog eens dat huis niet uit", vervolgt Schoorlemmer.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/327939/Hulpverlener-Truus-uit-Heeten-eerder-terug-uit-Filipijnen-Land-hard-getroffen-door-corona

Bron: RTV Oost / Teun van der Velden / 25-3-2020

Groot onderhoud Westdorp

Foto's groot onderhoud in de Raalter wijk Westdorp. Update 22-3-2020

Luttenberg: sigarettendieven veroorzaken veel schade, maar hebben geen buit

Twee sigarettendieven hebben weinig plezier beleefd aan hun bezoekje aan een supermarkt in Luttenberg. Ze richten veel schade aan, maar gaan er zonder sigaretten vandoor. De kwaliteit van het rolluik voor het sigarettenschap blijkt iets beter dan ze hadden verwacht.

Bron: RTV Oost / 19-3-2029

Raalte: man (26) bedreigd met een mes en daarna beroofd

In Raalte is een man van 26 bedreigd met een mes en daarna beroofd. Dat gebeurde nadat hij een bezoek had gebracht aan een familielid.

Bron: RTV Oost / 19-3-2020

Zwolsestraat Krokussen / 2020

Bron: VTV Sallandia / 8-3-2020

VTV SALLANDIA WEBSITES