REGIO NIEUWS APRIL

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Ontsnapte Mechelse herder weer terecht

De ontsnapte Mechelse herder die een bos bij Luttenberg was ontsnapt, is terug. Dat zegt de eigenaresse. Gisteravond ontsnapte de gevaarlijke hond. De politie plaatste een waarschuwing op Facebook.

De hond werd gezien in Lemele. Vervolgens werd de eigenaresse ingeschakeld die de hond naar haar toe wist te lokken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1536294/Ontsnapte-Mechelse-herder-weer-terecht

Bron: RTV Oost / 13-4-2021

Gevaarlijke Mechelse herder ontsnapt bij Luttenberg

In Luttenberg is gisteravond een gevaarlijke Mechelse herder ontsnapt. De politie waarschuwt op Facebook mensen voor de hond.

De hond ontsnapte gisteravond en rende een bos in. Het nieuwe baasje kon het dier niet meer terugvinden.

De kans bestaat dat hij richting Twenterand gaat. Volgens de politie is het een 'probleemhond' en kan hij gevaarlijk zijn.

Als de hond gezien wordt, raadt de politie aan om het dier niet zelf te benaderen, maar om de politie te bellen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1536294/Gevaarlijke-Mechelse-herder-ontsnapt-bij-Luttenberg

Bron: RTV Oost / 13-4-2021

Baasje woedend: 'Kat overgoten met frituurvet'

Volgens zijn baasje is een jonge kat in Olst afgelopen weekend overgoten met een bak water gemixt met frituurvet. Dat meldt hij op Facebook. Hij roept degene die het heeft gedaan op om zich te melden.

Het incident vond plaats in de buurt van de Rozestraat in Olst. De eigenaar zegt te snappen dat katten voor overlast kunnen zorgen. "Maar om een kat te overgieten met een bak water gemixt met frituurvet vind ik wel heel ver gaan." Hij hoopt dat de dader of daders zich melden. "Drinken we een bak koffie en hebben we het er over."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1535867/Baasje-woedend-Kat-overgoten-met-frituurvet

Bron: RTV Oost / 12-4-2021

Blije gezichten in Avonturenpark Hellendoorn: "Alle pretpark-gekkies zijn er weer"

Er mochten tweeduizend bezoekers Avonturenpark Hellendoorn in vandaag, maar er kwamen maar vijftienhonderd liefhebbers. Maar die waren dan wel allemaal extreem blij.

Zoals Isa, zij is samen met haar moeder in het park. "Er zijn heel veel vette attracties waar je in kan, ik vind dit heel leuk." Er zijn niet alleen maar kinderen in het Avonturenpark: Femke en Wessel weten dat ze bij de ouderen horen in het pretpark. "Maar we wilden wat doen! In deze tijd kan helemaal niks, als de grotere parken die meer voor ons zijn opengaan dan gaan we daar naartoe."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1535493/Blije-gezichten-in-Avonturenpark-Hellendoorn-Alle-pretpark-gekkies-zijn-er-weer

Bron: RTV Oost / Frank Janssen / 10-4-2021

Bruggehoofd Update Fotos MAART / APRIL 2021

Bouw van 8 appartementen aan de rand van het centrum van Raalte

Bron: VTV Sallandia / 10-4-2021

Bruggehoofd Raalte / Torenkraan / 2-2-2021

Bouw van 8 appartementen aan de rand van het centrum van Raalte 

Youtube: www.youtube.com/watch?v=D7dHW9e7AuI

Bron: VTV Sallandia / 10-4-2021

Salland Magazine met CDA Olst-Wijhe en Gemeentebelangen Raalte

In de aflevering van 7 april van het Salland Magazine ontvangt Geert Hannink mevrouw Elleke Steenbergen van de CDA fractie in de gemeenteraad van Olst-Wijhe en de heer Jan Schokker van Gemeentebelangen in Raalte. Tijdens de uitzending komen weer verschillende politieke en maatschappelijke onderwerpen aan de orde.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=X_Ww_P8xkc8
Bron: Salland1 / 7-4-2021

Cabaretier Bert Visscher wijdt in boek hoofdstuk aan Raalte: "Die 'technici' bleken psychiatrisch patiënten"

“Elke keer als ik door Raalte rijd, denk ik: weet je nog wat daar gebeurde?” In het nieuwe boek van cabaretier Bert Visscher, met de veelzeggende titel 'Dat wordt nooit wat', staat de misère uit de beginjaren van zijn carrière centraal. In het boek wijdt de Groninger ook een hoofdstuk aan zijn belevenissen in het Hoftheater in Raalte.

Het Hoftheater stond vroeger op het terrein van psychiatrisch ziekenhuis Sint Franciscushof. Artiesten werden daardoor voor en na het optreden met regelmaat geconfronteerd met de patiënten van het ziekenhuis. Dat gebeurde soms zelfs tijdens hun voorstellingen. Bij Visscher vond de bijzondere ontmoeting nog ruim voor de voorstelling plaats, vlak na aankomst bij het theater. Hij zag de patiënten aan voor technici van het theater.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1531841/Cabaretier-Bert-Visscher-wijdt-in-boek-hoofdstuk-aan-Raalte-Die-technici-bleken-psychiatrisch-patienten

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 5-4-2021

Ton Strien op de lijn met Martje Veenstra

Op witte donderdag kwam burgemeester Ton Strien op de lijn met dominee Martje Veenstra. Zij praatten in de Nicolaaskerk in Wijhe over de kerk en de online kerkdiensten in deze coronatijd en het paasfeest dat voor de deur staat.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=eCKnhZnaGIM

Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 2-4-2021

Aanpak Raarhoeksweg mogelijk volgend jaar in beeld

RAALTE - De realisatie van snelheidsremmende maatregelen op de Raarhoeksweg heeft dan wel niet de hoogste prioriteit gekregen bij de uitvoer van de Verkeersagenda, maar de gemeente wil die wens wel meenemen bij het uitvoeringsprogramma voor volgend jaar.

Dat antwoordt het Raalter college van B&W op vragen van GemeenteBelangen over de verkeersoverlast op de Richterambtweg/de Linderte en de Raarhoeksweg in Raalte. Omwonenden en ouders klagen daar over het vele sluipverkeer. “Jaarlijks, zo ook eind dit jaar, maken wij opnieuw de balans op van alle meldingen om tot het uitvoeringsprogramma 2022 te komen”, zo schrijft het college. “Wij nemen daarbij de wens om snelheidsremmers op deze locatie aan te brengen mee en zullen op basis van objectieve criteria vaststellen of wij al of niet uitwerking kunnen geven aan deze wens.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/04/aanpak-raarhoeksweg-mogelijk-volgend-jaar-in-beeld

Bron: Salland Centraal / 2-4-2021

Hartkamp Raalte Koopwoningen

Bouw koopwoningen op locatie v.m. Hartkampschool

Bron: VTV Sallandia / 2-4-2021