REGIO NIEUWS NOVEMBER

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Groen licht voor uitbreiding parkeerplaatsen bij stations Raalte en Heino

Er is een tekort aan parkeerplaatsen bij de stations in Heino en Raalte. Dit leidt tot klachten van omwonenden en trein- en busreizigers. Om de parkeerdruk te verlagen zijn er extra parkeerplaatsen nodig. Het gaat tot 2030 om 76 extra parkeerplaatsen in Raalte en 38 in Heino. Deze parkeerplaatsen komen er. In Heino starten de voorbereidingen dit jaar nog.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/groen-licht-voor-uitbreiding-parkeerplaatsen-bij-stations-raalte-en-heino

Bron: Hoezo Heino / 30-11-2019

Luttenberg herdenkt slachtoffers V2-ramp

LUTTENBERG - Op woensdag 4 december herdenkt Luttenberg de negentien slachtoffers van de ramp met de V2 die die dag precies 75 jaar geleden plaatsvond in de enk.

Rond het tijdstip van de ramp luiden de klokken en ’s avonds vanaf 19.00 uur is er een herdenkingsviering in de Corneliuskerk.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/luttenberg-herdenkt-slachtoffers-v2-ramp

Bron: Salland Centraal / 30-11-2019

Cellist en pianist Franken speelt in Nicolaaskerk

WIJHE - Op zondag 1 december staat tijdens het koffieconcert in de Nicolaaskerk weer een bijzonder muzikaal evenement op het programma. Lisa Franken komt spelen op de vleugel en op haar cello. Op beide instrumenten is zij een heel begaafd musicus. Ze speelt zowel klassieke als hedendaagse muziek.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/cellist-en-pianist-franken-speelt-in-nicolaaskerk

Bron: Salland Centraal / 29-11-2019

Boogiewoogie in de Olsterhof

OLST - Zondag 1 december is er tussen 11.00 en 17.00 uur in de Olsterhof in Olst een live optreden van boogiewoogiepianist Jeroen Sweers. Het optreden maakt deel uit van het Open Weekend van de lifestylewinkel aan de A. Geertsstraat.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/boogiewoogie-in-de-olsterhof

Bron: Salland Centraal / 29-11-2019

Midwinterhoornblazen op de Sprengenberg

HAARLE - Een winterwandeling op de Sprengenberg maken met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond. Dat kan op zondag 1 december vanaf Erve De Pas in Haarle. De Haarlese Midwinterhoorngroep laat van 14.00 tot 16.00 uur van zich horen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/midwinterhoornblazen-op-de-sprengenberg-3

Bron: Salland Centraal / 29-11-2019

Kinderkerkviering in Pauluskerk

RAALTE - Zondagochtend 1 december is er in de Pauluskerk een speciale kinderkerkviering met het thema Advent. De viering begint om 11.00 uur en is bedoeld voor kinderen van nul tot en met tien jaar. Uiteraard zijn ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s ook van harte welkom.

Tijdens de dienst worden er kaarsjes en lichtjes ontstoken en leren de kinderen hoe ze anderen kunnen helpen in deze donkere dagen voor Kerstmis. De adventskrans die in de kerk hangt wordt van dichtbij bekeken en er wordt gebeden en gezongen. Aan het eind van de dienst mag iedereen zijn of haar lichtje mee naar huis nemen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/kinderkerkviering-in-pauluskerk

Bron: Salland Centraal / 29-11-2019

Kerstmarkt in voormalige synagoge voor Wereldvredesvlam

RAALTE - Op zondag 1 december is er van 10.00 tot 15.00 uur een kerstmarkt in de voormalige synagoge aan de Stationsstraat. De opbrengst van deze markt is bedoeld om de Wereldvredesvlam, die in de synagoge staat, blijvend te laten branden.

De Wereldvredesvlam is een symbool van vrede, eenheid, vrijheid en viering. Het is een teken van hoop en een instrument om mensen te inspireren om aan een betere wereld te werken. Op de kerstmarkt zijn onder andere kleine versies van de Wereldvredesvlam te koop, zodat iedereen zelf een licht kan ontsteken voor wereldvrede. Ook kunnen vredeswensen aan het vredeswiel worden toegevoegd.

Daarnaast zijn er boeken, mooie tweedehandsspullen en uiteraard lekkernijen, zoals soep en taart verkrijgbaar.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/kerstmarkt-in-voormalige-synagoge-voor-wereldvredesvlam

Bron: Salland Centraal / 28-11-2019

Ontwerp herinrichting Almelosestraat bekend

De Almelosestraat moet een visitekaartje van Raalte worden. Deze belangrijke toegangsweg voor het centrum van Raalte wordt in 2020 opnieuw ingericht. Verouderde riolering en opgaven op het gebied van verkeer, groen en levensloopbestendigheid worden tegelijk aangepakt. Het college heeft akkoord gegeven op het definitieve ontwerp.

Lees verder: www.salland1.nl/ontwerp-herinrichting-almelosestraat-bekend

Bron: Salland1 / 28-11-2019

Ondergrondse hoogspanningsleidingen in Raalte stapje dichterbij

Al jaren wordt er over gepraat, maar nu lijkt het ondergronds leggen van hoogspanningsleidingen in bewoond gebied in Raalte dichterbij te komen. Nu de provincie en netwerkbeheerder TenneT mee willen betalen, gaat het de gemeente nog 550.000 euro kosten. Toch houdt ze een slag om de arm.

De gemeente wil de hoogspanningskabels in bewoond gebied de grond in, omdat er volgens de provincie signalen zijn dat het wonen onder of vlak bij de leidingen tot gezondheidsproblemen kan leiden. Ook in Almelo, Enschede en Deventer kampen ze met dit probleem.

Meebetalen

Raalte wil graag de leidingen ondergronds leggen, maar dat kost veel geld. Eerder werd al bekend dat de provincie en netwerkbeheerder TenneT willen meewerken aan het verplaatsen of ondergronds brengen van de hoogspanningsleidingen in de gemeente.

Hierdoor gaat het de gemeente nog ruim een half miljoen euro kosten. "Er zit schot in de zaak door de hulp van de provincie, maar het blijft een bak met geld", vertelt wethouder Wout Wagenmans. "Ook is nog maar de vraag wat voor eisen de provincie stelt voor de financiering."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322069/Ondergrondse-hoogspanningsleidingen-in-Raalte-stapje-dichterbij

Bron: RTV Oost / 28-11-2019

Foto: VTV Sallandia

Boeren lanceren lied 'Niet zonder ons' als steun in de rug

"Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder." Zo klinkt het refrein van het lied 'Niet zonder ons'. Vandaag is het lied gelanceerd door de vereniging De Boer als Gastheer, dat vijf jaar bestaat, om de boer te steunen. 

"We wilden graag wat meer mensen op het erf om te vertellen wat wij doen en hoe wij dat doen. En dat doen we nu op een ludieke manier door middel van dit lied", zegt Marianne Blekkenhorst van de vereniging.

Een half jaar geleden begonnen de boeren met het bedenken van het lied. Op het lied "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder" van Rames Shaffy is hun eigen versie ingezongen door Bert Koops van de band Mooi Wark.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322088/Boeren-lanceren-lied-Niet-zonder-ons-als-steun-in-de-rug

Bron: RTV Oost / 27-11-2019


Website: www.deboeralsgastheer.nl

Video: De Boer Als Gastheer

Raalte onderzoekt nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren na zoveelste beschadiging

De gemeente Raalte onderzoekt de opties om de hangplek in het Drostenkamp te vervangen voor een 'hufterproof'-variant. Vorige maand werd de jongerenontmoetingsplek enige tijd gesloten na een brand.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de brand, maar kan niet bewijzen dat deze moedwillig is veroorzaakt.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322068/Raalte-onderzoekt-nieuwe-ontmoetingsplek-voor-jongeren-na-zoveelste-beschadiging

Bron: RTV Oost / 27-11-2019

Sallandshoeve overgenomen door Voorthuizens recreatiepark

NIEUW HEETEN - Het Nieuw Heetense vakantiepark Sallandshoeve is overgenomen door recreatiepark De Boshoek uit Voorthuizen. Het voorgenomen pensioen van de familie Mol, eigenaar van de Sallandshoeve, bracht De Boshoek de uitgelezen kans om het familiebedrijf uit te breiden. Evert Mol van de Sallandshoeve behoudt wel een adviserende rol binnen het bedrijf.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/sallandshoeve-overgenomen-door-voorthuizens-recreatiepark

Bron: Salland Centraal / 26-11-2019

Sint met de boot gearriveerd in Wijhe

WIJHE - Sinterklaas liet voor de zekerheid zijn paard Ozosnel – vanwege diens watervrees – afgelopen zaterdag maar op stal en kwam met de boot naar Wijhe. Bij de Loswal werd hij verwelkomd door burgemeester Strien, dweilorkest De Iesselbloazers en heel veel ouders en kinderen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/sint-met-de-boot-naar-wijhe

Bron: Salland Centraal / 26-11-2019

Beleef al wandelend het kerstverhaal in Laag Zuthem

Wandelen langs engelen, herders en de kerststal. Op zaterdag 21 december kan iedereen het kerstverhaal beleven tijdens een sfeervolle kerstwandeling in Laag Zuthem.

Samen met vrijwilligers uit Laag Zuthem en Heino organiseert stichting Timulazu deze mooie wandeling die ongeveer een uurtje in beslag neemt. De start is tussen 17.30 en 19.00 uur bij de parkeerplaats van de Vrijgemaakte Kerk aan de Langeslag 38.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/beleef-al-wandelend-het-kerstverhaal-in-laag-zuthem

Bron: Hoezo Heino / 26-11-2019

Twee gewonden bij ongeluk op de N35 bij Raalte

Op de N35 bij Raalte zijn bij een ongeluk twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde tussen drie personenauto's. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De weg is dicht. Automobilisten moeten door Raalte of omrijden via Heeten. 

Volgens de ANWB was de vertraging op het hoogtepunt ongeveer een half uur.

www.rtvoost.nl/nieuws/322028/Twee-gewonden-bij-ongeluk-op-de-N35-bij-Raalte

Bron: RTV Oost / 26-11-2019

Strak georganiseerd NK Kettlebell in Vital Centre

RAALTE - In sportschool Vital Centre streden zondag circa vijftig deelnemers om de nationale titel Kettlebellsport.

In deze relatief nieuwe sport moeten de deelnemers een of twee kettlebells – een gietijzeren gewicht met een handvat – in tien minuten zo vaak mogelijk boven het hoofd brengen. “Het was fantastisch. We hebben nog nooit zoveel positieve reacties gehad,” laat Nico Langereis, eigenaar van sportstudio Unicoach in Lettele en mede-organisator van het NK weten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/strak-georganiseerd-nk-kettlebell-in-vital-centre

Bron: Salland Centraal / 26-11-2019

Vernieuwde Kolkweg en Langeslag feestelijk heropend

LAAG ZUTHEM - De afgelopen maanden is er hard gewerkt in Laag Zuthem. Om de verkeersveiligheid te verbeteren is de inrichting van de Kolkweg en de Langeslag flink aangepakt. Zaterdag werden beide wegen feestelijk heropend.

Wethouder Jacques van Loevezijn verrichtte de officiële openingshandeling. De wethouder prees de inzet van het dorp: “De wens voor de herinrichting kwam vanuit het dorp zelf. Het is belangrijk dat inwoners van zich laten horen. De klankbordgroep en Plaatselijk Belang zijn dan ook van begin tot eind nauw betrokken geweest bij het proces. Samen zijn we erin geslaagd om Laag Zuthem op grootschalige wijze klaar te maken voor de toekomst.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/vernieuwde-kolkweg-en-langeslag-feestelijk-heropend

Bron: Salland Centraal / 26-11-2019

Prijs voor beste figurant Anton Pieck Winterfestijn

OLST - De organisatie van het Anton Pieck Winterfestijn is op zoek naar mensen die het leuk vinden om tijdens het evenement op zaterdag 7 december tussen 16.00 en 20.00 uur als figurant door het winkelgebied van Olst te flaneren. Er wordt gezocht naar mensen in alle leeftijden. Voor de meest originele figurant ligt er een prijs klaar.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/prijs-voor-beste-figurant-anton-pieck-winterfestijn

Website: www.theaterlangsdeijssel.nl

Bron: Salland Centraal / 26-11-2019

Spandoeken tegen windmolens Boskamp en Middel: "We willen die lelijke, ongezonde dingen niet"

In het buitengebied van de gemeente Olst-Wijhe groeit het verzet tegen de mogelijke komst van hoge windmolens in het gebied. Bewoners van Middel en Boskamp hebben uit protest spandoeken geplaatst. De gemeente Olst-Wijhe neemt naar verwachting volgend jaar februari een besluit óf en waar er eventueel windmolens komen.

Ellen van Herp woont in één van de zones waar de hoge windmolens mogelijk komen. Een strook tussen Boskamp en Middel. "Die reusachtige windmolens passen niet in dit mooie Sallandse landschap. En we zijn bezorgd over onze gezondheid doordat ze lawaai maken, hinderlijke knipperende lichtjes hebben en je er migraine van krijgt. Windmolens met een tiphoogte van 240 meter horen op zee, niet in de gemeente Olst-Wijhe."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321997/Spandoeken-tegen-windmolens-Boskamp-en-Middel-We-willen-die-lelijke-ongezonde-dingen-niet

Bron: RTV Oost / 26-11-2019

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Online noaberschap: wie wil duo-fietsen met Jan?

"Wie wil af en toe met mijn vader Jan in en om Raalte op een (elektrische) duofiets een rondje maken?" Deze oproep deed Hans Lenderink gisteren op Facebook. Zijn bericht is al ruim tweehonderd keer gedeeld.

De vader van Hans woont sinds kort in een zorginstelling. Hij heeft de laatste jaren flink gedokterd. Door suikerziekte verloor hij zijn been en nu laat zijn brein hem in de steek. Dat alles zorgt ervoor dat hij niet meer zelf op pad kan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321985/Online-noaberschap-wie-wil-duo-fietsen-met-Jan

Bron: RTV Oost / 26-11-2019

Steeds meer gemeenten kiezen voor eigen PFAS-norm

In navolging van de veertien Twentse gemeenten en gemeente Hardenberg, gaan de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Zwartewaterland een nieuwe PFAS-norm hanteren. Daardoor kunnen grondverwerkers en bouwers weer aan de slag.

Momenteel wordt er een aangescherpte PFAS-norm in Nederland gehanteerd van 0,1. Dit houdt in dat in één kilo grond maximaal 0,1 microgram PFAS mag zitten. PFAS is een verzamelnaam voor duizenden chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321970/Steeds-meer-gemeenten-kiezen-voor-eigen-PFAS-norm

Bron: RTV Oost / 25-11-2019

Tweede Kamer en minister benadrukken belang aanpak N35, wethouder Raalte tevreden

Wethouder Wout Wagenmans van Raalte gaat met een tevreden gevoel op weg naar huis, na het MIRT-overleg in Den Haag waar is gesproken over de aanpak van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. "Ik ben aangenaam verrast, met name omdat bijna alle fracties het over de N35 hadden en met nadruk hebben gezegd dat er wat gebeuren moet." Meerdere moties die de minister oproepen snel met een marsroute te komen, knopen door te hakken en geld te regelen zullen het positieve gevoel ongetwijfeld versterken.

Vorige week schreef de minister in een brief aan de Tweede Kamer dat de aanpak van de weg één tot drie jaar vertraging oploopt door de stikstofcrisis. Wagenmans was daarover niet te spreken. "Dit is heel triest. Het is gewoon een rampsituatie op de N35. Er staan levens op het spel."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321962/Tweede-Kamer-en-minister-benadrukken-belang-aanpak-N35-wethouder-Raalte-tevreden

Bron: RTV Oost / 25-11-2019

Start herinrichting voormalig Olasfa-terrein Olst waarschijnlijk begin volgend jaar

Het burgerinitiatief 'Olst mooier aan de IJssel', op het voormalige Olasfa-terrein, gaat op korte termijn van start. Grietje Begeman en Wilfred Vruggink zijn vanuit Plaatselijk Belang Olst al jaren bezig met het project. De gemeente laat weten dat het misschien niet lukt om deze week al te beginnen, maar wel in december of januari.

Afgelopen januari kwam na dertien jaar een einde aan de sanering van het zwaar vervuilde terrein van de voormalige asfalt-fabriek. Dat heeft de provincie zo'n dertig miljoen euro gekost.

Plaatselijk Belang Olst had in 2013 al het plan om het gebied een flinke opknapbeurt te geven. Na jaren van praten en vergaderen, lijkt er nu schot in de zaak te zitten. Plaatselijk Belang Olst was vanaf het begin betrokken bij het burgerinitiatief, samen met de gemeente Olst-Wijhe en de provincie Overijssel.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321960/Start-herinrichting-voormalig-Olasfa-terrein-Olst-waarschijnlijk-begin-volgend-jaar

Bron: RTV Oost / 25-11-2019

Overijssel heerst op NK Kettlebellsport in Raalte

Met Wendy Segerink uit Rossum en Niek Busschers uit Borne heeft Overijssel weer twee kampioenen erbij. Ze zijn in het Vital Centre in Raalte Nederlands kampioen Kettlebellsport geworden op het onderdeel Longcycle.

Bij Kettlebellsport is het de bedoeling om 10 minuten lang zo vaak mogelijk gietijzeren ballen met handvatten te tillen en te stoten. Omdat het gaat om zoveel mogelijk herhalingen is het wezenlijk anders dan gewichtheffen.

"Het draait om kracht en techniek, maar ook om uithoudingsvermogen", legt bondscoach Naomi Kooiker uit Oldenzaal uit. "Het is een mentale strijd. Na een paar minuten schreeuwen je spieren en je longen tegen je. De verleiding om je Kettlebells dan neer te zetten is echt enorm groot."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321876/Overijssel-heerst-op-NK-Kettlebellsport-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 24-11-2019

Nieuw Heeten - de brandweer is zondag ochtend met groot materieel uitgerukt

Bron: 112Rijssen / 24-11-2019

Schuur bij huis in Nieuw Heeten brandt uit

In Nieuw Heeten is afgelopen nacht een schuur uitgebrand. De schuur stond naast een huis aan de Oude Diepenveenseweg waar de bewoners op dat moment lagen te slapen. Zij zijn bij de brand niet gewond geraakt.

De brandweer was met twee blusvoertuigen aanwezig, maar kon de schuur niet meer redden. De straat was afgesloten vanwege een grote waterslang die over de weg lag. De oorzaak van de brand is niet bekend.

www.rtvoost.nl/nieuws/321890/Schuur-bij-huis-in-Nieuw-Heeten-brandt-uit

Bron: RTV Oost / 24-11-2019

Sint en wethouder Van Loevezijn openen het ‘nieuwe’ Laag Zuthem

LAAG ZUTHEM - Wat kan Sint dit jaar de Zuthemers toch eens schenken? Het is namelijk best lastig om wat voor die mensen te bedenken. Sint heeft gehoord dat hij ze wel wat extra aandacht mag geven. Van maart tot en met november heeft het dorp op de kop gestaan. Zo zijn in opdracht van de gemeente de gas- en waterleidingen vervangen en is het riool en de bestrating onder handen genomen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/sint-en-wethouder-openen-het-nieuwe-laag-zuthem

Bron: Salland Centraal / 23-11-2019

Buslijn 518 verwelkomt 10.000 reiziger binnen een jaar

REGIO - Op 21 november 2019 om 15:56 was het zover: Buurtbus Salland bereikte op lijn 518 Lemelerveld-Luttenberg-Raalte haar 10.000ste passagier. Selma Pot uit Lemelerveld was de gelukkige die uit handen van chauffeur Gosse Elzerink de felicitaties en een prachtige bos bloemen mocht ontvangen. De scholiere was uiteraard aangenaam verrast en genoot van de aandacht die dit met zich meebracht.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/buslijn-518-verwelkomt-10-000-reiziger-binnen-een-jaar

Website: www.buurtbussalland.nl
Bron: Salland Centraal / 23-11-2019

Auto belandt in de sloot langs de N35

RAALTE - Berger Wolves werd even voor tien uur vrijdagavond opgeroepen omdat er een auto in een sloot was beland langs de N35 ter hoogte van het kruispunt met de Almelosestraat en de Hooilandweg.

Bij het eenzijdige ongeval werd ook een verkeersbord geramd. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Er vielen geen gewonden.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/auto-belandt-in-de-sloot-langs-de-n35

Bron: Salland Centraal / 23-11-2019

Dienst in de Pauluskerk met Filipijns koor

HEETEN - Het Filipijnse koor Himig Natin is op zaterdag 30 november te gast bij een speciale dienst in de Pauluskerk in Raalte. Het koor is hier op uitnodiging van het Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen. De komst van het koor valt vrijwel tegelijk met de verscheping van vijf containers met hulpgoederen. Maandag 25 november om 13.00 uur gaan er drie containers weg bij Boerhof Projectinrichters. Op dinsdag 26 november vertrekken nog eens twee containers vanuit Heerenveen met bedden van het Deventer ziekenhuis.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/dienst-in-de-pauluskerk-met-filipijns-koor

Bron: Salland Centraal / 22-11-2019

Schaap met opengereten buik gevonden in Heino

HEINO/DALFSEN - Aan de Kluinhaarsweg tussen Heino en Dalfsen is een dood schaap gevonden. Het dier had opvallende verwondingen: de buik van het dier is volledig opengehaald.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/schaap-met-opengereten-buik-gevonden-in-heino

Bron: Salland Centraal / 22-11-2019

Rijk wacht onderzoeksresultaten af en buigt zich nog niet over aanpak N35

Het Rijk wil eerst de uitkomsten van een verkeerskundig onderzoek naar de N35 afwachten, voordat er verdere afspraken over de aanpak van de weg worden gemaakt.

Het onderzoek gaat over de knelpunten van verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid die zich voordoen. Die onderzoeksresultaten worden in het voorjaar van 2020 verwacht. Deze zullen dan worden besproken in een bestuurlijk overleg tussen het Rijk en de regio.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321806/Rijk-wacht-onderzoeksresultaten-af-en-buigt-zich-nog-niet-over-aanpak-N35

Bron: RTV Oost / 22-11-2019

Clubshow van Olster Kleindierenvereniging

OLST - De Olster Kleindierenvereniging houdt van vrijdag 22 tot en met zondag 24 november weer haar jaarlijkse clubshow in het buurthuis Den Nul. Er zijn ongeveer tweehonderd dieren ingeschreven.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/clubshow-van-olster-kleindierenvereniging

Bron: Salland Centraal / 21-11-2019

Gedeputeerde Boerman over N35: "Kosten gaan over half miljard"

De kosten van de aanpak van de N35 zijn geraamd op 400 miljoen euro, maar gedeputeerde Bert Boerman verwacht dat dit bedrag nog oploopt tot meer dan een half miljard euro.

"De Marsroute zoals ze die willen uitvoeren kost ruim 400 miljoen euro", weet Boerman. "Maar dat is nog niet eens geïndexeerd, dat is een kostprijs uit 2017. Daar komt nog indexatie over, dus je zit zo aan een half miljard. En dan heb je het nog over het toekomstig beheer en onderhoud."

Boerman wijst ook op alle kosten die in het verleden zijn gemaakt om delen van de weg te verbeteren. "Dat zullen we in de toekomst ook moeten onderhouden en vervangen wanneer ze op zijn. Dat betekent echt een forse bruidsschat en dat is niet zo eenvoudig."

Jaren vertraging

Gisteren werd bekend dat de aanpak van de N35 tussen Nijverdal en Wierden één tot drie jaar vertraging oploopt door de gevolgen van de stikstofcrisis. Dat schreef minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.

www.rtvoost.nl/nieuws/321769/Gedeputeerde-Boerman-over-N35-Kosten-gaan-over-half-miljard

Bron: RTV Oost / 21-1-2019

Tweede Kamerfractie VVD werkt aan voorstel om N35 over te dragen aan Overijssel

De Tweede Kamerfractie van de VVD werkt aan een voorstel om het beheer van de N35 over te dragen aan de provincie Overijssel. Met die overdracht is wat de liberalen betreft ook een bruidsschat gemoeid.

Die bruidsschat zou voldoende geld moeten bevatten om de N35 over de volledige lengte een upgrade naar A35 te geven.

Hoe het voorstel er exact uit komt te zien, kan de VVD nog niet zeggen. "Het is een proces deze dagen. We praten nog volop", legt VVD-Kamerlid Remco Dijkstra uit. "Ik probeer brede steun te krijgen, we gaan kijken hoe ver we komen."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321741/Tweede-Kamerfractie-VVD-werkt-aan-voorstel-om-N35-over-te-dragen-aan-Overijssel

Bron: RTV Oost / 21-11-2019

Gemeente Raalte stelt paal en perk aan aantal arbeidsmigranten op park Old Heino

De gemeente Raalte stelt een maximum in voor het aantal huisjes dat aan arbeidsmigranten verhuurd mag worden op bungalowpark Old Heino. Dat hebben burgemeester Dadema en wethouder Wagenmans vanmorgen bekend gemaakt.

Op dit moment worden er ongeveer 65 huisjes aan arbeidsmigranten verhuurd, dat aantal wordt verlaagd naar maximaal 50.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321734/Gemeente-Raalte-stelt-paal-en-perk-aan-aantal-arbeidsmigranten-op-park-Old-Heino

Bron: RTV Oost / 21-11-2019

Wethouder Raalte niet blij met vertraging aanpak N35: "Staan levens op het spel"

Wethouder Wagenmans van Raalte is niet te spreken over het feit dat de aanpak van de N35 tussen Nijverdal en Wierden misschien wel jaren vertraging oploopt. "Dit is heel triest. Het is gewoon een rampsituatie op de N35. Er staan levens op het spel."

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat schreef gisteren in een brief aan de Tweede Kamer dat de stikstofcrisis roet in het eten gooit. "Het is de Wet van Murphy een beetje. Misschien moeten er wel rigoureuze besluiten genomen worden. Dan moet je wel een beetje lef hebben", zegt Wagenmans.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321721/Wethouder-Raalte-niet-blij-met-vertraging-aanpak-N35-Staan-levens-op-het-spel

Bron: RTV Oost / 21-11-2019

Cadeau voor decembermaand: jubileumboek vv Heino 50 jaar

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar wellicht is het je ontgaan. Voetbalvereniging Heino bestaat in 2019 precies 50 jaar en dat is onder andere gevierd met een prachtig jubileumboek.

Zoek je dus nog een bijzonder en betaalbaar cadeau voor Sinterklaas of Kerst, dan kun je stoppen met de zoektocht. Het is een prachtig uitgevoerd boek in een bijzonder formaat met duizenden foto’s, onvergetelijke verhalen en legendarische anekdotes.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/cadeau-voor-decembermaand-jubileumboek-vv-heino-50-jaar

Website: www.vvheino.nl

Bron: Hoezo Heino / 20-11-2019

Invallen en aanhoudingen in Raalte en Zwolle vanwege uitkeringsfraude met Polen

Bij invallen in woningen en kantoorpanden in onder meer Raalte en Zwolle zijn vijf aanhoudingen verricht vanwege ww-fraude. Het vermoeden bestaat dat zij als tussenpersonen Poolse arbeidsmigranten helpen met het verkrijgen en behouden van ww-uitkeringen.

Vermoedelijk verblijven de zogenaamde uitkeringsgerechtigden voornamelijk in Polen, zonder dit aan het UWV te laten weten. Daarmee voldoen zij niet aan de voorwaarden van de ww-uitkering. De tussenpersonen ontvangen de post van het UWV op hun adres, waardoor bekend was wanneer aan welke verplichting moest worden voldaan om de uitkering te behouden.

De vijf aangehouden personen, uit de gemeente Raalte, Noordwijk, Dongen, Dordrecht en Rotterdam, worden verdacht van valsheid in geschrifte. In één van de woningen werd bovendien een gaspistool gevonden en in een andere woning een imitatiewapen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321686/Invallen-en-aanhoudingen-in-Raalte-en-Zwolle-vanwege-uitkeringsfraude-met-Polen

Bron: RTV Oost / 20-11-2019

Raaltenaar wil actie op N35 en dreigt met 'belastingstaking'

Raaltenaar Kees Huls wil dat Den Haag snel geld toezegt om de N35 aan te pakken, anders dreigt hij met een belastingstaking te komen.

De Raaltenaar geeft staatssecretaris Snel zes weken de tijd om concrete toezeggingen te doen over verbreding van de N35 tussen Wijthmen en Wierden. Krijgt hij binnen die termijn geen belofte of reactie van het ministerie, dan roept hij alle inwoners van Oost-Nederland op om te stoppen met het betalen van motorrijtuigenbelasting.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321671/Raaltenaar-wil-actie-op-N35-en-dreigt-met-belastingstaking

Bron: RTV Oost / 20-11-2019

Airbag behoedt bezoekers VV Heino voor hoofdpijn

Het sportpark van voetbalvereniging Heino is er sinds vanmiddag weer een stukje veiliger op geworden. Enkele bezoekers zagen de grote videomast over het hoofd en liepen er hard tegenaan.

Bovenin de mast hangen camera's die de wedstrijden en trainingen registeren. Spelers kunnen met deze beelden hun eigen spel analyseren. Er blijkt dus een gevaarlijk randje te zitten aan de mast. "Het heeft iemand al z'n bril gekost en vorige week liep zelfs onze eigen voorzitter tegen de paal aan", zegt Mark Bruggink van VV Heino.

Airbag

Om het probleem te verhelpen werd de hulp ingeschakeld van de lokale stoffeerder Nico Neplenbroek. Hij maakte het speciale kussen dat de klap moet opvangen. "Je kan er nu met dertig kilometer per uur tegenaan lopen. Het werkt nu perfect!", aldus de trotse Nico.

www.rtvoost.nl/nieuws/321646/Airbag-behoedt-bezoekers-VV-Heino-voor-hoofdpijn

Bron: RTV Oost / 19-11-2019

Zes jaar cel geëist tegen man uit Olst voor jarenlang seksueel misbruik van minderjarige dochter

Voor het jarenlang seksueel misbruiken van zijn eigen dochter is tegen een 49-jarige man uit Olst zes jaar cel geëist. Het misbruik begon toen zijn dochter elf jaar jong was. De handelingen gingen heel ver.

De verdachte bekent het misbruik. De seksuele handelingen vonden plaats op vakanties, hun toenmalige thuis in Deventer, in de auto, maar ook in de kerk. De vader was organist in de Bathmense kerk en gedroeg zich als een tiran in het gezin.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321604/Zes-jaar-cel-geeist-tegen-man-uit-Olst-voor-jarenlang-seksueel-misbruik-van-minderjarige-dochter

Bron: RTV Oost / 19-11-2019

Zwartboek en Kamervragen: beheerder Park Old Heino schrikt zich rot van commotie rond leefomstandigheden arbeidsmigranten

"We zijn overdonderd, dit hadden we niet aan zien komen en zeker niet verwacht", vertelt Katinka Drupsteen, parkbeheerder van Landgoed Old Heino. "We zijn er heel erg van geschrokken."

Het bungalowpark werd afgelopen week doelwit van een actie van vakbond FNV. Volgens vakbondslieden zouden arbeidsmigranten er in 'middeleeuwse omstandigheden' leven.

Afgelopen vrijdag stelde SP-Kamerlid Jasper van Dijk ook Kamervragen over de woonsituatie van arbeidsmigranten op het park in Heino.

'Kunnen ons niet vinden in beeld dat door FNV geschetst wordt'

"We kunnen ons absoluut niet vinden in het beeld dat door de FNV geschetst wordt", laat Drupsteen weten.

Het zwartboek dat dinsdag door de vakbond aan de burgemeester van Raalte werd overhandigd, kwam als een donderslag bij heldere hemel voor de parkbeheerder.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321591/Zwartboek-en-Kamervragen-beheerder-Park-Old-Heino-schrikt-zich-rot-van-commotie-rond-leefomstandigheden-arbeidsmigranten

Bron: RTV Oost / 19-11-2019

Wereldlichtjesdag in Raalte: ‘Voor iedereen die een overleden kind wil herdenken’

RAALTE - Op 8 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden dan op hetzelfde moment kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Dooft het licht in de ene tijdzone, dan gaat het in de volgende aan, zo gaat een golf van licht over de wereld. In Raalte wordt bij Omni Mobilae, in de buitenlucht, op sfeervolle wijze bij Wereldlichtjesdag stilgestaan met muziek, warme woorden en het aansteken van kaarsjes.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/wereldlichtjesdag-in-raalte-voor-iedereen-die-een-overleden-kind-wil-herdenken

Website: www.wereldlichtjesdag.nl
Bron: Salland Centraal / 18-11-2019

Klussen welkom bij NLdoet

RAALTE - Het Oranje Fonds houdt in het weekend van 13 en 14 maart 2020 de grootste vrijwilligersactie van het land: NLdoet. Tot en met 31 januari is het mogelijk om een financiële aanvraag bij het Oranje Fonds in te dienen voor NLdoet klussen. Het maximaal aan te vragen bedrag bedraagt 350 euro. Zelf een klus aanbieden?

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/klussen-welkom-bij-nldoet

Website: www.nldoet.nl
Bron: Salland Centraal / 18-11-2019

De Gouden Emmer net geen winnaar kindergemeenteraad Raalte

Basisschool De Gouden Emmer viste vorige week net achter het net met hun plan tegen eenzaamheid en huiselijk geweld. De prijs ging uiteindelijk naar de kinderen van de Esmoreit uit Luttenberg die maar liefst € 2.500,- wonnen om hun plan uit te voeren. Dit plan ‘Samen staan we sterker!’ werd door de kindergemeenteraad gekozen als beste plan. Burgemeester Martijn Dadema: “Er zijn vijf mooie plannen gepresenteerd. Na een levendig debat werd een goede winnaar gekozen. De kindergemeenteraad had terecht moeite met het kiezen van een winnaar. Ik ben erg benieuwd naar de uitvoering van het plan van de Esmoreit.”

Andere plannen

Tijdens de eerste editie van de kindergemeenteraad in Raalte waren 5 basisscholen met in totaal maar liefst 173 kinderen aanwezig: Esmoreit uit Luttenberg, De Korenbloem uit Raalte, De Gouden Emmer uit Heino, St-Antoniusschool uit Mariënheem en Kwintijn uit Raalte. De kindergemeenteraad zelf bestond uit 25 leerlingen, vijf van elke school.

De vier andere plannen die gepresenteerd werden, waren Groen Raalte, lantaarnpalen op zonne-energie, Gouden Emmer tegen Eenzaamheid en huiselijk gevoel voor ouderen!

Lees verder: www.hoezoheino.nl/de-gouden-emmer-net-geen-winnaar-kindergemeenteraad-raalte

Bron: Hoezo Heino / 18-11-2019

In beeld: Sinterklaasintocht Raalte

RAALTE - Direct na de intocht in Apeldoorn ging de Sint door naar vele andere plekken in het land, zo ook naar Raalte. De Kerkstraat voor bij Hotel De Zwaan stond zaterdag om 14 uur dan ook bom vol met kinderen en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

Dit jaar had de organisatie het iets anders aangepakt als voorgaande jaren. In plaats van een trailer dwars op de Kerkstraat was er nu een groot podium op het terrein voor Hotel De Zwaan met een lang looppad richting de Herenstraat. Hierdoor kon het publiek veel breder verdeeld worden waarbij de beste plaatsen vooraan uiteraard gereserveerd waren voor de kinderen, daar achter een vak voor de ouders samen met hun kinderen en achteraan was was er nog plek voor het overige publiek.

Ook het weer werkte erg goed mee; Het was fris maar gelukkig wel droog, waardoor de kinderen ruim een uur heerlijk konden genieten van een prachtige intocht.

Fotograaf Arnold Roolvink was er bij om alles vast te leggen.

Foto's: www.sallandcentraal.nl/2019/11/in-beeld-sinterklaasintocht-raalte

Bron: Salland Centraal / 17-11-2019

Keukenbrandje loopt gelukkig goed af

RAALTE - Aan de Lijsterbesstraat heeft zondagmiddag in een flatwoning kort een keukenbrandje gewoed. De bewoners hebben de brand zelf kunnen blussen maar voor controle is de brandweer nog wel opgeroepen.

Een ambulance kwam ook nog ter plaatse omdat één bewoner last had van ademhalingsproblemen, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Het gezin is opgevangen bij andere flatbewoners.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/keukenbrandje-loopt-gelukkig-goed-af

Bron: Salland Centraal / 17-11-2019

Standhouders voor kerstmarkt bij de Molen van Fakkert gezocht

HOONHORST - Op zondag 15 december organiseert Stichting de Molen van Fakkert in Hoonhorst haar jaarlijkse Kerstmarkt rondom de molen. Hiervoor is de stichting op zoek naar standhouders met o.a. oude ambachten, biologische producten, planten, zelfgemaakte streekproducten en meer.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/standhouders-voor-kerstmarkt-bij-de-molen-van-fakkert-gezocht

Bron: Salland Centraal / 17-11-2019

De Esmoreit uit Luttenberg wint kindergemeenteraad Raalte

RAALTE - Kinderen van de Esmoreit wonnen maar liefst € 2.500,- om hun plan uit te voeren. Dit plan ‘Samen staan we sterker!’ werd door de kindergemeenteraad gekozen als beste plan. Burgemeester Martijn Dadema: “Er zijn vijf mooie plannen gepresenteerd. Na een levendig debat werd een goede winnaar gekozen. De kindergemeenteraad had terecht moeite met het kiezen van een winnaar. Ik ben erg benieuwd naar de uitvoering van het plan van de Esmoreit.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/de-esmoreit-uit-luttenberg-wint-kindergemeenteraad-raalte

Bron: Salland Centraal / 16-11-2019

Niet politici, maar kinderen bepalen waar gemeente Raalte geld aan besteedt

"Ons plan is om lantaarnpalen op zonne-energie, die beschilderd zijn, in het buitengebied te plaatsen." Of: "Wij willen graag door de hele gemeente prullenbakken neerzetten met slogans erop, zodat het leuk wordt om afval weg te gooien."

Zomaar twee plannen van twee scholen die meededen aan de kindergemeenteraad. Vanmorgen zaten er geen politici in de raadszetels in de gemeenteraadszaal van Raalte, maar schoolkinderen.

2.500 euro voor het winnende plan

Vijf basisscholen uit de gemeente mochten elk vijf leerlingen afvaardigen. En het ging niet om spek en bonen: het winnende de plan kreeg 2.500 euro mee om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Het was de eerste kindergemeenteraad ooit in Raalte. Een wens die gemeenteraadslid Mark Kampman twee jaar geleden al uitte: "Ik wilde dat graag, omdat het belangrijk is voor kinderen om keuzes te leren maken, dat ze leren wat democratie is en dat je niet alleen staat in de wereld."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321463/Niet-politici-maar-kinderen-bepalen-waar-gemeente-Raalte-geld-aan-besteedt

Bron: RTV Oost / 15-11-2019

Tuinenproject op de Filipijnen krijgt 28.300 euro van Stoppelhaene Oogstgave

RAALTE - De oogstgave van 2019 heeft € 28.300,- opgeleverd. In het Annahuis overhandigde Sallandse boer Marcel Strijtveen dit bedrag op 12 november symbolisch aan pastor Harry Bloo en dominee Henriëtte de Graaf. Zij gaven de cheque op hun beurt door aan Bart Reuvekamp en Theo Vlaskamp van de Red Horse Company, de organisatie die het tuinenproject heeft aangedragen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/tuinenproject-op-de-filipijnen-krijgt-28-300-euro-van-stoppelhaene-oogstgave

Website: www.stoppelhaene.nl
Bron: Salland Centraal / 15-11-2019

Maathoeve op SBS6

HEETEN - Recreatiebedrijf de Maathoeve in Heeten is op zaterdag 16 november en zondag 17 november te zien in het nieuwe SBS6-programma ‘Gastvrijheid in beeld’. De eigenaren vertellen in het item over hun bedrijf en hun mogelijkheden voor groepen.

De uitzending op zaterdag 16 november begint om 16.00 uur; die op zondag 17 november om 13.00 uur.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/maathoeve-op-sbs6

Website: www.maathoeve.nl
Bron: Salland Centraal / 15-11-2019

Spätschoppen op de Boerhaar met Grenslandkapel

BOERHAAR - De Grenslandkapel uit Overdinkel verzorgt op zondag 17 november voor het derde jaar op rij een concert in Logtenberg op de Boerhaar. Samen met de Oberkrainergroep maken zij er een muzikaal spektakel van. Het Spätschoppen op de Boerhaar begint om 14.00 uur. Het muzikale programma duurt tot een uurtje of vijf. De entree bedraagt 15 euro (inclusief koffie/thee).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/spatschoppen-op-de-boerhaar-met-grenslandkapel

Website: www.grenslandkapel.nl
Website: www.delogtenberg.nl
Bron: Salland Centraal / 15-11-2019

Kamervragen over 'middeleeuwse toestanden' op bungalowpark in Heino

SP-Kamerlid Jasper van Dijk stelt vandaag Kamervragen over de volgens hem 'middeleeuwse toestanden' op Park Old Heino. De arbeidsmigranten die op het park gevestigd zijn, leven volgens FNV en SP in 'middeleeuwse omstandigheden'.

Door Max van Olst & Ties van der Heide

"Ik ga Kamervragen stellen over deze specifieke situatie in Heino", zegt Van Dijk. "Ook hier wordt weer duidelijk hoe erbarmelijk de omstandigheden zijn voor de arbeidsmigranten. De minister moet nu een keer optreden."

Zwartboek

Afgelopen dinsdag gingen arbeidsmigranten in gesprek met burgemeester Dadema van de gemeente Raalte. Op het gemeentehuis boden zij een 'zwartboek' aan met daarin de misstanden die zich volgens hen op het park voordoen.

Zo wordt er geklaagd over het hoge aantal mensen dat in kleine woonruimtes leeft en zou het uitzendbureau de migranten afraden om zich in te schrijven bij de gemeente. Tijdens het gesprek op het gemeentehuis gaf Dadema aan hierover graag in gesprek te gaan met het uitzendbureau.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321414/Kamervragen-over-middeleeuwse-toestanden-op-bungalowpark-in-Heino

Bron: RTV Oost / 15-11-2019

Rohda Raalte langs hoofdklasser NSC in beker, Rigtersbleek redt het niet, Berkum wel door

Rohda Raalte heeft vanavond de tweede ronde van de Districtsbeker Oost gehaald door te winnen van hoofdklasser NSC Nijkerk. In Raalte werd het 2-1 voor de eersteklasser.

Rigtersbleek redde het niet tegen een ploeg uit de hoofdklasse. De eersteklasser uit Enschede verloor in eigen huis met 2-1 van AZSV. Hoofdklasser Berkum won bij Heino, dat in de eerste klasse speelt, met 2-0.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321425/Rohda-Raalte-langs-hoofdklasser-NSC-in-beker-Rigtersbleek-redt-het-niet-Berkum-wel-door

Bron: RTV Oost / 14-11-2019

Ars Cantandi viert jubileum met najaarsconcert

RAALTE - Vocaal ensemble Ars Cantandi viert vrijdag 22 november haar tienjarig bestaan met een najaarsconcert in de Plaskerk in Raalte. Op het programma staan werken van onder anderen Beethoven, Farmer, Lauridsen, Rheinberger en Whitacre.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/ars-cantandi-viert-jubileum-met-najaarsconcert

Website: www.arscantandi.nl
Bron: Salland Centraal / 14-11-2019

Cult Raalte opent deuren in kader atelierweekend

RAALTE - Stichting Cult Raalte opent in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 november de deuren van haar werkplaats voor het publiek. Dit in het kader van het landelijke atelierweekend. De culturele werkplaats voor beeldend kunstenaars is in april verhuisd naar de Marktstraat 7 en beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/cult-raalte-opent-deuren-in-kader-atelierweekend

Bron: Salland Centraal / 14-11-2019

Koning Willem-Alexander komt begin december op werkbezoek in Raalte

Koning Willem-Alexander komt op dinsdagmorgen 3 december op werkbezoek in Raalte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt. Het bezoek draait om het werk van de lokale overheid, zoals de samenwerking met andere gemeenten en de rol van de gemeenteraad.

De Koning gaat in gesprek met bestuurders en medewerkers van de gemeente Raalte. Ze gaan het hebben over het betrekken van de inwoners bij de uitvoering van het gemeentebeleid. Ook spreken ze over actuele thema's, zoals de energietransitie.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een ontmoeting met leden van de gemeenteraad, die met de Koning in gesprek gaan over hun rol en taken als volksvertegenwoordiger.

www.rtvoost.nl/nieuws/321328/Koning-Willem-Alexander-komt-begin-december-op-werkbezoek-in-Raalte

Bron: RTV Oost / 13-11-2019

Ondergronds brengen hoogspanningsleiding Raalte stuk dichterbij

RAALTE/ZWOLLE - Het Platform Kabelvrij Raalte is blij met het besluit van de provincie Overijssel om mee te werken aan een onderzoek naar het ondergronds brengen van hoogspanningsleidingen in de gemeenten Almelo, Enschede, Deventer en Raalte.

Voorwaarde daarbij is wel dat Provinciale Staten instemmen, dat de vier gemeenten goede plannen maken en ook de helft van de decentrale bijdrage voor hun rekening nemen. Een belangrijk besluit, zo stelt Willem Hulsman namens het Platform; “Ik heb er een glas op genomen, maar de beer is zeker nog niet geschoten. Dat is pas zover als de graafmachines er staan.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/ondergronds-brengen-hoogspanningsleiding-raalte-stuk-dichterbij

Bron: Salland Centraal / 13-11-2019

Hoofdsponsor verlengt met 3 jaar!

Klink Nijland GWW opnieuw hoofdsponsor Ribs & Blues. Grond-,weg -en waterbouwbedrijf uit Raalte beloont wederzijdse klik met nieuw contract.

Ook de komende drie jaar is Klink Nijland GWW Raalte (grond-, weg- en waterbouw) hoofdsponsor van Ribs en Blues. De samenwerking afgelopen drie jaar is uitstekend bevallen, het klikte tussen ons en er was veel wederzijds respect, zo zeggen Ton Groot Beumer en Frans Rouwenhoff (bestuursleden Ribs en Blues) en Roland Koerhuis en Herman Nijland (Klink en Nijland) bijna in koor.

Lees verder: www.ribsenblues.nl/nieuws/hoofdsponsor-verlengt-met-3-jaar

Website: www.ribsenblues.nl
Bron: Ribs&Blues / 12-11-2019

Sinterklaasjournaal op Salland1!

Vanaf dinsdag 12 november brengt Salland1 op TV het Sinterklaasjournaal. We hebben dat over kunnen nemen van onze collega's in Elburg.

Kijk om 18.00 uur naar Salland1 op KPN 1391of Ziggo 45.

Veel kijkplezier: het belooft weer spannend te worden.

Website: www.salland1.nl

Bron: Salland1 / 12-11-2019

Arbeidsmigranten in gesprek met burgemeester over 'middeleeuwse omstandigheden' op Park Old Heino

Enkele arbeidsmigranten die op Park Old Heino wonen, zijn vanmiddag samen met de FNV en SP in gesprek gegaan met burgemeester Dadema van de gemeente Raalte. FNV-vakbondbestuurder Bart Plaatje noemde eerder de leefomstandigheden op het park 'middeleeuws'.

De vakbondsbeweging en SP hebben vanaf afgelopen zomer contact gehad met meerdere arbeidsmigranten. Zij klagen over de kleine leefruimte en hoge huurprijs die ze daar voor moeten betalen. "Het is te druk en de ruimte is te klein voor vijf personen", zegt Pawel Staskiewicz, een van de bewoners van het park.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321290/Arbeidsmigranten-in-gesprek-met-burgemeester-over-middeleeuwse-omstandigheden-op-Park-Old-Heino

Bron: RTV Oost / 12-11-2019

Met Sinterklaas op de boot mee naar Wijhe

WIJHE - Sinterklaas en zijn Pieten zetten op zaterdag 16 november weer voet aan wal in Nederland. Een week later, op zaterdag 23 november, komt de Sint met de boot in Wijhe aan. Wijhese kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 kunnen de Sint en zijn gevolg vergezellen op de boot vanuit Deventer. Aan boord is plek voor maximaal 250 personen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/met-sinterklaas-mee-naar-wijhe

Website: www.sinterklaaswijhe.nl
Bron: Salland Centraal / 12-11-2019

Jubileumshow Zorg en Genot in Elckerlyc

RAALTE - Kleindierenvereniging Zorg en Genot Raalte e.o. verzorgt van vrijdag 15 tot en met zondag 17 november een show in Elckerlyc in Luttenberg. In verband met het 60-jarig bestaan van Zorg en Genot krijgt deze tentoonstelling een extra feestelijk tintje.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/jubileumshow-zorg-en-genot-in-elckerlyc

Bron: Salland Centraal / 12-11-2019

FNV wil 'middeleeuwse toestanden' arbeidsmigranten in Heino aanpakken

"Middeleeuwse toestanden." Zo omschrijft FNV-vakbondsbestuurder Bart Plaatje de leefomstandigheden van zo'n tweehonderd arbeidsmigranten op een vakantiepark in Heino. Daarom biedt de FNV vanmiddag de Raaltese burgemeester Martijn Dadema een zwartboek aan met alle misstanden.

De migranten die op het vakantiepark leven hebben via het uitzendbureau werk. Volgens Plaatje zijn deze buitenlandse mensen het slachtoffer van een verdienmodel. "Ze leven met z'n tweeën in een slaapkamer van twee bij twee meter en betalen daar honderd euro per week voor", legt hij uit.

Ook worden ze regelmatig gecontroleerd. "Dat gebeurt om de haverklap, moeten ze hun koffer leeghalen. Bovendien mogen ze zich niet inschrijven bij de burgerlijke stand van het uitzendbureau waarvoor ze werken", stelt Plaatje.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321242/FNV-wil-middeleeuwse-toestanden-arbeidsmigranten-in-Heino-aanpakken

Bron: RTV Oost / 12-11-2019

Nicolaaskerk stelt deuren open om stil te staan bij gemis

WIJHE - De Nicolaaskerk in Wijhe stelt zaterdag 16 november tussen 14.00 en 16.00 uur de deuren op voor mensen die een dierbare hebben verloren. Bezoekers kunnen in alle rust in de kerk een kaarsje aansteken, even rondlopen of rustig zitten, terwijl op de achtergrond zachte muziek klinkt.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/nicolaaskerk-stelt-deuren-open-om-stil-te-staan-bij-gemis

Bron: Salland Centraal / 11-11-2019

Vuurtje stoken op balkon in centrum Raalte: man aangehouden

Een bewoner van een appartement aan De Plas in het centrum van Raalte is vanmiddag aangehouden, omdat hij een vuurtje had gestookt op het balkon van zijn appartement.

Door het vuur ontstond er veel rook. Daardoor werd er melding gedaan van een woningbrand.

Alle blusgroepen van de brandweer in Raalte en ook de blusploeg uit Heino moesten aanvankelijk uitrukken om het vuur te doven.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321237/Vuurtje-stoken-op-balkon-in-centrum-Raalte-man-aangehouden

Bron: RTV Oost / 11-11-2019

Salland Zorgverzekeringen verhoogt premie met zeven euro

Salland Zorgverzekeringen verhoogt de maandpremie voor de basisverzekering volgend jaar met zeven euro. Die polis kost dan 113,90 euro per maand. Om de stijging te beperken gaat de regionale zorgverzekeraar een deel van de financiële reserves inzetten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321225/Salland-Zorgverzekeringen-verhoogt-premie-met-zeven-euro

Bron: RTV Oost / 11-11-2018

Opgeblazen bierflesjes en kinderfiets tegen het raam: basisschool Heino doelwit vandalen

Opgeblazen bierflesjes en een kinderfiets die meermaals tegen de voordeur van het schoolgebouw is gegooid. Basisschool De Dolfijn in Heino is dit weekend doelwit geworden van vandalen.

Op het schoolplein werden twee bierflesjes met vuurwerk opgeblazen. Een fiets van een leerling, die achtergebleven was in de fietsenstalling, werd geprobeerd door de voordeur van het schoolgebouw te gooien.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321199/Opgeblazen-bierflesjes-en-kinderfiets-tegen-het-raam-basisschool-Heino-doelwit-vandalen

Bron: RTV Oost / 11-11-2019

Salland Sport

Vanaf zondag 24 november keert de sport weer terug op Salland1. Nu onder de naam Salland Sport. Vanaf dit seizoen zijn we er voor de gemeentes Olst-Wijhe én Raalte met live verslag en veel meer...

Dus luister zondag 24 november tussen 14.00 en 17.00 uur naar Salland Sport op Salland1 op 105.1 en 105.7 FM!

Website: www.salland1.nl
Bron: Salland1

Prins Hossel nieuwe prins der Dondermadeurs Broekland

BROEKLAND - In een dampende en stampende Donderburcht is zaterdagavond Prins Hossel gepresenteerd als nieuwe prins der Dondermadeurs 2019-2020.

Prins Hossel, in het dagelijkse leven bekend als Kevin Oosterlaar, is geboren en getogen Broeklander.

De 31 jarige Oosterlaar woont samen met Sophie en hun zoon Merijn. In het dagelijkse leven is Kevin automonteur bij Garagebedrijf Holtkuile in Broekland, daarnaast is hij actief voetballer in het 5e elftal van de plaatselijke SV Broekland en bestuurslid van de Kole Kermse. Prins Hossel zal samen met Jeugdprins Jayden I het carnavalsjaar 2019-2020 vieren onder het motto: “Haak maar aan, en laat je lekker gaan”.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/prins-hossel-nieuwe-prins-der-dondermadeurs-broekland

Website: www.dondermadeurs.nl

Bron: Salland Centraal / 10-11-2019

Martijn Blankhorst nieuwe Prins der Sökkestoppers

Heino heeft weer een nieuwe Prins Carnaval. Rond de klok van elf uur was dan eindelijk ‘rook’ in de residentie. Het dorp was wekenlang in de ban van ‘Waar rook is, is feest’. Tijdens de spannende prinswisseling van Carnavalsvereniging de Sökkestoppers kwam Martijn Blankhorst, alias Bakkie, als Prins te voorschijn. Prins Martijn de Eerste zal tijdens dit jaar van de Sökkestoppers regeren over het Stoppersgat met als spreuk: “Met Prins Martijn en Adjudant Roland ‘bouwen’ we met carnaval een feest, zorg dat u er bij bent geweest.’

Lees verder: www.hoezoheino.nl/martijn-blankhorst-nieuwe-prins-der-sokkestoppers

Website: www.sokkestoppers.nl
Bron: Hoezo Heino / 9-11-2019

INSTAGRAM VTV SALLANDIA 

Update: Nieuwe foto's op ons instagram kanaal www.instagram.com/vtvsallandia

Skatebaan Olykampen Raalte / Verdeelstation aan de Westdorplaan in Raalte / 9-11-2019

Dorpen in gemeente Raalte staan stil bij 75 jaar vrijheid

RAALTE - In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. De gemeente Raalte is tussen 9 april en 12 april 1945 bevrijd. In de gemeente worden daarom verschillende evenementen georganiseerd. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/dorpen-in-gemeente-raalte-staan-stil-bij-75-jaar-vrijheid

Website: www.raalte.nl/75jaarvrijheid
Website: www.overijsselviertvrijheid.nl
Bron: Salland Centraal / 9-11-2019

Laurens Veltmaat is de nieuwe prins van de Stöppelkaters

RAALTE - Laurens Veltmaat is vrijdagavond in De Leeren Lampe gekroond tot de nieuwe prins van de Stöppelkaters. Hij volgt daarmee Michel Rabelink (Prins Michel I) op.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/laurens-veltmaat-is-de-nieuwe-prins-van-de-stoppelkaters

Bron: Salland Centraal / 8-11-2019

Prins Laurens / Nieuw Prins der Stöppelkaters

Stöppelburcht/Raalte - In een uitverkochte De Leeren Lampe is vrijdagavond 8 november om precies 11 minuten over 11, tijdens de ‘Stöppelkaters Show Night’, Laurens Veldmaat gepresenteerd als Prins der Stöppelkaters 2019 - 2020.

Laurens Veldmaat is geboren en getogen in Salland en de helft van zijn leven woonachtig in Raalte. De 50-jarige Veldmaat is getrouwd met Jet Tusveld en samen hebben ze twee kinderen: Tom (22) en Sanne (20). In het dagelijks leven is Laurens werkzaam als projectleider bij Exel Bouw Lemele. Waar hij recentelijk zijn 25-jarig jubileum vierde. De nieuwe Prins der Stöppelkaters is zeker geen onbekende in het Raalter verenigingsleven. In z’n vrije tijd is Veldmaat namelijk bestuurslid (verantwoordelijk voor terrein en techniek) bij het prijswinnende internationale evenement Ribs & Blues. Daarnaast is de nieuwbakken Door-, en doorluchtige Hoogheid, Prins Laurens de 1ste, ook scheidsrechters coördinator bij ROHDA Raalte.

Het motto van Prins Laurens de 1ste , der Stöppelkaters:

‘Laat je zorgen voor even vallen, we bouwen een ‘onmeunig’ feest met z’n allen’!

Website: www.stoppelkaters.nl
Bron: Stöppelkaters / 8-11-2019

Erwin Nyhoff werd gebeld door management Bruce Springsteen na Voice-auditie

Hij zong Bruce Springsteen hoogstpersoonlijk de Top 2000 in met zijn vertolking van 'The River' bij The Voice of Holland. "Dat nummer kreeg inderdaad opeens nieuwe aandacht", blikt Erwin Nyhoff uit Heeten terug. Het management van Bruce Springsteen merkte het succes ook op. Maar of ze daar zo blij mee waren...

Het is inmiddels al weer acht jaar geleden dat Erwin Nyhoff half Nederland in vervoering bracht met zijn uitvoering van 'The River' bij de talentenshow. Ook de juryleden waren onder de indruk: Nyhoff was amper tien seconden onderweg, of de vier stoelen stonden al gedraaid.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321139/Erwin-Nyhoff-werd-gebeld-door-management-Bruce-Springsteen-na-Voice-auditie

Bron: RTV Oost / 8-11-2019

Rommelmarkt in de Hoogeweg

RAALTE - Op zondag 10 november vormt manege de Hoogeweg in Raalte weer de locatie voor een rommelmarkt. Er staan vooral mensen uit de regio die hun overtollige huisraad, gereedschap, fietsen en speelgoed voor een schappelijke prijs van de hand willen doen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/rommelmarkt-in-de-hoogeweg-3

Bron: Salland Centraal / 8-11-2019

Gemeente Raalte doet mee aan Serious Request

RAALTE - Diverse ambtenaren van de gemeente Raalte haken op zondag 22 december aan bij de 3FM-actie Serious Request. Drie DJ-koppels lopen in de week voor kerst van Goes naar Groningen voor het Rode Kruis. De opbrengst gaat naar slachtoffers van mensenhandel.

Zondagavond wordt op de Plas in Raalte een chequepoint ingericht waar de DJ’s van team wisselen en waar iedereen zijn of haar cheque voor het Rode Kruis kan inleveren. In de gemeente Raalte zijn al diverse acties gestart. Aanmelden is mogelijk via npo3fm.nl/seriousrequest.

Ambtenaren van de gemeente Raalte sluiten in Deventer bij de DJ’s aan en wandelen via Heeten mee naar de Plas in Raalte. Gerd organiseert een sponsorloop en jamverkoop en bij Henny kun je een ontspannende massage boeken. In het centrum van Raalte wordt het op zondagavond een gezellige bedoening. Er is een DJ op het plein, er zijn optredens en leuke activiteiten. De hele avond kun je jouw cheque inleveren en rond 20.00 uur worden de DJ’s feestelijk ingehaald en wordt het andere koppel feestelijk uitgezwaaid. Dat team zal via Mariënheem en Haarle naar Holten wandelen.

Dit jaar is het ook mogelijk om, net als de medewerkers van de gemeente, mee te lopen met de DJ’s. Je kunt je inschrijven voor een etappe naar keuze. Dat betekent dat je tussen de 17 en 20 kilometer meewandelt. Rechtstreeks donderen is mogelijk via npo3fm.nl/seriousrequest.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/gemeente-raalte-doet-mee-aan-serious-request

Bron: Salland Centraal / 8-11-2019

Concert Bleke Rozen Ensemble in Trefpunt

HEETEN - Het Bleke Rozen Ensemble verzorgt op zaterdag 9 november een concert in Kulturhus Trefpunt in Heeten. Het ensemble bestaat uit sopraan Marina Besselink, alt Valérie Friesen en pianiste Femke de Graaf.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/concert-bleke-rozen-ensemble-in-trefpunt

Website: www.blekerozen.nl

Bron: Salland Centraal / 7-11-2019

Aftrap jubileumjaar bij CV de Zwabberaars

RAALTE - Carnavalsvereniging de Zwabberaars uit Raalte viert de komende periode haar 44-jarig bestaan. De Raalter carnavalisten zijn van plan om flink uit te pakken. Het jubileumjaar wordt op zaterdag 9 november afgetrapt met de Prinswisselingsavond bij Zaal Zwakenberg, oftewel de Zwabberdelle.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/aftrap-jubileumjaar-bij-cv-de-zwabberaars

Bron: Salland Centraal / 7-11-2019

Vogelshow Ons Genoegen in Zaal Spikker

LETTELE - Vogelvereniging Ons Genoegen Lettele houdt op zaterdag 9 en zondag 10 november de jaarlijkse vogeltentoonstelling in Zaal Spikker. Voor de tweede keer haken ook de leden van vogelvereniging Bathmen aan.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/vogelshow-ons-genoegen-in-zaal-spikker

Bron: Salland Centraal / 7-11-2019

Boerenbrunch brengt 400 euro op voor De Cirkel

RAALTE - Het ROV heeft recentelijk de opbrengst van de Sallandse Boerenbrunch die op zondag 29 september plaatsvond in Raalte overhandigd aan Stichting de Cirkel. Marian Kalfs, bestuurslid van De Cirkel, mocht het bedrag van 400 euro in ontvangst nemen. Zij sprak namens De Cirkel haar waardering uit voor deze actie.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/boerenbrunch-brengt-400-euro-op-voor-de-cirkel

Website: www.decirkelraalte.nl

Bron: Salland Centraal / 7-11-2019

Burgemeester Dadema van Raalte: "Uitstel plaatsing van kentekencamera's jammer"

Burgemeester Dadema van Raalte vindt het 'erg jammer' dat er voorlopig geen kentekenregistratiecamera's op de N35 bij Raalte komen. Hij wil met de camera's dat daders makkelijker gepakt kunnen worden en voorkomen dat een wijk als Raalte-Noord nog langer geplaagd wordt door 'mobiel banditisme'.

De wijk Raalte-Noord werd de afgelopen twee jaar veelvuldig geplaagd door 'boefjes die wijken in rijden en auto's leeghalen'. Dadema: "Sturen, airbags, navigatiesystemen... Allemaal gestolen uit relatief duurdere auto's. Dat is buitengewoon beangstigend voor de inwoners."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321030/Burgemeester-Dadema-van-Raalte-Uitstel-plaatsing-van-kentekencamera-s-jammer

Bron: RTV Oost / 7-11-2019

Voorlopig geen kentekencamera's op N35: politie heeft te weinig servercapaciteit

Er komen voorlopig geen kentekencamera's op de N35 bij Raalte. De politie heeft niet genoeg servercapaciteit om de nieuwe camera's op te hangen en in gebruik te nemen.

Het nieuws over het, op zijn minst voorlopig, uitblijven van kentekenregistratie op de rijksweg bij Raalte is deze week door de burgemeester van Raalte aan de gemeenteraad gestuurd.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321001/Voorlopig-geen-kentekencamera-s-op-N35-politie-heeft-te-weinig-servercapaciteit

Bron: RTV Oost / 6-11-2019

Auto zwaar beschadigd in Heino, eigenaar zoekt dader

HEINO - Vrijdagmiddag 1 november is een geparkeerde auto zwaar beschadigd in Heino. Dat gebeurde op op de iets verhoogde parkeerplek voor de Restaria Heino aan de Canadastraat. De eigenaar van de auto is op zoek naar de dader.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/auto-zwaar-beschadigd-in-heino-eigenaar-zoekt-dader

Bron: Salland Centraal / 6-11-2019

Drie Koren Concert in Plaskerk

LEMELERVELD/RAALTE - Mannenkoor Salland Vocaal, vrouwenkoor Sincero uit Heino en gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld verzorgen op zondag 10 november een concert in de Plaskerk. Ook sopraansoliste Yvonne Boerdam verleent aan enkele nummers van dit ‘Drie Koren Concert’ haar medewerking.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/drie-koren-concert-in-plaskerk

Website: www.sallandvocaal.nl
Website: www.koorsinceroheino.nl
Website: www.conamorelemelerveld.nl
Bron: Salland Centraal / 6-11-2019

DJ’s Frank en Eva voor Serious Request door Raalte

HILVERSUM - DJ’s Frank van der Lende en Eva Koreman lopen in het kader van 3FM-actie Serious Request: The Lifeline op 22 december de etappe vanaf Raalte (naar Holten). Dit jaar wisselen drie DJ-koppels elkaar af tijdens een tocht die voert van Goes naar Groningen. Ze dragen het stokje over bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. Raalte is een van de locaties daarvoor.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/djs-frank-en-eva-voor-serious-request-door-raalte

Website: www.3fm.nl/loopmee
Bron: Salland Centraal / 6-11-2019

A World of Music in Raalte trekt 180 bezoekers

RAALTE - Het ‘A World of Music’-concert dat drumfanfare St. Caecilia uit Raalte afgelopen zondagmiddag gaf in De Leeren Lampe mocht rekenen op zo’n 180 bezoekers.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/a-world-of-music-met-drumfanfare-st-caecilia-2

Bron: Salland Centraal / 5-11-2019

Heuvelruitertjes kijken terug op geslaagd Herfst Indoor Luttenberg

LUTTENBERG - Ponyclub De Heuvelruitertjes hield afgelopen weekend de 28e editie van het springconcours Herfst Indoor Luttenberg. Christel Espeldoorn van de Heuvelruitertjes spreekt van een prima toernooi.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/heuvelruitertjes-kijken-terug-op-geslaagd-herfst-indoor-luttenberg

Website: www.heuvelruitertjes.nl

Bron: Salland Centraal / 5-11-2019

Grote belangstelling voor uitvaartbeurs in de Plaskerk

RAALTE - De uitvaartbeurs ‘Tussen afscheid en herinnering’ in de Plaskerk heeft afgelopen zaterdag honderden belangstellenden getrokken.

Bezoekers konden in een ontspannen sfeer terecht bij dertig exposanten op het gebied van uitvaart, rouw en herdenken. Hiervoor bleek de Plaskerk de perfecte locatie. De plaatselijke uitvaartondernemers Alfons van Breen Uitvaartverzorging, Ellen Overmars Uitvaart, Marcel en Marja Haarman persoonlijke uitvaartverzorging en Monuta Marja van der Wal in samenwerking met Henny Temmink Fotografie kijken terug op een zeer geslaagde dag.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/grote-belangstelling-voor-uitvaartbeurs-in-de-plaskerk

Bron: Salland Centraal / 5-11-2019

Nationaal Schoolontbijt in Lierderholthuis; bruine bolletjes met de burgemeester

Op vele tientallen scholen in Overijssel staat deze week het ontbijt klaar voor kinderen en leraren. In de week van het Nationaal Schoolontbijt aten burgemeester en wethouders van Raalte vanochtend een broodje mee op basisschool Sint Nicolaas in Lierderholthuis.

Bruine bolletjes wel te verstaan, want het Nationaal Schoolontbijt moet vooral ook gezond zijn. Directeur Marja Tijs van de Sint Nicolaas: "Behalve dat het ontbijt heel belangrijk is, willen we de kinderen ook de kennis meegeven over goede en gezonde producten."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320923/Nationaal-Schoolontbijt-in-Lierderholthuis-bruine-bolletjes-met-de-burgemeester

Bron: RTV Oost / 5-11-2019

25e editie van Raalter Kroegendrive

RAALTE - Bridge Liga Salland presenteert op zaterdag 9 november de 25-ste editie van de jaarlijkse Raalter Kroegendrive. De inschrijving is al gesloten. Maar liefst 364 deelnemers melden zich vanaf 9.30 uur bij Zwakenberg in Raalte. Vervolgens gaan zij naar de (andere) deelnemende horecagelegenheden (Lemonade, de Zwaan, Laurel’s, Zuiderbuur, Neuf, het Annahuis, Ufuk, Haenehof en Nieuw Peking).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/25-ste-editie-van-raalter-kroegendrive

Bron: Salland Centraal / 4-11-2019

Open huis bij Schildersclub Mariënheem

MARIËNHEEM - De Schildersclub Mariënheem bestaat 20 jaar. Om dat te vieren houden de leden van de club op zaterdag 9 en zondag 10 november open huis in hun atelier aan de Hellendoornseweg 10 in Mariënheem.

Op zaterdag zijn de deuren geopend van 13.30 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom om kennis te maken en een expositie van werk van de leden te bekijken.

www.sallandcentraal.nl/2019/11/open-huis-bij-schildersclub-marienheem

Bron: Salland Centraal / 4-11-2019

Mariënheem maakt zich op voor eerste Dinnershow

MARIËNHEEM - Enkele inwoners van Mariënheem hebben het initiatief genomen voor de Dinnershow, die op zaterdagavond 7 en zondagmiddag 8 december plaatsvindt in de Kruidentuin. De organisatoren waren eerder verantwoordelijk voor de kerstshows in de kerk. Diverse artiesten uit Mariënheem en omgeving treden op.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/marienheem-maakt-zich-op-voor-eerste-dinnershow

Bron: Salland Centraal / 4-11-2019

Gaan de hoogspanningsleidingen in Almelo, Enschede, Deventer en Raalte eindelijk de grond in?

Hoogspanningsleidingen in de gemeenten Almelo, Enschede, Deventer en Raalte worden mogelijk ondergronds gebracht. De provincie Overijssel is hierover met de betrokken gemeenten in gesprek en wil medewerking verlenen als de gemeenten zelf het voortouw nemen en vijftig procent van de kosten dragen. Ook moeten de Provinciale Staten nog akkoord gaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320858/Gaan-de-hoogspanningsleidingen-in-Almelo-Enschede-Deventer-en-Raalte-eindelijk-de-grond-in

Bron: RTV Oost / 4-11-2019

Uitslagen zondagvoetbal: Rohda Raalte slacht Rigtersbleek, De Lutte blijft foutloos

Er stond weer een volledige speelronde op het programma in het zondagamateurvoetbal. Daarin kreeg Rigtersbleek een hard pak slaag van Rohda Raalte en heeft alleen vijfdeklasser De Lutte nog de volle buit.

In de 1e klasse E werd Rigtersbleek gedeclasseerd door Rohda Raalte. Op sportpark Tijenraan werd het maar liefst 7-0. Hekkensluiter Tubantia verloor in eigen huis met 2-3 van Voorwaarts Twello.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320841/Uitslagen-zondagvoetbal-Rohda-Raalte-slacht-Rigtersbleek-De-Lutte-blijft-foutloos

Bron: RTV Oost / 3-11-2019

Sinterklaas viert feest in Sporthal Hoogerheyne

De intocht van Sinterklaas wordt weer gehouden in de Sporthal Hoogerheyne en vindt plaats op zaterdag 16 november. Het spektakel begint om 13.45 uur en rond de klok van 14.00 uur komt de goedheiligman aan.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/sinterklaas-viert-feest-in-sporthal-hoogerheyne

Bron: Hoezo Heino / 2-11-2019

Heinose kinderen zijn troep beu en ruimen het bos bij hun huis zelf op

Het viel ze steeds vaker op, de zusjes Doortje (7) en Wies (5) en hun broertje Hein (3) uit Heino. In het bos rond hun huis lag steeds vaker afval en dat moet anders, dacht het drietal. En dus besloten ze actie te ondernemen.

Samen met hun moeder gingen ze op pad: gewapend met werkhandschoenen en vuilniszakken. Wat ze vonden? "21 blikjes bier, 27 colablikjes en 35 verpakkingen van McDonalds. En tien sigarettenpakjes," vertelt Doortje.

De reden waarom ze het afval weghaalden, laat zich raden: "Omdat het niet goed voor de natuur is."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320687/Heinose-kinderen-zijn-troep-beu-en-ruimen-het-bos-bij-hun-huis-zelf-op

Bron: RTV Oost / 2-11-2019

Instagram VTV Sallandia

Update: Nieuwe foto's op ons instagram kanaal www.instagram.com/vtvsallandia
Nationaal Park Sallandse Heuvelrug / 27-10-2019

Foto: Henriëtte Koggel Sanders
Bron: VTV Sallandia / 1-11-2019

D66 Raalte wil dat provincie Overijssel de N35 'koopt'

Maak als provincie de N35 jouw eigendom en bepaal zelf wat er mee gebeurt. Dat is de strekking van een betoog van Bert Terlouw van D66 Raalte.

"Het scheelt het Rijk een boel kosten en de provincie kan zelf doen wat ze wil en belooft", stelt Terlouw.

'Doel heiligt de middelen'

Hoe dat beheer over de rijksweg er precies uit moet komen te zien, laat Terlouw wel enigszins in het midden. "Dat zouden ze bij de provincie eens kunnen onderzoeken. Het doel heiligt de middelen. Het zou zomaar beter en goedkoper kunnen uitpakken."

Overigens zou een voorwaarde van Terlouw zijn dat de weg voor "0 euro" van de hand wordt gedaan door het Rijk.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320736/D66-Raalte-wil-dat-provincie-Overijssel-de-N35-koopt

Bron: RTV Oost / 1-11-2019

Meditatiesessie in voormalige synagoge Raalte

RAALTE - In het Stilte- en Bezinningscentrum in Raalte (de voormalige synagoge) vindt op zondag 3 november een ademmeditatiesessie plaats. Na een opwarming en wat eenvoudige yogaoefeningen komt de adem aan bod, gevolgd door een geleide meditatie. Daarna volgt stilte.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/meditatiesessie-in-voormalige-synagoge-raalte

Website: www.stiltebezinninginscentrum.nl
Bron: Salland Centraal / 1-11-2019

Koffieconcert in Nicolaaskerk

WIJHE - Esther de Vos en Rianne Hoek van Dijke verzorgen op zondag 3 november een koffieconcert in de Nicolaaskerk in Wijhe. De twee brengen onder de titel ‘In Pace’ een programma ten gehore met muziek over de oneindigheid van liefde. Ze vertolken werken van onder andere Mozart, Schubert, Schumann, Fauré, Strauss, Rachmaninov en Ravel.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/koffieconcert-in-nicolaaskerk

Website: www.vriendennicolaas.nl
Bron: Salland Centraal / 1-11-2019

A World of Music met drumfanfare St. Caecilia

RAALTE - Drumfanfare St. Caecilia geeft op zondagmiddag 3 november een concert in De Leeren Lampe. Het concert, getiteld ‘A World of Music’, staat in het teken van (pop)muziek uit alle continenten van de wereld.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/a-world-of-music-met-drumfanfare-st-caecilia

Website: www.drumfanfareraalte.nl
Bron: Salland Centraal / 1-11-2019