VTV Sallandia UPDATE

Den Alerdinck Zomerfair dit jaar online

LAAG ZUTHEM - De Den Alerdinck Zomerfair in Laag Zuthem gaat in verband met het coronavirus niet door. De organisatie heeft echter besloten om een online-event aan te bieden. Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 augustus is er van alles te zien en te beleven op www.denalerdinckzomerfair.nl.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/08/den-alerdinck-zomerfair-dit-jaar-online

Website: www.denalerdinckzomerfair.nl
Bron: Salland Centraal / 9-8-2020

Keolis verliest busvervoer IJssel-Vecht definitief vanwege 'vals spel'

Keolis is definitief het busvervoer in de regio IJssel-Vecht kwijt. De duizenden handtekeningen van Keolis-personeel, de flyeractie van de ondernemingsraad en gesprekken met de vakbonden hebben de provincie niet van inzicht doen veranderen: Keolis heeft gefraudeerd en dat vindt de provincie onacceptabel.

Het definitieve verlies van de concessie betekent een forse financiële klap voor Keolis. De omzetwaarde van tien jaar busvervoer in de regio IJssel-Vecht, het gebied tussen Noordwest-Overijssel, Apeldoorn en Lelystad, bedraagt zo'n 900 miljoen euro. Volgens directeur Frank Janssen van de vervoerder kost het intrekken van de concessie zo’n 260 arbeidsplaatsen. Ook zijn er al bussen besteld en onderweg vanuit China.

Maar gedeputeerde Bert Boerman vindt dat het fraudeleus handelen van Keolis niet ongestraft kan blijven. "Integer handelen en je aan de regels houden zijn basisprincipes", aldus de bestuurder.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/333926/Keolis-verliest-busvervoer-IJssel-Vecht-definitief-vanwege-vals-spel

Bron: RTV Oost / 4-8-2020

INSTAGRAM VTV SALLANDIA 

Update: 4-8-2020 / Raalte Zuid / fotos 4 augustus 2020 Nieuwe foto's op ons instagram kanaal www.instagram.com/vtvsallandia

Chris de Bont draagt voorzittersstokje SW4D over aan Jurgen Bruggeman

RAALTE - Chris de Bont draagt per september het voorzittersstokje van de Sallandse Wandelvierdaagse over aan Jurgen Bruggeman. De Bont, voorzitter sinds de oprichting van het evenement in 2008, blijft volgens eigen zeggen betrokken bij het evenement. “Ik maak graag plaats voor een jongere opvolger, maar blijf vanaf de zijlijn bij de SW4D betrokken. Daar is mij het evenement te dierbaar voor.”

Bruggeman is al enige tijd ‘enthousiast supporter’ van de vierdaagse. “We hebben er alle vertrouwen in dat met hem nieuwe ideeën voor een veranderende toekomst ingang vinden”, vertelt De Bont. In een persbericht dankt hij alle vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen voor de afgelopen jaren.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/08/chris-de-bont-draagt-voorzittersstokje-sw4d-over-aan-jurgen-bruggeman

Website: www.sw4d.nl
Bron: Salland Centraal / 3-8-2020

Luttenbergsfeest met aangepast programma in combinatie met uitzending Top 700

LUTTENBERG - “Het belangrijkste is dat we elkaar als Luttenbergers zo meteen weer kunnen spreken. We zijn blij dat dat in elk geval weer mogelijk is.” Aan het woord zijn Ruud Alferink en Veroni Reimert van Stichting School en Volksfeesten Luttenberg, de organisatie van het Luttenbergsfeest. Van donderdag 6 tot en met zondag 9 augustus vindt er een aangepast feest plaats in het dorp. In combinatie met de plaatselijke horeca en de organisatie van de Top 700 Luttenberg. “Maar het feest is wel voor de Luttenbergers, we vragen nadrukkelijk aan iedereen uit andere plaatsen om niet te komen.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/08/luttenbergsfeest-met-aangepast-programma-in-combinatie-met-uitzending-top-700

 

De uitzendingen van de Luttenberg Top 700 beginnen woensdagochtend 5 augustus al. Tot en met zondag wordt er elke dag van 9.00 tot 23.00 uur radio gemaakt vanuit Elckerlyc.

Elckerlyc is gedurende de uitzendingen weer geopend. Op een groot scherm zijn videoclips van de nummers te zien. De uitzendingen zijn te volgen via www.luttenbergtop700.nl, via 106.3 FM (Vechtdal FM) en in de avonduren via Vechtdal Leeft TV.

 

Website: www.luttenbergsfeest.nl
Website: www.luttenbergtop700.nl
Website: www.vechtdalfm.nl
Website: www.vechtdalleeft.nl
Bron: Salland Centraal

Tweede Dorpsquiz Raalte jaar uitgesteld

Organisatie ‘We vinden de gezondheid van alle deelnemers toch het allerbelangrijkst’

RAALTE - Het was een zware beslissing, waar diep en intensief over nagedacht is: de tweede Dorpsquiz Raalte, aanvankelijk gepland op zaterdagavond 19 december, wordt uitgesteld naar eind 2021. “De basis van onze Dorpsquiz is juist de samenwerking en verbinding tussen verschillende generaties, van jong tot oud. Dan kun je niet het risico nemen om ouderen, die kwetsbaar zijn voor corona, zo intensief in contact te brengen met jongeren”, zo licht bestuurslid Sjaak Legebeke de keuze toe.

Het was best een duivels dilemma, dat geven alle vijf bestuursleden (naast Legebeke ook Nardy en Pieter Nijland, Rosa van Oldeniel en Esther Schulten) direct toe. “We hebben er ook enkele vergaderingen voor nodig gehad, maar uiteindelijk was het toch een unaniem besluit.”
Op de inschrijvingsdag 1 april leek de tweede Dorpsquiz Raalte 2021 qua belangstelling de al zo geslaagde eerste editie van eind vorig jaar nog te gaan overtreffen. Niet minder dan 150 teams schreven zich toen vanaf 5 uur ’s morgens in, mede dankzij wat technische problemen zodat het aanvankelijke maximumaantal van honderd teams flink verhoogd werd. Ook toen was corona al het gesprek van de dag, maar niemand besefte nog goed dat het een zaak van lange adem zou gaan worden. “Veel mensen hebben ons afgelopen maanden gevraagd om het door te laten gaan omdat het eind vorig jaar zo geweldig leuk en geslaagd was. Toch hebben we nu dus besloten om het een jaar uit te stellen. Je kunt natuurlijk zeggen dat het de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers zelf is, maar we vinden de gezondheid van iedereen toch het allerbelangrijkste”, vertelt Esther Schulten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/07/tweede-dorpsquiz-raalte-jaar-uitgesteld

Website: www.dorpsquizraalte.nl
Bron: Salland Centraal

Dankzij alternatieve opzet gaat 13de editie Sallandse Wandelvierdaagse door

Toen duidelijk werd dat de Sallandse Wandelvierdaagse dit jaar niet door kon gaan vanwege corona werd snel een alternatief bedacht. Een boekje waarin de vier wandelroutes staan beschreven.

Het boekje werd vandaag overhandigd aan Jacques van Loevezijn. De Raalter wethouder kreeg eveneens de bijbehorende speciale corona-medaille die de vorm heeft van het Covid-virusdeeltje.

Boekje

Het boekje bevat vier wandelroutes. Is de start van de SW4D, zoals het evenement ook wordt aangeduid, normaal vanuit een volle tent op Domineeskamp in Raalte, deze routes starten allemaal ergens anders. Bij iedere wandeling staat een verhaal in het boekje dat inhaakt op een plaats waarlangs de route voert.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/333843/Dankzij-alternatieve-opzet-gaat-13de-editie-Sallandse-Wandelvierdaagse-door

Website: www.sw4d.nl
Bron: RTV Oost / 1-8-2020

INSTAGRAM VTV SALLANDIA 

Update: 1-8-2020 Pauluskerk Raalte / foto 31 juli 2020 Nieuwe foto's op ons instagram kanaal www.instagram.com/vtvsallandia

Vier Stöppelhaene 2020 thuis en bestel zo'n Stöppelbox

Website: www.stoppelhaene.nl

Bron: Stöppelhaene

Natuurbeelden Overijsselskanaal Raalte / 17-7-2020 / 23-7-2020

Youtube: www.youtube.com/watch?v=qnjMSHuCt_A

Video: VTV Sallandia / 31-7-2020

Salland Magazine Aflevering 1

Salland Magazine is het actualiteiten programma van Salland1.

Tijdens de eerste aflevering van Salland Magazine spreekt uw gastheer Geert Hannink, samen met Karin van der Toorn van Salland eet en boert bewust, Ben Heethaar van de Sallandse wandelvierdaagse en Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=daUdlIglSkM
Bron: Salland1 / 18-7-2020

Blekkerhoek Raalte / Eend met jongen / 7-7-2020

Locatie: Blekkerhoek / Ceintuurbaan / Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=3ocX8_ZVRoU&

Video: VTV Sallandia / 7-7-2020

Almelosestraat Raalte 27-6-2020

Tijdelijke stop Evenementen Raalte videos

In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus worden er voorlopig geen nieuwe VTV Sallandia evenementen video opnamens geplaatst op Facebook, Youtube en Sallandia.nl.

Bron: VTV Sallandia / 20-5-2020

VTV SALLANDIA WEBSITES