NIEUW VIDEO OPENING VERNIEUWD CENTRUM RAALTE

REGIO NIEUWS JULI

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Doek gevallen voor straattheaterfestival StreetLive

RAALTE - Het doek voor Stichting StreetLive is gevallen; de stichting die zo’n twintig jaar op de laatste zaterdag van september nationale en internationale straatartiesten naar Raalte haalde, heeft zichzelf opgeheven. Drukte van de bestuursleden, corona en de eeuwige strijd om de begroting rond te krijgen zijn de belangrijkste oorzaken, zo vertelt bestuurslid van het eerste uur Paula Rampen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/doek-gevallen-voor-straattheaterfestival-streetlive

Bron: Salland Centraal / 31-7-2022

Tuin Penninks Linderteseweg

Youtube: www.youtube.com/watch?v=zqeHnympetw

Bron: Salland1 / 28-7-2022

Raad van State verklaart bezwaren tegen fietstunnel in Olst ongegrond

De Raad van State (RvS) heeft alle bezwaren tegen de aanleg van een voetgangers-fietstunnel in Olst ongegrond verklaard. Dat betekent dat de bouw van de tunnel kan worden afgemaakt. De gemeente was daar, in afwachting een uitspraak van de RvS, al aan begonnen.
 
De RvS oordeelt dat de onderzoeken van de gemeente naar de problemen met de afwikkeling van het verkeer in Olst zorgvuldig tot stand zijn gekomen. Daar heeft de gemeenteraad terecht zijn besluitvorming op gebaseerd.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2126056/raad-van-state-verklaart-bezwaren-tegen-fietstunnel-in-olst-ongegrond

Bron: RTV Oost / 27-7-2022

Stöppelhaene Roggemaaiersdag / 22-7-2022

Roggemaaiersdag op het terrein bij Landwinkel de Knapenvelder met de presentatie van de Sallandse Boer 2022

Youtube: www.youtube.com/watch?v=AylzL8kA3dM

Bron: VTV Sallandia / 25-7-2022

Hannah (21) uit Wijhe verkozen tot Miss Elegance of the World

Het wordt een druk jaartje voor de 21-jarige Hannah van der Werk uit Wijhe. Naast haar studie en werk komen er ongetwijfeld allerlei verplichtingen bij, want ze is afgelopen weekend in het Engelse Blackpool gekozen tot Miss Elegance of the World. Dat is een verkiezing die nu eens niet (alleen) draait om een 'mooi koppie' of de perfecte maten, maar juist om zelfbewust zijn voor vrouwen van alle leeftijden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2125633/hannah-21-uit-wijhe-verkozen-tot-miss-elegance-of-the-world

Bron: RTV Oost / 25-7-2022

Vier de zomer met RTV Oost!

Festivals, tentfeesten, dorpsfeesten en sport- en cultuurevenementen. Deze zomer staat heel Overijssel bol van de activiteiten en RTV Oost is erbij. Vijf weken lang laten we je de sfeer voor en achter de schermen van de vele festiviteiten meebeleven. Volg het op radio, online en televisie.

Website: www.rtvoost.nl/zomer-in-overijssel

Bron: RTV Oost / 25-7-2022

Stöppelhaene wil nieuw publiek bereiken met Cabaretavond

RAALTE - Mooi Wark, TikTok Tammo, 3Koteboebo en Gerard van der Weegh zijn vastgelegd voor de Cabaretavond van Stöppelhaene op woensdag 24 augustus. Het programma heeft daarmee een flinke verfrissing gekregen. Het Sallandse Oogstfeest heeft daartoe de handen opnieuw ineengeslagen met het Hoftheater. De voorverkoop gaat op woensdag 20 juli van start.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/stppelhaene-wil-nieuw-publiek-bereiken-met-cabaretavond

Bron: Salland Centraal / 25-7-2022

Broeklanderfeest kiest dit jaar voor thema ‘Schandalig’

BROEKLAND - ‘Schandalig’ is het thema van het Broeklanderfeest dat dit jaar plaats vindt van vrijdag 29 juli tot en met maandag 1 augustus. “Want er zijn de laatste tijd zo veel schandalen: Mark Rutte die geen actieve herinneringen meer had, The Voice, de dickpicks van Marc Overmars, het stikstofgedoe; noem het maar op”, zeggen Marco Simons en Bastiaan Veltien namens de organisatie van het feest. Daar geeft het Broeklanderfeest een eigen draai aan. Want daar is het, zo zegt de organisatie zelf, vooral schandalig gezellig. “En het kan best zijn dat je na een avondje Broeklanderfeest ook geen actieve herinneringen meer hebt…”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/broeklanderfeest-kiest-dit-jaar-voor-thema-schandalig

Website: www.broeklanderfeest.nl

Bron: Salland Centraal / 22-7-2022

Salland Magazine 20 juli 2022

Te gast in het Salland Magazine Gosse Hiemstra, voormalig wethouder van Deventer en Raalte alsmede Robert Jansen (Groen Links - Deventer).

Youtube: www.youtube.com/watch?v=n1fkrXXvVCk

Bron: Salland1 / 20-7-2022

Frank van Rossum is dit jaar Sallandse Boer

Frank van Rossum (57 jaar) uit Nieuw Heeten is tijdens de Roggemaaiersavond op 22 juli gepresenteerd als de Sallandse Boer van Stöppelhaene. Frank is dit jaar het visitekaartje van Stöppelhaene én het gezicht van de hedendaagse agrarische sector. Hij volgt Marcel Strijtveen op, de Sallandse Boer van 2019. Frank zou al in 2020 Sallandse boer worden, maar vanwege corona heeft hij 2 jaar ‘in de wacht gestaan’.

Lees verder: www.stoppelhaene.nl/frank-van-rossum-is-dit-jaar-sallandse-boer

Bron: Stöppelhaene / 23-7-2022

Roggemaaiersdag wordt Roggemaaiersavond

RAALTE - Geen Roggemaaiersdag als traditionele start van Stöppelhaene overdag op zaterdag, maar een Roggemaaiersavond; op vrijdag 22 juli wordt die vanaf half zeven ’s avonds gehouden op de vertrouwde locatie bij boerderijwinkel De Knapenvelder aan de Knapenveldseweg 29 in Raalte. Na een onderbreking van twee jaar om de bekende redenen was het nu tijd voor wat nieuws, zegt bestuurslid Mariëlle Booijink van het Sallands Oogstfeest. “Maar de belangrijkste reden is toch wel dat het op die zaterdag overdag best heet kon zijn terwijl veel vrijwillige maaiers en bindsters aardig op leeftijd zijn gekomen.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/roggemaaiersdag-wordt-roggemaaiersavond

Bron: Salland Centraal / 20-7-2022

Drie generaties uit Raalte lopen de Nijmeegse Vierdaagse voor het goede doel

Opa Gerard Velderman, dochter Tamara Velderman en kleinzoon Vince Scholten uit Raalte lopen samen de Vierdaagse van Nijmegen. Drie generaties die samen dertig kilometer per dag lopen. De één wat beter getraind dan de ander, maar ze verwachten dat ze de eindstreep gaan halen. Vandaag hoeven ze niet te lopen vanwege de hitte.
 
Maar lopen gaat morgen wel gebeuren, zoals het er nu naar uitziet. Er zijn vanwege de warmte geen maatregelen gepland, meldde de organisatie van het evenement eerder vandaag. En dat is goed nieuws voor Gerard Velderman, zijn dochter Tamara en kleinzoon Vince. Zij kunnen dus ook van start. "De militairen lijken mij het leukst om te zien", kijkt de 13-jarige Vince vooruit naar de dag van morgen, de dag dat hij zijn vuurdoop beleeft als vierdaagse loper.
 

 

Bron: RTV Oost / 19-7-2022

Afzwaaiend burgemeester Strien voelde zijn ambt zwaarder worden: "De samenleving verandert"

Burgemeester zijn is de afgelopen jaren zwaarder geworden. Dat zegt Ton Strien, die na 15 jaar afscheid neemt als burgemeester van Olst-Wijhe. "Mensen hebben steeds minder vertrouwen in de overheid en dat straalt ook weer af op de gemeentes. Het is juist nu zaak om dicht bij de mensen te blijven staan."
 
Strien kondigde deze week zijn afscheid aan. De langstzittende burgemeester van Overijssel houdt het in september voor gezien in zijn geliefde gemeente. "Ik heb ontzettend veel mooie en lieve reacties ontvangen op mijn afscheid. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld."
 

 

Bron: RTV Oost / 16-7-2022

Opnieuw boeren actie bij distributiecentrum Raalte, ook acties op snelwegen

Ongeveer dertig boeren met trekkers voerden vandaag opnieuw actie in Raalte, bij het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo. "De situatie is rustig. De actievoerders houden zich aan de door de burgemeester gestelde voorwaarden, maar ze zoeken wel de grenzen op," zegt een woordvoerder van de gemeente. Ook op andere plekken in Overijssel werd rond drie uur vanmiddag actie gevoerd door sympathisanten van de boeren.

Onder anderen truckers hielden langzaamaanacties op de snelwegen. Er ontstonden daardoor files op de A28 bij Staphorst en op de A1 ter hoogte van Lochem. Boeren
 
Voor de actie bij het distributiecentrum in Raalte gaf burgemeester Dadema van Raalte gisteren de boeren onder voorwaarden toestemming. Zo mogen ze het vrachtverkeer maximaal tien minuten hinderen. De activisten mogen geen alcohol drinken.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2122813/opnieuw-boeren-actie-bij-distributiecentrum-raalte-ook-acties-op-snelwegen

Bron: RTV Oost / 15-7-2022

In goed overleg blokkeren: zo doen boeren dat bij het distributiecentrum in Raalte

De gemeente Raalte wil helemaal geen blokkade bij het distributiecentrum, de actievoerders zetten het liefst alles vast. Beide partijen zijn vanmiddag tot een tussenoplossing gekomen: iedere Jumbo-vrachtwagen mag maximaal 10 minuten worden tegengehouden. Een poldermodel voor de acties.
 
Burgemeester Martijn Dadema kondigde vorige week de noodverordening af, nadat boeren het distributiecentrum van de Jumbo hadden geblokkeerd. Sindsdien was het verboden om te demonstreren bij het distributiecentrum. Tot ongenoegen van de boeren, die naar de rechter stapten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2122503/in-goed-overleg-blokkeren-zo-doen-boeren-dat-bij-het-distributiecentrum-in-raalte

Bron: RTV Oost / 14-7-2022

Salland Magazine 13 juli 2022

Te gast in het Salland Magazine Jan Schokker (GemeenteBelangen Raalte) en Jawin Klein Hegeman (Bathmen). Met hen gaan we in op de gevolgen van het aangekondigde stikstofbeleid voor de agrarische sector en het verzet wat daartegen gaande is.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=uiUrfafL8S8

Bron: Salland1 / 13-7-2022

Noodverordening Raalte deels van de baan: demonstreren bij Jumbo wordt beperkt mogelijk

Bij het distributiecentrum van Jumbo aan de Almelosestraat en de Aakstraat in Raalte mag vanaf donderdag weer gedemonstreerd worden met landbouwvoertuigen. De noodverordening wordt volgens burgemeester Dadema ingetrokken voor deze locatie. Wel gelden er beperkingen bij het demonstreren. Wegblokkades blijven verboden en de toegang naar het distributiecentrum moet vrij blijven.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2121956/noodverordening-raalte-deels-van-de-baan-demonstreren-bij-jumbo-wordt-beperkt-mogelijk

Bron: RTV Oost / 13-7-2022

Historisch Festival bij manege in Luttenberg

LUTTENBERG - Op zondag 17 juli vindt de 24ste editie van het Historisch Festival in Luttenberg plaats. Op het terrein van de manege aan de Looweg staan die dag ruim 250 oldtimer landbouwtrekkers, auto’s, vrachtwagens, brommers en ‘specials’. Daarnaast kunnen de bezoekers ook vele stationaire motoren en pompen horen sissen en pruttelen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/historisch-festival-bij-manege-in-luttenberg

Bron: Salland Centraal / 13-7-2022

Henry Borkent uit Broekland in actie voor KiKa

BROEKLAND - Henry Borkent uit Broekland doet in september mee aan de Marathon van Berlijn. Dit om geld in te zamelen voor Stichting KiKa, die zich inzet om onderzoek naar kanker bij kinderen te financieren. Afgelopen zomer werd er bij Henry’s zoon Jelle (15) namelijk een kwaadaardige tumor ontdekt. Gelukkig is hij nu kankervrij. Daarnaast organiseerde Henry samen met Tamara Velderman, leerkracht aan de Gerardus Majellaschool in Broekland, een sponsorloop. Die heeft maar liefst 7.067,69 euro opgebracht.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/henry-borkent-uit-broekland-in-actie-voor-kika

Bron: Salland Centraal / 12-7-2022

Ton Strien 2007

Interview met en over Ton Strien uit 2007 Archief: IJsselland TV (Airplay Media) Interviews door: Hans van Ingen Voiceover: Mark Bakker Locaties: Lopik, Houten, Olst-Wijhe

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Rm9IuJEpc1g

Bron: Salland1 / 11-7-2022

Ton Strien van de lijn

Burgemeester Ton Strien stopt. Na 15 jaar legt hij op 1 september zijn functie bij de gemeente Olst-Wijhe neer. Het begin van de nieuwe collegeperiode is volgens hem een goed moment om deze stap te maken. In deze videoboodschap licht hij zijn besluit toe.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=r3_um0uWric

Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 12-7-2022

Langstzittende burgemeester van Overijssel stopt ermee: Ton Strien vertrekt bij Olst-Wijhe

Na vijftien jaar krijgt Olst-Wijhe een nieuwe burgemeester. Ton Strien stopt per 1 september. Hij vindt het begin van de nieuwe collegeperiode een goed moment om het stokje over te dragen.
 
Strien (64) was sinds september 2007 burgemeester van Olst-Wijhe, daarmee is hij de langstzittende burgemeester in Overijssel op dit moment. Volgens de vertrekkend burgervader vraagt het ambt veel van hem. "Ik heb mij daarom de vraag gesteld of ik die passie ook de komende jaren nog kan opbrengen. Er ligt nu een mooie strategische raadsagenda en een daarop gebaseerd bestuursakkoord en bovendien hebben we sinds 5 juli een nieuw college. Voor mij een passend moment om het stokje over te dragen."
 

 

Bron: RTV Oost / 11-7-2022

Groep 8 van basisschool De Rietkraag over de eindmusical

3 leerlingen van Groep 8 van Basisschool De Rietkraag vertellen over de eindmusical en afscheid nemen van de school.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=FSarmRtgem4

Bron: Salland1 / 11-7-2022

Boeren Raalte kunnen waarschijnlijk donderdag weer demonstreren, maar: 'Niet blokkeren'

Een groep boeren gaat morgen op verzoek van de rechter om tafel met burgemeester Martijn Dadema van Raalte. Inzet van dat gesprek: de noodverordening van tafel en de kans om opnieuw te demonstreren. Maar dan wel zonder blokkade van het Jumbo-distributiecentrum. Dat is de opvallende uitkomst van een kort geding vanmiddag tussen de boeren en de gemeente. "We demonstreren niet voor onze lol, het gaat om ons leven!"
 
Ze willen demonstreren, en wel nu, en dan ook bij het distributiecentrum van Jumbo in Raalte. "Want die stoot veel stikstof uit, maar komt er in de regelgeving makkelijk vanaf", aldus de boeren. Vier van de achttien bezwaarmakende boeren deden vandaag in de rechtbank van Zwolle hun verhaal, bijgestaan door hun juridisch vertegenwoordiger Max Hazekamp, ook de vaste jurist van Farmers Defense Force. En dus moet de noodverordening in Raalte van tafel, die hen verbiedt in de buurt van het distributiecentrum te komen.
 
 

Bron: RTV Oost / 12-7-2022

Boerenprotest Domineeskamp Raalte vrijdag 8 juli 2022

Marco Langenkamp legt uit wat de bedoeling is van het boerenprotest in Raalte.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=BowNHa70lw0

Bron: Salland1 / 10-7-2022

Bewoner Ingrid van Elderen vertelt over haar tiny house aan de Olstergaard in Olst

Youtube: www.youtube.com/watch?v=e5diwdwwsLQ

Bron: Salland1 / 10-7-2022

Honderden ouderen swingen op Willeke Alberti in Heino: "Verdiend na twee jaar corona"

Een middag om nooit te vergeten. Dat hebben ouderen na twee jaar corona wel verdiend, dacht een weldoener uit Heino, die speciaal voor de ouderen in het dorp Willeke Alberti heeft ingehuurd voor een concert. Zo'n 450 ouderen genoten van het gratis optreden van de zangeres. "Dit is een middag om nooit te vergeten."
 
Advocaat met slagroom, tientallen rollators en overal scootmobiels: honderden mensen zitten zaterdagmiddag in de sporthal in Heino. Handjes in de lucht en, voor wie het nog kan, meelopen met Willeke Alberti in de polonaise. Klassiekers als Geef Mij Maar Amsterdam, Telkens Weer en Ome Jan: allemaal waren ze te horen in het Heinose.
 

 

Bron: RTV Oost / 9-7-2022

Kort geding over rechtmatigheid van noodverordening voor blokkeerboeren in Raalte

Een rechter gaat zich uitspreken over de noodverordening voor distributiecentrumblokkades die de gemeente Raalte afgelopen dinsdag afgaf. Volgens de bezwaarmakers moet er snel een einde komen aan het tijdelijke verbod. "Ze raken zo het momentum kwijt."
 
De noodverordening moet voorlopig weer van tafel. Dat is de inzet van de bezwaarmakers als ze aanstaande dinsdag in de rechtbank van Zwolle in een kort geding tegenover de Raalter burgemeester Martijn Dadema staan. Vanwege de noodverordening kan de politie direct ingrijpen als landbouwvoertuigen zich ophouden rond het Jumbo-distributiecentrum, zodat blokkades zoals begin deze week kunnen worden voorkomen. Een maatregel die ook in Zwolle, Deventer en Hengelo werd gebruikt om de blokkades op te kunnen heffen.
 

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2120662/kort-geding-over-rechtmatigheid-van-noodverordening-voor-blokkeerboeren-in-raalte

Bron: RTV Oost / 8-7-2022

Burgemeester Raalte: 'buitengewoon ongelukkige' stikstofkaart minister moet van tafel

“Een buitengewoon ongelukkig kaartje”, zo omschrijft Martijn Dadema, de burgemeester Raalte, de stikstofkaart die minister Van der Wal een aantal weken geleden presenteerde. “Laten we zeggen dat die gewoon van tafel gaat en dat we samen gaan kijken hoe we de doelen wel kunnen bereiken. Met elkaar, met allerlei creativiteit die er in de sector zit. Ik denk dat er in Den Haag veel te technisch en beleidsmatig naar dit vraagstuk wordt gekeken.”
 
Terwijl vrijdagmiddag op de Domineeskamp in het centrum van het dorp enkele tientallen boeren demonstreren, blikken we met de Raalter burgemeester terug op een roerige week. Een week vol boerenprostesten, maar ook de week waarin hij middels een noodverordening de blokkade van twee distributiecentra van Jumbo beëindigde.
 

 

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 8-7-2022

Lil’Hill is terug en pakt uit

Met onder andere The Grand East, Elephant en een Stranger Things-knipoog

LUTTENBERG - Na een gedwongen adempauze is Lil’Hill terug. Dit voorjaar zijn de ruggen gerecht en is er met onverdeeld enthousiasme gewerkt aan de 22-ste editie van het Luttenbergse popfestival. En ook dit jaar, de tweede editie in het schitterende weiland aan de Bergweg, gaat verrassende en uiteenlopende (live-)muziek hand in hand met het goedbedoelde amateurisme van de organisatoren.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/lilhill-is-terug-en-pakt-uit

Website: www.lilhill.nl

Bron: Salland Centraal / 8-7-2022

Pan Oston groeit door op De Zegge VII in Raalte

RAALTE - Pan Oston gaat een extra bedrijfshal bouwen naast zijn bestaande pand aan de Herzstraat op bedrijventerrein De Zegge VII. Het Raalter bedrijf is gespecialiseerd in het maken en ontwerpen van oplossingen voor de informatie-, ontvangst-, transactie- en afrekenprocessen.

In totaal koopt het bedrijf dik 6.000 vierkante meter extra grond aan om verdere groei mogelijk te maken.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/pan-oston-groeit-door-op-de-zegge-vii-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 8-7-2022

Chicanes in buitengebied Raalte moeten hardrijders afremmen

Vier nieuwe wegversmallingen moeten hardrijders in het buitengebied van Raalte afremmen. Volgens de gemeente wordt er in het buitengebied vaak te hard gereden, daarom wordt een proef gestart met de aanleg van de chicanes. Als de proef een succes blijkt, komen er op meer plekken in het buitengebied wegversmallingen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2120227/chicanes-in-buitengebied-raalte-moeten-hardrijders-afremmen

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 7-7-2022

Hachelijke momenten in hoogwerker: machine zakt weg tijdens verwijderen rupsennest

Voor een rupsenbestrijder in Raalte was het een enerverende donderdagochtend. Op grote hoogte was hij bezig om een nest met eikenprocessierupsen weg te halen, toen de hoogwerker die hij gebruikte plotseling begon weg te zakken in de grond.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2120169/hachelijke-momenten-in-hoogwerker-machine-zakt-weg-tijdens-verwijderen-rupsennest

Bron: RTV Oost / 7-7-2022

Boeren weg bij de Jumbo: ‘We gaan wel wat doen nog…’

RAALTE - De blokkades bij de distributiecentra van de Jumbo in Raalte zijn opgeheven. Dit nadat de gemeente een noodverordening had afgekondigd. De aftocht verliep rustig, wel waren er in de paar uur voor het vertrek discussies met de politie. Burgemeester Dadema, die langs kwam aan de Aakstraat om het nieuws van de noodverordening te brengen en te melden dat de boeren om half twee weg moesten zijn, kreeg de handen ook niet op elkaar. “Ben je er trots op? Alleen die toon van je al…” Dadema ging er verder niet op in. Wel liet hij weten dat de ME klaar stond. Na zijn vertrek, horen we een actievoerder uit de gemeente Raalte zeggen: “Die Dadema is verder best ’n goeie, maar nu doet-ie het verkeerd…”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/boeren-weg-bij-de-jumbo-we-gaan-wel-wat-doen-nog

Bron: Salland Centraal / 5-7-2022

RoggemaaiersDAG wordt RoggemaaiersAVOND op vrijdagavond 22 juli

Er zijn nog altijd van die Stöppelhaene-onderdelen die bol staan van de traditie. Gelukkig maar, want daaraan ontleent het Sallands Oogstfeest zijn bestaansrecht. Betekent dit dan automatisch dat je ieder jaar hetzelfde moet doen? Nee, zeker niet! Dat bewijst de organisatie van de Roggemaaiersdag. Dit jaar niet op een dag, maar op een avond. De aftrap van de 2022-editie wordt gehouden op 22 juli. Op vrijdagavond dus! 

Lees verder: www.stoppelhaene.nl/roggemaaiersdag-22juli

Bron: Stöppehaene.nl

Noodverordening afgekondigd in Raalte

RAALTE - In Raalte geldt vanaf dinsdag 5 juli 13.30 uur een noodverordening om de blokkades bij de distributiecentra van de Jumbo aan de Aakstraat en de Heesweg/Kotterstraat te beëindigen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/noodverordening-afgekondigd-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 5-7-2022

Overijsselse burgemeesters stellen blokkeerboeren ultimatum: "Om acht uur vanavond stoppen"

De burgemeesters van Raalte, Deventer en Zwolle roepen de boeren op de blokkades bij de supermarktdistributiecentra te stoppen. Om acht uur vanavond moeten de centra weer toegankelijk zijn. "Onze inwoners hebben jullie gehoord, stop de blokkades", stellen burgemeesters Dadema (Raalte), König (Deventer) en Snijders (Zwolle).
 
Al de hele dag worden de distributiecentra van supermarkten in de provincie geblokkeerd. Daardoor kunnen er geen vrachtwagens het terrein op of af. Ook in Zwolle (Albert Heijn), Raalte (Jumbo) en Deventer (Aldi, Coöp en Sligro) zijn dergelijke blokkades. Die hebben boze boeren opgeworpen om tegen het stikstofbeleid in actie te komen.
 

Bron: RTV Oost / 4-7-2022

Boerhaar maakt zich op voor Kermis

BOERHAAR - De voorbereidingen voor de Kermis Boerhaar, dit jaar van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli, zijn in volle gang. De organisatoren doen hun uiterste best het programma van vorige edities te overtreffen met nieuwe én ook bekende activiteiten.

Ook dit jaar vindt het totale gebeuren plaats mídden op de Boerhaar. De feesttent en het kermisterrein komen pal voor de kerk en recht tegenover Sfeer- & feestlocatie de Logtenberg. Het hele terrein wordt sfeervol aangekleed.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/boerhaar-maakt-zich-op-voor-kermis

Website: www.kermisboerhaar.nl

Bron: Salland Centraal / 4-7-2022

Slaapzakken en slaapmatjes mee

De boeren die voor het Jumbo-distributiecentrum in Raalte staan, zijn voorlopig niet van plan om te vertrekken. Onze verslaggeefster sprak enkele deelnemers die slaapzakken en slaapmatjes hebben meegenomen, voorbereid om lang te blijven. Dat kan wat hen betreft zelfs enkele dagen duren: aflossing zou al geregeld zijn. Ze gaan pas weg 'wanneer het moet'.

www.rtvoost.nl/nieuws/2118852/liveblog-vuilniswagens-geblokkeerd-net-als-vijf-distributiecentra

Bron: RTV Oost / 4-7-2022

Fotos: VTV Sallandia / 4-7-2022

Boeren blokkeren distributiecentra in Zwolle en Raalte

De aangekondigde protesten van boeren zijn vandaag in Overijssel vroeg begonnen. Om 05.00 uur hadden zo'n twintig tot dertig (landbouw)voertuigen de ingang van het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle al dichtgezet. En ook bij het verdeelcentrum van Jumbo in Raalte is een blokkade opgezet.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2118932/boeren-blokkeren-distributiecentra-in-zwolle-en-raalte

Bron: RTV Oost / 4-7-2022

bestuursaccoord Olst Wijhe 2022 2026

Zaterdag 2 juni 2022 werd in Olst-Wijhe het bestuursakkoord 2022-2026 gepresenteerd en ondertekend. Daarnaast was er gelegenheid kennis te maken met de beoogde wethouders Judith Compagner, Marcel Blind en Hans Olthof) die samen met burgemeester Ton Strien het College gaan vormen.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Tju2tW-vyyw

Bron: Salland1 / 2-7-2022

Benefietconcert popkoor Fitis voor ALS Nederland

WIJHE - Popkoor Fitis verzorgt op vrijdag 8 juli een benefietconcert in de Nicolaaskerk in Wijhe. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting ALS Nederland. Popkoor Fitis draagt het concert speciaal op aan Hanno Bos. Sinds acht jaar leeft de Wijhenaar met ALS.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2022/07/benefietconcert-popkoor-fitis-voor-als-nederland

Bron: Salland Centraal / 2-7-2022

Turbo Touw Tornado / 6-6-2022

Door sommigen wordt het omschreven als een vreemde, opzwepende kermisattractie. Anderen zien het als de perfecte warming up om in de feeststemming te komen. Turbo Touw Tornado is een geautomatiseerd draaiend meerpersoons springtouw waar de deelnemer op elk moment kan inspringen! Bron: www.grasvandeburen.com

Opname tijdens Ribs&Blues in Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=RG3jFH-E_5c

Video: VTV Sallandia