REGIO NIEUWS OKTOBER

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Open Huis en verbouwingsopruiming bij Sporthal Hoogerheyne

Bezoekers van de sportkantine Time-Out weten niet wat ze zien als ze hun vertrouwde sporthal en kantine binnenlopen. De afgelopen maanden is er flink verbouwd in de sporthal Hoogerheyne en vooral het Sportcafé Time-Out en de entree hebben een nieuwe uitstraling gekregen. Het plafond is onder meer vervangen, muren zijn gesaust, de verlichting heeft een nieuwe look gekregen en er is een verbindingswand gemaakt tussen de begane grond en de verdieping.

Aanstaande zaterdag en zondag houdt Sporthal Hoogerheyne een Open Huis waarbij iedereen een kijkje kan nemen. Op beide dagen wordt ook een verbouwingsopruiming gehouden. Je kunt dan voor een prikkie overtollige spullen kopen zoals wanddecoraties, meubels, koelkast, glazen, lampenkappen en tafelkleden. Het Open Huis is zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur en op zondag van 10.30 tot 13.00 uur.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/open-huis-en-verbouwingsopruiming-bij-sporthal-hoogerheyne

Website: www.hoogerheyne.nl
Bron: Hoezo Heino / 31-10-2019

Uitvaartbeurs in Plaskerk in Raalte

RAALTE - Enkele plaatselijke uitvaartondernemers houden op zaterdag 2 november, de dag van Allerzielen, een uitvaartbeurs in de Plaskerk. Het gaat om Alfons van Breen Uitvaartverzorging, Ellen Overmars Uitvaart, Marcel en Marja Haarman persoonlijke uitvaartverzorging en Monuta Marja van der Wal in samenwerking met Henny Temmink Fotografie.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/uitvaartbeurs-in-plaskerk-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 31-10-2019

Twee mannen uit Enter en Raalte jaren de cel in voor grootschalige vuurwerkhandel

De rechtbank in Zwolle heeft twee mannen uit Enter (28) en Raalte (35) veroordeeld tot celstraffen van 2 en 2,5 jaar. De twee hebben honderden kilo's zwaar illegaal vuurwerk verhandeld.

De grootschalige handel kwam aan het licht toen er een verdacht pakketje ontdekt werd bij een Duits pakketverzendbedrijf. In het pakketje zat 19.500 euro verstopt in biljetten van 200 en 500 euro.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320680/Twee-mannen-uit-Enter-en-Raalte-jaren-de-cel-in-voor-grootschalige-vuurwerkhandel

Bron: RTV Oost / 31-10-2019

N35 tussen Zwolle en Nijverdal komende maand meerdere keren dicht

De N35 tussen Zwolle en Nijverdal wordt tussen 8 en 16 november meerdere keren afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan onderhoud aan én langs de weg uit.

Vanwege asfalt- en maaiwerkzaamheden is de N35 tussen Zwolle en Nijverdal in de eerste helft van november gefaseerd in beide richtingen afgesloten.

Tijdens de afsluitingen zijn er omleidingsroutes. Weggebruikers moeten dan rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd.

www.rtvoost.nl/nieuws/320664/N35-tussen-Zwolle-en-Nijverdal-komende-maand-meerdere-keren-dicht

Bron: RTV Oost / 31-10-2019

'Raalte wordt harder getroffen door stikstof- en PFAS-crisis dan andere gemeenten'

De gemeente Raalte wordt harder door de stikstof- en PFAS-crisis getroffen dan andere gemeenten in ons land. Dat zegt wethouder Dennis Melenhorst een dag na de bouwprotesten op het Malieveld in Den Haag.

"Als we kijken naar de economische structuur van de gemeente Raalte zien we dat er veel werkgelegenheid is in de bouw- en agrosector. Dat betekent dat we door de problemen rondom stikstof en PFAS als gemeente harder worden geraakt. Daar maak ik me ernstig zorgen over."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320657/Raalte-wordt-harder-getroffen-door-stikstof-en-PFAS-crisis-dan-andere-gemeenten

Bron: RTV Oost / 31-10-2019

Nominatie Goudhaentje 2019 geopend

Welk initiatief wint de hoofdprijs van 1000 euro?

De inschrijvingen voor het Goudhaentje zijn weer gestart. Iedereen kan een project of initiatief nomineren voor deze waarderingsprijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte maakt burgemeester Martijn Dadema de winnaar bekend. De winnaar gaat naar huis met een cheque van maar liefst 1.000 euro, een mooie trofee én ontzettend veel trots.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/nominatie-goudhaentje-2019-geopend

Inwoners kunnen tot 17 november via www.raalte.nl/goudhaentje een initiatief of project nomineren voor het Goudhaentje. Uit alle nominaties kiest een jury drie finalisten.

Bron: Hoezo Heino / 30-10-2019

Topruiters op Herfst Indoor Luttenberg

LUTTENBERG - Ponyclub De Heuvelruitertjes houdt van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november de 28e editie van het springconcours Herfst Indoor Luttenberg. De deelnemers komen onder meer uit Zuid Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Drenthe.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/toppers-op-herfst-indoor-luttenberg

Bron: Salland Centraal / 30-10-2019

Ida uit Raalte loopt Muskathlon in Oeganda

Unieke uitdaging om kwetsbare kinderen te ondersteunen

RAALTE - De uit Raalte afkomstige Ida Freriksen gaat in april 2020 een Muskathlon in Oeganda wandelen. Dat betekent 106 kilometer in vier dagen, met als doel om kinderen en gezinnen in armoede te ondersteunen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/raaltese-loopt-muskathlon-in-oeganda

Bron: Salland Centraal / 30-10-2019

Prinswisseling op komst bij Sökkestoppers

HEINO - Op zaterdag 9 november staat de jaarlijkse Prinswisseling van de Heinose carnavalsvereniging de Sökkestoppers op het programma. De verantwoordelijke prinswisselingscommissie heeft dit jaar weer alle registers opengetrokken om enige reuring in het dorp te veroorzaken. Thema van deze prinswisseling is ‘Waar rook is, is feest’. Net als voorgaande jaren wordt de residentie van de Sökkestoppers opgetrokken bij Ne9eN in Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/prinswisseling-op-komst-bij-sokkestoppers

Website: www.sokkestoppers.nl
Bron: Salland Centraal / 30-10-2019

Hangplek in Raalte weer vernield: 'Niet repareren, maar vervangen door zeecontainer'

Na de zoveelste vernieling van de jongerenontmoetingsplek in het park Drostenkamp in Raalte vindt de lokale partij GemeenteBelangen het genoeg. De partij wil een nieuwe jongerenplek die 'hufterproof' is. Begin deze maand werd de hangplek in brand gestoken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320580/Hangplek-in-Raalte-weer-vernield-Niet-repareren-maar-vervangen-door-zeecontainer

Bron: RTV Oost / 30-10-2019

Vogelshow van Ons Genoegen

WIJHE - Vogelvereniging Ons Genoegen Wijhe en omstreken houdt op zaterdag 2 en zondag 3 november weer haar jaarlijkse vogelshow in partycentrum Bij ONS in Wijhe.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/vogelshow-van-ons-genoegen

Bron: Salland Centraal / 30-10-2019

Raaltenaar verdacht van brandstichting negentig dagen langer vast

De Raaltenaar die is opgepakt voor een woningbrand in zijn woonplaats, blijft langer vastzitten. De raadkamer van de rechtbank heeft zijn voorarrest met negentig dagen verlengd.

De woning aan de Reiger in Raalte-Noord werd begin deze maand volledig verwoest door de brand. De verdachte werd kort na de brand aangehouden. Het is niet bekend of het de bewoner van het huis is. Volgens de politie speelt het incident zich af in de relationele sfeer.

Bij de brand raakte ook de andere helft van de twee-onder-een-kap beschadigd. Niemand raakte gewond.

www.rtvoost.nl/nieuws/320585/Raaltenaar-verdacht-van-brandstichting-negentig-dagen-langer-vast

Bron: RTV Oost / 30-10-2019

Koninklijke onderscheiding voor SW4D-voorzitter Chris de Bont

RAALTE - De Sallandse Wandelvierdaagse mocht vorige week een nieuw deelnamerecord aantikken. Maar liefst 5014 mensen liepen mee; bijna duizend meer dan vorig jaar. Maar dat was niet de enige reden voor een feestje. Voorzitter Chris de Bont werd namelijk vrijdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn inzet voor de SW4D (waarvan hij sinds 2007 voorzitter is), maar ook vanwege zijn activiteiten voor het tijdschrift voor Ziekenverpleging, Fotoclub Salland en De Joetse. De Bont dacht vrijdagmiddag een afsluitend woordje te doen voor de deelnemers in de tent, maar werd halverwege onderbroken door Maaike Heethaar en burgemeester Martijn Dadema. De Bont was totaal verrast en vereerd en moest een paar keer slikken.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/koninklijke-onderscheiding-voor-sw4d-voorzitter-chris-de-bont

Bron: Salland Centraal / 29-10-2019

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

OM eist vier jaar cel voor Nijverdaller 'die meermaals op anderhalf jaar oud jongetje sprong'

Het Openbaar Ministerie eist vier jaar cel voor een 27-jarige man uit Nijverdal die het zoontje van zijn ex ernstig zou hebben mishandeld. Dit zou zijn gebeurd in Heeten, waar de moeder van het slachtoffer woont. De man zou meermaals op het jongetje hebben gesprongen.

Het anderhalf jaar oude jongetje belandde in maart vorig jaar met een gecompliceerde beenbreuk in het ziekenhuis. Volgens deskundigen was de breuk vergelijkbaar met een breuk die ontstaat als iemand overreden wordt door een auto of tractor. Voor zijn ziekenhuisopname was het medewerkers van de kinderopvang al opgevallen dat hij vaker blauwe plekken had.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320537/OM-eist-vier-jaar-cel-voor-Nijverdaller-die-meermaals-op-anderhalf-jaar-oud-jongetje-sprong

Bron: RTV Oost / 29-10-2019

Lichaam in water in Raalte niet door misdrijf om het leven gekomen

De persoon die vanochtend in het water is gevonden in een woonwijk in Raalte, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat laat de politie weten.

Over de identiteit van de persoon en de doodsoorzaak, kan de politie niets zeggen vanwege privacy.

Het lichaam werd aan het eind van de ochtend gevonden in het water aan de Herinckhave in Raalte-Noord, in de buurt van een bruggetje naast een flat.

www.rtvoost.nl/nieuws/320533/Lichaam-in-water-in-Raalte-niet-door-misdrijf-om-het-leven-gekomen

Bron: RTV Oost / 29-10-2019

Lichaam gevonden in water in woonwijk Raalte

In het water in een woonwijk in Raalte is vanochtend een lichaam gevonden. De plek waar het lichaam is gevonden, bij een bruggetje, is afgezet.

Het lichaam werd gevonden bij een brug aan de Herinckhave in Raalte-Noord, tussen de Oosterveen en de Twickel.

De politie kan nog geen verdere mededelingen doen.

www.rtvoost.nl/nieuws/320507/Lichaam-gevonden-in-water-in-woonwijk-Raalte

Bron: RTV Oost / 29-10-2019

Ronald Nijboer volgt Roy Schulten op als voorzitter Stöppelkaters

RAALTE - Na acht jaar voorzitterschap van CV de Stöppelkaters heeft Roy Schulten er een punt achter gezet. Tijdens de algemene ledenvergadering in de Zwaan werd Ronald Nijboer, geen onbekende bij de Raalter carnavalsvereniging, met applaus begroet als opvolger van Schulten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/ronald-nijboer-volgt-roy-schulten-op-als-voorzitter-stoppelkaters

Bron: Salland Centraal / 29-10-2019

Kop-staartbotsing in Raalte

RAALTE - Op de N348 bij Raalte heeft dinsdagochtend een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Dat gebeurde ter hoogte van de waterzuivering.

Een ambulance kwam ter plaatse, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Het verkeer ondervond geen hinder van het ongeval. Beide auto’s zijn afgesleept.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/kop-staartbotsing-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 29-10-2018

Wijhe kijkt terug op geslaagd Hallowieje

WIJHE - De rust in Wijhe is teruggekeerd na de zevende editie van Hallowieje. De griezels en spoken hebben het dorp weer verlaten. Het dorp kijkt terug op een heel geslaagd Halloween-feest. De vrijdag en zaterdag vormden traditioneel het hoogtepunt van het griezelfeest.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/wijhe-kijkt-terug-op-geslaagd-hallowieje

Website: www.hallowieje.nl
Bron: Salland Centraal / 29-10-2019

Gaslekkage aan de Almelosestraat in Raalte

RAALTE - De brandweer van Raalte werd maandagavond rond half 10 opgeroepen voor een vreemde lucht aan de Almelosestraat ter hoogte van Raab Karcher. Terplekke bleek het te gaan om een gaslekkage. Omdat vlak bij de plek een hoge druk leiding loopt van de Gasunie was even onduidelijk of de lekkage daar van afkomstig was, maar Enexis kon later bevestigen dat het om een gewone gasleiding ging.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/gaslekkage-aan-de-almelosestraat-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 28-10-2019

Bonnenregen bij snelheidscontrole op N35 tussen Raalte en Heino

Een snelheidscontrole op de N35 tussen Raalte en Heino is vanochtend een ware bonnenregen geworden. Van de 3579 passanten reden er 128 te hard.

Op de weg mag maximaal tachtig kilometer per uur worden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 131 kilometer per uur.

Iets verderop, op de N348 tussen Lemelerveld en Ommen, werd een automobilist van de weg geplukt omdat hij slingerende, met zijn telefoon bezig was en geen gordel droeg. Toen de politie hem aan de kant zette, bleek hij onder invloed van drugs.

www.rtvoost.nl/nieuws/320480/Bonnenregen-bij-snelheidscontrole-op-N35-tussen-Raalte-en-Heino

Bron: RTV Oost / 28-10-2019

Oorlogsmonument bij Olst weer rechtgezet, geen blijvende schade

Het oorlogsmonument tussen Boskamp en Olst staat weer fier overeind. Medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe hebben het vanochtend weer rechtgezet.

Onduidelijk blijft hoe het monument liggend in het gras terecht is gekomen. Omvergetrokken of -geduwd lijkt de meest voor de hand liggende verklaring. Er zijn geen sporen die wijzen op een aanrijding.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320442/Oorlogsmonument-bij-Olst-weer-rechtgezet-geen-blijvende-schade

Bron: RTV Oost / 28-10-2019

SW4D Slotfeest in de tent / 25-10-2019

Halloweenavond speeltuin Blekkerhoek wederom groot succes

RAALTE - De Halloweentochten van speeltuin Blekkerhoek waren ook dit jaar weer een groot succes. Voor de allerkleinsten was er een lampionnentocht georganiseerd door de wijk Blekkerhoek en voor de kinderen tot 12 jaar was er een spooktocht in Drostenkamp. Diverse bekende horrorfiguren waren de hoofdact van deze avond en hadden de taak om de 129 deelnemende kinderen de stuipen op het lijf te jagen.

Foto's: www.sallandcentraal.nl/2019/10/in-beeld-halloweenavond-speeltuin-blekkerhoek-wederom-groot-succes

Bron: Salland Centraal / 27-10-2019

In beeld: De finale dag van het SW4D DIRK Kidsprogramma

RAALTE - Met een gemiddelde loopafstand van 8 km per dag heeft de Sallandse wandelvierdaagse speciaal voor de jongere deelnemers een heel leuk KIDS programma.
Fotograaf Arnold Roolvink pikte op de laatste dag de stoet met kinderen, een paar kilometer na de start, op om de laatste kilometers en de intocht vast te leggen.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/in-beeld-de-finale-dag-het-sw4d-dirk-kidsprogramma

Bron: Salland Centraal / 27-10-2019
Video: Foto Arnold

Boosheid om kapot oorlogsmonument in Olst

Triest dat je zoiets doet. Laf. Geen respect. Op sociale media verschijnen woedende reacties op het mogelijk vernielen van een oorlogsmonument in Olst. Zaterdagmiddag bleek dat de steen op de grond lag. Een vrouw zou het monument hebben vernield, maar dat is nog niet bevestigd.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320416/Boosheid-om-kapot-oorlogsmonument-in-Olst

Bron: RTV Oost / 27-10-2019

Slotdag Sallandse Wandelvierdaagse / 25-10-2019

Omwonenden beoogde uitkijktorenlocatie Luttenberg voelen zich niet gehoord

LUTTENBERG - De plannen voor een uitkijktoren op de Luttenberg zijn niet bij alle inwoners goed gevallen. Enkele omwonenden zijn van mening dat de toren een inbreuk vormt op hun privacy en dat Stichting Luttenberg 700, die het initiatief voor de toren heeft genomen, niet luistert naar hun bezwaren. Zij hebben hun bezwaren kenbaar gemaakt bij de gemeente en schreven een brief. Hun namen zijn bekend bij de redactie. “Niemand in Nederland en in Luttenberg wil een uitkijktoren in de achtertuin.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/omwonenden-beoogde-uitkijktorenlocatie-luttenberg-voelen-zich-niet-gehoord

Bron: Salland Centraal / 26-10-2019

Voorzitter SW4D krijgt lintje

RAALTE - Tijdens de afsluiting van de twaalfde editie van de Sallandse Wandelvierdaagse heeft Chris de Bont uit Raalte een koninklijke onderscheiding gekregen. Chris is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Dadema.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/voorzitter-sw4d-krijgt-lintje

Bron: Salland Centraal / 26-10-2019

Jaap loopt Sallandse Wandelvierdaagse #4: De laatste dag

Van dinsdag tot en met vrijdag is de Sallandse Wandelvierdaagse. Onze verslaggever Jaap Even loopt mee! In het verleden liep hij al vijf keer de Nijmeegse Vierdaagse en deze week waagt hij zich in Salland aan de twintig kilometer. Jaap vat elke dag samen in een vlog!

Onderscheiding

Overigens was er vanuit de organisatie meer goed nieuws dan een geslaagde editie. Voorzitter Chris de Bont werd onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Sinds 2007 is hij voorzitter van de Stichting Sallandse Wandelvierdaagse en is het evenement flink gegroeid. Daarnaast deed hij onder meer vrijwilligerswerk als lid van de redactieraad van het tijdschrift voor ziekenverzorging, voorzitter van gemeenschapscentrum De Joetse in Raalte en voorzitter van Fotoclub Salland.

Video: www.rtvoost.nl/nieuws/320370/Jaap-loopt-Sallandse-Wandelvierdaagse-4-De-laatste-dag

Bron: RTV Oost / 25-10-2019

Kidsroute Sallandse Wandelvierdaagse / 24-10-2019

Stöppelkaters presenteren prins tijdens nieuwe Show Night

RAALTE - De Stöppelkaters presenteren op vrijdagavond 8 november de eerste editie van de Stöppelkaters Show Night in De Leeren Lampe. Dit nieuwe programma komt in plaats van het traditionele Katerspektakel. De eerste editie heeft als thema ‘the Koffers’. Het programma is gevuld met dans, show en muziek. En natuurlijk presenteert de nieuwe carnavalsprins(es) zich aan het publiek.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/stoppelkaters-presenteren-prins-tijdens-nieuwe-show-night

Website: www.stoppelkaters.nl
Bron: Salland Centraal / 25-10-2019

Op zoek naar paddenstoelen met IVN Raalte

RAALTE - IVN Raalte houdt op zondag 27 oktober een paddenstoelenwandeling voor het hele gezin op landgoed De Colckhof in Laag Zuthem. Onder begeleiding van IVN gidsen gaan de deelnemers op zoek naar heksenboleten, elfenbankjes, eekhoorntjesbrood, vliegenzwammen en nog veel meer.

Aanvang is om 14.00 uur. Vertrek is bij de parkeerplaats aan de Hubertsallee (op de N35 tussen Raalte en Zwolle de tweede afslag naar Heino; daarna snel rechtsaf naar de Zuthemerweg richting Laag Zuthem; volg daarna de borden).

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/op-zoek-naar-paddenstoelen-met-ivn-raalte

Bron: Salland Centraal / 25-10-2019

Sallandse Wandelvierdaagse / 24-10-2019

Koopzondag in centrum Raalte

RAALTE - Op zondagmiddag 27 oktober zijn alle winkels in het centrum van Raalte weer geopend. De winkeliers hebben diverse activiteiten georganiseerd voor het hele gezin, die allemaal in het teken staan van heksen en de herfst.

Op de Grote Markt komt een kinderplein. Bij de stand van ROJO events maakt ballonnenclown Robbie de mooiste creaties en bij de vampier kunnen kinderen een lekkere suikerspin of een bakje popcorn krijgen. Voor de kleintjes staat er nog een springkussen. Bij de knutselstand van Bonte Nili kunnen kinderen leuke egeltjes en uilen pimpen.

Van vrijdagavond 17.00 uur tot zondag 16.00 uur is er een etalagespeurtocht uitgezet. In diverse winkeletalages in het centrum zijn letters verstopt. Al deze letters vormen samen een spreuk. Deze spreuk kunnen de kinderen op zondag 27 oktober inleveren op de Grote Markt en dan krijgen ze enge traktaties. Onder alle ingeleverde spreuken worden bovendien leuke prijzen verloot. Het deelnameformulier voor de etalagespeurtocht is te vinden op www.winkeleninraalte.nl. Afhalen bij Creashop Duymelot kan ook.

De koopzondag duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Website: www.winkeleninraalte.nl
Bron: Winkelen in Raalte

Herfstparadijs de Sallandse Heuvelrug trekt toeristen uit heel Nederland

Ze komen met bussen uit Brabant, of gewoon met de gezinsauto uit het westen van Nederland. Allemaal naar nationaal park de Sallandse Heuvelrug, het goud-geel-bruine herfstparadijs tussen Nijverdal en Holten.

Alleen al vele tientallen kinderen doen samen met hun ouders mee aan het kabouterspel nabij het Buitencentrum op de Noetselerberg bij Nijverdal. "Een geweldig feest voor de kids", zegt een moeder. "Een pretpark is vooral voor deze kleintjes nog niks, hier voelen ze zich vrij en blij. En wij genieten van de schitterende natuur."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320318/Herfstparadijs-de-Sallandse-Heuvelrug-trekt-toeristen-uit-heel-Nederland

Bron: RTV Oost / 24-10-2019

Top 700 Café in Elckerlyc

LUTTENBERG - In het kader van de viering van het 700-jarig bestaan van Luttenberg vond er in 2018 een feestelijke week omtrent de Luttenbergse Top 700 plaats in Elckerlyc. Een week lang stond het dorpshuis in het teken van muziek. Dat krijgt dit jaar op zaterdag 26 oktober een klein vervolg. Dan wordt er onder de noemer Top 700 Café een feestelijke avond gehouden in het dorpshuis.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/top-700-cafe-in-elckerlyc

Website: www.luttenbergtop700.nl

Bron: Salland Centraal / 24-10-2019

Jaap loopt Sallandse Wandelvierdaagse #3: Dag van Luttenberg

Van dinsdag tot en met vrijdag is de Sallandse Wandelvierdaagse. Onze verslaggever Jaap Even loopt mee! In het verleden liep hij al vijf keer de Nijmeegse Vierdaagse en deze week waagt hij zich in Salland aan de twintig kilometer. Jaap vat elke dag samen in een vlog!

Video: www.rtvoost.nl/nieuws/320221/Jaap-loopt-Sallandse-Wandelvierdaagse-3-Dag-van-Luttenberg

Bron: RTV Oost / 24-10-2019

Concert organist Evert van de Veen in Kruisverheffing

RAALTE - Organist Evert van de Veen geeft op vrijdagavond 25 oktober een concert in de Basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte. De organisatie is in handen van de concertcommissie van het Adema-orgel. Die hield deze zomer onder de titel ‘Romantiek op de Zomeravond’ ook al een geslaagde serie concerten in de basiliek.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/concert-organist-evert-van-de-veen-in-kruisverheffing

Bron: Salland Centraal / 24-10-2019

Kidsroute Sallandse Wandelvierdaagse / 22-10-2019

Jaap loopt Sallandse Wandelvierdaagse #2: Dag van Heino

Van dinsdag tot en met vrijdag is de Sallandse Wandelvierdaagse. Onze verslaggever Jaap Even loopt mee! In het verleden liep hij al vijf keer de Nijmeegse Vierdaagse en deze week waagt hij zich in Salland aan de twintig kilometer. Jaap vat elke dag samen in een vlog!

Video: www.rtvoost.nl/nieuws/320220/Jaap-loopt-Sallandse-Wandelvierdaagse-2-Dag-van-Heino

Bron: RTV Oost / 23-10-2019

Nieuwe editie Sallandse Kroegentocht

REGIO - Zes cafés uit Salland (en omgeving) openen op zaterdag 26 oktober hun deuren in het kader van de Sallandse Kroegentocht. Een aantal touringcars rijdt de hele avond (en nacht) een route langs de kroegen om het publiek van hot naar her te brengen.

De insteek is dat de deelnemers kennismaken met het kroegleven in Salland. Elk café biedt zijn eigen programma.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/nieuwe-editie-kroegentocht

Bron: Salland Centraal / 23-10-2019

Olst-Wijhe put uit reserve om begroting sluitend te krijgen

De gemeente Olst-Wijhe gaat voor 2020 één miljoen euro uit de reserves halen om de begroting sluitend te krijgen. Dat blijkt uit de begroting die het college heeft aangeboden aan de gemeenteraad.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320235/Olst-Wijhe-put-uit-reserve-om-begroting-sluitend-te-krijgen

Bron: RTV Oost / 23-10-2019

Start Sallandse Wandelvierdaagse / 22-10-2019

Sallandse Wandelvierdaagse 2019

Starttijden / SW4D tent Domineeskamp Raalte

Start ZGR 12 km 11.00 tot 11:30 uur
Start NOBACH 20 km 09.30 tot 10.30 uur
Start MAAN 30 km 08.30 tot 09.00 uur
Start SNS Raalte 40 km 07.30 tot 08.00 uur

Start DIRK 8 km Kidsroute 13.00 uur / woensdag vertrek vanaf de Flierefluiter om 13.00 uur

Website: www.sw4d.nl
Bron: SW4D / 2019

Drukte bij onthulling eerbetoon aan Sallandse keuterboeren

HAARLE - Zaterdagmiddag werd onder grote belangstelling het ‘Voorbijgangerserf’ onthuld aan de Oude Deventerweg in Haarle. Op deze plek stond tot 1961 een door brand verwoeste boerderij; een lindeboom bleef daar sindsdien aan herinneren.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/drukte-bij-onthulling-eerbetoon-aan-sallandse-keuterboeren

Bron: Salland Centraal / 22-10-2019

Jaap loopt Sallandse Wandelvierdaagse #1: Dag van Wijhe

Van dinsdag tot en met vrijdag is de Sallandse Wandelvierdaagse. Onze verslaggever Jaap Even loopt mee! In het verleden liep hij al vijf keer de Nijmeegse Vierdaagse en deze week waagt hij zich in Salland aan de twintig kilometer. Jaap vat elke dag samen in een vlog!

Video: www.rtvoost.nl/nieuws/320178/Jaap-loopt-Sallandse-Wandelvierdaagse-1-Dag-van-Wijhe

Bron: RTV Oost / 22-10-2019

Dressuurwedstrijden om Het Gouden IJzer in Luttenberg

LUTTENBERG - Tot en met zaterdag 26 oktober vinden in de manege aan de Looweg in Luttenberg de jaarlijkse dressuurwedstrijden om Het Gouden IJzer plaats. Deelnemers, waaronder diverse bekende amazones en ruiters uit heel Nederland, weten de weg naar Luttenberg te vinden. De organisatie van dit grote evenement is in handen van Paardensportvereniging Luttenberg.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/dressuurwedstrijden-om-het-gouden-ijzer-in-luttenberg-2

Website: www.paardensportluttenberg.nl

Website: www.startlijsten.nl

Bron: Salland Centraal / 22-10-2019

Sallandse Wandelvierdaagse verwacht recordaantal deelnemers

RAALTE - De Sallandse Wandelvierdaagse is begonnen. Dinsdagochtend startten de deelnemers vanaf de Domineeskamp in Raalte aan hun eerste kilometers. De organisatoren rekenen dit jaar op een recordaantal wandelaars.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/sw4d-verwacht-recordaantal-deelnemers

Bron: Salland Centraal / 22-10-2019

Rohda koopt grond van Raalte tegen gunstige voorwaarden

RAALTE - Rohda Raalte mag tegen gunstige voorwaarden een stuk grond kopen van de gemeente. Het Raalter college van B&W is daarmee akkoord.

De club heeft de grond, in totaal 324 vierkante meter, nodig in verband met de vernieuwbouw en uitbreiding van de verouderde clubaccommodatie. De vereniging betaalt de gemeente 3.500 euro. Rohda is al volledig eigenaar van het huidige clubhuis en de grond waarop dat staat.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/rohda-koopt-grond-van-raalte-tegen-gunstige-voorwaarden

Bron: Salland Centraal / 22-10-2019

Bestelbus brandt volledig uit in uiterwaarden bij Herxen

In de uiterwaarden van de IJssel bij Herxen is vannacht een bestelbus volledig uitgebrand. Een omwonende ontdekte de brandende bestelbus rond half 1 en schakelde daarna de hulpdiensten in.

De toegesnelde brandweer wist te voorkomen dat drie gasflessen, die achterin de bus stonden, zijn ontploft. De politie en de brandweer gaan mogelijk uit van brandstichting. De zwaar beschadigde bestelbus is meegenomen door een berger.

De eigenaar van de bus was nergens te bekennen.

www.rtvoost.nl/nieuws/320176/Bestelbus-brandt-volledig-uit-in-uiterwaarden-bij-Herxen

Bron: RTV Oost / 22-10-2019

Soepie!

In het Dorpshuus Heino wordt iedere maand een Soepcafé gehouden en op vrijdag 25 oktober is het weer zover. Iedereen is welkom om te genieten van een vers bereid kopje soep. Het doel van het Soepcafé is het versterken van de sociale contacten. Onder het nuttigen van een kop soep en in een ongedwongen sfeer is het makkelijk nieuwe contacten te maken.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/soepie

Bron: Hoezo Heino / 21-10-2019

Jongeren aan Zet in ‘t Langhuus

WIJHE - YMCA Jeugdwerk, WijZ Welzijn en de protestantse kerk presenteren op vrijdag 8 november het programma ‘Jongeren aan Zet’ in ’t Langhuus. Deze avond is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar uit de hele gemeente Olst-Wijhe en staat grotendeels in het teken van verbinding.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/jongeren-aan-zet-in-t-langhuus

Bron: Salland Centraal / 21-10-2019

Opening Nacht van de Nacht op De Haere

OLST - Zaterdagavond 26 oktober vindt op Landgoed De Haere in Olst de officiële opening plaats van de Overijsselse Nacht van de Nacht. Vanaf 19.15 uur is er een gevarieerd programma voor jong en oud, waarbij de beleving van de nacht centraal staat.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/opening-nacht-van-de-nacht-op-de-haere

Website: www.nachtvandenacht.nl
Bron: Salland Centraal / 21-10-2019

SW4D Fotos Videos 2018

Deze week vindt de 12e editie van de Sallandse Wandelvierdaagse plaats. Op Evenementen Raalte kunt u "als opwarmertje" terugkijken op de 11e editie van vorig jaar. Bekijk fotos en videos van de start, de Kidsroute en de aankomst op de "Via Sallandia" in Raalte.

Website: Fotos en videos SW4D 2018

Bron: VTV Sallandia / 20-10-2019

25-ste editie van Raalter Kroegendrive

RAALTE - Bridge Liga Salland presenteert op zaterdag 9 november de 25-ste editie van de jaarlijkse Raalter Kroegendrive. De inschrijving is al gesloten. Maar liefst 364 deelnemers melden zich vanaf 9.30 uur bij Zwakenberg in Raalte. Vervolgens gaan zij naar de (andere) deelnemende horecagelegenheden (Lemonade, de Zwaan, Laurel’s, Zuiderbuur, Neuf, het Annahuis, Ufuk, Haenehof en Nieuw Peking).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/25-ste-editie-van-raalter-kroegendrive

Bron: Salland Centraal / 19-10-2019

Wandeling in Duursche Waarden

DEN NUL - Staatsbosbeheer verzorgt op woensdag 23 oktober weer een wandeling naar de vogelobservatiehut in de Duursche Waarden. Onderweg is er aandacht voor de flora en fauna in het gebied. De wandeling begint om 14.00 uur bij de balie van het Infocentrum IJssel Den Nul (Rijksstraatweg 109, Olst) en eindigt daar ook weer om 16.00 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/wandeling-in-duursche-waarden

Website: www.staatsbosbeheer.nl
Website: www.infocentrumijssel.nl
Bron: Salland Centraal / 18-10-2019

Op zoek naar paddenstoelen op Sprengenberg

REGIO - Natuurmonumenten presenteert op zondag 20 oktober een paddenstoelenwandeling op de Sprengenberg. Een paddenstoelenexpert vertelt de deelnemers onderweg van alles over de verschillende soorten paddenstoelen: van eekhoorntjesbrood tot heksenboleten en van het rode koolzwammetje tot de aardappelbovist. De excursie start bij Informatieschuur Erve De Pas in Haarle en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De deelnamekosten bedragen 8 euro (leden van Natuurmonumenten 5 euro). Er kan een beperkt aantal deelnemers mee.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/op-zoek-naar-paddenstoelen-op-sprengenberg

Website: www.natuurmonumenten.nl
Bron: Salland Centraal / 17-10-2019

Oktoberfest in Herxen

HERXEN - De Herxer Marke presenteert op zaterdagavond 19 oktober een Oktoberfest. Dat betekent “Bier, Bratwurst, Sauerkraut, Schnitzels und kartoffeln”. DJ en zanger Menno Herder heeft zijn Lederhosen al uit de kast gehaald. Aanvang is om 19.00 uur. Het Oktoberfest begint met het leggen van een goede bodem. Voor kinderen is er een broodje knakworst. Iedereen is welkom, de entree is gratis.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/oktoberfest-in-herxen

Bron: Salland Centraal / 17-10-2019

Fietsexcursie Landgoederen IJssellandschap

SALLAND - Ananassen kweken op een Sallands landgoed? Ja echt, Pierre Gustav Voute, een rijke zonderlinge Fransman heeft het geprobeerd op de Haere in Olst. Dit soort weetjes wordt verteld tijdens de Fietsexcursie Landgoederen op zondag 20 oktober.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/fietsexcursie-landgoederen-ijssellandschap

Website: www.ijssellandschap.nl
Bron: Salland Centraal / 17-10-2019

Bestickerde auto's de weg op om lagere maximumsnelheid te promoten

Vanaf vandaag rijden overal in de provincie auto's rond die zijn bestickerd met 100-kilometer borden. Dit zijn de auto's van de actievoerders die op deze manier laten zien dat een snelheid van 100 kilometer in hun ogen hard genoeg is.

De actie, om een verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen te promoten, is gestart door burgerbeweging DeGoedeZaak. Deelnemers aan deze actie zeggen dat 100 kilometer per uur snel genoeg is.

Het verlagen van de snelheid scheelt volgens DeGoedeZaak in de uitstoot van stikstof. Daarnaast is het beter, schoner, gezonder, veiliger en ook sneller, zegt de burgerbeweging. Het verkeer zou dan regelmatiger rijden en dat scheelt wanneer er plotseling hard op de rem moet worden getrapt. Bij een snelheid van 130 kilometer per uur ontstaan dan gelijk files. Daar komt bij dat remmen bij een hoge snelheid ook nog eens veel gevaarlijker is.

'Sneller ter plaatse'

"Een rit van Wijhe naar Amsterdam zou hooguit een kwartier langer duren dan normaal", zegt Guus van Riel uit Wijhe, die vandaag zijn auto heeft bestickerd. "Als er door de verlaging van de snelheid ook nog eens minder files staan, zou je ook nog wel eens veel sneller ter plaatse kunnen zijn."

Deelnemers aan deze actie konden de speciale stickers bestellen bij DeGoedeZaak. Deze zijn vandaag bij de actievoerders bezorgd.

www.rtvoost.nl/nieuws/319982/Bestickerde-auto-s-de-weg-op-om-lagere-maximumsnelheid-te-promoten

Bron: RTV Oost / 17-10-2019

Rekening van Raaltenaar gebruikt voor WhatsApp-oplichting

Een man uit Raalte is de dupe geworden van zogenoemde WhatsApp-oplichters. Hij raakte in april zijn bankpas kwijt, later bleek dat op zijn rekening allerlei bedragen werden bij- en afgeschreven.

Het is een veel voorkomende vorm van oplichting de laatste tijd. Mensen die zich op WhatsApp voordoen als een bekende en je vragen geld naar een bepaald rekeningnummer over te maken. "Ik heb een nieuw nummer", ik zit even krap bij kas" of "ik moet deze rekening dringend betalen", zijn veel gebruikte zinnen in de WhatsApp-conversaties.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319936/Rekening-van-Raaltenaar-gebruikt-voor-WhatsApp-oplichting

Bron: RTV Oost / 17-10-2019

Vrijspraak geëist tegen vermeende opdrachtgever van overvallen op ijzerhandelaren

Is de 38-jarige Deventenaar Hesdy de opdrachtgever van een serie gewelddadige overvallen op auto- en ijzerhandelaren in 2016 en 2017? Dat was de vraag vandaag in de Zwolse rechtbank. Justitie zegt zeker te weten dat hij de opdrachtgever is, maar kan het niet bewijzen. De officier van justitie heeft dus tandenknarsend vrijspraak geëist tegen hem.

Voor twee van de overvallen overvallen zijn al daders veroordeeld tot vier en zes jaar cel. De veroordeelden zijn twee mannen uit Zutphen. Zij hebben volgens de rechtbank overvallen gepleegd in Raalte en Wierden.

Een andere verdachte, Moos genoemd, moet nog voor de rechter verschijnen. Deze Moos heeft belastende verklaringen afgelegd over Deventenaar Hesdy. Hij zou de opdrachtgever en bedenker zijn, maar die verklaringen zijn vrijwel het enige bewijs tegen Hesdy.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319981/Vrijspraak-geeist-tegen-vermeende-opdrachtgever-van-overvallen-op-ijzerhandelaren

Bron: RTV Oost / 17-10-2019

Power of Music straalt tijdens gouden jubileum

HEETEN - Afgelopen weekend vierde het koor Power of Music haar vijftigste verjaardag. Tijdens twee spetterende concerten in de kerk in Heeten werden bezoekers getrakteerd op prachtige muziek. Aan de hand van vele bekende nummers werden de afgelopen vijf decennia doorlopen. Het publiek in de bomvolle kerk genoot zichtbaar van de optredens.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/power-of-music-straalt-tijdens-gouden-jubileum

Bron: Salland Centraal / 16-10-2019

Hoog water tijdens Broekelo

BROEKLAND - 340 ruiters verschenen afgelopen weekend aan de start van de veertiende editie van boscross Broekelo in Broekland. De organisatie twijfelde zaterdag over de doorgang van het programma van die dag, maar koos na rijp beraad toch voor het groene licht.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/hoog-water-tijdens-broekelo

Website: www.broekelo.nl
Bron: Salland Centraal / 16-10-2019

Wandelen langs landgoederen Olst

OLST - De Wandelvereniging Olst presenteert op zondag 20 oktober de jaarlijkse Landgoederenwandeltocht langs de landgoederen in Olst en omgeving. Startlocatie is Kasteel de Haere.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/wandelen-langs-landgoederen-olst

Bron: Salland Centraal / 16-10-2019

Eikels zoeken voor varkens Kleinlangevelsloo

De jeugd van Heino kan weer een zakcentje verdienen met eikels rapen. De eerste eikels liggen al weer op de grond. En laten de varkens van de Biologische boerderijwinkel Kleinlangevelsloo die nou zo lekker vinden. Daarom roept boer Rob Kleinlangevelsloo alle kinderen op om de eikels te verzamelen.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/alle-eikels-verzamelen-2

De eikels kunnen worden inleveren vanaf dinsdag 22 oktober t/m zaterdag 26 oktober. De tijden op dinsdag tot en met vrijdag zijn van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo is te vinden aan de Japiksweg 1 in Raalte. (net achter Restaurant het Buitenhuys).

Website: www.supermarktinhetbos.nl
Bron: Hoezo Heino / 15-10-2019

Foto: Gokhan Keskin / Unsplash

Weekend van de Nozems in Café Spoolder

LUTTENBERG - Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober vindt het jaarlijkse ‘Weekend van de Nozems’ plaats in Café Spoolder in Luttenberg.

Een matengroep organiseert daar al jaren elke herfst een feest rondom het welkende drankje Nozem Oil (op de markt gebracht door het team achter de Zwarte Cross).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/weekend-van-de-nozems-in-cafe-spoolder

Bron: Salland Centraal / 15-10-2019

Classic Races trekken ondanks regen toch nog 1.200 bezoekers

LUTTENBERG - Het weer was afgelopen zaterdag de grote spelbreker in Luttenberg. Een constante grijze wolkenmuur zorgde voor een even zozeer constante regenval tijdens de Classic Races.

Toch stonden er naar schatting zo’n 1.200 betalende bezoekers langs de Luttenbergring. Zij zagen diverse bekende coureurs van weleer aan zich voorbij trekken, zoals Jon Ekerold (die in 1980, als onafhankelijk rijder – dus zonder steun van een fabriek – wereldkampioen werd in de 350 cc-klasse), Donnie McLeod, Theo Bult, Bert Smit, Hans Koopman en Marcel Ankoné.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/classic-races-trekken-ondanks-regen-toch-nog-1-200-bezoekers

Bron: Salland Centraal / 15-10-2019

Herfstvakantie bij Zwembad Tijenraan

RAALTE - Zwembad Tijenraan presenteert in de herfstvakantie, van 20 tot en met 27 oktober, weer diverse activiteiten. Voor de kleintjes ligt er die hele week een waterspeeltuin in het instructiebad. De kinderen met een zwemdiploma kunnen dan komen griezelen in het wedstrijdbad en meedoen aan de monsterrace, de heksendans, de griezelbaan en nog veel meer bibberende activiteiten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/herfstvakantie-bij-zwembad-tijenraan

Website: www.zwembadtijenraan.nl
Bron: Salland Centraal / 14-10-2019

Lampionnentocht en spooktocht tijdens Halloween in Raalte

RAALTE - Op 31 oktober is het weer Halloween. Daarom organiseert Speeltuin Blekkerhoek in Raalte op vrijdag 25 oktober weer een griezelige lampionnentocht en spooktocht.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/lampionnentocht-en-spooktocht-tijdens-halloween-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 14-10-2019

Fysiotherapie Salland doneert 1.750 euro aan Hospice De Cirkel

RAALTE - De inzamelingsactie voor Hospice de Cirkel die Fysiotherapie Salland had gekoppeld aan de opening van de nieuwe locatie heeft maar liefst 1.750 euro opgebracht. Sven Wentink overhandigde recentelijk namens Fysiotherapie Salland de cheque aan Klaas Koekkoek (voorzitter) en Meep Bouw (penningmeester) van De Cirkel.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/fysiotherapie-salland-doneert-1-750-euro-aan-hospice-de-cirkel

Bron: Salland Centraal / 13-10-2019

Eerbetoon aan de keuterboeren van weleer

Stichting Sallands Erfgoed plaatst kunstwerk op locatie van afgebrande boerderij in Haarle

HAARLE - ”Een ode aan wat geweest is.” Frans Rensen, 61 jaar, is een nuchtere Sallander, maar zichtbaar geroerd over het werk op zijn grond aan de Oude Deventerweg pal aan de Sallandse Heuvelrug. In cortensstaal worden hier de omtrekken van een in 1961 afgebrand keuterboerderijtje, inclusief ‘kokshuusje’ en waterput, uitgebeeld.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/eerbetoon-aan-de-keuterboeren-van-weleer

Website: www.stichtingsallandserfgoed.nl
Bron: Salland Centraal / 13-10-2019

In beeld: Classic Races op de Luttenbergring

Met zo'n 300 motoren kende de Classic Races op de Luttenbergring gisteren het grootste deelnemersveld bij een demorace van Nederland. De liefhebbers van het oude tweetakt-spul konden hun hart ophalen op het legendarische stratencircuit in Luttenberg. Jaco Veenstra was er ook en maakte een paar prachtige foto's.

Foto's: www.rtvoost.nl/nieuws/319730/In-beeld-Classic-Races-op-de-Luttenbergring

Bron: RTV Oost / 13-10-2019

Motoren-nostalgie in Luttenberg: beroemd stratencircuit komt weer tot leven

Ronkende motoren, benzinedampen en veel lawaai vandaag in Luttenberg bij de Classic Race Demonstratie. Zo'n driehonderd klassieke motoren verschenen aan de start op de bekende 'Luttenbergring': voor veel mensen een begrip uit de jaren '70 en '80. De race is na jaren afwezigheid weer nieuw leven ingeblazen.

"Het is pure nostalgie vandaag", vertelt Erik. Hij reed in de jaren zeventig al op het circuit en is er ook nu weer bij. "Je kan het zien aan de vele vijftigers er zestigers. Allemaal mensen van vroeger, dat is wel heel apart."

De Luttenbergring stond bekend om zijn vele bochten, maar juist die deden het circuit in 2004 de das om. De organisatie kon de veiligheid niet meer garanderen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319711/Motoren-nostalgie-in-Luttenberg-beroemd-stratencircuit-komt-weer-tot-leven

Bron: RTV Oost / 12-10-2019

‘Fout Oktoberfest’ in Boerhaar

BOERHAAR - Bierpullen, bradwursten en schnaps! KPJ Boerhaar organiseert op zaterdagavond 26 oktober een Oktoberfest. De feestzaal wordt geheel omgetoverd tot Duitse bierhut en Jordy van Vilsteren en Marco ten Kate zorgen voor de muzikale omlijsting.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/fout-oktoberfest-in-boerhaar-2

Website: www.kpjboerhaar.nl
Bron: Salland Centraal / 12-10-2019

Op zoek naar paddenstoelen op ‘t Nijendal

OLST - Staatsbosbeheer presenteert op zondag 20 oktober een paddenstoelenexcursie op Landgoed ’t Nijendal in Olst. De excursie is bedoeld voor gezinnen met kinderen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/op-zoek-naar-paddenstoelen-op-t-nijendal

Website: www.infocentrumijssel.nl
Website: www.staatsbosbeheer.nl
Bron: Salland Centraal / 12-10-2019

Foto: Егор Камелев / Unsplash

Uit het archief: het ontstaan, de gloriejaren en de hernieuwde start van de Luttenbergring

De Luttenbergring was in de jaren zeventig en tachtig onder motorcoureurs één van de meest geliefde circuits. Racers uit de hele wereld kwamen naar Luttenberg om er te racen en Höllenboer schreef er zelfs een lied over.

In 2004 viel definitief het doek voor deze Raalte Races, omdat de organisatie de veiligheid niet meer kon waarborgen. Maar morgen keren de motoren voor één keer terug naar Luttenberg. Kan je niet wachten? Kijk hieronder wat oude beelden terug uit ons archief.

Het Oversticht, een geschiedenisprogramma van RTV Oost, maakte in 2003 een aflevering over het ontstaan, de gloriejaren en de hernieuwde start van de race.

www.rtvoost.nl/nieuws/319584/Uit-het-archief-het-ontstaan-de-gloriejaren-en-de-hernieuwde-start-van-de-Luttenbergring

Bron: RTV Oost / 11-10-2019

Vogelmarkt in Manege Heeten

HEETEN - De Manege Heeten vormt op zondag 13 oktober weer de locatie voor een vogelmarkt. Het aanbod bestaat uit allerlei soorten vogels en verwante artikelen zoals voer, kooien, nestkasten en volières.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/vogelmarkt-in-manege-heeten

Bron: Salland Centraal / 11-10-2019

Jongeren en ouders in Wijhe op de vlucht voor politie: "Om de band te versterken"

Zo lang mogelijk uit handen van de politie blijven. Dat klinkt niet bepaald opvoedkundig, maar toch is het de bedoeling van het spel 'Hunted' dat het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Olst-Wijhe donderdagavond hield. "Het gaat ons om de band tussen jongeren en hun opvoeders te versterken" zegt Saskia Postel van CJG.

Postel bedacht het spel in het kader van de Week van de Opvoeding. "We doen elk jaar iets voor een bepaalde leeftijdsgroep. Dit jaar waren de pubers aan de beurt."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319570/Jongeren-en-ouders-in-Wijhe-op-de-vlucht-voor-politie-Om-de-band-te-versterken

Bron: RTV Oost / 11-10-2019

Actiedag in Olst in teken van blind oversteken

OLST - Blinde en slechtziende verkeersdeelnemers met een witte stok ervaren vaak dat er niet voor hen wordt gestopt. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Daarom voeren de Adviesraad Samenleving Olst-Wijhe, de Oogvereniging en Bartiméus op zaterdag 12 oktober campagne in Olst.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/actiedag-in-olst-in-teken-van-blind-oversteken

Website: www.stopvoordewittestok.nl
Bron: Salland Centraal / 10-10-2019

Open dag Veilig in Olst-Wijhe

WIJHE - De gemeente Olst-Wijhe, de brandweer en de politie presenteren op zaterdag 12 oktober de open dag Veilig in Olst-Wijhe. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er op en rond de gemeentewerf in Wijhe tal van activiteiten voor jong en oud.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/open-dag-veilig-in-olst-wijhe

Bron: Salland Centraal / 10-10-2019

Genealogische open dag in Wijhes Museum

WIJHE - De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 12 oktober opnieuw een open dag voor stamboomonderzoek. Van 10.30 tot 16.00 uur is iedereen, lid of geen lid, welkom in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34. De toegang is gratis.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/genealogische-open-dag-in-wijhes-museum

Website: www.historischeverenigingwijhe.nl
Bron: Salland Centraal / 10-10-2019

Lourdesviering in Pauluskerk

RAALTE - De traditionele Lourdesviering in de Pauluskerk Raalte wordt dit jaar gehouden op zaterdag 12 oktober. De internationale Hoogmis in de Pius X in Lourdes staat daarvoor model.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/lourdesviering-in-pauluskerk

Bron: Salland Centraal / 10-10-2019

Horeca Heino organiseert gezellige kroegentocht

Onder het motto van lekker proeven en kletsen organiseert Horeca Heino op zaterdag 26 oktober vanaf 21.00 uur een gezellige kroegentocht. Thema van deze avond is De Bock is Los. Deelnemende cafés zijn Eetcafé Marktzicht, Buuffie’s Proeflokaal, BijNe9eN en Grand Café de B, voorheen Café de Baron.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/horeca-heino-organiseert-gezellige-kroegentocht

Bron: Hoezo Heino / 10-10-2019

Expositie van Arttrouvee in Holstohus

OLST - Hans Stempher exposeert van 12 oktober tot en met 23 november een selectie van zijn interieurdecoraties en schilderijen in het Holstohus in Olst. Stempher werkt onder de vlag van Arttrouvee.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/expositie-van-arttrouvee-in-holstohus

Bron: Salland Centraal / 10-10-2019

Peukie voordat je je nieuwe rijbewijs ophaalt? In Raalte binnenkort verleden tijd

Nog even een sigaret voordat je het gemeentehuis inloopt om je nieuwe rijbewijs of paspoort op te halen? Dat is in Raalte binnenkort verleden tijd.

De gemeente maakt binnenkort de publieke ingangen van het gemeentehuis namelijk rookvrij. De asbakken gaan van de muur, bordjes met de tekst 'rookvrije zone' komen er voor in de plaats. Dat heeft de gemeenteraad van Raalte vanavond besloten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319639/Peukie-voordat-je-je-nieuwe-rijbewijs-ophaalt-In-Raalte-binnenkort-verleden-tijd

Bron: RTV Oost / 10-10-2019

Naam melder illegale kap online: gemeente Raalte in de fout met privacy-gevoelige informatie

De naam van een melder van illegale kap is door de gemeente Raalte per ongeluk online gezet.

De inwoner die melding van de kap maakte, stond met naam genoemd in een brief van een gemeenteraadslid. In die brief werden vragen aan het college van B en W gesteld over de afhandeling van de melding.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319605/Naam-melder-illegale-kap-online-gemeente-Raalte-in-de-fout-met-privacy-gevoelige-informatie

Bron: RTV Oost / 10-10-2019

Vrouw gewond naar ziekenhuis door eenzijdig ongeval in Broekland

Een vrouw is gewond geraakt nadat zij met haar auto tegen een stenen bruggetje reed. Het ongeval gebeurde op de Horstweg in Broekland.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een berger heeft het zwaarbeschadigde voertuig afgesleept.

www.rtvoost.nl/nieuws/319577/Vrouw-gewond-naar-ziekenhuis-door-eenzijdig-ongeval-in-Broekland

Bron: RTV Oost / 10-10-2019

Keep the Blues Alive-award uitgereikt aan Ribs & Blues

RAALTE/ NIEUW-VENNEP - Een verrassing was het uiteraard niet, het nieuws werd afgelopen Pinksteren tijdens Ribs & Blues al bekendgemaakt, maar toch vond voorzitter Ton Groot Beumer van het Raalter festival het een bijzondere eer om zondag in Nieuw-Vennep (NH) de ‘Keep the Blues Alive-award’ in ontvangst te nemen. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse ‘Bluesdag’ van de Dutch Blues Foundation.

Deze tien jaar geleden opgerichte organisatie promoot de bluesmuziek en bluesmuzikanten in ons land op alle mogelijke manieren. De award ‘Keep the Blues Alive’ wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die zich inzet voor de blues in Nederland. Andere winnaars in de afgelopen tien jaar waren onder andere het radioprogramma Bluestown (van Raaltenaar Harry Radstake) en het Moulin Blues festival in Ospel (LB).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/keep-the-blues-alive-award-uitgereikt-aan-ribs-blues

Bron: Salland Centraal / 9-10-2019
Foto: Paul Scholman / Ribs & Blues

Melodies viert 40-jarig jubileum

RAALTE - Orkest De Melodies uit Raalte bestaat dit jaar veertig jaar. Dit jubileum wordt komende zaterdag gevierd met een gratis concert in het Annahuis in Raalte.

De Melodies is een orkest dat bestaat uit twintig mensen met een verstandelijke beperking. Elke dinsdagavond wordt er gerepeteerd onder leiding van Zwier van der Weerd in de Zonnehof in Raalte. Veel vrijwilligers ondersteunen het orkest muzikaal en met spierkracht voor het klaarzetten en opruimen van de instrumenten.

De concerten duren van 13.45 tot 14.15 uur en van 14.45 uur tot 15.15 uur.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/melodies-viert-40-jarig-jubileum

Bron: Salland Centraal / 9-10-2019

Crossloopseizoen van start met Den Alerdinckloop

LIERDERHOLTHUIS/LAAG ZUTHEM - Het Sallandse crossloopseizoen is weer begonnen. Running Club Lierderholthuis RCL98 hield afgelopen zondag de jaarlijkse Den Alerdinckloop in Laag Zuthem.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/crossloopseizoen-van-start-met-den-alerdinckloop

Bron: Salland Centraal / 8-10-2019

Open Muziekestafette Heino weer geslaagd

HEINO - De negende editie van de Open Muziekestafette, die afgelopen vrijdag en zaterdag plaatsvond in de Nicolaaskerk in Heino, is goed verlopen. Zowel de bezoekers als de optredende muzikanten/koren vermaakten zich prima.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/open-muziekestafette-heino-weer-geslaagd

Bron: Salland Centraal / 8-10-2019

VV Heino 'onaangenaam verrast' door berichten over drugsdeals op sportpark

VV Heino is onaangenaam verrast door berichtgeving over drugsdeals die op het sportpark hebben plaatsgevonden. Dat zegt voorzitter Peter Vervloet namens de club.

Vorige week publiceerde RTV Oost dat een criminele jeugdbende zeker 170 adressen in en rond Zwolle voorzag van allerlei soorten drugs. Een van de plekken waar pakketjes cocaïne werden afgegeven, was het sportpark van VV Heino.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319507/VV-Heino-onaangenaam-verrast-door-berichten-over-drugsdeals-op-sportpark

Bron: RTV Oost / 8-10-2019

Advocaat: behandel zaak van misbruik verdachte vader achter gesloten deuren

De advocaat van een 48-jarige vader uit Olst, die van misbruik wordt verdacht, heeft de rechtbank in Zwolle verzocht om de strafzaak tegen de man achter gesloten deuren te houden. Volgens de advocaat kan de vader dan niet alleen vrijer verklaren over het misbruik van zijn dochter, maar wordt het meisje ook beschermd als er voor haar pijnlijke details besproken worden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319508/Advocaat-behandel-zaak-van-misbruik-verdachte-vader-achter-gesloten-deuren

Bron: RTV Oost / 8-10-2019

Aanhouding na verwoestende woningbrand in Raalte, aanleiding in 'relationele sfeer'

Een woning aan de Reiger in Raalte is vanochtend volledig verwoest door brand. De brand is zeer waarschijnlijk aangestoken, er is een man aangehouden. De politie wil niet zeggen of het om de bewoner gaat.

De brand ontstond rond half twaalf. Niemand raakte gewond. Ook de andere helft van de twee-onder-een-kap raakte beschadigd. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg.

De politie meldt dat 'het incident zich afspeelt in de relationele sfeer'.

www.rtvoost.nl/nieuws/319486/Aanhouding-na-verwoestende-woningbrand-in-Raalte-aanleiding-in-relationele-sfeer

Bron: RTV Oost / 8-10-2019

Don Kozakkenkoor weer naar Heino

HEINO - Het wereldberoemde Don Kozakkenkoor treedt op zaterdag 26 oktober weer op in de Nicolaaskerk in Heino. Het Heino’s Mannenkoor, verzorgt die avond een kort gastoptreden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/don-kozakkenkoor-weer-naar-heino

Website: www.heinosmannenkoor.nl

Bron: Salland Centraal / 7-10-2019

Voorbereidingen Hallowieje in volle gang

WIJHE - De voorbereidingen voor de zesde Hallowiejeweek zijn in volle gang. Van dinsdag 22 tot en met zondag 27 oktober is het weer griezelen geblazen in Wijhe. “Het hele jaar door hebben we maandelijks bij elkaar gezeten”, vertellen Peter Lokate en Peter van Dartel, twee van de leden van de Hallowiejecommissie.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/voorbereidingen-hallowieje-in-volle-gang

Website: www.hallowieje.nl
Bron: Salland Centraal / 7-10-2019

Streetlive Raalte / 28-9-2019

Bron: VTV Sallandia /  6-10-2019

Dutch Blues Award 2019 voor Ribs & Blues

Het Ribs & Bluesfestival in Raalte heeft de Dutch Blues Award 2019 gewonnen. Het muziekevenement dat Raalte jaarlijks tijdens de Pinksterdagen op de kop zet, kreeg de onderscheiding vandaag tijdens een finale voor Bluesmuzikanten uitgereikt in de categorie ''Keeping The Blues Alive".

Het Ribs & Blues festival zet zich al jaren in om de Bluesmuziek meer bekendheid in de samenleving te geven en is daarvoor dit jaar beloond door de Dutch Blues Foundation.

De uitreiking van de Blues Awards had vandaag plaats tijdens de Dutch Blues Challenge in Nieuw-Vennep. In deze talentenjacht voor muzikanten en bands kunnen deelnemers zich plaatsen voor de European Blues Challenge en de Internationale Blues Challenge in Memphis.

www.rtvoost.nl/nieuws/319409/Dutch-Blues-Award-2019-voor-Ribs-Blues

Bron: RTV Oost / 6-10-2019

Foto: VTV Sallandia

Muziekestafette Heino

Bron: nijk1947 / 6-10-2019

De muziek van Queen in Nicolaaskerk

HEINO - Zaterdagavond 12 oktober komt de muziek van Queen weer tot leven in de Nicolaaskerk in Heino. The Great Queen Rats uit Italië brengt deze avond een muzikale tributeshow met klassieke nummers als ‘We will rock you’, ‘We are the Champions’, ‘Somebody to love’ en ‘I want to break free’ en ‘Bohemian Rhapsody’.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/de-muziek-van-queen-in-nicolaaskerk

Bron: Salland Centraal / 6-10-2019

Kind naar ziekenhuis na ongeluk op speeltoestel in Luttenberg

LUTTENBERG - Bij de viering van het 50-jarig bestaan van Jeugdgroep Aksie in Luttenberg is zaterdagmiddag een ongeluk gebeurd. Het jonge slachtoffer speelde op een speeltoestel en zat vast aan een kabel. Het kind is door nog onbekende reden hiervan losgeraakt. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het speeltoestel werd neergezet door een ingehuurd bedrijf. De technische recherche doet onderzoek naar het ongeval.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/kind-naar-ziekenhuis-na-ongeluk-op-speeltoestel-in-luttenberg

Bron: Salland Centraal / 5-10-2019

SC Overwetering organiseert tweede Salland Cup

OLST - Na het grote succes van 2017 en 2018 organiseert SC Overwetering op dinsdag 22 oktober, in de herfstvakantie, de tweede editie van de Salland Cup op het sportpark in Olst. Een internationaal elitetoernooi voor spelers in de leeftijd onder 13 jaar.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/sc-overwetering-organiseert-tweede-salland-cup

Website: www.sallandcup.nl

Bron: Salland Centraal / 5-10-2019

Twee gewonden bij botsing tussen tractor en auto in Wijhe

Bij een botsing tussen een tractor en auto in Wijhe zijn vandaag twee personen gewond geraakt. De slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De twee voertuigen botsten op de Wijheseweg (N756). Door de klap ligt de trekker op z'n kant op een rijstrook. De auto is tot stilstand gekomen tegen een boom. Wat er precies is voorgevallen is nog niet duidelijk.

Door de botsing liggen onderdelen van de auto en trekker verspreid over het wegdek. Ook is er olie op de weg en in de berm gelekt. Dit wordt na de berging van beide voertuigen opgeruimd.

Het verkeer wordt door de politie over de andere rijstrook geleid.

www.rtvoost.nl/nieuws/319364/Twee-gewonden-bij-botsing-tussen-tractor-en-auto-in-Wijhe

Bron: RTV Oost / 5-10-2019

Dierendagspecial: Beesten in het nieuws | RTV Oost

Het zal niemand ontgaan zijn dat het vandaag dierendag is. Veel dieren krijgen vandaag wat extra aandacht. Maar bij RTV Oost staan niet alleen vandaag de dieren centraal, het hele jaar door zijn ze veel in het nieuws geweest. Voor ons reden om er op terug te blikken met een speciaal journaal: Beesten in het Nieuws.  

Bron: RTV Oost / 4-10-2019

Open dag bij St. Willibrord

BOSKAMP - Woon-zorgcentrum St. Willibrord op de Boskamp houdt op zaterdag 12 oktober de jaarlijkse open dag. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij het woon-zorgcentrum en deel te nemen aan enkele activiteiten.

Zo staan er enkele kramen met cadeauartikelen, wordt er gezorgd voor wat lekkers en draait het rad van fortuin rondjes. De open dag vormt de afsluiting van de feestweek voor de bewoners van St. Willibrord. Die stond dit jaar in het teken van de boerderij. De open dag duurt van 10.00 tot 13.00 uur.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/open-dag-bij-st-willibrord

Bron: Salland Centraal / 4-10-2019

Vrijwilligers schaapskooi Luttenberg op zoek naar .... schapen

Vanavond is de officiële opening van de schaapskooi van Luttenberg. Middels een viering wordt het nieuwe gebouw, middenin het centrum van het dorp, op feestelijke wijze geopend. Een feestje is het zeker ondanks dat er nog geen schapen zijn.

"Ja, dat is nog wel even een dingetje. De gemeenschap heeft een fantastische schaapskooi gekregen van Jan Jansman, één van de inwoners van ons dorp, maar eh .... wij zijn nog op zoek naar schapen", aldus Herma Jalink.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319339/Vrijwilligers-schaapskooi-Luttenberg-op-zoek-naar-schapen

Bron: RTV Oost / 4-10-2019

Alerdinckloop na twee jaar afwezigheid weer op de kalender

Hardlopers moesten er twee jaar op wachten. Maar aanstaande zondag 6 oktober wordt weer de Alerdinck loop georganiseerd. Een thuiswedstrijd voor de organiserende RCL98, de Running club uit Lierderholthuis. Ze hebben weer een uitdagend parcours uitgezet over onverharde (bos)paden rondom Havezate Den Alerdinck. Natuurlijk is het mooie Koopmanslaantje en de befaamde heuvel koekoeksbelt in het parcours opgenomen.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/alerdinckloop-na-twee-jaar-afwezigheid-weer-op-de-kalender

Website: www.rcl98.nl

Bron: Hoezo Heino / 3-10-2019

Cu & Cu heeft last van regen, ‘maar iedereen is tevreden’

RAALTE - De schade viel, gezien het slechte weer, nog wel mee, vindt de organisatie van het Cu & Cu festival dat afgelopen weekend plaatsvond in Raalte. Hoewel op zaterdagmiddag enkele programmaonderdelen van straattheaterfestival StreetLive in verband met het weer moesten worden stilgelegd, is de organisatie tevreden over het verloop van het festival.

“We hadden veel mensen die de verschillende locaties bezochten. Iedereen was tevreden. In de Plaskerk en het Tolhuisje was het best druk. Het Bierfestival had natuurlijk wel last van het weer. Mensen die op het laatste moment afhaakten, maar de vaste liefhebbers waren er allemaal wel. Het had gekker gekund!”

www.sallandcentraal.nl/2019/10/cu-cu-heeft-last-van-regen-maar-iedereen-is-tevreden

Bron: Salland Centraal / 3-10-2019

Woedende reacties op ‘jubelvideo’ van dode kat, politie roept op om rust te bewaren

RAALTE - Afgelopen week verscheen er een video van een man die een kat zou hebben aangereden. In de video jubelt de man over de aanrijding. Het filmpje is inmiddels door duizenden mensen gezien en zet kwaad bloed.

De politie is op de hoogte van de video en heeft contact met de maker. “Het is een heftig filmpje waar wij ook van geschrokken zijn”, laat de politie in een reactie weten. “We weten wie de maker van het filmpje is en onderzoek wat er precies is gebeurd.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/woedende-reacties-op-jubelvideo-van-dode-kat-politie-roept-op-om-rust-te-bewaren

Bron: Salland Centraal / 3-10-2019

Een laptop, vergadering of rouwadvertentie: dit declareerden politici uit Raalte

Een graftak, een laptop, kosten voor het hebben van een bankrekening en zaalhuur. Zomaar een greep uit de kosten die gemeenteraadsleden uit Raalte declareerden.

Elke politieke partij in de Raalter gemeenteraad heeft recht op fractie-ondersteuning. Dat is geld dat politieke partijen krijgen om goed te kunnen functioneren. Zo kunnen er bijvoorbeeld cursussen van betaald worden.

In de praktijk blijkt dat het vooral vergaderingen op locatie zijn die in Raalte gedeclareerd worden. RTV Oost vroeg bij de gemeente Raalte alle declaraties op die gemeenteraadsleden over 2018 hadden ingediend.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319283/Een-laptop-vergadering-of-rouwadvertentie-dit-declareerden-politici-uit-Raalte

Bron: RTV Oost / 3-10-2019

Woede om jubelvideo van dode kat: "Ik heb een poes doodgereden!"

"Het is me eindelijk gelukt", met die woorden begint het filmpje van een motorcrosser die een kat dood zou hebben gereden. In de video jubelt de man, die uit Raalte zou komen, over zijn 'prestatie'. Sindsdien wordt hij bedreigd, zegt de politie.

"Het is een heftig filmpje, waar wij ook van geschrokken zijn", laat de politie Raalte weten op Facebook. "We weten wie de maker van het filmpje is en onderzoeken wat er precies is gebeurd." Het is onbekend waar de video is gemaakt.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319292/Woede-om-jubelvideo-van-dode-kat-Ik-heb-een-poes-doodgereden

Bron: RTV Oost / 3-10-2019

Trio op jacht naar champagne: mannen en vrouw stelen tientallen flessen bij regionale supermarkten

Hebben ze een feestje te vieren? Je kunt het je afvragen bij het bekijken van de bewakingsbeelden van een vrouw en twee mannen die afgelopen juli in Raalte, Zwolle en het Gelderse Warnsveld in totaal tientallen flessen champagne hebben gestolen bij supermarkten. Er zijn duidelijke beelden van de winkeldieven.

De werkwijze van het trio is in Zwolle en Raalte hetzelfde. De drie komen gezamenlijk de winkel binnen en splitsen zich dan op. Een van de mannen draagt steeds een bodywarmer die vermoedelijk is geprepareerd voor de champagnediefstal. Hij gaat zijn eigen weg en de andere man en de vrouw gaan dan met een winkelmandje naar de drankenafdeling.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319253/Trio-op-jacht-naar-champagne-mannen-en-vrouw-stelen-tientallen-flessen-bij-regionale-supermarkten

Bron: RTV Oost / 3-10-2019

Hoe ziet Raalte er in 2040 uit? Niet politici, maar inwoners zoeken antwoord op die vraag

Visiemakers. Zo noemt de gemeente Raalte ze. 115 inwoners van de gemeente hebben zich de afgelopen maanden gebogen over de vraag hoe Raalte er in 2040 uit moet zien.

Geen politici die besluiten voor en over burgers nemen, maar burgers die de politici adviseren over besluiten in de toekomst. Besluiten die over hun leefomgeving gaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319233/Hoe-ziet-Raalte-er-in-2040-uit-Niet-politici-maar-inwoners-zoeken-antwoord-op-die-vraag

Bron: RTV Oost / 3-10-2019

Laatste open dag IJssellinie van dit seizoen

OLST - Op zaterdag 5 oktober worden voor de laatste keer dit seizoen de bunkers van de IJssellinie opengesteld voor het publiek. Gidsen van Stichting IJssellinie verzorgen rondleidingen langs de hospitaalbunker, de commandobunker en het inlaatwerk.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/laatste-open-dag-ijssellinie-van-dit-seizoen

Website: www.ijssellinie.nl
Bron: Salland Centraal / 2-10-2019

Koffieconcert Duo Fuoco in Nicolaaskerk

WIJHE - Duo Fuoco verzorgt op zondag 6 oktober een koffieconcert in de Nicolaaskerk in Wijhe.

Het duo kwam in september 2018 tot stand toen saxofoniste Hanneke Veldhuizen en pianiste Djuwa Mroivili elkaar leerden kennen op het ArtEZ-conservatorium in Zwolle. De naam van het duo typeert hun vurige, dynamische spel. Hun programma’s presenteren zij met passie en een glimlach. Naast werken van bekende componisten zoals Saint Saëns, Fauré en Ravel spelen ze ook enkele minder bekende stukken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/koffieconcert-duo-fuoco-in-nicolaaskerk

Website: www.hannekeveldhuizen.nl
Bron: Salland Centraal / 2-10-2019

Veertigste editie van Amortocht in Haarle

HAARLE - Wandelsport Haarle presenteert op zaterdag 5 en zondag 6 oktober de veertigste editie van de Amortocht. Het wandelevenement had in 1979 zijn oorsprong in Amor in ’t Kuuk’nhok. Er was destijds nog wel wat ruimte over in het programma van dit KPJ-feest.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/veertigste-editie-van-amortocht

Website: www.wandelsporthaarle.nl
Bron: Salland Centraal / 2-10-2019

Open Muziekestafette Heino met 56 optredens

Organisatie heeft qua programma het maximum aantal deelnemers bereikt

HEINO - Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober staat de Nicolaaskerk in Heino weer in het teken van de jaarlijkse Open Muziekestafette. Het evenement is sinds de oprichting enorm gegroeid. Ging het de eerste keer nog om dertien optredens, dit jaar om 56.

“Meer is vooralsnog ook niet mogelijk”, aldus Huub Schultz (Dalfsen), Flip Jonkman (Heino) en René Wibier (Vilsteren) van Stichting Open Muziekestafette Heino. Vorige jaar trok de Open Muziekestafette naar schatting enkele duizenden bezoekers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/open-muziekestafette-heino-met-56-optredens

Website: www.muziekestafette.nl

Bron: Salland Centraal / 1-10-2019

TRYO en Dikkie Dik in het Hoftheater

RAALTE - Het Hoftheater presenteert het komende weekend twee voorstellingen. Op vrijdag 4 oktober komen onder de vlag van TRYO, oftewel Trio Cabaretiers Try-outen, drie cabaretacts naar het Raalter theater. Op zondag 6 oktober volgt de kindervoorstelling Dikkie Dik en Ik.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/tryo-en-dikkie-dik-in-het-hoftheater

Website: www.hoftheater.nl

Bron: Salland Centraal / 1-10-2019

Feestelijke afsluiting van Ponyweek in Heeten

HEETEN - De Ponyweek in Heeten werd afgelopen zondag afgesloten met een feestelijke middag. Op het programma stond onder andere het jaarlijkse Heeten’s got Talent (foto).

De zondagmiddag is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Nog even de laatste biertjes, op de tandjes. Na afloop van de talentenjacht waren er optredens van Pascal Redeker, Jordy van Vilsteren, Sven Versteeg en DJ Tom van Duuren.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/feestelijke-afsluiting-van-ponyweek

Website: www.pleinpopfestival.nl

Website: www.ponyweek.nl

Bron: Salland Centraal / 1-10-2019

Boeren uit Salland massaal naar Den Haag voor demonstratie

SALLAND / DEN HAAG - Vanuit het hele land trekken boeren vandaag naar Den Haag om te demonstreren. Het doel is om de politiek, de media en de maatschappij wakker te schudden. Boeren zijn het zat dat ze de schuld krijgen van zaken als klimaatverandering en de stikstofcrisis.

Ook vanuit Salland en het Vechtdal zijn boeren vanochtend in alle vroegte vertrokken richting het Malieveld. Daar mogen 75 trekkers op, maar boeren trekken zich niets aan van die limiet. Ondertussen is het op de snelwegen de drukste ochtendspits ooit.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/boeren-uit-salland-massaal-naar-den-haag-voor-demonstratie

Bron: Salland Centraal / 1-10-2019

Overijsselse boeren trekken in colonnes naar Den Haag

Vanuit verschillende delen van Overijssel trekken boeren vanochtend richting Den Haag om deel te nemen aan het boerenprotest. Onder meer op de A28 bij Zwolle was het vanmorgen al druk door de honderden tractoren die daar over de snelweg reden.

De politie is op veel plaatsen aanwezig om alles in goede banen te leiden. De enorme colonne van tractoren zorgde vannacht al urenlang voor een file van meer dan tien kilometer langzaam rijdend verkeer op de A28.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/319124/Overijsselse-boeren-trekken-in-colonnes-naar-Den-Haag

Bron: RTV Oost / 1-10-2019