NIEUWE VIDEO: VOORJAARSKERMIS - 20-5-2022

REGIO NIEUWS september

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Kamerleden zien belang van spoorlijn Zwolle-Münster, maar zonder nieuw kabinet wordt niets concreet

Kamerleden die vanmorgen aanwezig waren bij de presentatie van de provincie Overijssel, zijn enthousiast. Overijssel heeft het kabinet opgeroepen meer aandacht te besteden aan de grensoverschrijdende spoorlijn van Zwolle via Twente naar het Duitse Münster. Maar het huidige demissionaire kabinet mag geen grote beslissingen nemen en hoe het nieuwe kabinet eruit gaat zien is voorlopig nog onduidelijk.

Overijssel presenteerde vanmorgen de resultaten uit een onderzoek naar de verbinding tussen Zwolle, Twente en Duitsland. Uit een quickscan blijkt dat er zeker een half uur tijdwinst is te boeken voor een reis met de trein vanuit de Randstad naar Enschede. Overijssel, het samenwerkingsverband EUREGIO, Twenteboard en de regio Zwolle, willen dat het enkele spoorlijntje vanaf Zwolle wordt verbreed.

3,5 miljard

Om die snellere treinverbinding binnen tien jaar operationeel te hebben is 3,5 miljard euro nodig. Dat geld komt deels van de Europese Unie, maar ook Duitsland, de provincie Overijssel, de regio Zwolle en Twente willen bijdragen. Het gros van het geld zal vanuit Den Haag moeten komen.

Los van de reistijdwinst heeft een upgrade van het spoor van Zwolle naar Twente nog meer voordelen. Vooral economisch kunnen we er in de regio van profiteren, zo blijkt uit het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2012526/Kamerleden-zien-belang-van-spoorlijn-Zwolle-Munster-maar-zonder-nieuw-kabinet-wordt-niets-concreet

Bron: RTV Oost / 30-9-2021

Salland Magazine 29 september

In de aflevering van vanavond ontvangt Geert Hannink twee gasten in de studio. Ton van de Griendt is voorzitter van de heemkundevereniging "De Omheining" in Heino. De vereniging kan (eindelijk) het 40-jarig bestaan vieren en doet dat met een expositie die 2 oktober wordt geopend. Arie van der Wilt is fractievoorzitter van de Pv/dA in de Raalter gemeenteraad. Met hem bespreken we politieke en maatschappelijke aangelegenheden en kijken voorzichtig vooruit naar de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Cuc3fTdw-J4

Bron: Salland1 / 29-9-2021

Vuurwerkverkoper uit Heino verwacht topomzet: "Veel mensen zijn weer toe aan een feestje op straat"

Een vuurwerkverbod? Nee, dat ziet vuurwerkverkoper Emiel Willemsen uit Heino dit jaar niet opnieuw gebeuren. Hij verwacht een topomzet, na het verloren jaar 2020. "Ik denk dat iedereen er weer aan toe is om een feestje te hebben op straat."

De twee opslagbunkers achter zijn HUBO-bouwmarkt in Heino staan nu nog vol met bouwmaterialen. Maar over anderhalve maand worden ze weer ouderwets gevuld met dozen vuurwerk. "We hebben er echt weer zin in", zegt Willemsen. "Vorig jaar waren de bunkers helemaal leeg, dat was wel een beetje triest."

vuurwerkverbod

Willemsen had toen nog wel allerlei scenario's bedacht om de laatste dagen van het jaar toch vuurwerk te kunnen verkopen. Looplijnen in en rond de bouwmarkt, bestellingen afhalen, maar er kon al gauw een streep door de plannen omdat er landelijk een vuurwerkverbod werd afgekondigd.

"Ik had het geluk dat ik vorig jaar de bunker nog niet vol had", zegt Willemsen. "Alles stond wel klaar, met één druk op de knop zou het vuurwerk deze kant op komen. Wij hadden met de leverancier afgesproken dat we zouden wachten tot er groen licht kwam. Maar dat kwam er dus niet, daardoor bleven de bunkers leeg."

Hoe groot de financiële strop vorig jaar was, wil Willemsen niet zeggen. "Laat ik het erop houden dat het doodzonde is als het niet door mag gaan", zegt hij met een glimlach op het gezicht. "We verdienen er zeker een leuk zakcentje aan. Maar je moet er ook rekening mee houden dat er ook behoorlijk wat arbeid in zit. Ook hebben we flink moeten investeren in de veiligheid, zoals de sprinklerinstallaties en speciale bakken om het vuurwerk in te leggen."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2009516/Vuurwerkverkoper-uit-Heino-verwacht-topomzet-Veel-mensen-zijn-weer-toe-aan-een-feestje-op-straat

Bron: RTV Oost / 29-9-2021

Broodnodige renovatie begonnen bij eeuwenoude Bökkers Mölle in Olst

De Bökkers Mölle aan de IJsseldijk in Olst is duidelijk aan renovatie toe, zo vindt molenaar Bastiaan Bökkers. Vanochtend is er gestart met het vervangen van de staartbalk. Ook krijgen de wieken van de molen komende weken een opfrisbeurt.

Al sinds 1789 is de molen in Olst te vinden. Sinds 1938 in gebruik door de familie Bökkers. “Een echte familietraditie”, zo zegt de huidige molenaar van de familie. Om de molen ook voor de komende generaties Bökkers in goede staat achter te laten, is renovatie noodzakelijk.

“De komende weken krijgt de molen echt een opfrisbeurt. Zo wordt er een nieuwe verflaag aangebracht en worden de grote draagbalken vervangen”, zegt Bastiaan Bökkers, die samen met zijn vader toekijkt. Twee generaties molenaren kijken toe hoe hun Bökkers Mölle wordt voorzien van een nieuwe draagbalk. “De balk is afkomstig van Stichting IJssellandschap, die ook eigenaar is van de molen. Het mooie is dat de balk ook daadwerkelijk uit het IJsselgebied komt. Zo komt alles samen", legt Bökkers uit.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2012154/Broodnodige-renovatie-begonnen-bij-eeuwenoude-Bokkers-Molle-in-Olst

Bron: RTV Oost / Milan Keskin / 28-9-2021

Opnieuw file op N35 door ongeluk bij Raalte

Het verkeer op de N35 tussen Mariënheem en Heino stond vanochtend opnieuw in de file door een ongeluk. Bij een kop-staartbotsing waren twee auto's en een bedrijfsbus betrokken. Hierbij is een persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

In beide richtingen stond het verkeer vast. De bedrijfsbus en een auto moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2011716/Opnieuw-file-op-N35-door-ongeluk-bij-Raalte

Bron: RTV Oost / 27-9-2021

Eerste zege Kwiek, heren en dames Ravijn nog ongeslagen en Jolly Jumpers begint met nederlaag

In de zaal stonden vanavond weer veel wedstrijden op het programma. Hieronder een overzicht van de Overijsselse resultaten op het hoogste niveau.

Eerste zege Kwiek

De handbalsters van Kwiek boekten de eerste zege van het seizoen en deden dat overtuigend. Fortissimo werd met 31-17 verslagen. DSVD ging na het gelijkspel van vorige week vanavond onderuit. In Deurningen was SEW met 30-26 de betere. Borhave ging voor de tweede keer onderuit. Quintus was in eigen huis met 33-22 te sterk voor de Bornse ploeg.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2011280/Eerste-zege-Kwiek-heren-en-dames-Ravijn-nog-ongeslagen-en-Jolly-Jumpers-begint-met-nederlaag

Bron: RTV Oost / 25-9-2021

Niet langer vervoersverbod voor pluimveebedrijven rondom Heeten

Pluimveebedrijven in Heeten en omgeving mogen weer dieren vervoeren. Sinds vorige maand gold een vervoersverbod, nadat vogelgriep werd vastgesteld bij een houder van sier- en watervogels in Heeten. Dat verbod is vandaag opgeheven.

Bij het bedrijf waar de besmetting werd geconstateerd zijn 665 zwanen, eenden en andere vogels geruimd. In een straal van tien kilometer rondom het bedrijf werd een vervoersverbod ingesteld. In deze zone liggen 36 andere pluimveebedrijven.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2010912/Niet-langer-vervoersverbod-voor-pluimveebedrijven-rondom-Heeten

Bron: RTV Oost / 24-9-2021

Overleden bromfietser na frontale botsing met auto in Heeten is 14-jarige jongen

De jonge bromfietser die gisteren overleed na een frontale botsing in Heeten is een 14-jarige jongen uit dat dorp. De jongen botse frontaal tegen een auto toen hij vanaf een onverharde parallelweg de Bolmandsdijk Westzijde op reed. Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2010872/Overleden-bromfietser-na-frontale-botsing-met-auto-in-Heeten-is-14-jarige-jongen

Bron: RTV Oost / 24-9-2021

Jonge bromfietser overlijdt na frontale botsing met auto

De jonge bromfietser die eerder vandaag in Heeten ernstig gewond raakte bij een frontale aanrijding met een auto is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken. De jongen is op de plaats van het ongeluk nog gereanimeerd en werd daarna met een ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2010680/Jonge-bromfietser-overlijdt-na-frontale-botsing-met-auto

Bron: RTV Oost / 23-9-2021

Slachtoffer fataal ongeluk op N35 is 58-jarige man uit Almelo

Het slachtoffer dat vanochtend bij een ongeval op de N35 bij Mariënheem om het leven kwam, is een man (58) uit Almelo. Dat meldt de politie. De man botste met zijn auto frontaal op een vrachtwagen.

De Almeloër was onderweg in de richting van Mariënheem naar Zwolle toen hij door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam. Daarbij botste de bestuurder frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2010500/Slachtoffer-fataal-ongeluk-op-N35-is-58-jarige-man-uit-Almelo

Bron: RTV Oost / 23-9-2021

Dode bij ongeval op N35 bij Mariënheem: weg weer vrijgegeven

De N35 was vanochtend dicht tussen De Zegge en Haarle door een ongeval. Hierbij kwam een 58-jarige Almeloër om het leven.

De N35 is de laatste tijd vaak in het nieuws. Er is veel te doen om een rondweg rond Mariënheem en verbreding van het karrenspoor van Nijverdal naar Zwolle. Verschillende varianten ven verbredingen en kruisingen zijn inmiddels besproken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2010460/Dode-bij-ongeval-op-N35-bij-Marienheem-weg-weer-vrijgegeven

Bron: RTV Oost / 23-9-2021

Salland Magazine 22 september

Vanavond weer een aflevering van het Salland Magazine. Patrick van Ommen gaat in gesprek met en over "de Kracht van Salland".

Youtube: www.youtube.com/watch?v=wBNtvdc5WOs

Bron: Salland1 / 22-9-2021

Elze Geurts uit Raalte naar WK turnen

Elze Geurts uit Raalte, Vera van Pol, Sanna Veerman en Naomi Visser gaan Nederland vertegenwoordigen bij de WK turnen, half oktober in Japan.

Het viertal heeft zich eerder deze maand laten zien tijdens twee WK-kwalificatiewedstrijden in Rotterdam. Van Pol was de enige die ook behoorde tot de Olympische selectie. De andere drie turnsters op de Spelen, Eythora Thorsdottir en de Oldenzaalse gezusters Sanne en Lieke Wevers hebben een turnpauze ingelast.

De WK turnen worden gehouden van 18 tot en met 24 oktober in Kitakyushu. De Nederlandse afgevaardigden vertrekken op 12 oktober naar Japan.

www.rtvoost.nl/nieuws/2010278/Elze-Geurts-uit-Raalte-naar-WK-turnen

Bron: RTV Oost / 22-9-2021

Dit gebeurde met de motorrijder tijdens de Classic Race Demonstratie in Luttenberg

Alles zat mee afgelopen zaterdag op de Luttenbergring. Het is een stralende middag als zo'n 1800 bezoekers zich opmaken voor de Classic Race Demonstratie. Ronkende motoren, sterke verhalen en de geur van benzine. Maar dan ziet de baancommissaris dat het mis is bij de achterste bocht, waar een coureur op de grond ligt.

De 'klassieke racedemonstratie' is routinewerk voor de meeste coureurs. Doel is niet om zo snel mogelijk over de baan te racen, maar om zo constant mogelijk te rijden. Iedere ronde proberen je eigen ronde gemiddelde aan te tikken.

Het is daarom vreemd dat één coureur plotseling vaart mindert. Twee motorrijders achter de man, een Nederlander en een Belg, laten ook het gas los. Er is iets aan de hand. Hun vriend blijft maar remmen. Als hij bijna stilstaat, valt hij om.

De twee coureurs springen van hun motor en rennen naar hem toe. Ondertussen ziet ook de baancommissaris dat iemand op de grond ligt en geeft code rood af; de wedstrijd is afgelopen en de EHBO snelt de baan op. Al snel rukt ook de traumahelikopter en een ambulance uit.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2009834/Dit-gebeurde-met-de-motorrijder-tijdens-de-Classic-Race-Demonstratie-in-Luttenberg

Bron: RTV Oost / 21-9-2021

Classics Luttenbergring 2021

Classics demo races: oude tijden herleven op de Luttenbergring

Youtube: www.youtube.com/watch?v=7tybGnzIqQo

Bron: Salland1 / 21-9-2021

Sallandse vlag

18 september werd de nieuwe Sallandse vlag gepresenteerd

Youtube: www.youtube.com/watch?v=WoUdttcsjJ0

Bron: Salland1 / 19-9-2021

Classic Race Demo Luttenberg 2021

Korte impressie van de demo race 18-09-2021

Youtube: www.youtube.com/watch?v=GKfyFAktwIs

Bron: YouTube / René Lemele / 18-9-2021

In beeld: Classic Race Luttenberg 2021

Knallende uitlaten, ronkende motoren en benzinedampen. Tientallen klassieke motoren scheurden zaterdagmiddag over de befaamde Luttenbergring. Fotograaf Alex Witteveen was één van de vele toeschouwers en maakte deze spectaculaire foto's.

Foto's: www.rtvoost.nl/nieuws/2009100/In-beeld-Classic-Race-Luttenberg-2021

Bron: RTV Oost / 19-9-2021

Salland heeft eindelijk een vlag: "Wappert binnenkort hopelijk door alle straten"

Een regio zoals Salland zonder vlag? Dat kan natuurlijk niet. Gelukkig is daar vanmiddag in het HOFtheater in Raalte verandering in gekomen. Na een verkiezing met meer dan 9.000 stemmen, heeft de vlag van Nijverdaller Erik Dijk gewonnen.

"Deze vlag symboliseert echt Salland", legt Dijk uit. De vlag van Dijk was niet de enige inzending. De organisatie van Doorpakken Salland ontving maar liefst 131 inzendingen.

Organisator Barbara Jansen is er maar wat trots op: "Ja ongelooflijk. Wij zijn zo'n sterke regio. Maar ook enorm nuchter. Mede daarom is Salland een minder sterk merk dan bijvoorbeeld Twente of de Achterhoek".

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2008996/Salland-heeft-eindelijk-een-vlag-Wappert-binnenkort-hopelijk-door-alle-straten

Bron: RTV Oost / Milan Keskin / 18-9-2021

Motorrijder raakt gewond bij val tijdens oldtimerrace in Luttenberg

Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt bij een val tijdens de oldtimerrace in Luttenberg.
De man kwam te val op de kruising van de Buurtschapsweg met de Hellendoornseweg.

Het slachtoffer liep dermate ernstig letsel dat een traumahelikopter voor spoedhulpverlening ter plaatse landde. De trauma-arts heeft de gewonde motorrijder in een ambulance begeleid naar het ziekenhuis in Zwolle.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2008937/Motorrijder-raakt-gewond-bij-val-tijdens-oldtimerrace-in-Luttenberg

Bron: RTV Oost / 18-9-2021

Dickens Festijn in Deventer gaat dit jaar door in aangepaste vorm

Het Dickens Festijn in het Bergkwartier in Deventer gaat dit jaar door, maar in een aangepaste vorm. De organisatie denkt dat de situatie ondanks de aangekondigde versoepelingen nog te onzeker is om het evenement in december grootschalig op te zetten. Maar, zo klinkt het hoopvol: "De Dickens beleving is wél mogelijk".

Het Dickens Festijn trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. De binnenstad staat tijdens het festijn helemaal in het teken van de boeken van Charles Dickens, en er lopen acteurs en figuranten door de straten verkleed als personages uit zijn boeken, zoals Oliver Twist, Mr. Pickwick en Scrooge. Omdat de straatjes in het stadsdeel heel smal zijn, moeten bezoekers elk jaar in een lange rij wachten om te worden toegelaten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2008668/Dickens-Festijn-in-Deventer-gaat-dit-jaar-door-in-aangepaste-vorm

Bron: RTV Oost / 17-9-2021

Bronzen penning voor heldhaftige vuilnismannen in Wijhe

Voor vuilnismannen Wilco van Brink en Cherwin Schaufeli is het een dag om nooit te vergeten. Zij ontvingen vanmiddag uit handen van burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe een Koninklijke onderscheiding voor het redden van een automobilist, die begin 2020 in de Wetering belandde.

“Het was eigenlijk een dag zoals alle anderen. Wij reden ons rondje en liepen mooi op schema, maar dat veranderde al gauw,” vertelt Wilco van Brink. Volgens de aanwezige politiefunctionaris is op de ochtend van 28 februari 2020 een auto de Wetering ingereden. De automobilist verloor de controle op het gladde wegdek: "Het had die ochtend flink gevroren. Er lag zelfs een laag ijs op het water", zo verklaar de politieman.

Naast de automobilist zat zijn elfjarige zoon. Hij wist zonder kleerscheuren en op eigen kracht de zinkende auto te verlaten. Dat lukte zijn vader niet. Van Brink en Schaufeli schoten te hulp en wisten de vader veilig aan wal te krijgen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2008323/Bronzen-penning-voor-heldhaftige-vuilnismannen-in-Wijhe

Bron: RTV Oost / Milan Keskin / 16-9-2021

Salland Magazine 15 september

Vanavond praten we in het Salland Magazine met drie personen die 14 september een gesprek mochten hebben met ons Koningspaar, Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Het zijn Irene Weertman die in Heeten uitleg mocht geven over de dorpsbegroting van Heeten en met Jolien Lugtenberg en Rudie Haarman (LTO Salland). Verder verwachten we Jeroen van Beek die komt vertellen wat er op het programma van de races op de Luttenbergring van 18 september staat.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=pOKCbYcu-V8

Bron: Salland1 / 15-9-2021

Van beddenfabrikant tot weiland: de Salland-tour van de koning had álles

Waar de gemiddelde Nederlander een midweek voor uittrekt, deed de koning vandaag in zes uur. Willem-Alexander, Máxima en delegatie bezochten Deventer, Heeten en Olst-Wijhe. In hoog tempo, gevolgd door de pers, maar mét een glimlach.

De tour ging langs beddenfabrikant Auping, de haven van Deventer en het weiland van boer Lugtenberg. Ja, deze dag had alles:

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2006949/Van-beddenfabrikant-tot-weiland-de-Salland-tour-van-de-koning-had-alles

Heeten

In Heeten zaten tientallen senioren helemaal klaar om een glimp van de royalty's op te vangen. En dat was precies wat ze kregen. Het loopje over het plein bij het Kulturhus duurde dik 78 seconden. Maar het was 't dubbel en dwars waard.

Burgemeester Martijn Dadema van Raalte is supertrots op het bezoek aan Heeten. "Dit is een mooie waardering aan de inwoners die met dit initiatief laten zien hoe wij in Raalte/Salland samenwerken."

Bron: RTV Oost / 14-9-2021

Hoog bezoek in Salland: Heeten geniet dik 78 seconden van aankomst Koninklijk echtpaar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn een dagje in Zuid-Salland. Het werkbezoek gaat langs Deventer, Heeten en Olst-Wijhe. Thema: 'het vermogen van de regio om zich steeds aan nieuwe omstandigheden aan te passen door samen te werken', aldus de Provincie Overijssel. Een ontvangstcomité in Heeten kon een volle 78 seconden genieten van de aankomst van de koning.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2006685/Hoog-bezoek-in-Salland-Heeten-geniet-dik-78-seconden-van-aankomst-Koninklijk-echtpaar

Bron: RTV Oost / 14-9-2021

Blauw bloed in Overijssel: 4x de koninklijke familie op bezoek | RTV Oost

De koninklijke familie bezoekt dinsdag de regio Salland. Een mooie moment om terug te kijken naar eerdere bezoekjes met deze lijstjesvideo.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=RW1cmFOTp4A

Bron: RTV Oost / 13-9-2021

OM onderzoekt handelen hobbypluimveehouder Heeten

De hobbypluimveehouder in Heeten waar eind augustus vogelgriep uitbrak, heeft van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een proces verbaal gekregen. De hobbyboer had 1400 siervogels zoals eenden, pauwen en zwanen. De vogels zijn allemaal geruimd.

Een hobbyboer mag tot 250 dieren houden, legt een woordvoerder van de NVWA uit, als je meer dieren houdt moet je je melden en registreren. Omdat de eigenaar van de dieren dit niet heeft gedaan, is proces verbaal tegen hem opgemaakt. Het is aan het Openbaar Ministerie om de zaak verder te onderzoeken en te bepalen of de hobbyhouder een boete krijgt.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2006469/OM-onderzoekt-handelen-hobbypluimveehouder-Heeten

Bron: RTV Oost / 13-9-2021

Autorodeo Heino houdt na bijna veertig jaar op te bestaan

De autorodeo in Heino houdt op te bestaan. De rodeocommissie van carnavalsvereniging de Sökkestoppers trekt, na bijna veertig jaar, de stekker eruit. “Er is zo veel inspanning nodig, zo veel vrijwilligers. En de ouderwetse autorodeo lijkt steeds minder in trek. Het wordt allemaal steeds serieuzer, het gaat steeds harder”, vertelt Twan Koenjer van de organisatie. “De klappen worden steeds harder, waardoor we meer voorzorgsmaatregelen moeten nemen om iedereen gezond uit de wrakken te laten komen.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2005635/Autorodeo-Heino-houdt-na-bijna-veertig-jaar-op-te-bestaan

Bron: RTV Oost / 11-9-2021

Stal Herenbrink Lierderholthuis

Reportage over de activiteiten in Stal Herenbrink toegelicht door Daniëlle Herenbrink en we zien Maud de Reu in actie

Youtube: www.youtube.com/watch?v=IE56zcyher4

Bron: Salland1 / 11-9-2021

Brocante op de Worp Deventer sept 2021

Gezellige brocante markt op de Worp aan de overzijde van de IJssel in Deventer.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=68q1_7NsEWA

Bron: Salland1 / 10-9-2021

Wiejese diekdagen 2021

Een korte impressie van de "Diekdagen" in Wijhe. Vanwege corona een sterk afgeslankt programma met o.a. kermis en gezelligheid op de horeca terrassen

Youtube: www.youtube.com/watch?v=YgGkyaXOouc

Bron: Salland1 / 10-9-2021

Traumahelikopter geland in woonwijk Raalte

In Raalte is aan het einde van de ochtend een traumaheli geland, midden in een woonwijk. Ook de brandweer en ambulance waren uitgerukt. Met een hoogwerker werd de bewoonster van een woning van de eerste verdieping van het huis gehaald. Dat trok veel bekijks.

Zo'n vijftig mensen bekeken van een afstandje de verrichtingen van het medisch personeel en de brandweer in de Enkstraat. De vrouw ging uiteindelijk met de ambulance mee, vergezeld door een arts uit de traumaheli.

www.rtvoost.nl/nieuws/2005579/Traumahelikopter-geland-in-woonwijk-Raalte

Bron: RTV Oost / 10-9-2021

Met vogelgriepseizoen voor de deur willen pluimveehouders Heeten meer controle bij hobbyhouders

Pluimveehouders in de zone rondom het geruimde hobbypluimveebedrijf in Heeten willen dat er meer controle en screening komt op de dieren van hobbyboeren. Eind augustus brak er vogelgriep uit. Getroffen pluimveehouders in Salland hebben Tweede Kamerleden om hulp gevraagd en inmiddels zijn er Kamervragen gesteld.

Onder de 250 vogels zijn er eigenlijk geen regels omtrent het houden van pluimvee, niet zoals in de beroepsmatige sector. Dat is volgens de boeren wel beter en je kunt veel ellende voorkomen. Door de vogels net als in de professionele pluimveehouderij elk kwartaal te screenen op ziektes of afwijkingen kan je eerder ingrijpen bij ziektes. Ook het afvoeren van mest is een belangrijk punt van aandacht bij grotere hobbyboeren vinden de professionele pluimveehouders.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2005076/Met-vogelgriepseizoen-voor-de-deur-willen-pluimveehouders-Heeten-meer-controle-bij-hobbyhouders

Bron: RTV Oost / Chantal Everaardt / 9-9-2021

Salland Magazine 8 september

In de studio van Salland1 ontvangt Geert Hannink of Patrick van Ommen weer interessante gasten. Vandaag te gast zijn Marieke Roeke en Yke Scholten van Innovatiehub Salland.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=rFviATQEkJk

Bron: Salland1 / 8-9-2021

Speelgoedmuseum heropening sept 2021

1 september 2021 werd het Deventer Speelgoedmuseum heropend. Jan Terlouw verrichtte de opening.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=8S3kgJCrdvE

Bron: Salland1 / 2-9-2021

Pompt onze Bökkers vanavond wat Sallandse pit in de brave liedjes van VanVelzen?

Hij is het Sallandse geluid in het tv-programma Beste Zangers: Hendrik Jan Bökkers. In dit programma vertolken bekende zangers elkaars liedjes, ieder op z'n eigen manier. Is Nederland klaar voor de dialectversies van hits van Roel van Velzen of Belle Perez? Vanavond begint het nieuwe seizoen.

"Wat ik vanavond ga doen, is eigenlijk te moeilijk", zegt de Sallandse rocker alvast. "Het is een lied van een Nederlandse band, met extreem goede zanger. Ik dacht: daar ga ik me niet aan wagen. Maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2003086/Pompt-onze-Bokkers-vanavond-wat-Sallandse-pit-in-de-brave-liedjes-van-VanVelzen

Bron: RTV Oost / 2-9-2021

Salland Magazine 1 september

In de studio van Salland1 ontvangt Geert Hannink weer interessante gasten. Jan Alferink is imker en hij begint met een project waarbij hij schoolkinderen vertrouwd maakt met bijen en vertelt hoe nuttig de bijen zijn voor het telen van vrijwel alle gewassen. Met het GB-raadslid Jan Schokker bespreken we actuele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Betty Weghorst tenslotte blikt terug op een lange periode als expolitant van het restaurant in de Wijhese molen en stelt ons voor aan haar opvolgster Ruth Eusman.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=bu6heZOZOMo

Bron: Salland1 / 1-9-2021

Sloop v.m. hoofdgebouw van woonzorgcentrum De Hartkamp

Foto update: woensdag 1 september 2021

Bron: VTV Sallandia / 2-9-2021
Website: www.nieuwbouwraalte.nl

Opvang met corona besmette asielzoekers Laag Zuthem tijdelijk uitgebreid

De opvanglocatie voor met corona besmette asielzoekers op Park Alerdinck bij Laag Zuthem breidt tijdelijk uit. Er komen zo’n vijftig bedden bij, waardoor in totaal honderdzestig mensen kunnen verblijven. Oorzaak van de vergrote capaciteit is de opvang van met corona besmette vluchtelingen uit Afghanistan.

Het COA heeft de gemeente Raalte verzocht om de tijdelijke uitbreiding van de opvang op zeer korte termijn toe te staan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2002932/Opvang-met-corona-besmette-asielzoekers-Laag-Zuthem-tijdelijk-uitgebreid

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 1-9-2021

Na een ruig leven heeft Max (74) ruim 140 Amerikaanse motoren

Oude, Amerikaanse motoren heeft Max Middelbosch in overvloed, want die waren vroeger 'goedkoper dan een spijkerbroek'. Nu staan ze in zijn eigen motormuseum in Raalte.

"Whisky, shag, en rock 'roll, ja ik heb een ruig leven geleid. Vrijheid, gaan en staan waar je wilt, zonder vooraf doelen te stellen. Héérlijk! Ik heb genoten en zou het zo weer over doen, op dezelfde manier", aldus de 74-jarige Raaltenaar.

www.rtvoost.nl/nieuws/2001845/Na-een-ruig-leven-heeft-Max-74-ruim-140-Amerikaanse-motoren

Youtube: www.youtube.com/watch?v=7u2BR8-ZJnE

Bron: RTV Oost / Esther Rikken / 1-9-2021