REGIO NIEUWS Januari

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Zonnepark op ‘Potties Gat’ bij Broekland

BROEKLAND - Burgemeester en Wethouders van Raalte willen in principe meewerken aan de realisatie van een zonnepark van twee hectare groot van de agrarische maatschap Booijink. Het zonnepark komt op de eigen grond van het melkveebedrijf aan de Horstweg bij Broekland. Het gaat om een stuk land dat iets verdiept ligt en ‘Potties Gat’ genoemd wordt, nabij autosloperij Pijffers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/02/zonnepark-op-potties-gat-bij-broekland

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 7-2-2020

Wandelaarster stuit op twee bommen langs Overijssels kanaal in Heeten

Op een zandpad langs het Overijssels kanaal in Heeten zijn vanmiddag twee mortierbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Een wandelaarster liep er letterlijk tegen aan.

De vrouw stuitte op een metalen object dat half uit het zand stak. Ze vertrouwde het niet en liep naar een nabijgelegen boerderij waar contact met de politie werd gezocht. Agenten die gingen kijken ontdekten al gauw dat het om een explosief uit de oorlog ging, waarschijnlijk een mortiergranaat.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/325203/Wandelaarster-stuit-op-twee-bommen-langs-Overijssels-kanaal-in-Heeten

Bron: RTV Oost / 31-1-2020

Brand aan de Beukensingel in Raalte

RAALTE - Wat vrijdag vroeg in de middag gemeld werd als een afval brand heeft toch de nodige schade veroorzaakt aan een woning aan de Beukensingel. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk maar blijkbaar heeft er iets buiten tegen de geval van de woning in brand gestaan. Zo ver bekend gaat het alleen materiële schade.

www.sallandcentraal.nl/2020/01/brand-aan-de-beukensingel-in-raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=fOP-5lT3vKw

Bron: Salland Centraal / 31-1-2020

Woningeigenaren eisen recht op permanente bewoning in gebied De Stoevinghe bij Heino

De eigenaren van twee recreatiewoningen in het gebied De Stoevinghe bij Heino willen gelijke behandeling. Ze stapten vandaag naar de Raad van State, omdat ze vinden dat de gemeente hen ongelijk heeft behandeld bij het toestaan van permanente bewoning op De Stoevinghe.

In dit gebied staan ruim honderd recreatiewoningen. De eigenaren van 89 recreatiewoningen mogen er voortaan permanent wonen. Voor de twee bezwaarmakers geldt die regeling niet en dat vinden ze onterecht. De Raad van State moet zorgen dat ze dat recht ook krijgen, aldus hun advocaten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/325192/Woningeigenaren-eisen-recht-op-permanente-bewoning-in-gebied-De-Stoevinghe-bij-Heino

Bron: RTV Oost / 31-1-2020

Oproep raadslid VVD Raalte aan Tweede Kamer: 'Schaf oneerlijk belastingsysteem met OZB af'

"Schaf het oneerlijke gemeentelijke belastingsysteem met ozb af." Die oproep doet Alexander Kreule, gemeenteraadslid voor VVD Raalte, aan alle fracties in de Tweede Kamer.

"Gemeenten hebben nu maar één manier om belastingen te heffen. Dat is via de ozb, dus via de woningwaarde. Ik zou liever naar een eerlijker systeem gaan, bijvoorbeeld een vast bedrag per inwoner en eventueel een vast bedrag per huishouden", aldus het raadslid.

Het huidige systeem is oneerlijk, vindt Kreule. "Je bent nu afhankelijk van een taxatie van jouw huis, die iemand anders doet. En dat terwijl je zelf je huis misschien niet eens te koop hebt. Op basis daarvan betaal je aan de gemeente. In wat voor huis je woont heeft geen relatie tot wat je als inwoner van een gemeente mag verwachten. Het is raar dat als je in een ander soort huis woont, je een andere bijdrage levert."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/325130/Oproep-raadslid-VVD-Raalte-aan-Tweede-Kamer-Schaf-oneerlijk-belastingsysteem-met-OZB-af

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 31-1-2020

Gebouw Aloysiusschool in Boskamp ongezond en onveilig, maar wat is het alternatief?

Het gebouw van basisschool St. Aloysius in Boskamp is door het overkoepelende bestuur Mijnplein ongezond en deels onveilig verklaard vanwege schimmels in de grond. Maar wat is het alternatief voor de kinderen en leerkrachten? Daarover wordt volgende week een besluit genomen.

Al sinds 2009 zijn er toenemende zorgen over het zogenoemde binnenklimaat op de Aloysiusschool in Boskamp. Leerlingen en leerkrachten kampen met gezondheidsklachten en ondanks onderzoek en maatregelen verdwijnen die klachten niet.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/325137/Gebouw-Aloysiusschool-in-Boskamp-ongezond-en-onveilig-maar-wat-is-het-alternatief

Bron: RTV Oost / 31-1-2020

Brexit is een feit: "Het voelt een beetje als een verkering die uit is"

Het Verenigd Koninkrijk is na vandaag geen onderdeel meer van de Europese Unie: Brexit is een feit. "Het voelt soms een beetje als een verkering die uit is", vertelt Heinoër Vincent Hartman.

Hartman verhuisde drie jaar geleden met zijn gezin naar Schotland, maar keerde door de Brexit terug naar Nederland.

De belangrijkste reden om terug te keren, was dat het vrij reizen naar het Verenigd Koninkrijk misschien vervalt. Ook zou het gezin mogelijk een settled status aan moeten vragen: een soort toestemming om in het land te mogen wonen.

"De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, wanneer je dat wilt. De Brexit gaat straks die vrijheid beknotten", vertelde Dorien Hartman ongeveer een jaar geleden. In mei 2019 keerde het gezin terug naar Nederland.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/325122/Brexit-is-een-feit-Het-voelt-een-beetje-als-een-verkering-die-uit-is

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 31-1-2020

Wijhe zoekt 75 fotogenieke inwoners

WIJHE - Op Koningsdag, 27 april, is er in de Nicolaaskerk een fototentoonstelling die in het teken staat van 75 jaar vrijheid. Het Verenigd Comité Wijhe zoekt hiervoor 75 mensen uit de gemeente Olst-Wijhe, van elke leeftijd van 1 tot 75 jaar één persoon, die op de foto gezet willen worden. Het fotograferen wordt gedaan door Fotogroep Stijl. Aanmelden kan tot 20 februari via fotogroepstijl@gmail.com of 06-28337567 (Caroline van der Schilden).

www.sallandcentraal.nl/2020/01/wijhe-zoekt-75-fotogenieke-inwoners

Bron: Salland Centraal / 30-1-2020

Deventer op Stelten, Bevrijdingsfestival, Ribs & Blues en Corso Sint Jansklooster krijgen steun Overijssel

Vijftien Overijsselse evenementen zijn de komende vier jaar zeker van subsidie van de provincie Overijssel. Daaronder vallen onder meer Deventer op Stelten, Bevrijdingsfestival Overijssel (Zwolle), Ribs & Blues (Raalte) en het Corso Sint Jansklooster.

Lees verder: www.destentor.nl/deventer/deventer-op-stelten-bevrijdingsfestival-ribs-en-blues-en-corso-sint-jansklooster-krijgen-steun-overijssel~a5872a21

Bron: De Stentor / 30-1-2020

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Uitvoeringen Showkorps Amicitia vol variatie

Showkorps Amicitia Boerhaar heeft zich afgelopen weekend weer gepresenteerd in haar jaarlijkse uitvoeringen. Met 2 keer een uitverkochte zaal is dit een geweldig vervolg na het 100 jarig jubileum wat vorig jaar gevierd is. Met variatie in muziekstijlen en dans heeft het showkorps laten zien muzikaal de juiste weg in te zijn geslagen onder leiding van de nieuwe dirigent Jasper Tuik.

Lees verder: www.salland1.nl/uitvoeringenshowkorps-amicitia-vol-variatie

Website: www.showkorpsamicitia.nl

Bron: Salland1 / 29-1-2020

Nieuwste uitbreiding bedrijventerrein ’t Febriek

LEMELERVELD - Afgelopen week werd officieel gestart met de ingebruikname van de nieuwste uitbreiding van het Lemelerveldse bedrijventerrein ’t Febriek. Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen verrichtte de starthandeling. In de afgelopen jaren werd al een directe aansluiting gemaakt tussen het bedrijventerrein en de provinciale weg, de N348. Daarbij zijn meerdere lokale bedrijven uitgebreid. De vervolgfase is ’t Febriek Zuid. Hierbij worden de bestaande Handelsweg en het nieuwe gedeelte van de Handelsweg naar de N348, met elkaar verbonden. Ook komt er een fietspad tussen het bedrijventerrein en de route langs het Overijssels Kanaal.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/nieuwste-uitbreiding-bedrijventerrein-t-febriek

Bron: Salland Centraal / Evert Jan Goos 29-1-2020

‘Levensloopbestendige woningen’ op terrein Hartkampschool

RAALTE - Op het terrein van de vroegere Hartkampschool, tussen de Saffraan en de Majoraan, komen naast acht nieuwe huurwoningen van Salland Wonen ook drie zogenaamde ‘levensloopbestendige koopwoningen’. Dit zijn huizen die als het ware meegroeien met de leeftijd van de bewoners, zo is het uitgangspunt.

Bij de bouw wordt rekening gehouden met de toekomst. Wat hebben de bewoners nodig als ze straks ouder en mogelijk slechter ter been zijn? Zo zijn er mogelijkheden om slaapkamers en badkamers op de begane grond te maken, er zijn brede trappen die geschikt zijn voor trapliften en er zijn geen drempels die rolstoelers in de weg zitten. De kopers van de drie geschakelde woningen moeten gezamenlijk de woningen laten bouwen volgens de regels en eisen van de gemeente op dit gebied. Ook deze woningen zullen niet aangesloten worden op het gasnet nu de aansluitplicht vervallen is.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/levensloopbestendige-woningen-op-terrein-hartkampschool

Website: www.raalte.nl/bouwkavels
Bron: Salland Centraal / 29-1-2020
Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

‘Ik vrees dat we de titel van op een na veiligste gemeente niet weer krijgen’

Misdaadcijfers in regio gemiddeld stabiel of dalend, wel meer woninginbraken in Olst-Wijhe

RAALTE - De meeste misdaadcijfers in het politiedistrict IJsselland-Zuid, waar de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer onder vallen, zijn vorig jaar gedaald of stabiel gebleven. Zo waren er opnieuw minder woninginbraken, met uitzondering van de gemeente Olst-Wijhe, daar verdubbelde het aantal woninginbraken juist.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/ik-vrees-dat-we-de-titel-van-op-een-na-veiligste-gemeente-niet-weer-krijgen

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 29-1-2020

Actie om te stoppen met betalen motorrijtuigenbelasting krijgt weinig bijval: Raaltenaar stopt

Raaltenaar Kees Huls staakt zijn actie om mensen op te roepen niet langer motorrijtuigenbelasting te betalen. Zijn initiatief heeft te weinig bijval gekregen, concludeert hij.

“Een dergelijke actie kan alleen succes hebben met een groot aantal weigeraars. Met tientallen zou dat alleen maar tot problemen leiden. Ik zie mijn auto toch echt liever op mijn oprit dan op de oprijlaan van de Belastingdienst”, aldus Huls.

“Ik zet deze actie dus niet door en ga mij beraden hoe verder met deze zaak door te gaan.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/325036/Actie-om-te-stoppen-met-betalen-motorrijtuigenbelasting-krijgt-weinig-bijval-Raaltenaar-stopt

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 29-1-2020

Olst-Wijhe stemt op nieuwe wethouder, GroenLinks draagt tegenkandidaat voor

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Hans Olthof de nieuwe wethouder van Olst-Wijhe wordt. De fractie van GroenLinks draagt met Miriam Zijp een eigen kandidaat voor het wethouderschap voor.

Lees verder: www.destentor.nl/olst-wijhe/olst-wijhe-stemt-op-nieuwe-wethouder-groenlinks-draagt-tegenkandidaat-voor~a3a3895e

Bron: De Stentor / Niek Verhoeven / 29-1-2020

Summercamp Heino botst opnieuw met gemeente over toeristentaks

De toeristenbelasting in Olst-Wijhe wordt volgend jaar verdubbeld naar 1 euro. Een maatregel die niet op ieders steun kan rekenen. Summercamp Heino is het opnieuw oneens met de gemeente.

Lees verder: www.destentor.nl/olst-wijhe/summercamp-heino-botst-opnieuw-met-gemeente-over-toeristentaks~aff5a0da

Bron: De Stentor / Niek Verhoeven / 29-1-2020

Sökkestoppers organiseren Valentine’s Party

Carnavalsvereniging De Sökkestoppers heeft Valentijnsdag uitgekozen om een nieuw feestje in het leven te roepen. Op de dag van de liefde wordt er een romantisch Valentine’s Party georganiseerd bij de Residentie Bij Ne9eN. Iedereen is van harte welkom op vrijdag 14 februari. Singles of stelletjes. Verliefd of nog op zoek. Zorg dat je erbij bent. De romantische avond is van 21.00 uur tot 1.00 uur en de entree is gratis.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/sokkestoppers-organiseren-valentines-party

Website: www.sokkestoppers.nl

Bron: Hoezo Heino / 28-1-2020

GroenLinks draagt raadslid Miriam Zijp voor als kandidaat-wethouder in Olst-Wijhe

GroenLinks Olst-Wijhe stelt uit haar fractie raadslid Miriam Zijp voor als tegenkandidaat voor het wethouderschap van de portefeuilles Financiën, Sport en Cultuur. Er is een vacature ontstaan nadat VVD-wethouder Anton Bosch zijn vertrek per 1 februari aankondigde. De VVD schoof daarop uit eigen fractie Hans Olthof voor als beoogd opvolger van wethouder Bosch.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/325017/GroenLinks-draagt-raadslid-Miriam-Zijp-voor-als-kandidaat-wethouder-in-Olst-Wijhe

Bron: RTV Oost / 28-1-2020

Gevonden botten in kruipruimte woning Wijhe blijken dierlijke resten

In de kruipruimte van een woning aan De Grienden in Wijhe zijn tijdens werkzaamheden dinsdagmiddag botten gevonden. Forensisch onderzoek van de politie wijst uit dat het om dierlijke beenderen gaat.

Lees verder: www.destentor.nl/salland/gevonden-botten-in-kruipruimte-woning-wijhe-blijken-dierlijke-resten~abac7dda

Bron: De Stentor / Jordy Boschman en Stefan Keukenkamp / 28-1-2020

Inloopavond herontwikkeling locatie De Lepelaar

EIKELHOF - Dinsdag 4 februari 2020 houdt Plaatselijk Belang Eikelhof een inloopavond over de plannen rondom de herontwikkeling van locatie De Lepelaar aan de Boxbergerweg 31. Inwoners van de Eikelhof en overige belangstellenden zijn die avond tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom op de locatie zelf, in de achterste zaal.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/inloopavond-herontwikkeling-locatie-de-lepelaar

Bron: Salland Centraal / 28-1-2020

Presentatie en ontwerp plukstroken buurttuin ZGR Swaenewoerd

RAALTE - Op donderdag 30 januari om 16.00 uur presenteren de Werkgroep Tuinontwikkeling Swaenewoerd en Raalte plukt! in DeBuut het ontwerp voor de nieuwe binnentuin, een tuin voor de buurt. Samen met bewoners en betrokkenen van ZGR Swaenewoerd en buurtbewoners wordt die middag het ontwerp bepaald voor de plukstroken met fruit, bloemen en kruiden in de nieuwe binnentuin.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/presentatie-en-ontwerp-plukstroken-buurttuin-zgr-swaenewoerd

Bron: Salland Centraal / 28-1-2020

Inschrijfavond autorodeo KPJ Feestweekend

WIJHE/BOERHAAR - De jaarlijkse autorodeo van het KPJ Feestweekend Boerhaar wordt dit jaar gehouden op zondag 19 april 2020. Voor de autorodeo heeft de organisatie één inschrijfavond gepland, en wel op donderdag 6 februari 2020. Inschrijven kan die avond vanaf 20.00 uur in het clubgebouw van de KPJ aan de Waterstraat 4 in Wijhe.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/inschrijfavond-autorodeo-kpj-feestweekend

Website: www.kpjfeestweekend.nl

Bron: Salland Centraal / 28-1-2020

Flinke schade bij ongeval op N348

RAALTE - Dinsdagmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de N348 in Raalte. Er raakte niemand gewond, maar is wel veel schade bij de betrokken auto’s.

www.sallandcentraal.nl/2020/01/flinke-schade-bij-ongeval-op-n348

Bron: Salland Centraal / 28-1-2020

Q-music DJ Domien Verschuuren krijgt deel waterglijbaan Laurens cadeau

Laurens uit Oud Ootmarsum bood vorige week een waterglijbaan te koop aan. Hij kreeg op zijn advertentie heel veel reacties en ook landelijke media-aandacht. Uiteindelijk vond hij een koper die de glijbaan wil monteren van zijn slaapkamer naar het zwembad in de achtertuin.

Maar die koper heeft kennelijk niet de hele glijbaan gekocht. Gisteravond verscheen op Instagram namelijk het verhaal van Q-music DJ Domien Verschuuren. Hij kreeg van collega Anton Griep een deel van Laurens' waterglijbaan cadeau. Domien vierde gisteren namelijk zijn 32e verjaardag.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324969/Q-music-DJ-Domien-Verschuuren-krijgt-deel-waterglijbaan-Laurens-cadeau

Bron: RTV Oost / 28-1-2020

Dubbel feest in Boerhaar: carnavalsvereniging De Wet’ringdempers is 44 jaar geworden

De 80-jarige Johan Schurink is al ruim zijn halve leven verknocht aan carnavalsvereniging De Wet’ringdempers uit Boerhaar. Hij was in 1976, 44 jaar geleden, een van de oprichters. En 44 is een jubileumsgetal in carnavalsland.

Lees verder: www.destentor.nl/raalte/dubbel-feest-in-boerhaar-carnavalsvereniging-de-wet-ringdempers-is-44-jaar-geworden~ac2cec47

Bron: De Stentor / 28-1-2020

19-jarige Raaltenaar slachtoffer van mishandeling bij spoorwegovergang Raalte

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in Raalte in de nacht van zaterdag en zondag. Bij de spoorwegovergang ter hoogte van de Ganzeboomlaan werd volgens de politie rond 03:45 's nachts een fietser van zijn fiets getrapt.

Lees verder: www.destentor.nl/salland/19-jarige-raaltenaar-slachtoffer-van-mishandeling-bij-spoorwegovergang-raalte~a3002bca

Bron: De Stentor / Jeroen Achtereekte / 27-1-2020

GroenLinks Overijssel: 'Gevaarlijke kruisingen N35 moeten direct worden aangepakt'

De gevaarlijke kruisingen in de N35 moeten zo snel mogelijk worden aangepakt. Dat vindt GroenLinks Overijssel. De partij wil weer aandacht voor de provinciale weg vanwege een ongeluk bij Haarle. "Het zal dit jaar op de N35 niet bij dit ene ongeluk blijven", stelt GroenLinks.

De ernst van de verwondingen bij de twee slachtoffers viel mee, maar dat weerhoudt de fractie er niet van om toch aandacht voor de gevaarlijke situaties te vragen.

Het opwaarderen van de N35 staat op de agenda, maar is vanwege de PFAS- en stikstofproblemen uitgesteld. Voor het stuk tussen Nijverdal en Wierden zal die vertraging volgens minister Cora van Nieuwenhuizen oplopen naar één tot drie jaar. Wat de vertraging voor het overige deel van de N35 zal zijn, is nog niet bekend.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324923/GroenLinks-Overijssel-Gevaarlijke-kruisingen-N35-moeten-direct-worden-aangepakt

Bron: RTV Oost / 27-1-2020

Fietsster gewond bij aanrijding in buitengebied Olst

Een fietsster is vanochtend gewond geraakt bij een aanrijding in het buitengebied van Olst. De vrouw werd op de Boxbergerweg tussen Olst en Diepenveen geschept toen ze de weg overstak.

Bij het ongeluk raakte ze gewond aan haar been. Mogelijk heeft ze bij het oversteken de auto over het hoofd gezien.

www.rtvoost.nl/nieuws/324925/Fietsster-gewond-bij-aanrijding-in-buitengebied-Olst

Bron: RTV Oost / 27-1-2020

Automobilist racet met 166 kilometer per uur over N35

Het rijbewijs van een automobilist is gisteren ingenomen omdat hij veel te hard reed over de N35 tussen Zwolle en Laag Zuthem. De bestuurder werd geklokt met 166 kilometer per uur op de teller, terwijl honderd kilometer per uur is toegestaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324912/Automobilist-racet-met-166-kilometer-per-uur-over-N35

Bron: RTV Oost / 27-1-2020

Het GeinGalaBal: ‘Een theater met toekomst’

RAALTE - De traditionele zittingsavond van carnavalsvereniging ‘De Stöppelkaters’ is klaar voor de toekomst. Het is een mooie mix van ervaring en jeugdig elan: het GeinGalaBal is nog steeds de bakermat voor nieuw talent. Artiesten laten zien dat theater in een nieuw jasje tijdloos is.

Er wordt nog regelmatig teruggedacht aan vroegere tijden, waar de bezoekers schuddebuikend lachten. Denk aan optredens van Mans van de Kloete, De Hapi’s, Lös Herkwerk, Political Joe en Herman Tutert. De traditionele buut is nog steeds het hart van het GeinGalaBal-programma. Raalter trots, Gerard van der Weegh (alias Gait Vedan) brengt weer gortdroge humor in Sallands dialect.

Prins Laurens de 1e en zijn gevolg zullen zich de ogen uitkijken, want de danseressen, van jong tot oud, gooien letterlijk hun beste beentje de lucht in. Op het podium zullen wervelende dansen te zien zijn van de Hofdames, de Fire Cats en de Dansmariekes van de Krielen. Ze laten zien waarom zij op grote dansfestivals mooie prijzen in de wacht slepen. De vereniging is maar wat trots op de dansende sterren.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/het-geingalabal-een-theater-met-toekomst

Website: www.stoppelkaters.nl

Bron: Salland Centraal / 26-1-2020

Beweeginstuiven in Tijenraan en Kwintijn op stakingsdag

Donderdag 30 en vrijdag 31 januari slaan Sportbedrijf Raalte en Sport BSO inOranje voor de derde keer de handen ineen. Voor de kinderen die één of beide dagen geen les hebben organiseren zij weer een beweeg- en zwemprogramma. “Wij delen de ambitie met Sportbedrijf Raalte om kinderen dagelijks in beweging te krijgen. Na twee eerdere succesvolle edities zijn wij blij om opnieuw samen een beweegaanbod aan te kunnen bieden. Een mooie basis waarop wij een mogelijke verdere samenwerking kunnen verkennen”, zo geeft Jurgen Bruggeman, directeur van Sport BSO inOranje, aan.

www.salland1.nl/beweeginstuiven-in-tijenraan-en-kwintijn-op-stakingsdag-2

Bron: Salland1 / 26-1-2020

Foto-expositie Olst-Wijhe tot en met 13 maart te zien in Infocentrum IJssel Den Nul

Op vrijdag 24 januari werd de foto-expositie over Olst-Wijhe officieel geopend door wethouder Marcel Blind. Tot en met vrijdag 13 maart is de expositie voor iedereen te bewonderen in het Infocentrum IJssel Den Nul. De expositie geeft een unieke kijk op Olst-Wijhe, door de ogen van haar inwoners. Er zijn beelden te zien van de prachtige natuur, de gezellige evenementen en kernen.

www.salland1.nl/foto-expositie-olst-wijhe-tot-en-met-13-maart-te-zien-in-infocentrum-ijssel-den-nul

Website: www.infocentrumijssel.nl
Bron: Salland1 / 26-1-2020

Droomdag 2020: help jij de brandweer, postbode en chefkok mee?

RAALTE - Na het grote succes van de afgelopen twee jaar wordt er dit jaar door het ROV wederom een Droomdag georganiseerd. Tijdens de koopzondag op 26 april kunnen jongeren met een verstandelijke beperking tussen 13.00 en 17.00 uur meehelpen bij lokale ondernemers.

De dag wordt verdeeld in twee blokken. Op die manier kunnen de jongeren kennismaken met twee verschillende bedrijven, maar beperken tot een mag ook. De deelnemers gaan helpen achter de kassa, koffie rondbrengen in een horecagelegenheid, meewerken in de keuken, samen met de postbode brieven bezorgen, de brandweer of de politie helpen of verkopen in een kledingzaak.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/help-mee-en-maak-ook-van-de-derde-droomdag-een-groot-succes

Website: www.winkeleninraalte.nl

Bron; Salland Centraal / 25-1-2020

Beweeginstuiven in Tijenraan en Kwintijn op stakingsdag

RAALTE - Donderdag 30 en vrijdag 31 januari slaan Sportbedrijf Raalte en Sport BSO inOranje voor de derde keer de handen ineen. Voor de kinderen die een of beide dagen geen les hebben organiseren zij weer een beweeg- en zwemprogramma. “Wij delen de ambitie met Sportbedrijf Raalte om kinderen dagelijks in beweging te krijgen. Na twee eerdere succesvolle edities zijn wij blij om opnieuw samen een beweegaanbod aan te kunnen bieden. Een mooie basis waarop wij een mogelijke verdere samenwerking kunnen verkennen,”,= zo geeft Jurgen Bruggeman, directeur van Sport BSO inOranje, aan.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/beweeginstuiven-in-tijenraan-en-kwintijn-op-stakingsdag

Website: www.sportbedrijfraalte.nl

Bron: Salland Centraal / 25-1-2020

Winkels in Raalte binnenkort elke zondag open

RAALTE - De winkels in de hele gemeente Raalte mogen binnenkort op alle zondagen de deuren openen. Bovendien kan dat al vanaf 12.00 uur ’s middags, waar dat nu op koopzondagen nog 13.00 uur is. Behalve voor de winkels en supermarkten in de dorpscentra geldt dit ook voor bijvoorbeeld bouwmarkten. De regels voor campingwinkels blijven wel hetzelfde. De gemeenteraad van Raalte moet komende weken het voorstel van Burgemeester en Wethouders nog wel goedkeuren.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/winkels-in-raalte-binnenkort-elke-zondag-open

Bron: Salland Centraal / 25-1-2020

53 meter lange waterglijbaan verkocht aan man die hem in eigen achtertuin zet

De waterglijbaan die Laurens Heerdink uit Oud Ootmarsum aanbood op Marktplaats en Facebook is verkocht. Het gevaarte verhuist naar Drenthe. De koper wil de glijbaan vanaf de zolder van zijn schuur naar het zwembad in zijn achtertuin laten lopen.

Heerdink is eigenaar van camping De Witte Berg en wilde een glijbaan voor bij zijn natuurzwembad. Toevallig stond er een glijbaan in Raalte te koop en dus besloot Heerdink het gevaarte op te halen. Een probleem: de holle buis is 53 meter lang en zo'n grote glijbaan hoefde hij niet.

Nadat hij van een paar delen zijn eigen glijbaan had gebouwd, zat hij met de rest van het speeltoestel in zijn maag. Hij zette hem te koop op Marktplaats en Facebook, maar drie maanden lang leek er geen interesse te zijn voor het ding.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324849/53-meter-lange-waterglijbaan-verkocht-aan-man-die-hem-in-eigen-achtertuin-zet

Bron: RTV Oost / 25-1-2020

Foto: VTV Sallandia

Laurens verkoopt zijn waterglijbaan: "Wie wil dat nu niet in zijn achtertuin?"

Laurens Heerdink uit Oud Ootmarsum biedt op Marktplaats en Facebook wel een heel bijzonder product aan. Hij verkoopt een bijna volledige waterglijbaan.

Heerdink is de eigenaar van camping De Witte Berg in zijn woonplaats. Op de camping heeft hij een natuurzwembad aangelegd en daar wilde hij ook graag een glijbaan bij. "Deze stond toen te koop in Raalte. Dus die hebben we afgelopen jaar, aan het einde van de zomer, gekocht."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324699/Laurens-verkoopt-zijn-waterglijbaan-Wie-wil-dat-nu-niet-in-zijn-achtertuin

Bron: RTV Oost / 22-1-2020

Onderzoek naar stofexplosie Arva Specerijen in Wijhe loopt nog

Het onderzoek van de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de stofexplosie bij Arva Specerijen in Wijhe is nog altijd niet afgerond. Begin september vorig jaar was er een stofexplosie waarbij drie mensen gewond raakten.

Lees verder: www.destentor.nl/salland/onderzoek-naar-stofexplosie-arva-specerijen-in-wijhe-loopt-nog~a3f336ee

Bron: De Stentor / Jeroen Achtereekte / 24-1-2020

‘Buitengewoon vriendelijke’ viering in Plaskerk

RAALTE - Zondag 26 januari is er vanaf 19.00 uur een oecumenische viering in de Plaskerk in Raalte met het thema ‘zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons’.

Het thema is voorbereid door een groep christenen op Malta, een eiland met een positief oecumenisch klimaat.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/buitengewoon-vriendelijke-viering-in-plaskerk

Bron: Salland Centraal / 24-1-2020

Kleding van motorclub aan? Dan is dat in Olst-Wijhe voortaan direct strafbaar

Mensen die in Olst-Wijhe zichtbare uitingen van verboden organisaties als Satudarah, Bandidos en Catervarius dragen, zijn voortaan strafbaar. Dat is één van de belangrijkste wijzigingen van de algemene plaatselijke verordening (apv).

Lees verder: www.destentor.nl/salland/kleding-van-motorclub-aan-dan-is-dat-in-olst-wijhe-voortaan-direct-strafbaar~a27b2ebd

Bron: De Stentor / Niek Verhoeven / 24-1-2020

Diakens aartsbisdom Utrecht komen naar Raalte

RAALTE - Op zaterdag 25 januari komen diakens van het aartsbisdom Utrecht naar Raalte voor hun jaarlijkse ontmoetingsdag. Dit jaar komen ze bij elkaar rond het jaarthema van het bisdom: de Eucharistie. Naast ontmoeting en gesprek is er ook een Eucharistieviering in de basiliek van de H. Kruisverheffing. Aanvang van de viering is 11.00 uur en iedereen is van harte welkom om mee te vieren. Het zou mooi zijn wanneer de bezoekers aan de viering, net als de diakens, iets meebrengen voor de voedselbank in Raalte.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/diakens-aartsbisdom-utrecht-komen-naar-raalte

Bron: Salland Centraal / 23-1-2020

Wijhe wil met straatversierwedstrijd 75 jaar bevrijding uitbundig vieren

2020 is een bijzonder jaar. Nederland viert 75 jaar bevrijding, en ook in Wijhe is het feest. Om het extra feestelijk te maken wil het Verenigd Comité Wijhe een straatversierwedstrijd rondom het bevrijdingsweekend van 13 april organiseren...

Lees Verder: www.destentor.nl/salland/wijhe-wil-met-straatversierwedstrijd-75-jaar-bevrijding-uitbundig-vieren~a996b058

Bron: De Stentor / Till Behne / 23-1-2020

Inbreker café in Wijhe slaat op de vlucht als eigenaar hem betrapt

De politie deelt camerabeelden van een mislukte inbraak in Wijhe om de dader te vinden.

De eigenaar van een horecagelegenheid aan de Langstraat in Wijhe wordt op 13 november rond 01.40 uur wakker van geluiden bij zijn zaak. Als hij de camerabeelden bekijkt, ziet hij een onbekende jonge man die probeert om in te breken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324725/Inbreker-cafe-in-Wijhe-slaat-op-de-vlucht-als-eigenaar-hem-betrapt

Bron: RTV Oost / 23-1-2020

Politie in Salland mikt komend jaar op internetoplichters en georganiseerde misdaad

De politie in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte richt in 2020 haar pijlen op de aanpak van georganiseerde criminaliteit en internetoplichters. Dat hebben politiechef Gert Telman en de burgemeesters van de drie gemeenten vanmiddag bekendgemaakt.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324760/Politie-in-Salland-mikt-komend-jaar-op-internetoplichters-en-georganiseerde-misdaad

Bron: RTV Oost / 23-1-2020

Foto: Thomas Jensen / Unsplash

Burgemeester Dadema onthult Holocaustmonument

RAALTE - Burgemeester Dadema onthulde woensdagvond in de Plaskerk het Holocaustmonument Levenslicht. Het kunstwerk van Daan Roosegaarde, dat stilstaat bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, is tot en met zondag 2 februari elke dag tussen 18.30 en 21.30 uur te zien. Aanstaande zondag is het ook tussen 14.30 en 17.30 te bekijken. Er wordt tevens een diavoorstelling in de kerk getoond.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/burgemeester-dadema-onthult-holocaustmonument

Bron: Salland Centraal / 23-1-2020

Bunkercross prachtige afsluiter Sallands Crosscircuit

OLST - De Bunkercross vanaf landgoed de Haere in Olst vormde afgelopen zondag de afsluiter van het Sallands Crosscircuit. 330 volwassenen en bijna 130 kinderen waagden zich aan het volledige onverharde parcours rondom het landgoed. De organisatie was in handen was van AV Daventria 1906 uit Deventer.

Op de 5 kilometer toonde Fleur Baljet uit Meppel in 19.57 minuten zich de snelste vrouw. De Raaltesen Aniek Mars en Marcha Linthorst volgden op de tweede en derde plek. Bij de heren kwam Zwollenaar Sanders Kloosterziel na 17.54 minuten als eerste over de finish. Jorn Lammers uit Mariënheem en Niels Buitenhuis volgden als tweede en derde.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/bunkercross-prachtige-afsluiter-sallands-crosscircuit

Website: www.sallandscrosscircuit.nl

Bron: Salland Centraal / 23-1-2020

Dorpsquiz Raalte benoemd tot Ridder in de Orde van de Zeldzame Kater

RAALTE - Het bestuur van carnavalsvereniging De Stöppelkaters heeft de organisatoren van de Raalter Dorpsquiz benoemd tot Ridder in de Orde van de Zeldzame Kater. Deze waardering valt de organisatie ten deel vanwege haar enthousiaste inzet om de Raalter gemeenschap op een speelse wijze samen in beweging te brengen. De onderscheiding wordt op de meest protocollaire wijze uitgereikt tijdens het GeinGalaBal op 8 februari.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/dorpsquiz-raalte-benoemd-tot-ridder-in-de-orde-van-de-zeldzame-kater

Bron: Salland Centraal / 23-1-2020

Tuinenproject Sallandse oogstgave van start

NEGROS/RAALTE - Vrijwilligers van de Red Horse Company maakten onlangs een begin met het tuinenproject op het Filipijnse eiland Negros. Hiermee krijgt, amper een half jaar na dato, de Sallandse oogstgave van Stöppelhaene de eigenlijke bestemming.

Op 18 januari landde een grote groep vrijwilligers van de Red Horse Company, genoemd naar een Filipijns biertje, op het eiland Negros. Hier steken ze de komende weken letterlijk de handen uit de mouwen om de kwetsbare vissersbevolking voort te helpen met hun behuizing en voedselvoorziening. Maar liefst 21 vrijwilligers gingen direct de dag erop aan de slag, samen met de betrokken Filipino’s. Benauwd was het zeker, met de 30 graden en de hoge luchtvochtigheid.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/tuinenproject-sallandse-oogstgave-van-start

Bron: Salland Centraal / 23-1-2020

Indrukwekkend en uitgebreid programma Raalte viert Vrijheid

RAALTE/GOOR - Overijssels Commissaris van de Koning Andries Heidema is onder de indruk van het uitgebreide programma waarmee de stichting Raalte viert Vrijheid viert dat 75 jaar geleden ook deze gemeente werd bevrijd. Dat zei hij vorige week in Goor tijdens de feestelijke aftrap van Overijssel Viert Vrijheid waar ook een delegatie van de Raalter organisatie aanwezig was.

Van 11 april tot en met 5 mei staan tientallen activiteiten op het programma in de verschillende kernen van de gemeente Raalte. Op 11 april, de datum dat de eerste geallieerde soldaten de gemeente binnen trokken, verzorgt burgemeester Dadema de officiële opening. Aansluitend is er een optreden van de Pauwer Girls. Het programma wordt op 5 mei afgesloten met een groot concert van het Orkest over de IJssel onder leiding van Hans Groen bij de Kruisverheffing.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/indrukwekkend-en-uitgebreid-programma-raalte-viert-vrijheid

Website: www.raalteviertvrijheid.nl

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 23-1-2020

'Alle winkels in Raalte mogen elke zondag open'

Het college van de gemeente Raalte wil dat alle winkels iedere zondag open kunnen. Op dit moment is er in het centrum van Raalte één keer per maand koopzondag, maar dat is volgens de winkeliers te weinig. Met het voorstel moeten de winkels alleen op eerste feestdagen en nieuwjaarsdag de deuren gesloten houden.

Het college legt het voorstel, dat overigens voor alle negen kernen in de gemeente geldt, neer bij de gemeenteraad. In februari wordt naar verwachting hier een besluit over genomen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324755/Alle-winkels-in-Raalte-mogen-elke-zondag-open

Bron: RTV Oost / 23-1-2020

Provincie trekt ruim drie miljoen uit voor opruimen 'foeilelijke' hoogspanningslijnen

Het opruimen van enkele bovengrondse hoogspanningslijnen in Raalte, Almelo, Deventer en Enschede lijkt een belangrijke stap dichterbij. De provincie wil meebetalen aan het ondergronds aanleggen van de leidingen en trekt daarvoor 3,3 miljoen euro uit. Kanttekening: de politiek moet nog wel instemmen met de bijdrage.

“We hebben er alvast een borrel opgedronken als werkgroep”, zegt Breun Breunissen van het Platform Kabelvrij Raalte. “Maar je moet altijd pas echt juichen als de schop de grond in gaat”, voegt hij er direct aan toe. Hij hoopt dat die laatste stap, op basis van de laatste ontwikkelingen, volgend jaar 'eindelijk' gezet wordt.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324730/Provincie-trekt-ruim-drie-miljoen-uit-voor-opruimen-foeilelijke-hoogspanningslijnen

Bron: RTV Oost / 23-1-2020

Dichte mist zorgt voor gevaarlijke situaties op Overijsselse wegen

Het is vanochtend mistig in Overijssel. Zo mistig, dat het KNMI waarschuwt voor gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van het slechte zicht. Het instituut heeft code geel afgegeven.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324709/Dichte-mist-zorgt-voor-gevaarlijke-situaties-op-Overijsselse-wegen

Bron: RTV Oost / 23-1-2020

Toch gedenksteen Canadese bevrijders aan Zwolseweg

Heino krijgt een extra ‘monument’ als eerbetoon aan de jonge Canadezen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bevrijding van Heino op 12 april 1945. De gedenksteen komt aan de Zwolseweg en wordt onthuld op 12 april 2020, precies 75 jaar na dato.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/toch-gedenksteen-canadese-bevrijders-aan-zwolseweg

Bron: Hoezo Heino / 22-1-2020

Video: Hoezo Heino / 2017

Speelparadijs De Flierefluiter in Raalte door ANWB gekozen tot Leukste Uitje van Overijssel

Speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter in Raalte is het Leukste Uitje van Overijssel 2020. ANWB-leden verkozen het speelparadijs tot winnaar van de provinciale verkiezing. "We zijn heel blij dat we de titel hebben gewonnen", zegt trotse eigenaar Erwin Pronk.

"Het is een speciale en feestelijke dag. De bezoekers hebben ervoor gezorgd dat we het leukste uitje van Overijssel zijn. De ANWB hanteert best strenge regels: we mochten onze bezoekers wel vragen om op ons te stemmen, maar daar mochten we niet te gek in doen."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324675/Speelparadijs-De-Flierefluiter-in-Raalte-door-ANWB-gekozen-tot-Leukste-Uitje-van-Overijssel

Bron: RTV Oost / 22-1-2020

Gezamenlijke pilot Sportbedrijf Raalte en De Productie Raalte

RAALTE - De Productie Raalte (voorheen Stichting Werk Raalte) en Sportbedrijf Raalte starten samen de pilot Fit en Vitaal. Fit en Vitaal is een onderdeel van het programma WerkFit, een werk-leertraject waarbij de huidige tien deelnemers - er is doorgroei mogelijk naar structureel rond de twintig deelnemers - van De Productie geholpen worden bij re-integratie naar (betaald) werk.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/gezamenlijke-pilot-sportbedrijf-raalte-en-de-productie-raalte

Website: www.sportbedrijfraalte.nl
Website: www.deproductieraalte.nl

Bron: Salland Centraal / 22-1-2020

Apeldoornse (51) wordt nieuwe griffier van gemeenteraad Olst-Wijhe

Nadat voormalig-griffier Bart Duursema eind december met pensioen ging, heeft de gemeente Olst-Wijhe sinds deze week een nieuw aanspreekpunt voor raadsleden. Jacqueline van Zwam (51) wordt de nieuwe griffier van de gemeente. De Apeldoornse is geen vreemde in haar rol als raadsgriffie.

Lees verder: www.destentor.nl/olst-wijhe/apeldoornse-51-wordt-nieuwe-griffier-van-gemeenteraad-olst-wijhe~ab4f66ec

Bron: De Stentor / Jeroen Achtereekte / 22-1-2020

Tijdelijk Holocaust monument te zien in Raalte

Levenslicht, het lichtmonument van kunstenaar Daan Roosegaarde ter herdenking van de Holocaust, is vanaf 22 januari in Raalte, Deventer, Rijssen-Holten en Zutphen te zien. De stenen ‘ademen’ in licht en symboliseren daarmee dat de herinnering aan de slachtoffers in leven moet blijven.

Lees verder: www.destentor.nl/salland/tijdelijk-holocaust-monument-te-zien-in-raalte-rijssen-holten-deventer-en-zutphen~a9583f74

Bron: De Stentor / Redactie / 21-1-2020

Raaltenaar die wordt verdacht van brandstichting blijft langer vast

De man die wordt verdacht van het in brand steken van een woning in Raalte blijft langer vastzitten. Dat heeft vandaag de rechtbank besloten. Hij blijft in ieder geval in voorarrest tot 24 maart, dan staat een inhoudelijke zitting gepland.

Eerder besloot de raadkamer van de rechtbank dat de man negentig dagen langer vast moest blijven zitten en nu dus opnieuw.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324634/Raaltenaar-die-wordt-verdacht-van-brandstichting-blijft-langer-vast

Bron: RTV Oost / 21-1-2020

Inloopmoment verkeersveiligheid N35 Wijthmen-Nijverdal

RAALTE - Op woensdag 29 januari is er tussen 16.00 en 20.00 uur in het gemeentehuis in Raalte een inloopmoment over de verbetering van de verkeersveiligheid van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. De aanwezige partijen lichten het project toe en gaan in op vragen van aanwezigen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/inloopmoment-verkeersveiligheid-n35-wijthmen-nijverdal

Website: www.n35wijthmennijverdal.nl
Bron: Salland Centraal / 21-1-2020

Twee gewonden bij frontale botsing bij Lemelerveld

Bij een frontale botsing zijn vanmiddag twee automobilisten gewond geraakt in Lemelerveld. Beide slachtoffers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De auto's botsten op elkaar op de Zennepweg, dat is een parallelweg langs de Ommerweg (N348). De brandweer, politie en meerdere ambulances kwamen naar de plek toe om hulp te verlenen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324622/Twee-gewonden-bij-frontale-botsing-bij-Lemelerveld

Bron: RTV Oost / 21-1-2020

KNMI waarschuwt voor dichte mist in Overijssel

Er is in Overijssel dichte mist op komst, waarschuwt het KNMI. Daardoor kan het zicht op sommige plekken minder dan tweehonderd meter zijn.

De waarschuwing 'code geel' geldt vanaf elf uur vanavond. Het KNMI verwacht dat de mist in de loop van morgenochtend is opgetrokken. Rond tien uur is er naar verwachting geen vuiltje meer aan de lucht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324576/KNMI-waarschuwt-voor-dichte-mist-in-Overijssel

Bron: RTV Oost / 20-1-2020

Stem op de Heinose gijzelfoto voor project WOII in 100 foto’s

Heino heeft zowel angstige als memorabele momenten gekend tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eén moment dat velen herkennen, is het gijzelingsdrama op de dagen rond de bevrijding van ons dorp.

Die ene foto van die lopende Heinose mannen staat bij menigeen – jong en oud – op het netvlies. Mocht je het verhaal niet kennen, check dan deze webpagina:

www.liberationroute.nl/the-netherlands/pois/h/hostages-drama-in-heino

Als dan in het kader van 75 jaar vrijheid een beeldverslag van Overijssel in oorlogstijd wordt gemaakt, dan mag deze foto toch niet ontbreken? Gelukkig hebben we dat zelf voor een deel in de hand, want we mogen allemaal stemmen via deze webpagina:

www.overijsselviertvrijheid.nl/oorlogsfotos

Ga naar de categorie strijd en bevrijding, klik op stemmen en volg de aanwijzingen! Stemmen kan nog maandag 20 en dinsdag 21 januari.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/stem-op-de-heinose-gijzelfoto-voor-project-woii-in-100-fotos

Bron: Hoezo Heino / 20-1-2020

Bedrijventerrein in Lemelerveld in trek: gemeente koopt opnieuw stuk grond om uit te breiden

Wethouder Ruud van Leeuwen heeft het symbolische startsein voor de uitbreiding van het bedrijventerrein 't Febriek in Lemelerveld nog maar net gegeven, of de gemeente is alweer bezig met een nieuw stuk grond. Het bedrijventerrein is zó in trek dat de vraag naar plekken blijft toenemen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324573/Bedrijventerrein-in-Lemelerveld-in-trek-gemeente-koopt-opnieuw-stuk-grond-om-uit-te-breiden

Bron: RTV Oost / 20-1-2020

Olst-Wijhe scherpt geluidsnormen rond evenementen aan; organisatoren moeten buurt informeren

Organisatoren van evenementen in Olst-Wijhe moeten voortaan actief de omgeving voor en tijdens het evenement informeren over het (te verwachten) geluidsniveau. Dat maakt onderdeel van het nieuwe geluidsbeleid van de gemeente.

Lees verder: www.destentor.nl/olst-wijhe/olst-wijhe-scherpt-geluidsnormen-rond-evenementen-aan-organisatoren-moeten-buurt-informeren~ae69bd4f

Bron: De Stentor / Niek Verhoeven / 20-1-2020

De Raad van Raalte wint eerste Dorpsquiz Raalte

RAALTE - Maximaal 790 punten waren er te verdienen bij de eerste Dorpsquiz Raalte. Met 644 punten won zaterdagavond in een bomvolle Leeren Lampe de 27 leden tellende groep De Raad van Raalte rond de drie vriendinnen Linda, Dyonne en Karin de verdiende eerste prijs. “Onze winnende strategie? Die verklap ik liever niet, we willen dit jaar graag weer winnen,” zegt Linda Wittenhorst. Samen met de winnaar van de muziekquiz van zaterdagavond is De Raad van Raalte nu al verzekerd van deelname tijdens de tweede editie van de dorpsquiz eind dit jaar. De tweede en derde prijzen, ook uitgereikt door burgemeester Dadema, gingen respectievelijk naar de teams van Gerstewijn met 608 punten en Drosse met 587 punten. Ter vergelijking, het minst scorende team, met de symbolische naam Kump wè, wist slechts 298 punten te vergaren op die drukke zaterdagavond 28 december toen Raalte ongeveer op z’n kop stond.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/de-raad-van-raalte-wint-eerste-dorpsquiz-raalte

Bron: Salland Centraal / Lauk Bouhuijzen / 20-1-2020

Dorpsquiz Raalte 2019 - Aftermovie

Nog even nagenieten van de eerste editie van Dorpsquiz Raalte.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=R1hyGFt3Cpw

Website: www.dorpsquizraalte.nl

Bron: stijlXpres / 19-1-2020

Kans op dichte mist en gladheid en morgenvroeg ruiten krabben!

Weggebruikers moeten vanavond, vannacht en morgenvroeg rekening houden met gladde wegen en dichte mist. Daarvoor waarschuwt Weerplaza. Op veel plaatsen is de grastemperatuur nu al onder nul. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Overijssel en Gelderland.

Lees verder: www.destentor.nl/zwolle/kans-op-dichte-mist-en-gladheid-en-morgenvroeg-ruiten-krabben~a8f127c3

Bron: De Stentor / Arnoud de Vries / 19-1-2020

Bouwbedrijf Vosman neemt Klunder over

RAALTE - De bouwbedrijven Vosman en Klunder hebben bekendgemaakt te fuseren. Bouwbedrijf Klunder zal zijn naam houden en gevestigd blijven aan de Heesweg. Het personeel blijft behouden.

De bedrijven laten gezamenlijk weten dat het niet uitsluit dat er op langere termijn gekozen wordt voor één naam en één locatie.

www.sallandcentraal.nl/2020/01/bouwbedrijf-vosman-neemt-klunder-over

Website: www.klunderraalte.nl
Website: www.bouwbedrijfvosman.nl
Bron: Salland Centraal / 19-1-2020

Rondreisexpositie Fotoclub Salland van start in Schuilenburg

RAALTE - Schuilenburg is de eerste van drie zorginstellingen waar de jaarlijkse rondreisexpositie van Fotoclub Salland te bewonderen is. Het thema is ditmaal ‘verhalende fotografie’. De leden van de fotoclub hebben foto’s, of een collage van foto’s, gemaakt over uiteenlopende onderwerpen: van alledaagse gebeurtenissen tot ingrijpende momenten uit het verleden of heden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/rondreisexpositie-fotoclub-salland-van-start-in-schuilenburg

Website: www.fotoclubsalland.nl
Bron: Salland Centraal / 18-1-2020

Leerlingen Carmel op ontdekkingstocht bij Sallandse bedrijven

Woensdag 22 januari a.s. gaan 262 leerlingen uit klas 2 vmbo en 2 en 3 praktijkonderwijs van Carmel College Salland op bezoek bij Sallandse bedrijven. De leerlingen gaan een kijkje nemen bij verschillende bedrijven en krijgen een indruk van de diverse beroepen die er zijn. Hiermee kunnen ze ontdekken of de benodigde beroepskwaliteiten, vaardigheden en werkzaamheden aansluiten bij hun eigen kwaliteiten, talenten en interesses.

Het bedrijvenbezoek is een onderdeel van Loopbaanoriëntatie. De leerlingen bezoeken die dag drie bedrijven. Daarbij hebben ze de keuze uit maar liefst 41 bedrijven. Het is voor het eerst dat op deze manier bedrijfsbezoeken worden georganiseerd in samenwerking met Platform Techniek Salland.

Lees verder: www.salland1.nl/leerlingen-carmel-op-ontdekkingstocht-bij-sallandse-bedrijven

Bron: Salland1 / 18-1-2020

Showkorps Amicitia Boerhaar, wat doe je na het eeuwfeest?

In het weekend van 25 en 26 januari is het weer zover: de jaarlijkse uitvoering van Showkorps Amicitia Boerhaar zal plaatsvinden. Wederom zal dit concert gehouden worden bij Feest- en Sfeerlocatie Logtenberg te Boerhaar. Afgelopen 12 oktober vierde Amicitia haar 100 jarig bestaan en dit werd groots gevierd met een receptie, ook bij Feest- en Sfeerlocatie Logtenberg. Nu is het weer tijd voor een uitvoeringsweekend!

Lees verder: www.salland1.nl/showkorps-amicitia-boerhaar-wat-doe-je-na-het-eeuwfeest-2

Website: www.showkorpsamicitia.nl
Bron: Salland1 / 17-1-2020

Rechtbank wil Heinose 'zeilbootmoord' nog in september inhoudelijk behandelen

De rechtbank Midden-Nederland wil de zogenoemde ‘zeilbootzaak’ uit Heino nog in september van dit jaar inhoudelijk behandelen. Een rechtshulpverzoek aan de Colombiaanse autoriteiten wordt niet afgewacht. De rechtbank vindt dat afronding van deze zaak zwaarder weegt dan het horen van een nieuwe ‘getuige’, dat mogelijk nog enkele jaren zou kunnen duren.

Een gepensioneerd dierenarts uit Heino wordt er door justitie van verdacht dat hij zijn echtgenote in 2015 van het leven heeft beroofd op een zeilboot voor de kust van Colombia. Het echtpaar was op dat moment op wereldreis met hun zeilboot ‘Lazy Duck’.

De man, inmiddels weer in Nederland en woonachtig in Utrecht, is destijds door justitie in Colombia aangemerkt als verdachte. Ook het Openbaar Ministerie in Nederland verdenkt de man ervan dat hij zijn vrouw heeft omgebracht. Ook al blijft de verdachte zelf bij het verhaal dat niet híj de vrouw heeft vermoord, maar piraten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324436/Rechtbank-wil-Heinose-zeilbootmoord-nog-in-september-inhoudelijk-behandelen

Bron: RTV Oost / 17-1-2020

Kim uit Haarle raakt met ode aan dorp gevoelige snaar bij plaatsgenoten

Toen ze het nummer voor het eerst zong, zag ze dat her en der plaatsgenoten een traantje wegpinkten. Kim Middelkamp uit Haarle heeft de ode 'Ons dorp Haarle' nu opgenomen en op YouTube gezet. "Erg mooi om te zien dat mensen door mijn liedje wordt geraakt."

Haarle, slechts een stip op de kaart, maar de saamhorigheid is groot in het dorp aan de voet van de Sallandse Heuvelrug.

Het dorpshuis Cultura was decennialang de spil in het dorp. Niet alleen was het de residentie van plaatselijke carnavalsvereniging De Sukkewottels, ook werden er discomiddagen en -avonden gehouden. Waar aanvankelijk vooral de dorpsjeugd op afkwam, maar waar gaandeweg jongeren vanuit heel Salland en Twente op af kwamen. Met livemuziek van bands vanuit het hele land. De discoavonden werden een begrip in de regio.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324407/Kim-uit-Haarle-raakt-met-ode-aan-dorp-gevoelige-snaar-bij-plaatsgenoten

Bron: RTV Oost / 17-1-2020

Raaltenaar (43) staat volgende week terecht voor in brand steken eigen huis

De man die sinds oktober vast zit op verdenking van brandstichting van een woning aan de Reiger in Raalte, moet volgende week voorkomen bij de rechtbank. Laurens B. wordt ervan verdacht zijn eigen woning in brand te hebben gestoken.

Lees verder: www.destentor.nl/raalte/raaltenaar-43-staat-volgende-week-terecht-voor-in-brand-steken-eigen-huis~a7d6d037

Bron: De Stentor / Jeroen Achtereekte / 17-1-2020

Bestuurlijk Raalte viert feest om prijs: ‘Collectieve trots, dat is heel belangrijk’

Dubbel feest in het gemeentehuis van Raalte. De gemeente werd gisteren verkozen tot de best bestuurde decentrale overheidsorganisatie van 2019 en bovendien werd burgemeester Martijn Dadema verkozen tot de een-na-beste bestuurder van ons land.

De winst van de landelijke prijs kwam als een grote verrassing, vertelde de burgemeester gisteravond.

“De andere vier genomineerden waren Tilburg en Utrecht, grote steden, de provincie Gelderland en een waterschap. Dat zijn fenomenale tegenstanders. Dat wij als relatief kleine gemeente dan daar tussen staan, was al een eer. Dat we winnen, was echt een verrassing.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324396/Bestuurlijk-Raalte-viert-feest-om-prijs-Collectieve-trots-dat-is-heel-belangrijk

Bron: RTV Oost / 17-1-2020

Buschauffeurs Raalte overhandigen petitie aan directeur Keolis om prikklok te behouden

De buschauffeurs uit Raalte die actie voeren voor het behoud van hun oude prikklok, overhandigen aanstaande vrijdag een petitie met meer dan 150 handtekeningen aan de directeur van vervoerdersbedrijf Keolis, Richard Bruns. Dat gebeurt op het hoofdkantoor in Deventer.

Lees verder: www.destentor.nl/raalte/buschauffeurs-raalte-overhandigen-petitie-aan-directeur-keolis-om-prikklok-te-behouden~aa2e6249

Bron: De Stentor / Jeroen Achtereekte / 16-1-2020

Geen gift, maar terugbetalen: Sportbedrijf Raalte gered met lening van gemeente

Sportbedrijf Raalte wordt door de gemeente Raalte van financiële hulp voorzien, maar moet het geld uiteindelijk wel terugbetalen. Dat heeft de gemeenteraad van Raalte vanavond besloten.

De Raalter politici moesten een besluit nemen over het verlieslijdend gemeentelijk Sportbedrijf. Het in 2015 geprivatiseerde Sportbedrijf, voor die tijd was het onderdeel van de gemeentelijke organisatie, draait sinds 2018 fors verlies.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324390/Geen-gift-maar-terugbetalen-Sportbedrijf-Raalte-gered-met-lening-van-gemeente

Bron: RTV Oost / 16-1-2020

Tien procent meer bezoekers bij Raalte on Ice 2019-2020

RAALTE - Het ijs is gesmolten, alle materiaal op de Markt is opgeruimd en de boeken van Raalte on Ice 2019-2020 kunnen gesloten worden. Mooi en succesvol, zo blikken de bestuursleden Martijn ter Haar, Marc Roescher en Raymond Rienties tevreden terug op deze derde editie. “We hebben alles bij elkaar zo’n 7.500 bezoekers, vooral veel kinderen, op de baan gehad. Dat is zo’n tien procent meer dan een jaar geleden. Goed voor een derde deel van onze begroting,” zo illustreert voorzitter Martijn ter Haar dat goede gevoel. Er komt dus eind dit jaar een vierde editie? “Ga daar in principe maar van uit.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/tien-procent-meer-bezoekers-bij-raalte-on-ice-2019-2020

Bron: Salland Centraal / 16-1-2020

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Winterkostactie van De Bergklanken

LUTTENBERG - Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 januari gaan de muzikanten van de Luttenbergse muziekvereniging De Bergklanken het dorp door om huis aan huis ambachtelijk gemaakte snert, rookworst en balkenbrij te verkopen. Op donderdag en vrijdag bezoeken ze tussen 18.00 en 20.00 uur de huizen binnen de bebouwde kom; op de zaterdag gaan ze het buitengebied door.

Met de opbrengst hoopt de vereniging weer allerlei muzikale activiteiten te kunnen organiseren. Alle producten zijn glutenvrij.

www.sallandcentraal.nl/2020/01/winterkostactie-van-de-bergklanken

Website: www.debergklankenluttenberg.nl

Bron: Salland Centraal / 16-1-2020

Gemeente Raalte wint award voor best bestuurde overheidsorganisatie

De gemeente Raalte is in de prijzen gevallen bij de verkiezing van het vakblad Binnenlands Bestuur. Het werd uitgeroepen tot de best bestuurde decentrale overheidsorganisatie van 2019.

Door de stemmers wordt Raalte omschreven als een vernieuwende gemeente die op het gebied van inwonersparticipatie een voorbeeld voor andere gemeenten is. Raalte weet haar inwoners op nieuwe en creatieve wijze bij vrijwel alle beleidsonderwerpen te betrekken.

Dadema zelf tweede

Burgemeester Martijn Dadema was ook genomineerd voor beste lokale bestuurder, maar hij greep naast de winst. Hij werd tweede achter de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ten opzichte van vorig jaar klom Dadema een plek, toen werd hij derde.

www.rtvoost.nl/nieuws/324384/Gemeente-Raalte-wint-award-voor-best-bestuurde-overheidsorganisatie

Bron: RTV Oost / 16-1-2020

Cafetaria Food & Go wisselt van eigenaar

RAALTE - Na ruim vijftien jaar gaat cafetaria Food & Go aan het Stationsplein in Raalte per 1 februari over op een andere ondernemer.

Op 30 april 2004 begonnen Wilco en Dineke van Klinken met hun zaak. Naast de de hulp van vele trouwe parttimers, die jarenlang bij hun werkten kregen ze later hulp van hun zoon Mark. In de loop der jaren is een grote klantenkring opgebouwd. De familie Van Klinken bedankt alle klanten hartelijk voor hun bezoek en gezelligheid.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/cafetaria-food-go-wisselt-van-eigenaar

Bron: Salland Centraal / 16-1-2020

Derde verdachte van gruwelijke overval op vrouw in Raalte op vrije voeten

Een 37-jarige man uit Zutphen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 403 dagen voor een gruwelijke overval op een Raalter vrouw, begin 2017. Die veroordeling komt overeen met de tijd die hij in voorarrest zat, daarom is hij weer vrij.

De rechtbank veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van 900 dagen (zo'n twee jaar en zes maanden), waarvan 497 dagen (ongeveer één jaar en vier maanden) voorwaardelijk. De man is vrijgesproken voor de woningoverval in Warnsveld.

De straf is aanzienlijk lager dan de eis van het Openbaar Ministerie: die eiste dat de man drie jaar en negen maanden achter tralies zou verdwijnen.

Voor de uitvoering van de overval zijn eerder al twee daders veroordeeld tot vier en zes jaar cel. Een van hen heeft ook een gewapende overval gepleegd op een man in Wierden. Die werd daarbij beschoten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324369/Derde-verdachte-van-gruwelijke-overval-op-vrouw-in-Raalte-op-vrije-voeten

Bron: RTV Oost / 16-1-2020

Kaalgeplukt kippenboertje Kay (14) uit Luttenberg bedolven onder aanbiedingen en steunbetuigingen

Hij kan zo onderhand amper nog zonder zonnebril in Luttenberg over straat, de veertienjarige Kay Langkamp. Nadat RTV Oost gisteren meldde dat hij tot tweemaal toe in drie dagen tijd van zijn 'eierengeld' werd beroofd, wordt hij nu bedolven onder de steunbetuigingen van mensen die hem een hart onder de riem willen steken. Maar ook particulieren en bedrijven die eieren van hem willen kopen, een beter beveiligd geldkistje aanbieden tot een sponsor die vijf zakken kippenvoer wil doneren.

Na het bericht over de diefstal regende het steunbetuigingen in huize Langkamp. Omdat Kay zelf vandaag naar school in Zwolle is, is moeder Wendy er maar wat druk mee.

"Tientallen reacties? Nou, eerder honderden. Van particulieren, maar ook van ondernemers en bedrijven. Met name van mensen die het sneu vinden dat een hardwerkende jongen op zo'n manier wordt gedupeerd", vertelt moeder Wendy.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324352/Kaalgeplukt-kippenboertje-Kay-14-uit-Luttenberg-bedolven-onder-aanbiedingen-en-steunbetuigingen

Bron: RTV Oost / 16-1-2020

Eindelijk: vanaf juni rijdt tussen Zwolle en Enschede een nachttrein

Het is in kannen en kruiken: vanaf juni rijdt er een nachttrein tussen Zwolle en Enschede. De nachtelijke trein gaat op de vrijdag en zaterdag rijden.

Vanaf Enschede vertrekt in de huidige situatie de laatste trein om half twaalf. Vanaf deze zomer gaat de laatste trein even na middernacht (drie minuten over twaalf). Reizigers die in Zwolle opstappen, kunnen dat nu nog tot tien voor twaalf 's avonds doen. Met de invoering van de nachttrein zal dat om vijf over één 's nachts zijn.

De Enschedese en Zwolse VVD-fracties zijn blij dat de nachttrein er eindelijk komt. "Vanuit Enschede is het inderdaad nog maar een half uur later, maar het is een begin", vertelt VVD'er Lex Schukking. De Zwolse vertrektijd stemt hem wat meer tevreden. "Toch is ook dat maar een begin. Ik denk dat we uiteindelijk richting de twee uur 's nachts moeten, maar het is een kwestie van vraag."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324353/Eindelijk-vanaf-juni-rijdt-tussen-Zwolle-en-Enschede-een-nachttrein

Bron: RTV Oost / 16-1-2020

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Kippenboertje Kay (14) andermaal beroofd van zijn 'eieren-geld': "Ik denk dat ik er maar mee stop"

Ze zijn z'n lust en zijn leven: de zestig kippen van Kay Langkamp (14) uit Luttenberg. Iedere ochtend is hij er maar wat druk mee. Maar vooralsnog heeft hij er genoeg van nu onbekenden andermaal met het wisselgeld van zijn eieren aan de haal gaan. "Ik denk dat ik er maar mee stop." Moeder Wendy: "We gaan de beelden van de bewakingscamera's maar eens goed nakijken..."

De ouders van Kay hadden tot afgelopen zomer de winkelboerderij Buitengewoon, aan de Hellendoornseweg in het buitengebied van Luttenberg. Moeder Wendy: "Die hebben we vijf jaar lang gehad, maar daar zijn we op een gegeven moment mee gestopt. Kay verkoopt echter nog steeds eieren vanuit een kraampje langs de kant van de weg."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324320/Kippenboertje-Kay-14-andermaal-beroofd-van-zijn-eieren-geld-Ik-denk-dat-ik-er-maar-mee-stop

Bron: RTV Oost / 15-1-2020

Persoon belandt onder paard in Mariënheem en raakt zwaargewond

In Mariënheem is een persoon vanavond zwaar gewond geraakt nadat een paard over die persoon is heengelopen. Het ongeluk vond plaats bij een manege aan de Boetelerveldweg.

Een traumahelikopter werd opgeroepen. De trauma-arts ging mee in de ambulance met de zwaargewonde, die naar het ziekenhuis werd gebracht.

Wat er precies is gebeurd, is nog onbekend.

www.rtvoost.nl/nieuws/324336/Persoon-belandt-onder-paard-in-Marienheem-en-raakt-zwaargewond

Bron: RTV Oost / 15-1-2020

Holocaustmonument ‘Levenslicht’ tijdelijk in de Plaskerk

RAALTE - Het jaar 2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Op 27 januari is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daarbij stilgestaan. Om ook stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit de gemeente Raalte zal vanaf 22 januari tot en met 2 februari het Holocaustmonument ‘Levenslicht’ te zien zijn in de Plaskerk in Raalte.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/holocaustmonument-levenslicht-tijdelijk-in-de-plaskerk

Bron: Salland Centraal / 15-1-2020

Laatste loodjes voor nieuw onderkomen Stöppelkaters

RAALTE - Het is een indrukwekkend gebouw, het nieuwe onderkomen van carnavalsvereniging de Stöppelkaters op het grote en verder nog lege oude MBI-terrein. Tientallen vrijwilligers van de vereniging zijn er bijna dagelijks bezig met de laatste werkzaamheden. “Soms lijkt het wel of sommigen hier overnachten, zo vaak zijn ze aan de slag. De bedoeling is dat na het komende carnaval alle gebruikte spullen zoals versiering en verlichting niet meer teruggaan naar de oude loods bij het station, maar hier worden opgeslagen,” zo vertelt Hein Meijer, een van de ‘bouwpastoors’ van de vereniging.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/laatste-loodjes-voor-nieuw-onderkomen-stoppelkaters

Website: www.stoppelkaters.nl

Bron: Salland Centraal / 15-1-2020

Carnavalsgroep de Pullevullers gooit het bijltje er bij neer

De concurrentie slaakt misschien een zucht van verlichting. Het is echter waarschijnlijker dat ze een traan laten om het besluit van carnavalsgroep de Pullevullers per direct te stoppen met de wagenbouwactiviteiten voor de carnaval.

De groep vindt z’n oorsprong in Heino en Lierderholthuis en is in 2016 ontstaan na het samensmelten van de Grûspollen en het Gruppeteam. Dat is een relatief korte bestaansperiode, maar de meeste leden hebben al een jarenlange historie als wagenbouwer.

Helaas bleef de instroom van nieuwe leden beperkt en de Pullevullers ziet dan ook geen andere mogelijkheid dan te stoppen met het bouwen van grote carnavalswagens.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/carnavalsgroep-de-pullevullers-gooit-het-bijltje-er-bij-neer

Bron: Hoezo Heino / 14-1-2020

N35 weer vrij na ongeluk bij Haarle

De N35 tussen Haarle en Mariënheem is in beide richtingen weer vrij na een kop-staart botsing tussen drie auto's. Twee personen raakten hierbij gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het verkeer werd over de parallelweg geleid. De drie auto's werden door een bergingsbedrijf weggesleept. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

www.rtvoost.nl/nieuws/324272/N35-weer-vrij-na-ongeluk-bij-Haarle

Bron: RTV Oost / 14-1-2020

Iesselzotten: ‘Wat goed is, moet goed blijven’

OLST - De optocht van de Olster carnavalsvereniging Iesselzotten door het Heuidarp is dit jaar op zaterdag 22 februari 2020. De organisatie houdt vast aan het motto ‘wat goed is, moet goed blijven’ en verandert dan ook niets aan de opzet.

Met een dweilorkest voorop slingert de optocht vol groepen en grote en kleine wagens zich een weg door het dorp. De start is als vanouds bij het Holstohus.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/iesselzotten-wat-goed-is-moet-goed-blijven

Website: www.iesselzotten.nl

Bron: Salland Centraal / 14-1-2020

Wiejese Diekdaegen zoekt talent

WIJHE - De PR-commissie van de Wiejese Diekdagen vindt zichzelf binnen de organisatie van het vierdaagse Wijhese feest de leukste commissie van allemaal. In 2019 hebben ze het nieuwe concept Diekdaegen 2.0 gelanceerd. Komend jaar willen ze dat succes herhalen, maar dat kunnen ze niet zonder extra vrijwilligers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/wiejese-diekdaegen-zoekt-talent

Website: www.diekdaegen.nl
Bron: Salland Centraal / 14-1-2020

Brandweer rukt uit voor gaslucht aan Zompstraat

RAALTE - De brandweer is vanochtend uitgerukt vanwege een gaslucht aan de Zompstraat op industrieterrein De Zegge. Een autoambulance bleek daar tegenover De Witte Smid een huisje met hogedrukleiding geraakt te hebben. De brandweer heeft een klem op de leiding gezet om de lekkage tijdelijk te stoppen. Enexis is inmiddels aan het graven om de leiding dicht te draaien.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/brandweer-rukt-uit-voor-gaslucht-aan-zompstraat

Bron: Salland Centraal / 14-1-2020

Video: Foto Arnold

Youtube: www.youtube.com/watch?v=N-MAqlQtJWw

Bijzondere Sallanders in de spotlights: 60 minuten met Bökkers-gitarist Erik Neimijer

RAALTE - Op woensdag 15 januari vindt in het HOFtheater de tweede editie plaats van ‘60 minuten met…. Alles wat je altijd al wilde weten over….’ Hierbij worden bijzondere Sallanders in de schijnwerpers gezet. In deze editie kom je alles te weten over Erik Neimijer, beeldend kunstenaar en gitarist bij de Bökkers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/bijzondere-sallanders-in-de-spotlights-60-minuten-met-bokkers-gitarist-erik-neimijer

Website: www.hoftheater.nl
Bron: Salland Centraal / 13-1-2020

‘Poort van Raalte’ laat nog even op zich wachten

Automobilisten die Raalte via de N348 binnen rijden kunnen voorlopig alleen nog bij de Firezone tanken. Hoewel het icoontje van ‘De Poort van Raalte’ al wel op Google Maps staat, is het multifunctionele tankstation nog niet geopend.

Lees verder: www.destentor.nl/salland/poort-van-raalte-laat-nog-even-op-zich-wachten~adcd1f2ed

Bron: De Stentor / Jeroen Achtereekte / 13-1-2020

Koninklijke Onderscheiding voor Welsumse vrijwilligster Gezien Visch

Op zondag 12 januari heeft burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe de Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, uitgereikt aan Gezien Visch. De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse Besturentoernooi in Welsum. Gezien Visch is onderscheiden op grond van haar belangeloze inzet voor de samenleving van Welsum.

Lees verder: www.salland1.nl/koninklijke-onderscheiding-voor-welsumse-vrijwilligster-gezien-visch

Bron: Salland1 / 12-1-2020

Prinses Aggie regeert over de Sukkewottels in Haarle

HAARLE - Prinses Aggie is dit seizoen het gezicht van Carnavalsvereniging De Sukkewottels in Haarle. Zij werd zaterdagavond gepresenteerd tijdens de gala-avond die voor het eerst werd gehouden bij de Veldkamp.

Lees verder: www.destentor.nl/reggestreek/prinses-aggie-regeert-over-de-sukkewottels-in-haarle~a81e7806

Website: www.sukkewottels.nl

Bron: De Stentor / Mariëtte Cellarius / 12-1-2020

Vinylavond 8 februari 2020 Carnavalsvereniging de Weteringzotten

Na het succes van voorgaande jaren organiseert Carnavalsvereniging De Weteringzotten uit Boskamp op zaterdagavond 8 februari voor de 5e keer op rij een oergezellige vinylavond (Gouwe Ouwe).

Er worden die avond enkele plaatjes gedraaid uit de jaren ‘60, ‘70, ‘80 en ‘90 met tussendoor uiteraard enkele oude carnavalskrakers uit die tijd. De plaatjes worden gedraaid via een ouderwetse platenspeler en de pc van DJ Alfons. Verzoeknummertjes uit die tijd zijn natuurlijk ook van harte welkom. Tevens worden er deze avond gratis bitterballen aangeboden.

De entree is gratis en iedereen is welkom. De avond start om 20:30 uur in onze residentie Café Ruimzicht op de Boskamp.

www.salland1.nl/vinylavond-8-februari-2020-carnavalsvereniging-de-weteringzotten

Website: www.weteringzotten.nl
Bron: Salland1 / 12-1-2020

Sallandse Ruiter Dagen 2019 | #16

Bron: DG_EVENTING

Dit zijn de populairste babynamen van Salland in 2019

In Olst-Wijhe zijn vorig jaar aanmerkelijk meer baby's geboren dan in Raalte. Lenn, Sara, Anna en Luuk zijn de populairste babynamen in Salland in 2019. Dat blijkt uit cijfers van de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe.

Lees verder: www.destentor.nl/salland/dit-zijn-de-populairste-babynamen-van-salland-in-2019~a4bfcbe1

Bron: De Stentor / Niek Verhoeven / 11-1-2020

Landbouwmuseum De Laarman wil bussen vol Chinese toeristen naar Luttenberg trekken

Met man en macht werken vrijwilligers van het Sallands landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg aan de vernieuwing van het museum. Een financiële garantstelling van de gemeente Raalte zorgt daarbij voor opluchting. "Dit is een enorme boost voor het museum en voor Luttenberg", zegt Jos Westenenk van De Laarman.

De garantstelling voor een lening van 150.000 euro is in Luttenberg met gejuich ontvangen. De maandelijkse kosten kunnen er flink door gedrukt worden en de focus kan volledig op de vernieuwing en verbouwing van het museum.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324128/Landbouwmuseum-De-Laarman-wil-bussen-vol-Chinese-toeristen-naar-Luttenberg-trekken

Bron: RTV Oost / 11-1-2020

De pijn uit Syrië en warmte van Olst komen samen in dichtbundel van Hasan Kaddour

De kleren die hij op dat moment droeg en zijn laptop. Meer had Hasan Kaddour (45) niet toen hij in 2015 vluchtte uit Syrië. Hij kwam in Olst terecht. Achteraf noemt hij dat zijn 'geluk'. Hij kwam in contact met Joop van der Wal uit Wijhe en samen vertaalden ze Hasans gedichten naar het Nederlands. "Het was een uitdaging waar ik geen nee op kon zeggen."

De dichter heeft een lange weg afgelegd voordat hij in Olst belandde. Eerst ontvluchtte hij zijn dorp in Idlib door naar Turkije te gaan. Vanuit daar nam Hasan de, zoals hij dat zelf noemt, doodboot naar Griekenland. Uiteindelijk koos hij Nederland als eindbestemming.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324072/De-pijn-uit-Syrie-en-warmte-van-Olst-komen-samen-in-dichtbundel-van-Hasan-Kaddour

Bron: RTV Oost / 11-1-2020

INSTAGRAM VTV SALLANDIA 

Update: Nieuwe foto's op ons instagram kanaal www.instagram.com/vtvsallandia

Anna Grotentraast genomineerd voor Vrouw in de Media Award 2019 Overijssel

HEETEN - De 16-jarige Anna Grotentraast uit Heeten is een van de tien Overijsselse kandidaten voor de Vrouw in de Media Award 2019 – Overijssel. Anna maakte grote indruk toen zij op 1 oktober op het Haagse Malieveld tienduizend boeren toesprak en vertelde hoe moeilijk haar ouders het als melkveehouders hebben. Later sprak ze ook bij de Boerenbrunch op de Dam in Amsterdam.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/anna-grotentraast-genomineerd-voor-vrouw-in-de-media-award-2019-overijssel

Website: www.vrouwindemedia.nl

Bron: Salland Centraal / 10-1-2020

Bij Sportbedrijf Raalte moet een zaal huren nog innovatiever kunnen

Twee jaar geleden was daar de wens. Inmiddels is het systeem al een tijdje in gebruik in het Raalter sportcentrum Tijenraan. Vanuit je luie stoel via de website een zaalruimte reserveren om bijvoorbeeld te volleyballen, badmintonnen, voetballen of te gymmen.

Bron: www.destentor.nl/raalte/bij-sportbedrijf-raalte-moet-een-zaal-huren-nog-innovatiever-kunnen~abdf278b

Bron: De Stentor / Jeroen Achtereekte / 10-1-2020

Raalte garandeert lening voor Landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg, dat werkt aan modernisering

Om een deel van de vernieuwbouw van Landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg te kunnen betalen, staat de gemeente Raalte garant voor een lening van 150.000 euro. Ondertussen werkt het ingekrompen bestuur aan een kentering van teruglopende bezoekersaantallen.

Lees verder: www.destentor.nl/raalte/raalte-garandeert-lening-voor-landbouwmuseum-de-laarman-in-luttenberg-dat-werkt-aan-modernisering~af2e238a

Bron: De Stentor / Niek Verhoeven / 10-1-2020

Natuurbad Lemelerveld verder als Natuurlijk Heidepark

LEMERVELD - Tijdens de Nieuwjaarsduik in Lemelerveld, waarvan de organisatie in handen was van de Vrienden van de Sprokkelaars, is de nieuwe naam van het natuurbad bekend gemaakt. Vanaf nu gaat de multifunctionele locatie verder onder de naam Natuurlijk Heidepark.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/natuurbad-lemelerveld-verder-als-natuurlijk-heidepark

Bron: Salland Centraal / 10-1-2020

Houtsculpturen in etalage Cult

RAALTE - In de etalage van Cult Raalte is tot 15 februari de tentoonstelling ‘De man van Nazareth’ te bezichtigen. Deze door het hele land reizende expositie toont de symbolische houtsculpturen van kunstenaar René Smeets.

www.sallandcentraal.nl/2020/01/houtsculpturen-in-etalage-cult

Bron: Salland Centraal / 9-1-2020

Eerste schop de grond in voor herinrichting voormalig Olasfa-terrein in Olst

Jaren van voorbereiden, ontwerpen en allerlei rompslomp gingen eraan vooraf. Vandaag kon dan eindelijk de eerste schop in de grond op de plek van de voormalige asfaltfabriek Olasfa in Olst, voor het project 'Olst mooier aan de IJssel'.

In januari 2019 kwam na dertien jaar een einde aan de sanering van het zwaar vervuilde terrein. Dat heeft de provincie zo'n dertig miljoen euro gekost. Plaatselijk Belang Olst had in 2013 al het plan om het gebied een flinke opknapbeurt te geven.

Na jaren van praten en vergaderen, kwam er vorig jaar eindelijk schot in de zaak. Plaatselijk Belang Olst was vanaf het begin betrokken bij het burgerinitiatief, samen met de gemeente Olst-Wijhe en de provincie Overijssel.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324028/Eerste-schop-de-grond-in-voor-herinrichting-voormalig-Olasfa-terrein-in-Olst

Bron: RTV Oost / 9-1-2020

Muziekestafette maakt Heino trots en blij na winnen Raalter Goudhaentje

Met 55 optredens, duizend muzikanten en vierduizend bezoekers is de Open Muziekestafette in Heino beloond met het Raalter Goudhaentje 2019. Een jaarlijkse prijs voor een bijzonder maatschappelijk initiatief in de gemeente Raalte.

"De Muziekestafette verbindt, brengt vreugde en zet Heino op de kaart", aldus burgemeester Dadema van Raalte, die het jury-oordeel naar buiten bracht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/324033/Muziekestafette-maakt-Heino-trots-en-blij-na-winnen-Raalter-Goudhaentje

Bron: RTV Oost / 9-1-2020

Open Muziekestafette Heino is het Goudhaentje van 2019

RAALTE - De Open Muziekestafette Heino is het Goudhaentje 2019. Dit maakte burgemeester Martijn Dadema tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte bekend. De tweede plaats was voor de vrienden van het Hofstedehuis. Het multifunctioneel veld Lierderholthuis eindigde op de derde plek.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/open-muziekestafette-heino-is-het-goudhaentje-van-2019

Bron: Salland Centraal / 9-1-2020

Kleine 600 deelnemers liepen snertwandeling Heino voor Filipijnen

HEINO - Een kleine 600 wandelaars deden zondag mee aan de snertwandeling van Red Horse Company Heino. Daarmee heeft de Heinose stichting enkele duizenden euro’s ingezameld om een aantal huizen te bouwen in Filipijns vissersdorp dorp, dat een paar jaar geleden vreselijk getroffen is door noodweer.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/kleine-600-deelnemers-liepen-snertwandeling-heino-voor-filipijnen

Website: www.redhorsecompany.nl

Bron: Salland Centraal / 8-1-2020

Luca en Siel geven beleving aan 75 jaar vrijheid op nieuwjaarsreceptie Olst-Wijhe

OLST-WIJHE - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe kreeg dinsdagavond extra kleur dankzij Luca en Siel, leerlingen van de drama-opleiding van de Capellenborg in Wijhe. Ze raakten de aanwezigen met een kort optreden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/luca-en-siel-geven-beleving-aan-75-jaar-vrijheid-op-nieuwjaarsreceptie-olst-wijhe

Website: www.olst-wijhe.nl/75jaarvrijheid
Bron: Salland Centraal / 8-1-2020

Seinstoring zorgt voor hinder op het spoor tussen Zwolle en Raalte

RAALTE - Een seinstoring zorgde woensdagochtend voor problemen op het spoor tussen Zwolle en Raalte. Enige tijd reden er geen treinen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/seinstoring-zorgt-voor-hinder-op-het-spoor-tussen-zwolle-en-raalte

Bron: Salland Centraal / 8-1-2020

Loodzwaar kunstwerk bij oude Hartkampschool in Raalte stukje verplaatst voor woningbouw

Met het uitgraven en verplaatsen van het loodzware kunstwerk met de drie vraagtekens bij de voormalige Hartkampschool in Raalte is dinsdag een belangrijk ‘obstakel’ verdwenen voor de geplande woningbouw op deze locatie.

Lees verder: www.destentor.nl/salland/loodzwaar-kunstwerk-bij-oude-hartkampschool-in-raalte-stukje-verplaatst-voor-woningbouw~a9e884c8

Bron: De Stentor / Rudi Hofman / 7-1-2020

Met barbershop in Raalte gaat droom van Murad in vervulling

RAALTE - Wat was hij afgelopen zaterdag trots met de opening van zijn Barbershop Achie2 aan de Varkensmarkt in Raalte. De big smile van Murad Wahesh verraadde niet alleen zijn blijdschap; ook het vertrouwen in zijn kapperszaak stak hij er niet mee onder stoelen of banken. Het is hem toch maar gelukt om zijn lang gekoesterde wens in vervulling te brengen. Een eigen zaak, een barbershop met Murad als zelfstandige kapper.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/met-barbershop-gaat-droom-van-murad-in-vervulling

Bron: Salland Centraal / 7-1-2020

Likken aan Talamini-ijs kan straks ook in Raalte

Liefhebbers van Italiaans ijs komen over twee maanden ook in Raalte aan hun trekken. Fabio Bouwhuis en zijn zus Stella beginnen er een Talamini-ijssalon aan de Nieuwe Markt. Ze krijgen op 1 februari de sleutel, gaan dan verbouwen en hopen begin maart open te gaan.

Lees verder: www.destentor.nl/salland/likken-aan-talamini-ijs-kan-straks-ook-in-raalte~a6d44b8d

Bron: de Stentor / Rudi Hofman 7-1-2020

Foto: Brooke Lark

Veel straaljagers boven Overijssel, Defensie oefent

Door avondvliegoefeningen van Defensie zijn er veel straaljagers te horen boven Overijssel. 'Oefenen bij duisternis is nodig om vliegers optimaal voor te bereiden op hun taak, zowel in Nederland als in uitzendgebieden wereldwijd', schrijft Defensie.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/323930/Veel-straaljagers-boven-Overijssel-Defensie-oefent

Bron: RTV Oost / 7-1-2020

Heinoër start crowdfunding voor eigen kaartspel: "wat zij kunnen, kan ik ook"

Thomas Corte uit Heino start vandaag de crowdfunding voor zijn eigen kaartspel Filthy Kings. Hoewel zijn product klaar is voor de schappen, moet hij voor de productie wachten op financiering.

"In 2015 kwamen de makers van het spel Exploding Kittens met een crowdfundingsactie. Dat werd een enorm succes. Toen dacht ik: wat zij kunnen, kan ik ook", aldus 26-jarige Thomas. Twee jaar geleden begon het idee van Filthy Kings. Tussen de bedrijven door kwam het concept stukje bij beetje in elkaar.

Crowdfunding

Thomas vraagt om drieduizend euro. "Met dat geld kan ik vijfhonderd spellen maken", zegt de Heinoër. "Er worden spellen opgestuurd naar de mensen die het project steunen, maar dan blijven er ook nog een aantal over. Die kan ik dan verkopen."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/323928/Heinoer-start-crowdfunding-voor-eigen-kaartspel-wat-zij-kunnen-kan-ik-ook

Bron: RTV Oost / 7-1-2020

Vandalen vernielen brievenbus bij station Heino

HEINO - De brievenbus bij het station in Heino is vernield. Vanochtend werd het gesloopt aangetroffen. Het is niet de eerste vernieling van de afgelopen weken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/vandalen-vernielen-brievenbus-bij-station-heino

Bron: Salland Centraal / 7-1-2020

Carnavalsoptocht Iesselzotten Olst

Ook dit jaar organiseert CV Iesselzotten hun jaarlijkse optocht door het Heuidarp. Wat goed is moet goed blijven. Aan de opzet is niets verandert. De optocht wordt gehouden op zaterdag 22 februari 2020.

In diverse groepen, met diverse wagens slingert de optocht zich een weg door het dorp, vooraf gegaan door een dweilorkest. Deze zal op de drukke punten het publiek vermaken totdat de optocht voorbij komt.

Deze zal net als voorgaande jaren starten bij het Holstohuus. De grote wagens kunnen worden opgebouwd op de Meente.

Lees verder: www.salland1.nl/carnavalsoptocht-iesselzotten-olst

Website: www.iesselzotten.nl
Bron: Salland1 / 6-1-2020

Burgemeester Raalte weer in race voor titel Beste Bestuurder, ook nominatie voor wethouder Ommen

Martijn Dadema, burgemeester van Raalte, is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de titel Beste Bestuurder van Nederland. Ook Bart Jaspers Faijer, wethouder in Ommen, is in de race. De gemeente Raalte maakt ook kans op een prijs.

Dadema wordt geprezen om zijn betrokkenheid en stemmers zeggen dat hij voor iedere inwoner klaarstaat. De burgemeester van Raalte wordt geroemd om zijn communicatieve vaardigheden. 'Hij is helder en duidelijk in zijn doen en laten en weet in elke situatie de juiste woorden te vinden. Burgemeester Dadema werd door een van de stemmers omschreven als 'een krachtig bestuurder'.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/323847/Burgemeester-Raalte-weer-in-race-voor-titel-Beste-Bestuurder-ook-nominatie-voor-wethouder-Ommen

Bron: RTV Oost / 6-1-2020

Burgemeester Dadema van Raalte pleit voor een nationaal vuurwerkverbod

Burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte is voorstander van een algeheel vuurwerkverbod. Die mening deelt hij op Facebook.

Hij ziet vanuit de openbare orde geen aanleiding om een lokaal vuurwerkverbod voor de gemeente Raalte in te stellen, geeft hij eerlijk toe. De overlast van vuurwerk in Raalte is daarvoor niet groot genoeg. "Er wordt heel veel geknald, maar al jaren zonder echte incidenten. Ik baal wel van de overlast die het vele geknal gedurende december en zelfs nu nog oplevert."

Vuurwerkgebruik loopt uit de hand

Echter, zo stelt Dadema, voor vele andere plekken in het land is de aanleiding voor een verbod wel enorm aanwezig en loopt het vuurwerkgebruik enorm uit de hand. "Ik vind dat je dit nationaal moet regelen. Ik ben daarom voorstander voor een vuurwerkverbod."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/323799/Burgemeester-Dadema-van-Raalte-pleit-voor-een-nationaal-vuurwerkverbod

Bron: RTV Oost / 5-1-2020

Inhoud 399ste uitzending Salland Sport

Vandaag (zondag) is tussen 14:00-17:00 uur is de 399ste uitzending van Salland Sport op Salland1 te horen. Daarin wordt er teruggeblikt om de eerste seizoenshelft met Alex Booij van SV Heeten en Frank Tempelman van Rohda Raalte.

De handbalnabeschouwingen tussen 16.00 en 17.00 uur zijn met Tonio van Rhee van Kwiek, Ilona Kops Hagedoorn van Wijhe ’92, Eline Schutte van SC Overwetering, Dorien Wolterink van SC Wesepe en trainer Gert Wessels van H.H.Z.D.

Verder hoor je natuurlijk het laatste sportnieuws uit Salland.

Salland Sport is elke zondag te beluisteren tussen 14.00 en 17.00 uur op Salland1 via 105.1 en 105.7 FM, online via salland1.nl/luisteren, DAB+ en via de kabelradio op 104.1FM.

www.salland1.nl/inhoud-399ste-uitzending-salland-sport

Bron: Salland1 / 5-1-2020

Ingebruikname Kindcentrum de Korenbloem

Maandag 6 januari wordt om half negen ‘s morgens het nieuwe gebouw van het Kindcentrum de Korenbloem in gebruik genomen. Voor en in de kerstvakantie is met man en macht gewerkt aan de inrichting, zodat alle kinderen in 2020 kunnen starten in het nieuwe gebouw. In kindcentrum de Korenbloem kunnen kinderen van 0 tot 12-13 jaar opvang en onderwijs krijgen onder één dak.

De officiële opening en het open huis zullen in het voorjaar plaatsvinden.

www.salland1.nl/ingebruikname-kindcentrum-de-korenbloem

Bron: Salland1 / 3-1-2020

In beeld: Lichtbeeldenfestival Zwolle

Straten, pleinen en bruggen in de binnenstad van Zwolle zijn al een tijdje prachtig verlicht. Daarnaast staan er op twaalf locaties grotere lichtkunstwerken. Dit allemaal om Zwolle in de wintermaanden wat meer sfeer te geven en letterlijk in het licht te zetten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/323737/In-beeld-Lichtbeeldenfestival-Zwolle

Klik op de link hieronder voor de sfeerimpressie gemaakt door Peter de Haan.
www.flickr.com/photos/rtvoost/albums/72157712489234897

Bron: RTV Oost / 3-1-2020

Plaatselijk Belang in Haarle luidt noodklok: 'Geen woningen voor onze jeugd'

'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst', luidt de uitdrukking. Haarle heeft wel de jeugd, maar lijkt hen geen toekomst te kunnen bieden. De woningnood in het dorp is inmiddels zo hoog, dat niet alleen jongeren, maar ook ouderen dringend op zoek zijn naar andere woonruimte. "De Haarlese woningmarkt zit op slot", is de conclusie van Plaatselijk Belang.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/323774/Plaatselijk-Belang-in-Haarle-luidt-noodklok-Geen-woningen-voor-onze-jeugd

Bron: RTV Oost / 3-1-2020

Gewonde bij ongeluk op N348 bij Raalte

Bij een botsing tussen twee auto's op een kruising met de N348 in Raalte is één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk was de weg een paar uur dicht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/323724/Gewonde-bij-ongeluk-op-N348-bij-Raalte

Bron: RTV Oost / 2-1-2020

Video: 112Rijssen / 2-1-2020

Vuurwerkkaravaan haalt rommel op in alle kernen van gemeente Raalte

Twee bussen rijden vandaag langs alle kernen in de gemeente Raalte om mensen de gelegenheid te geven vuurwerkrommel af te geven.

"We doen dit al een paar jaar", vertelt Bennie Huis in 't Veld van de gemeente Raalte. "Doelstelling is de gemeente weer schoon te krijgen na de jaarwisseling en dat lukt zo aardig."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/323707/Vuurwerkkaravaan-haalt-rommel-op-in-alle-kernen-van-gemeente-Raalte

Bron: RTV Oost / 2-1-2020

Stratenvolleybal in De Lange Slag

WIJHE - Rood-Wit ’75 presenteert op zondag 19 januari de 44-ste editie van het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi in sporthal De Lange Slag in Wijhe. Deelname staat open voor teams van buurten, collega’s, vrienden en andere gelegenheidsteams.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/01/stratenvolleybal-in-de-lange-slag

Website: www.roodwit75.nl
Bron: Salland Centraal / 2-1-2020

Open dag Wagenbouwers 5 januari 2020

Al maandenlang wordt er door verschillende bouwgroepen gewerkt om ook dit carnavalsseizoen van de eerste Sallandse optocht in Boskamp weer een groot succes te maken. Normaal gesproken vindt al het harde werk achter gesloten deuren plaats. Op zondag 5 januari worden deze deuren vanaf 12:00 uur eenmalig geopend voor iedereen die nieuwsgierig is en niet wil wachten tot de optocht.

www.salland1.nl/open-dag-wagenbouwers-5-januari-2020

Bron: Salland1

Rustige jaarwisseling voor brandweer in IJsselland

IJsselland - De brandweer van de Veiligheidsregio IJsselland kan terugkijken op een jaarwisseling die rustig en in goede sfeer is verlopen. Brandweer IJsselland kwam tijdens Oud en Nieuw vijfenzestig keer in actie vanuit de verschillende posten. Een lichte stijging ten opzichte van 2018. Toen rukte de brandweer 62 keer uit.

Van het totaal aantal meldingen waren er 56 brand gerelateerd. Het waren vooral container- en afvalbrandjes die geblust moesten worden. Verspreid over de regio rukte de brandweer daarvoor 26 keer uit. De sfeer op straat was overal goed.

In IJsselland zijn er geen meldingen geweest van agressie of geweld tegen brandweermedewerkers.

www.salland1.nl/rustige-jaarwisseling-voor-brandweer-in-ijsselland

Bron: Salland1 / 1-1-2020

Steekpartij in Lemelerveld, verdachte aangehouden

Op het Kroonplein in Lemelerveld is een steekpartij geweest. Er is iemand gewond geraakt en een verdachte aangehouden.

Wat de aard van de verwondingen is, is niet bekend. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/323656/Steekpartij-in-Lemelerveld-verdachte-aangehouden

Bron: RTV Oost / 1-1-2020