VTV Sallandia UPDATE

Nieuw: Fotos Verbouwing De Werfhorst


Boerderij omstreden varkenshouder Straathof in Mariënheem te koop

De boerderij van de omstreden varkenshouder Adriaan Straathof in Mariënheem staat te koop. Voor een grove 2,5 miljoen euro mag het bedrijf van eigenaar veranderen.

Over de varkenshouderij aan de Nijverdalseweg vlak buiten Mariënheem was de afgelopen jaren veel te doen.

Bijna 12.000 dieren

Straathof, een varkenshouder met een beroepsverbod in Duitsland, kreeg van de gemeente Raalte toestemming om het bedrijf uit te breiden tot in totaal bijna 12.000 dieren.

Omwonenden kwamen in het verweer. Ze vreesden overlast van stank en fijnstof. Tot aan de Raad van State procedeerden ze om de uitbreiding van het bedrijf tegen te houden. Zonder succes. Sebava, het bedrijf van Straathof, mag gewoon in het dorp aan de slag.

Waarom het bedrijf nu te koop komt, is niet bekend. Zowel de verkopend makelaar als de woordvoerder van Sebava zijn niet bereikbaar voor commentaar.

www.rtvoost.nl/nieuws/317183/Boerderij-omstreden-varkenshouder-Straathof-in-Marienheem-te-koop

Bron: RTV Oost / 20-8-2019

The show must go on bij de Pompdagen

Bestuur Stichting Heija hervindt zichzelf na overlijden van voorzitter Hans Egelie

HEINO - Het was een bewogen jaar voor Stichting Heija, de organisatie van de Pompdagen. In februari zat het bestuur nog nietsvermoedend bij elkaar. Voorzitter Hans Egelie kwam echter niet opdagen. Niets voor hem; waar hij toch bleef?

“Toen kregen we een bericht dat hij was overleden aan een hartstilstand”, vertelt Gerben Korten. “Dat was een enorme klap. Dat kwam hard aan. Van vergaderen is die avond ook weinig meer gekomen…” Maar ‘the show must go on’. Van woensdag 21 tot en met zondag 25 augustus vindt een nieuwe editie van het Heinose dorpsfeest plaats.

“Hans’ dochters zeiden de dag na zijn overlijden al dat we ervoor moesten zorgen dat het feest gewoon zou gaan”, vertelt Gerben. “Ze wilden wel een biertje kunnen drinken op hun vader. Overigens is de doorgang van het feest nooit onderwerp van gesprek geweest.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/the-show-must-go-on-bij-de-pompdagen

Website: www.pompdagen.nl
Bron: Salland Centraal / 20-8-2019

Luttenberg spit vrolijk verder

LUTTENBERG - Als je het nieuws de afgelopen dagen hebt gevolgd, zou je de indruk kunnen hebben dat het zwientie tikken het hoogtepunt van het Luttenbergs Feest is. Maar we verklappen het maar gewoon: de inwoners van het dorp lopen net zo hard uit voor het jaarlijkse gatgraven.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/luttenberg-spit-vrolijk-verder

Website: www.luttenbergsfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 20-8-2019

Schrijf je in voor Pomptoertocht

De Pomptoertocht, de gezellige afsluiter van de Heinose Pompdagen wordt dit jaar voor de tweeëntwintigste keer georganiseerd. Het vertrek is rond 10.15 uur vanaf het gezamenlijke startveld bij Camping Heino, Schoolbosweg 10 in Heino. De route voert de deelnemers weer over diverse oude weggetjes en langs mooie plekjes. De organisatie laat weten dat er nog plek vrij is en dat er tot zaterdag 24 augustus ingeschreven kan worden. De inschrijving kost 11 euro.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/schrijf-je-in-voor-pomptoertocht-2

Deelname kost 11 euro en de voorinschrijving www.pompdagen.nl/inschrijving-pomptoertocht sluit 24 augustus

Bron: Hoezo Heino / 20-8-2019

44e Stoppelveldrit Heikera door Vecht- en Reestdal

De 44e Orbea Stoppelveldrit van Fietstourclub Heikera gaat op zondag 25 augustus naar het noorden. De bepijlde route van 100 km bereikt via het Vechtdal en het Reestdal IJhorst. De routes van 60 en 45 km gaan naar Dalfsen, leiden ook door het Vechtdal en zijn ook met pijlen aangegeven. Daarnaast is voor de langeafstandfietsers een gps-route van 150 km die onder meer het Drentse Havelte aandoet.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/44e-stoppelveldrit-heikera-door-vecht-en-reestdal

Website: www.heikera.nl
Bron: Hoezo Heino / 19-8-2019

ProRail: "Impact 'spoorboomduiker' is gigantisch"

De impact van een iemand die vlak voor een naderende trein nog snel even wil oversteken, zoals gisteren in Olst, is gigantisch. Dat zegt ProRail woordvoerder Aldert Baas over het fenomeen 'spoorboomduiker'. "Niet alleen voor diegene die de trein op een haar na mist, ook voor het treinpersoneel."

Dat het een grote impact heeft op het treinpersoneel werd gisteren in Olst goed duidelijk. Nadat een nog onbekend persoon op een haar na werd geraakt door een trein bij de Puinweg, was de machinist dusdanig in shock dat hij niet verder kon rijden. "Geluk bij een ongeluk was dat er een machinist aanwezig was die als reiziger in de trein zat. Daardoor hebben de passagiers nauwelijks last van vertraging gehad."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317151/ProRail-Impact-spoorboomduiker-is-gigantisch

Bron: RTV Oost / 20-8-2019

INSTAGRAM VTV SALLANDIA 

Update: nieuwe foto's op ons instagram kanaal www.instagram.com/vtvsallandia

Verbouwing De Werfhorst

Update: Nieuwe foto''s van 16 aug 2019

Zomerkermis Zwolle 2019

Bron: VTV Sallandia / 14-8-2019

Oud en Nieuw bij de Diekdaegen

WJHE - Wijhe maakt zich op voor de Wiejese Diekdaegen in een nieuwe vorm, de Diekdaegen 2.0. Vrijwilligers werken hard aan alle programmaonderdelen. Veel onderdelen krijgen een update, zijn van locatie gewisseld en er zijn nieuwe onderdelen toegevoegd. Gelukkig zijn ook oude en vertrouwde onderdelen gebleven. De kermis staat voor het eerst op het Van Dedemplein.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/oud-en-nieuw-bij-de-diekdaegen

Bron: Salland Centraal / 19-8-2019

Vernieling op Domineeskamp in Raalte, politie zoekt getuigen

RAALTE – Ter hoogte van de kruising Domineeskamp en de Westdorplaan in Raalte zijn zondagnacht tussen 01.00 en 01.30 een verkeersbord en een dranghek vernield. De politie is op zoek naar getuigen.

Informatie over de vernieling kan worden doorgegeven via 0900-8844 of middels een privébericht op de Facebookpagina van Politie Raalte.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/vernieling-op-domineeskamp-in-raalte-politie-zoekt-getuigen

Bron: Salland Centraal / 19-8-2019
Foto’s: Politie Raalte

Op een haartje na: snel even onder de spoorbomen door bij Olst

Het treinverkeer bij Olst heeft vanmiddag korte tijd stil gelegen, omdat iemand op een haar na geraakt werd door een trein.

De persoon in kwestie ging onder gesloten spoorbomen door en werd rakelings gemist door een passerende trein. De machinist wist niet of hij de persoon geraakt had of niet en zette daarom de trein stil voor een korte check.

Toen de machinist concludeerde dat het net goed was gegaan, werd de dienstregeling weer opgestart.

www.rtvoost.nl/nieuws/317138/Op-een-haartje-na-snel-even-onder-de-spoorbomen-door-bij-Olst

Bron: RTV Oost / 19-8-2019

Brandweer opgeroepen om paard uit het water bij Wijhe te halen

Een ruiter en zijn paard zijn vanochtend in Wijhe in het water gevallen. Beiden kwamen voor zover bekend met de schrik vrij. De brandweer is een half uur bezig geweest om het paard uit het water te halen.

Dat gebeurde langs de Onder de Gelder. Hoe de twee daar in het water terechtkwamen, is niet bekend. De ruiter kon op eigen kracht weer aan wal komen, voor het paard werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Met meerdere mensen lukte het uiteindelijk om het dier op de kant te krijgen.

www.rtvoost.nl/nieuws/317129/Brandweer-opgeroepen-om-paard-uit-het-water-bij-Wijhe-te-halen

Bron: RTV Oost / 19-8-2019

NK gat graven in Luttenberg

Paul Lugtenberg en Sylvester Holtmaat mogen zich met een gat van 2.55 meter diep een jaar lang Nederlands Kampioen gatgraven noemen. Het NK gatgraven is een van de activiteiten tijdens het vierdaagse dorpsfeest in Luttenberg.

Bron: RTV Oost / 19-8-2019

Truck instapdag Sukerbietenfeest Lemelerveld 2019

Bron: hgfoto01 / 17-8-2019

Overheerlijk 6: Barbecueën met Bökkers

Wat doe je als je gaat koken met de mannen van Bökkers? Barbecueën natuurlijk. Kok Nadia Zerouali duikt de bosjes in met de mannen in de zesde aflevering van Overheerlijk.

“Ik ken Erik al heel lang, vanaf de lagere school”, begint frontman Hendrik Jan Bökkers zijn verhaal. “En Jeroen en Arjan ook al vanaf mijn vijfentwintigste.” Toch eten de mannen niet vaak samen. En ook elkaars verjaardagen laten ze aan zich voorbij gaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317093/Overheerlijk-6-Barbecueen-met-Bokkers

Website: www.natafelenmetnadia.nl

Bron: RTV Oost / 18-8-2019

Duo Lugtenberg en Holtmaat wint NK gatgraven Luttenberg

Paul Lugtenberg en Sylvester Holtmaat mogen zich met een gat van 2.55 meter diep een jaar lang Nederlands Kampioen gatgraven noemen. Het NK gatgraven is een van de activiteiten tijdens het vierdaagse dorpsfeest in Luttenberg.

Aan het NK gatgraven deden zo'n vijftig deelnemers mee. Elke deelnemer had twintig minuten de tijd om een zo diep mogelijk gat te graven. Na vijf minuten mocht een helper de graver ondersteunen. De deelnemers mochten alleen een schop en een emmer gebruiken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317078/Duo-Lugtenberg-en-Holtmaat-wint-NK-gatgraven-Luttenberg

Website: www.luttenbergsfeest.nl
Bron: RTV Oost / 17-8-2019

Veel deelnemers bij ‘dondersmooie onderdelen’ van Luttenbergsfeest

LUTTENBERG - De tweede dag van het Luttenbergsfeest stond vooral in het teken van het nieuwe onderdeel: ‘Slep um d’r deur!’ In de ochtenduren verzamelden de 55+ers zich voor een gezellige ochtend. Na de koffie werd er jeu de boules gespeeld. En hoewel het natuurlijk ook om het winnen ging, stonden vooral de onderlinge contacten en het plezier voorop. Winnaar bij het jeu de boules werden Doortje vd Sligte (dames) en Henri Fikken (heren).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/veel-deelnemers-bij-dondersmooie-onderdelen-van-luttenbergsfeest

Website: www.luttenbergsfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 17-8-2019

KNVB Beker: Geen stunt Vroomshoopse Boys, Excelsior'31 wel door, Rohda uitgeschakeld

Rohda Raalte werd uitgeschakeld door DUNO Doorwerth. De Overijsselse eersteklasser ging met 2-1 onderuit. DUNO kwam na ruim een kwartier op voorsprong via Jochem Jansen. Een paar minuten voor rust deed Sven Dikkers iets terug. 1-1 was ook de ruststand. Na de pauze bleef het lang gelijk, maar tien minuten voor het einde bezorgde Sam van Essen DUNO een plek in de tweede kwalificatieronde.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/317083/KNVB-Beker-Geen-stunt-Vroomshoopse-Boys-Excelsior-31-wel-door-Rohda-uitgeschakeld

Bron: RTV Oost / 17-8-2019

Kachel FM groeit eigen tent uit

HOONHORST - De veelbesproken promotievideo’s van Kachel FM hebben weer een vervolg gekregen. Voor hun vijftiende editie is het team van piraten muziekweekend Kachel FM een bouwbedrijf begonnen. Het gelijknamige bouwbedrijf ‘Kachel FM’ heeft gelijk al een grote klus te pakken: er moet een feestschuur komen in het weiland aan de Tibbensteeg in Hoonhorst.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/kachel-fm-groeit-eigen-tent-uit

Website: www.kachelfm.nl
Bron: Salland Centraal / 17-8-2019

Video: Kachel FM

Met de boswachter op zoek naar sporen van dieren

HAARLE - Kinderen van 6 tot 12 jaar mogen op woensdag 21 augustus samen met de boswachter op zoek gaan naar sporen van dieren op de Sprengenberg. De kinderen zoeken samen met de boswachter naar uilenballen, drollen, holletjes en dierenpaadjes. De activiteit start om 14.00 uur bij parkeerplaats Zuidbroek in Haarle. De kosten bedragen 7 euro per kind, leden van natuurmonumenten betalen 4 euro. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

www.sallandcentraal.nl/2019/08/met-de-boswachter-op-zoek-naar-sporen-van-dieren

Website: www.natuurmonumenten.nl
Bron: Salland Centraal / 17-8-2019

UPDATE! Pubquiz zit vol, inschrijven kan niet meer.

Na vorig jaar weten we een beetje hoe fanatiek jullie kunnen zijn in pubquizzen. Mooi kippenhok was dat... Dat de wille er weer is om elkaar af te troeven blijkt ook dit jaar, want de inschrijvingen stroomden binnen. Om iedereen wat meer ruimte te geven om over dat ene antwoord even goed te kunnen discussiëren, verhuizen we dan ook naar de iets grotere Feestfabriek. En na wat puzzelen hebben we nu nog enkele tafeltjes extra beschikbaar. Dus geef je nog op!

Website: www.stoppelhaene.nl
Bron: Stöppelhaene / 16-8-2019

Schrijf je in voor de Fakkert Mini Triatlon

Een triathlon klinkt eigenlijk wel heel sportief en heeft de stempel dat het alleen voor hele getrainde mensen geschikt is. Het tegendeel bewijst Vrienden van De Tippe al zeven jaar dat je ook “ongetraind” kan deelnemen aan een mini triathlon of in groepsverband kan deelnemen. Zaterdag 31 augustus vindt alweer de zevende editie van de Fakkert Diervoeders mini triatlon plaats en de inschrijving is inmiddels gestart.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/schrijf-je-in-voor-de-fakkert-mini-triatlon

Bron: Hoezo Heino / 15-8-2019

Open middag Endona bij Energiepark Heeten

HEETEN - Energie Coöperatie Endona houdt op zaterdag 24 augustus een open middag bij haar Energiepark Heeten. Alle energieklanten, participanten en geïnteresseerden zijn welkom. Het Energiepark Heeten is bijna een jaar operationeel. Een succes voor de groep Heetenaren die zich had vastgebeten in het plan om het dorp te voorzien van lokale, duurzame energie. Nu, een jaar later, is er al 2.000.000.000 kWh aan stroom opgewekt. Een goed moment voor een open middag, zo concludeert Endona.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/open-middag-endona-bij-energiepark-heeten

Website: www.endona.nl
Bron: Salland Centraal / 15-8-2019

Organisatie kijkt terug op een geslaagde Zomerfair in Laag Zuthem

LAAG ZUTHEM - Ondanks het feit dat het weer niet helemaal mee werkte afgelopen weekend, kijkt de organisatie toch terug op een zeer geslaagde Zomerfair. “Het is het risico van het vak dat het een keer een dagje regent”, vertelt Aline Hofstee namens het organiserende bureau Plan Effect. “Maar zaterdag was het weer veel beter dan voorspeld en de zondag was helemaal top.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/08/organisatie-kijkt-terug-op-een-geslaagde-zomerfair-in-laag-zuthem

Bron: Salland Centraal / 15-8-2019

Oud hollandse markt Lemele

N35 Mariënheem Nijverdal / 6-8-2019

Rit over de vernieuwde N35 tussen Mariënheem en Nijverdal

Video: VTV Sallandia / 10-8-2019

Robby’s komt op landelijke tv op SBS 6

Zondag 25 augustus om 15.00 uur en in de herhaling op zaterdag 31 augustus om 12.30 uur.

Het programma Hollandvanboven vliegt boven Nederland en strijkt iedere week neer in een andere provincie. Daar gaan ze in gesprek met diverse mensen. Zo ook bij ons in Raalte Overijssel. Wij geven een kijkje achter de schermen. Laten jullie meekijken hoe we onze eigen producten maken. Trots zijn we op het resultaat en zetten Raalte op de kaart!

Website: www.robbyssnacks.nl
Bron: Instagram / Robby Snacks

Bekendmaking Sallandse Boer / 20-7-2019

Bron: VTV Sallandia / 7-8-2019

Oud hollandse markt Lemele

Country Line Dancers Ankum

Bron: VTV Sallandia / 7-8-2019

Tuin Westendorp Mariënheem

Bron: Salland1 / 1-8-2019

Verkeersagenda gemeente Raalte

Bron: Gemeente Raalte

"Vliegende boom" in Raalte / 19-7-2019

Omzagen en afvoer van een boom achter woningen in de Olykampen in Raalte door de lucht met kraan.

Bottermarkt in Raalte

VTV SALLANDIA WEBSITES