NIEUWE VIDEO: VOORJAARSKERMIS - 20-5-2022

REGIO NIEUWS JUNI

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Raalte Gezond bestaat 10 jaar!

Raalte Gezond bestaat 10 jaar! Samen gaan we voor een gezond en sportief Raalte. Er zijn al vele mooie initiatieven in alle dorpen van onze gemeente ontstaan, omdat organisaties binnen Raalte Gezond elkaar weten te vinden en samenwerken. Als gemeente zijn we trots op deze mijlpaal!

Heb je ook een goed initiatief of een leuk idee dat bijdraagt aan bewegen of gezonde leefstijl? Meld je aan via www.raalte.nl/raaltegezond en wellicht kan jouw idee financieel ondersteund worden.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=l19uAh9kQN0

Bron: Gemeente Raalte / 30-6-2021

Kogel door de kerk: hoogspanningslijnen in Raalte ondergronds

RAALTE - De hoogspanningslijnen in Raalte Zuid gaan de grond in. De gemeenteraad ging al op 17 juni akkoord met het basisontwerp en de kostenraming van netbeheerder Tennet. Op 23 juni ondertekenden wethouder Wout Wagenmans en gedeputeerde Tijs de Bree vervolgens de bestuursovereenkomst namens de gemeente en provincie.

Wagenmans: “Het ondergronds brengen van de hoogspanningslijnen is al langere tijd een wens van de omwonenden. De werkgroep Kabelvrij Raalte heeft zich jaren voor dit doel ingezet. Er is nu officieel groen licht, mede dankzij de bijdrage van de provincie. Dat betekent dat er gestart kan worden met de voorbereiding van de daadwerkelijke uitvoering.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/kogel-door-de-kerk-hoogspanningslijnen-in-raalte-ondergronds

Bron: Salland Centraal / 30-6-2021

Midzomerfeest in Mariënheem is er klaar voor

Gemeente Raalte denkt proactief mee met dorpsfeesten: ‘Die draaien ook om de sociale cohesie’

MARIËNHEEM/RAALTE - “Het is niet normaal wat er in de afgelopen weken is weggezet aan werk.” Dennis Nijland, bestuurslid van Stichting Midzomerfeesten Mariënheem, wil het nog maar even benadrukken. “Toen we zo’n anderhalve week geleden de knoop doorhakten en besloten ervoor te gaan zijn we enorm druk geweest.” Om het maar even te illustreren: vorige week maandag meldde hij nog dat het feest vrijwilligers tekort kwam, maar vier dagen later was dat allemaal geregeld. “En dan praten we dus over 160 vrijwilligers. Niemand heeft gesnipperd, maar als ik eerlijk ben, was het werk voor sommigen even iets wat ze erbij deden…”

Het Midzomerfeest vindt plaats van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/midzomerfeest-in-marienheem-is-er-klaar-voor

Bron: Salland Centraal / 30-6-2021

Salland krijgt een eigen vlag, maar hoe ziet die er eigenlijk uit?

Hoe hij er precies uit moet zien, dat weet eigenlijk niemand. Maar dat hij er komt, dat lijkt onderhand wel duidelijk: een Sallandse vlag. Doorpakken Salland en Salland Marketing hebben een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Waarom die vlag nodig is? “Om het ‘met elkaar’-gevoel te versterken”, legt Barbara Jansen van Doorpakken Salland uit.

Bij Doorpakken Salland, een club die Sallandse ideeën ondersteunt en aanjaagt, waren volgens Jansen al meerdere verzoeken binnen gekomen om een Sallandse vlag te laten ontwerpen. “Hoe langer we er over nadachten, hoe enthousiaster we werden.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1982922/Salland-krijgt-een-eigen-vlag-maar-hoe-ziet-die-er-eigenlijk-uit

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 30-6-2021

Tekort aan personeel zorgt voor problemen in de horeca: "We gaan een extra dag dicht"

Vanaf vandaag kunnen feestvierders weer tot diep in de nacht in de kroeg blijven en hoeven we niet weg uit een restaurant vanwege een vervroegde sluitingstijd. Toch zorgen alle versoepelingen bij horeca-eigenaren voor kopzorgen. Veel personeel heeft in de lockdown ander werk gevonden en dat zorgt voor tekorten op de werkvloer.

Ze hebben de zaak net verbouwd en zijn na de lockdown vol goede moed weer aan het werk gegaan. Maar heeft Herberg De Witte Gans in Dalfsen niet zo'n vliegende start vanwege het personeelstekort. "In de keuken hebben we echt tekorten', vertelt eigenaresse Eveline Diks. "We staan met drie koks, waar we er eigenlijk vier of vijf willen hebben. De vacature staat al twee en een halve maand uit, maar er komt gewoon geen reactie op."

Extra dag gesloten

En dus heeft Eveline een moeilijke beslissing moeten maken. "We hebben besloten om een extra dag dicht te gaan. Daardoor kunnen we nieuwe werknemers een vierdaagse werkweek en een lang weekend aanbieden. Daarmee hopen we de onderscheidende werkgever te worden."

Flinke uitstroom

Koninklijke Horeca Nederland is een campagne gestart om meer mensen warm te laten lopen voor een baan in de horeca. Uit een recent onderzoek van de brancheorganisatie blijkt dat 58 procent van de horecaondernemers nu minder medewerkers in dienst heeft dan voor de coronacrisis. De weggevloeide werknemers zijn nu vooral in andere sectoren werkzaam, waardoor zij volgens Koninklijke Horeca Nederland ook niet meer snel terugkomen.

‘Werkdagen van 14 uur’

Ook Grand Café De Baron in Heino heeft al maanden vacatures uitstaan voor nieuw personeel. “Ik heb nu zo’n elf mensen in dienst”, vertelt eigenaar Maikel Bosch. “Maar veel van hen willen inmiddels gaan samenwonen of het huis uitgaan. De nieuwe aanwas die we normaal gesproken hebben, is er nu gewoon niet. Die kiezen voor een baantje in de supermarkt.”

Door het personeelstekort draait Maikel flinke dagen. “Op zondagavond ben je wel helemaal op. We beginnen rond één uur in de middag en sluiten normaal gesproken af rond twee uur ’s nachts en dan moet er nog schoongemaakt worden. Dan ben je pas diep in de nacht klaar.”

www.rtvoost.nl/nieuws/1981703/Tekort-aan-personeel-zorgt-voor-problemen-in-de-horeca-We-gaan-een-extra-dag-dicht

Bron: RTV Oost / Max van Olst / 26-6-2021

Scooterrijder aangereden op kruising Klipperweg/Boeierstraat in Raalte

RAALTE - Op de kruising Klipperweg/Boeierstraat in Raalte is eerder vanmiddag een scooterrijder aangereden door een auto. De bestuurder van de scooter, een man, kwam hard ten val. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar de man hoefde uiteindelijk niet mee. Wel werd hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Die vertrok overigens zonder gillende sirenes. Over de oorzaak van het ongeval is verder nog niks bekend.

www.sallandcentraal.nl/2021/06/scooterrijder-aangereden-op-kruising-klipperweg-boeierstraat-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 25-6-2021

Raalte: wil anonieme briefschrijver nu wèl info delen over cafébrand drie jaar geleden?

De politie vraagt na drie jaar opnieuw aandacht voor een cafébrand in Raalte.
In de nacht van dinsdag 13 maart 2018 rond de klok van 04:00 uur werd een buurtbewoner wakker van een enorme knal. Iemand had geprobeerd brand te stichten in een pand aan de Deventerstraat, waarin op dat moment café Gina's was gevestigd.

Gelukkig doofde het vuur uit zichzelf, waardoor de schade beperkt bleef. Toch had het heel anders kunnen aflopen, want boven het café woonde destijds een man!

Enkele dagen na de brandstichting ontving de politie een anonieme brief met informatie over de poging brandstichting. De recherche wil graag in contact komen met de schrijver van de anonieme brief. Mogelijk vond de schrijver destijds een anonieme brief de enige veilige manier om met de politie in contact te komen, maar is dat nu anders.

Bel de politie met tips op 0800 – 6070.
Anoniem bellen kan via 0800 – 7000.
Digitaal melden bij de politie kan via: https://bit.ly/3j5I8UF
en bij M via www.meldmisdaadanoniem.nl

Youtube: www.youtube.com/watch?v=GeBtXg_Rlhw

Bron: RTV Oost / Onder de loep / 24-6-2021

Politie probeert brandstichting in café Gina's in Raalte drie jaar na dato alsnog op te lossen

De politie is op zoek naar een anonieme briefschrijver die waarschijnlijk meer weet over de poging tot brandstichting in 2018 bij café Gina's aan de Deventerstraat in Raalte. Op 13 maart van dat jaar werd een ruit ingeslagen en een jerrycan met een brandbare vloeistof op de bar gegooid.

Café Gina's is al een aantal jaar gesloten, toch hoopt de politie dat de zaak ruim drie jaar na dato alsnog kan worden opgelost. "De zaak heeft nooit helemaal stilgelegen", vertelt woordvoerder Jennifer Schoorlemmer van de politie. "We hebben dit ook destijds hoog opgenomen. Dit had namelijk heel anders kunnen aflopen voor de man die toen boven het café woonde."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1980703/Politie-probeert-brandstichting-in-cafe-Gina-s-in-Raalte-drie-jaar-na-dato-alsnog-op-te-lossen

Bron: RTV Oost / 24-6-2021

Twijfels rond toegangscontroles en afgesloten feestterreinen

Organisatoren Pompdagen, Stöppelhaene en Diekdaegen gaan voor mooie zomer 2021

HEINO/RAALTE/WIJHE - Wat kan er, wat kan er niet, wat mag er en wat moet er? De voorzitters van drie grote Sallandse feesten, Gerben Korten van de Heinose Pompdagen, Paul Wittenhorst van Stöppelhaene in Raalte en Jeroen Demmers van de Wiejese Diekdaegen, worstelen met die vragen nu de coronabeperkingen op hun einde lijken te lopen. “Iedereen roept en schrijft wel van alles over al die krantenkoppen met versoepelingen, maar daaronder staan nog allerlei regeltjes waar wij rekening mee moeten houden.” Vooral de regels rond toegangscontroles bij publieksevenementen maken het er niet makkelijker op.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/twijfels-rond-toegangscontroles-en-afgesloten-feestterreinen

Bron: Salland Centraal / 24-6-2021

Roalter Ommetje - Aflevering 10: Alexander Kreule en Peter Moorman

De gemeenteraad van de gemeente Raalte telt 25 raadsleden. Maar wie zijn dit eigenlijk? In het Roalter Ommetje gaan in elke aflevering twee raadsleden met elkaar in gesprek. Zo leer je ze beter kennen. Het hele interview lees je op www.raalte.nl/roalterommetje.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=6AkINZ_HaZI

Bron: Gemeente Raalte / 23-6-2021

Roalter Ommetje - Aflevering 9: Guus Temmink en Johan Seekles

De gemeenteraad van de gemeente Raalte telt 25 raadsleden. Maar wie zijn dit eigenlijk? In het Roalter Ommetje gaan in elke aflevering twee raadsleden met elkaar in gesprek. Zo leer je ze beter kennen. Het hele interview lees je op www.raalte.nl/roalterommetje.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Q13IInu8Fdc

Bron: Gemeente Raalte / 23-6-2021

Ton Strien op de lijn met veteraan Tim Lek

Op zaterdag 26 juni is het de Nederlandse Veteranendag. Deze dag is een eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen. Normaal gesproken nodigen we de veteranen uit onze gemeente uit voor een speciale middag. Helaas kon deze bijeenkomst zowel dit jaar als vorig jaar niet doorgaan door de coronacrisis. Dit vinden we erg jammer, maar het is wel zo verstandig voor ieders gezondheid. Om toch stil te staan bij het feit dat dit jaar de gebruikelijke veteranenmiddag niet doorgaat, blikt burgemeester Ton Strien samen met veteraan Tim Lek terug op eerdere veteranenmiddagen.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=URw-iePPpV0

Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 23-6-2021

Fietser met spoed naar ziekenhuis na ernstig ongeval N348 bij Wesepe

De N348 bij Wesepe is afgesloten na een ernstig ongeluk. Een fietser is tijdens het oversteken van de weg aangereden door een auto.

Op de plek waar de fietser de weg over ging is officieel geen oversteekplek. De fietser maakte gebruik van een zogenaamd olifantenpaadje waar fietsers veel gebruik van maken om over te steken. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er werd een traumaheli opgeroepen, maar daar werd niet op gewacht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1980813/Fietser-met-spoed-naar-ziekenhuis-na-ernstig-ongeval-N348-bij-Wesepe

Bron: RTV Oost / 23-6-2021

Gesteggel over montagewoningen Olst nadert hoogtepunt

Ze wonen er zelf niet in, maar als het aan Marcel Olde Hanter en zijn buurman Dave Gommans ligt, blijven een deel van de montagewoningen in Olst behouden als historisch erfgoed. "Deze woningen zijn van onschatbare waarde voor deze wijk."

In totaal moeten de 24 montagewoningen in Olst plaats gaan maken voor nieuwbouwwoningen van wooncoöperatie SallandWonen. Iets wat zowel Olde Hanter als Gommans niet zien zitten. "Vlak na de oorlog zijn deze woningen gebouwd om bij te dragen aan de wederopbouw van Olst. De woningen zijn gebouwd met een speciale techniek. In die tijd was er een tekort aan grondstoffen, waardoor er gebouwd werd met de stoffen die voor handen waren. Een uitzonderlijke manier van bouwen", aldus Olde Hanter.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1980239/Gesteggel-over-montagewoningen-Olst-nadert-hoogtepunt

Bron: RTV Oost / Milan Keskin / 22-6-2021

Strijd van Salland in Heino brengt ruim zestigduizend euro op voor onderzoek naar hersenkanker

Inwoners van Heino hebben met z'n allen ruim zestigduizend euro opgehaald voor onderzoek naar hersentumoren. Dat gebeurde vandaag tijdens de Strijd van Salland, waarbij met sportieve sponsoracties het geld werd verdiend. Zo werd er gefietst, gewandeld, paard gereden en een toertocht op motoren gemaakt.

Vorig jaar kon het jaarlijks evenement niet worden gehouden vanwege coronamaatregelen. Dit jaar zijn er de nodige aanpassingen geweest en waren de acties niet alleen in Heino, maar ook in andere plaatsen. Zo moedigden inwoners uit Heino andere deelnemers in binnen- en buitenland aan om mee te doen. Via een online-stream was de actie live te volgen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1978598/Strijd-van-Salland-in-Heino-brengt-ruim-zestigduizend-euro-op-voor-onderzoek-naar-hersenkanker

Bron: RTV Oost / 20-6-2021

Zware onweersbuien met windstoten, hagel en heel veel regen onderweg naar Overijssel

Overijssel krijgt het komende etmaal te maken met zware onweersbuien. Deze kunnen gepaard gaan met zware windstoten, hagel en plaatselijk veel regen in korte tijd. Vermoedelijk bereikt het noodweer komende nacht onze provincie.

Vandaag staat eerst nog in het teken van een stralende zon en kleffe hitte. Door de hoge luchtvochtigheid is het broeierig bij middagtemperaturen van 32 tot 34 graden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1978611/Zware-onweersbuien-met-windstoten-hagel-en-heel-veel-regen-onderweg-naar-Overijssel

Bron: RTV Oost / 17-6-2021

Hoogleraren kraken ambities: "Meer asfalt in Overijssel is helemaal niet de oplossing"

Al jarenlang wordt er gesproken over het verbreden van de N35 tussen Wierden en Wijthmen naar 2x2 rijstroken. Maar meer asfalt is helemaal niet de oplossing om de fileproblemen in Overijssel op te lossen, zeggen twee hoogleraren. "Corona heeft ons geleerd dat het ook anders kan."

Karrenspoor of slakkengang. Het zijn woorden die regelmatig gebruikt worden als er over de N35 tussen Wierden en Zwolle gesproken wordt. De provincie wil de rijksweg maar al te graag 'upgraden' naar 2x2 rijstroken, getuige de 120 miljoen euro die daarvoor op de plank ligt. Maar in Den Haag willen ze er voorlopig (nog) niet aan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1961750/Hoogleraren-kraken-ambities-Meer-asfalt-in-Overijssel-is-helemaal-niet-de-oplossing

Bron: RTV Oost / Rutger Borgerink / 14-6-2021

Olst-Wijhe beperkt schade: gemeente hoeft minder te bezuinigen

De gemeente Olst-Wijhe heeft de schade enigszins weten te beperken. Waar er in eerste instantie 3 miljoen euro bezuinigd moest gaan worden, blijkt dat inmiddels een stuk lager uit te vallen. Voor de meerjarenbegroting kiest het college ervoor om niet 3 miljoen euro te bezuinigen, zoals in maart nog werd genoemd, maar 2,2 miljoen. Het plan ligt inmiddels bij de gemeenteraad.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1976245/Olst-Wijhe-beperkt-schade-gemeente-hoeft-minder-te-bezuinigen

Bron: RTV Oost / Milan Keskin / 11-6-2021

Zanger Erwin Nyhoff zingt zich in vorm voor tv-programma Oranje Zomer

Hij wordt geacht de komende weken in topconditie te zijn. Zanger Erwin Nyhoff uit Heeten maakt namelijk de komende weken meermalen zijn opwachting in de Oranje Zomer, het tv-programma rond het illustere trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. "Heel eervol en een enorm groot podium ook."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1975939/Zanger-Erwin-Nyhoff-zingt-zich-in-vorm-voor-tv-programma-Oranje-Zomer

Bron: RTV Oost / 10-6-2021

Stevige kritiek in rapport over geflopt project rond monumentale boerderij Raalte

Geen onderling vertrouwen, onzekerheid over geld, onenigheid over de planning en gebrekkige communicatie. Dat zijn in een notendop de conclusies van een extern rapport over het mislukte project rond de monumentale boerderij ‘De Nieuwe Strunk’ in Raalte. Eind april ging wethouder Wagenmans er al diep voor door het stof; oppositiepartijen zegden zelfs hun vertrouwen in hem op.

De plannen voor ‘De Nieuwe Strunk’ leken in februari van dit jaar nog in kannen en kruiken. Een monumentale boerderij vlakbij het centrum van Raalte moest een multifunctioneel centrum worden, en vooral een plek gaan bieden aan cultuur en erfgoed. De plannen voor de verbouwing waren klaar, er waren huurders gevonden en zelfs in het eerste jaar van gebruik zou het gebouw al winstgevend zijn.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1975879/Stevige-kritiek-in-rapport-over-geflopt-project-rond-monumentale-boerderij-Raalte

Bron: RTV Oost / Pepijn van den Brink / Ties van der Heide / 10-6-2021

Zeer grote brand bij eierverwerker in Raalte

Bij een bedrijf dat eieren verwerkt in Raalte is vannacht een zeer grote brand uitgebroken. De brand brak rond half twee uit bij een bedrijf in de Aakstraat. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand. De straat rond het bedrijf is afgezet.

De brand woedde in de technische ruimte en de drogerij van het bedrijf. De brandweer zette de drogerij af en hoopte op die manier de brand onder controle te krijgen. Bij het bedrijf worden eieren tot eiproducten verwerkt. In de drogerij worden eidooiers gedroogd tot poeder. Het was voor de brandweer te heet om deze ruimte te betreden en het lukte daarom in eerste instantie niet het vuur onder controle te krijgen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1974960/Zeer-grote-brand-bij-eierverwerker-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 9-6-2021

Bruggehoofd update fotos 6 juni 2021

Bouw van 8 appartementen aan de rand van het centrum van Raalte

Bron: VTV Sallandia / 8-6-2021

EK-speurtocht van ROV in centrum Raalte

RAALTE - Het ROV presenteert vanaf vrijdag 11 juni een speurtocht door het centrum van Raalte in het teken van het EK voetbal. In veel winkels ligt een oranje bal met daarop een letter. Al die letters samen vormen een slagzin. Meedoen kan zolang als Oranje in het toernooi zit. Het deelnameformulier is vanaf vrijdag verkrijgbaar bij Creashop Duymelot aan de Waag 41 in Raalte of te downloaden via winkeleninraalte.nl. De deelnemers maken kans op diverse leuke prijzen, zoals een weekendje ‘glamping’ in het laagseizoen bij familiepark Krieghuusbelten, een draagbare bluetooth-speaker (JBL Extreme 3) ter waarde van 249 euro van Expert Raalte, een spellenpakket ter waarde van 150 euro van Top1Toys en een EK-sporttenue ter waarde van 100 euro van Intersport Bols.

www.sallandcentraal.nl/2021/06/ek-speurtocht-van-rov-in-centrum-raalte
Bron: Salland Centraal /8-6-2021

Raalte wil betaalbare levensloopbestendige woningen aan de Brink

RAALTE - De gemeente Raalte zet erop in dat er levensloopbestendige (koop- en/of huur)woningen gebouwd gaan worden op de locatie van het voormalige schoolgebouw aan de Brink 2 in Raalte.

Het gebouw aan de Brink 2 is als gevolg van de nieuwbouw van de Korenbloem leeg komen te staan. Alleen Ralda en Heeren van Salland maken er nu (tijdelijk) gebruik van. De dansgroep en het koor gebruikten eerder ruimtes in Strunk
De locatie, die ligt op de hoek van de Jan van Arkelstraat, Hartkampweg en de Brink (tegenover de Hartkamp), heeft een totale oppervlakte van 3.700 vierkante meter. In theorie genoeg voor de ontwikkeling van tien tot dertien woningen, maar hoeveel het er worden is afhankelijk van de plannen van de uiteindelijke ontwikkelaar. 

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/raalte-wil-betaalbare-levensloopbestendige-woningen-aan-de-brink

Bron: Salland Centraal

Fotos VTV Sallandia

Salland Magazine 45

Patrick van Ommen gaat in deze aflevering van het Salland Magazine in gesprek met Erwin Nyhoff. Hij speelt in het theaterstuk over Harry Muskee "So many roads". In september 15 keer te zien in Assen, de geboorteplaats van Muskee.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=_uQi5cgxO2I

Bron: Salland1 / 3-6-2021

'Verdacht pakketje' bij distributiecentrum Jumbo in Raalte blijkt loos alarm

Het pakketje dat eerder vandaag werd gevonden bij het distributiecentrum aan de Almelosestraat in Raalte, blijkt ongevaarlijk. Dat meldt de politie.

Even voor drie uur werd het gebied in de ruime omgeving rondom het distributiecentrum afgezet met hekken. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), brandweer en ambulance kwamen ter plekke. Het personeel van de Jumbo moest naar buiten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1947136/Verdacht-pakketje-bij-distributiecentrum-Jumbo-in-Raalte-blijkt-loos-alarm

Bron: RTV Oost / 3-6-2021

Distributiecentrum Jumbo in Raalte ontruimd na vondst verdacht pakketje

In Raalte is het distributiecentrum van supermarkt Jumbo aan de Almelosestraat vanmiddag ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje.

Het gebied in de ruime omgeving rondom het gebouw aan de Almelosestraat werd even voor drie uur afgezet met hekken. Het ging om het gedeelte tussen Almelosestraat, Tjalkstraat en Aakstraat.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was aanwezig bij het distributiecentrum, dat honderden werknemers telt. Ook brandweer en ambulance waren ter plekke. Het personeel stond buiten te wachten.

Rond vijf uur werden de hekken weer weggehaald. Wat er precies is gevonden, is nog onduidelijk.

www.rtvoost.nl/nieuws/1943465/Distributiecentrum-Jumbo-in-Raalte-ontruimd-na-vondst-verdacht-pakketje

Bron: RTV Oost / 3-6-2021

Fietser zwaar gewond bij aanrijding op Kruispunt Bos

RAALTE - Bij een aanrijding op Kruispunt Bos is vanavond een fietser zwaar gewond geraakt. Een auto komende uit de richting Heino schepte de fietser. De val van de fietser werd gelukkig gebroken. Het ging namelijk om een vrij nieuwe auto die voor dat doel beschikte over een airbag. De fietser is met de ambulance afgevoerd. Over de oorzaak van het ongeval is nog niks bekend. Naar verluidt blijft de rijbaan tussen Kruispunt Bos en de afslag richting Lemelerveld nog tot een uurtje of negen gesloten. Dit in verband met onderzoek.

www.sallandcentraal.nl/2021/06/fietser-zwaar-gewond-bij-aanrijding-op-kruispunt-bos

Bron: Salland Centraal / 2-6-2021

IJsseltheaterfietstocht officieel geopend

WIJHE - Afgelopen zaterdagavond is de IJsseltheaterfietstocht officieel geopend. Dat gebeurde gelijktijdig in de drie deelnemende gemeenten. Burgemeester Jan Willem Wiggers was aanwezig bij de haven in Veessen, burgemeester Tom Horn bij de kerk in Oene en burgemeester Ton Strien bij de Loswal in Wijhe.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/ijsseltheaterfietstocht-officieel-geopend

Website: www.ijsseltheaterfietstocht.nl
Bron: Salland Centraal

Programma Dauwpop grotendeels rond; festival bijna uitverkocht

HELLENDOORN - The Waterboys, Basement Jaxx (dj set), Froukje, Son Mieux, Dool, Bad Nerves, Kevin en TikTokTammo zijn toegevoegd aan het festivalaffiche van Dauwpop. Vanwege corona is het festival, dat normaal gesproken rond Hemelvaart plaats vindt, verplaatst naar zaterdag 4 september.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/06/programma-dauwpop-grotendeels-rond-festival-bijna-uitverkocht

Website: www.dauwpop.nl
Bron: Salland Centraal

Raad is unaniem en keurt plannen voor kindcentrum in Wijhe goed

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft unaniem ingestemd met de komst van het kindcentrum op de SPOC-locatie in Wijhe. Daardoor komt er een einde aan het onderwijs in Boerhaar, die leerlingen zullen in Wijhe naar school moeten.

Om de samenwerking tussen kinderopvang, basisonderwijs en middelbaar onderwijs het beste tot zijn recht te laten komen, is het bouwen van het kindcentrum op het SPOC-terrein in Wijhe noodzakelijk. Dat stelden de bestuurders van zowel de scholen van De Mare als van MijnPlein al eerder.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1903035/Raad-is-unaniem-en-keurt-plannen-voor-kindcentrum-in-Wijhe-goed

Bron: RTV Oost / 2-6-2021