VTV Sallandia UPDATE

Bekijk de lange video versie van Streetlive Raalte op Evenementen Raalte


14-10-2019: SW4D pagina online

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem

Bron: VTV Sallandia / 14-10-2019

Fysiotherapie Salland doneert 1.750 euro aan Hospice De Cirkel

RAALTE - De inzamelingsactie voor Hospice de Cirkel die Fysiotherapie Salland had gekoppeld aan de opening van de nieuwe locatie heeft maar liefst 1.750 euro opgebracht. Sven Wentink overhandigde recentelijk namens Fysiotherapie Salland de cheque aan Klaas Koekkoek (voorzitter) en Meep Bouw (penningmeester) van De Cirkel.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/fysiotherapie-salland-doneert-1-750-euro-aan-hospice-de-cirkel

Bron: Salland Centraal / 13-10-2019

Eerbetoon aan de keuterboeren van weleer

Stichting Sallands Erfgoed plaatst kunstwerk op locatie van afgebrande boerderij in Haarle

HAARLE - ”Een ode aan wat geweest is.” Frans Rensen, 61 jaar, is een nuchtere Sallander, maar zichtbaar geroerd over het werk op zijn grond aan de Oude Deventerweg pal aan de Sallandse Heuvelrug. In cortensstaal worden hier de omtrekken van een in 1961 afgebrand keuterboerderijtje, inclusief ‘kokshuusje’ en waterput, uitgebeeld.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/eerbetoon-aan-de-keuterboeren-van-weleer

Website: www.stichtingsallandserfgoed.nl
Bron: Salland Centraal / 13-10-2019

In beeld: Classic Races op de Luttenbergring

Met zo'n 300 motoren kende de Classic Races op de Luttenbergring gisteren het grootste deelnemersveld bij een demorace van Nederland. De liefhebbers van het oude tweetakt-spul konden hun hart ophalen op het legendarische stratencircuit in Luttenberg. Jaco Veenstra was er ook en maakte een paar prachtige foto's.

Foto's: www.rtvoost.nl/nieuws/319730/In-beeld-Classic-Races-op-de-Luttenbergring

Bron: RTV Oost / 13-10-2019

Motoren-nostalgie in Luttenberg: beroemd stratencircuit komt weer tot leven

Ronkende motoren, benzinedampen en veel lawaai vandaag in Luttenberg bij de Classic Race Demonstratie. Zo'n driehonderd klassieke motoren verschenen aan de start op de bekende 'Luttenbergring': voor veel mensen een begrip uit de jaren '70 en '80. De race is na jaren afwezigheid weer nieuw leven ingeblazen.

"Het is pure nostalgie vandaag", vertelt Erik. Hij reed in de jaren zeventig al op het circuit en is er ook nu weer bij. "Je kan het zien aan de vele vijftigers er zestigers. Allemaal mensen van vroeger, dat is wel heel apart."

De Luttenbergring stond bekend om zijn vele bochten, maar juist die deden het circuit in 2004 de das om. De organisatie kon de veiligheid niet meer garanderen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319711/Motoren-nostalgie-in-Luttenberg-beroemd-stratencircuit-komt-weer-tot-leven

Bron: RTV Oost / 12-10-2019

‘Fout Oktoberfest’ in Boerhaar

BOERHAAR - Bierpullen, bradwursten en schnaps! KPJ Boerhaar organiseert op zaterdagavond 26 oktober een Oktoberfest. De feestzaal wordt geheel omgetoverd tot Duitse bierhut en Jordy van Vilsteren en Marco ten Kate zorgen voor de muzikale omlijsting.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/fout-oktoberfest-in-boerhaar-2

Website: www.kpjboerhaar.nl
Bron: Salland Centraal / 12-10-2019

Op zoek naar paddenstoelen op ‘t Nijendal

OLST - Staatsbosbeheer presenteert op zondag 20 oktober een paddenstoelenexcursie op Landgoed ’t Nijendal in Olst. De excursie is bedoeld voor gezinnen met kinderen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/op-zoek-naar-paddenstoelen-op-t-nijendal

Website: www.infocentrumijssel.nl
Website: www.staatsbosbeheer.nl
Bron: Salland Centraal / 12-10-2019

Foto: Егор Камелев / Unsplash

Uit het archief: het ontstaan, de gloriejaren en de hernieuwde start van de Luttenbergring

De Luttenbergring was in de jaren zeventig en tachtig onder motorcoureurs één van de meest geliefde circuits. Racers uit de hele wereld kwamen naar Luttenberg om er te racen en Höllenboer schreef er zelfs een lied over.

In 2004 viel definitief het doek voor deze Raalte Races, omdat de organisatie de veiligheid niet meer kon waarborgen. Maar morgen keren de motoren voor één keer terug naar Luttenberg. Kan je niet wachten? Kijk hieronder wat oude beelden terug uit ons archief.

Het Oversticht, een geschiedenisprogramma van RTV Oost, maakte in 2003 een aflevering over het ontstaan, de gloriejaren en de hernieuwde start van de race.

www.rtvoost.nl/nieuws/319584/Uit-het-archief-het-ontstaan-de-gloriejaren-en-de-hernieuwde-start-van-de-Luttenbergring

Bron: RTV Oost / 11-10-2019

INSTAGRAM VTV SALLANDIA 

Update: Nieuwe foto's op ons instagram kanaal www.instagram.com/vtvsallandia

Jongeren en ouders in Wijhe op de vlucht voor politie: "Om de band te versterken"

Zo lang mogelijk uit handen van de politie blijven. Dat klinkt niet bepaald opvoedkundig, maar toch is het de bedoeling van het spel 'Hunted' dat het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Olst-Wijhe donderdagavond hield. "Het gaat ons om de band tussen jongeren en hun opvoeders te versterken" zegt Saskia Postel van CJG.

Postel bedacht het spel in het kader van de Week van de Opvoeding. "We doen elk jaar iets voor een bepaalde leeftijdsgroep. Dit jaar waren de pubers aan de beurt."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319570/Jongeren-en-ouders-in-Wijhe-op-de-vlucht-voor-politie-Om-de-band-te-versterken

Bron: RTV Oost / 11-10-2019

Horeca Heino organiseert gezellige kroegentocht

Onder het motto van lekker proeven en kletsen organiseert Horeca Heino op zaterdag 26 oktober vanaf 21.00 uur een gezellige kroegentocht. Thema van deze avond is De Bock is Los. Deelnemende cafés zijn Eetcafé Marktzicht, Buuffie’s Proeflokaal, BijNe9eN en Grand Café de B, voorheen Café de Baron.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/horeca-heino-organiseert-gezellige-kroegentocht

Bron: Hoezo Heino / 10-10-2019

Expositie van Arttrouvee in Holstohus

OLST - Hans Stempher exposeert van 12 oktober tot en met 23 november een selectie van zijn interieurdecoraties en schilderijen in het Holstohus in Olst. Stempher werkt onder de vlag van Arttrouvee.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/expositie-van-arttrouvee-in-holstohus

Bron: Salland Centraal / 10-10-2019

Peukie voordat je je nieuwe rijbewijs ophaalt? In Raalte binnenkort verleden tijd

Nog even een sigaret voordat je het gemeentehuis inloopt om je nieuwe rijbewijs of paspoort op te halen? Dat is in Raalte binnenkort verleden tijd.

De gemeente maakt binnenkort de publieke ingangen van het gemeentehuis namelijk rookvrij. De asbakken gaan van de muur, bordjes met de tekst 'rookvrije zone' komen er voor in de plaats. Dat heeft de gemeenteraad van Raalte vanavond besloten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319639/Peukie-voordat-je-je-nieuwe-rijbewijs-ophaalt-In-Raalte-binnenkort-verleden-tijd

Bron: RTV Oost / 10-10-2019

Naam melder illegale kap online: gemeente Raalte in de fout met privacy-gevoelige informatie

De naam van een melder van illegale kap is door de gemeente Raalte per ongeluk online gezet.

De inwoner die melding van de kap maakte, stond met naam genoemd in een brief van een gemeenteraadslid. In die brief werden vragen aan het college van B en W gesteld over de afhandeling van de melding.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319605/Naam-melder-illegale-kap-online-gemeente-Raalte-in-de-fout-met-privacy-gevoelige-informatie

Bron: RTV Oost / 10-10-2019

Vrouw gewond naar ziekenhuis door eenzijdig ongeval in Broekland

Een vrouw is gewond geraakt nadat zij met haar auto tegen een stenen bruggetje reed. Het ongeval gebeurde op de Horstweg in Broekland.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een berger heeft het zwaarbeschadigde voertuig afgesleept.

www.rtvoost.nl/nieuws/319577/Vrouw-gewond-naar-ziekenhuis-door-eenzijdig-ongeval-in-Broekland

Bron: RTV Oost / 10-10-2019

Keep the Blues Alive-award uitgereikt aan Ribs & Blues

RAALTE/ NIEUW-VENNEP - Een verrassing was het uiteraard niet, het nieuws werd afgelopen Pinksteren tijdens Ribs & Blues al bekendgemaakt, maar toch vond voorzitter Ton Groot Beumer van het Raalter festival het een bijzondere eer om zondag in Nieuw-Vennep (NH) de ‘Keep the Blues Alive-award’ in ontvangst te nemen. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse ‘Bluesdag’ van de Dutch Blues Foundation.

Deze tien jaar geleden opgerichte organisatie promoot de bluesmuziek en bluesmuzikanten in ons land op alle mogelijke manieren. De award ‘Keep the Blues Alive’ wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die zich inzet voor de blues in Nederland. Andere winnaars in de afgelopen tien jaar waren onder andere het radioprogramma Bluestown (van Raaltenaar Harry Radstake) en het Moulin Blues festival in Ospel (LB).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/keep-the-blues-alive-award-uitgereikt-aan-ribs-blues

Bron: Salland Centraal / 9-10-2019
Foto: Paul Scholman / Ribs & Blues

Hafkamp Natuursteen Olst

Bron: Salland1 / 8-10-2019

Crossloopseizoen van start met Den Alerdinckloop

LIERDERHOLTHUIS/LAAG ZUTHEM - Het Sallandse crossloopseizoen is weer begonnen. Running Club Lierderholthuis RCL98 hield afgelopen zondag de jaarlijkse Den Alerdinckloop in Laag Zuthem.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/crossloopseizoen-van-start-met-den-alerdinckloop

Bron: Salland Centraal / 8-10-2019

Don Kozakkenkoor weer naar Heino

HEINO - Het wereldberoemde Don Kozakkenkoor treedt op zaterdag 26 oktober weer op in de Nicolaaskerk in Heino. Het Heino’s Mannenkoor, verzorgt die avond een kort gastoptreden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/don-kozakkenkoor-weer-naar-heino

Website: www.heinosmannenkoor.nl

Bron: Salland Centraal / 7-10-2019

Voorbereidingen Hallowieje in volle gang

WIJHE - De voorbereidingen voor de zesde Hallowiejeweek zijn in volle gang. Van dinsdag 22 tot en met zondag 27 oktober is het weer griezelen geblazen in Wijhe. “Het hele jaar door hebben we maandelijks bij elkaar gezeten”, vertellen Peter Lokate en Peter van Dartel, twee van de leden van de Hallowiejecommissie.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/voorbereidingen-hallowieje-in-volle-gang

Website: www.hallowieje.nl
Bron: Salland Centraal / 7-10-2019

Streetlive Raalte / 28-9-2019

Bron: VTV Sallandia /  6-10-2019

Bekijk de lange video versie van Streetlive Raalte op Evenementen Raalte

VTV SALLANDIA WEBSITES