UPDATE: VIDEO MODESHOW RAALTE NAJAAR 2023

REGIO NIEUWS Januari

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Prins Choco zwaait de scepter over het Sprokkeldorp

LEMELERVELD - Sander Boerkamp zwaait het komende carnavalsfeest als Prins Choco de scepter over Lemelerveld. Zijn identiteit werd afgelopen zaterdag bekend gemaakt tijdens de gala-avond van carnavalsvereniging de Sprokkelaars uit Lemelerveld in residentie Reimink. Eerder die dag was Amy Hulsman al uitgeroepen tot jeugdprinses.

www.sallandcentraal.nl/2023/01/prins-choco-zwaait-de-scepter-over-het-sprokkeldorp

Bron: Salland Centraal / 31-1-2023

Herinrichting Centrum Raalte / 27-01-2023

Jongen (19) wordt overvallen met pistool tijdens het stofzuigen in tankstation Heino

Voor een medewerker (19) van een tankstation in Heino eindigde een werkdag in een nachtmerrie. Vlak voordat zijn dienst er opzat, stond hij oog in oog met een gewapende overvaller.
 
Het gebeurde op 12 januari rond 19.45 uur bij een tankstation van Tamoil op industrieterrein Blankenfoort in Heino, niet ver van de N35. De jongen moest al het geld in een stoffen tasje doen. En al die tijd richtte de overvaller het wapen op hem.

www.rtvoost.nl/nieuws/2189554/jongen-19-wordt-overvallen-met-pistool-tijdens-het-stofzuigen-in-tankstation-heino

Bron: RTV Oost / 27-1-2023

Salland Magazine 26 januari 2023

In het Salland Magazine van 26 januari gaat Geert Hannink in gesprek met kunstenaar en muzikant Dani Zwiers en vrijwilligster Rika van de buurtbemiddeling Olst-Wijhe.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=WewJ2Kyl_Uk

Bron: Salland1 / 26-1-2023

Heeten gaat maximaal 85 Oekraïners opvangen in het Mirtehuis

Het Mirtehuis in Heeten wordt voor een langere periode het verblijf voor Oekraïense vluchtelingen. Dat meldt de gemeente Raalte vanochtend. Naar verwachting arriveren de eerste Oekraïners in de loop van maart in het Mirtehuis, waar plaats zal zijn voor maximaal 85 mensen.
 
Vanaf volgende week gaat de gemeente aan de slag om het huis geschikt te maken voor bewoning. Het Mirtehuis beschikt over zelfstandige ruimtes met eigen sanitair en kookgelegenheid. Burgemeester Martijn Dadema: “Het Mirtehuis heeft passende voorzieningen om de vluchtelingen een warme en veilige plek te bieden. We waarderen het enorm dat deze locatie beschikbaar wordt gesteld.” Op werkdagen zijn in het Mirtehuis locatieleiders aanwezig die de Oekraïense vluchtelingen begeleiden en wegwijs maken in het dorp. Ook zal er beveiliging aanwezig zijn.

www.rtvoost.nl/nieuws/2189808/heeten-gaat-maximaal-85-oekrainers-opvangen-in-het-mirtehuis

Bron: RTV Oost / 26-1-2023

WALTER TROUT, THE ANALOGUES , ILSE DELANGE EN MEER!

De line up voor de Pinksterdagen is voor een groot deel rond. Gevestigde namen en verrassende talentvolle roots -en bluesacts staan als vanouds op het affiche.

Natuurlijk mag WALTER TROUT op de jubileumeditie van Ribs & Blues niet ontbreken. Hij wordt gerespecteerd door de oude garde en geadoreerd door de nieuwe generatie. Trout ‘the Survivor’ stond al eerder in Raalte voor memorabele optredens.

Op de eerste Pinksterdag is de Amerikaanse bluesgigant afsluiter op de Mainstage. 
Met de veelzeggende naam THE ANNIVERSARY BAND brengt een selectie topmuzikanten uit de regio Salland een ode aan al het moois uit 25 jaren Ribs & Blues.

Herinneringen aan legendarische optredens komen voorbij, ondersteund door beelden uit het rijke archief. Van Cuby, Alvin Lee en The Red Devils tot Canned Heat, Status Quo en zelfs The Beach Boys. Een unieke ‘trip down Memory Lane, Happy birthday Ribs & Blues!’
 
De 25e editie van Ribs & Blues begint op zaterdag avond 27 mei met een show van THE ANALOGUES met fantastische live uitvoeringen van complexe Beatles songs.

ILSE DELANGE behoeft geen enkele introductie meer. De Twentse zangeres heeft een internationale carrière, vele hits en een uitstekende live reputatie en speelt in Raalte een beetje een ‘thuiswedstrijd’.

Bekendere namen op de tweede Pinksterdag zijn die van de Britse gitarist LAURENCE JONES, de Amerikaanse Southern rockers ROBERT JON & THE WRECK en ook de Amerikaanse VANESSA COLLIER timmert flink aan de weg.

https://ribsenblues.nl/nl/798/walter-trout-ilse-delange-the-analogues-meer

De ticketverkoop start op 1 februari via www.ribsenblues.nl

Bron: Ribs&Blues / 26-1-2023

Foto: VTV Sallandia

Heen en weer, heen en weer: Wijhese Veer na week hoog water weer open

Het Wijhese Veer is sinds zondagochtend weer in de vaart. De verbinding tussen Wijhe en Heerde heeft er vanwege het hoge waterpeil in de IJssel vijf dagen uit gelegen.

www.destentor.nl/olst-wijhe/heen-en-weer-heen-en-weer-wijhese-veer-na-week-hoog-water-weer-open~a7e51ad8/

Bron: De Stentor / Olger Koopman / 22-01-2023

Glastechniek Raalte

In de serie "Zo werkt het" neemt Salland1 een kijkje in het glasatelier van Marije Gies in Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=TKyU8_pdcuE

Bron: Salland1 / 21-1-2023

Koren in actie tegen energiearmoede

RAALTE - Het was Harry Ogink uit Heino, lid van het Vilsterse koor de Stuwzangers die afgelopen november het idee opperde om iets te doen voor gezinnen die buiten hun schuld om hun energierekening niet meer kunnen betalen. Inmiddels is er veel in werking gezet. Op zondag 5 februari vindt er dan ook een benefietconcert plaats in Bij Lampe met optredens van negen koren en de drumfanfare van St. Caecilia in Raalte. De inzet: zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Dit met als thema ‘Iedereen warme voeten’. De voorverkoop is inmiddels begonnen. Theo Ogink, Herman Korenromp en Gerard Simons vertellen meer over het initiatief. “Je lost er de grote problemen niet mee op, maar we willen die gezinnen wel een hart onder de riem steken.”

www.sallandcentraal.nl/2023/01/koren-in-actie-tegen-energiearmoede

Tickets

Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren in Raalte, de Smulbaai in Heino, Bij de Bank in Heeten en de Coop in Luttenberg. Daarnaast verkopen ook de leden van de organiserende koren kaarten. Donaties zijn welkom op IBAN NL35 RABO 0319 6025 91 ten name van ‘Iedereen warme voeten’. Voor meer informatie over alle mogelijke potjes en regelingen neem contact op met de gemeente Raalte of bel rechtstreeks naar Lilian Hultink, 06-23940560 of Bertha Bonthuis, 06-10806656. Het programma van ‘Iedereen warme voeten’ duurt van 13.00 tot 18.30 uur.

Bron: Salland Centraal / 20-1-2023

Projectontwikkelaar Van Wijnen gaat woningen bouwen op De Brink 2 in Raalte

De Brink 2 in Raalte wordt ontwikkeld tot woningbouwlocatie. Op deze locatie van ruim 3.700 vierkante meter komen twintig woningen. Van Wijnen gaat deze woningen ontwikkelen en bouwen. De partij kwam als beste uit de bus tijdens de biedprocedure.

Tijdens de biedprocedure konden geïnteresseerde marktpartijen een plan voor de locatie inleveren. Het plan van projectontwikkelaar Van Wijnen is als beste beoordeeld. Dat betekent dat de gemeente de grond aan Van Wijnen verkoopt. Wethouder Alexander Kreule: “Op deze mooie plek in Raalte komen betaalbare koop- en huurwoningen voor met name starters en ouderen. Van Wijnen kwam met verfrissende ideeën, zoals een gezamenlijke binnentuin. Daar bieden we als gemeente op deze plek graag de ruimte voor.”

www.salland1.nl/projectontwikkelaar-van-wijnen-gaat-woningen-bouwen-op-de-brink-2-in-raalte

Bron: Internetredactie Salland1 / 19-1-2023

De Brink 2 in Raalte wordt ontwikkeld tot woningbouwlocatie  Foto: Henriette Koggel

Grote brand gesprek van de dag in Laag Zuthem: "Dacht eerst dat het vuurwerk was"

In het dorpje Laag Zuthem wordt volop gepraat over de grote brand die donderdagochtend rond vier uur uitbrak. Enkele bewoners werden hierdoor al vroeg gewekt. Bij daglicht is de schade aan het pand goed te zien en verschillende omwonenden komen even een kijkje nemen.

Gelijk opgeschaald

De brand brak rond vier uur uit en woedde in een bedrijfspand achter een woning. In de woning waren op het moment van de brand drie personen aanwezig. De bewoners zijn vooral erg dankbaar dat er geen ongelukken zijn gebeurd. "We lagen te slapen en werden gebeld door de buurvrouw," vertelt Bart Borst, eigenaar van het pand. "De brandweer was toen al gebeld. Ik zag dat het een grote uitslaande brand was en heb opnieuw gebeld. Ze hebben toen gelijk opgeschaald." De drie gezinsleden konden het huis tijdig verlaten. "De woning liep op dat moment niet direct gevaar en dat gevaar is er ook eigenlijk niet geweest."

www.rtvoost.nl/nieuws/2187447/grote-brand-gesprek-van-de-dag-in-laag-zuthem-dacht-eerst-dat-het-vuurwerk-was

Bron: RTV Oost / 19-1-2023

Ribs & Bluesfestival Raalte niet meer gratis, publiek moet betalen voor toegang

Met Pinksteren gratis genieten van roots-en bluesmuziek tijdens Ribs & Blues in Raalte. Muziekliefhebbers uit het hele land waren er 24 jaar aan gewend, maar waren ook altijd verbaasd hoe dat nou kan. Aan die verbazing komt een einde, want de organisatie van het Ribs&Blues festival laat weten dat gratis toegang voor het publiek niet meer uit kan. Voor de jubileumeditie van dit jaar, 25 jaar Ribs & Blues, op 27, 28 en 29 mei wordt entreegeld geheven.
 
Met de inzet van honderden vrijwilligers, een doorgaans goede horeca omzet en met steun van het Raalter bedrijfsleven en provincie, kon Ribs & Blues tijdens de Pinksterdagen gratis toegankelijk blijven. Maar dat gaat dus veranderen. Voortaan wordt een ticketverkoop gekoppeld aan het evenement. “We hebben het lang kunnen volhouden maar zonder entreeheffing zetten we de toekomst van ons mooie festival op het spel en dat mag niet gebeuren,” aldus Ton Groot Beumer van Ribs & Blues.

www.rtvoost.nl/nieuws/2187358/ribs-en-bluesfestival-raalte-niet-meer-gratis-publiek-moet-betalen-voor-toegang

Website: www.ribsenblues.nl

Bron: RTV Oost / 19-1-2023

Foto: VTV Sallandia

Grote brand in bedrijfspand in Laag Zuthem

In Laag Zuthem heeft vannacht een grote brand gewoed in een bedrijfspand achter een woning. De brand brak rond vier uur vanmorgen uit in het pand aan de Kolkweg. Er vielen geen gewonden.

www.rtvoost.nl/nieuws/2187260/grote-brand-in-bedrijfspand-in-laag-zuthem

Bron: RTV Oost / 19-1-2023

Toen en nu Hans Groen

Youtube: www.youtube.com/watch?v=3CPcAOMue1s

Bron: Salland1 / 18-1-2023

Brouwerij 't Zwarte Schoap

Youtube: www.youtube.com/watch?v=W8jFeT26tjw

Bron: Salland1 / 18-1-2023

Paasvuren in Raalte lijken stikstofdans te ontspringen

RAALTE - De provincie Overijssel heeft geen organisatoren van paasvuren in de gemeente Raalte aangeschreven over de stikstofregels. Het lijkt er dus op dat die de ‘stikstofdans’ ontspringen. Alle organisatoren van paasvuren in Overijssel binnen 4 kilometer afstand van een Natura 2000-gebied moeten namelijk laten onderzoeken of hun paasvuur schadelijke gevolgen heeft. Denk aan een stikstofberekening en aan een onderzoek naar de aanwezigheid van (en mogelijke gevolgen voor) beschermde diersoorten.

www.sallandcentraal.nl/2023/01/paasvuren-in-raalte-lijken-stikstofdans-te-ontspringen

Bron: Salland Centraal / 18-1-2023

Landelijke staking streekvervoer na mislukt cao-overleg

Duizenden buschauffeurs, machinisten en conducteurs in het streekvervoer leggen morgen en vrijdag het werk neer. Dat meldt vakbond FNV na een cao-overleg waarin de bonden en werkgevers niet tot een akkoord konden komen.
 
De staking houdt in dat er morgen en vrijdag vrijwel geen bussen of regionale treinen zullen rijden van andere maatschappijen dan de NS. Alleen in NS-treinen en in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt dan niet gestaakt, want dat personeel heeft eigen cao's. Onder de cao streekvervoer vallen 13.000 medewerkers en duizenden daarvan zijn lid van de bond.

www.rtvoost.nl/nieuws/2186944/landelijke-staking-streekvervoer-na-mislukt-cao-overleg

Bron: RTV Oost / 18-1-2023

Wijhese veer tijdelijk uit de vaart door hoogwater

Het veer tussen Wijhe en Vorchten gaat na het middaguur uit de vaart vanwege hoogwater van de IJssel. De laag gelegen veerstoep in de uiterwaarden loopt onder water, waardoor het verkeer niet meer het pontje kan bereiken. De voorlopig laatste overtocht is gepland om 13 uur.

www.rtvoost.nl/nieuws/2186715/wijhese-veer-tijdelijk-uit-de-vaart-door-hoogwater

Bron: RTV Oost / 17-1-2023

Waarschuwing voor gladde wegen dinsdagochtend in Overijssel

De KNMI verwacht morgenochtend plaatselijke gladheid op wegen in Overijssel. Er is een weerswaarschuwing code geel afgegeven van 4 uur 's nachts tot negen uur 's morgens.

www.rtvoost.nl/nieuws/2186003/waarschuwing-voor-gladde-wegen-dinsdagochtend-in-overijssel

Bron: RTV Oost / 16-1-2023

Prins Gerton aan het roer bij De Sükkewottels uit Haarle

HAARLE - Hij moest het lang voor zich houden, maar zaterdagavond bij De Veldkamp in Haarle maakte prins Gerton Nijmeijer zichzelf bekend aan de carnavalisten van C.V. De Sükkewottels. Samen met adjudant Roel Jansen Holleboom zwaait hij dit seizoen de scepter.

www.destentor.nl/hellendoorn/prins-gerton-aan-het-roer-bij-de-sukkewottels-uit-haarle~a0120b5f/

Bron: De Stentor / Fleur Rutenfrans / 15-01-2023

Viering 900 jaar Raalte van start in de Plaskerk

RAALTE - De festiviteiten omtrent de viering van het 900-jarig bestaan van Raalte gaan op vrijdag 3 februari officieel van start. Dat gebeurt met een feestelijke avond in de Plaskerk. Na een woordje van Jaap Starkenburg, de voorzitter van de Regiegroep die het programma coördineert, verzorgt burgemeester Martijn Dadema de officiële openingshandeling.

www.sallandcentraal.nl/2023/01/viering-900-jaar-raalte-van-start-in-de-plaskerk

Bron: Salland Centraal / 14-1-2023

Herinrichting Centrum Raalte / 13-01-2023

Dader overval tankstation in Heino nog spoorloos, politie roept getuigen op

De politie tast nog in het duister wie de overval op het tankstation in Heino afgelopen donderdag heeft gepleegd. Wel is inmiddels bekend dat het om een mannelijke dader gaat.

www.destentor.nl/raalte/dader-overval-tankstation-in-heino-nog-spoorloos-politie-roept-getuigen-op~aedad09a/

Bron: De Stentor / Regien Klein Hegeman / 13-01-2023

Overval op tankstation in Heino: medewerker bedreigd met wapen

Het Tamoil tankstation in Heino is vanavond overvallen. De dader bedreigde een medewerker met een wapen en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor.

www.destentor.nl/raalte/overval-op-tankstation-in-heino-medewerker-bedreigd-met-wapen~a47da228/

Bron: De Stentor / Olger Koopman / 12-01-2023

Salland Magazine 12 januari 2023

In het Salland Magazine van 12 januari gaat Geert Hannink in gesprek met Dirk Dijkgraaf van Tactus Verslavingszorg en Marcel Karperien van Orthros Medical Raalte.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=F7XJMckFnIw

Bron: Salland1 / 12-1-2023

Verlichte trekkers in Raalte / 7-1-2023

In optocht reden verlichte en versierde trekkers langs Sallandse verzorgings- en verpleeghuizen.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=DnBqedFQmWc

Bron: Edwin Gerritsen / VTV Sallandia 2023

Verlichte trekkers maken tochtje langs Sallandse verzorgingshuizen

In optocht reden dertig feestelijk verlichte en versierde trekkers zaterdagavond van Raalte naar Heeten, de Boskamp en Wijhe. Ze verrasten de bewoners van verschillende Sallandse verzorgings- en verpleeghuizen met hun lichtjes.

www.destentor.nl/raalte/verlichte-trekkers-maken-tochtje-langs-sallandse-verzorgingshuizen~aba3fbfb/

Bron: De Stentor / Elisabeth van Horen - Lemm / 9-1-2023

Treinverkeer tussen Heino en Raalte hervat na aanrijding

Door een aanrijding op het spoor reden er zaterdagavond enkele uren geen treinen tussen Heino en Raalte. Treinreizigers werden vervoerd met bussen. Inmiddels is het spoor weer vrijgegeven en rijden de treinen weer als normaal.

www.destentor.nl/raalte/treinverkeer-tussen-heino-en-raalte-hervat-na-aanrijding~ac129113/

Bron: De stentor / Regien Klein Hegeman / 7-1-2023

Salland Magazine 5 januari 2023

In het Salland Magazine van 5 januari bespreken we met Michel Vierwind hoe goede voornemens aan het begin van het nieuwe jaar kunnen worden omgezet in daden. De sportschool kan daarbij een belangrijke rol spelen.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=2v30sEjGAbI

Bron: Salland1 / 6-1-2023

Man (71) overleden bij aanrijding tussen vrachtwagen en fietser in Raalte

Bij een ernstig ongeluk op de Aakstraat in Raalte is aan het eind van de middag een 71-jarige fietser uit Raalte overleden. Dat heeft de politie bevestigd.

Het slachtoffer werd aangereden door een vrachtwagen, bestuurd door een 77-jarige man uit Son en Breugel. De exacte toedracht van de aanrijding is niet bekend. Vanwege de ernst van het ongeluk werd een traumahelikopter opgeroepen.

www.rtvoost.nl/nieuws/2182165/man-71-overleden-bij-aanrijding-tussen-vrachtwagen-en-fietser-in-raalte

Bron: RTV Oost / 6-1-2023

Goudhaentje voor levensmiddelenkastje

RAALTE - Het levensmiddelenkastje van Lynn Kolkman aan de Lavendel in Raalte is het Goudhaentje van 2022. Dit maakte burgemeester Martijn Dadema donderdagavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte. Jaarlijks wordt het Goudhaentje uitgereikt aan een initiatief dat bijdraagt aan een betere gemeente. De winnaar krijgt een cheque ter waarde van 1.000 euro om het initiatief te verbeteren.

www.sallandcentraal.nl/2023/01/goudhaentje-voor-levensmiddelenkastje

Bron: Salland Centraal / 6-1-2023

Dode bij aanrijding tussen vrachtwagen en fietser in Raalte

Bij een ernstig ongeluk op de Aakstraat in Raalte is aan het eind van de middag een fietser overleden. Dat heeft de politie bevestigd. Het is nog niet bekend of het gaat om een man of een vrouw.
 
Het slachtoffer werd aangereden door een vrachtwagen. De exacte toedracht van de aanrijding is niet bekend. Vanwege de ernst van het ongeluk werd een traumahelikopter opgeroepen.
 
De brandweer plaatste schermen rond de plek van het ongeluk.
 
Het slachtoffers is gereanimeerd, maar overleed ter plekke.
 

www.rtvoost.nl/nieuws/2182165/dode-bij-aanrijding-tussen-vrachtwagen-en-fietser-in-raalte

Bron: RTV Oost / 6-1-2023

Ongeval met letsel op Aakstraat in Raalte, traumaheli gealarmeerd

Op de Aakstraat in Raalte heeft vrijdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden, waarbij mogelijk één of meerdere personen gewond zijn geraakt. Een traumahelikopter is opgeroepen.

De eerste melding kwam rond half 5 in de middag bij de alarmcentrale binnen. Er is, naast de traumaheli, ook een ambulance naar het incident gestuurd. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/raalte/44050685/p2000-politie-naar-aakstraat-in-raalte-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 6-1-2023

Filmpremièredag Hoftheater 4 januari 2023

Registratie van de Film premièredag Hoftheater 4 januari 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=_w3X-RfXsE8

Bron: Salland1 / 5-1-2023

Jaarwisseling ’22-’23: beheersbaar en gemoedelijk

REGIO - De gemeenten binnen Veiligheidsregio IJsselland kijken terug op een beheersbare jaarwisseling zonder grote incidenten. De brandweer in IJsselland is vanaf 31 december 0.00 uur tot 1 januari 8.00 uur 71 keer uitgerukt voor incidenten. Tijdens de vorige jaarwisseling was dit 64 keer.

www.sallandcentraal.nl/2023/01/jaarwisseling-22-23-beheersbaar-en-gemoedelijk

Bron: Salland Centraal / 3-1-2023

Sterke start voor IJsbeeldenfestival in Zwolle: "Recordaantal bezoekers"

Het IJsbeeldenfestival in Zwolle heeft de beste start uit de geschiedenis beleefd. Dat meldt de organisator van het festival, die vooral een flinke stijging van het aantal buitenlandse bezoekers ziet, met name uit Duitsland.
 
Het festival dat nog tot en met 5 maart in de IJsselhallen wordt gehouden, kende nog niet eerder zo'n sterke start. De hele kerstvakantie was het ijsbeeldenfestival uitverkocht.

www.rtvoost.nl/nieuws/2180208/sterke-start-voor-ijsbeeldenfestival-in-zwolle-recordaantal-bezoekers

Bron: RTV Oost / 3-1-2023

Biotechnologiebedrijf uit Raalte hoopt met lama's medicijn te vinden tegen artrose

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening In Nederland. Bijna 1,5 miljoen mensen in Nederland hebben deze ziekte. Op dit moment brengen vooral pijnstilling en fysiotherapie verlichting. Ook is een operatie soms mogelijk. Maar aan een effectief medicijn wordt hard gewerkt.
 
Op het platteland bij Raalte zijn onderzoekers van het biotechnologiebedrijf Orthos Medical bezig met de ontwikkeling van een middel tegen artrose. Nu al hebben veel mensen in Nederland last van die aandoening en de verwachting is dat het er alleen maar meer worden de komende jaren. Artrose is een gewrichtsziekte en die komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Waarom is onduidelijk. Feit is dat patiënten veel last en pijn kunnen hebben van de problemen met hun kraakbeen.
 

 

Bron: RTV Oost / 2-1-2023

Foto: Bonnie Kittle / Unsplash

15.40 uur | Brandweer te hulp geroepen bij gaslek in Raalte

De brandweer kwam vanmiddag in actie om een gaslek aan de Kotterstraat in Raalte te verhelpen. Daar was een hoge druk gasleiding geknapt bij werkzaamheden. De leiding is provisorisch afgekneld met een hydraulische klem. Enexis wordt ingeschakeld om de gasvoorziening te herstellen.

www.rtvoost.nl/nieuws/2179495/112-nieuws-gaslek-in-raalte-verholpen-man-vermist-in-holthone

Bron: RTV Oost / 2-1-2023

Nieuwjaar / Vuurwerk in Raalte / 1-1-2023

Vuurwerk in de straten van Raalte tijdens oud en nieuw 2022 - 2023

Youtube: www.youtube.com/watch?v=pZDG4E6PWiw

Bron: VTV Sallandia / 1-1-2023

TenneT wil deel speelveld bij hoogspanningsstation Westdorplaan kopen

RAALTE - Om hoogspanningsstation aan de Westdorplaan in Raalte te kunnen uitbreiden, wil TenneT een deel van het speelveld aan de Iepensingel, aan de zuidoostzijde van het terrein, kopen. Daarnaast heeft TenneT het resterende deel van het speelveld twee jaar lang nodig als werkruimte. Wel blijft de skatebaan beschikbaar voor gebruik. TenneT heeft daartoe een principeverzoek ingediend. Het Raalter college van B&W is bereid eraan mee te werken. Dat betekent dat TenneT de plannen verder kan uitwerken.

www.sallandcentraal.nl/2023/01/tennet-wil-deel-speelveld-bij-hoogspanningsstation-westdorplaan-kopen

Meer informatie: www.raalte.nl/verkabeling

Bron: Salland Centraal / 1-1-2023

Stem op het Goudhaentje van 2022

Het publiek is aan zet! Vanaf 22 december kan er weer gestemd worden op een mooi initiatief binnen de gemeente Raalte. Stem op een van de drie finalisten die volgens jou de winst verdient. Welk initiatief sleept de felbegeerde titel ‘het Goudhaentje van 2022’ in de wacht?

Massaal heeft het publiek prachtige initiatieven voorgedragen die de titel ‘het Goudhaentje van 2022’ verdienen. De jury bestaande uit Martijn Dadema, René Jansen, Paul Folgers en Sabine Tielenius Kruythoff koos na goed beraad haar top drie.

Drie finalisten

Dit jaar strijden de Dorpsquiz Raalte, het levensmiddelenkastje van Lynn Kolkman en de buurttuin Plukgeluk in Raalte om de felbegeerde titel ‘het Goudhaentje van 2022’.  De winnaar van het Goudhaentje gaat niet alleen naar huis met de eer, maar ook met een cheque van €1000,- en een trofee ontworpen door een Marije Gies van Magies Glas. De initiatieven die op de tweede en derde plaats eindigen gaan naar huis met respectievelijk €500,- en €250,-. Het geld vormt een positieve impuls voor de ontwikkeling van de initiatieven.

Stemmen

Stemmen kon tot en met donderdag 29 december. De winnaar wordt op donderdag 5 januari 2023 tijdens de nieuwjaarsreceptie in het HOFtheater bekendgemaakt.

www.raalte.nl/stem-op-het-goudhaentje-van-2022

Bron: Gemeente Raalte