VTV Sallandia UPDATE

Tijdelijke stop Evenementen Raalte videos

In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus worden er voorlopig geen nieuwe VTV Sallandia evenementen video opnamens geplaatst op Facebook, Youtube en Sallandia.nl.

Bron: VTV Sallandia / 20-5-2020

Herinrichting Almelosestraat / 21-5-2020

Bron: VTV Sallandia / 25-5-2020

Fietser gewond bij ongeluk op N348 bij Broekland

Een fietser is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de N348 ter hoogte van Broekland. De fietser werd op een oversteek geschept door een busje.

Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk op de weg tussen Raalte en Deventer gebeurde op exact hetzelfde punt als waar vrijdag een ongeluk gebeurde. Toen botsten een auto en busje op elkaar.

www.rtvoost.nl/nieuws/331006/Fietser-gewond-bij-ongeluk-op-N348-bij-Broekland

Bron: RTV Oost / 25-5-2020

Bewoner stapt naar rechter, werkzaamheden in Olst uitgesteld

De werkzaamheden aan de Jan Hooglandstraat in Olst zouden vandaag van start gaan, maar zijn uitgesteld. De reden? Een bewoner is naar de rechtbank gestapt om een voorlopige voorziening aan te vragen.

Het werk is stilgelegd in afwachting van de uitspraak. Ook meldt de gemeente Olst-Wijhe dat niet iedere betrokkene al op de hoogte was van het feit dat de werkzaamheden vandaag zouden starten.

De werkzaamheden moeten ervoor zorgen dat de weg veiliger wordt voor fietsers. Eind juni zou dit klaar moeten zijn. Het is niet bekend waarom de bewoner naar de rechtbank is gestapt. Ook is niet duidelijk hoelang de vertraging zal duren.

www.rtvoost.nl/nieuws/331021/Bewoner-stapt-naar-rechter-werkzaamheden-in-Olst-uitgesteld

Bron: RTV Oost / 25-5-2020

Verpleeghuizen in Salland bereiden zich voor op versoepeling bezoekersregeling

Intensief overleg tussen verpleeghuizen en het delen van eigen oplossingen moeten er in Salland toe leiden dat de versoepeling van de bezoekregeling voor verpleeghuizen goed verlopen. Vanaf maandag mogen verpleeghuislocaties waar geen sprake meer is van zieke of besmette cliënten per cliënt een vaste bezoeker toelaten.

Omdat de richtlijnen voor het bezoek nauwgezet gevolgd moeten worden en dit veel inzet en aanpassingsvermogen van de locaties vraagt, werken de verpleeghuizen in de regio Salland hierbij nauw samen.

Afhankelijk van de omstandigheden op de locatie wordt bekeken of er maandag al bezoek mogelijk is en hoe dat georganiseerd wordt. Carinova, Solis, Humanitas, De Parabool, ’t Dijkhuis en ZGR werken hierbij nauw met elkaar samen en bespreken met elkaar de mogelijkheden om op een verantwoorde manier invulling te geven aan de bezoekersregeling. Dit stemmen zij ook af met het Deventer Ziekenhuis en de huisartsen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/330944/Verpleeghuizen-in-Salland-bereiden-zich-voor-op-versoepeling-bezoekersregeling

Bron: RTV Oost / 22-5-2020

Ton Strien op de lijn - 7

Burgemeester Ton Strien komt weer graag bij jullie op de lijn. De versoepeling van de regels tijdens deze coronacrisis bieden gelukkig wat meer ruimte. Voor inwoners én ondernemers in Olst-Wijhe. Toch moeten we nog steeds voorzichtig zijn. Ook vraagt hij net als de minister president, aan de kinderen in Olst-Wijhe om mee te denken over de toekomst en hun ideeën aan hem te vertellen.

YouTube: www.youtube.com/watch?v=PRafk_ieqXs
Website: www.olst-wijhe.nl
Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 22-5-2020

Fietsster gewond op N348 bij aanrijding met automobilist

Bij een ongeluk op de N348 ter hoogte van de Oerdijk is aan het begin van de avond een fietsster gewond geraakt nadat ze werd aangereden door een automobilist.

Hoe het ongeluk is gebeurd, is niet bekend. De vrouw stak de kruising over toen ze werd aangereden door een automobilist uit de richting Deventer.

De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht maar het is niet bekend hoe ernstig haar verwondingen zijn. De auto raakte beschadigd aan de voorruit.

www.rtvoost.nl/nieuws/330940/Fietsster-gewond-op-N348-bij-aanrijding-met-automobilist

Bron: RTV Oost / 22-5-2020

Salland1: Uitzending 13 Corona in Salland met Annemie Westenenk en Jan van Pijkeren

Tijdens deze serie "Corona in Salland" praat Geert Hannink praat u tweewekelijks bij over de impact van Corona op Salland.
Deze uitzending staan we in het journaal stil bij de vakantie van 2020.
Kunnen we op vakantie?
En kunnen we dan naar het buitenland? Of moeten we in eigen land onze vakantie doorbrengen?
We praten daarover met Annemie Westenenk van TUI at Home en Jan van Pijkeren van TCR Tours.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=jzgQkCn5vFc
Website: www.salland1.nl
Bron: Salland1 / 22-5-2020

Minister heeft geen haast met aanpakken N35: "Dat baart zorgen"

Waar de provincie Overijssel niet kan wachten om de N35 verder te verbreden, lijkt minister Van Nieuwenhuizen minder haast te hebben. "De Kamer riep haar op om in het eerste kwartaal van 2020 afspraken met ons te maken", zegt gedeputeerde Bert Boerman. "We hebben nu nog geen afspraak staan, dat baart zorgen."

De N35 wordt alleen maar drukker. Dat blijkt uit een verkeersonderzoek naar de weg, uitgevoerd door het Rijk en de provincie Overijssel. Boerman wil het deel tussen Wijthmen en Nijverdal daarom verbreden en de maximumsnelheid verhogen naar 100 kilometer per uur.

Boerman wil snel met de minister om tafel, want de tijd dringt. Volgens de gedeputeerde kan het zomaar tien jaar duren voordat de eerste schop de grond in gaat. "Dus als we nu niet starten, staat het verkeer straks stil op de N35."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/330927/Minister-heeft-geen-haast-met-aanpakken-N35-Dat-baart-zorgen

Bron: RTV Oost / 22-5-2020

Provincie wil doorpakken met verbreden N35: "Genoeg onderzoek gedaan"

De N35 is de afgelopen jaren drukker geworden en die drukte neemt alsmaar toe. Dat blijkt uit verkeersonderzoek naar de weg, uitgevoerd door het Rijk en de provincie Overijssel. Gedeputeerde Bert Boerman heeft zijn conclusies getrokken: hij wil de weg verbreden en de snelheid verhogen. Liever vandaag dan morgen.

Het verkeer tussen Wijthmen en Nijverdal is de afgelopen jaren met 25 procent toegenomen, zo blijkt uit het onderzoek. En die ontwikkeling zet ook in de toekomst door; het aantal voertuigen van nu, gemiddeld 19.000 per etmaal, stijgt naar 24.000 tot 29.500 voertuigen per etmaal in 2040.

"Er is genoeg onderzoek gedaan en de uitkomsten zijn helder", zegt Boerman. Hij wil tussen Wijthmen en Nijverdal twee keer twee rijbanen, een maximumsnelheid van 100 en ongelijkvloerse kruisingen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/330903/Provincie-wil-doorpakken-met-verbreden-N35-Genoeg-onderzoek-gedaan

Bron: RTV Oost / 22-5-2020

Organisator Dauwpop: 'Dit is gewoon kak'

Hemelvaart en Dauwpop zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alleen door de coronamaatregelen mogen er dit jaar geen festivals gehouden worden en dus blijft ook het weiland bij Hellendoorn dit jaar leeg.

Rob Telgenkamp begon in 1995 Dauwpop: "Dit is zuur en niet alleen voor ons. Ik denk dat we heel veel fans hebben die van het feestje houden en ook voor de muzikanten is het balen. " Telgenkamp zucht eens diep: "Ja, het is gewoon kak."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/330836/Organisator-Dauwpop-Dit-is-gewoon-kak

Website: www.dauwpop.nl
Bron: RTV Oost / Frank Janssen

Dit theater in Raalte is coronaproof, maar hoe leuk is een bezoekje nu nog?

Het Hoftheater in Raalte is coronaproof. Tot zover het goede nieuws. Want voordat het financieel uit kan, en de sfeer weer als vanouds voelt, moeten de coronamaatregelen versoepelen. Dat zegt directrice Roswyde Burgman. "Voor nu zijn maatregelen verstandig, maar we moeten wennen aan het idee dat een risicoloos leven niet bestaat."

In het bescheiden theater is normaal gesproken plek voor driehonderd gasten. Nu, vanwege de anderhalvemeterregel, zijn er nog zo'n 65 stoelen over. Het wordt er niet gezelliger op, verwacht Burgman.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/330781/Dit-theater-in-Raalte-is-coronaproof-maar-hoe-leuk-is-een-bezoekje-nu-nog

Website: www.hoftheater.nl
Bron: RTV Oost / 20-5-2020

Campings weer iets voller voor lang Hemelvaartweekend: "Blij met een beetje gezelligheid"

De campings in Overijssel stromen woensdagmiddag weer een beetje vol. Camping De Holterberg verwelkomt deze middag tachtig gasten die het lange Hemelvaartweekend komen kamperen. Volgeboekt is het daarmee nog lang niet. "Maar we zijn blij dat er weer een beetje gezelligheid is", zegt eigenaresse Bianca Veneklaas.

Het blijft nog wel kamperen met aanpassingen. Alleen gasten die een eigen douche en toilet hebben zijn welkom. Maar zoals op meerdere campings zijn in Holten zestien privé-sanitairhuisjes neergezet. Zo kunnen mensen met een caravan of tent toch komen kamperen. Ze betalen voor het privé-sanitair tien euro extra per dag.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/330785/Campings-weer-iets-voller-voor-lang-Hemelvaartweekend-Blij-met-een-beetje-gezelligheid

Bron: RTV Oost / 20-5-2020

Zanger Erwin Nyhoff op tour met Corona Cadillac Concerts

Hij liep al langere tijd rond met het idee om zijn twee grote passies ooit eens bij elkaar te brengen: de muziek en zijn voorliefde voor oldtimers. Door corona kwam dat ineens in een stroomversnelling. Vandaar dat zanger Erwin Nyhoff nu op pad gaat voor speciale Corona Cadillac Concerts. Een liveoptreden, maar dan geheel coronaproof.

Normaal gesproken is hij deze tijd van het jaar steevast razend druk. Dan treedt de zanger uit Heeten, die in zijn lange carrière furore maakte met zijn band The Prodigal Sons en later als finalist van kijkcijferkanon The Voice of Holland, immers meermalen per week op. Met zijn band op festivals, of solo met akoestische optredens. Maar door corona zit ook Nyhoff ineens met een nagenoeg lege agenda.
Maar hij is niet iemand die bij de pakken gaat neerzitten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/330834/Zanger-Erwin-Nyhoff-op-tour-met-Corona-Cadillac-Concerts

Bron: RTV Oost / 20-5-2020

Herinrichting Almelosestraat

Bron: VTV Sallandia / 17-5-2020

Hongerige inbrekers laten verpakkingen grillworst en kaas achter na inbraak in Raalte

De twee mannen die hebben ingebroken bij een ecologische landouwwinkel aan de Hondemotsweg in Raalte hebben door hun eetgedrag de politie op het spoor gezet van hun vluchtroute. Lege verpakkingen grillworst en een gestolen kaas zijn later teruggevonden op de kruising Woolthuisweg/Parallelweg richting Heino.

De twee mannen hebben op donderdag 16 april ingebroken in de landbouwwinkel. Op camerabeelden zijn ze rond twee uur 's nachts te zien. Eén man bij de kassa, de ander pakt kaas uit de koeling. Hij probeert zijn gezicht af te dekken, maar is toch herkenbaar.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/330497/Hongerige-inbrekers-laten-verpakkingen-grillworst-en-kaas-achter-na-inbraak-in-Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=VueSNWMfSWk
Bron: RTV Oost / 15-5-2020

Waarom vallen buizerds soms mensen aan?

Bij de Veldhoekerweg in Heino staan bordjes die waarschuwen voor een agressieve roofvogel. Het gaat om een broedende buizerd die voorbijgangers kan aanvallen.

In Overijssel gebeurt het vaker dat buizerds agressief gedrag vertonen. In Rijssen hebben ze er op dit moment last van, vorig jaar dook er eentje op in Saasveld en eerder zat er een agressieve buizerd in Mander.

Buizerds kunnen agressief reageren op mensen als ze aan het broeden zijn. Fedor Brokken van de Roofvogelhoeve in Baarlo legt uit waar dat aan ligt: "Dat komt door de misplaatsing van het nest." Daarmee bedoelt hij dat buizerds hun nesten bouwen als het nog wat kouder en rustiger is. Maar als het weer dan mooier wordt en mensen daar gaan wandelen en fietsen, dan wordt het ineens drukker. Sommige buizerds kunnen niet tegen die drukte.

Dat is ook het geval met de buizerd in Heino en daarom vertoont 'ie agressief gedrag. "Dat doet 'ie om zijn nest te beschermen", aldus Fedor. In onderstaande video bezoeken we de boze buizerd van Heino. Waar zit het beestje precies en waarom wordt de buizerd daar niet weggehaald?

www.rtvoost.nl/nieuws/330544/Waarom-vallen-buizerds-soms-mensen-aan

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Xe1cWn0IXtg
Bron: RTV Oost / 15-5-2020

Nieuwbouw Hartkamp Raalte / jan t/m maart 2020

Bron: VTV Sallandia / 4-4-2020

VTV SALLANDIA WEBSITES