REGIO NIEUWS Januari

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Bands blijven Ribs & Blues 2022 trouw

Grootste deel programma van 24-ste editie van festival gepresenteerd

RAALTE - Of het publiek weer massaal naar Ribs & Blues komt, dat zal komende Pinksteren pas duidelijk worden, maar gezien de enthousiaste reacties na het bekendmaken van het programma 2022 lijkt dat wel goed te komen. De bands zijn het festival in Raalte in ieder geval trouw gebleven. In het vorige week gepresenteerde programma voor 4, 5 en 6 juni staan namelijk heel veel bands die al op Pinksteren 2020 op de Domineeskamp hun opwachting zouden maken (en daarna in de eveneens afgelaste editie van vorig jaar).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/01/bands-blijven-ribs-blues-2022-trouw

Bron: Salland Centraal

Protest bij gemeentehuis Raalte voor meer plekken voor woonwagens: "Wie de langste adem heeft, gaan we zien"

Bij het gemeentehuis van Raalte staan al acht dagen caravans op de parkeerplaats. Daarin bivakkeren mensen die al jaren op een woonwagenstandplaats wachten. Ze eisen actie van de gemeente, die zegt te onderzoeken wat ze kunnen doen.

"Goedemorgen", lacht Pieter Spijkerman als hij vanmorgen de deur van zijn caravan open doet. Hij slaapt al acht nachten op de parkeerplaats van het gemeentehuis. "Er is bekend dat er een lijst van 26 gegadigden is hier in Raalte. Die willen allemaal een plekje bemachtigen voor een woonwagenplaats."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2056455/Protest-bij-gemeentehuis-Raalte-voor-meer-plekken-voor-woonwagens-Wie-de-langste-adem-heeft-gaan-we-zien

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 28-1-2022

Raalte start onderzoek naar fiets- en wandelverbinding bij kruispunt Bos

Voor de zomer moet duidelijk zijn of er mogelijk een extra fiets- en voetgangersverbinding kan worden aangelegd bij kruispunt Bos in Raalte. Daarmee wordt een motie uitgevoerd die in november werd aangenomen.

In de plannen voor het kruispunt van de N35 en de N348 is geen fiets- en voetgangersverbinding opgenomen, omdat het budget er niet voor was. In november kreeg het gemeentebestuur de opdracht om te onderzoeken of er toch een verbinding tussen Raalte-Noord en het westen van het dorp kan worden aangelegd.

Het projectteam Knooppunt Raalte gaat het onderzoek uitvoeren, in opdracht van de gemeente, de provincie en Rijkswaterstaat. De kosten komen voor rekening van de gemeente.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2057045/Raalte-start-onderzoek-naar-fiets-en-wandelverbinding-bij-kruispunt-Bos

Bron: RTV Oost / 28-1-2022

Chauffeurs en passagiers Keolis blootgesteld aan schadelijke stof: "Vervoerder greep niet in"

Chauffeurs en passagiers van Keolis worden in de elektrische bussen van BYD blootgesteld aan een schadelijke stof. Dat is sinds mei vorig jaar bekend bij Keolis, maar tot nu toe is geen actie ondernomen. Chauffeurs maken zich zorgen om de stof en vakbonden hebben de inspectie om een onderzoek gevraagd. De inspectie bevestigt dat het verzoek inmiddels in behandeling is genomen.

Al lange tijd klagen chauffeurs over zwarte stof die door allerlei kieren en ventilatieroosters de bussen in komt. De stof wordt teruggevonden op onder meer wanden, plafonds en meubilair van de bussen, blijkt uit een interne mail van Keolis' concessiemanager Rene Nekkers aan chauffeurs.

In mei bleek uit een rapport van het Duitse TÜV dat de stof Bisfenol A (zie kader onderaan dit artikel) is aangetroffen. Daarna is alleen nog een eigen onderzoek gedaan door bussenbouwer BYD, over de mate van blootstelling aan de stof. "Met name uit het BYD-rapport kwam de conclusie dat de aanwezige deeltjes niet schadelijk zijn voor de gezondheid van passagiers en medewerkers", schrijft Nekkers.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2055272/Chauffeurs-en-passagiers-Keolis-blootgesteld-aan-schadelijke-stof-Vervoerder-greep-niet-in

Bron: RTV Oost / Pepijn van den Brink / 27-1-2022

Carnaval: Zwolle gelast af, Raalte verplaatst, Oldenzaal kijkt naar maart

Zwolle slaat dit jaar opnieuw carnaval over. In Oldenzaal wordt gekeken of er in maart carnaval gevierd kan worden. En in Raalte en buurtdorpen wordt het feest verplaatst naar 21 en 22 mei. “We zijn nog wel in conclaaf hoe we de optochten gaan houden,” vertelt Albert Venema namens de zeven carnavalsverenigingen die de gemeente Raalte rijk is. “Voor Heino en Raalte lijken de optochten al zeker.”

Afgelopen week staken de zeven Raalter carnavalsverenigingen de koppen bij elkaar. “We hebben de persconferentie afgewacht, maar met deze sluitingstijden van de horeca is carnaval in februari gewoon niet haalbaar,” legt Venema uit.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2056269/Carnaval-Zwolle-gelast-af-Raalte-verplaatst-Oldenzaal-kijkt-naar-maart

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 27-1-2022

Bruidspaar Van der Kolk in Heino 75 jaar getrouwd en samen 200 jaar oud

Als er geen corona was dan had de familie Van der Kolk-Van de Klippe in Heino vandaag groot feest. Alle reden namelijk om te vieren dat Gerrit van der Kolk en Derkje van de Klippe 75 jaar getrouwd zijn. Een rodium of albast bruidspaar noemen ze dat. Het komt bijna nooit voor dat echtelieden die eretitel mogen dragen. En dan zijn Gerrit (99) en Derkje (bijna 101) ook nog eens samen 200 jaar oud.

Zoon Dirk neemt kort na het middaguur in de uitzending van Ziezo Zondag bij Radio Oost de felicitaties in ontvangst. Hij laat weten dat zijn ouders nog goed bij de pinken zijn, maar niet alles meer goed horen. Vandaar dat een persoonlijk radiogesprekje met het bruidspaar zelf er niet meer inzit. "Maar ze doen nog heel veel zelf, hoor. Ze hebben alleen 's morgens hulp bij het wassen. En er zit sinds vorig jaar een traplift in de woning waarin zij zelfstandig wonen. Mijn vader springt nog elke dag op de fiets om zelf boodschappen te doen", zegt hij vol trots tegen radiopresentator Marga Bult.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2054465/Bruidspaar-Van-der-Kolk-in-Heino-75-jaar-getrouwd-en-samen-200-jaar-oud

Bron: RTV Oost / 23-1-2022

Excuses van en een tik over de vingers voor wethouder Raalte na onrust bij sociaal werkbedrijf

“Ik wil hierbij oprecht mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen. Medewerkers van De Productie, maar ook medewerkers van de gemeentelijke kant.” Wethouder Jacques van Loevezijn ging donderdagavond diep door het stof om de onrustige situatie die bij het sociaal werkbedrijf De Productie is ontstaan. “Terugkijkend had ik zaken anders moeten doen. Ik had anders moeten handelen.” De gemeenteraad deelde hem een tik over de vingers uit: hij kreeg een motie van afkeuring aan zijn broek, die werd raadsbreed aangenomen.

Een kritische gemeenteraad accepteerde de excuses van Van Loevezijn, hoewel enkele leden van de oppositie liever afscheid van de wethouder hadden genomen. Oppositiepartijen Lokaal Alternatief en PvdA riepen de wethouder op om de eer aan zichzelf te houden. “Het is onthutsend, als ik alle documenten en gesprekken op me in laat werken”, zei Lokaal Alternatief-raadslid Egbert den Daas. “Er is gesold met mensen.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2053433/Excuses-van-en-een-tik-over-de-vingers-voor-wethouder-Raalte-na-onrust-bij-sociaal-werkbedrijf

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 20-1-2022

Gemeentehuis Raalte wordt na verbouwing deels verhuurd

Het gemeentehuis van Raalte wordt na een verbouwing, die 3,7 miljoen euro kost, deels verhuurd. Dat heeft de Raalter gemeenteraad donderdagavond besloten. Het gebouw aan de Zwolsestraat moet duurzamer worden, wordt geschikt gemaakt voor flexwerken en videovergaderingen. Ook worden ruimten als de gemeenteraadszaal, trouwzaal en de kelder zo ingericht dat ze voor meer verschillende bijeenkomsten kunnen worden gebruikt.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2053725/Gemeentehuis-Raalte-wordt-na-verbouwing-deels-verhuurd

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 20-1-2022

Nieuwjaarsgroet 2022

Nieuwjaarsgroet 2022 namens enkele inwoners, fysiotherapeut Anouk Nijlant, horecaondernemer Margriet Zijda, basisschoolleerlingen Nilan Riezebos en Benthe Wolterink, paralympisch kampioen Xena Wimmenhoeve en burgemeester Ton Strien.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=9RvRg1GyrHc

Bron: Gemeente Olst-Wijhe

Burgemeester Martijn Dadema haalt nieuwjaarswensen op in Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=cWnDPbgEjQc

Bron: Gemeente Raalte

Salland Magazine 19 januari 2022

Vanavond in het Salland Magazine te gast: Henny Zomer, centrummanager in de gemeente Raalte en Jur Maatman. Zij vertellen over de oud-hollandse spellen die op tournee gaan. Ook de plannen voor de aanpak van het Raalter centrum komen aan de orde: Hennie weet er beslist meer over.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=VWOXHvSFGr4

Bron: Salland1

Programma Ribs & Blues grotendeels rond

RAALTE - De line-up voor Ribs & Blues in Raalte is grotendeels rond. De Britse alleskunner Paul Carrack en zijn band staan als uitsmijter geprogrammeerd voor de laatste dag van Ribs & Blues 2022. Tijdens de openingsavond op zaterdag 4 juni zijn optredens van Danny Vera & Band en DeWolff (bluesy seventiesrock). Er volgt voor die avond nog een derde act.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/01/programma-ribs-blues-grotendeels-rond

Website: www.ribsenblues.nl


Bron: Salland Centraal

Grote woningbrand in Olst, één persoon naar ziekenhuis

Aan De Pas in Olst heeft dinsdagavond een grote woningbrand gewoed. Dat meldt de Veiligheidsregio IJsselland.

De brand brak uit op de eerste verdieping van de woning. Op een foto van een getuige zijn flinke vlammen te zien.

Eén persoon die op het moment van de brand in de woning was, is door een ambulance meegenomen. Het is niet bekend waarom dat is gebeurd, de persoon was gewoon bij kennis. Mogelijk heeft het te maken met het inademen van rook.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2052927/Grote-woningbrand-in-Olst-een-persoon-naar-ziekenhuis

Bron: RTV Oost / 18-1-2022

Sallandse carnavalsoptochten naar de zomer?

Ronald Nijboer, voorzitter van de Stöppelkaters, wil de kans zo groot mogelijk maken

RAALTE - “Ik denk persoonlijk op dit moment aan de Grote Sallands Carnavalsoptocht in de komende zomer. Dan maak je de kans dat het door kan gaan zo groot mogelijk. Maar er zal eerst nog veel water door de IJssel moeten stromen. Deze week zit ik vol met gesprekken en overleggen met de andere carnavalsverenigingen in de gemeente Raalte maar ook met Boskamp, Heino en Lemelerveld. Daar zitten de grote wagenbouwers.”

Ronald Nijboer, voorzitter van carnavalsvereniging de Stöppelkaters in Raalte moest vorige week voor het derde jaar op rij melden dat de Raalter optocht met carnaval niet doorgaat. De redenen: eerst een zware storm in 2020, daarna twee keer corona. “Terwijl ik voorzitter ben geworden in oktober 2019. De enige officiële activiteit die ik in die hele tijd heb meegemaakt was de prinsenverkiezing in november. En die had ook geen dag later moeten zijn.” En met een knipoog: “Ik snap het als de vereniging me wil afzetten als voorzitter want veel geluk breng ik niet…”

De keuze om al voor de persconferentie afgelopen vrijdag een streep door de Raalter optocht te halen, heeft volgens Nijboer alles te maken met de bouwers van de grote carnavalswagens. “Je moet die gewoon duidelijkheid geven. Volgens de regels zou je nu niet eens samen zo’n wagen mogen bouwen. Daarom hebben wij ons eigen onderkomen, Loods 11 op het MBI-terrein, ook moeten sluiten.”

De vraag is dan, wat nu? Nijboer vindt dat voorop moet staan dat het geen afgelasting, is maar een uitstel. En dan dus het liefst naar de zomer. Carnaval tijdens Hemelvaart, zoals bij de Salland Zotten in Heeten is geopperd, lijkt hem daarom te vroeg. “Je wilt de kans op beperkende maatregelen gewoon zo klein mogelijk maken. Dan kun je dus beter op de zomer mikken dan op het voorjaar. Ik heb persoonlijk ook weinig moeite met een zomercarnaval. Natuurlijk, die katholieke traditie van carnaval aan de vooravond van de vastenperiode is er al heel lang. Maar zomercarnaval mag van mij ook een traditie worden. En als we Onze Lieve Heer netjes vragen of het carnaval ook in de zomer mag, dan denk ik niet dat Hij er moeite mee heeft”, klinkt het droogjes.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/01/sallandse-carnavalsoptochten-naar-de-zomer

Bron: Salland Centraal / 18-1-2022

Gemeente Olst-Wijhe zet bouw fietstunnel door, ondanks lopende zaak bij Raad van State

Het is een risico dat de gemeente Olst-Wijhe neemt: de gemeente gaat door met de aanleg van een fietstunnel, terwijl er nog een zaak loopt bij de Raad van State. Maar het gemeentebestuur is zo overtuigd van zijn zaak, dat de bouw gewoon doorgaat.

De fietstunnel in de Ter Stegestraat, die onder de spoorlijn Zwolle-Deventer komt, is al lange tijd een heet hangijzer. Buurtbewoners zijn fel tegen en stapten in september 2020 al naar de Raad van State. Ze willen de bouw van de tunnel tegenhouden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2052153/Gemeente-Olst-Wijhe-zet-bouw-fietstunnel-door-ondanks-lopende-zaak-bij-Raad-van-State

Bron: RTV Oost / 17-1-2022

Zwaan met visdraad over z'n kop laat zich moeilijk vangen, maar geeft zich uiteindelijk toch gewonnen

Het heeft even geduurd en nogal wat zweet gekost, maar uiteindelijk is het de hulpdiensten toch gelukt een zwaan, die met visdraad om zijn kop gedraaid rondzwom in het Overijssels Kanaal, te bevrijden. De zwaan had er eigenlijk geen zin in, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Het dier zwom al zo'n twee weken rond bij Heeten, in het Overijssels Kanaal tussen Raalte en Deventer, met dus visdraad rond kop en bek gedraaid. Medewerkers van de dierenambulance waren al op de hoogte en hadden besloten even af te wachten. In de dat de zwaan wat zou verzwakken en zich zo gemakkelijker zou laten vangen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2051950/Zwaan-met-visdraad-over-z-n-kop-laat-zich-moeilijk-vangen-maar-geeft-zich-uiteindelijk-toch-gewonnen

Bron: RTV Oost / 16-1-2022

N377 bij Olst korte tijd dicht na ongeluk

Bij een ongeluk op de N337 bij Olst zijn vanmiddag twee auto's op elkaar gebotst. De weg tussen Deventer en Zwolle is ter plekke een tijdje afgesloten geweest, waardoor in beide richtingen files ontstonden.

Een van de auto's wilde afslaan naar een parkeerplaats langs de weg. De andere auto, die vanaf tegengestelde richting kwam, botste vervolgens tegen de afslaande auto. Wat er precies mis is gegaan, is niet bekend.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2051932/N377-bij-Olst-korte-tijd-dicht-na-ongeluk

Bron: RTV Oost / 16-1-2022

Trainersduo Averink en Assink tekent bij Kwiek

Kwiek heeft de opvolging van vertrekkend trainer Lars Hoogeven binnen. Na dit seizoen staat het trainersduo Arjan Averink en Olga Assink voor de groep bij de eredivisionist uit Raalte.

Averink en Assink hebben hun handtekeningen gezet onder een tweejarige verbintenis bij Kwiek, met een optie voor nog een extra jaar. Het duo werkt al geruime tijd samen, zoals bij De Tukkers en DSVD.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2051663/Trainersduo-Averink-en-Assink-tekent-bij-Kwiek

Bron: RTV Oost / 15-1-2022

Salland Magazine 12 januari 2022

In het Salland Magazine van 12 januari zijn twee burgemeesters te gast in de studio van Salland1. Het zijn Ton Strien van Olst-Wijhe en Martijn Dadema van Raalte.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=hc1Az9WfqNk


Bron: Salland1

Het plan voor het centrum van Raalte is af. Kijk je mee?

Youtube: www.youtube.com/watch?v=MEu4Z1V07eU

Bron: Gemeente Raalte

‘Troosteloos plein’ in centrum Raalte krijgt facelift: zo komt het eruit te zien

De Grote Markt en De Plas in het centrum van Raalte krijgen een facelift. Eind dit jaar moet de schop in de grond. En dat is nodig ook, vindt architect Theo de Bruijn. Hij omschrijft het huidige uiterlijk als “een redelijk troosteloos plein dat weinig sfeer en gezelligheid uitstraalt.”

Het hele plein krijgt nieuwe bestrating en wordt opgeknipt in drie delen, beschrijft architect Theo de Bruijn. “Voor het Kulturhus komt een plein dat ruimte biedt aan evenementen.”

Het deel tussen de Hema en restaurant Ufuk krijgt vooral groen en terrassen. Die terrassen worden vanaf het midden van het plein verplaatst naar de gevels van de betreffende horecagelegenheden. Alle horecagelegenheden behouden hetzelfde formaat terras.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2050691/Troosteloos-plein-in-centrum-Raalte-krijgt-facelift-zo-komt-het-eruit-te-zien

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 12-1-2022

Expeditie Oost: machtig Raalter klokkenspel strooit nieuwjaarsvrolijkheid over Salland

De Duitsers gingen er in de oorlog met de zwaarste klokken vandoor, maar het roomse Raalte liet zich niet kleineren. Bovenin de basiliek van de Heilige Kruisverheffing staat nu al weer decennia een machtig carillon. Beiaardier Henk Veldman speelt er 'Happy new year' van ABBA. "Dit brengt vreugde in de coronatijd."

Energiek en goedlachs beklimt beiaardier Henk Veldman voor de eerste keer in het nieuwe jaar de 79 meter hoge toren van de Raalter basiliek. "Altijd weer een speciaal gevoel", zegt hij als hij via het trappenhuis zijn eigen wereld betreedt. "En nu wel heel bijzonder, omdat het de eerste bespeling van het jaar is."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2049284/Expeditie-Oost-machtig-Raalter-klokkenspel-strooit-nieuwjaarsvrolijkheid-over-Salland

Bron: RTV Oost / 12-1-2022

Wijhese veer gaat weer varen nu waterpeil IJssel is gezakt

Het Wijhese veer gaat weer varen. Vanaf donderdagochtend half zeven kan er weer gebruik worden gemaakt van het veer tussen Wijhe en Heerde.

Zondagochtend ging het veer uit de vaart vanwege het stijgende waterpeil in de IJssel. Niet dat het water zo enorm hoog stond, maar "omdat de kade bij Wijhe heel laag is”, zei pontbaas Schuitema eerder. ”Aan de overkant (bij Heerde) hebben ze gewoon nog droge voeten." Het Olster Veer was nog wél gewoon in de vaart.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2050690/Wijhese-veer-gaat-weer-varen-nu-waterpeil-IJssel-is-gezakt

Bron: RTV Oost / 12-1-2022

Raadsleden plaatsen vraagtekens bij verhuur deel gemeentehuis Raalte: ‘Niet investeren om te kunnen verhuren’

Alle partijen uit de gemeenteraad van Raalte plaatsen vraagtekens bij het idee om het gemeentehuis flink te gaan verbouwen en daarna een deel ervan te gaan verhuren. Over de noodzaak van de verbouwing zelf zijn de meeste partijen het eens, maar het plan om te gaan verhuren leidt tot veel vragen.

Het gemeentebestuur van Raalte wil het gemeentehuis aan de Zwolsestraat in Raalte een flinke oppepper geven: forse investeringen in duurzaamheid, binnenklimaat en verlichting. Bovendien moeten de werkplekken een update hebben: flexplekken, plekken voor (video-)calls en zogeheten hybride vergaderingen. Dat betekent dat er mensen fysiek bij aanwezig zijn én er mensen via een videoverbinding meepraten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2050630/Raadsleden-plaatsen-vraagtekens-bij-verhuur-deel-gemeentehuis-Raalte-Niet-investeren-om-te-kunnen-verhuren

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 12-1-2022

Raalte wil gemeentehuis voor 3,7 miljoen euro verbouwen en daarna deels verhuren

Het gemeentebestuur van Raalte wil het gemeentehuis flink verbouwen. Totale kosten? Zo’n 3,7 miljoen euro. Na de verbouwing is het plan om een deel van het gemeentehuis te verhuren, omdat ambtenaren ook na de coronacrisis veel thuis blijven werken.

De grootste kosten zitten in het duurzamer maken van het gebouw: de verwarmings- en koelingsinstallatie van het gebouw wordt deels vervangen en aangepast. Ook wordt het pand beter geïsoleerd. Voor de verduurzaming van het gemeentehuis aan de Zwolsestraat wordt zo’n 1,3 miljoen uitgetrokken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2050509/Raalte-wil-gemeentehuis-voor-3-7-miljoen-euro-verbouwen-en-daarna-deels-verhuren

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 12-1-2022

Waterstand in de IJssel gaat weer licht dalen

Rijkswaterstaat denkt dat de waterstand van de IJssel de komende dagen weer gaat zakken. De afgelopen dagen was de waterstand gestegen, onder meer het pontje bij Wijhe is daardoor uit de vaart.

De piek van de afgelopen dagen werd veroorzaakt door neerslag en smeltende sneeuw in Duitsland en Zwitserland. Die piek is volgens Rijkswaterstaat nu achter de rug. Daardoor zal de waterstand naar verwachting licht dalen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2050079/Waterstand-in-de-IJssel-gaat-weer-licht-dalen

Bron: RTV Oost / 11-1-2022

Goudhaentje voor Zwembad ’t Siel Luttenberg

RAALTE - Zwembad ’t Siel in Luttenberg is het Goudhaentje van 2021! Burgemeester Martijn Dadema maakte afgelopen woensdag de uitslag van de publieks- en jurystem bekend in het Hoftheater. De tweede plaats was voor Dorpswandeling 0572; de Compostbrigade eindigde op de derde plek. Dadema reikte ook de cheques uit aan de drie initiatieven.

De vrijwilligers van het Zwembad uit Luttenberg ontvangen naast een kunstwerk, ontworpen en gemaakt door Marije Gies, de hoofdprijs van 1.000 euro. Monique namens stichting Zwembad ’t Siel: “Alleen de nominatie was al een hele eer. Heel erg gaaf dat we ook nog gewonnen hebben!”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/01/goudhaentje-voor-zwembad-t-siel-luttenberg

Bron: Salland Centraal

Salland Magazine 5 januari 2022

In de eerste aflevering van het Salland Magazine in 2022 is gedeputeerde Eddy van Hijum te gast in de studio van Salland1. Met Van Hijum kijken we terig op 2021 maar de blik zal vooral gericht zijn op 2022. Verder is Hans Kelderman te gast. Hij kan ongetwijfeld alles vertellen over de plannen van Salland1 voor 2022.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=R-kgg4_kwg4

Bron: Salland1

Gratis bier! Waarom dit café in Heino haar bier weggeeft

Bierliefhebbers in Heino en omstreken konden gisteren hun hart ophalen. Omdat de geopende fusten bij café Buuffies in Heino door de lockdown 'over de datum' dreigen te gaan, is het tapbier gratis weggegeven.

Frisdankflessen, enorme pullen en zelfs bidons werden gevuld met tapbier van het café in Heino. In totaal kon zo'n 500 liter tapbier worden weggegeven.

Bezoekers werd gevraagd om te doneren aan het lokale Fonds voor Ons. Zo helpt de loodlijdende horecasector mensen die het financieel erg lastig hebben.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2048633/Gratis-bier-Waarom-dit-cafe-in-Heino-haar-bier-weggeeft

Bron: RTV Oost / 9-1-2022

IJssel treedt buiten de oevers, Loswal bij Wijhe is al afgesloten

De eerste hoogwatergolf van de IJssel in het nieuwe jaar komt eraan. De rivier treedt op diverse plaatsen al buiten de oevers. De Loswal bij Wijhe is uit voorzorg met hekken afgesloten voor verkeer.

Dit is nodig omdat het wassende water van de IJssel binnenkort over de Loswal zal stromen. Daardoor is niet meer te zien waar de kade ophoudt en de rivier begint. Bovendien staat er een gevaarlijk sterke stroming. Het water in de IJssel stijgt de laatste dagen snel.

De camperplaatsen langs de IJssel bij Wijhe zijn niet meer bereikbaar.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2048558/IJssel-treedt-buiten-de-oevers-Loswal-bij-Wijhe-is-al-afgesloten

Bron: RTV Oost / 7-1-2022

Nieuwjaar

Nieuwjaars etalage in Raalte