REGIO NIEUWS Januari

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

ANOUK EN JETT REBEL OP PINKSTERZATERDAG 10CC AFSLUITER OP MAANDAG

De 26e editie van Ribs & Blues gaat in het Pinksterweekend van 18 tm 20 mei plaatsvinden op het festivalterrein De Domineeskamp in centrum Raalte.
De boekers hebben hun werk nagenoeg afgerond en de line up belooft weer veel goeds!

Ribs & Blues opent op zaterdagavond met optredens van niemand minder dan de Haagse rockdiva ANOUKen multi- instrumentalist JETT REBEL. 
“Anouk stond al langer op onze verlanglijst maar ze is selectief in frequentie en locatie van haar weinige optredens. Het is heel mooi dat het dit jaar is gelukt om ze naar Raalte te krijgen,” aldus voorzitter Ton Groot Beumer. “We hopen op een volle bak, zeker met Jett Rebel en nog een nader aan te kondigen act op de zaterdag die we doorgaans iets anders programmeren dan de beide Pinksterdagen waarop specifieke roots & blues de boventoon voeren!”

Op Pinksterzondag 19 mei worden de roots -en bluesliefhebbers op hun wenken bediend met optredens van o.a. POPA CHUBBY, BARRELHOUSE (afscheidstour 50 jaar), SEAN WEBSTER, BERTOLF, PHILIP SAYCE, JAX HOLLOW, DAWN BROTHERS, AJ PLUG en ROBBERT DUIJF BAND.

Voor de Pinkstermaandag heeft Ribs & Blues met 10cc een prachtige uitsmijter vastgelegd.
De legendarische Britse band was ruim 10 jaar geleden ook te gast en maakte toen grote indruk met hun tijdloze repertoire voor elke muziekliefhebber. De band is wereldwijd goed voor 30 miljoen verkochte albums en is live niet te evenaren.

Verder moois op de maandag: De Amerikaanse gitarist ERIC STECKEL, CATFISH, ROBERT FINLEY, JAKE LA BOTZ, THE SEATSNIFFERS en NEAL FRANCIS.
De laatste vrije plekken worden op korte termijn ingevuld en aangekondigd.

Ribs & Blues vraagt sinds vorig jaar een bescheiden entree vanwege de enorm gestegen kosten die ook in de festivalwereld flink doorwerken.
Groot Beumer: “Zonder entree is de organisatie van ons evenement tegenwoordig onmogelijk, met onze relatief zeer lage ticketprijzen blijven we toekomstbestendig en behouden we dit unieke, door vrijwilligers georganiseerde, festival voor liefhebbers uit binnen-en buitenland!’
 
De TICKETVERKOOP is nu online via www.ribsenblues.nl

Domineeskamp krijgt internetverbinding voor evenementen

RAALTE - De Domineeskamp in Raalte krijgt een eigen internetverbinding. Ten behoeve van de evenementen die daar plaatsvinden, laat de gemeente er een internetaansluiting aanleggen.

Het streven is om de aansluiting voor Ribs & Blues gerealiseerd te hebben, maar daarvoor is de gemeente wel afhankelijk van externe factoren, zoals het verkrijgen van de glasvezelaansluiting. De organisatoren van Stöppelhaene, Ribs & Blues en de SW4D hadden om de permanente internetaansluiting gevraagd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2024/01/domineeskamp-krijgt-internetverbinding-voor-evenementen

Bron: Salland Centraal / 29-1-2024

Bedrijf in Raalte waar vijf mensen onwel werden vrijgegeven

Het bedrijf in Raalte waar vanmorgen vijf mensen onwel werden is weer vrijgegeven. Het blijft echter onduidelijk waardoor werknemers van Beaphar aan de Lindertseweg onwel werden. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer. Het bedrijf blijft vandaag dicht.
 
Uit metingen is de oorzaak niet duidelijk geworden. Rond negen uur vanmorgen kreeg de brandweer de eerste melding vanuit het bedrijf. Kort daarop schaalde de hulpdiensten op naar GRIP 1, de alarmfase die gebruikt wordt bij grote incidenten.
 
 

Bron: RTV Oost / 23-1-2024

Mariënheem lijkt pas op de plaats te moeten maken aangaande de N35

Opgetogen trok waarnemend burgemeester Arco
Hofland naar Den Haag om de minister verder te
overtuigen om geld vrij te maken voor de N35
kwestie in Mariënheem. Hoopvol gestemd, samen
met de inwoners van het dorp. Echter lijkt een
ieder pas op de plaats te moeten maken omdat
Minister Harbers het besluit door wil schuiven naar
het volgende kabinet. Donderdag zal het debat in
Den Haag voor uitsluitsel moeten gaan zorgen.

Lees verder: www.salland1.nl/marienheem-lijkt-pas-op-de-plaats-te-moeten-maken-aangaande-de-n35

Bron: Salland1 / Erik Van Luttikhuizen / 22-1-2024

Overijsselse N35 toch aangepakt: Kamermeerderheid maakt alsnog geld vrij

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil de begroting van Rijkswaterstaat aanpassen zodat er toch geld beschikbaar komt voor de aanpassing van een onhoudbare verkeerssituatie in het Overijsselse dorp Mariënheem. Dat dorp wordt al tientallen jaren doorsneden door de drukke rijksweg N35.

Lees verder: www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5430434/n35-marienweerd-nsc-vvd-bbb-pvv-rijksweg-dorp

Bron: RTL Nieuws / 19-1-2024

Verkabelen hoogspanningsverbinding Raalte

Aanleg hoogspanningskabels onder de Westdorplaan in Raalte.

In de wijken Langkamp en Vloedkampen in Raalte wordt de hoogspanningsverbinding (110 kV) ondergronds gebracht. Ook wordt het elektriciteitsnet in en rondom Raalte verbeterd en versterkt.

Foto: VTV Sallandia / 17-1-2024

Gemeente Raalte actief met gladheidsbestrijding

De vorst in deze wintertijden levert mooie plaatjes op, maar is ook de boosdoener voor verkeersongelukken. Om deze te voorkomen strooien gemeentes zout op het wegdek, zo ook de Gemeente Raalte. Zowel autowegen en fietspaden worden bestrooid met zout om het vriespunt te verlagen. Hierdoor wordt het wegdek minder snel glad en ontdooit bestaande sneeuw of ijzel. Gladheidsbestrijder van de Gemeente Raalte, Mark van Egmond, legt uit hoe dit in zijn werk gaat.

www.salland1.nl/gemeente-raalte-actief-met-gladheidsbestrijding

Youtube: www.youtube.com/watch?v=ghdZP5r-u8o

Bron: Salland1 / 17-1-2024

Verlichte trekkers in Raalte 13-1-2024

Kleurrijk versierde trekkers, gehuld met fonkelende lampjes, trokken zaterdag 13 januari door de straten van Raalte.

IJsbaan in Raalte 11-1-2024

Op de eerste dag dat de IJsbaan in Raalte open was, kwamen schaatsliefhebbers samen om te genieten van het kortstondige ijsplezier, wetende dat ze deze unieke kans volledig moesten benutten voordat de dooi toesloeg.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=wGVNbt6KdOE

Video: VTV Sallandia / 11-1-2024

Het Goudhaentje van 2023 is bekend!

De Droomdag Raalte is het Goudhaentje van 2023. Dit maakte waarnemend burgemeester Arco Hofland tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte bekend. Jaarlijks wordt het Goudhaentje uitgereikt aan een initiatief dat bijdraagt aan een betere gemeente. De winnaar krijgt een cheque ter waarde van €1000.

Lees verder: www.raalte.nl/het-goudhaentje-van-2023-is-bekend

Bron: Gemeente Raalte / 11-1-2024

IJsbaan in Raalte geopend; schaatsers op kerkweide in Luttenberg

RAALTE - De ijsbaan in Raalte is vanochtend open gegaan. Zolang de ijskwaliteit het toelaat (of vandaag tot uiterlijk 21.00 uur) is iedereen welkom. De entree bedraagt 3 euro (kinderen tot en met 12 jaar 2 euro). Bij voorkeur contant en gepast betalen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2024/01/ijsbaan-in-raalte-geopend-schaatsers-op-kerkweide-in-luttenberg

Bron: Salland Centraal / 11-1-2024

Raalte On Ice 7-1-2024

Zondag 7 januari, Laatste dag Raalte On Ice editie 2023-2024

Fotos: VTV Sallandia / 7-1-2024

Raalte On Ice 7-1-2024

Nieuwjaarsvuurwerk in Raalte 1-1-2024

Youtube: www.youtube.com/watch?v=jbPIANkElps

Video: VTV Sallandia / 1-1-2024