REGIO NIEUWS JULI

RTV Oost / Salland Centraal / Salland1

Lucky Ajax naar feestdag Rohda

RAALTE - Zaterdag 14 september viert Rohda Raalte het tweede deel van het feestprogramma ter ere van het 90-jarig bestaan. Eind mei was al het zeer geslaagde eerste deel, maar 14 september gaat het gewoon verder. Dat gebeurt met de komst van Lucky Ajax, en koeschijterij en een feestavond.

Lucky Ajax, dat bestaat uit oud-cracks van Ajax, voetbalt tegen een speciaal samengesteld team vanuit alle seniorenteams van de Raalter vereniging, aangevuld met burgemeester Dadema. Er zijn speciale arrangementen geregeld om de wedstrijd vanaf de tribune met een hapje en drankje te kunnen volgen. Lucky Ajax komt elk jaar tien tot vijftien keer ergens in Nederland in actie en kan putten uit een arsenaal van beroemde voetbalnamen; van Sjaak Swart en John Heitinga tot John Bosman en Rob en Richard Witschge. De entree is gratis en de wedstrijd begint om 16.00 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/lucky-ajax-naar-feestdag-rohda

Website: www.rohdaraalte.nl

Bron: Salland Centraal / 16-7-2019

Ekidenloop in Heeten op de schop

HEETEN - Na drie edities van de Ekidenloop in Heeten gaat de marathon-estafetteloop, die op zaterdag 21 september weer het startschot vormt van de Ponyweek, op de schop.

Om te beginnen is de starttijd verschoven van 11.00 naar 13.00 uur, waardoor de atleten slechts een dagdeel actief zijn. De organisatie koestert het klassieke karakter van de Ekiden. Dit betekent dat de zes lopers achtereenvolgens 5 km, 10 km, 5 km, 10 km, 5 km en 7,2 km lopen. Als de loop drie volle uren gevorderd is, worden dit jaar voor het eerst alle nog niet gestarte lopers middels een herstart gelijktijdig weggeschoten voor de afsluitende afstand. De deelnamekosten bedragen 30 euro per team.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/ekidenloop-in-heeten-op-de-schop

Website: www.ekidenheeten.nl

Bron: Salland Centraal / 16-7-2019

Salland ‘kannie wach’n’ op Broeklanderfeest

BROEKLAND - De ‘beruchte’ promotieborden van het Broeklanderfeest, dit jaar van vrijdag 26 tot en met maandag 29 juli, hangen/staan er weer. Ditmaal heeft de organisatie gekozen voor het thema ‘Kannie Wach’n’. Er zijn maar liefst zeventien verschillende ontwerpen/foto’s te zien.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/salland-kannie-wachn-op-broeklanderfeest

Website: www.broeklanderfeest.nl
Bron: Salland Centraal / 15-7-2019

N35 tussen Mariënheem en Nijverdal komende weken dicht: "Hinder niet te voorkomen"

Vanaf vandaag kun je tussen Mariënheem en Nijverdal niet via de N35 rijden. Rijkswaterstaat is op dat stuk van de weg vanochtend rond zeven uur aan werkzaamheden begonnen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315703/N35-tussen-Marienheem-en-Nijverdal-komende-weken-dicht-Hinder-niet-te-voorkomen

Bron: RTV Oost / 15-7-2019

Online inschrijving geopend voor Trekkerslèp Stöppelhaene

RAALTE - Op zaterdag 31 augustus vindt weer de Trekkerslèp Raalte plaats als onderdeel van het programma van Stöppelhaene. Iedereen die mee wil doen (en in het bezit is van een T-rijbewijs en een trekker) kan zich inschrijven via www.trekkerslepstoppelhaene.nl.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/inschrijfavond-trekkerslep-stoppelhaene

Bron: Salland Centraal / 14-7-2019

Weer uitmarkt in Broekland

BROEKLAND – Als onderdeel van het programma van het Broeklanderfeest vindt op zaterdag 27 juli weer de jaarlijkse uitmarkt plaats in de straten van Broekland. Dat betekent diverse standhouders (met een aanbod dat varieert van speelgoed en boeken tot technische apparatuur), maar ook straattheater, muziek en ander vermaak. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om op het Bouwhuisplein even uit te rusten. De uitmarkt duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/weer-uitmarkt-in-broekland

Website: www.uitmarkt.broeklanderfeest.nl

Bron: Salland Centraal / 14-7-2018

Buffelen tijdens de Kermis Boerhaar

BOERHAAR - Herman Nijland, voorzitter van de organisatie van de Kermis Boerhaar is dik tevreden. “We kijken met een goed gevoel terug op de Kermis, absoluut. Vrijdag was het drukker dan normaal en zaterdag en zondag was het als de voorgaande jaren. Goed bezet dus.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/buffelen-tijdens-de-kermis-boerhaar

Website: www.kermisboerhaar.nl
Bron: Salland Centraal / 13-7-2019

Vanaf maandag ernstige hinder N35 tussen Raalte en Wierden

RAALTE - Van maandag 15 juli 06.00 uur tot maandag 5 augustus 06.00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de N35 tussen Raalte en Wierden. In deze periode is steeds een deel van de N35 tussen Raalte en Wierden afgesloten voor het verkeer in beide richtingen. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio’s Twente en Salland.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/vanaf-maandag-ernstige-hinder-n35-tussen-raalte-en-wierden

Website: www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl
Bron: Salland Centraal / 12-7-2019

Zwemvierdaagse Luttenberg valt in het ijskoude water

LUTTENBERG - Op maandag 8 juli begon de eerste zwemvierdaagse in Luttenberg. Waar normaal gesproken het zonnetje schijnt in juli, is het dit jaar bibberen geblazen. Op maandag trotseerde drie zwemmers het ijskoude water van zwembad ‘t Siel. De dagen daarna liep het deelnemersaantal op tot acht.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/zwemvierdaagse-luttenberg-valt-in-het-ijskoude-water

Bron: Salland Centraal / 12-7-2019

Brandweer druk met wateroverlast in Olst: "De straat leek wel een rivier"

De brandweer in Olst had het vanmiddag druk met meldingen van wateroverlast. Door de flinke regenval en hevige onweersbuien stonden straten blank, liepen kelders onder en braken takken af.

Het KNMI gaf voor vandaag code geel af voor onze provincie. Ook nu waarschuwt het weerinstituut nog voor stevige onweersbuien met mogelijk hagel en veel regen in korte tijd.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315654/Brandweer-druk-met-wateroverlast-in-Olst-De-straat-leek-wel-een-rivier

Bron: RTV Oost / 12-7-2019

IJssellinie moet beter zichtbaar worden met escaperoom in bunker en restauratie

Een escaperoom in een bunker, het beter zichtbaar maken van bepaalde onderdelen en de restauratie van een bunker. Op die manier hoopt Stichting IJssellinie de verdedigingslinie van West-Europa ten tijde van de Koude Oorlog bij Olst-Wijhe bij meer mensen onder de aandacht te brengen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315604/IJssellinie-moet-beter-zichtbaar-worden-met-escaperoom-in-bunker-en-restauratie

Website: www.ijssellinie.nl
Bron: RTV Oost / 12-7-2018

Noodweer trekt over Overijssel, vooral overlast in Olst

Hevige onweersbuien en flinke regenval. Het KNMI waarschuwde er vanmorgen al voor en gaf ook code geel af voor onze provincie.
 
Bron: RTV Oost / 12-7-2019

WAK Raalte in teken van Bram de Krosse

RAALTE - De Week van de Amateurkunst (WAK) in Raalte staat dit jaar in het teken van de eerder dit jaar overleden Raalter kunstenaar Bram de Krosse. Taveerne Tivoli vormt net als vorig jaar het epicentrum van het programma vol exposities, culturele activiteiten en muziek. De WAK Raalte vindt dit jaar plaats van woensdag 18 tot en met zondag 22 september.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/wak-raalte-in-teken-van-bram-de-krosse

Website: www.wakraalte.nl
Bron: Salland Centraal / 12-7-2019

Nacht van Gastvrij Wijhe in de Langstraat

WIJHE - Het centrum van Wijhe vormt op vrijdagavond 12 juli weer de locatie voor de jaarlijkse Nacht van Gastvrij Wijhe. Dat betekent een markt/braderie en veel muziek en ander vermaak in de Langstraat. Het programma duurt van 18.00 tot 22.00 uur. Tot zo laat zijn ook de winkels geopend.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/nacht-van-gastvrij-wijhe-in-de-langstraat

Bron: Salland Centraal / 12-7-2019

Kerk Wijhe overleefde brand en viert nu 150-jarig bestaan

De geloofsgemeenschap van de Onze Lieve Vrouwekerk in Wijhe werd in de Nieuwjaarsnacht van 2011 opgeschrikt door brand in de kerktoren. Gelukkig bleef de schade beperkt tot de toren - bij de parochianen zat de schrik er wel goed in - en viert de kerk nu het 150-jarig bestaan.

Het staat nog helder op het netvlies bij Thom Letteboer. "De emoties liepen hoog op. Het is toch voor veel mensen de plek waar je kinderen zijn gedoopt en vanwaaruit je je ouders hebt begraven."

Hij kan zich goed inleven in de emoties van de parochianen van de Moeder Teresakerk in Hengelo. "Maar een kerk is meer dan een stapel stenen. Als de geloofsgemeenschap sterk is, dan komt het goed."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315564/Kerk-Wijhe-overleefde-brand-en-viert-nu-150-jarig-bestaan

 

Bron: RTV Oost / 11-7-2019

Tweede editie mini-triathlon in Heeten

HEETEN - Heeten in Beweging en het bestuur van Zwembad de Oase in Heeten presenteren op zaterdag 13 juli de tweede editie van hun mini-triathlon. De start is bij Zwembad de Oase in Heeten. Het is de bedoeling dat de deelnemers 300 meter zwemmen, 9 km mountainbiken en 3 km hardlopen. Iedereen die een helm en een terreinfiets heeft, kan meedoen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/tweede-editie-mini-triathlon-in-heeten

 

Bron: Salland Centraal / 11-7-2019

Salland ‘kannie wach’n’ op Broeklanderfeest

BROEKLAND - De ‘beruchte’ promotieborden van het Broeklanderfeest, dit jaar van vrijdag 26 tot en met maandag 29 juli, hangen/staan er weer. Ditmaal heeft de organisatie gekozen voor het thema ‘Kannie Wach’n’. Er zijn maar liefst zeventien verschillende ontwerpen/foto’s te zien.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/salland-kannie-wachn-op-broeklanderfeest

 

Website: www.broeklanderfeest.nl

Bron: Salland Centraal / 11-7-2019

Doe mee aan de Stöppelhaene Kinderoptocht

RAALTE - Op donderdag 29 augustus wordt het Stöppelhaene Oogstcorso gehouden, met daarbij natuurlijk de Kinderoptocht. Alle kinderen kunnen hieraan meedoen. Er is voor iedereen een mooie prijs.

Elk jaar komen de leukste creaties – groot en klein – aan de start van de optocht en daar worden de organisatie en jury erg enthousiast van. Ze doen dan ook een oproep richting de kinderen om mee te doen. “Meedoen aan de optocht hoeft niet heel veel tijd in beslag te nemen. Ga in de vakantie lekker creatief bezig met familie, buurt, vriendjes en vriendinnetjes en versier een fiets, step, kar of skelter. Denk ook eens aan een gepimpte kruiwagen of kleding en accessoires. Wat denk je van een jurk, paraplu of hoed beplakt met zaden?”

Kinderen uit groep acht van de basisschool zouden leuk samen met hun klasgenoten mee kunnen doen. “Je hebt vast een mooie afscheidsavond gehad, misschien wel met een musical. Beplak de gebruikte kleding of andere voorwerpen met zaad of stro en doe mee met de Stöppelhaene-optocht. Laat nog één keer voor heel veel publiek zien, hoe leuk jullie het gehad hebben op de basisschool. Wij zijn benieuwd!”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/doe-mee-aan-de-stoppelhaene-kinderoptocht

 

Website: www.stoppelhaene.nl

Bron: Salland Centraal / 11-7-2019

Voorbereidingen OlsterFeest in volle gang

OLST - Van woensdag 18 tot en met zondag 22 september vindt de zesde editie van het OlsterFeest plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. Op het programma staat onder de Appelloop op woensdag; een dorpsdiner en een modeshow op donderdag; een filmdiner in het Holstohus en een darttoernooi op vrijdag; de jaarmarkt en een feestavond met de Suit Up Band op zaterdag en een fietstocht, brommer- en oldtimerritten en muziek van Cool24 op zondag.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/voorbereidingen-olsterfeest-in-volle-gang-2

 

Website: www.olsterfeest.nl

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

Start Zomerse Marktdagen Raalte

RAALTE - De Zomerse Marktdagen in Raalte zijn op woensdag 1 juli weer van start gegaan. Het Raalter centrum huisvest acht woensdagen achter elkaar twee of drie markten: de warenmarkt, de Bottermarkt en/of de Snuffelmarkt. Deze duren telkens van 9.00 tot 13.00 uur. De warenmarkt vindt wekelijks plaats op de parkeerplaats bij de Jumbo. De Bottermarkt staat elke woensdagochtend in het dokkersweggetje bij de Plaskerk. Hier kan men diverse oude Sallandse ambachten, zoals kantklossen en manden vlechten, zien of genieten van (of kennismaken met) de kruudmoes. Elke woensdag van 17 juli tot en met 21 augustus vindt bovendien de Snuffelmarkt plaats op de Grote Markt. Daar zullen zowel volwassen als kinderen hun tweedehandsgoederen een nieuw leven inblazen. De bezoekers kunnen er lekker ‘snuffelen’. Ook een plekje op de Snuffelmarkt? Mail dan naar creashop@home.nl.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/start-zomerse-marktdagen-raalte

 

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

Vijfde editie Smaek in ’t Park groter dan ooit

Eten, drinken, loungen en bijkletsen, dat is Smaek in ’t Park. Op zondagmiddag 8 september vindt alweer de vijfde editie plaats van dit toffe Wijhese food- en loungefestival.

 

Het festival is onderdeel van de Wiejese Diekdaegen en inmiddels een beproefd concept. Park Wijhezicht wordt op 8 september omgetoverd tot één groot culinair festijn. Dit jaar presenteren meer dan 10 mobiele keukens en vintage foodtrucks uit de regio hun smakelijke kookkunsten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/vijfde-editie-smaek-in-t-park-groter-dan-ooit

 

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

ROJA-verkiezing Stöppelhaene in ander jasje

Helligen Hendrik komt vertellen wat hij van Sallandse ondernemers vindt

RAALTE - De traditionele ROJA-verkiezing (Raalter Onderneming van het Jaar) op de vrijdagmiddag van Stöppelhaene krijgt na 15 jaar een heel andere invulling. Onder de naam ‘Onderneem ’t èèm aens’ krijgen de bezoekers vrijdag 30 augustus nu vanaf 16.00 uur een ontspannen ‘vrijdagmiddagborrel met bitterballen’ aangeboden in de Sallandse Herberg.

Op het programma staat een show van ‘Helligen Hendrik’ (die zijn ongezouten mening zal geven over de Sallandse ondernemers); een quiz om de titel ’Snuggerste Ondernemer van Salland’ en de uitreiking van een nieuwe award voor een Sallands familiebedrijf.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/roja-verkiezing-stoppelhaene-in-ander-jasje

 

Website: www.stoppelhaene.nl

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

Snoekduiken vanaf de schans van de Treffers

HEETEN - Jongerenvereniging De Treffers houdt elk jaar een speciale activiteit bij het Overijssels Kanaal in Heeten. Daarbij laten de jongens en meiden uit Heeten zich flink inspireren door het tv-programma’ Te Land, ter Zee en in de Lucht’.

Afgelopen zondag kon iedereen meedoen aan ‘Glij ‘m erin’. Dat betekende op de buik van een enorme schans af en vervolgens een snoekduik richting de bel die boven het water hing. Enkele honderden belangstellenden keken toe.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/snoekduiken-vanaf-de-schans-van-de-treffers

 

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

Buffelen tijdens de Kermis Boerhaar

BOERHAAR – Herman Nijland, voorzitter van de organisatie van de Kermis Boerhaar is dik tevreden. “We kijken met een goed gevoel terug op de Kermis, absoluut. Vrijdag was het drukker dan normaal en zaterdag en zondag was het als de voorgaande jaren. Goed bezet dus.”

Een van de hoogtepunten van het programma is de jaarlijkse survival. Dik honderd deelnemers, jong en oud, renden zaterdagmiddag een route van ongeveer 3,5 km en kwamen onderweg vijftien hindernissen tegen. “En dat is organisatorisch een enorme klus”, stelt Herman. “Vorige week is een groep de hele week bezig geweest om alle hindernissen te bouwen. Maandag hebben ze alles weer afgebroken. Het is echt heel veel werk!”

www.sallandcentraal.nl/2019/07/buffelen-tijdens-de-kermis-boerhaar

 

Website: www.kermisboerhaar.nl

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

Lil’Hill nu echt naar de Luttenberg

Tot zeven uur gratis entree om iedereen kennis te laten maken laten met nieuwe locatie

LUTTENBERG - “We lopen nu constant te pochen dat we het mooiste plekje van Luttenberg hebben gevonden voor Lil’Hill, dan moeten we er iedereen ook van mee laten genieten. Daarom vragen we dit jaar tot 19.00 uur geen entree. En als je voor die tijd binnen bent, hoef je later ook niet te betalen. Laat iedereen dus maar langs komen. Op het terrein is eten verkrijgbaar dus niemand hoeft naar huis!”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/lilhill-nu-echt-naar-de-luttenberg

 

Website: www.lilhill.nl

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

Kardinaal Eijk te gast in Wijhe

WIJHE - De oud-parochie in Wijhe houdt het komende weekend twee speciale activiteiten ter ere van het 150-jarig bestaan van de RK geloofsgemeenschap in Wijhe.

Op zaterdagavond is er een feestavond voor parochianen en omwonenden in geloofscentrum Engelbert. Niet alleen treedt een aantal koren op en laat (een gedeelte van) de Wijhese Harmonie van zich horen; ook draait het ‘rad van avontuur’ rondjes. Het programma duurt van 19.30 tot 22.00 uur.

Zondag 14 juli om 10.00 uur volgt de Plechtige Hoogmis in de kerk, waarbij kardinaal W.J. Eijk voor zal gaan. Een projectkoor, onder leiding van Gerda Scheltinga, zorgt voor liederen. Aansluitend op de hoogmis volgt een brunch.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/kardinaal-eijk-te-gast-in-wijhe

 

Website: www.heiligelebuinus.nl

Bron: Salland Centraal / 9-7-2019

Partij wil gratis watertappunten op Overijsselse festivals

Moeten gratis watertappunten komen op Overijsselse festivals. Dat vindt Statenlid Sander Slots van de PvdA. Volgens hem moet de provincie gratis tapwater opnemen in de voorwaarden voor evenementen die subsidie krijgen van de provincie.

“Bezoekers moeten op evenementen vaak flink betalen voor een flesje water,” zegt Slots. “En je eigen water meenemen kan ook niet – dat wordt bij de ingang in beslag genomen. Bizar eigenlijk, helemaal als het zo’n snikhete zomer wordt als vorig jaar. Als de provincie subsidie verstrekt dan zouden er tappunten moeten zijn waar mensen drinkwater kunnen krijgen.”

In Overijssel krijgen bijvoorbeeld het Bevrijdingsfestval, de Deventer Boekenmarkt, Kunsten op Straat en de marathon van Enschede subsidie van de provincie. Steden als Utrecht en Amsterdam namen eerder al maatregelen tegen uitdrogende festivalbezoekers. Zij verplichtten organisatoren om extra tappunten in te richten. Provinciale Staten stemmen binnenkort over het voorstel.

www.salland1.nl/partij-wil-gratis-watertappunten-komen-op-overijsselse-festivals

 

Bron: Salland1 / 9-7-2019

Open Tuinen Weekend van Groei en Bloei Salland

REGIO - Groei en Bloei afdeling Salland houdt in het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juli haar jaarlijkse Open Tuinen Weekend. Dertien tuineigenaren in Salland stellen hun tuinen open voor het publiek en laten zien hoe zij hun creativiteit en groene vingers tot uiting brengen in hun trots.

Het gaat om de tuinen van Miny en Jan Marsman aan de Fazantenbosweg 20 in Dalfsen; Karin en René Jansman aan de Ommerweg 8a in Dalmsholte; Marcel Evers en Chris Pen aan Akkerweg 3 en Saskia en Jos ten Have aan de Posthoornweg 17 in Lemelerveld; Marion en Martin Kogelman aan de Linderteseweg 56 en Catrien en Tom Westendorp aan de Nijverdalseweg 28 in Mariënheem; Liesbeth en Tom Hogenelst aan de Veenweg 10 en Ineke en Jan Stokvis aan de Portlandweg 1 in Nijverdal; Miny en Cor Elders aan de Dorpsstraat 67 in Heeten; Ineke en Piet Braam aan de Spinde 112, Dinie en Arnold Hutten aan de Westdorplaan 239, Ineke en Sjoerd Witteveen aan de Koriander 11 en Woonzorglocatie de Hartkamp aan de Jan van Arkelstraat 15 in Raalte. De Hartkamp is alleen op zaterdag geopend. Op de locatie aan de Linderteseweg 56 is beide dagen ook een kunstexpositie te bezichtigen en wordt gezorgd voor livemuziek.

De openingstijden zijn van 10.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De tuinen zijn herkenbaar aan een vlag van Groei en Bloei. De meeste tuinen zijn rolstoeltoegankelijk. Om teleurstelling te voorkomen, kan men vooraf ook informeren bij de tuinen. Zie verder www.salland.groei.nl.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/open-tuinen-weekend-van-groei-en-bloei-salland

 

Website: www.salland.groei.nl

Bron: Salland centraal / 8-7-2019

50+ Zomerfitochtenden bij Zwembad De Tippe

Heino – Ontmoeten, gezelligheid en bewegen. Dat zijn de ingrediënten van de 50Plus zomerfitochtenden bij Zwembad De Tippe in Heino. Vrienden van De Tippe en Sportbedrijf Raalte organiseren zes zomerochtenden in de maanden juli en augustus op de ligweide van de Tippe. Deze ochtenden, waar bewegen en ontmoeten centraal staan, worden gehouden op dinsdag 16, 23 en 30 juli en op 6, 13 en 20 augustus van 10 tot 11.30 uur.

“Dit is de derde keer dat we deze 50+ zomerochtenden organiseren en de eerste twee edities waren een groot succes”, vertelt Jan Datema namens Vrienden van De Tippe. “De bouwvak breekt aan en dan zijn veel familie en buren op vakantie. We willen met deze zomerochtenden bereiken dat de ouderen een gezellig uitje hebben, waarbij ze ook nog eens kunnen bewegen.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/50-zomerfitochtenden-bij-zwembad-de-tippe

 

Website: www.vriendenvandetippe.nl

Bron: Salland Centraal / 8-7-2019

Leraren nemen afscheid van basisschool De Korenbloem in Raalte

Feest op basisschool De Korenbloem in Raalte. Drie leraren nemen afscheid. Twee van hen hebben tientallen jaren voor de klas gestaan bij de school.

Bron: RTV Oost / 7-7-2019

Heino maakt zich klaar voor de Farmstacle Run

HEINO - Op zondag 14 juli bedwingen ruim 1500 deelnemers vanaf de Statenweg, de obstakels van de Hilgenkamp Bouwservice Farmstacle Run. De route gaat zowel door het centrum als het buitengebied van Heino. De deelnemers ploeteren door de drek, trotseren als paarden de dubbel- en driesprong en passeren de koeien en varkens in de wei.

Voor het sportevenement wordt het weiland aan de Statenweg – tegenover sportpark De Kampen – omgedoopt tot ‘Boeren Erf’, het start- en finishpunt van de run. Op de route komen de deelnemers obstakels tegen in boerenstijl. Denk daarbij aan: Drek vrett’n, kippenren, boer’n markt, melkmeisjes en boer’n feest.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/heino-maakt-zich-klaar-voor-de-farmstacle-run

 

Website: www.farmstaclerun.nl

Bron: Salland Centraal / 6-7-2019

'Golfbad' van Danny staat op feestterrein in Lierderholthuis

De rijdende combinatie van een auto en een zwembad, die gisteren de aandacht trok in Heino, is van Danny Mensink uit Lierderholthuis. Het voertuig is dit weekend te bewonderen op het terrein van Feestweekend Lierderholthuis.

Het was een opvallende video, die gistermiddag verscheen op Dumpert en inmiddels zo’n 150.000 keer is bekeken. Te zien is hoe Danny toeterend door het centrum van Heino rijdt en ondertussen lekker spettert in het water.

“Het is mijn Volkswagen Golf uit 1988 die niet meer door de APK kwam”, laat Danny weten. “Toen zijn mijn kameraden en ik vorige week begonnen om er toch nog wat moois van te maken.”

De vrienden sloopten het dak eraf en haalden de achterbank eruit. Ze legden een stuk zeil erin, bouwden een mooie houten rand erop en lieten het vollopen met water. Door de hoeveelheid water bleek het echter niet meer mogelijk om het voertuig op de autoambulance te krijgen.

 

Zo veilig mogelijk

Om het ‘golfbad’ toch in Lierderholthuis te krijgen, besloten Danny en zijn vrienden ermee de weg op te gaan. “De auto voor mij is een kameraad van me, de auto achter me ook. Allebei de veiligheidslichten aan, om het zo veilig mogelijk naar het feestterrein te brengen.”

Dat lukte en dus kunnen bezoekers van het Feestweekend Lierderholthuis lekker badderen in de auto. “Dat wordt heerlijk met een zonnetje en een biertje erbij. Rijden gaat er niet meer mee gebeuren. De auto staat op het feestterrein en de sleutels zijn ingeleverd, zodat niemand in een opwelling kan bedenken om toch een stukje te rijden.”

 

Geen staartje

Inmiddels heeft Danny ook contact gehad met de politie, waar de video ook onder ogen kwam. “Ze wilden even weten wat we aan het doen waren. Toen heb ik de situatie uitgelegd en gezegd dat er niet meer in gereden wordt. Dat begreep hij ook, het was een hele schappelijke agent. Dus dat krijgt verder geen staartje.”

En wat er na dit weekend mee gaat gebeuren? “Misschien zetten we hem bij iemand thuis neer, zodat we er deze zomer nog een paar keer in kunnen zitten. En anders verkopen we hem, want er is vraag genoeg naar.”

 

www.rtvoost.nl/nieuws/315284/Golfbad-van-Danny-staat-op-feestterrein-in-Lierderholthuis

Bron: RTV Oost / 6-7-2019

Video: Rijdend zwembad Heino gaat viral

Het is zomer en dan kan het in de auto soms best warm zijn. Natuurlijk zou je dan de airco kunnen aanzetten, een raampje opendoen of een cabrio nemen. Maar het kan ook anders, dacht een man in Heino. Hij bouwde gewoon een zwembad in zijn, hoe toepasselijk, Volkswagen Golf.

De opvallende video gaat vandaag viral op internet. De beelden van de combinatie tussen een auto en een zwembad zijn inmiddels ruim 100.000 keer bekeken op Dumpert. Te zien is hoe de bestuurder toeterend door het centrum van Heino rijdt en ondertussen lekker spettert in het water.

Ondertussen zijn de beelden ook opgevallen bij wijkagent Frank de Jong. "Ik kom graag even in contact met de bouwer en bestuurder", laat hij weten via Instagram.

www.rtvoost.nl/nieuws/315280/VIDEO-Rijdend-zwembad-Heino-gaat-viral

 

Website: www.dumpert.nl/mediabase/7714459/58364388/volkswagen_golfbad.html

Bron: RTV Oost / 6-7-2019

Bosfeest bewijst dat je prima op twee gedachten kunt hinken

ELSHOF - Ooit begonnen als een examenfuif heeft het Bosfeest in de buurtschap Elshof jaren geleden al een volwaardige plaats op de Sallandse evenementenkalender veroverd. Net als in de sportwereld is het dan zaak om je plaats aan de top te behouden. De vrijwilligers van het Bosfeest hebben wat dat betreft hun heilige graal gevonden. “Noem het op twee gedachten hinken. Noem het de gulden middenweg, maar het feit is dat we dé manier hebben gevonden om jong en oud met elkaar te verbinden”, stellen voorzitter Koen Temmink en bestuurslid Bas Lipman.

Website: www.sallandcentraal.nl/2019/07/bosfeest-bewijst-dat-je-prima-op-twee-gedachten-kunt-hinken

Bron: Salland Centraal / 5-7-2019

Uitmarkt Broeklandlanderfeest

BROEKLAND - Op zaterdag 27 juli tijdens het Broeklanderfeest is er weer de jaarlijkse uitmarkt. Deze inmiddels in de gehele regio bekende markt, vindt plaats in de straten van Broekland. Met scherpe aanbiedingen en prachtige koopjes is er een grote variatie aan speelgoed, boeken, apparatuur etc.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om op het Bouwhuisplein even uit te rusten van al dat sjouwen met de gekochte spulletjes. Onder het genot van een hapje en een drankje, live muziek en acts, kunnen bezoekers heerlijk op het terras zitten om even op te laden om daarna de volgende kramen af te struinen.

De uitmarkt vindt plaats op zaterdag 27 juli van 10.00 uur tot 15.00 uur.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/uitmarkt-broeklandlanderfeest

Website: www.broeklanderfeest.nl

Bron: Salland Centraal / 5-7-2019

Koele Koele met Bökkers, Ploegendienst en debuut Pronk

LUTTENBERG - Bökkers, Ploegendienst, Stones Sessions, one-manband Blinde Ed, Roots Rising en Pronk treden op zaterdag 14 september op tijdens de zesde editie van Koele Koele in Luttenberg. Het festival in de zandafgraving op de Luttenberg, georganiseerd door de mannen van de Sallandse boerenrockformatie Bökkers, is al meerdere keren uitverkocht geweest.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/koele-koele-met-bokkers-ploegendienst-en-debuut-pronk

Website: www.koelekoele.nl

Bron: Salland Centraal / 5-7-2019

Rover: 'Bewegwijzering naar vervangend vervoer Wijhe onduidelijk'

Reizigersorganisatie Rover is niet tevreden over de bewegwijzering naar vervangend vervoer op stations rond Zwolle. De komende drie dagen is door spoorwerkzaamheden treinverkeer van en naar Zwolle niet mogelijk. Reizigers worden met bussen vervoerd.

Vooral in Wijhe, waar vervangend vervoer op 1200 meter afstand van het station wordt aangeboden, is de situatie verwarrend. "Er staat wel een bord met informatie, maar bewegwijzering ontbreekt," zegt Woutje Suijlekom van Rover.

Het bord bij het station geeft aan de dat de bus zal vertrekken vanaf de 'Raalterweg nabij Ballorig'. Dat laat volgens Suijlekom nogal te wensen over: "Veel mensen uit Wijhe zullen dat wel begrijpen. Maar als je hier niet bekend bent, dan heb je geen idee waar je naar toe moet".

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315148/Rover-Bewegwijzering-naar-vervangend-vervoer-Wijhe-onduidelijk

Bron: RTV Oost / 5-7-2019

Groot onderhoud spoor Zwolle; treinverkeer dit weekend helemaal plat

Net als vorig jaar gaat het station Zwolle tijdelijk op slot. Er is dit weekend geen treinverkeer mogelijk vanwege groot onderhoud aan het spoor. Reizigers zijn aangewezen op de bus. Ook na het weekend zal er vijftien dagen sprake zijn van grote overlast, omdat het treinverkeer rond spoor knooppunt Zwolle grotendeels stil ligt.

Enkele tientallen kilometers spoorrail rond het station is aan vervanging toe. De loodzware oude spoordelen, die per stuk zo'n 15.000 tot 20.000 kilo wegen, worden de komende dagen verwijderd waarna de nieuwe spoordelen en wissels teruggeplaatst worden. Een pittige klus, die de nodig inzet van groot materieel en manuren vergt. Ook worden er een extra rangeer spoor aangelegd.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315128/Groot-onderhoud-spoor-Zwolle-treinverkeer-dit-weekend-helemaal-plat

Bron: RTV Oost / 5-7-2019

Foto: VTV Sallandia

Bökkers-bassist Arjan Pronk gaat solo: De Rock 'n Roll Dut De rest

Met een kop (en een kont) vol liedjes kroop Bökkers-bassist Arjan Pronk zijn kelder in. Het resultaat is zijn eerste solo-plaat, Party Music for Outsiders. Vandaag verschijnt de eerste single: De Rock 'n Roll Dut De Rest. Uiteraard 'zo plat as n dubbeltie'.

Al jaren is de kelder onder Pronks huis in Lutterberg zijn toevluchtsoord na de concerten met Bökkers. "Kom ik midden in de nacht weer en kan ik nog niet slapen, dan kruip ik de kelder in."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315228/Bokkers-bassist-Arjan-Pronk-gaat-solo-De-Rock-n-Roll-Dut-De-rest

Bron: RTV Oost / 5-7-2019

Bron: Excelsior Recordings

VV Heino en VV Lemelerveld vechten na 34 jaar hun kampioenstrijd opnieuw uit

Het is met afstand de meest memorabele wedstrijd die ooit bij VV Heino is gespeeld: 12 mei 1985. VV Heino tegen VV Lemelerveld. Heino móest winnen, anders was Lemelerveld kampioen.

Er werd destijds voorzichtig gerekend op veel publiek langs het Heinose voetbalveld: een man of 2.000. Het stond echter rijendik, naar schatting 4.700 tot 5.000 toeschouwers woonden de wedstrijd bij.

Heino móest winnen, anders werd buurvereniging Lemelerveld kampioen. Hoewel Heino even op voorsprong kwam, trok Lemelerveld aan het langste eind. Ze scoorden de gelijkmaker en sleepten de titel in de wacht.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315203/VV-Heino-en-VV-Lemelerveld-vechten-na-34-jaar-hun-kampioenstrijd-opnieuw-uit

Bron: RTV Oost / 5-7-2019

Nieuwe namen Stöppelhaene 2019

RAALTE - Stöppelhaene pakt dit jaar flink uit met haar muziekprogramma. Van rock tot dance, van hoempapa tot liefdesliedje, van Youtube-ster tot Piratenkoning: Deze editie komt iedereen aan zijn trekken!

 

Donderdagmiddag: De Zaak Band

Een biertje drinken op het terras bij de Jupiler stage na de optocht? Daar hoort muziek bij! Met een smakelijke balans tussen stevige rock ’n roll, lekkere jazz en frisse popliedjes spelen de jongens van De Zaak Band elke voet van de vloer. En alles in een authentiek, ‘zakelijk’ jasje.

 

Vrijdagmiddag: Davina Michelle met DJ Lars en Juffr. Jannie

Op onze Jupilerstage zal het Zwols kwartet Juffr. Jannie een feestje gaan maken door moderne pop/rocksongs om te toveren tot dansbare versies. Davina Michelle beleefde eind vorig jaar een droomstart van haar carrière dankzij haar deelname aan Beste Zangers. Met haar cover van het nummer van Glen Faria ‘Het duurt te lang’ heeft ze de hitlijsten wekenlang aangevoerd. Ook op YouTube weet de zangeres wekelijks duizenden mensen te raken met haar covers. Inmiddels is Davina niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Ken je haar nummer Skyward al?

 

Vorig jaar heeft DJ Lars de hele plein (en ook de hele feestfabriek) van voor tot achter, van links naar rechts, aan het dansen gekregen. Zijn opzwepende draaistijl, verrassende mixen en veelzijdige platenkeuzes zorgen gegarandeerd voor een groot feest.

 

Vrijdagavond: Snollebollekes, Queenmania, Heinoos, Jannes, Action in DC, Wesley Klein, Stef Ekkel en DJ Lars

Nondeju! Trek stevige schoenen aan, want met Snollebollekes gaat het dak er gegarandeerd af. Snollebollekes, oftewel Rob Kemps uit Best, stond dit jaar twee keer in een uitverkocht Gelredome. Met concrete dansjes en vrolijke beats gaat Snollebollekes deze Stöppelhaene met Ronnie Ruysdael (donderdagavond) de strijd aan wie het grootste feest kan bouwen.

 

De Italiaanse tribute band Queenmania geldt als een van de allerbeste Queen acts van Europa. Met talrijke en buitengewoon geslaagde tour optredens in heel Europa wordt het publiek overal opgezweept bij grote concerten. Samen met Action in DC: dé grote Nederlandse coverband van ACDC staan zij vrijdagavond op het hoofdpodium.

 

www.sallandcentraal.nl/2019/07/nieuwe-namen-stoppelhaene-2019

Website: www.stoppelhaene.nl

Bron: Salland Centraal / 4-7-2019

Inschrijfavond Trekkerslèp Raalte

RAALTE - Op donderdagavond 11 juli is het mogelijk om in te schrijven voor de Trekkerslèp Raalte. Het evenement vindt plaats op zaterdag 31 augustus tijdens de Stöppelhaene.

Elke deelnemer, die in bezit is van een T-rijbewijs en natuurlijk de beschikking heeft over een trekker kan zich inschrijven voor deelname in één van de diverse klassen.

De inschrijfavond begint om 20.30 uur bij de manege De Hooge Weg aan de Hogeweg in Raalte.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/inschrijfavond-trekkerslep-raalte

Website: www.trekkerslepstoppelhaene.nl

Bron: Salland Centraal / 4-7-2019

Kermis Boerhaar is veel meer dan kermis alleen

BOERHAAR - Van origine een kermis, maar in de loop der jaren uitgegroeid tot een dorpsfeest voor jong en oud. Een grote feesttent middenin Boerhaar, pal voor de kerk en recht tegenover ‘Sfeer- & feestlocatie Logtenberg’, vormt van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli hét centrum van veel activiteiten, muziek en gezelligheid tijdens de Kermis Boerhaar.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/kermis-boerhaar-is-veel-meer-dan-kermis-alleen

Website: www.kermisboerhaar.nl

Bron: Salland Centraal / 4-7-2019

Meester en juf nemen na tientallen jaren afscheid van basisschool De Korenbloem Raalte

Feest op basisschool De Korenbloem in Raalte. Drie leraren nemen afscheid. Twee van hen hebben tientallen jaren voor de klas gestaan bij de school.

Het was het jaar dat Eva Jinek werd geboren. Ook het jaar waarin paus Johannes Paulus de eerste al 33 dagen na zijn beëdiging stierf. En het jaar waarin het Nederlands elftal van Argentinië verloor bij de WK voetbal. In dat jaar begon Ton Lammers bij de school in Raalte.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315152/Meester-en-juf-nemen-na-tientallen-jaren-afscheid-van-basisschool-De-Korenbloem-Raalte

Bron: RTV Oost / 4-7-2019

Geliefd Slotgrachtconcert keert terug op landgoed De Haere in Olst

Meer dan een decennium geleden stierf het een stille dood, het Slotgrachtconcert bij havezathe De Haere. Maar de stichting IJssellandschap gaat het evenement, dat eerder vele duizenden bezoekers trok, nieuw leven inblazen.

Met picknickmand en op een kleedje. Zo ziet IJssellandschap op 24 augustus al die bezoekers graag terugkeren voor een concert van het Orkest van het Oosten. "Dit is op veler verzoek. We hebben al heel veel positieve reacties gehad", zegt Jet Nieboer van IJssellandschap. "Dit leeft nog steeds in de regio. Mensen zijn blij dat het terugkomt."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315180/Geliefd-Slotgrachtconcert-keert-terug-op-landgoed-De-Haere-in-Olst

Bron: RTV Oost / 4-7-2019

Sallandse Bottermarkt / 3-7-2019

Vanaf 3 juli 2019 is er elke woensdag morgen de Sallandse Bottermarkt. De laatste Bottermarkt vind plaats op woensdag 28 augustus.

Bron: VTV Sallandia / 3-7-2019

Derde editie van Women on Bikes

HEETEN - Een aantal vrouwelijke leden van MC Free Wheels uit Heeten presenteert op zondag 7 juli de derde editie van Women on Bikes, een motortoertocht van ongeveer 150 kilometer voor dames alleen.

Vertrek is tussen 10.00 en 11.00 uur bij Brasserie Dertien in Heeten. Graag opgave vooraf via womenonbikesheeten@gmail.com. De deelnamekosten bedragen 6 euro (leden 2,50 euro). Na aanmelding ontvangen de deelneemsters de route als digitaal bestand, zodat ze die in hun GPS-systeem kunnen laden. Deelname is op eigen risico.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/derde-editie-van-women-on-bikes

Website: www.mcfreewheels.nl

Bron: Salland Centraal / 3-7-2019

Goed toeven op Zomerfestival Boskamp

BOSKAMP - “Samen met alle bezoekers, vrijwilligers en deelnemers hebben we er een prachtig weekend van gemaakt”, dat stelt Nienke van Vreden namens de organisatie van het Zomerfestival Boskamp.

Nieuw dit jaar was onder andere een extra tent die op zaterdagavond gebruikt werd voor een feestje voor de wat oudere jongeren. Achter de draaitafels: DJ Henk Jan Smits. Zo’n 1.200 tot 1.300 bezoekers wisten die avond de weg naar de Boskamp te vinden, waaronder zelfs gasten uit Limburg en Friesland.

Zondagmiddag was het weer lekker druk op het terras. Het paragliden moest worden afgelast in verband met de wind, maar dat mocht de pret verder niet drukken.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/goed-toeven-op-zomerfestival-boskamp

Website: www.zomerfestivalboskamp.nl

Bron: Salland Centraal / 3-7-2019

Theater aan de Vijver: een beetje als Oerol

RAALTE - De eerste editie van het nieuwe culturele festival Theater aan de Vijver heeft afgelopen zondag rond de zevenhonderd bezoekers op de been gebracht, meer dan verwacht.

Het festival was gericht op het hele gezin. Voor de kinderen was er allerlei vermaak, zo konden ze zich in aquaballen uitleven op het water en kijken naar de voorstelling Molletje Bim. Maar ook voor vader en moeder en opa en oma was er genoeg te beleven. Zo was er muziek van Lovers & Lions en Blue Grass Boogiemen en stonden er meerder culturele activiteiten op het programma.

Met het festival mikt het HOFtheater, dat Theater aan de Vijver organiseerde, wat meer op het loungegevoel. Een beetje als Oerol.

www.sallandcentraal.nl/2019/07/theater-aan-de-vijver-een-beetje-als-oerol

Bron: Salland Centraal / 3-7-2019

Okkenbrooks Feest weer met revue en veel muziek

OKKENBROEK - Okkenbroek en omgeving maken zich op voor een nieuwe editie van het Okkenbrooks Feest; dit jaar van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli. Op het programma staat onder andere een revue, het vogelschieten, een demo motortrial en muziek van de Weekend Warriors, Kapitein Høk en Harten 10.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/okkenbrooks-feest-weer-met-revue-en-veel-muziek

Website: www.okkenbroeksfeest.nl

Bron: Salland Centraal / 3-7-2019

Expeditie Oost: Luttenbergse boeren pronken op boerenkalender

Luttenberg staat op z'n kop, want sinds deze week ligt de boerenkalender in de schappen bij de plaatselijke buurtsuper. De kalender bevat geen halfnaakte, gespierde boeren, maar noeste werkers die veel bijdragen aan het maatschappelijke leven in Luttenberg. Op deze manier worden zij in het zonnetje gezet.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315022/Expeditie-Oost-Luttenbergse-boeren-pronken-op-boerenkalender

Bron: RTV Oost / 2-7-2019

Deventer op Stelten pakt weer uit

DEVENTER - Van vrijdagavond 5 tot en met zondagmiddag 7 juli staat de binnenstad van Deventer in het teken van straattheaterfestival ‘Deventer op Stelten’. Op het programma staan 150 voorstellingen van 25 acts/groepen uit binnen- en buitenland.

Zij treden op twintig locaties in en rondom het centrum op: op pleinen, in parken, op straat, in kerken en in kleinere locaties. De meeste voorstellingen zijn gratis; voor enkele zijn tickets nodig. Deventer op Stelten trekt doorgaans naar schatting zo’n 125.000 bezoekers. De organisatie is in handen van het Evenementenbureau van de VVV Deventer.

 

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/deventer-op-stelten-pakt-weer-uit

Website: www.deventeropstelten.nl

Bron: Salland Centraal / 2-7-2019

Veel spektakel op snikheet Sproeifeest

HOONHORST - Wedstrijden paalzagen, muzikale optredens van The New American Farmers, Startruck en anderen, een braderie, rommelmarkt en noem maar op… Het Sproeifeest, het jaarlijkse dorpsfeest van Hoonhorst, bood jong en oud afgelopen weekend weer volop vertier.

 

Prachtige hoogtepunten waren onder andere de bosarbeidwedstrijd ‘Axetreme Loggers Competition’, met een internationaal deelnemersveld, en het spektakel ‘Fiets ‘m d’r in.’ Dit spel, dat plaatsvond op de snikhete zaterdag, was in de plaats gekomen van de jaarlijkse ‘Iron Musclerun’, die van het programma is geschrapt omdat in de regio al veel van dergelijke obstakelruns gehouden worden. Gezien de tropische temperaturen was in het water vallen bepaald geen straf…

www.sallandcentraal.nl/2019/07/veel-spektakel-op-snikheet-sproeifeest

Website: www.sproeifeest.nl

Bron: Salland Centraal / 2-7-2019

Fietsster gewond bij aanrijding tussen Raalte en Wijhe

Een fietsster is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding tussen Raalte en Wijhe. De vrouw werd aangereden op het fietspad door een auto die uit een uitrit kwam.

De fietsster is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

www.rtvoost.nl/nieuws/315057/Fietsster-gewond-bij-aanrijding-tussen-Raalte-en-Wijhe

Bron: RTV Oost / 2-7-2019

OM: 'Verdachte van overval op bejaarde broers heeft meer op kerfstok'

De Lelystedeling die verdacht wordt van een overval op twee bejaarde broers begin dit jaar in Heeten, heeft volgens justitie nog meer op zijn kerfstok. Zijn naam komt in justitiële onderzoeken veel vaker voor, met name bij het plegen van vermogensdelicten. "Diefstal bijvoorbeeld", zegt zijn advocaat. "Geen geweldsdelicten."

Het was een hel in januari voor de bejaarde broers Frans en Hein van Oldeniel. Dertien uur werden ze opgesloten in een slaapkamer van hun eigen huis bij landgoed Zonnebergen tussen Deventer en Heeten. Ook werden ze onder schot gehouden. De twee daders maakten ongeveer 4.500 euro buit. De gewelddadige overval wekte veel emoties van onbegrip op in de regio.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/315034/OM-Verdachte-van-overval-op-bejaarde-broers-heeft-meer-op-kerfstok

Bron: RTV Oost / 2-7-2019

Danique Kerkdijk uit Olst vervolgt carrière bij Brighton & Hove Albion

Danique Kerkdijk maakt de overstap van Bristol City naar Brighton & Hove Albion. De international uit Olst, momenteel actief op het WK in Frankrijk, verlaat Bristol na twee seizoenen.

De voormalig FC Twente-speelster over haar overstap: "Ik heb een leuke en leerzame tijd gehad bij Bristol. Ik heb veel mogen spelen in een competitie die ontzettend in ontwikkeling is. Na twee jaar wilde ik graag een nieuwe omgeving met nieuwe uitdagingen. Ik ben trots dat ik volgend jaar voor Brighton & Hove Albion FC mag spelen."

www.rtvoost.nl/nieuws/314993/Danique-Kerkdijk-uit-Olst-vervolgt-carriere-bij-Brighton-Hove-Albion

Bron: RTV Oost / 1-7-2019

Voorverkoop tickets Deventer Op Stelten van start

DEVENTER - De voorverkoop voor de ‘betaalde voorstellingen’ tijdens Deventer Op Stelten, dit jaar van 5 tot en met 7 juli, is inmiddels van start gegaan. Het gaat om de twee voorstellingen in de Deventer Schouwburg (Cia Maduixa en BackBone), de voorstelling in het Burgemeestershof (Vloeistof), het optreden in de Bibliotheek (TamTam) en de voorstelling van Tent. Deze tickets zijn enkel online te koop. Alle andere voorstellingen van ‘Deventer Op Stelten’ zijn gratis toegankelijk. Voor kaarten zie www.deventerschouwburg.nl. Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl.

 

www.sallandcentraal.nl/2019/07/voorverkoop-tickets-deventer-op-stelten-van-start

 

Website: www.deventeropstelten.nl

Bron: Salland Centraal / 1-7-2019

Gezocht: deelnemers Zonneschijntocht

RAALTE - Stichting Zonneschijntocht, voortgekomen uit de RAM, presenteert op zaterdag 5 oktober de 63-ste editie van de jaarlijkse Beaphar/TCR Zonneschijntocht. Ouderen/zieken worden getrakteerd op een ritje door de omgeving. Er is plaats voor 225 deelnemers. Maar nu moeten die nog gevonden worden. Omdat steeds meer ouderen en zieken langer thuis blijven wonen, is het voor de organisatie steeds lastiger geworden om kandidaten te vinden.

 

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/07/gezocht-deelnemers-zonneschijntocht

 

Website: www.zonneschijntocht.nl

Website: www.ramraalte.nl

Bron: Salland Centraal / 1-7-2019

Fietstocht van Labor

WESEPE - Plattelandsvereniging Labor Wesepe-Averlo houdt op zondag 7 juli haar jaarlijkse fietstocht. Leden én niet-leden zijn van harte welkom. Deelname is gratis. De fietscommissie heeft weer een fraaie route uitgezet door Salland. De tocht start tussen 11.00 en 11.15 uur vanaf het kerkplein aan de Ds. E. Kreikenlaan in Wesepe. Onderweg wordt er gezorgd voor koffie met koek en een warme versnapering. De route is niet te lang, zodat kinderen ook mee kunnen fietsen. Na afloop van de tocht, rond 15.00 uur, staan de drankjes en de barbecue klaar. Voor fietsende leden is het eerste stukje vlees gratis. Daarna zal er een kleine bijdrage gevraagd worden. Het eindpunt is nog een verrassing. Niet fietsen, maar wel zin in de barbecue? Dan is het mogelijk om vanaf 14.45 uur aan te haken bij het eindpunt. Voor de locatie mail naar info@laborwesepe.nl.

 

www.sallandcentraal.nl/2019/07/fietstocht-van-labor

Website: www.wesepe.nl/verenigingen/labor-wesepe

Bron: Salland Centraal / 1-7-2019