REGIO NIEUWS Januari

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Werkzaamheden op voormalige Olasfa-terrein in Olst hervat

In Olst zijn deze week de werkzaamheden op het voormalige Olasfa-terrein weer begonnen. Op de IJssel is een groot overslagponton afgemeerd en er is ook een aardig stuk dijk, zo'n twintig meter, van de omstreden Abbott-parkeerplaats afgegraven.

Het terrein wordt momenteel opgehoogd. Omdat het waterpeil in de IJssel nu hoog genoeg is, kan er de komende weken ongeveer 40.000 kuub schoon zand per schip worden aangevoerd. Dit komt al gauw neer op zestig tot honderd scheepsladingen over een periode van zes tot acht weken. Het schone zand, PFAS-vrij, komt uit het IJsselmeer. De aanvoer van het zand per schip gebeurt vijf dagen per week van zeven uur 's ochtends tot zes uur 's avonds.

Dit is de laatste fase van de sanering. Nadat het terrein weer terug gebracht is op de oorspronkelijke hoogte, wordt het overgedragen aan Abbott.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1496863/Werkzaamheden-op-voormalige-Olasfa-terrein-in-Olst-hervat

Bron: RTV Oost / 13-1-2021

Laatste fotos Herinrichting Almelosestraat

Laatste foto's van de herinrichting van de Almelosestraat in Raalte. Het project is gereed.

Bron: VTV Sallandia / 13-01-2021

videobeelden Bruggehoofd / 13-1-2021

Nieuwjaarsreceptie gemeente Raalte - 2021

Youtube: www.youtube.com/watch?v=VXQvHoduYrk
Bron: Gemeente Raalte

Nieuwbouwkavels Veldegge Heeten (2021)

Youtube: www.youtube.com/watch?v=T-5Y45j_YWQ
Bron: Gemeente Raalte

Nieuwbouw 't Broeck fase 3 (2021) - Broekland (gemeente Raalte)

Youtube: www.youtube.com/watch?v=ZdJiktCw8xs
Bron: Gemeente Raalte

Lingeriezaak in Raalte bezorgt bestellingen per paard: "Leuker dan een bus van pakketbezorger"

Niet met een bestelbus, niet met een auto en niet met de fiets. Als je bij lingeriezaak Livera in Raalte een bestelling doet, bestaat de kans dat je bestelling per paard gebracht wordt. Magda Meijer en haar paard Kismo trekken af en toe het dorp rond om bestellingen te bezorgen.

Zaterdagmorgen ging het duo weer een aantal adressen af. Door de lockdown is de winkel in het centrum van Raalte gesloten, maar om klanten toch van hun lingerie en nachtmode te voorzien worden bestellingen gebracht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1495280/Lingeriezaak-in-Raalte-bezorgt-bestellingen-per-paard-Leuker-dan-een-bus-van-pakketbezorger

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / Michel Korndörffer / 9-1-2021

Veel steen of vooral water en groen? Centrum Raalte krijgt facelift

Het centrum van Raalte gaat op de schop. Het moet gezelliger worden, meer eenheid uitstralen en bovendien moeten bezoekers er graag voor langere tijd blijven. Donderdag presenteerde de gemeente Raalte samen met IAA Architecten uit Enschede drie schetsen. Het woord is nu eerst aan de inwoners van Raalte.

Raalte heeft keuze uit drie scenario’s voor De Plas en de Grote Markt: veel groen, een kleinschalig plein of een evenementenplein.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1494425/Veel-steen-of-vooral-water-en-groen-Centrum-Raalte-krijgt-facelift

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 7-1-2021

Ribs & Blues acht kans op doorgang niet groot

RAALTE - Of Ribs & Blues dit jaar doorgaat, is maar zeer de vraag. Ton Groot Beumer, voorzitter van het festival, verwacht dat Ribs & Blues, dit jaar gepland van 22 tot en met 24 mei, met het oog op de komende vaccinatiecampagne net te vroeg valt. Hij acht de kans op een groen licht klein, maar zo stelt hij ook: “We trekken de deur absoluut nog niet dicht. We wachten af hoe de situatie zich ontwikkelt.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/01/ribs-blues-acht-kans-op-doorgang-niet-groot

Bron: Salland Centraal / 5-1-2021

Politie trekt vuurwapen bij aanhouding verdachten in Olst

Olst is aan het einde van de middag opgeschrikt door een politieactie waarbij twee mannen in een auto zijn aangehouden. Volgens ooggetuigen trok de politie tijdens de aanhouding een vuurwapen en riepen agenten in kogelwerende vesten tegen de arrestanten dat er een wapen op hen gericht was.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1492887/Politie-trekt-vuurwapen-bij-aanhouding-verdachten-in-Olst

Bron: RTV Oost / 2-1-2021

Boerderij omstreden varkenshouder Straathof in Mariënheem verkocht

Voor 2,5 miljoen euro stond 'ie te koop: de boerderij van varkensboer Adriaan Straathof in Mariënheem. Door de verkoop zijn de plannen voor een megastal aan de Nijverdalseweg van de baan. Raadslid Henny Lammers van BurgerBelangen Raalte reageert opgelucht: "We zijn ontzettend blij met deze situatie."

Ook omwonenden zullen opgelucht en blij zijn. In 2017 spanden vijf inwoners uit Mariënheem een rechtszaak aan tegen de komst van de megastal. Straathof, een varkenshouder met een beroepsverbod in Duitsland, kocht de boerderij in 2015 en kreeg van de gemeente Raalte toestemming om het bedrijf uit te breiden tot in totaal bijna 12.000 dieren.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1492788/Boerderij-omstreden-varkenshouder-Straathof-in-Marienheem-verkocht

Bron: RTV Oost / 2-1-2021

Overijssel knalt er toch vrolijk op los op de drempel van 2021

Ondanks het vuurwerkverbod is om middernacht in de hele provincie Overijssel toch nog flink geknald met vuurwerk. Op veel plaatsen was siervuurwerk te zien en waren harde knallen te horen.

Vooral vanuit de grote steden Enschede, Zwolle en Deventer kwamen berichten van vuurwerk dat "niet onderdoet voor andere jaren".

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1492514/Overijssel-knalt-er-toch-vrolijk-op-los-op-de-drempel-van-2021

Bron: RTV Oost / 1-1-2021