REGIO NIEUWS DECEMBER

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Gemeente Raalte vertrouwt op beterschap bij falende leerlingenvervoerder

De gemeente Raalte vertrouwt erop dat vervoersbedrijf Willemsen-de Koning binnen twee weken het leerlingenvervoer in de gemeente zoveel beter heeft geregeld, dat de gemeente niet hoeft over te schakelen op plan B. In het meest vervelende scenario zou de gemeente dan een nieuwe aanbesteding moeten uitschrijven.

"Ja", zegt verantwoordelijk wethouder Gerria Toeter. Ze realiseert zich dat het hier gaat om een stevige ingreep. "Maar het gaat ook om het vervoer van kwetsbare kinderen. Daar zitten we bovenop, zodat het zo snel mogelijk goed verloopt."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2035337/Gemeente-Raalte-vertrouwt-op-beterschap-bij-falende-leerlingenvervoerder

Bron: RTV Oost / 3-12-2021

Raalte dreigt samenwerking met leerlingenvervoerder op te zeggen na klachtenregen

Geen vaste chauffeurs, te vaak te laat komen, communicatie die te wensen over laat, een matige bereikbaarheid van de telefooncentrale en geen goede afhandeling van klachten. Voor de gemeente Raalte is de maat vol. De kwaliteit van het leerlingenvervoer, uitgevoerd door vervoersbedrijf Willemsen-de Koning, moet voor 16 december flink verbeterd zijn. De gemeente dreigt anders de samenwerking op te zeggen met het vervoersbedrijf uit Arnhem.

Willemsen-de Koning is een grote speler op de markt: dagelijks brengen voertuigen van het bedrijf duizenden kinderen door het hele land naar school.

Sinds de zomervakantie verzorgt het bedrijf het leerlingenvervoer voor de gemeente Raalte. En Raalte windt er in een brief (in handen van RTV Oost) naar ouders en verzorgers geen doekjes om: “Vanaf de start van het schooljaar ontvingen we veel klachten.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2035326/Raalte-dreigt-samenwerking-met-leerlingenvervoerder-op-te-zeggen-na-klachtenregen

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 2-12-2021

Fietsster gewond na aanrijding in Raalte

RAALTE - Bij een ongeval in Raalte is vanmiddag een fietsster gewond geraakt. Het ongeluk, waarbij de vrouw werd aangereden door een auto, gebeurde op de Burgemeester Zuidwijklaan ter hoogte van de Beethovenlaan. Over de oorzaak van het ongeval, kon de politie nog niks zeggen. De fietsster moest met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

www.sallandcentraal.nl/2021/12/fietsster-gewond-na-aanrijding-in-raalte-4

Bron: Salland Centraal / 2-12-2021

Hartkamp 2 December 2021

Nieuwbouw op locatie v.m. Hartkamp school

Bron: VTV Sallandia / 2-12-2021

Prins Bram trekt de kar in uitgesteld jubileumjaar Sökkestoppers

HEINO - Als je zelf onder andere mede-eigenaar bent van een communicatiebureau hou je van openheid en transparantie. Toch moest Bram Steijn bijna anderhalf jaar op z’n tong bijten. Afgelopen zondag werd hij dan eindelijk uit zijn ‘lijden’ verlost. Tijdens de prinswisseling, die er alleen was voor de leden van de Sökkestoppers, rolde zijn naam uit de koker als nieuwe prins van carnavalsvereniging de Sökkestoppers uit Heino.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/prins-bram-trekt-de-kar-in-uitgesteld-jubileumjaar-sokkestoppers

Bron: Salland Centraal