VTV Sallandia UPDATE

10-04-2021: Fotos Bruggehoofd

27-03-2021: Fotos Bruggehoofd

Ontsnapte Mechelse herder weer terecht

De ontsnapte Mechelse herder die een bos bij Luttenberg was ontsnapt, is terug. Dat zegt de eigenaresse. Gisteravond ontsnapte de gevaarlijke hond. De politie plaatste een waarschuwing op Facebook.

De hond werd gezien in Lemele. Vervolgens werd de eigenaresse ingeschakeld die de hond naar haar toe wist te lokken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1536294/Ontsnapte-Mechelse-herder-weer-terecht

Bron: RTV Oost / 13-4-2021

Gevaarlijke Mechelse herder ontsnapt bij Luttenberg

In Luttenberg is gisteravond een gevaarlijke Mechelse herder ontsnapt. De politie waarschuwt op Facebook mensen voor de hond.

De hond ontsnapte gisteravond en rende een bos in. Het nieuwe baasje kon het dier niet meer terugvinden.

De kans bestaat dat hij richting Twenterand gaat. Volgens de politie is het een 'probleemhond' en kan hij gevaarlijk zijn.

Als de hond gezien wordt, raadt de politie aan om het dier niet zelf te benaderen, maar om de politie te bellen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1536294/Gevaarlijke-Mechelse-herder-ontsnapt-bij-Luttenberg

Bron: RTV Oost / 13-4-2021

Baasje woedend: 'Kat overgoten met frituurvet'

Volgens zijn baasje is een jonge kat in Olst afgelopen weekend overgoten met een bak water gemixt met frituurvet. Dat meldt hij op Facebook. Hij roept degene die het heeft gedaan op om zich te melden.

Het incident vond plaats in de buurt van de Rozestraat in Olst. De eigenaar zegt te snappen dat katten voor overlast kunnen zorgen. "Maar om een kat te overgieten met een bak water gemixt met frituurvet vind ik wel heel ver gaan." Hij hoopt dat de dader of daders zich melden. "Drinken we een bak koffie en hebben we het er over."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1535867/Baasje-woedend-Kat-overgoten-met-frituurvet

Bron: RTV Oost / 12-4-2021

Blije gezichten in Avonturenpark Hellendoorn: "Alle pretpark-gekkies zijn er weer"

Er mochten tweeduizend bezoekers Avonturenpark Hellendoorn in vandaag, maar er kwamen maar vijftienhonderd liefhebbers. Maar die waren dan wel allemaal extreem blij.

Zoals Isa, zij is samen met haar moeder in het park. "Er zijn heel veel vette attracties waar je in kan, ik vind dit heel leuk." Er zijn niet alleen maar kinderen in het Avonturenpark: Femke en Wessel weten dat ze bij de ouderen horen in het pretpark. "Maar we wilden wat doen! In deze tijd kan helemaal niks, als de grotere parken die meer voor ons zijn opengaan dan gaan we daar naartoe."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1535493/Blije-gezichten-in-Avonturenpark-Hellendoorn-Alle-pretpark-gekkies-zijn-er-weer

Bron: RTV Oost / Frank Janssen / 10-4-2021

Bruggehoofd Update Fotos MAART / APRIL 2021

Bouw van 8 appartementen aan de rand van het centrum van Raalte

Bron: VTV Sallandia / 10-4-2021

videobeelden Bruggehoofd / 2-2-2021

Salland Magazine met CDA Olst-Wijhe en Gemeentebelangen Raalte

In de aflevering van 7 april van het Salland Magazine ontvangt Geert Hannink mevrouw Elleke Steenbergen van de CDA fractie in de gemeenteraad van Olst-Wijhe en de heer Jan Schokker van Gemeentebelangen in Raalte. Tijdens de uitzending komen weer verschillende politieke en maatschappelijke onderwerpen aan de orde.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=X_Ww_P8xkc8
Bron: Salland1 / 7-4-2021

Cabaretier Bert Visscher wijdt in boek hoofdstuk aan Raalte: "Die 'technici' bleken psychiatrisch patiënten"

“Elke keer als ik door Raalte rijd, denk ik: weet je nog wat daar gebeurde?” In het nieuwe boek van cabaretier Bert Visscher, met de veelzeggende titel 'Dat wordt nooit wat', staat de misère uit de beginjaren van zijn carrière centraal. In het boek wijdt de Groninger ook een hoofdstuk aan zijn belevenissen in het Hoftheater in Raalte.

Het Hoftheater stond vroeger op het terrein van psychiatrisch ziekenhuis Sint Franciscushof. Artiesten werden daardoor voor en na het optreden met regelmaat geconfronteerd met de patiënten van het ziekenhuis. Dat gebeurde soms zelfs tijdens hun voorstellingen. Bij Visscher vond de bijzondere ontmoeting nog ruim voor de voorstelling plaats, vlak na aankomst bij het theater. Hij zag de patiënten aan voor technici van het theater.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1531841/Cabaretier-Bert-Visscher-wijdt-in-boek-hoofdstuk-aan-Raalte-Die-technici-bleken-psychiatrisch-patienten

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 5-4-2021

Ton Strien op de lijn met Martje Veenstra

Op witte donderdag kwam burgemeester Ton Strien op de lijn met dominee Martje Veenstra. Zij praatten in de Nicolaaskerk in Wijhe over de kerk en de online kerkdiensten in deze coronatijd en het paasfeest dat voor de deur staat.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=eCKnhZnaGIM

Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 2-4-2021

Aanpak Raarhoeksweg mogelijk volgend jaar in beeld

RAALTE - De realisatie van snelheidsremmende maatregelen op de Raarhoeksweg heeft dan wel niet de hoogste prioriteit gekregen bij de uitvoer van de Verkeersagenda, maar de gemeente wil die wens wel meenemen bij het uitvoeringsprogramma voor volgend jaar.

Dat antwoordt het Raalter college van B&W op vragen van GemeenteBelangen over de verkeersoverlast op de Richterambtweg/de Linderte en de Raarhoeksweg in Raalte. Omwonenden en ouders klagen daar over het vele sluipverkeer. “Jaarlijks, zo ook eind dit jaar, maken wij opnieuw de balans op van alle meldingen om tot het uitvoeringsprogramma 2022 te komen”, zo schrijft het college. “Wij nemen daarbij de wens om snelheidsremmers op deze locatie aan te brengen mee en zullen op basis van objectieve criteria vaststellen of wij al of niet uitwerking kunnen geven aan deze wens.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/04/aanpak-raarhoeksweg-mogelijk-volgend-jaar-in-beeld

Bron: Salland Centraal / 2-4-2021

Hartkamp Raalte Koopwoningen

Bouw koopwoningen op locatie v.m. Hartkampschool

Bron: VTV Sallandia / 2-4-2021

Roalter Ommetje - Aflevering 4: Aaltje Booijink en Jan Datema

De gemeenteraad van de gemeente Raalte telt 25 raadsleden. Maar wie zijn dit eigenlijk? In het Roalter Ommetje gaan in elke aflevering twee raadsleden met elkaar in gesprek. Zo leer je ze beter kennen. Het hele interview lees je op www.raalte.nl/roalterommetje.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=SkKY_MgLXos
Bron: Gemeente Raalte / 31-3-2021

Project multifunctioneel centrum Strunk Raalte sneuvelt; projectleider stopt ermee

De plannen waren zo mooi, maar de uitwerking bleek een stuk minder fraai. Het ambitieuze project om van de oud-Saksische boerderij Strunk in Raalte een multicultureel centrum te maken dat aangevuld met een nieuwe duurzame schuur de spil zou worden in het culturele leven van Raalte, is gestrand. Projectleider Klaas Koekkoek heeft de klus teruggegeven aan de gemeente, omdat er ineens allerlei problemen opdoemden. Burgemeester en wethouders van Raalte zijn teleurgesteld en denken na over verdere stappen.

"U doet me niets tekort als u schrijft dat ik er een kater aan heb overgehouden", zegt Koekkoek in een toelichting op zijn besluit ermee te stoppen. Koekkoek gaf leiding aan een kernteam dan de oud-Saksische boerderij uit 1796 opknapte. De buitenkant is inmiddels gerestaureerd en het dak is vernieuwd, maar daar blijft het voorlopig bij. Binnen is het nog lang niet af.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1531219/Project-multifunctioneel-centrum-Strunk-Raalte-sneuvelt-projectleider-stopt-ermee

Bron: RTV Oost / 30-3-2021

Basisschool Olst gesloten na groot aantal coronabesmettingen

Basisschool De Opwaardz in Olst heeft tijdelijk haar deuren gesloten. Het aantal coronabesmettingen op de locatie liep dermate snel op dat het bestuur geen andere uitweg zag. Tot zeker volgende week dinsdag krijgen de leerlingen van de school thuisonderwijs.

De fusieschool heeft vorige week al twee klassen in quarantaine gezet. Nu de cijfers toch blijken op te lopen, besloot de overkoepelende scholengemeenschap De Mare het zekere voor het onzekere te nemen. De zes klassen krijgen vanaf vandaag allemaal thuisonderwijs. Volgens directeur Marlous Siemelink-Amse van De Mare zat er niks anders op. "De cijfers liepen zo gigantisch snel op binnen onze school. Binnen een week tijd waren vier docenten positief getest. Dat is meer dan de helft van het aantal leerkrachten. Ook enkele leerlingen uit verschillende klassen waren positief getest. Dan nemen wij het zekere voor het onzekere."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1530551/Basisschool-Olst-gesloten-na-groot-aantal-coronabesmettingen

Bron: RTV Oost / Milan Keskin / 29-3-2021

Eerste Sallands Kookboek in de maak: "Moest er echt een keer van komen"

Wie aan typisch Sallandse gerechten denkt, komt al gauw bij kruudmoes en balkenbrij uit. Daar moet verandering in komen, vindt Raaltenaar Ben Ellenbroek. Hij schrijft momenteel een Sallands kookboek.

"Het Sallands kookboek, dat moest er echt een keer van komen", vertelt Ellenbroek. "We hebben prachtige boerderijen, boerderijwinkels, de runderen die hier lopen. Fantastisch."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1529333/Eerste-Sallands-Kookboek-in-de-maak-Moest-er-echt-een-keer-van-komen

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 28-3-2021

Bruggehoofd Update Fotos februari 2021

Bron: VTV Sallandia / 27-3-2021

Melkveehouders en kok uit Salland willen eigen melkfabriek en zoeken naar afzetmarkt

Boeren moeten natuurlijker en duurzamer werken en regionaliseren, vindt de overheid. Mooi bedacht, maar dat heeft veel voeten in de aarde. RTV Oost volgt twee melkveehouders en een kok uit Salland in de zoektocht naar de ultieme oplossing.

"Hoe mooi zou het zijn als onze melk en ons vlees echt gebruikt wordt in onze eigen omgeving?" Dat vroegen melkveehouders Ellis en Tom Lugtenberg uit Olst zich af. Hun dubbeldoel-koeien begrazen de natuur van de uiterwaarden. Ook de brasserie van kok Leon Ripperda staat vlakbij de IJssel. Het drietal sloot een deal. Samen onderzoeken ze of ze een melkfabriek kunnen starten en een afzetmarkt in hun eigen regio kunnen vinden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1520705/Melkveehouders-en-kok-uit-Salland-willen-eigen-melkfabriek-en-zoeken-naar-afzetmarkt

Bron: RTV Oost / Jauke Boerdam / 27-3-2021

Roalter Ommetje - Aflevering 3: Henny Lammers en Linda Maatman

De gemeenteraad van de gemeente Raalte telt 25 raadsleden. Maar wie zijn dit eigenlijk? In het Roalter Ommetje gaan in elke aflevering twee raadsleden met elkaar in gesprek. Zo leer je ze beter kennen. Het hele interview lees je op www.raalte.nl/roalterommetje.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=WEeDNZFS4Og

Bron: Gemeente Raalte / 24-3-2021

Rijksmuseum presenteert magazine over slavernij in Olst: 'Aandacht op scholen is hard nodig'

De eer was aan The Voice Kids-winnares Yosina Roemajauw (14) uit Olst om op haar voormalige school, de Prins Willem Alexanderschool, het magazine van het Rijksmuseum over de slavernij te presenteren. "Een magazine waarmee kinderen meer te weten komen over deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis."

Het magazine, gemaakt bij de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum, wordt vanaf vandaag uitgedeeld aan alle basisschoolleerlingen van groep 8, aan alle brugklassers in Nederland en op Curaçao.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1522914/Rijksmuseum-presenteert-magazine-over-slavernij-in-Olst-Aandacht-op-scholen-is-hard-nodig

Bron: RTV Oost / Teun van der Velden / 23-3-2021

Teler en restaurant starten aspergeseizoen met chefkok aan huis

Aspergeteler De Weerd uit Raalte en restaurant Het Buitenhuys uit Heino hebben vanmiddag het aspergeseizoen afgetrapt. Dat deden ze op bijzondere wijze. De chefkok van het restaurant gaat twee keer bij mensen thuis een vijfgangen aspergediner bereiden. De symbolische eerste asperge werd door Raalter wethouder Van Loevezijn gestoken.

Onder begeleiding van teler Henk de Weerd lukte het de wethouder om de asperge binnen enkele ogenblikken boven de grond te krijgen. “Ik heb nu de smaak wel te pakken, denk ik”, lacht Van Loevezijn terwijl vanaf de zijlijn gegrapt wordt dat hij aangenomen is. “We beginnen hier wel wat eerder dan in het gemeentehuis.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1522611/Teler-en-restaurant-starten-aspergeseizoen-met-chefkok-aan-huis

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 19-3-2021

Foto: Waldemar Brandt / Unsplash

Zwanen in het Overijsselskanaal / 23-2-2021

Youtube: www.youtube.com/watch?v=W95eZKEeLsQ

Bron: VTV Sallandia / 23-2-2021

Winter in Raalte / Raalte op de schaats / 14-2-2021

Zondag 14 februari, Nog een dag schaatsen op het Overijsselskanaal, maandag zet dooiaanval in en stijgt de temperatuur weer.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=hV3HtNyhFs0

Bron: VTV Sallandia / 21-2-2021

VTV SALLANDIA WEBSITES