REGIO NIEUWS JUNI

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Zware onweersbuien met windstoten, hagel en heel veel regen onderweg naar Overijssel

Overijssel krijgt het komende etmaal te maken met zware onweersbuien. Deze kunnen gepaard gaan met zware windstoten, hagel en plaatselijk veel regen in korte tijd. Vermoedelijk bereikt het noodweer komende nacht onze provincie.

Vandaag staat eerst nog in het teken van een stralende zon en kleffe hitte. Door de hoge luchtvochtigheid is het broeierig bij middagtemperaturen van 32 tot 34 graden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1978611/Zware-onweersbuien-met-windstoten-hagel-en-heel-veel-regen-onderweg-naar-Overijssel

Bron: RTV Oost / 17-6-2021

Hoogleraren kraken ambities: "Meer asfalt in Overijssel is helemaal niet de oplossing"

Al jarenlang wordt er gesproken over het verbreden van de N35 tussen Wierden en Wijthmen naar 2x2 rijstroken. Maar meer asfalt is helemaal niet de oplossing om de fileproblemen in Overijssel op te lossen, zeggen twee hoogleraren. "Corona heeft ons geleerd dat het ook anders kan."

Karrenspoor of slakkengang. Het zijn woorden die regelmatig gebruikt worden als er over de N35 tussen Wierden en Zwolle gesproken wordt. De provincie wil de rijksweg maar al te graag 'upgraden' naar 2x2 rijstroken, getuige de 120 miljoen euro die daarvoor op de plank ligt. Maar in Den Haag willen ze er voorlopig (nog) niet aan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1961750/Hoogleraren-kraken-ambities-Meer-asfalt-in-Overijssel-is-helemaal-niet-de-oplossing

Bron: RTV Oost / Rutger Borgerink / 14-6-2021

Olst-Wijhe beperkt schade: gemeente hoeft minder te bezuinigen

De gemeente Olst-Wijhe heeft de schade enigszins weten te beperken. Waar er in eerste instantie 3 miljoen euro bezuinigd moest gaan worden, blijkt dat inmiddels een stuk lager uit te vallen. Voor de meerjarenbegroting kiest het college ervoor om niet 3 miljoen euro te bezuinigen, zoals in maart nog werd genoemd, maar 2,2 miljoen. Het plan ligt inmiddels bij de gemeenteraad.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1976245/Olst-Wijhe-beperkt-schade-gemeente-hoeft-minder-te-bezuinigen

Bron: RTV Oost / Milan Keskin / 11-6-2021

Zanger Erwin Nyhoff zingt zich in vorm voor tv-programma Oranje Zomer

Hij wordt geacht de komende weken in topconditie te zijn. Zanger Erwin Nyhoff uit Heeten maakt namelijk de komende weken meermalen zijn opwachting in de Oranje Zomer, het tv-programma rond het illustere trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. "Heel eervol en een enorm groot podium ook."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1975939/Zanger-Erwin-Nyhoff-zingt-zich-in-vorm-voor-tv-programma-Oranje-Zomer

Bron: RTV Oost / 10-6-2021

Stevige kritiek in rapport over geflopt project rond monumentale boerderij Raalte

Geen onderling vertrouwen, onzekerheid over geld, onenigheid over de planning en gebrekkige communicatie. Dat zijn in een notendop de conclusies van een extern rapport over het mislukte project rond de monumentale boerderij ‘De Nieuwe Strunk’ in Raalte. Eind april ging wethouder Wagenmans er al diep voor door het stof; oppositiepartijen zegden zelfs hun vertrouwen in hem op.

De plannen voor ‘De Nieuwe Strunk’ leken in februari van dit jaar nog in kannen en kruiken. Een monumentale boerderij vlakbij het centrum van Raalte moest een multifunctioneel centrum worden, en vooral een plek gaan bieden aan cultuur en erfgoed. De plannen voor de verbouwing waren klaar, er waren huurders gevonden en zelfs in het eerste jaar van gebruik zou het gebouw al winstgevend zijn.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1975879/Stevige-kritiek-in-rapport-over-geflopt-project-rond-monumentale-boerderij-Raalte

Bron: RTV Oost / Pepijn van den Brink / Ties van der Heide / 10-6-2021

Zeer grote brand bij eierverwerker in Raalte

Bij een bedrijf dat eieren verwerkt in Raalte is vannacht een zeer grote brand uitgebroken. De brand brak rond half twee uit bij een bedrijf in de Aakstraat. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand. De straat rond het bedrijf is afgezet.

De brand woedde in de technische ruimte en de drogerij van het bedrijf. De brandweer zette de drogerij af en hoopte op die manier de brand onder controle te krijgen. Bij het bedrijf worden eieren tot eiproducten verwerkt. In de drogerij worden eidooiers gedroogd tot poeder. Het was voor de brandweer te heet om deze ruimte te betreden en het lukte daarom in eerste instantie niet het vuur onder controle te krijgen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1974960/Zeer-grote-brand-bij-eierverwerker-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 9-6-2021

Bruggehoofd update fotos 6 juni 2021

Bouw van 8 appartementen aan de rand van het centrum van Raalte

Bron: VTV Sallandia / 8-6-2021

EK-speurtocht van ROV in centrum Raalte

RAALTE - Het ROV presenteert vanaf vrijdag 11 juni een speurtocht door het centrum van Raalte in het teken van het EK voetbal. In veel winkels ligt een oranje bal met daarop een letter. Al die letters samen vormen een slagzin. Meedoen kan zolang als Oranje in het toernooi zit. Het deelnameformulier is vanaf vrijdag verkrijgbaar bij Creashop Duymelot aan de Waag 41 in Raalte of te downloaden via winkeleninraalte.nl. De deelnemers maken kans op diverse leuke prijzen, zoals een weekendje ‘glamping’ in het laagseizoen bij familiepark Krieghuusbelten, een draagbare bluetooth-speaker (JBL Extreme 3) ter waarde van 249 euro van Expert Raalte, een spellenpakket ter waarde van 150 euro van Top1Toys en een EK-sporttenue ter waarde van 100 euro van Intersport Bols.

www.sallandcentraal.nl/2021/06/ek-speurtocht-van-rov-in-centrum-raalte
Bron: Salland Centraal /8-6-2021

Raalte wil betaalbare levensloopbestendige woningen aan de Brink

RAALTE - De gemeente Raalte zet erop in dat er levensloopbestendige (koop- en/of huur)woningen gebouwd gaan worden op de locatie van het voormalige schoolgebouw aan de Brink 2 in Raalte.

Het gebouw aan de Brink 2 is als gevolg van de nieuwbouw van de Korenbloem leeg komen te staan. Alleen Ralda en Heeren van Salland maken er nu (tijdelijk) gebruik van. De dansgroep en het koor gebruikten eerder ruimtes in Strunk
De locatie, die ligt op de hoek van de Jan van Arkelstraat, Hartkampweg en de Brink (tegenover de Hartkamp), heeft een totale oppervlakte van 3.700 vierkante meter. In theorie genoeg voor de ontwikkeling van tien tot dertien woningen, maar hoeveel het er worden is afhankelijk van de plannen van de uiteindelijke ontwikkelaar. 

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/raalte-wil-betaalbare-levensloopbestendige-woningen-aan-de-brink

Bron: Salland Centraal

Fotos VTV Sallandia

Salland Magazine 45

Patrick van Ommen gaat in deze aflevering van het Salland Magazine in gesprek met Erwin Nyhoff. Hij speelt in het theaterstuk over Harry Muskee "So many roads". In september 15 keer te zien in Assen, de geboorteplaats van Muskee.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=_uQi5cgxO2I

Bron: Salland1 / 3-6-2021

'Verdacht pakketje' bij distributiecentrum Jumbo in Raalte blijkt loos alarm

Het pakketje dat eerder vandaag werd gevonden bij het distributiecentrum aan de Almelosestraat in Raalte, blijkt ongevaarlijk. Dat meldt de politie.

Even voor drie uur werd het gebied in de ruime omgeving rondom het distributiecentrum afgezet met hekken. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), brandweer en ambulance kwamen ter plekke. Het personeel van de Jumbo moest naar buiten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1947136/Verdacht-pakketje-bij-distributiecentrum-Jumbo-in-Raalte-blijkt-loos-alarm

Bron: RTV Oost / 3-6-2021

Distributiecentrum Jumbo in Raalte ontruimd na vondst verdacht pakketje

In Raalte is het distributiecentrum van supermarkt Jumbo aan de Almelosestraat vanmiddag ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje.

Het gebied in de ruime omgeving rondom het gebouw aan de Almelosestraat werd even voor drie uur afgezet met hekken. Het ging om het gedeelte tussen Almelosestraat, Tjalkstraat en Aakstraat.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was aanwezig bij het distributiecentrum, dat honderden werknemers telt. Ook brandweer en ambulance waren ter plekke. Het personeel stond buiten te wachten.

Rond vijf uur werden de hekken weer weggehaald. Wat er precies is gevonden, is nog onduidelijk.

www.rtvoost.nl/nieuws/1943465/Distributiecentrum-Jumbo-in-Raalte-ontruimd-na-vondst-verdacht-pakketje

Bron: RTV Oost / 3-6-2021

Fietser zwaar gewond bij aanrijding op Kruispunt Bos

RAALTE - Bij een aanrijding op Kruispunt Bos is vanavond een fietser zwaar gewond geraakt. Een auto komende uit de richting Heino schepte de fietser. De val van de fietser werd gelukkig gebroken. Het ging namelijk om een vrij nieuwe auto die voor dat doel beschikte over een airbag. De fietser is met de ambulance afgevoerd. Over de oorzaak van het ongeval is nog niks bekend. Naar verluidt blijft de rijbaan tussen Kruispunt Bos en de afslag richting Lemelerveld nog tot een uurtje of negen gesloten. Dit in verband met onderzoek.

www.sallandcentraal.nl/2021/06/fietser-zwaar-gewond-bij-aanrijding-op-kruispunt-bos

Bron: Salland Centraal / 2-6-2021

IJsseltheaterfietstocht officieel geopend

WIJHE - Afgelopen zaterdagavond is de IJsseltheaterfietstocht officieel geopend. Dat gebeurde gelijktijdig in de drie deelnemende gemeenten. Burgemeester Jan Willem Wiggers was aanwezig bij de haven in Veessen, burgemeester Tom Horn bij de kerk in Oene en burgemeester Ton Strien bij de Loswal in Wijhe.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/ijsseltheaterfietstocht-officieel-geopend

Website: www.ijsseltheaterfietstocht.nl
Bron: Salland Centraal

Programma Dauwpop grotendeels rond; festival bijna uitverkocht

HELLENDOORN - The Waterboys, Basement Jaxx (dj set), Froukje, Son Mieux, Dool, Bad Nerves, Kevin en TikTokTammo zijn toegevoegd aan het festivalaffiche van Dauwpop. Vanwege corona is het festival, dat normaal gesproken rond Hemelvaart plaats vindt, verplaatst naar zaterdag 4 september.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/programma-dauwpop-grotendeels-rond-festival-bijna-uitverkocht

Website: www.dauwpop.nl
Bron: Salland Centraal

Raad is unaniem en keurt plannen voor kindcentrum in Wijhe goed

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft unaniem ingestemd met de komst van het kindcentrum op de SPOC-locatie in Wijhe. Daardoor komt er een einde aan het onderwijs in Boerhaar, die leerlingen zullen in Wijhe naar school moeten.

Om de samenwerking tussen kinderopvang, basisonderwijs en middelbaar onderwijs het beste tot zijn recht te laten komen, is het bouwen van het kindcentrum op het SPOC-terrein in Wijhe noodzakelijk. Dat stelden de bestuurders van zowel de scholen van De Mare als van MijnPlein al eerder.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1903035/Raad-is-unaniem-en-keurt-plannen-voor-kindcentrum-in-Wijhe-goed

Bron: RTV Oost / 2-6-2021