REGIO NIEUWS september

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

BelevenisFietsroute in teken Sallandse platteland

NIEUW HEETEN - Heidi Bouwman en Nandine Hunneman uit Nieuw-Heeten zijn bezig met de organisatie van de eerste BelevenisFietsroute op vrijdag 7 oktober. Alles draait om de veelzijdigheid van het Sallandse platteland rondom Nieuw Heeten met haar boeren.

De twee hebben twee routes samengesteld: één van 10 km en één van 35 km.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/belevenisfietsroute-in-teken-sallandse-platteland

Website: www.belevenisfietsroute.nl

Bron: Salland Centraal / 30-9-2022

Hulpdiensten uitgerukt voor ongeval met letsel op Heinoseweg in Raalte

Op de Heinoseweg in Raalte heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden, waarbij mogelijk één of meerdere personen gewond zijn geraakt.

De eerste melding kwam rond tien over half 4 's middags bij de alarmcentrale binnen. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/raalte/42444351/p2000-politie-naar-heinoseweg-in-raalte-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 30-9-2022

Olst-Wijhe in de top drie van gemeenten waar weinig afval wordt geproduceerd

Bijna nergens in Nederland produceren inwoners zo weinig restafval als in Olst-Wijhe. De gemiddelde inwoner van die gemeente komt in een jaar tijd op 45 kilo restafval en staat daarmee in de top drie van gemeenten waar weinig afval wordt geproduceerd. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Uit die cijfers blijkt dat in niet-stedelijke gebieden over het algemeen meer afval per persoon wordt opgehaald dan in stedelijke gebieden. Vooral gft-afval en grof tuinafval zorgen ervoor dat er buiten steden meer afval wordt weggebracht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2147298/olst-wijhe-in-de-top-drie-van-gemeenten-waar-weinig-afval-wordt-geproduceerd

Bron: RTV Oost / 29-9-2022

112 Nieuws: Politiehelikopter zoekt vermiste man in rolstoel in Heino

De politie heeft vanmiddag met een helikopter gezocht naar een vermiste man in Heino. Het ging om een 62-jarige man in een rolstoel. Bij de zoektocht zette de politie naast een helikopter ook Burgernet in. Via dat kanaal werden mensen opgeroepen uit te kijken naar de man. Die oproep had effect. Er wordt niet vermeld waar de man is aangetroffen.

Bron: RTV Oost / 29-9-2022

Salland Magazine 29 september 2022

In het Salland Magazine van vandaag gaat Geert Hannink in gesprek me Mandy Kreuzen van Carinova en Mireille Groot Koerkamp van De Kracht van Salland. Mangy weet alles van de "week van de palliatieve zorg" terwijl Mireille uitleg geeft over de acties die we de komende jaren van de Kracht van Salldn mogen verwachten.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=aiD1CAYCSAg

Bron: Salland1 / 29-9-2022

Geslaagde proef met kunststof damwanden: goedkoper en duurzamer dan staal

Damwanden van kunststof zijn stukken goedkoper en ook nog eens duurzamer dan de ouderwetse stalen damwanden. Maar zijn ze ook sterk genoeg? Dat onderzoekt waterschap Drents Overijsselse Delta deze week langs de IJssel bij Wijhe.
 
Een enorme hijskraan tilt de stukken damwand op en trilt ze dan langzaam de grond in, tot veertien meter diepte. Van een afstandje kijkt projectleider Maurits van Dijk van Waterschap Drents Overijsselse Delta of alles goed gaat: "We zijn vooral benieuwd of we de kunststof damwandprofielen goed deze grond in krijgen. Ze moeten niet kapot gaan tijdens het intrillen."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2146980/geslaagde-proef-met-kunststof-damwanden-goedkoper-en-duurzamer-dan-staal

Bron: RTV Oost / 29-9-2022

Hulpdiensten uitgerukt voor ongeval met letsel op Dijkzicht in Wijhe

Op de Dijkzicht in Wijhe heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden, waarbij mogelijk één of meerdere personen gewond zijn geraakt.

De eerste melding kwam vlak na twaalf uur in de middag bij de alarmcentrale binnen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/wijhe/42422552/p2000-politie-naar-dijkzicht-in-wijhe-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 29-9-2022

Annahuis na verbouwing klaar voor de toekomst

RAALTE - De medewerkers van aannemer Vosman werken nu nog hard aan de uitbreiding en modernisatie, maar later deze week is het Annahuis in hartje Raalte dan echt helemaal klaar voor een de toekomst als ontmoetings- en verbindingscentrum voor alle inwoners van de gemeente Raalte. Zondagmiddag 2 oktober is iedereen tussen 14.30 en 16.00 uur welkom aan de Plas 8 om een kijkje te nemen in het vernieuwde gebouw.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/annahuis-na-verbouwing-klaar-voor-de-toekomst

Bron: Salland Centraal / 29-9-2022

Braakman en kinderdagverblijf Fontana organiseren open dag

Een mooi jubileum voor Braakman BV én kinderopvang Fontana! De vloerverwarmingsspecialist bestaat dit jaar 25 jaar, terwijl het kinderdagverblijf een 5-jarig jubileum viert. Op 1 oktober organiseert de familie Braakman daarom een gezamenlijke open dag. 

Iedereen is tussen 10.00 en 17.00 van harte welkom om onder het genot van een hapje en drankje het bedrijf, kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang te komen bezichtigen. Dit kan aan de Zwolseweg 76. Kom jij ook?

Lees verder: www.hoezoheino.nl/braakman-en-kinderdagverblijf-fontana-organiseren-open-dag

Bron: Hoezo Heino / 29-9-2022

Natte modeshows in Raalter centrum

RAALTE - De tientallen gelegenheidsmodellen die afgelopen zaterdag de nieuwste herfst- en wintercollecties van de modezaken in Raalte presenteerden, hadden wel eens beter weer gehad. Want het was af en toe nat. Maar dat mocht de pret op de Plas niet drukken. Voor de meesten zal zo’n modellenklusje immers vooral een uitje zijn geweest.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/natte-modeshows-in-raalter-centrum

Bron: Salland Centraal / 28-9-2022

Ongeval met letsel op Blikweg in Luttenberg

Op de Blikweg in Luttenberg heeft woensdagmiddag een ongeval plaatsgevonden, waarbij mogelijk één of meerdere personen gewond zijn geraakt.

De eerste melding kwam ongeveer kwart voor 5 's middags bij de alarmcentrale binnen. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/luttenberg/42410221/p2000-politie-naar-blikweg-in-luttenberg-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 28-9-2022

Raalter coureur pakt Nederlands kampioenschap autocross in Sprint 2000-klasse

ROSMALEN/RAALTE - Bastiaan Hoogeboom (34) uit Raalte is afgelopen zaterdag Nederlands kampioen autocross in de Sprint 2000 klasse geworden. Bij de zesde en afsluitende race van het NK in Rosmalen behaalde hij uiteindelijk de negende plaats. Genoeg voor de NK-titel. Bastiaan stond na de vierde wedstrijd bovenaan in het klassement. Maar niettemin was de zege zwaar bevochten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/raalter-coureur-pakt-nederlands-kampioenschap-autocross-in-sprint-2000-klasse

Bron: Salland Centraal / 28-9-2022

Rohda Raalte wint Sallandse derby

HEINO - Rohda Raalte heeft afgelopen zaterdag de Sallandse derby tegen Heino met 0-2 gewonnen. Het was de eerste keer dat de twee kemphanen elkaar troffen in de Hoofdklasse. De vorige twee keer, toen nog een klasse lager, wist Heino met de winst aan de haal te gaan.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/rohda-raalte-wint-sallandse-derby

Bron: Salland Centraal / 28-9-2022

Raalter vrienden fietsen ruim 25.000 euro bij elkaar voor het goede doel

RAALTE - Tom Bloo en Laurens Tepperink zijn van zaterdag 17 tot en met maandag 19 juli vanuit Raalte naar Winterberg gefietst. Door weer en wind trotseerden zij deze honderden kilometers voor hun overleden vriend Jesper. Jesper overleed in 2021 op 35-jarige leeftijd aan een leveraandoening. Met hun tocht zamelden zij geld in voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), inmiddels staat de teller op meer dan 25.000 euro.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/raalter-vrienden-fietsen-ruim-25-000-euro-bij-elkaar-voor-het-goede-doel

Voor het verhaal van Laurens en Tom en een donatie zie: www.tourdejes.nl.

Bron: Salland Centraal / 28-9-2022

Appelpersdag bij Herxer Marke

HERXEN - Op vrijdag 30 september vindt rondom het dorpshuis de Herxer Marke in Herxen weer de jaarlijkse Appelpersdag plaats. Deelnemers leveren eigen appels of peren in bij de ‘sapmobiel’ uit Welsum en nemen het sap zelf af. Er wordt geperst van 8.00 uur tot 18.00 uur. `s Middags vanaf 14.30 uur is er bovendien een streekmarkt met lokale en thuisgemaakte producten, foodtrucks en livemuziek.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/appelpersdag-bij-herxer-marke

Bron: Salland Centraal / 28-9-2022

Hulpdiensten uitgerukt voor ongeval met letsel op Weidelaan in Raalte

Bij een aanrijding op de Weidelaan in Raalte zijn woensdagavond mogelijk één of meerdere personen gewond geraakt.

De eerste melding kwam vlak na zeven uur 's avonds bij de alarmcentrale binnen. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/raalte/42412318/p2000-politie-naar-weidelaan-in-raalte-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 28-9-2022

Melkveebedrijf familie Freriks Luttenberg

Salland1 op bezoek bij het melkveebedrijf van de familie Freriks in Luttenberg

Youtube: www.youtube.com/watch?v=h-ABMSWG0fA

Bron: Salland1 / 28-9-2022

Pony- en paardenmarkt in Heeten: handjeklap, gehinnik en uitkijken voor de poep

Handjeklap, veel gehinnik en uitkijken waar je loopt, anders trap je in de poep. In Heeten stond vanmorgen de jaarlijkse pony- en paardenmarkt op het programma. Hoewel er veel viervoeters van eigenaar wisselden, was de stemming toch wat bedrukt. De markt voor pony's en paarden zakt volgens handelaren namelijk aardig in.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2146738/pony-en-paardenmarkt-in-heeten-handjeklap-gehinnik-en-uitkijken-voor-de-poep

Bron: RTV Oost / 28-9-2022

Niet één, maar twee scheidsrechters bij deze voetbalwedstrijd in Luttenberg! | RTV Oost

Youtube:www.youtube.com/shorts/KMnC0Au4ZHM

Bron: RTV Oost / 27-9-2022

Modeshow met presentatie najaar en wintercollectie / 24-9-2022

Locatie: De Plas / Raalte

Datum: zaterdag 24 september 2022

Youtube: www.youtube.com/watch?v=4l47eRJfXYM

Bron: VTV Sallandia / 26-9-2022

Stöppelhaene AFTERMOVIE 2022

Stöppelhaene 2022, wat was het een fantastisch feest!

Youtube: www.youtube.com/watch?v=jtI7ExRu7Nk

Bron: Stöppelhaene / 26-9-2022

Scheidsrechters Leo en Willie fluiten samen hun wedstrijden in Luttenberg

Het lijkt een gewone wedstrijd op een zondagmorgen in Luttenberg. Maar in plaats van één scheidsrechter, lopen er twee in het veld. Het is een creatieve oplossing van voetbalvereniging SDOL voor een nijpend tekort aan scheidsrechters.
 
Dat klinkt op het eerste gezicht onlogisch: voetbalclubs hebben te weinig scheidsrechters, en dan zet je er twee in het veld? Volgens voorzitter Ruud Alferink is het juist een manier om het fluiten aantrekkelijker te maken. “De twee heren zijn wat ouder, en een wedstrijd alleen fluiten is te zwaar. Nu delen ze het, en houden ze beiden een helft in de gaten.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2141638/scheidsrechters-leo-en-willie-fluiten-samen-hun-wedstrijden-in-luttenberg

Bron: RTV Oost / 26-9-2022

Ongeval met letsel op Zwolseweg in Heino

Op de Zwolseweg in Heino heeft maandagmiddag een ongeval plaatsgevonden, waarbij mogelijk één of meerdere personen gewond zijn geraakt.

De eerste melding kwam rond kwart voor 1 in de middag bij de alarmcentrale binnen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/heino/42372767/p2000-politie-naar-zwolseweg-in-heino-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 26-9-2022

BurgerBelangen draagt Breun Breunissen voor als nieuwe wethouder

RAALTE - Breun Breunissen wordt door BurgerBelangen Raalte voorgedragen als nieuwe wethouder in de gemeente Raalte. Hij volgt Sylvia van der Heide op die onlangs, om gezondheidsredenen, haar functie neerlegde. Breunissen woont in Raalte en is momenteel werkzaam als lid van het dagelijks bestuur bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/burgerbelangen-draagt-breun-breunissen-voor-als-nieuwe-wethouder

Bron: Salland Centraal / 26-9-2022

Hulpdiensten uitgerukt voor ongeval met letsel op Heetenseweg in Raalte

Bij een aanrijding op de Heetenseweg in Raalte zijn zaterdagmiddag mogelijk één of meerdere personen gewond geraakt.

De eerste melding kwam rond half 5 's middags bij de alarmcentrale binnen. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/raalte/42344934/p2000-politie-naar-heetenseweg-in-raalte-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 24-9-2022

Politie naar Heinoseweg in Raalte voor ongeval met letsel

De hulpdiensten in Raalte zijn zaterdag 24 september gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Heinoseweg. De melding werd om 13:28 via het P2000 netwerk verzonden.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/raalte/42342201/p2000-politie-naar-heinoseweg-in-raalte-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 24-9-2022

Documentaire Lazy Duck over van moord verdachte oud-Heinoër in première

Wat gebeurt er als je de enige getuige bent van de moord op je vrouw, maar de Colombiaanse autoriteiten wijzen jou aan als dader? Het overkwam oud-Heinoër Peter Putker. Tijdens een zeilreis met zijn vrouw Durdana, wordt zijn echtgenote in Colombia vermoord. De documentaire over de rechtszaak die daarna volgde in Nederland is gisteren op het Nederlands Filmfestival in première gegaan.

Putker verklaart meteen na de moord op zijn vrouw, in september 2015, dat ze door piraten zijn overvallen en dat die haar om het leven hebben gebracht. Maar de Colombiaanse autoriteiten geloven hem niet en wijzen hem aan als verdachte. De zaak wordt uiteindelijk in Nederland behandeld en in oktober 2020 wordt Putker vrijgesproken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2145574/documentaire-lazy-duck-over-van-moord-verdachte-oud-heinoer-in-premiere

Bron: RTV Oost / 24-9-2022

KOOPZONDAG 25 SEPTEMBER

Op zondag 25 september van 13.00-17.00 uur is het koopzondag in het centrum van Raalte. De meeste winkels zijn geopend en er worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Tijdens de koopzondag wordt een kofferbakverkoop georganiseerd. Iedereen kan tussen 13.00 en 17.00 uur letterlijk vanuit de eigen kofferbak (van de auto) tweedehands spulletjes verkopen op de Grote Markt. Een grondplaats van circa 4 meter (in elk geval geschikt voor een auto) kost 10 euro.

Bron: www.winkeleninraalte.nl/activiteiten

Modeshow zaterdag 24 september

Nieuwsgierig naar de nieuwste najaars- en wintermode? Kom dan zaterdag 24 september naar het centrum van Raalte. Gedurende de dag worden er op de catwalk alle nieuwste outfits getoond. Past de nieuwste collectie perfect bij jouw garderobe? Dan kun je het gelijk in de betreffende winkel aanschaffen.

Tijden modeshows op de catwalk op de Plas middenin het centrum:

13.30 uur

14.30 uur

15.30 uur

Bron: www.winkeleninraalte.nl

Voertuigbrand op Diepenveenseweg in Olst

De brandweer van Olst is vrijdag 23 september gealarmeerd voor een voertuigbrand op de Diepenveenseweg. De melding werd om 20:56 via het P2000 netwerk verzonden naar de brandweer van Olst, die met spoed ter plaatse is gegaan.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/olst/42333035/p2000-voertuigbrand-op-diepenveenseweg-in-olst.html

Bron: Alarmeringen.nl / 23-9-2022

‘En nu moeten we ervoor zorgen dat de bal blijft rollen’

RAALTE - “Een mooie start met grote belangstelling en veel inbreng en ideeën. Nu moeten we ervoor gaan zorgen dat de bal blijft rollen naar de viering van Raalte 900 jaar volgend jaar.” Barbara Jansen, programmaleider-aanjager van de dit voorjaar gepresenteerde Stichting 900 jaar Raalte, is blij met de flinke opkomst tijdens de twee inspiratieavonden die vorige week woensdag en donderdag plaatsvonden in het Hoftheater .

Zo’n honderd vertegenwoordigers van tientallen verenigingen, clubs, instellingen en organisaties in (vooral) Raalte-dorp lieten zich informeren. Om vervolgens op beide avonden tijdens informele ontmoetings-, kennismakings- en praatsessies meteen met een heleboel ideeën, suggesties en plannen te komen, zo getuigden de vele opgeschreven notities op de prikborden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/en-nu-moeten-we-ervoor-zorgen-dat-de-bal-blijft-rollen

Website: www.900jaarraalte.nl

Bron: Salland Centraal / 23-9-2022

Nieuw plan Franciscushof Zuid naar de raad

RAALTE - Het Raalter college van B&W legt het nieuwe ontwerpbestemmingsplan voor de ontwikkeling van het bouwplan Franciscushof Zuid voor aan de raad. Die keurde een voorgaande versie nog af. De kritiek betrof toen het woonprogramma, de verkaveling, zorgen over de ontsluiting van het achterliggende gebied (Schubertstraat), de geluidsnormen en onduidelijkheid over de plannen aangaande Knooppunt Raalte (Kruispunt Bos).Raalte heeft geprobeerd om het bestemmingsplan in grote lijnen intact te houden. Dit om te voorkomen de gehele juridische procedure opnieuw zou moeten. Het plangebied meet ongeveer 24 hectare. Dat moet zo meteen ruimte bieden aan 171 woningen, acht meer dan in het aanvankelijke plan.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/nieuw-plan-franciscushof-zuid-naar-de-raad

Bron: Salland Centraal / 22-9-2022

Salland Magazine 22 september 2022

In het Salland Magazine van 22 september gaat Geert Hannink in gesprek met Annemarie Kleine Koerkamp en Gerda Luchtenberg van het museum "De Laarman". Kleine musea hebben het in financieel opzicht zwaar; hoe is de situatie in Luttenberg? Dat geldt zeker ook voor de kosten van energie. Heeft de troonrede nog iets positiefs opgeleverd?

Youtube: www.youtube.com/watch?v=hUd7HcZBL4c

Bron: Salland1 / 22-9-2022

Hulpdiensten uitgerukt voor ongeval met letsel op Heinoseweg in Raalte

Bij een ongeval op de Heinoseweg in Raalte zijn donderdagmiddag mogelijk één of meerdere personen gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde ongeveer half 4 's middags. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/raalte/42311866/p2000-politie-naar-heinoseweg-in-raalte-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 22-9-2022

Ongeval met letsel op N35 in Raalte

Op de N35 in Raalte heeft donderdagochtend een aanrijding plaatsgevonden, waarbij mogelijk één of meerdere personen gewond zijn geraakt.

Het ongeval gebeurde ongeveer kwart voor 8 in de ochtend. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/raalte/42304118/p2000-politie-naar-n35-in-raalte-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 22-9-2022

Beekman Elektro maakt nieuwe stap van centrum Raalte naar de Zegge VII

RAALTE - Al 48 jaar is Beekman Elektro gevestigd aan de Stationsstraat 40, in het centrum van Raalte. Maar nu is de tijd gekomen om een nieuwe stap te maken. Beekman Elektro heeft namelijk een bedrijfskavel gekocht op de Zegge VII, op de hoek van de Heesweg en de Ampèrestraat.

Het gaat om een kavel van 3.000 m2 voor de bouw van een nieuw pand. Eigenaar Erik Beekman hoopt eind december, begin januari te starten met de bouw.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/beekman-elektro-maakt-nieuwe-stap-van-centrum-raalte-naar-de-zegge-vii

Bron: Salland Centraal / 21-9-2022

Weer modeshows in centrum Raalte

RAALTE - Het ROV presenteert op zaterdag 24 september weer enkele modeshows op de Plas in het centrum van Raalte. Tientallen modezaken laten hun nieuwe herfst- en wintercollecties zien op een echte catwalk. De meeste gelegenheidsmannequins komen uit Raalte en omstreken. Een dag later is het weer koopzondag.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/weer-modeshows-in-centrum-raalte

Bron: Salland Centraal / 21-9-2022

Oktoberfeest Heino viert 10-jarig jubileum

Na een geweldige editie van de Pompdagen is er in het weekend van 8 en 9 oktober opnieuw feest in ons dorp. Nu is het de beurt aan Stichting Heino’s Feest om de draaiboeken uit de kast te halen. The Place To Be is een grote feesttent op de kerkweide. Net als vorig jaar vindt op zaterdagavond een heuse 19’s Party plaats. Een mooie knipoog naar zowel de muziek als het publiek uit de vorige eeuw. Zondagmiddag kan de dirndl jurk en de lederhose weer uit de kast voor de 10e editie van Oktober Feest Heino. Voor beide events kunnen liefhebbers online kaarten bestellen.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/oktoberfeest-heino-viert-10-jarig-jubileum

Bron: Hoezo Heino / 21-9-2022

Rock Tribute Festival: rotweer, maar verder succes

RAALTE - Het Rock Tribute Festival Raalte heeft in totaal circa 3.500 bezoekers op de been gebracht: vrijdag circa 1.200 en zaterdag ongeveer 2.300. Dat meldt de organisatie bij monde van Maurice Endeman. Het weer werkte niet mee. “We hebben in de voorverkoop meer kaarten verkocht dan er mensen geweest zijn”, vertelt Maurice. “Dat zal wel aan het weer gelegen hebben. Maar het weer was verder het enige wat niet goed ging. We zijn dit jaar gestart met een nieuw concept. Dat voelde als een nieuwe, frisse start. Alle vrijwilligers waren er weer en de bezoekers waren tevreden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/rock-tribute-festival-rotweer-maar-verder-succes

Bron: Salland Centraal / 21-9-2022

Buurttuin Plukgeluk in Raalte nu officieel geopend

RAALTE – Onder grote belangstelling is zondagmiddag buurttuin Plukgeluk geopend. Tientallen bewoners uit wijk Salland-2 in Raalte waren getuige van de feestelijke onthulling van een kleurrijk bord met daarop de woorden Ontdek, Proef, Ruik, Voel en Pluk.

Het idee van de pluktuin is in het voorjaar van 2021 geboren. De inzet van veel vrijwilligers en de samenwerking met allerlei organisaties leidden tot enthousiasme bij initiatiefnemers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/buurttuin-plukgeluk-in-raalte-nu-officieel-geopend

Bron: Salland Centraal / 21-9-2022

Gaslek op de Haarstraat in Heino

De brandweer van Heino is dinsdag 20 september gealarmeerd voor een gaslek op de de Haarstraat. De melding werd om 10:59 via het P2000 netwerk verzonden naar de brandweer van Heino, die met spoed ter plaatse is gegaan.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/heino/42280753/p2000-gaslek-op-de-haarstraat-in-heino.html

Bron: Alarmeringen.nl / 20-9-2022

Assistentie bij liftopsluiting op Hofstedelaan in Raalte

De brandweer van Raalte is dinsdag 20 september gealarmeerd voor loos alarm op de Hofstedelaan. De melding werd om 08:24 via het P2000 netwerk verzonden naar de brandweer van Raalte, die met spoed ter plaatse is gegaan.

https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/raalte/42278805/p2000-assistentie-bij-liftopsluiting-op-hofstedelaan-in-raalte.html

Bron: Alarmeringen.nl / 20-9-2022

Concert Roalter Jong’s bij Zwakenberg

RAALTE – Mannenkoor Roalter Jong’s treedt op vrijdag 30 september op in Bar & Brasserie Zwakenberg in Raalte. De Jong’s hebben de afgelopen maanden een aantal nieuwe liederen ingestudeerd en brengen natuurlijk ook een aantal nummers uit het bestaande repertoire ten gehore. Ook staan er nog een aantal verrassingsoptredens op het muzikale menu.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/concert-roalter-jongs-bij-zwakenberg

Website: www.roalterjongs.nl

Bron: Salland Centraal / 19-9-2022

Foto: Roalter Jong’s

Veel publiek bij Hellendoornrally en Classic Race Luttenbergring

Er viel af en toe een spatje regen, soms een flinke plensbui. Maar dat weerhield het publiek niet om massaal naar de twee motorsportevenementen te komen die vandaag in de provincie gehouden werden. Zowel langs het parcours van de Hellendoornrally als de Luttenbergring was het gezellig druk.
 
De Hellendoornrally wist dit jaar rallytopper Stephàne Lefebvre en oud Formule 1 coureur Jos Verstappen te strikken. En daar komen veel rallyliefhebbers uit het hele land op af.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2142844/veel-publiek-bij-hellendoornrally-en-classic-race-luttenbergring

Bron: RTV Oost / 17-9-2022

Stöppelhaene Kermis / 27-8-2022

Youtube: www.youtube.com/watch?v=58Kifi_Z1Ns

Bron: VTV Sallandia / 17-9-2022

DROSTENKAMP RAALTE | DRONE CINEMATIC | DJI MAVIC MINI

Hoi, Leuk dat je gekeken hebt naar deze drone cinematic gemaakt in Raalte bij Drostenkamp. Vond je deze video geweldig? Abonneer dan eventjes voor meer en geef een duimpje omhoog. Gefilmd met: Dji Mavic Mini

Youtube: www.youtube.com/watch?v=t0WAwkzSK4E&t

Bron: Lowey

DEVENTER IJSSEL | DRONE CINEMATIC | DJI MAVIC MINI

Leuk dat je gekeken hebt naar deze drone cinematic gemaakt in Deventer aan de ijssel. Vond je deze video geweldig? Abonneer dan eventjes voor meer en geef een duimpje omhoog. Gefilmd met: Dji Mavic Mini

Youtube: www.youtube.com/watch?v=sUu8K34_3sU

Bron: Lowey

Botsing op N35 Raalte door laaghangende zon

Op de kruising van de N35 met de Almelosestraat in Raalte zijn een auto en een vrachtwagen op elkaar gebotst. De auto wilde vanaf de N35 afslaan, terwijl op datzelfde moment de vrachtwagen rechtsaf wilde slaan. De vrachtwagenchauffeur had echter door de laaghangende zon niet gezien dat het verkeerslicht waar hij voor stond te wachten nog op rood stond.
 

Bron: RTV Oost / 16-9-2022

BIERFESTIVAL ZATERDAG 17 EN ZONDAG 18 SEPTEMBER

Op zaterdag 17 en zondag 18 september staat het Bierfestival weer op de agenda. Bij verschillende kroegen in het centrum van Raalte is het dan mogelijk om verschillende bieren te proberen inclusief een klein hapje!

Een kaartje kost €25,- en je krijgt dan 8 uiteenlopende bieren te proberen.
Gasten kunnen dan tussen 13:00u en 17:00u binnenlopen.
Mochten de deelnemers de ronde hebben voltooid, krijgen ze een kleine gadget!

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemende horeca.

Bron: www.winkeleninraalte.nl

Met de mannen van Kachel FM het schip in

HOONHORST - Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september vindt een nieuwe editie van Kachel FM plaats in Hoonhorst. Twee jaar lang maakte de organiserende vriendengroep als alternatief een tour langs terrassen in de regio, maar nu dus eindelijk weer een Kachel FM zoals bedoeld. Inclusief de traditionele ludieke promotievideo, die inmiddels online is gezet. Daarbij gaan de mannen het schip in…

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/met-de-mannen-van-kachel-fm-het-schip-in

Bron: Salland Centraal / 16-9-2022

Kelderklasse scheids heeft spijt en seponeert rode kaart na 35 jaar | RTV Oost

Kelderklasse scheidsrechter Gerard Oosterlaar komt na 35 jaar terug op zijn beslissing. Hij trekt de rode kaart in die hij heeft gegeven aan dorpsgenoot Jos Holtmaat.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=xWt88Ln0OMs

Bron: RTV Oost / 15-9-2022

Palazzo schenkt 2.500 euro aan Hospice Raalte

RAALTE - Architectenbureau Palazzo uit Holten heeft een cheque van 2.500 euro geschonken aan het Hospice in Raalte. Het bureau, dat al jaren betrokken is bij het Hospice, heeft ook het ontwerp voor de tweede uitbreiding gemaakt. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Begin oktober vindt de officiële opening plaats.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/palazzo-schenkt-2-500-euro-aan-hospice-raalte

Bron: Salland Centraal / 15-9-2022

Ongeval met letsel op Heinoseweg in Raalte

Op de Heinoseweg in Raalte heeft donderdagavond een ongeval plaatsgevonden, waarbij mogelijk één of meerdere personen gewond zijn geraakt.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor 7 in de avond. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend.

Lees verder: https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/raalte/42227495/p2000-politie-naar-heinoseweg-in-raalte-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 15-9-2022

N35 bij Heino krijgt beter beveiligde kruispunten

De weggedeelten van de N35 ter hoogte van landgoed De Gunne en landgoed 't Reelaer in Heino worden verkeersveiliger. De kruisingen op beide weggedeelten worden voorzien van een zogenoemde bajonetconstructie.
 
Het komt er volgens wethouder Nijboer van de gemeente Raalte op neer dat het doorgaande verkeer na de wegconstructie niet meer gehinderd kan worden door verkeer dat op de kruisingen links of rechts wil afslaan, of door verkeer dat vanaf de zijwegen het kruispunt van de N35 oprijdt. "Dat wordt bereikt door de N35 in beide rijrichtingen van extra in- en uitvoegstroken te voorzien."
 

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2142179/n35-bij-heino-krijgt-beter-beveiligde-kruispunten

Bron: RTV Oost / 15-9-2022

Scheidsrechter Gerard krijgt spijt: rode kaart voor Jos na 35 jaar geseponeerd

Gerard Oosterlaar is inmiddels vooral bekend als helft van het duo Höllenboer, dat in de jaren 90 een nummer 1-hit scoorde met meezinger Busje Komt Zo. In een vorig leven was de geboren Luttenberger ook clubscheidsrechter bij de plaatselijke voetbalclub SDOL. Van de rode kaart die hij dorpsgenoot Jos Holtmaat destijds gaf heeft hij inmiddels zoveel spijt, dat hij hem alsnog liet seponeren door de KNVB. En dat werd gevierd.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2141614/scheidsrechter-gerard-krijgt-spijt-rode-kaart-voor-jos-na-35-jaar-geseponeerd

Bron: RTV Oost / 14-9-2022

Gemeente Raalte roept op om omgekeerde vlaggen in openbare ruimte te verwijderen

RAALTE - De gemeente Raalte vraagt om de omgekeerde vlaggen die overal in de openbare ruimte hangen voor 19 september te verwijderen. Die week halen provincie en gemeente de vlaggen weg die niet verwijderd zijn. Deze zijn vanaf maandag 26 september op te halen bij het depot van de provincie aan de Heetenseweg 2 in Raalte.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/gemeente-raalte-roept-op-om-omgekeerde-vlaggen-in-openbare-ruimte-te-verwijderen

Bron: Salland Centraal / 14-9-2022

Open dag bij Manege Koldewee ter ere van 25-jarig bestaan

NIEUW HEETEN - Manege Koldewee in Nieuw Heeten viert op zaterdag 17 september het 25-jarig bestaan met een open dag. Tussen 14.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om het bedrijf van de familie Meijerink aan de Koldeweesweg 11 te bekijken. Daarnaast worden er verschillende demonstraties gegeven.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/open-dag-bij-manege-koldewee-ter-ere-van-25-jarig-bestaan

Bron: Salland Centraal / 13-9-2022

Gemeente start ondanks bezwaarprocedure met bouwrijp maken grond Molenwijk

RAALTE - Het bestemmingsplan van nieuwbouwlocatie Molenwijk in Heino is vorig jaar vastgesteld door de gemeenteraad. Het plan is vanwege drie bezwaarschriften echter nog niet onherroepelijk. De Raad van State gaat de bezwaarschriften behandelen, maar heeft momenteel erg lange wachttijden. Vanwege de grote vraag naar woningen start de gemeente alvast met het bouwrijp maken van de locatie.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/gemeente-start-ondanks-bezwaarprocedure-met-bouwrijp-maken-grond-molenwijk

Website: www.raalte.nl/woningbouw-heino

Bron: Salland Centraal / 13-9-2022

Twee enorme omgekeerde vlaggen bij Heino

HEINO - Boeren en anderen hebben vorige week twee enorme omgekeerde vlaggen geplaatst bij de toegangswegen (vanaf de N35) tot Heino. Het gaat om vlaggen van vijftig bij vijf meter. Een van de betrokken boeren vertelt: “Wij doen van alles en Den Haag doet nergens wat op uit. En de grootste ergernis van Den Haag zijn die vlaggen op de kop. Ja, dit is dus bedoeld als middelvinger. Die kleine vlaggetjes vallen niet op. Zo’n grote wel. Het gaat allang niet meer alleen om het stikstofprobleem. We hebben het ook over de prijzen van gas en elektriciteit, de asielcrisis, de toeslagenaffaire en Groningen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/twee-enorme-omgekeerde-vlaggen-bij-heino-2

Bron: Salland Centraal / 13-9-2022

Kachel FM 2022: Alle hens aan dek!

De ludieke promotievideo van Kachel FM is er weer! Kachel FM uit Hoonhorst: op 16, 17 en 18 september 2022.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=w9nbHFmDgoM&t=2s

Nu ook Kachel FM merchandise! Bekijk de webshop! Meer info: www.kachelfm.nl

Een videoproductie van @321live: www.321live.nl

Hechte vriendengroep organiseert muziekweekend in Hoonhorst

Een vriendengroep organiseert bijna ieder jaar het muziekweekend Kachel FM in het dorp Hoonhorst. Een groot piratenevenement waar vele bezoekers op afkomen. Aankomend weekend gaat het piratenevenement voor het eerst sinds corona weer plaatsvinden. De vriendengroep heeft er zin in: ‘’Het is geweldig om dit samen met je beste vrienden te organiseren’’, zegt organisator Stefan Eilert.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2141331/hechte-vriendengroep-organiseert-muziekweekend-in-hoonhorst

Website: www.kachelfm.nl

Bron: Vincent Corjanus / RTV Oost / 13-9-2022

Olster Feest met traditionele jaarmarkt

OLST - Van woensdag 14 tot en met zondag 18 september vindt een nieuwe editie van het Olster Feest plaats. Dat betekent activiteiten voor jong en oud, veel muziek en natuurlijk de welbekende jaarmarkt.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/olster-feest-met-traditionele-jaarmarkt

Website: www.olsterfeest.nl

Bron: Salland Centraal / 13-9-2022

Oktoberfeest Heino viert 10-jarig jubileum

HEINO - Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober vindt een nieuwe editie van het Feestweekend Heino plaats. In de kerkweide komt een feesttent te staan. Het programma bestaat op zaterdagavond uit een 19’s Party met muziek uit de vorige eeuw; op zondagmiddag volgt het traditionele Oktoberfeest.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/oktoberfeest-heino-viert-10-jarig-jubileum

Bron: Salland Centraal / 13-9-2022

Weer Classic Race Demonstratie op Luttenbergring

LUTTENBERG - Op zaterdag 17 september vindt voor de vierde keer de Classic Race Demonstratie plaats op de Luttenbergring. De organisatie is weer in handen van Stichting Behoud Luttenbergring. In totaal doen 325 deelnemers mee. De inschrijving kon al na twaalf uur gesloten worden. “Met gepaste trots mogen we melden dat de demonstratie op de Luttenbergring de grootste Classic Race Demonstratie van Nederland is geworden!”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/weer-classic-race-demonstratie-op-luttenbergring

Website: www.luttenbergring.nl

Bron: Salland Centraal / 13-9-2022

Yvonne van Mastrigt - kennismaking september 2022

Yvonne van Mastrigt is op 5 september begonnen als waarnemend burgemeester van gemeente Olst-Wijhe. In deze video maken we kort kennis met haar.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=1cN1kF2_wiY

Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 13-9-2022

Salland Magazine 8 september 2022

Aflevering: 100 Gasten in de studio zijn Joke van Groenigen en Esther Klaassen. Met beide dames bespreken we de activiteiten in Salland in het kader van de vredesweek. Presentatie: Geert Hannink

Youtube: www.youtube.com/watch?v=c4Qx9NyTu_A

Bron: Salland1 / 11-9-2022

Rock Tribute Festival Raalte hoopt op vierduizend bezoekers

RAALTE - Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september vindt de derde editie van het Rock Tribute Festival Raalte plaats op het evenemententerrein Sallandse Poort. Naast het hoofdpodium, waar diverse tributebands het werk van de grootste bands ter wereld (onder andere Queen, AC/DC, Metallica en Bruce Springsteen) vertolken, is er op zaterdag een tweede podium waar de artiesten niet alleen optreden, maar ook lekkernijen voor het publiek klaarmaken en uitdelen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/rock-tribute-festival-raalte-hoopt-op-vierduizend-bezoekers

Bron: Salland Centraal / 11-9-2022

Hulpdiensten uitgerukt voor ongeval met letsel op Westdorplaan in Raalte

Op de Westdorplaan in Raalte heeft zondagavond een aanrijding plaatsgevonden, waarbij mogelijk één of meerdere personen gewond zijn geraakt.

De eerste melding kwam ongeveer kwart voor 10 in de avond bij de alarmcentrale binnen. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend.

Lees verder: https://alarmeringen.nl/overijssel/ijsselland/raalte/42179553/p2000-politie-naar-westdorplaan-in-raalte-voor-ongeval-met-letsel.html

Bron: Alarmeringen.nl / 11-9-2022

Overwinningen HSC'21 en Rohda Raalte, Heino onderuit tegen tiental

In de Derde Divisie zondag heeft HSC'21 de vierde overwinning op rij geboekt. Een divisie lager wist ook Rohda Raalte te zegevieren en dat betekende de eerste punten van het seizoen voor de promovendus. Heino ging in eigen huis onderuit.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2140213/overwinningen-hsc21-en-rohda-raalte-heino-onderuit-tegen-tiental

Bron: RTV Oost / 11-9-2022

Flinke opwaardering programma IJsselrit Olst

OLST - Op zondag 18 september vindt weer een nieuwe editie van de IJsselrit Olst plaats. De organisatie rekent op de komst van ruim honderd oldtimers van dertig jaar en ouder. Van 10.00 tot 12.00 uur staan die opgesteld in het plantsoen van het Olsterhof in het centrum van Olst.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/flinke-opwaardering-programma-ijsselrit-olst

Bron: Salland Centraal  10-9-2022

Rolstoelwandeltocht tijdens Ponyweek

HEETEN - De Zonnebloem in Heeten houdt op woensdag 28 september, tijdens de Ponyweek, weer een rolstoelwandeltocht. De route voert door oud en nieuw Heeten. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf de Stevenskamp. Na afloop is er een gezellig samenzijn in de feesttent op het Dorpsplein.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/rolstoelwandeltocht-tijdens-ponyweek-2

Bron: Salland Centraal / 10-9-2022

Diverse activiteiten in Olst-Wijhe ter ere van Open Monumentendag

OLST/WIJHE - Op zaterdag 10 en zondag 11 september vinden weer de Open Monumentendagen plaats. Het comité Olst-Wijhe, bestaande uit vertegenwoordigers van de Historische Vereniging Wijhe, Tourist Info, ’t Olster Erfgoed en Lions Olst-Wijhe, heeft een gevarieerd programma opgezet voor zaterdag 10 september. Dit jaar is het thema: ‘Duurzaam duurt het langst’.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/diverse-activiteiten-in-olst-wijhe-ter-ere-van-open-monumentendag

Bron: Salland Centraal / 8-9-2022

Bom die in Raalte werd gevonden door EOD tot ontploffing gebracht

De bom uit de Tweede Wereldoorlog die dinsdag in Raalte werd gevonden, is door de EOD tot ontploffing gebracht. De bom werd gevonden tijdens het saneren van het industrieterrein langs de N35, het voormalige MBI-terrein.
 
Even na 12 uur werd de vijfhonderdponder tot ontploffing gebracht. Daarvoor was de bom verplaatst naar een perceel aan de andere kant van Raalte. De detonatie verliep daar zonder problemen.
 
 

Bron: RTV Oost / 8-9-2022

Veilig fietsen op een e-bike? Kom naar de informatiedagen op 3 en 24 oktober

De e-bike wordt steeds populairder en is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld.  Helaas zijn e-bikes ook steeds vaker betrokken bij ongevallen. Om ervoor te zorgen dat u zo veilig én zo lang mogelijk kunt fietsen, organiseren CRT Raalte en gemeente Raalte informatiedagen op maandag 3 en 24 oktober. Heeft u belangstelling? Meld u dan aan via www.raalte.nl/e-bikedagen

Bron: Hoezo Heino / 7-9-2022

Foto: drown_ in_city / Unsplash

‘Nieuwe opzet Tuinexpo laaiend enthousiast ontvangen’

LUTTENBERG - “De bezoekersaantallen hebben we nog niet uitgerekend, maar met name de zondag was een heel mooie dag qua drukte. Vrijdag was het conform onze verwachtingen, de zaterdag wat minder.” Aan het woord is Jeanet Makkinga namens de Tuinexpo, die afgelopen weekend plaatsvond in en rond de manege in Luttenberg. “Iedereen was laaiend enthousiast. De nieuwe opzet is heel goed ontvangen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/nieuwe-opzet-tuinexpo-laaiend-enthousiast-ontvangen

Bron: Salland Centraal / 7-9-2022

CRT Raalte brengt Oostelijke Jeugd Competitie naar Raalte

RAALTE - CRT Raalte houdt op zondag 11 september een wielerwedstrijd op het industrieterrein de Zegge VII in Raalte. Deze wedstrijd maakt onderdeel uit van de Oostelijke Jeugd Competitie (OJC). CRT Raalte bestaat dit jaar 40 jaar en in dit kader heeft de vereniging in juni al een BMX wedstrijd georganiseerd en nu zijn de wielrenners aan de beurt.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/crt-raalte-brengt-oostelijke-jeugd-competitie-naar-raalte

Bron: Salland Centraal / 7-9-2022

Rondje Pontje Rock langs de IJssel

OLST/WIJHE/HEERDE - Op zondag 11 september vindt een nieuwe editie van Rondje Pontje Rock plaats aan weerszijden van de IJssel. Op vijf locaties, te weten BATS in Veessen, Eettapperij Bijsterbosch in Welsum, de Bökkers Mölle in Olst, Op Duur in Den Nul en Terras de Loswal in Wijhe treden die dag tussen 11.00 en 17.00 uur diverse bands/acts op. Het programma begint rustig met singer-songwriters en in de middag wordt het meestal steviger; van rock-‘n-roll tot blues. De organisatie is in handen van Visit Heerde.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/rondje-pontje-rock-langs-de-ijssel

Bron: Salland Centraal / 6-9-2022

N35 en spoor weer open na vondst vliegtuigbom op MBI-terrein

RAALTE - De N35 is weer geopend. Eerder vanmiddag werd er een vliegtuigbom gevonden bij werkzaamheden op het MBI-terrein in Raalte. De locatie was vlakbij de weg en het treinspoor. In verband met de vondst werden de N35 en het spoor vervolgens uren afgesloten, maar deze zijn rond zes uur weer opengesteld, zo meldt de Stentor.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/n35-en-spoor-weer-open-na-vondst-vliegtuigbom-op-mbi-terrein

Bron: Salland Centraal / 6-9-2022

Dorpshuus organiseert Dijkentocht

Gelach en gepraat is er te horen op de fietspaden rondom Heino. Voor Dorpshuus in Heino staan mensen klaar voor de start om een ronde door Overijssel te maken. Het is namelijk weer tijd voor de jaarlijkse fietstocht.

De traditionele Dijkentocht wordt alweer voor de 6e keer gefietst. Hierbij trappen vele liefhebbers op 11 september een rondje weg op de fiets. Je kunt vanaf 9 uur met een kopje koffie of thee beginnen op het startpunt voor Dorpshuus Heino. De route vervolgt zich daarna over de vele mooie fietspaden door de provincie. Dit jaar zal de route richting Hasselt gaan en over het enige trekpontje in Nederland.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/dorpshuus-organiseert-dijkentocht

Bron: Hoezo Heino / 5-9-2022

Kinderen staan doodsangsten uit tijdens dronkenmansrit vader

Een 45-jarige man uit Raalte is afgelopen vrijdagavond aangehouden voor rijden onder invloed. De man was onderweg naar Lelystad toen hij staande werd gehouden door de politie. Hij bleek stomdronken en had zijn twee doodsbange kinderen van 11 en 13 jaar bij zich. De politie heeft de man direct aangehouden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2138059/kinderen-staan-doodsangsten-uit-tijdens-dronkenmansrit-vader

Bron: RTV Oost / 5-9-2022

Kevelaer 2 sept 2022

Vanuit Salland maakten ca. 250 personen een bedevaartstocht naar Kevelaer.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=aEZzyPS0QwA

Bron: Salland1 / 3-9-2022

Riek (95) organiseert voor het laatst bazar voor Kameroen in Raalte

"Het is mooi geweest, ze moeten het nu zonder onze hulp stellen." Riek Hoekerswever is niet sentimenteel, wel nuchter. Veertig jaar lang organiseerde ze met een grote groep vrijwilligers jaarlijks een bazar voor een kerk en jeugdcentrum in Kameroen. Vandaag was de allerlaatste.
 
De laatste bazar voor Kameroen in Raalte is vooral een feestje voor Riek Hoekerswever. De één na de ander komt langs om haar nog even de hand te schudden en haar te bedanken voor wat ze al die jaren heeft gedaan: "Maar ik heb het nooit alleen gedaan hoor", benadrukt Riek, "we hebben een heel team van fijne vaste vrijwilligers, anders kan je dit nooit doen."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2137670/riek-95-organiseert-voor-het-laatst-bazar-voor-kameroen-in-raalte

Bron: RTV Oost / 3-9-2022

Wat te doen met je tuin in deze droge tijden?

Droge zomers zullen zeker nog vaker voorkomen. Wat doe je dan met je tuin? Tijdens de Tuinexpo Salland, die tot en met vier september in Luttenberg wordt gehouden, vroegen we hoveniers om tips.
 
Droogte is helaas geen uitzondering meer. Ook in de toekomst moeten we rekening houden met watertekorten tijdens de zomer. Maar hoe houd je je tuin dan mooi? Vaak is het al een kwestie van vooruitdenken. Volgens Jasper Dekker van Liever Buiten Hoveniers kun je met de inrichting van je tuin al veel winnen. "Zorg voor natuurlijke schaduw. Dat doe je door bomen te plaatsen of hoge struiken. Dat zorgt ervoor dat je zelf schaduw hebt, maar het beschermt ook het groen eronder tegen droogte."
 

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2137547/wat-te-doen-met-je-tuin-in-deze-droge-tijden

Bron: RTV Oost / 3-9-2022

Zwembad De Welters begroet de 40.000-ste bezoeker

WIJHE - Zwembad De Welters in Wijhe heeft woensdagmiddag 24 augustus de 40.000-ste bezoeker van het seizoen mogen begroeten. De 8-jarige Juul Wageman uit Zwolle was de gelukkige en werd door het badpersoneel en het stichtingsbestuur in het zonnetje gezet.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/zwembad-de-welters-begroet-de-40-000-ste-bezoeker

Bron: Salland Centraal / 1-9-2022

Weer enorm veel afwisseling op Broekrock

BROEKLAND - Op zaterdag 3 en zondag 4 september vindt de 23-ste editie van Broekrock plaats. Dit knusse, gratis toegankelijke festival in Broekland biedt weer een zeer afwisselend programma. Dat wordt zaterdag om 16.00 uur geopend met piratenmuziek van DJ Hein van Radio Napoleon, Rubberen Robbie en De Zwarte Bison. De rest van het weekend kunnen de bezoekers luisteren naar diverse bands en DJ’s, van metal tot punk, van psychedelische rock tot folk, van rockabilly tot dance. Daarnaast zijn er ook weer de nodige, meestal niet al te serieuze, workshops en presentaties.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/09/weer-enorm-veel-afwisseling-op-broekrock

Website: www.broekrock.nl

Bron: Salland Centraal / 1-9-2022

Sloop v.m. hoofdgebouw van woonzorgcentrum De Hartkamp Raalte.

Precisiesloop en asbestsanering bij De Hartkamp in Raalte. 1 september is het alweer een jaar geleden dat de eerste hap uit het betonnen skelet van het v.m. hoofdgebouw De Hartkamp werd genomen.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=9oL0_u1Jsho

Bron: VTV Sallandia / 1-9-2022