REGIO NIEUWS JUNI

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Kidsspeelmiddag in Drostenkamp

RAALTE - Studenten van Landstede Raalte presenteren op vrijdag 5 juli een kidsspeelmiddag in park Drostenkamp. De middag is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De studenten van Landstede nemen een spelenkar mee. De kinderen mogen gebruik maken van de verschillende aanwezige materialen, maar kunnen zich ook laten schminken of meedoen met een opdrachtentocht rondom de vijver. Het programma duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Even voor de duidelijkheid: de organiserende studenten fungeren niet als oppas. Ouders of verzorgers blijven dus verantwoordelijk.

www.sallandcentraal.nl/2019/06/kidsspeelmiddag-in-drostenkamp-2

Bron: Salland Centraal / 30-6-2019

Zomermarkt heeft last van de hitte

RAALTE - Kleding, LP’s, speelgoed, sierraden, schoenen, het centrum van Raalte was vandaag gevuld met gezellige kraampjes. Maar de Zomermarkt had vandaag behoorlijk last van de hitte. Vooral in de middag toen de temperatuur ruim boven de 30 graden kwam bleef het publiek weg.

Foto's: www.sallandcentraal.nl/2019/06/zomermarkt-heeft-last-van-de-hitte

Bron: Salland Centraal / 29-6-2019

Het is bevestigd: harde knal boven Overijssel is veroorzaakt door meteoor

De harde, doffe knal die gisteravond rond half tien was te horen in grote delen van Overijssel is veroorzaakt door een meteoor. En dat is een bijzonder fenomeen volgens Joost Hartman van Werkgroep Meteoren. "Normaal gesproken hoor je niet zo'n knal."

Vanuit heel Overijssel kwamen meldingen binnen van mensen die het geluid hadden gehoord. Op Twitter werd er flink gespeculeerd. Was het een meteoriet, een vliegtuig door de geluidsbarrière of een explosie?

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/314890/Het-is-bevestigd-harde-knal-boven-Overijssel-is-veroorzaakt-door-meteoor

Bron: RTV Oost / 29-6-2019

Harde knal boven Overijssel hoogstwaarschijnlijk meteorietexplosie

Een harde, doffe knal was vanavond rond half tien te horen in grote delen van Overijssel. De kans is heel groot dat een exploderende meteoriet hiervan de oorzaak was.
Vanuit heel Overijssel kwamen meldingen binnen van mensen die de knal hebben gehoord. Op Twitter wordt flink gespeculeerd. Was het een meteoriet, een vliegtuig door de geluidsbarrière, een explosie?

"We gaan ervan uit dat het een meteoriet was", laat een woordvoerder van het KNMI weten. "In dat geval is een meteoriet in de dampkring verbrand. Net als bij onweer ontstaan dan een lichtspoor en een schokgolf. Het geluid kan ook aan de grond te horen zijn."

Het is vooralsnog onduidelijk of eventuele brokstukken op het aardoppervlak zijn beland.

www.rtvoost.nl/nieuws/314883/Harde-knal-boven-Overijssel-hoogstwaarschijnlijk-meteorietexplosie

Bron: RTV Oost / 28-6-2019

Foto: Averie Woodard

Amfitheater het Lommerrijk presenteert: The Wieners play The Everly Brothers

LUTTENBERG - Op zondag 7 juli presenteert Amfitheater het Lommerrijk; The Wieners play The Everly Brothers. Deze rock’n’roll-band uit Nederland geeft meer dan 120 shows per jaar en is daarmee de meest optredende rock’n’roll-band van ons land. Muziek uit de fifties en vroege sixties, gebracht met veel plezier, vakmanschap en hoorbare liefde voor het origineel. Volgeboekte theaters door het hele land, maar op 7 juli gewóón in Luttenberg!

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/amfitheater-het-lommerrijk-presenteert-the-wieners-play-the-everly-brothers

Bron: Salland Centraal / 28-6-2019

Ronde Tafel haalt ruim 29.000 euro op voor goede doelen

RAALTE - Serviceclub Ronde Tafel Zuid Salland 151 heeft ruim 29.000 euro opgehaald tijdens het Round Table Voetbaltoernooi.

Het tweejaarlijkse toernooi, dat gehouden werd op 22 juni, was wederom een groot succes. Het voetbaltoernooi en de veiling onder leiding van veilingmeester Frank Overweg zorgden voor een substantiële bijdrage voor verenigingen en stichtingen in de regio. Veertien lokale goede doelen krijgen een bijdrage voor activiteiten en aanschaf van materialen.

Zo zijn bijvoorbeeld de Vrienden van het Hofstedehuis Raalte voornemens te investeren in een speciale fiets, waarmee bewoners op pad kunnen. Juventa Heeten schaft materialen aan voor het jeugdkamp.

www.sallandcentraal.nl/2019/06/ronde-tafel-haalt-ruim-29-000-euro-op-voor-goede-doelen

Bron: Salland Centraal / 27-6-2019

Safaritent mag nog even blijven staan bij De Flierefluiter in Raalte

Speelparadijs De Flierefluiter in Raalte mag nog even gebruik maken van de omstreden safaritent op de naastgelegen mini-camping. Maar op 1 september moet de tent toch echt verdwenen zijn.

Aanvankelijk zou de safaritent al per 1 juni moeten worden afgebroken. Volgens de gemeente is de tent een bouwwerk en daarvoor is geen vergunning verleend.

Maar eigenaar Erwin Pronk liet die datum passeren en ging met de gemeente in gesprek. Daaruit vloeide het uitstel tot 1 september voort. Het compromis behelst ook dat de gemeente geen dwangsommen oplegt en dat De Flierefluiter geen gang naar de rechter maakt.

www.rtvoost.nl/nieuws/314811/Safaritent-mag-nog-even-blijven-staan-bij-De-Flierefluiter-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 27-6-2019

Zomermarkt in centrum Raalte

RAALTE - Het ROV presenteert op zaterdag 29 juni een zomermarkt in het centrum van Raalte. Van 10.00 tot 17.00 uur staan er diverse kramen met onder andere deco-artikelen, zijde bloemstukken, lederwaren, vogelhuisjes, speelgoed, poffertjes en stroopwafels. Uiteraard zijn de winkels en de horecazaken/terrassen ook gewoon geopend.

www.sallandcentraal.nl/2019/06/zomermarkt-in-centrum-raalte

Website: www.winkeleninraalte.nl
Bron: Salland Centraal / 27-6-2019

Rechtbank Zwolle buigt zich over lot langst zittende tbs'er van Nederland

De kans dat de al 23 jaar durende tbs-maatregel met dwangverpleging van een 69-jarige man ooit opgeheven wordt is klein. De man stak in 1996 een medepatiënt in voormalig psychiatrisch ziekenhuis Sint Franciscushof in Raalte dood. Hij is één van de langst zittende tbs'ers van Nederland en het openbaar ministerie en zijn behandelaars vinden het nog steeds niet veilig om hem vrij te laten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/314673/Rechtbank-Zwolle-buigt-zich-over-lot-langst-zittende-tbs-er-van-Nederland

Bron: RTV Oost / 26-6-2019

Tuigpaarden Concours Luttenberg vervroegd wegens hitte

LUTTENBERG - Zaterdag belooft wederom een warme dag te worden. Om het voor mens en dier zo aangenaam mogelijk te maken, komen zaterdag om 9.00 uur in plaats van 10.00 uur de eerste paarden al de wedstrijdring in bij het concours in Luttenberg.

Daarnaast past de organisatie het programma iets aan, zodat de wedstrijden om 15.30 zijn afgelopen. Ruim voor het warmste moment van de dag. Voor de paarden komen er extra drinkplaatsen en een spoelplaats die voor verkoeling kan zorgen.

www.sallandcentraal.nl/2019/06/tuigpaarden-concours-luttenberg-vervroegd-wegens-hitte

Bron: Salland Centraal / 26-6-2019

Ons kent ons op het Sproeifeest in Hoonhorst

Met dit jaar Fiets ‘m d’r in in plaats van survivalrun en EK/NK Houtzagen

HOONHORST - ‘Fiets ‘m d’r in’ in plaats van de Iron Muscle Run en de (lastminute) toevoeging van het NK/EK Houtzagen; dat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in het programma van het Sproeifeest in Hoonhorst.

Het dorpsfeest vindt dit jaar plaats van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni. Tot de in het oog springende programmaonderdelen behoren verder onder andere een cabaretavond, een pubquiz, de Hoonhorster Joarmarkt en meerdere feestavonden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/ons-kent-ons-op-het-sproeifeest-2

Website: www.sproeifeest.nl
Bron: Salland Centraal / 26-6-2019

Concert ‘Welkom Zomer’ in Lemelerveld

LEMELERVELD - Harm Hoeve (orgel) en Noortje van Middelkoop (panfluit) verzorgen op zaterdag 29 juni een concert in de WH Zwart Hal in Lemelerveld. Het tweetal behoort tot de vaste groep artiesten die elk jaar wel een keertje langskomen in de muziekhal.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/welkom-zomer-in-wh-zwart-hal

Website: www.huetink-royalmusic.nl
Bron: Salland Centraal / 26-6-2019

Raalter bouwer van koelsystemen Oxycom genomineerd als 'Nationaal Icoon'

Oxycom Fresh Air in Raalte is een van de tien genomineerden voor de titel Nationaal Icoon. De titel wordt driejaarlijks toegekend aan bedrijven met baanbrekende innovaties waar Nederland in de toekomst de wereld mee kan veranderen.

Hans Reinders, directeur-eigenaar van Oxycom is blij met de nominatie. "We beschouwen het als een enorme eer dat onze producten voor natuurlijke luchtbeheersing in gebouwen op deze manier worden gewaardeerd."

Hoe warmer het is, hoe meer ze zich bij Oxycom in Raalte in de handen wrijven. Oxycom Fresh Air ontwikkelt luchtbehandelingssystemen op basis van een zelf ontwikkelde koelingstechnologie. De producten maken gebruik van waterverdamping om een 'schoon, natuurlijk en comfortabel klimaat' in grote gebouwen te beheersen.

De systemen zijn in staat om het energieverbruik in gebouwen en de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Volgens Reinders zijn ze tot tachtig procent energiezuiniger dan traditionele airco’s.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/314648/Raalter-bouwer-van-koelsystemen-Oxycom-genomineerd-als-Nationaal-Icoon

Website: www.oxy-com.com
Bron: RTV Oost / 25-6-2019

Slachtoffer fietsongeluk Lemelerveld is 86-jarige man uit Lettele

De fietser die gisteren omkwam bij een aanrijding in Lemelerveld, is een 86-jarige man uit Lettele. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Bij het ongeluk werd de fietser geschept door een auto. De man overleed ter plekke. De bestuurder van de auto was een 24-jarige man uit Heeten.

Het incident vond plaats op de kruising van de Twentseweg met de Lemelerveldseweg. Er werd ook een traumahelikopter gealarmeerd, maar die is later geannuleerd.

www.rtvoost.nl/nieuws/314667/Slachtoffer-fietsongeluk-Lemelerveld-is-86-jarige-man-uit-Lettele

Bron: RTV Oost / 25-6-2019

Legends of Rock groot succes

RAALTE - Legends of Rock in Raalte was afgelopen weekend een groot succes. Vooraf zei de organisatie, bij monde van Maurice Endeman, te hopen op vierduizend bezoekers en dat aantal werd meer dan gehaald.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/legends-of-rock-groot-succes

Bron: Salland Centraal / 25-6-2019

Midzomerfeest in Mariënheem dik geslaagd

MARIËNHEEM - Het Midzomerfeest in Mariënheem was dik geslaagd. Vrijdagavond namen zestig teams deel aan de pubquiz, zaterdagavond wisten circa tweeduizend bezoekers de weg naar de tent te vinden en ook de zondag was goed bezocht.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/midzomerfeest-in-marienheem-dik-geslaagd

Website: www.midzomerfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 25-6-2019

Teller Strijd van Salland voorlopig op ruim 90.000 euro

HEINO - De voorlopige opbrengst van de Strijd van Salland is 92.885 euro. Veel meer dan de organisatoren durfden te hopen. “We zijn er nog stil van”, zo laten zij dan ook weten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/teller-strijd-van-salland-voorlopig-op-92-885-euro

Website: www.strijdvansalland.nl
Bron: Salland Centraal / 25-6-2019

Zomerfestival Boskamp: Sallands dorpsfeest waar iedereen welkom is

Zomerfestival Boskamp breidt op zaterdagavond uit met opblaastent voor DJ Henk Jan Smits

BOSKAMP - Een van de grotere Sallandse dorpsfeesten waarbij iedereen, van jong tot oud, uit het eigen dorp of (ver) daarbuiten welkom is; van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni vindt het Zomerfestival Boskamp plaats op het terrein aan de Dingshofweg.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/een-sallands-dorpsfeest-waar-iedereen-welkom-is

Website: www.zomerfestivalboskamp.nl
Bron: Salland Centraal / 25-6-2019

Video: Midzomerfeest Marienheem 2019

Zondag middag

Bron: Harrie Huisman / 24-6-2019

De Wiejese Diekdaegen brengen Leven in de Brouwerij

WIJHE - Leven in de Brouwerij! Zo heet het nieuwe festival dat op zaterdag 7 september in Park Wijhezicht neerstrijkt. Leven in de Brouwerij belooft gezelligheid, lekker eten en drinken, nieuwe muziekstijlen en vooral een frisse wind door het zaterdagprogramma.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/de-wiejese-diekdaegen-brengen-leven-in-de-brouwerij

Website: www.diekdaegen.nl
Bron: Salland Centraal / 24-6-2019

Stöppelhaene introduceert Harvest Games

RAALTE - Stöppelhaene introduceert dit jaar de Harvest Games. Het is de bedoeling dat op zaterdagmiddag 31 augustus verschillende teams het tegen elkaar opnemen op het Stöppelveld.

Er zijn verschillende onderdelen waarbij een combinatie van tactiek, snelheid, doorzettingsvermogen en timing belangrijk is. Blijf zo lang mogelijk zitten op een rodeostier; leef je uit op een stormbaan, doe mee aan het geitenmelken of probeer zoveel mogelijk klompen te vangen. Het programma begint om 12.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

De prijsuitreiking vindt aansluitend plaats. Deelnemende teams dienen te bestaan uit zes personen en een coach. De voorkeur gaat uit naar gemengde teams. Een team kan bijvoorbeeld bestaan uit een groep vrienden, familie, buren of collega’s. De teams worden opgeroepen om zelf een mascotte te maken die wat te maken heeft met het boerenleven.

De Sallandse Boer en de Oogstkoningin zullen de mascottes beoordelen en de mooiste mascotte verdient extra punten. Opgave via harvestgames@stoppelhaene.nl. Vermeld daarin de namen van de teamleden en de coach. Deelname is gratis.

www.sallandcentraal.nl/2019/06/stoppelhaene-introduceert-harvest-games

Website: www.stoppelhaene.nl
Bron: Salland Centraal / 23-6-2019

Boerhaarse Kermis voor het eerst met veiling

BOERHAAR - De Boerhaarse Kermis introduceert op zondag 7 juli, als onderdeel van haar programma, een veiling. Gedurende het gehele kermisweekend ontvangt iedereen die een drankje bestelt, een veilingmunt. Deze veilingmunten kunnen op zondagmiddag worden verzilverd door te bieden op verschillende items.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/boerhaarse-kermis-voor-het-eerst-met-veiling

Website: www.kermisboerhaar.nl
Bron: Salland Centraal / 23-6-2019

Okkenbrooks Feest weer met revue en veel muziek

OKKENBROEK - Okkenbroek en omgeving maken zich op voor een nieuwe editie van het Okkenbrooks Feest; dit jaar van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli. Op het programma staat onder andere een revue, het vogelschieten, een demo motortrial en muziek van de Weekend Warriors, Kapitein Høk en Harten 10.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/okkenbrooks-feest-weer-met-revue-en-veel-muziek

Website: www.okkenbroeksfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 23-6-2019

Wordt dit de eerste dijk die energie opwekt en opslaat?

Is de dijk bij Wijhe straks de eerste waar energie in wordt opgewekt en opgeslagen? De provincie, het waterschap en de gemeenten. Ze vinden het allemaal een goed plan, maar toch gebeurt er nog niets.

Om de dijk te verstevigen wordt deze al in 2023 onder handen genomen. Volgens CDA-raadslid Elleke Steenbergen uit Olst is dat hét uitgelezen moment om ook accu's in de waterkering te plaatsen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/313492/Wordt-dit-de-eerste-dijk-die-energie-opwekt-en-opslaat

Bron: RTV Oost / 23-6-2019

Den Alerdinck hoofdsponsor Open Muziek Estafette Heino

HEINO - Havezate Den Alerdinck is de nieuwe hoofdsponsor van de Open Muziek Estafette in Heino. Wouter en Riekje Koning, de eigenaren van deze historische buitenplaats in Laag Zuthem, hebben toegezegd het evenement voor meerdere jaren te steunen met een substantiële sponsoring, waardoor de continuïteit van het evenement voor meerdere jaren is gewaarborgd. Dit nadat Wouter vorig jaar het evenement bezocht en onder de indruk raakte. Voor de organisatoren, voorzitter Huub Schultz, secretaris Flip Jonkman en penningmeester René Wibier, reden voor taart. De negende editie van de Open Muziek Estafette in Heino vindt plaats op 4 en 5 oktober in de Nicolaaskerk. De inschrijving is alweer gesloten en de organisatoren zijn druk bezig met de planning. Daarnaast zijn ze van plan om nog meer gebruik te maken van audiovisuele aanvullingen. “En uiteraard, dit concept bestaat inmiddels negen jaar, hetgeen ons als bestuur dus noodzaakt om eens na te gaan denken hoe en in welke vorm wij dit gebeuren door willen zetten. Voor het jubileumjaar in 2020 hebben we al enkele extra activiteiten in gedachten.”

www.sallandcentraal.nl/2019/06/den-alerdinck-hoofdsponsor-open-muziek-estafette-heino

Website: www.muziekestafette.nl
Bron: Salland Centraal / 22-6-2019

 

HOFtheater geeft stoelen weg

RAALTE - Het HOFtheater in Raalte stelt tweehonderd theaterstoelen ter beschikking aan verenigingen en stichtingen uit de gemeente Raalte. Deze zomer worden namelijk de stoelen in het theater, inmiddels meer dan zeventien jaar oud, vervangen en komen er nieuwe stoelen in de theaterzaal. Het aanbod vanuit het HOFtheater bestaat uit circa 135 enkele stoelen en 66 stoelen, die midden in de zaal stonden. Deze zitten per twee of drie aan elkaar vast. Bij deze 66 stoelen worden ook karren meegeleverd, waarmee ze verplaatst kunnen worden. Aanvragen voor de stoelen dienen ingediend te worden bij de Raalter Uitdaging. Op 15 juli wordt bekend gemaakt wie de stoelen mogen hebben. Henny Zomer, manager/aanjager van de Raalter Uitdaging geeft aan: “Het is best wel spannend of en hoe we dit goed georganiseerd gaan krijgen. Maar dat zien we na 15 juli wel.” Ook interesse? Mail dan naar info@raalteruitdaging.nl.

 

www.sallandcentraal.nl/2019/06/hoftheater-geeft-stoelen-weg

 

Website: www.hoftheater.nl

Bron: Salland Centraal / 22-6-2019

Luchtballonnen uit Heino boven Raalte

Foto: VTV Sallandia / 21-6-2019

In Broekland eten ze van de boeren, letterlijk

Haal elders niet wat uw eigen dorp u biedt. Met dat motto in het achterhoofd is een groep Broeklanders een voedselcoöperatie begonnen. Eten en drinken komt niet van de supermarkt, maar van de plaatselijke boeren.

Bron: RTV Oost / 21-6-2019

Straatkorenfestival in Luttenberg met glas-in-lood zweefvliegtuig

LUTTENBERG - De Stroatkjals uit Luttenberg houden op zondag 30 juni de achttiende editie van het jaarlijkse straatkorenfestival ‘Het Musicale Landleven’. In het centrum van Luttenberg brengen tien koren op vijf verschillende podia hun liederen ten gehore. Dat wordt ook gecombineerd met een braderie. Bijzondere attractie dit jaar is een zweefvliegtuig dat volledig met glas-in-lood is bedekt. Bij mooi weer is het festival doorgaans goed voor duizenden bezoekers.

 

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/straatkorenfestival-in-luttenberg-met-glas-in-lood-zweefvliegtuig

 

Website: www.stroatkjals.nl

Bron: Salland Centraal / 21-6-2019

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Video: Midzomerfeest de opbouw 2019

Mooie drone beelden van de opbouw van het midzomerterrein.

Bron: Harrie Huisman / 20-6-2019

N35 maand op de schop tussen Wierden en Raalte: zware overlast verwacht

De N35 tussen Raalte en Wierden wordt deze zomer op verschillende delen afgesloten. Ook de parallelweg gaat op de schop. Rijkswaterstaat waarschuwt voor vertragingen en drukte op de omleidingsroutes. Tussen 1 juli en 5 augustus is steeds een deel van de weg afgesloten voor verkeer.

Het asfalt wordt vervangen door geluiddempend asfalt. Ook worden er glasbolreflectoren in de weg en reflectorschildjes en paaltjes in de berm geplaatst. Hierdoor moet de scheiding tussen rijbaan duidelijker worden en moet voorkomen worden dat weggebruikers via de berm naar de parallelweg rijden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/314348/N35-maand-op-de-schop-tussen-Wierden-en-Raalte-zware-overlast-verwacht

Bron: RTV Oost / 19-6-2019

Bedrijfsbus en auto botsen tegen elkaar in Wijhe

In Wijhe zijn vanmiddag een bedrijfsbus en een auto tegen elkaar gebotst. Daarbij is de bestuurster van de auto gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Wechterholt met de Hogeweg.

De auto kwam door de klap in de tuin tot stilstand. De bestuurder van de bus gaf aan dat hij de auto, die van rechts kwam, niet had zien aankomen.

De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bus en de auto moeten door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

www.rtvoost.nl/nieuws/314344/Bedrijfsbus-en-auto-botsen-tegen-elkaar-in-Wijhe

Bron: RTV Oost / 19-6-2019

Eerste editie Theater aan de Vijver

RAALTE - Op zondag 30 juni vindt de eerste editie van het gloednieuwe festival Theater aan de Vijver plaats, naast het HOFtheater in Raalte. Dit festival wordt een middag uit voor het hele gezin en staat in het teken van theater, kunst en cultuur. Een muzikale voorstelling in een vogelhuisje… een kunstwerk maken vanaf de fiets… bowlen in een groene oase… En vanaf een strandstoel aan het water genieten van een hapje, drankje en muziek. Het festival wordt georganiseerd door het HOFtheater, die met dit festival jong en oud in aanraking wil laten komen met bijzondere uitingen van kunst en cultuur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/eerste-editie-theater-aan-de-vijver

Website: www.hoftheater.nl
Bron: Salland centraal / 17-6-2019

21e editie popfestival verhuist naar ‘mooiste plek van Luttenberg’

LUTTENBERG - “21 jaar zijn we geworden en nu dan?” Dat is wat de organisatie van het Luttenbergse popfestival Lil’Hill zich het afgelopen voorjaar afvroeg. Het antwoord bleek simpel: verhuizen. En dan niet zomaar verhuizen, maar naar ‘de mooiste plek van Luttenberg’. Op de flank van de gelijknamige berg, de Lil’Hill in een beetje fantasierijk Engels.

Het Luttenbergse popfestival kende haar eerste elf edities op de plaatselijke ijsbaan, waarna de organisatie in 2010 besloot te verkassen naar een weilandje net buiten het dorp. Dat bleek een gouden greep, vertelt Wout Oosterwechel van het organiserende Beppie Concerts: “Het beschikbare terrein werd een stuk kleiner, maar het was absoluut een stap vooruit. Het festival werd er intiemer en knusser door.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/21e-editie-popfestival-verhuist-naar-mooiste-plek-van-luttenberg

Website: www.lilhill.nl
Bron: Salland Centraal / 17-6-2019

Heel Olst huilt een beetje, Sportclub Overwetering degradeert

Als het niet goed gaat met de dorpsclub, wordt dat in het hele dorp gevoeld. Sportclub Overwetering verloor gisteren van NEO Borne en valt terug naar de derde klasse. "Natuurlijk doet dat pijn."

Op maandagochtend rond de klok van acht is het al een drukte van belang op en rond het sportcomplex aan de Koekoeksweg in Olst. Medewerkers van werkvoorzieningschap Sallcon verzamelen zich en beginnen hun werkdag. Velen in mineur vandaag.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/314197/Heel-Olst-huilt-een-beetje-Sportclub-Overwetering-degradeert

Website: www.overwetering.nl
Bron: RTV Oost / 17-6-2019

SKEW verfrist formule Diekdaegen

WIJHE – De Diekdaegen in Wijhe, dit jaar van donderdag 5 tot en met zondag 8 september, krijgen een nieuwe opzet. Na 25 jaar kiest Stichting Kulturele Evenementen Wijhe (SKEW) voor een flinke verfrissing van de formule. SKEW spreekt in die context van de Diekdaegen 2.0.
 
De kermis, die voorheen op het Marktplein stond, verhuist dit jaar naar het Van Dedemplein. De feesttent schuift op naar het Wijhezichtpark. De Diekdaegen nemen afscheid van de bekende grote witte tent, in plaats daarvan verrijst er een festivaltent in het park. In de Langstraat komen twee podia te staan. Diverse horecagelegenheden overkappen hun terras en hebben een avondprogramma met muziek. Zo ontstaat er een overkapping tussen ’t Praothuus en de Oranjerie en ook bij de Slinger zal er een overdekt podium zijn. Diverse artiesten zorgen voor een gevarieerd muziekprogramma.
 
 
Bron: Salland Centraal / 16-6-2019

Mascha Zetzema is de ‘Beste Maat van Raalte’

RAALTE - Zaterdag 15 juni vond de veertiende editie van het korenfestival Goede Maatjes met Raalte plaats. Niemand minder dan onze collega Mascha Zetzema, van het Weekblad voor Salland, kreeg de titel de ‘Beste Maat van Raalte’.

Ze heeft met de activiteitencommissie van het ROV een grote bijdrage geleverd aan de promotie van Raalte. “Een enorme verrassing, ik heb dit werkelijk niet aan zien komen. Pas op het allerlaatst merkte ik ‘geheimzinnigheid’ om me heen, maar ook toen had ik nog geen idee dat ik deze ereprijs zou krijgen”, vertelt Mascha enthousiast. Ze ontving de onderscheiding uit handen van wethouder Jacques van Loevezijn en Bert Bourgonje, voorzitter van Roalter Jong’s.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/06/mascha-zetzema-is-de-beste-maat-van-raalte

Bron: Salland Centraal / 16-6-2019

Verloting vakantiewoning afgeblazen; ondanks teleurstelling is Herxen trots

Het leek zo mooi; een vakantiehuis, een reis naar Spanje of een Ferrari winnen via een loterij, bedacht en opgezet door de inwoners van Herxen. Het geld van de lotenverkoop zou worden gebruikt om het plaatselijke dorpshuis, het kloppend hart, op te knappen. Maar de loterij gaat niet door, er zijn te weinig loten verkocht.

Fred Dalhuisen, een van de organisatoren van de loterij, had tot het laatst hoop. "Vrijdag zaten we rond de 5000 loten, na onze oproep dat het er om ging spannen zag je dat elke minuut nog een lot werd verkocht, maar helaas het is niet genoeg. Ontzettend jammer."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/314103/Verloting-vakantiewoning-afgeblazen-ondanks-teleurstelling-is-Herxen-trots

Bron: RTV Oost / 15-6-2019

Boodschappen doen bij de boer? Deze mensen in Broekland doen dat

Begin 2017 begonnen tien Broeklanders met de voedselcoöperatie 'de Autark'. Het doel? Hun boodschappen zo veel mogelijk uit de buurt halen, direct van de boer.
 
Iedere week kunnen leden producten bestellen op de website van de coöperatie. Op een vaste dag in de week maakt één persoon een rondje langs de boeren (makers) om het voedsel te verzamelen. Eenmaal terug in het dorp verdelen ze het dan onder de opmakers.
 
"Het lekkerste komt hier gewoon uit de buurt"
 
Deze keer is Ralph Mulders aan de beurt om alle producten te verzamelen. "We gaan eerst de groente ophalen, daarna het vlees. Ik breng het allemaal naar één punt. Daar komt iedereen hun boodschappen ophalen."
 
Om 14:00 uur is het zover. Ralph is nog maar net klaar met het klaarmaken van de kratten voor de opmakers en de eerste 'klanten' komen al binnen. "Het is misschien wel wat duurder soms, maar ik gun de boeren de marge wel in plaats van de supermarkt."
 
Nooit meer naar de supermarkt?
 
Dat is niet helemaal mogelijk volgens Mulders. "Er zijn altijd producten die je in de supermarkt moet halen, zoals schoonmaakmiddelen bijvoorbeeld. We zijn ook bezig om ons eigen Autark bier te brouwen. Dan hoef je voor bier ook niet meer naar de supermarkt."
 
 
Bron: RTV Oost / 15-6-2019

Raaltenaar racet voorbij snelheidscontrole en moet rijbewijs inleveren

Een 20-jarige man uit Raalte reed donderdag 52 kilometer per uur te hard in Haarle. De man is aan de kant gezet en moest direct zijn rijbewijs inleveren.
 
De snelheidsduivel reed met 112 kilometer per uur over de Poggenbeltweg, daar hield de politie op dat moment een snelheidscontrole. Op de weg geldt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur.
 
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden.
 
Meerdere snelheidsovertredingen
 
De Raaltenaar was niet de enige met 'een te zware rechtervoet'. Bij de controle liepen meerdere hardrijders tegen de lamp, zij reden tenminste 30 kilometer per uur te hard. Zij hebben allemaal een proces-verbaal gekregen.
 

Tijd dringt voor verloting Herxen: duizenden loten nog niet verkocht

De grote loterij in Herxen, waarbij onder meer een Ferrari en een huis te winnen zijn, dreigt uit te lopen op een mislukking. Uiterlijk zondag moeten er minimaal 7.708 loten verkocht zijn, maar op dit moment staat de teller slechts op zo'n 5.000 verkochte loten.
 
Begin dit jaar kondigde het bestuur van het dorpshuis in Herxen het plan aan. Een grootse loterij, waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan renovatie van het dorpshuis. Burgemeester Ton Strien kocht het eerste lot en rapper Tyfoon volgde al snel.
 
Inmiddels is het bijna een half jaar later en zijn er ongeveer 5.000 loten verkocht tegen de prijs van 98 euro. Veel te weinig. Als de organisatie er niet in slaagt om voor het einde van het weekend een gigantische inhaalslag te maken, dan gaat het feest niet door.
 
 
Bron: RTV Oost / 14-6-2019

Acteurs speelfilm 'Anders bekeken' klaar voor feestelijke première

De brandweer en de burgemeester van Olst-Wijhe, tientallen vrijwilligers en ondernemers uit Olst, 200 figuranten en dankzij het programma van Johnny de Mol ook nog eens een professioneel stuntteam: ze deden allemaal belangeloos mee aan de speelfilm 'Anders bekeken'. Vanavond gaat de film in première in de Deventer Schouwburg.
 
De film gaat over een dorp dat volledig wordt bewoond door mensen met een beperking, totdat er een 'normaal gezin' komt te wonen. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen.
 
Het belooft een echte Hollywoodpremière te worden, compleet met rode loper en dure auto's die de acteurs voor de deur afzetten. Er zijn zo'n 800 tot 900 genodigden.
 
Nog niet klaar
 
Na de première is het project overigens nog lang niet af. "Er zijn honderden figuranten uit het hele land die meegewerkt hebben aan deze film. Dus na de première in Deventer wil ik dat de film op meer plekken zal worden vertoond", laat regisseur Luisella Lai weten.
 
 
Bron: RTV Oost / 14-6-2019

Expositie Mysterie van het Leven in Plaskerk

RAALTE - Van 15 juni tot 10 augustus is de expositie ‘Mysterie van het Leven’ te zien in de Plaskerk in Raalte. De organisatie Kunst in de Kerk heeft ruim dertig kunstenaars uit de gemeente Raalte benaderd met de vraag of ze een werk konden maken met dit thema als uitgangspunt. Dat heeft geleid tot diverse inzendingen: van schilderijen tot keramiek, van bloemwerken tot naaldkunst, van poëzie tot foto’s, van glaswerk tot installaties.
 
Wat de expositie bijzonder maakt, is dat de kunstenaars iets hebben aangegeven over hun gedachten bij het maken van het kunstwerk. De organisatie verwacht dat dit gemakkelijk kan leiden tot een gesprek over het thema en het kunstwerk.
 
Ook scholen in de gemeente Raalte zijn bij de expositie betrokken. Leerlingen van basisschool De Gouden Emmer uit Heino hebben van keramiek een ontmoetingszuil gemaakt. Leerlingen van Havo 2 van het Carmel College Salland hebben in de lessen levensbeschouwing gesproken over wat het mysterie van het leven voor hen betekent. Dit heeft geleid tot slogans die geschilderd zijn op de tafels in de koffiehoek van de expositieruimte.
 
 
Bron: Salland Centraal / 14-6-2019

Raalte zet in op kleinere zonneparken: "Vele kleintjes maken één grote"

Het college van B&W van de gemeente Raalte heeft nieuwe richtlijnen voor zonneparken opgesteld. Er komen nu aparte richtlijnen voor zonneparken kleiner dan twee hectare en groter dan twee hectare. Hierbij heeft de gemeente de input van de inwoners meegenomen.
 
De meeste kansen ziet de gemeente voor kleinere zonneparken van minder dan twee hectare. "In het buitengebied is de benodigde capaciteit qua elektriciteitsnetwerk vaak al aanwezig, dit kan ingezet worden voor de energieopgave".
 
Stappenplan
 
Voor de aanleg van een zonnepark moet een stappenplan doorlopen worden. Die is voor een groot en klein zonnepark gelijk. Eerst moet er een dialoog met de omgeving aangegaan worden. Is de omvang en inpassing van het zonnepark passend bij de omgeving?
 
Een andere voorwaarde voor de aanleg van een zonnepark is dat minimaal 50 procent van de productie in eigendom komt van de lokale omgeving.
 
Is het zonnepark kleiner dan twee hectare, dan neemt het college van B&W een besluit. Is het zonnepark groter dan twee hectare dan moet de gemeenteraad het besluit nemen. Het onderscheid wordt gemaakt omdat een groter zonnepark meer impact heeft op omwonenden, landschap, natuur, landbouw, belangen van organisaties en overheden en het elektriciteitsnetwerk.
 
 
Bron: RTV Oost / 13-6-2019

Foto: Mariana Proenqa / Unsplash

Plaskerk Raalte raakt aan het mysterie van het leven met expositie

Professionele kunstenaars en scholieren uit Raalte lieten zich inspireren door het mysterie van het leven: hun kijk op dit universele thema is in de zomermaanden te zien in de Plaskerk in Raalte.
 
Beeldende kunst kan je soms meer raken dan een veelheid aan tekst. Maar af en toe heb je woorden nodig om de diepere betekenis van kunst te doorgronden. De werkgroep Kunst in de Plaskerk heeft dat begrepen: in de catalogus bij de expositie krijgen de makers de gelegenheid hun verbinding met het thema toe te lichten.
 
Glaskunstenares Ineke Ahlers verbeeldt in haar werk Leven en gebroken leven het besef dat het leven niet te regisseren valt. Twee schitterende schijven van gebroken glas laten de kwetsbaarheid van het leven zien. Uit de catalogus: "Het gebroken leven is net als het breken van glas. Daar heb je ook geen grip op. Zo zie je dat er uit een niet bedoeld iets, iets moois kan groeien."
 
 
Bron: RTV Oost / 13-6-2019

Gemeente Raalte gaat zelf meer regie voeren in schulddienstverlening

Waar in de afgelopen jaren meer de nadruk lag op preventie, gaat de gemeente Raalte nu meer zelf de regie voeren in de schulddienstverlening. Dat doet ze door onder meer een trajectregisseur in dienst te nemen.
 
Als mensen mensen met schulden hun problemen niet zelf op kunnen lossen, dan biedt de gemeente een vangnet. Samen wordt een traject uitgestippeld om uit de problemen te komen.
 
Ervaringsdeskundigen
 
De gemeente is in gesprek gegaan met partners en ervaringsdeskundigen. Die laatste groep gaf aan dat er tussen de verschillende stadia van schulddienstverlening geen vast aanspreekpunt is. "Dat is één van de dingen die we geleerd hebben. De gemeente gaat nu de regierol vervullen, zodat er van intake tot en met nazorg één aanspreekpunt is", zegt wethouder Gerria Toeter.
 
De gemeente Raalte wil daarnaast nog meer doen aan het voorkomen van schuldproblemen. "We gaan meer aandacht besteden aan vroegsignalering en preventie. Verder willen we de samenwerking met maatschappelijke partners verstevigen", zegt wethouder Toeter.
 
 
Bron: RTV Oost / 13-6-2019

Caravan zwaar beschadigd geraakt door botsing op N35 bij Haarle

Een botsing vanavond op de N35 bij Haarle. Een bedrijfsbus botste daar achterop een auto met caravan. Als gevolg van het ongeluk stond aan het begin van de avond een korte file.
 
De bedrijfsbus botste door nog onbekende oorzaak achterop de auto met caravan. Door de botsing raakte de kampeerwagen zwaar beschadigd. Zowel de bedrijfsbus als de caravan moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.
 
Een persoon werd door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
 
 
Bron: RTV Oost / 12-6-2019

Keuze voor gratis Ribs & Blues pakt goed uit

RAALTE – Het was in de aanloop naar Pinksteren voor het bestuur van Ribs & Blues behoorlijk spannend. Het besluit om het festival drie dagen lang, ook de zaterdagavond helemaal gratis te maken betekent een inkomstenderving van minimaal 1 tot 1,5 ton aan entreegelden.
 
“Zakelijk gezien zou je zoiets nooit doen. Toch was het een weloverwogen keuze om niet meer mee te gaan in de race van steeds duurdere bands”, zegt voorzitter Ton Groot Beumer. Die keuze pakte goed uit; ongeveer 8500 bezoekers bezochten de gratis zaterdagavond. “Dit kunnen we verder uitbouwen,” weet de Ribs en Blues-preses die op de zonnige eerste pinksterdag een stampvolle Domineeskamp zag (foto).
 
Na de nodige Europese awards afgelopen jaren werd het Raalter festival nu beloond met de ‘Keep the Blues Alive Award 2019’ van de Dutch Bluesfoundation voor de grote bijdrage afgelopen 23 jaar aan de Nederlands bluesmuziek.
 
 
Bron: Salland Centraal / 11-6-2019

Keep The Blues Alive Award 2019

Zojuist de Keep The Blues Alive Award 2019 gekregen van the Dutch Bluesfoundation. 
Dank jullie wel allemaal. Erg blij mee!

Bron: Ribs&Blues / 9-6-2019

Fietsster aangereden op de Mettingenlaan in Raalte

RAALTE - In Raalte is vanmiddag een ongeval gebeurd tussen een auto en een fietsster. Dit gebeurde omstreeks vier uur op de Mettingenlaan ter hoogte van de spoorovergang. De oorzaak is hier vermoedelijk een voorrangsfout. De fietsster kon na behandeling in de ambulance wel haar weg weer vervolgen. Het verkeer op de Mettingenlaan liep tijdens het ongeval enige vertraging op.

www.sallandcentraal.nl/2019/06/fietsen-aangereden-op-de-mettingenlaan-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 8-6-2019

Scooterrijder gewond bij aanrijding Raalte

Een bejaarde scooterrijder is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Raalte. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Wilhelminastraat en de Deventerstraat. Hoe dat kon gebeuren, is niet bekend.

www.rtvoost.nl/nieuws/313801/Scooterrijder-gewond-bij-aanrijding-Raalte

Bron: RTV Oost / 8-6-2019

Rohda Raalte moet winst districtsbeker aan DUNO Doorwerth laten

Rohda Raalte is er niet in geslaagd om zich te kronen tot winnaar van de districtsbeker. Op het eigen sportpark Tijenraan ging DUNO Doorwerth er met de bekerwinst vandoor: 0-2.

Toch had er meer in gezeten voor de ploeg van Frank Tempelman, want in de eerste helft kregen de Raaltenaren voldoende mogelijkheden om tot score te komen. Na tien minuten kwam DUNO op voorsprong in Salland via Heijckmann, die met een laag schot doelman Tepperik kansloos liet.

Na ruim een half zaten de bezoekers uit Gelderland op rozen toen Gandu - met het nodige geluk - voor de 0-2 zorgde. Na rust probeerde Rohda Raalte het wel, maar uiteindelijk werd de aanvalsdrift niet meer beloond. Daardoor bleef het bij 0-2 en gaat de bekerwinst naar DUNO Doorwerth.

www.rtvoost.nl/nieuws/313796/Rohda-Raalte-moet-winst-districtsbeker-aan-DUNO-Doorwerth-laten

Bron: RTV Oost / 7-6-2019

Medicijn tegen spierziekte SMA beschikbaar voor iedereen: "Alsof ik een miljoen heb gewonnen"

Het medicijn Spinraza, dat gebruikt wordt voor de zeldzame spierziekte SMA, wordt binnenkort voor elke patiënt vergoed. En dat is geweldig nieuws voor het zoontje van Danielle Benjamins uit Wijhe, de 11-jarige Tygo. Omdat hij volgens het huidige beleid te oud is, valt hij nu nog buiten de boot voor een vergoeding. Maar dat is straks niet meer het geval. "Het voelt alsof ik een miljoen heb gewonnen", zegt Danielle.

Danielle was vandaag met een deel van haar gezin in Den Haag om aandacht te vragen voor haar boodschap: vergoed het medicijn voor iedereen, en dus ook voor haar zoon die net te oud is.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/313722/Medicijn-tegen-spierziekte-SMA-beschikbaar-voor-iedereen-Alsof-ik-een-miljoen-heb-gewonnen

Bron: RTV Oost / 6-6-2019

Bomen op auto's en huizen en beschadigde kermisattractie: storm trekt over provincie

De storm die vanavond over het land trok, heeft ook in Overijssel huisgehouden. Uit de hele provincie kwamen meldingen van stormschade.

Het KNMI gaf om elf uur code oranje af. Het instituut waarschuwde onder meer voor zeer zware windstoten en onweersbuien. En die kwamen er. Rond twaalf uur was de storm voorbij en werd de weerswaarschuwing ingetrokken.

Raalte
Aan De Schouw in Raalte waaide een grote boom midden op de weg, tussen huizen en auto's. Er raakte slechts een auto beschadigd. De brandweer was druk om de boom weer van de weg te halen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/313629/Bomen-op-auto-s-en-huizen-en-beschadigde-kermisattractie-storm-trekt-over-provincie

Bron: RTV Oost / 5-6-2019

Tientallen jonge patiëntjes genieten van StöppelKidsRally

RAALTE - Het was afgelopen zaterdag lekker druk bij de finish van de StöppelKidsRally in het centrum van Raalte. Tientallen jonge, vaak ernstig zieke patiëntjes van het Deventer Ziekenhuis, kregen die dag een rit aangeboden in mooie sportwagens.

De tweede editie van de StöppelKidsRally begon net als de eerste bij het Deventer Ziekenhuis en eindigde dus in Raalte, de thuisbasis van de organisatie. Burgemeester Martijn Dadema vlagde de deelnemers af.

www.sallandcentraal.nl/2019/06/stoppelkidsrally-finisht-weer-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 4-6-2019

Wanhopige Danielle: "Waarom krijgt Tygo het medicijn dat zijn zusje beter maakt niet?"

Tygo (12) uit Wijhe heeft de progressieve zenuw- en spierziekte SMA. Zijn zusje Fauvé (10) ook. Het verschil? Fauvé krijgt medicijnen en klaart zichtbaar op, Tygo is volgens de regels te oud voor diezelfde medicijnen en takelt langzaam af. Moeder Danielle doet een emotionele oproep aan minister Bruins om dit onrecht recht te zetten: "Deze bizarre situatie is aan Tygo, én aan alle andere patiënten, niet uit te leggen."

Het is een behoorlijke brief geworden die Danielle Benjamins schreef aan minister Bruins en inmiddels 31 Kamerleden. Ook deelde ze het verhaal op haar Facebookpagina, waar hij dik zevenhonderd keer is gedeeld. "Dit is ons verhaal, het komt recht uit m'n hart. Ik wil de druk op de minister opvoeren, zodat hij voor de zomer de juiste beslissing neemt."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/313599/Wanhopige-Danielle-Waarom-krijgt-Tygo-het-medicijn-dat-zijn-zusje-beter-maakt-niet

Bron: RTV Oost / 4-6-2019

Olst-Wijhe verbiedt het oplaten van ballonnen

De gemeente Olst-Wijhe heeft per direct het oplaten van alle soorten ballonnen verboden. Het verbod bestond al voor wensballonnen met oog op brandgevaar. Om natuur en dieren te beschermen is nu ook het oplaten van feestballonnen niet langer toegestaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/313558/Olst-Wijhe-verbiedt-het-oplaten-van-ballonnen

Bron: RTV Oost / 4-6-2019

In beeld (met video!): Autorodeo in Luttenberg

Van stoer gepimpte racemonsters naar waardeloos schroot. De deelnemers aan de autorodeo in Luttenberg zagen hun bolides in korte tijd flink in waarde dalen, maar hé: daar kwam het publiek dan ook voor. Voor stevige crashes met blikschade, rook en hier en daar een vlammetje.
 
 
Bron: RTV Oost / 3-6-2019

Dode schapen Lemelerveld gepakt door wolvin uit Duitsland

De dode schapen die eind februari in Lemelerveld werden aangetroffen, zijn gedood door een wolvin uit een roedel uit het Duitse Niedersaksen. Dat heeft DNA-onderzoek door Wageningen Environmental Research uitgewezen.
 
Het gaat om wolvin GW965F uit de roedel 'Die Lucie'. "Waar deze wolf vandaan komt, weten we door uitwisseling van gegevens via het CEwolf-consortium met het Duitse onderzoekinstituut Senckenberg", legt genetisch onderzoeker Arjen de Groot uit.
 
Door die gegevens weten de onderzoekers ook dat deze wolf al snel weer Nederland heeft verlaten. Een maand later werd ze waargenomen bij Westernkappeln in Nordrhein Westfalen. De Groot: "Dit past in het patroon dat we tot nu toe in Nederland zien. Wolven die in landbouwgebied worden gesignaleerd lopen vaak door en gaan binnen korte tijd weer de grens over, behalve als ze een meer gesloten gebied als de Veluwe bereiken."
 
 
Bron: RTV Oost / 3-6-2019

Rohda Raalte kan hoofdklasse vergeten na verloren strafschoppenserie in Oss

Rohda Raalte kan een plek in de hoofdklasse van komend seizoen vergeten. De eersteklasser verloor vanmiddag in de tweede ronde van de nacompetitie in Oss van TOP na strafschoppen.
 
De eerste helft ging doelpuntloos op de rust af, maar kort voor de pauze werd er door beide ploegen gescoord en beide vanaf de stip. Mees Linders zette TOP op voorsprong en Mart Lugtenberg maakte kort daarna gelijk, ruststand 1-1.
 
Kort na de pauze kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Dit keer scoorde Anwar Tuithof. Een tweede gelijkmaker leek er niet te komen, maar in blessuretijd was het toch raak. Lars van Schooten zorgde voor een verlenging. Daarin werd niet gescoord en dus moesten strafschoppen het duel beslissen. Daarin miste Van Schooten de eerste en de andere negen schoten raak.
 
Bekerfinale
Het seizoen zit er nog niet op, want vrijdag staat Rohda nog in de bekerfinale van district Oost. DUNO D is dan de tegenstander.
 
 
Bron: RTV Oost / 2-6-2019

Fietser gewond bij aanrijding in Raalte

Een fietser is vanmiddag gewond geraakt bij een botsing met een auto in Raalte.
 
De fietser en de auto botsten tegen elkaar met een kruising van De Hoven en de Hartkampstraat in Raalte.
 
Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
 
 
Bron: RTV Oost / 2-6-2019

Een 14-jarig meisje uit Laag Zuthem, dat sinds gistermiddag werd vermist, is weer terecht.

Het meisje fietste gistermiddag rond half zes van huis en werd voor het laatst gezien bij de sporthal in Heino.

www.rtvoost.nl/nieuws/313466/Meisje-uit-Laag-Zuthem-dat-werd-vermist-weer-terecht

Bron: RTV Oost / 2-6-2019

Eerste editie Ge Nijboer Meisjesvoetbal Toernooi

RAALTE - Rohda Raalte presenteert op zaterdag 8 juni de eerste editie van het Rabobank Salland Ge Nijboer Meisjesvoetbal Toernooi, kortweg GNMT. Nadat er een einde was gekomen aan het traditionele Ge Nijboer toernooi heeft Rohda Raalte besloten om er een meisjestoernooi van te maken. 32 meidenteams van in totaal negentien verenigingen uit Nederland (van Arnhem tot Hoogeveen en van Enschede tot Twello) doen mee; verdeeld over vier leeftijdspoules, MO11, MO13, MO15 en MO17. Naast voetbal staan plezier en gezelligheid voorop. Een DJ zorgt gedurende het toernooi voor muziek. Het wedstrijdprogramma duurt van 9.00 tot (ongeveer) 17.00 uur. Iedereen is welkom. De entree is gratis. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door in totaal 25 bedrijven uit Raalte en omgeving.

www.sallandcentraal.nl/2019/06/eerste-editie-ge-nijboer-meisjesvoetbal-toernooi

Website: www.rohda.nl
Bron: Salland Centraal / 1-6-2019