REGIO NIEUWS APRIL

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Wethouder Raalte hoort motie van wantrouwen tegen hem ingediend worden, maar mag blijven

Twee keer in 24 uur tijd hoorde Raalter wethouder Wout Wagenmans een motie van wantrouwen tegen zich ingediend worden. Twee keer haalde die geen meerderheid. Overigens was de eerste motie van wantrouwen niet rechtsgeldig, omdat de livestream het woensdagavond niet deed. Daarom deed de gemeenteraad dat stuk van de vergadering donderdagavond nog eens over. "Ongemakkelijk" en "een soort toneelstukje", oordeelden de raadsleden.

Woensdagavond hield de livestream van de gemeenteraad er tijdens een schorsing mee op. Het was een storing. Na de schorsing dienden oppositiepartijen Lokaal Alternatief, D66, PvdA, GroenLinks en Burgerbelangen een motie van wantrouwen in.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1542337/Wethouder-Raalte-hoort-motie-van-wantrouwen-tegen-hem-ingediend-worden-maar-mag-blijven

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 29-4-2021

Gemeenteraad Raalte zet vergaderfout vanavond recht: "Een soort toneelstukje"

De gemeenteraad van Raalte zet haar vergaderfout van woensdagavond, vanavond recht. Gisteren vergaderde de gemeenteraad via een openbare livestream over het mislukte project De Nieuwe Strunk. Terwijl gemeenteraadsleden zich tijdens een schorsing beraadden op een motie van wantrouwen tegen wethouder Wagenmans, ontstond er een storing in de livestream.

Publiek en journalisten konden niet zien dat de vergadering alweer hervat was. Daardoor werd het meest gevoelige deel van de vergadering niet live uitgezonden. Dat gaat tegen de wet in, concludeerde John Bijl al snel. Bijl is adviseur van gemeenteraden en schreef mee aan de spoedwet die digitaal vergaderen mogelijk maakt.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1542294/Gemeenteraad-Raalte-zet-vergaderfout-vanavond-recht-Een-soort-toneelstukje

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 29-4-2021

Gemeenteraad Raalte overtreedt regels door haperende liveverbinding: ‘Deel raadsvergadering moet opnieuw’

De gemeenteraad van Raalte heeft zich woensdagavond niet aan de gemeentewet gehouden door een vergadering door te zetten, terwijl de livestream niet werkte. Dat stelt John Bijl, directeur van het Perikles Instituut. “De vergadering had geschorst moeten worden. Alles wat niet live is uitgezonden, is niet rechtsgeldig.”

De livestream viel op een gevoelig moment weg: vlak voordat de oppositiepartijen een motie van wantrouwen indienden tegen een wethouder. “Ik heb even contact met de griffier van Raalte gehad, hij had pas later door dat de stream niet goed werkte.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1542071/Gemeenteraad-Raalte-overtreedt-regels-door-haperende-liveverbinding-Deel-raadsvergadering-moet-opnieuw

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 29-4-2021

Expeditie Oost: overnachten tussen de koeien van boer Frans en boerin Truus

De meivakantie is aangebroken, maar door corona zit een tripje naar het buitenland er niet in. Gelukkig valt er in Overijssel genoeg te beleven. Zo kun je bij Frans en Truus Alferink uit Heeten zelfs slapen tussen de koeien. Hun vakantieverblijf, Koe in de Kost, is een trekpleister voor Randstedelingen die even helemaal tot rust willen komen.

Frans en Truus kijken nergens meer van op. Ze hebben zelfs gasten uit Koeweit, Amerika en Canada over de vloer gehad. Allemaal komen ze voor de koeien, de natuur en het uitzicht. In deze coronatijd zijn de gasten iets minder internationaal, maar toch zit hun accommodatie de komende weken stampvol.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1541902/Expeditie-Oost-overnachten-tussen-de-koeien-van-boer-Frans-en-boerin-Truus

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Y9RwBchaLjU

Bron: RTV Oost / 28-4-2021

Zwaan in het Overijssels Kanaal / 23-4-2021

Zwaan bij de Overkampsbrug in het Overijsselskanaal bij Raalte (Overijssel)

Youtube: www.youtube.com/watch?v=1zx2iJiLEXg

Bron: VTV Sallandia / 28-4-2021

Roalter Ommetje - Aflevering 6: Sylvia van der Heide en Teun Schuurkamp

De gemeenteraad van de gemeente Raalte telt 25 raadsleden. Maar wie zijn dit eigenlijk? In het Roalter Ommetje gaan in elke aflevering twee raadsleden met elkaar in gesprek. Zo leer je ze beter kennen. Het hele interview lees je op www.raalte.nl/roalterommetje.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=5dfPPzEQRig
Bron: Gemeente Raalte / 28-4--2021

Roalter Ommetje - Aflevering 5: Irene Weertman en Jeroen Neimeijer

De gemeenteraad van de gemeente Raalte telt 25 raadsleden. Maar wie zijn dit eigenlijk? In het Roalter Ommetje gaan in elke aflevering twee raadsleden met elkaar in gesprek. Zo leer je ze beter kennen. Het hele interview lees je op www.raalte.nl/roalterommetje.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=NfJiomfGo3g
Bron: Gemeente Raalte / 28-4--2021

Gewonde bij ongeluk tussen motor en tractor in Olst

Bij een ongeluk met een tractor en motor in Olst is een persoon gewond geraakt. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend.

Er werd een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen, maar die is later geannuleerd. Ook kwamen er twee ambulances naar de plek toe.

Door het ongeval is de Steunenbergerweg dicht. De motorrijder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

www.rtvoost.nl/nieuws/1541862/Gewonde-bij-ongeluk-tussen-motor-en-tractor-in-Olst

Bron: RTV Oost / 28-4-2021

Schuur in Heeten brandt helemaal uit, mogelijk asbest vrijgekomen

Aan de Stokvisweg in Heeten is vannacht een schuur helemaal uitgebrand. Hierbij is mogelijk asbest vrijgekomen.

De melding van de brand kwam tegen half een binnen. De brandweer rukte uit met een bluswagen en een waterwagen en had zo'n twee uur nodig om het vuur te blussen. Een auto in de schuur brandde ook volledig uit. Het vuur is mogelijk door kortsluiting ontstaan. De rookwolken waren in de wijde omgeving goed te zien, mede vanwege het heldere weer en de felle maan. In verband met de mogelijke aanwezigheid van asbest werd ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen opgeroepen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1541352/Schuur-in-Heeten-brandt-helemaal-uit-mogelijk-asbest-vrijgekomen

Bron: RTV Oost / 27-4-2021

Politie haalt tientallen hanen en kippen uit loods in Laag Zuthem na tip over illegale hanengevechten

De politie heeft 33 hanen en veertien hennen weggehaald uit een loods aan de Gravenweg in Laag Zuthem. De kippen zijn in beslag genomen na een anonieme melding dat ze mogelijk gebruikt worden voor illegale hanengevechten. Daar is een vervolgonderzoek naar gedaan.

De politie kreeg de tip vorig jaar september via Meldpunt 144. Dat was de start van het politieonderzoek. Uiteindelijk had de politie genoeg informatie om de loods binnen te vallen. Er is daarin samengewerkt met onder andere de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1541197/Politie-haalt-tientallen-hanen-en-kippen-uit-loods-in-Laag-Zuthem-na-tip-over-illegale-hanengevechten

Bron: RTV Oost / 26-4-2021

Elf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in Raalte

RAALTE - Dit jaar zijn er in de gemeente Raalte elf lintjes uitgereikt. Tien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om Ton Elders uit Heeten; Han Holtkuile, Herman Overkamp en Maikel Schotman uit Heino; Lois Oosterlaar uit Luttenberg; Nico Dijkman en André Holtmaat uit Mariënheem en Gerard Melenhorst, Herman Reimert en Richard Woolderink uit Raalte. Arno Kramer uit Broekland werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/04/elf-koninklijke-onderscheidingen-uitgereikt-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 26-4-2021

Lintjes voor twee inwoners van Olst-Wijhe

WIJHE - Aan twee inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is maandag een Koninklijke Onderscheiding toegekend. Rita van de Streek–Van Riessen uit Herxen (59) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau; Wim Oude Weernink uit Wijhe (73) tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen werden maandag uitgereikt door burgemeester Ton Strien tijdens een aangepaste ‘Lintjesregen’ in de raadzaal van het gemeentehuis in Wijhe.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/04/lintjes-voor-twee-inwoners-van-olst-wijhe

Bron: Salland Centraal / 26-4-2021

Mariënheem stapt uit gesprek over N35, Statenleden willen debat

Plaatselijk Belang Mariënheem is uit de gesprekken over de aanpak van de N35 bij het dorp gestapt. Nu de beloofde bajonetkruisingen uit de plannen zijn geschrapt door de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat, is er een grens voor de inwoners van het dorp bereikt. “Er gaat een streep door de verkeersveiligheid. Dat is niet te verkroppen”, stelt Gerard Nij Bijvank namens de verkeerscommissie van Plaatselijk Belang. VVD, CDA en PvdA Overijssel willen een debat in de commissie Verkeer en Vervoer van Provinciale Staten.

Grofweg twee weken geleden hoorden vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Mariënheem, tijdens een gesprek met Rijkswaterstaat en provincie Overijssel, dat de bajonetkruisingen komen te vervallen.

Eind vorig jaar maakten minister Van Nieuwenhuizen en gedeputeerde Boerman bekend dat Mariënheem een rondweg krijgt. Die moet er volgens de bestuurders binnen vijf tot tien jaar liggen. “Rijkwaterstaat en de provincie hadden er niet op gerekend dat die weg er al kwam,” vertelt Nij Bijvank. De komst van de rondweg betekent dat rijksweg N35 niet langer door het dorp Mariënheem loopt.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1541309/Marienheem-stapt-uit-gesprek-over-N35-Statenleden-willen-debat

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 26-4-2021

Weet je nog, dat vliegtuig naast de N35? Dat is alweer verdwenen

Het was een bijzonder gezicht, het zweefvliegtuig van Raaltenaar Peter van den Belt. Het apparaat stond in een tuin naast de N35. Maar sinds vandaag is hij verdwenen. Hij is verkocht, vanmorgen haalde de nieuwe eigenaar het vliegtuig op.

Een tocht naar Friesland met een negen meter lange aanhanger achter de bus. “Ik ga hem klaarmaken en dan maak ik er een wereldreis mee”, vertelt de nieuwe eigenaar, Flemming Punter. Bij de vraag of hij serieus is, begint hij te lachen. “Nee. Ik heb hem voor de handel gekocht.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1540144/Weet-je-nog-dat-vliegtuig-naast-de-N35-Dat-is-alweer-verdwenen

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 23-4-2021

Noodopvang asielzoekers met corona in Laag Zuthem verlengd tot december

De tijdelijke isolatielocatie voor met corona besmette asielzoekers mag een half jaar langer op landgoed Den Alerdinck bij Laag Zuthem blijven. Dat heeft de gemeente Raalte op verzoek van het COA besloten.

Op de locatie worden twee van de vier gebouwen gebruikt om asielzoekers met het coronavirus onder te brengen, als zij niet op hun eigen azc in isolatie kunnen. In totaal kunnen er 110 mensen tegelijk verblijven, maar de gemeente verzoekt het COA om dat aantal op maximaal 72 te houden. Dat houdt namelijk in dat elke bezoeker een eigen kamer heeft. “Het heeft nooit helemaal vol gezeten,” vertelt burgemeester Dadema.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1539602/Noodopvang-asielzoekers-met-corona-in-Laag-Zuthem-verlengd-tot-december

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 22-4-2021

Zes dagen op rij geen treinen van en naar Zwolle

Van woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei rijden er geen treinen van en naar Station Zwolle. Er wordt die dagen gewerkt aan de verdubbeling van het spoor tussen Zwolle en Herfte en aan de tunnel bij Herfte. Eind juli moeten deze in gebruik genomen worden.

De werkzaamheden variëren van de bovenleiding tot kabelwerk in de grond en van spoorwerk tot seinen. Ook op het station in Zwolle gaat ProRail aan de slag met kabels, wisselverwarming, bovenleiding en perrons. Daarnaast worden de sporen aan de westkant van het station vernieuwd.

Op andere trajecten rond Zwolle voert ProRail ook werkzaamheden uit, zoals onderhoudswerkzaamheden tussen Zwolle en Olst en tussen Herfte en Meppel. Bij Wijhe wordt een perron aangepast en bij Staphorst wordt gewerkt aan een technische ruimte voor de energievoorziening.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1539417/Zes-dagen-op-rij-geen-treinen-van-en-naar-Zwolle

Bron: RTV Oost / 21-4-2021

COA wil opvanglocatie voor asielzoekers met corona bij Laag Zuthem langer gebruiken

Het COA wil de tijdelijke isolatielocatie op landgoed Den Alerdinck bij Laag Zuthem graag langer blijven gebruiken. De overeenkomst met de gemeente Raalte over de huur van de accommodatie loopt op 1 juni af, maar het COA vraagt het gemeentebestuur of de overeenkomst verlengd kan worden.

Het COA gebruikt Den Alerdinck om asielzoekers, die positief zijn getest op corona, tijdelijk op te vangen als er op hun eigen asielzoekerscentrum geen plek is. Zo wil het COA voorkomen dat er uitbraakhaarden binnen azc’s ontstaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1539267/COA-wil-opvanglocatie-voor-asielzoekers-met-corona-bij-Laag-Zuthem-langer-gebruiken

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 21-4-2021

N35 bij Mariënheem dicht door ongeluk op spoorwegovergang

Op de spoorwegovergang bij Mariënheem heeft vanavond een aanrijding plaatsgevonden.

Wat er precies is gebeurd is niet bekend. De N35 tussen Haarle en Mariënheem is in beide richtingen afgesloten geweest. Na enkele uren kon het verkeer weer gebruik maken van de weg.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1539097/N35-bij-Marienheem-dicht-door-ongeluk-op-spoorwegovergang

Bron: RTV Oost / 20-4-2021

Wijhe'92 kijkt met nieuw bestuur vol goede moed naar toekomst

Voetbal- en handbalvereniging Wijhe'92 gaat het nieuwe seizoen in met een nieuw bestuur. Na jarenlang te hebben gewerkt met een interim-bestuur heeft de club een achttal leden bereid gevonden om de kar te gaan trekken. Volgens de nieuwbakken voorzitter Wilco Overweg: "Een absolute afspiegeling van de sportvereniging."

"Een frisse en enthousiaste groep." Zo wil Overweg het nieuwe bestuur omschrijven. Met zowel leden van de voetbal- als handbaltak hoopt Overweg de komende jaren verder te kunnen bouwen aan een gezonde vereniging: "Wij mogen absoluut niet klagen hoe het interim-bestuur de vereniging achterlaat. Ondanks de coronacisis is de club er goed aan toe. De club is financieel gezond en heeft zoveel zonnepanelen dat wij qua energieverbruik zelfvoorzienend zijn. Een goede basis voor de komende jaren."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1538744/Wijhe-92-kijkt-met-nieuw-bestuur-vol-goede-moed-naar-toekomst

Bron: RTV Oost / Milan Keskin / 20-4-2021

Auto na aanrijding bij Luttenberg op de zijkant in tuin

LUTTENBERG - Bij een aanrijding in het buitengebied van Luttenberg is eerder vanmiddag een auto op de zijkant in een tuin beland. De chauffeur van de auto die vanaf het circuit kwam, zag bij de kruising met de Hellendoornseweg een auto uit de richting Mariënheem over het hoofd. De twee auto’s tikten elkaar aan waarna de auto die uit de richting van het circuit kwam op de zijkant in de tuin van aanwonenden van de kruising belandde. Gelukkig raakte niemand gewond en kwamen alle inzittenden met de schrik vrij. Het bleef bij blikschade (beide voertuigen moesten worden afgesleept) en wat schade aan de tuin.

www.sallandcentraal.nl/2021/04/auto-na-aanrijding-bij-luttenberg-op-de-zijkant-in-tuin

Bron: Salland Centraal / 19-4-2021

Nieuwbouw Woningen Hartkamp Raalte / 17-4-2021

Bouw koopwoningen op locatie v.m. Hartkampschool

Youtube: www.youtube.com/watch?v=_hu9B6hXdfo

Bron: VTV Sallandia / 18-4-2021

Overijssels Kanaal Raalte / Vogelgeluiden / 18-3-2021

Overijssels channel bird sounds

Youtube: www.youtube.com/watch?v=eQYK9Fjufgo

Bron: VTV Sallandia / 17-4-2021

Hartkamp Raalte Koopwoningen

Bouw koopwoningen op locatie v.m. Hartkampschool

Bron: VTV Sallandia / 17-4-2021

Leerlingen basisscholen Heino maken kunstwerk van zwerfafval

Leerlingen van twee basisscholen in Heino hebben deze week een kunstwerk van zwerfafval gemaakt. De scholieren maakten het werk van zelf verzameld zwerfafval. Het resultaat: een metershoge boom met daarin allemaal kleine kunstwerkjes.

Voordat de leerlingen met het afval aan de slag konden, moesten ze het dorp in om afval te rapen. Tassen vol brachten ze terug. “Flesjes, doppen, blikjes, heel veel snoeppapiertjes en sigarettenpeuken”, sommen de leerlingen op.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1537262/Leerlingen-basisscholen-Heino-maken-kunstwerk-van-zwerfafval

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 16-4-2021

Inwoners Olst-Wijhe krijgen inspraak over bezuinigingen

De gemeente Olst-Wijhe nodigt haar inwoners uit om mee te denken over de geplande bezuinigingen. Volgens de gemeente zijn er ongeveer zestig manieren om de begroting sluitend te krijgen. Om een weloverwogen beslissing te nemen, krijgen de inwoners inspraak.

De coronacrisis heeft ook bij de gemeente Olst-Wijhe er flink ingehakt. Door onder meer hoger uitvallende kosten binnen de jeugdzorg en Wmo, lukt het de gemeente niet om de begroting sluitend te krijgen. Naar verwachting zal er meerdere miljoenen moeten worden bezuinigd, wat ergens ten koste van moet gaan. Om een weloverwogen besluit te nemen, gaat de gemeenteraad in gesprek met de inwoners. De inwoners van zowel Olst als Wijhe kunnen komende weken mee praten via een online peiling. Daarnaast zijn er drie online gespreksavonden gepland, waar de raad antwoord kan geven op prangende vragen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1537791/Inwoners-Olst-Wijhe-krijgen-inspraak-over-bezuinigingen

Bron: RTV Oost / Milan Keskin / 16-4-2021

Lokale producten onder één noemer in Salland

Lokale en biologische producten zijn de laatste tijd steeds meer in opkomst. De behoefte van de consument is aan het veranderen en die verkiest steeds vaker een verantwoord product boven de euroknaller. Om de voedselketen te verkorten, hebben lokale boeren en ondernemers uit de Stedendriehoek de handen ineen geslagen. Sinds deze week liggen daarom de Van Onze Grond-producten in de Sallandse supermarkten.

Vlees, groente en fruit uit de eigen achtertuin. Geen producten die lang in een koelcel staan te wachten en uit warme landen geïmporteerd dienen te worden. Nee, producten vers van het land. Een trend die zich de laatste jaren steeds vaker liet zien.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1537424/Lokale-producten-onder-een-noemer-in-Salland

Bron: RTV Oost / Milan Keskin / 15-4-2021

Fotograaf Peter Eleveld uit Olst wint internationale fotografieprijs

In de categorie stilleven heeft fotograaf Peter Eleveld uit Olst de Sony World Photography Award gewonnen. Dat levert hem naast naamsbekendheid een fotografieset ter waarde van 6.500 euro op.

"Dat was wel bijzonder, ja", reageert hij op de prijs. "Ik wist het al een tijdje. De organisatie is ook hier geweest om te filmen en een paar interviews af te nemen. Maar ik heb al veel reacties gehad, vooral via mijn Instagram."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1537119/Fotograaf-Peter-Eleveld-uit-Olst-wint-internationale-fotografieprijs

Bron: RTV Oost / 15-4-2021

Demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken ziet extra woondeal met regio Zwolle-Deventer niet zitten

Minister Kajsa Ollongren heeft de Tweede Kamer ontraden de motie te steunen van VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis uit Raalte, die pleit voor het sluiten van een extra woondeal met de regio Zwolle-Deventer. De voorgestelde woondeal moet een versnelde bouw van tienduizenden woningen in de regio Zwolle-Deventer mogelijk maken. De minister ziet dat niet zitten.

Ollongren laat de Tweede Kamer weten dat in 2019 een bewuste keuze is gemaakt om zes regio's in het land te helpen met een woondeal en afspraken over versnelde woningbouw, om acute problemen op de woningmarkt te verhelpen. "Je hebt het dan over een ernstig tekort aan betaalbare woningen en andere excessen. Daarbij is toen bewust niet de keuze op de regio Zwolle gevallen. Omdat deze excessen op de woningmarkt daar minder spelen. Ik denk dan ook dat het in deze demissionaire fase van het kabinet beter is om ons te richten op de uitvoering van de volkshuisvestingsplannen die we in de bestaande woondeals met regio's al hebben vastgelegd."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1537145/Demissionair-minister-Ollongren-van-Binnenlandse-Zaken-ziet-extra-woondeal-met-regio-Zwolle-Deventer-niet-zitten

Bron: RTV Oost / 15-4-2021

VVD-Kamerlid vraagt minister om bouw tienduizenden woningen in regio Zwolle-Deventer

VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis uit Raalte wil dat Zwolle-Deventer de zevende regio van het land wordt die een zogeheten woondeal krijgt. Koerhuis dient hierover vandaag een motie in de Tweede Kamer in, die de bouw van enkele tienduizenden woningen in de regio Zwolle-Deventer moet versnellen.

Een woondeal houdt in dat een regio afspraken met de minister maakt over woningbouw. Niet alleen de plek en de aantallen woningen staan omschreven in zo’n deal, maar ook afspraken over infrastructuur, woonvoorzieningen, natuurcompensatie en een financiële tegemoetkoming vanuit het Rijk worden in de overeenkomst vastgelegd.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1536824/VVD-Kamerlid-vraagt-minister-om-bouw-tienduizenden-woningen-in-regio-Zwolle-Deventer

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 15-4-2021

Wethouders te gast in Salland Magazine

In de aflevering van 14 april van het Salland Magazine ontvangt Geert Hannink de wethouders Hans Olthof (Olst-Wijhe) en Frank Niens (Raalte). Tijdens de uitzending komen weer verschillende politieke en maatschappelijke onderwerpen aan de orde.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=xkPW1o11AZ8
Bron: Salland1 / 14-4-2021

Zingende badmutsen bezoeken wethouder Marcel Blind om hem te vragen naar de RRE.

Heb jij een koophuis? Dan hebben we een cadeautje voor je 😊 Je kunt vanaf 15 april 2021 voor € 60 energiebesparende producten bestellen. Wij betalen dit van een subsidie van het Rijk vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik. De Zingende Badmutsen gingen op bezoek bij wethouder Marcel.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=gHT7_2yt13Y

Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 14-4-2021

Chinese bussen rijden tot eind 2035 in regio IJssel-Vecht, Keolis mag meebieden op busvervoer

De elektrische bussen van de Chinese maker BYD blijven tot het eind van 2035 in gebruik. Het openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht wordt opnieuw aanbesteed, en het provinciebestuur wil dat de toekomstige vervoerder ook met die bussen gaat rijden. Keolis, dat de concessie vorig jaar werd ontnomen vanwege fraude bij de aanbesteding, mag desondanks gewoon meebieden in de nieuwe procedure.

Het provinciebestuur past zelfs de duur van de concessie aan de levensduur van de bussen aan. Aanvankelijk zou de concessie voor tien jaar worden aanbesteed, dat wordt nu dertien jaar. De nieuwe concessie moet eind 2022 ingaan. Tegen die tijd zijn de bussen - die met fikse opstartproblemen kampten - twee jaar in gebruik. De bussen hebben een verwachte levensduur van vijftien jaar.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1536497/Chinese-bussen-rijden-tot-eind-2035-in-regio-IJssel-Vecht-Keolis-mag-meebieden-op-busvervoer

Bron: RTV Oost / Pepijn van den Brink / 14-4-2021

Aanpak kruispunt N35 bij Raalte loopt opnieuw forse vertraging op

De aanpak van de kruising van de N348 en de N35 bij Raalte loopt forse vertraging op. Waardoor precies, is niet bekend. De planning was om in de zomer van 2020 het plan in hoofdlijnen op papier te hebben. Vanmorgen vertelde gedeputeerde Bert Boerman dat het eerste ontwerp eind dit jaar verwacht wordt, een voorzichtige planning van het project ligt pas in januari 2022 op tafel. “We zijn fors in de tijd opgeschoven”, aldus Boerman.

De bedoeling was vorig jaar nog om in 2023 het nieuwe kruispunt op te leveren. Dat is met deze nieuwe vertraging onhaalbaar geworden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1536863/Aanpak-kruispunt-N35-bij-Raalte-loopt-opnieuw-forse-vertraging-op

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 14-4-2021

Ontsnapte Mechelse herder weer terecht

De ontsnapte Mechelse herder die een bos bij Luttenberg was ontsnapt, is terug. Dat zegt de eigenaresse. Gisteravond ontsnapte de gevaarlijke hond. De politie plaatste een waarschuwing op Facebook.

De hond werd gezien in Lemele. Vervolgens werd de eigenaresse ingeschakeld die de hond naar haar toe wist te lokken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1536294/Ontsnapte-Mechelse-herder-weer-terecht

Bron: RTV Oost / 13-4-2021

Gevaarlijke Mechelse herder ontsnapt bij Luttenberg

In Luttenberg is gisteravond een gevaarlijke Mechelse herder ontsnapt. De politie waarschuwt op Facebook mensen voor de hond.

De hond ontsnapte gisteravond en rende een bos in. Het nieuwe baasje kon het dier niet meer terugvinden.

De kans bestaat dat hij richting Twenterand gaat. Volgens de politie is het een 'probleemhond' en kan hij gevaarlijk zijn.

Als de hond gezien wordt, raadt de politie aan om het dier niet zelf te benaderen, maar om de politie te bellen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1536294/Gevaarlijke-Mechelse-herder-ontsnapt-bij-Luttenberg

Bron: RTV Oost / 13-4-2021

Baasje woedend: 'Kat overgoten met frituurvet'

Volgens zijn baasje is een jonge kat in Olst afgelopen weekend overgoten met een bak water gemixt met frituurvet. Dat meldt hij op Facebook. Hij roept degene die het heeft gedaan op om zich te melden.

Het incident vond plaats in de buurt van de Rozestraat in Olst. De eigenaar zegt te snappen dat katten voor overlast kunnen zorgen. "Maar om een kat te overgieten met een bak water gemixt met frituurvet vind ik wel heel ver gaan." Hij hoopt dat de dader of daders zich melden. "Drinken we een bak koffie en hebben we het er over."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1535867/Baasje-woedend-Kat-overgoten-met-frituurvet

Bron: RTV Oost / 12-4-2021

Blije gezichten in Avonturenpark Hellendoorn: "Alle pretpark-gekkies zijn er weer"

Er mochten tweeduizend bezoekers Avonturenpark Hellendoorn in vandaag, maar er kwamen maar vijftienhonderd liefhebbers. Maar die waren dan wel allemaal extreem blij.

Zoals Isa, zij is samen met haar moeder in het park. "Er zijn heel veel vette attracties waar je in kan, ik vind dit heel leuk." Er zijn niet alleen maar kinderen in het Avonturenpark: Femke en Wessel weten dat ze bij de ouderen horen in het pretpark. "Maar we wilden wat doen! In deze tijd kan helemaal niks, als de grotere parken die meer voor ons zijn opengaan dan gaan we daar naartoe."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1535493/Blije-gezichten-in-Avonturenpark-Hellendoorn-Alle-pretpark-gekkies-zijn-er-weer

Bron: RTV Oost / Frank Janssen / 10-4-2021

Bruggehoofd Update Fotos MAART / APRIL 2021

Bouw van 8 appartementen aan de rand van het centrum van Raalte

Bron: VTV Sallandia / 10-4-2021

Bruggehoofd Raalte / Torenkraan / 2-2-2021

Bouw van 8 appartementen aan de rand van het centrum van Raalte 

Youtube: www.youtube.com/watch?v=D7dHW9e7AuI

Bron: VTV Sallandia / 10-4-2021

Salland Magazine met CDA Olst-Wijhe en Gemeentebelangen Raalte

In de aflevering van 7 april van het Salland Magazine ontvangt Geert Hannink mevrouw Elleke Steenbergen van de CDA fractie in de gemeenteraad van Olst-Wijhe en de heer Jan Schokker van Gemeentebelangen in Raalte. Tijdens de uitzending komen weer verschillende politieke en maatschappelijke onderwerpen aan de orde.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=X_Ww_P8xkc8
Bron: Salland1 / 7-4-2021

Cabaretier Bert Visscher wijdt in boek hoofdstuk aan Raalte: "Die 'technici' bleken psychiatrisch patiënten"

“Elke keer als ik door Raalte rijd, denk ik: weet je nog wat daar gebeurde?” In het nieuwe boek van cabaretier Bert Visscher, met de veelzeggende titel 'Dat wordt nooit wat', staat de misère uit de beginjaren van zijn carrière centraal. In het boek wijdt de Groninger ook een hoofdstuk aan zijn belevenissen in het Hoftheater in Raalte.

Het Hoftheater stond vroeger op het terrein van psychiatrisch ziekenhuis Sint Franciscushof. Artiesten werden daardoor voor en na het optreden met regelmaat geconfronteerd met de patiënten van het ziekenhuis. Dat gebeurde soms zelfs tijdens hun voorstellingen. Bij Visscher vond de bijzondere ontmoeting nog ruim voor de voorstelling plaats, vlak na aankomst bij het theater. Hij zag de patiënten aan voor technici van het theater.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1531841/Cabaretier-Bert-Visscher-wijdt-in-boek-hoofdstuk-aan-Raalte-Die-technici-bleken-psychiatrisch-patienten

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 5-4-2021

Ton Strien op de lijn met Martje Veenstra

Op witte donderdag kwam burgemeester Ton Strien op de lijn met dominee Martje Veenstra. Zij praatten in de Nicolaaskerk in Wijhe over de kerk en de online kerkdiensten in deze coronatijd en het paasfeest dat voor de deur staat.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=eCKnhZnaGIM

Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 2-4-2021

Aanpak Raarhoeksweg mogelijk volgend jaar in beeld

RAALTE - De realisatie van snelheidsremmende maatregelen op de Raarhoeksweg heeft dan wel niet de hoogste prioriteit gekregen bij de uitvoer van de Verkeersagenda, maar de gemeente wil die wens wel meenemen bij het uitvoeringsprogramma voor volgend jaar.

Dat antwoordt het Raalter college van B&W op vragen van GemeenteBelangen over de verkeersoverlast op de Richterambtweg/de Linderte en de Raarhoeksweg in Raalte. Omwonenden en ouders klagen daar over het vele sluipverkeer. “Jaarlijks, zo ook eind dit jaar, maken wij opnieuw de balans op van alle meldingen om tot het uitvoeringsprogramma 2022 te komen”, zo schrijft het college. “Wij nemen daarbij de wens om snelheidsremmers op deze locatie aan te brengen mee en zullen op basis van objectieve criteria vaststellen of wij al of niet uitwerking kunnen geven aan deze wens.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/04/aanpak-raarhoeksweg-mogelijk-volgend-jaar-in-beeld

Bron: Salland Centraal / 2-4-2021

Hartkamp Raalte Koopwoningen

Bouw koopwoningen op locatie v.m. Hartkampschool

Bron: VTV Sallandia / 2-4-2021