REGIO NIEUWS NOVEMBER

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Coronaproat - Aflevering 6 met Cas Jansman

In de zesde en tevens laatste aflevering van Coronaproat is carbidschutter Cas Jansman (17) te gast, praat Martijn Dadema je weer bij over de corona-actualiteiten en wordt een prachtig initiatief van Simone Slotman (ViaSimoon) uitgelicht.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=8OK8Q52evpQ
Bron: Gemeente Raalte / 27-11-2020

Aanpassingen N35: Haarle is niet gelukkig met 'het baby'tje van Cora en Bert'

"Je zou kunnen zeggen dat Cora en Bert een mooi baby'tje hebben gekregen." Het waren de woorden van wethouder Wout Wagemans van de gemeente Raalte in reactie op de plannen die er liggen voor de aanpak van de N35. Ook vanuit Mariënheem klonken tevreden geluiden. In Haarle echter overheerst teleurstelling. "Haarle blijft als kleine calimero weer met lege handen achter", aldus Ron Vloedgraven van Plaatselijk Belang Haarle.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1431001/Aanpassingen-N35-Haarle-is-niet-gelukkig-met-het-baby-tje-van-Cora-en-Bert

Bron: RTV Oost / 27-11-2020

De vlaggen hangen niet uit, maar Mariënheem is blij met plannen rondweg

De vlaggen zijn niet massaal gehesen, maar over het algemeen heerst er blijdschap in Mariënheem over plannen voor een rondweg om het dorp.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat maakte gisteren bekend dat er 100 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor de aanpak van de N35 tussen Zwolle en Twente. Vijf kruisingen worden ongelijkvloers gemaakt, twee kruisingen worden verbeterd en er komt een rondweg om Mariënheem. De provincie betaalt ook 100 miljoen euro voor de uitvoering.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1430769/De-vlaggen-hangen-niet-uit-maar-Marienheem-is-blij-met-plannen-rondweg

Bron: RTV Oost / 27-11-2020

Knelpunten N35 aangepakt, voorlopig geen verdubbeling

Het is zover: de N35 wordt aangepakt. Maar de verdubbeling waar in Overijssel op werd gehoopt, komt er vooralsnog niet. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat ze 100 miljoen euro steekt in het verbeteren van de doorstroming en verkeersveiligheid van de weg.

"Met de provincie Overijssel heb ik afgesproken om de N35 aan te pakken", schrijft Van Nieuwenhuizen. Er wordt gestart met een verkenning, "om zo de verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming op met name het traject tussen Wijthmen en Raalte en rond Mariënheem te verbeteren." In totaal is 200 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak, de helft daarvan komt van de provincie.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1430580/Knelpunten-N35-aangepakt-voorlopig-geen-verdubbeling

Bron: RTV Oost / Pepijn van den Brink / 27-11-2020

Wethouder Raalte over aanpak N35: 'Cora en Bert hebben een mooi baby'tje gekregen'

"Ik ben lichtelijk emotioneel over wat er nu op tafel ligt. Je zou kunnen zeggen dat Cora en Bert een mooi baby'tje hebben gekregen." Wethouder Wout Wagenmans van Raalte is maar wat blij met de plannen die er liggen voor de aanpak van de N35. Met Cora en Bert doelt hij op minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en gedeputeerde Bert Boerman. De minister stelt, net als de provincie, 100 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van meerdere knelpunten op de N35.

"Het getuigt van bestuurlijke moed dat de minister dit op dit moment allemaal toezegt", vindt Wagenmans. "De kruispunten verdwijnen en Mariënheem krijgt eindelijk een rondweg. De samenwerking tussen alle partijen die erbij betrokken zijn heeft dan toch zijn nut bewezen."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1430620/Wethouder-Raalte-over-aanpak-N35-Cora-en-Bert-hebben-een-mooi-baby-tje-gekregen

Bron: RTV Oost / 27-11-2020

Schoolkinderen van Nieuwebrug en Het Palet zingen en dansen voor Sinterklaas

Groen Schoolplein voor De Linde in Laag Zuthem

LAAG ZUTHEM - Op vrijdagmiddag 20 november is het vernieuwde Groene Schoolplein van cbs De Linde in Laag Zuthem officieel geopend. Jarige leerling Manuel Eenkhoorn en pleinmoeder Linda van der Bent onthulden een door alle leerlingen gemaakt kunstwerk.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/11/groen-schoolplein-voor-de-linde-in-laag-zuthem

Bron: Salland Centraal / 26-11-2020

Is een 100.000-klapper van ballonnen hét recept voor een knallend uiteinde?

Als clown en ballonnendecorateur stond Ronald Kieftenbeld uit Heino het afgelopen jaar min of meer stil. Om 2020 toch met een knaller af te kunnen sluiten bedacht hij dat ballonnen echter maar zo hét alternatief voor vuurwerk kunnen zijn. En zo geschiedde.

Een goede knal is een goede knal, zo simpel is het. En als je ballonnen maar goed hard opblaast, weet Kieftenbeld als geen ander, geven die ook een mooi kabaal. Dus knoopte hij ballonnen in een streng aan elkaar en boorde hij wat schroeven in een plank. "Dat werkt prima."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1430410/Is-een-100-000-klapper-van-ballonnen-het-recept-voor-een-knallend-uiteinde

Bron: RTV Oost / 26-11-2020

Dik 70.000 bloembollen gepoot in gemeente Raalte

RAALTE - Vrijwilligers hebben zaterdag op twintig plekken in de gemeente Raalte in totaal meer dan 70.000 bloembollen gepoot. Verdeeld over alle kernen in de gemeente kreeg zo dik vierduizend vierkante meter grond een nieuwe invulling.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/11/dik-70-000-bloembollen-gepoot-in-gemeente-raalte

Bron: Salland Centraal / 25-11-2020

Claudi Groot Koerkamp stopt als Statenlid voor GroenLinks

Claudi Groot Koerkamp stopt als Statenlid voor GroenLinks Overijssel. Het Statenlid uit Wijhe vindt dat het werk voor de provincie steeds meer in 'disbalans' is geraakt met haar andere werk en privéleven. De zetel van van Groot Koerkamp wordt vanaf 9 december overgenomen door Stefan Nijhuis uit Kampen.

Groot Koerkamp heeft gisteren haar schriftelijke ontslag ingediend bij de Commissaris van de Koning. Ze begon twee jaar geleden als Statenlid voor GroenLinks Overijssel.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1429428/Claudi-Groot-Koerkamp-stopt-als-Statenlid-voor-GroenLinks

Bron: RTV Oost / 24-11-2020

VVD fracties langs 'karrenspoor' N35 roepen Rijk op om fors te investeren in verkeersader

De leefbaarheid en de lokale economie van de gemeenten aan het karrenspoor N35 tussen Twente en Zwolle staat onder druk en er moet nu echt wat aan worden gedaan. Die boodschap geven de VVD-fracties in de gemeenten aan de N35 gezamenlijk aan verkeersminster Cora van Nieuwenhuizen (VVD). Morgen praat de minister met de provincie over de mobiliteit op de weg.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1429416/VVD-fracties-langs-karrenspoor-N35-roepen-Rijk-op-om-fors-te-investeren-in-verkeersader

Bron: RTV Oost / 24-11-2020

Ruim honderd bewoners Olst-Wijhe protesteren tegen 10 procent belastingverhoging

Bij het gemeentehuis van Olst-Wijhe in Wijhe hebben zich zo'n 120 mensen verzameld uit protest tegen de aangekondigde verhoging van de gemeentelijke belasting met 10 procent. Vanavond vergadert de gemeenteraad hierover.

Op het parkeerterrein bij het gemeentehuis staan een kleine zeventig trekkers. Volgens een woordvoerder van de bewoners, voornamelijk uit het landelijk buitengebied, is een verhoging van de belasting met 10 procent veel te veel van het goede. "We betalen al zoveel extra, zoals bijvoorbeeld voor de aanleg van glasvezel. Dan is zo'n verhoging van de ozb echt een paar stappen te ver."

Eén van de bewoners maakte namens alle afgereisde mensen gebruik van het spreekrecht tijdens de vergadering. Hij hoopte de politiek op andere gedachten te brengen.

www.rtvoost.nl/nieuws/1429307/Ruim-honderd-bewoners-Olst-Wijhe-protesteren-tegen-10-procent-belastingverhoging

Bron: RTV Oost / 23-11-2020

Ton Strien op de lijn - 13

Burgemeester Ton Strien komt vandaag op de lijn met aandacht voor de dag van de Ondernemer, vrijdag 20 november 2020. In Olst-Wijhe stroomt de liefde. Niet alleen voor de inwoners, ook voor ondernemers.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=R91zXT-unD0
Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 20-11-2020

Wijkagent Frank de Jonge ergert zich aan brutale toeschouwers bij brand Jumbo in Raalte: ‘Belachelijk!’

RAALTE - Tijdens de brand in het distributiecentrum van de Jumbo aan de Almelosestraat in Raalte kwamen veel mensen kijken. Volgens wijkagent Frank de Jonge trokken weinig toeschouwers zich iets van de afzetlinten aan. “Vanwege de grote inzet van de brandweer en andere diensten werd de straat afgezet”, schrijft De Jonge. “Helaas waren we het eerste anderhalf uur druk met aanspreken en terugsturen van mensen die kennelijk niet begrijpen wat de betekenis is van een afzetlint.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/11/wijkagent-frank-de-jonge-ergert-zich-aan-brutale-toeschouwers-bij-brand-jumbo-in-raalte-belachelijk

Bron: Salland Centraal / 21-11-2020

Bruggehoofd Raalte / Sloop voormalige apotheek / 9-11-2020 t/m 14-11-2020

De voormalige apotheek op de hoek Brugstraat / Deventerstraat in Raalte maakt plaats voor appartementengebouw Bruggehoofd Locatie: Brugstraat / Deventerstraat Raalte Datum: november 2020

Video: VTV Sallandia / 21-11-2020

Jumbo-klanten missen levering na brand in distributiecentrum Raalte

De brand die vanochtend woedde in het distributiecentrum van supermarkt Jumbo in Raalte heeft gevolgen voor de levering aan verschillende Jumbo-klanten.

De leveringen die vanmiddag zouden plaatsvinden, gaan deels niet door. Ook de leveringen van morgen zullen niet allemaal plaatsvinden. Het gaat zowel om leveringen aan Jumbo-vestigingen als aan particuliere klanten die online boodschappen hebben gedaan.

De brand ontstond vanochtend in het kantoorgedeelte van het distributiecentrum. Al het personeel werd geëvacueerd en ondergebracht bij discotheek Leeren Lampe, even verderop. Inmiddels heeft de brandweer de brand geblust, maar het pand is nog niet officieel vrijgegeven.

"Onze prioriteit ligt op dit moment bij het informeren van de klanten van wie de levering niet wordt uitgeleverd", laat een woordvoerder van Jumbo weten.

www.rtvoost.nl/nieuws/1428575/Jumbo-klanten-missen-levering-na-brand-in-distributiecentrum-Raalte

Bron: RTV Oost / 21-11-2020

Distributiecentrum Jumbo in Raalte ontruimd na brand

Raalte - Omstreeks 10 voor half 10 werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een distributiecentrum van supermarkt Jumbo in Raalte. Er kwam veel rook vrij en de brandweer schaalde op naar 'grote brand'. De brand ontstond in het kantoorgedeelte, het is nog onduidelijk wat de oorzaak is. Al het personeel werd geëvacueerd. Onder meer een meterkast en de kantine hebben brandschade.

De Almelosestraat is volledig afgezet. Er kwam een ambulance ter plaatse voor personeel dat te veel rook had ingeademd, maar daar hoefde niemand gebruik van te maken. De brandweer adviseerde omwonenden, die last hebben van de rook, om ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk de ventilatie uit te schakelen.

De brandweer is nog tot in de middag bezig met nacontrole en sloop werkzaamheden. Al die tijd blijft de Almelosestraat volledige afgesloten. Wat de gevolgen zijn voor de online bestellingen bij de Jumbo is niet duidelijk.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=kfo6KXhbJ8M

Bron: Youtube / Salland Centraal / 21-11-2020

Distributiecentrum Jumbo in Raalte ontruimd na brand

In Raalte heeft vanochtend brand gewoed in een distributiecentrum van supermarkt Jumbo. Er kwam veel rook vrij en de brandweer schaalde op naar 'grote brand'.

De brand ontstond in het kantoorgedeelte, het is nog onduidelijk wat de oorzaak is. Al het personeel werd geëvacueerd en ondergebracht bij discotheek Leeren Lampe, even verderop. Onder meer een meterkast en de kantine hebben brandschade.

De Almelosestraat is volledig afgezet. Er kwam een ambulance ter plaatse voor personeel dat te veel rook had ingeademd, maar daar hoefde niemand gebruik van te maken.

De brandweer adviseerde omwonenden, die last hebben van de rook, om ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk de ventilatie uit te schakelen.

www.rtvoost.nl/nieuws/1428528/Distributiecentrum-Jumbo-in-Raalte-ontruimd-na-brand

Bron: RTV Oost / 21-11-2020

Coronaproat - Aflevering 5 met Wilko Gerrits (De Gouverneur, Raalte)

In de vijfde aflevering van Coronaproat is Wilko Gerrits van de Gouverneur in Raalte te gast. Burgemeester Martijn Dadema vertelt je meer over de cijfers in onze gemeente. En leerlingen van basisschool De Linderte vertellen over hun inzendingen voor de kaartenactie Aandachtvoorelkaar.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=WxLH6uzL68M

Bron: Gemeente Raalte / 20-11-2020

Elf meter hoog en ruim dertig ton zwaar: brug in half uurtje van fabriek naar haven van Wijhe

Met een breedte van 15 meter en een constructiehoogte van 11 meter, was het een opvallende verschijning: de brug die gisteravond van de fabriek van Spie in Wijhe naar plaatselijke de haven werd vervoerd. Een gewicht van liefst 31 ton, maar toch slechts een 'klusje' van amper een half uur.

"We verwachten een uurtje nodig te hebben", sprak Marc Gropstra vlak voordat het transport begon. Zoals eerder gezegd: de vervoersklus over anderhalve kilometer, met daarin een haakse bocht, een helling, twee rotondes en een haakse bocht in een afdaling was in een half uurtje geklaard.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1426009/Elf-meter-hoog-en-ruim-dertig-ton-zwaar-brug-in-half-uurtje-van-fabriek-naar-haven-van-Wijhe

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 20-11-2020

Sinterklaasnieuws uit het gemeentehuis van Olst Wijhe

Burgemeester Ton Strien op de lijn voor de kinderen in Olst-Wijhe met belangrijk Sinterklaasnieuws. Kijk je mee?

Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 19-11-2020

Vooral positieve reacties op plan kruispunt Bos Raalte

De Raalter politiek reageert vooral positief op het voorstel om kruispunt Bos, het knooppunt bij Raalte waar de N35 en de N348 samenkomen. Niet de gedroomde variant met de N35 in tunnel wordt uitgewerkt, maar de goedkopere variant met een viaduct over de N348.

“Met deze variant kunnen we goed leven”, vertelt Jan Schokker namens Gemeentebelangen Raalte. “Het prijsverschil tussen de varianten is erg groot.”

Het prijsverschil tussen ‘droomvariant met tunnel’ en de variant die nu uitgewerkt wordt, is liefst 15 miljoen euro. “Dat is gewoon te gortig”, oordeelt Guus Temmink namens het CDA. “Een brug te ver.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1427814/Vooral-positieve-reacties-op-plan-kruispunt-Bos-Raalte

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 19-11-2020

Raaltese volop in de aandacht met foto van doodgeschoten chimpansee uit dierenpark Amersfoort

"Hij had echt een hele stoere blik, een mooie grijze baard, sprekende ogen." Anja Wessels uit Raalte omschrijft chimpansee Mike, die onlangs in Dierenpark Amersfoort werd doodgeschoten nadat het dier samen met een andere chimpansee was ontsnapt uit hun verblijf.

Wessels fotografeert graag dieren en ook Mike verscheen regelmatig in haar lens. Een prachtige foto, waarop chimpansee Mike te zien is in een zwarte achtergrond, trok de aandacht.

"Het is redelijk bizar hoe het nu gaat over die ene foto", aldus Wessels die haar foto op Facebook zette en daarmee wereldwijd in de belangstelling kwam te staan. Televisie, kranten, internet; iedereen wil haar verhaal horen. "Triest heel triest, de manier waarop het gegaan is. Dat is hartstikke jammer, maar het is niet anders."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1427755/Raaltese-volop-in-de-aandacht-met-foto-van-doodgeschoten-chimpansee-uit-dierenpark-Amersfoort

Bron: RTV Oost / 19-11-2020

Raalte is om: N35 krijgt viaduct over N348, tunnel te duur

De aanpak van Kruispunt Bos bij Raalte is een forse stap dichterbij. Na provincie en Rijkswaterstaat kiest nu ook de gemeente Raalte definitief voor een viaduct over de N348. De gemeente wilde aanvankelijk een ondertunneling, maar die blijkt veel te duur.

Er lagen vijf ontwerpvarianten voor om het knooppunt bij Raalte aan te pakken. De provincie Overijssel en Rijkswaterstaat waren al langer voor een viaduct over de N348. Nu de neuzen dezelfde kant op staan, lijkt na jaren van praten de weg vrij voor uitvoering van de plannen.

Raalte had lange tijd een voorkeur voor het ontwerp met een honderden meters lange tunnelbak voor de N35. Dat stuitte op praktische bezwaren. Zo zou een tunnel verhoogde verkeersonveiligheid bij werkzaamheden met zich mee brengen, en was vaker onderhoud nodig. "Ook bleek het risico op grondwater in de tunnelbak heel reëel", zegt wethouder Wout Wagenmans.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1427552/Raalte-is-om-N35-krijgt-viaduct-over-N348-tunnel-te-duur

Bron: RTV Oost / Pepijn van den Brink / 19-11-2020

Radioliefhebber uit Wijhe schrijft boek over jingles

Het is de verbindende factor voor een radiozender: een tune, of een jingle. Korte muziekjes waarin verteld of gezongen wordt, welke radiozender aanstaat. Het zorgt ervoor dat een zender of een programma herkenbaar is voor de luisteraar.

Oud-journalist van De Stentor, Jelle Boonsta uit Wijhe, is groot fan van radiotunes en -jingles en schreef er daarom zelfs een boek over.

Boonstra is medeoprichter van het 'Genootschap radiojingles en -tunes'. Een archief opgebouwd van tunes en jingles die sinds 1945 op de Nederlandse radio te horen zijn en zijn geweest.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1427510/Radioliefhebber-uit-Wijhe-schrijft-boek-over-jingles

Bron: RTV Oost / 19-11-2020

Gelaten reacties op versoepeling coronamaatregelen: "Hadden op meer gehoopt"

Gelaten reacties in Overijssel op besluit van kabinet om coronamaatregelen deels terug te draaien: 'We hadden op meer gehoopt'


Akim Bwefar, actief in de evenementenbranche, steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Hij ging er al niet vanuit dat alle maatregelen in één klap van tafel zouden gaan. "Ik had dit wel verwacht, het zat er al dik in dat evenementen verboden zouden blijven", zei hij tijdens een speciale corona-uitzending op de facebookpagina van RTV Oost.

'Hadden op meer gehoopt'
Michel Rabelink heeft dezelfde teleurstelling. "We hadden op meer gehoopt, maar dat zit er blijkbaar niet in", zegt de voorzitter van handbalvereniging Kwiek in Raalte. Toch heeft hij wel begrip voor het besluit. "Gezondheid staat natuurlijk voorop, maar we hadden op meer perspectief gehoopt. Hugo de Jonge zei het zelf, bewegen is belangrijk."

Bij Kwiek liggen momenteel alle wedstrijden stil en wordt er aangepast getraind. Ook is publiek niet welkom. Rabelink had gehoopt dat er met meer mensen tegelijk getraind zou mogen worden, maar Rutte maakte bekend dat dat er niet inzit: maximaal vier mensen tegelijk en op 1,5 meter. Volgens de handbalvoorzitter is dat bij een teamsport als handbal onmogelijk.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1425904/Gelaten-reacties-op-versoepeling-coronamaatregelen-Hadden-op-meer-gehoopt

Bron: RTV Oost / 17-11-2020
Foto: Screenshot NOS

Derde brand in half jaar tijd op camping in Fortmond

Op camping 't Haasje in Fortmond bij Olst is vannacht brand uitgebroken in een stacaravan. Het is de derde brand op de camping in een half jaar tijd.

De brandweer kwam rond half drie op het vakantiepark aan. De stacaravan stond toen al volledig in brand en was niet meer te redden.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1426142/Derde-brand-in-half-jaar-tijd-op-camping-in-Fortmond

Bron: RTV Oost / 17-11-2020

Sloop oude bebouwing locatie Bruggehoofd Raalte / nov 2020

Ga voor een uitgebreide foto reportage van de sloopwerkzaamheden naar de Bruggehoofd pagina op Nieuwbouw Raalte.

Bruggehoofd Raalte

Video sloop oude bebouwing / Binnenkort volgt een uitgebreidere video

Coronaproat - Aflevering 4 met Marloes ter Haar (basisschool De Horizon, Raalte)

Welke impact heeft de coronacrisis op het onderwijs? Daar vertelt lerares Marloes ter Haar alles over in de 4e aflevering van Coronaproat. Ze geeft les aan groep 6/7 van basisschool De Horizon in Raalte. Ook geeft burgemeester Martijn Dadema weer een corona-update.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=yzeI0aCZ9Os
Website: www.raalte.nl
Bron: Gemeente Raalte / 13-11-2020

Aanrijding op Heesweg in Raalte, een persoon naar het ziekenhuis

RAALTE - Op de kruising van de Heesweg en de Aakstraat in Raalte heeft vrijdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Volgens de politie werd een auto op een voorrangsweg geschept door een auto die van rechts kwam. Een automobilist is naar het ziekenhuis gebracht.

www.sallandcentraal.nl/2020/11/aanrijding-op-heesweg-in-raalte-een-persoon-naar-het-ziekenhuis

Bron: Salland Centraal / 13-11-2020

Leerlingen basisschool Raalte runnen webshop: 'Ik wil later een eigen bedrijf'

Al op jonge leeftijd kennismaken met het ondernemerschap, dat nemen ze op basisschool Kwintijn in Raalte wel heel serieus. Leerlingen van de bovenbouw runnen hun eigen webshop, van een klantenservice tot het inpakken.

Het is een drukte van jewelste vanaf het moment dat de webshop van BS Kwintijn geopend is. Sommige leerlingen bakken in de keuken pepernoten, de anderen zijn druk met de financiën. "Het doel is om de leerlingen kennis te laten maken met het ondernemerschap, hoe het werkt binnen een bedrijf en wat er allemaal bij komt kijken", zegt leerkracht Marita Klijn Velderman.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1344861/Leerlingen-basisschool-Raalte-runnen-webshop-Ik-wil-later-een-eigen-bedrijf

Bron: RTV Oost / Teun van der Velden / 13-11-2020

Inwoner gemeente Raalte wint één miljoen euro bij Staatsloterij

Een inwoner van de gemeente Raalte heeft gisteren de hoofdprijs van de Staatsloterij gewonnen. De geluksvogel kan één miljoen euro bijschrijven op zijn of haar bankrekening.
Volgens de Staatsloterij gaat het om een abonneespeler. Het winnende lotnummer is EE81193.

De Jackpot viel gisteren niet en staat daarom bij de volgende trekking in december op 8,1 miljoen euro.

www.rtvoost.nl/nieuws/1344309/Inwoner-gemeente-Raalte-wint-een-miljoen-euro-bij-Staatsloterij

Bron: RTV Oost / 11-11-2020

Opvang voor asielzoekers met coronavirus is klaar voor gebruik

De tijdelijke isolatielocatie voor asielzoekers die besmet zijn met het coronavirus is klaar voor gebruik. In totaal kunnen er 110 mensen ondergebracht worden in twee gebouwen op landgoed Den Alerdinck bij Laag Zuthem. Afgelopen weekend konden omwonenden er een kijkje nemen, slechts zeven huishoudens gaven aan interesse te hebben.

Het is overigens nog niet zeker of de locatie daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Voorlopig houdt het COA de twee gebouwen op Den Alerdinck achter de hand, voor het geval er een uitbraak van het coronavirus is in één van de asielzoekerscentra in Nederland.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1342865/Opvang-voor-asielzoekers-met-coronavirus-is-klaar-voor-gebruik

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 9-11-2020

VVD fracties zijn rellende veiligelanders op Vechtdallijn zat

VVD fracties zijn rellende veiligelanders op Vechtdallijn zat / 8-11-2020

Mensen bezoeken massaal de Sallandse Heuvelrug

Het mooie weer lokte vandaag veel mensen naar buiten. De parkeerplaats van de Sallandse Heuvelrug stond rond het middaguur helemaal vol met auto's. Het was filerijden om een plaatsje te vinden.

Pas in de loop van de middag kwam er weer wat meer ruimte, toen de auto's met fietsendragers plaats maakten voor de gezinsauto's. "Ja, wij mountainbikers weten dat je er vroeg bij moet zijn", zegt een sportieveling, die zijn fiets weer achterop de auto laadt. "Fiets- en wandelpaden zijn hier gelukkig wel goed gescheiden." Een zoekende automobilist rijdt vrijwel onmiddellijk de vrijgekomen parkeerplek op.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1343282/Mensen-bezoeken-massaal-de-Sallandse-Heuvelrug

Bron: RTV Oost / 8-11-2020

D66 Raalte: 'Tijd voor helderheid in het versnipperde duurzaamheidsbeleid'

Er moet een overkoepelend duurzaamheidsbeleid in Raalte komen. Dat vindt de fractie van D66 in die gemeente. Volgens de partij gebeurt er veel, maar is dat allemaal te versnipperd,. "De gemeente is betrokken bij bijna alle initiatieven, dus daar zou heel goed de regie kunnen liggen tot samenwerken. Daarmee komen de individuele initiatieven stuk voor stuk beter uit de verf", zegt Peter Moorman, fractievoorzitter van D66 Raalte.

In de zomerperiode heeft D66 Raalte onder meer gesproken met ambtenaren van de afdeling duurzaamheid. "Daarbij werd duidelijk dat op het gebied van duurzaamheid 'ongrijpbaar' veel gebeurt in de gemeente. Zo zijn er gebiedsmakelaars die duurzame initiatieven ondersteunen, Energieloket Salland die gratis energiescans uitvoert en faciliteert de gemeente de verschillende duurzaamheidsgroepen met hun activiteiten".

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1343262/D66-Raalte-Tijd-voor-helderheid-in-het-versnipperde-duurzaamheidsbeleid

Bron: RTV Oost / 8-11-2020

Coronaproat - Aflevering 3 met Edith Groot Zwaaftink (ZGR locatie Stevenserf)

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor de zorgsector. In aflevering 3 van ‘Coronaproat’ is Edith Groot Zwaaftink te gast. Zij werkt op het Stevenserf in Heeten. Een woonvorm voor mensen met geheugenproblemen die 24 uur per dag zorg of begeleiding nodig hebben.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=xvmy7KRjRuk
Bron: Gemeente Raalte / 6-11-2020

Collecte met carnavalswagen: Alzheimer Nederland krijgt hulp van Sökkestoppers Heino

Carnavalsvereniging de Sökkestoppers uit Heino heeft zaterdag gecollecteerd voor Alzheimer Nederland. Met een carnavalswagen en een bult lawaai trokken de carnavalisten door hun dorp om geld voor de stichting op te halen. Hun motto? Carnaval mag niet vergeten worden.

"Normaal gesproken is dit de dag waarop wij de prinswisseling hebben", vertelt Johnny Nijenhuis namens de Sökkestoppers. "Een paar weken geleden kregen we een belletje van de Alzheimer-stichting of we ons niet in wilden zetten voor een goed doel. Toen dachten we: ja, natuurlijk willen we dat."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1343120/Collecte-met-carnavalswagen-Alzheimer-Nederland-krijgt-hulp-van-Sokkestoppers-Heino

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 7-11-2020

INSTAGRAM VTV SALLANDIA 

Update: 6-11-2020 / Rijsterborgherpark Deventer 29-10-2020 / Raalte 3 nov 2020 / Overijssels kanaal 6 nov 2020 / Nieuwe foto's op ons instagram kanaal www.instagram.com/vtvsallandia

Aantal besmettingen in IJsselland nemen af

REGIO - De Veiligheidsregio IJsselland heeft bekend gemaakt dat het aantal coronabesmettingen in de regio afneemt. Dat komt overeen met de landelijke trend. Toch blijven het aantal ziekenhuisopnames toenemen en wordt de reguliere zorg afgeschaald.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/11/aantal-besmettingen-in-ijsselland-nemen-af

Bron: Salland Centraal / 4-11-2020

Scooterrijder gewond na aanrijding in Raalte

RAALTE - Bij een ongeval op de Kaagstraat in Raalte is een scooterrijder gewond geraakt. De automobilist raakte de scooterrijder toen laatstgenoemde afsloeg.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/11/scooterrijder-gewond-na-aanrijding-in-raalte

Bron: Salland Centraal / 3-11-2020

Coronatestlocatie in Raalte geopend

RAALTE - Wethouder Gerria Toeter heeft dinsdagochtend de nieuwe coronatestlocatie aan de Zompstraat 27 in Raalte geopend. Daarmee komt het aantal testlocaties in IJsselland op zeven.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2020/11/coronatestlocatie-in-raalte-geopend

Bron: Salland Centraal / 3-11-2020

Wietplantages opgerold in buitengebied Olst-Wijhe

In het buitengebied van Olst-Wijhe zijn de afgelopen tijd drie wietplantages opgerold. De plantages werden aangetroffen door boswachters van stichting IJssellandschap en Staatsbosbeheer.

De plantages bevatten respectievelijk 36, tien en zeven planten. Ook werden er 'middelen' in de grond gestopt die er niet thuishoren en werd er afval achtergelaten wat de bodem aantast.

Het komt niet vaak voor dat wietplantages in de bossen worden gevonden. Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer, dat de helft van alle natuur in Nederland beheert, werden er vorig jaar dertig van deze wietplantages gevonden in de natuur.

www.rtvoost.nl/nieuws/1341570/Wietplantages-opgerold-in-buitengebied-Olst-Wijhe

Bron: RTV Oost / 3-11-2020

'Amerikaanse' Raaltenaar Chuck Borden over Trump en Biden: 'het zijn allebei idioten'

Stemmen doet hij niet, 'ik houd niet van politiek'. Maar zeker nu niet. "Zijn dit echt de twee beste mensen die ze kunnen vinden in heel Amerika? Ik houd van Amerika, maar schaam me voor de politiek daar", zegt de 57-jarige stuntman Chuck Borden vanuit Raalte.

Juichende en rennende kinderen die tijdens een kinderfeestje acrobatische stunts uithalen in Sporthal Tijenraan in Raalte. Chuck Borden kijkt er glimlachend naar, en ze hangen aan z'n lippen, want een echte Amerikaanse stuntman heeft natuurlijk iets magisch.

Door een brandend raam duiken zit er hier niet in, dat kon op z'n oude locatie, maar hier sluit hij af met een sprong vanaf de tribune, waarbij de kids landen op hun rug op een reusachtig luchtkussen. Net als in een echte film. Borden organiseert de kinderfeestjes met zijn bedrijf Stuntcamp.

 

Kinderfeestjes

Voornamelijk woont hij in Raalte. Hij ontmoette z'n vrouw een jaar of 15 geleden in Las Vegas en ging met haar mee naar Salland, en als hij niet aan het werk is voor films organiseert hij met zijn bedrijf kinderfeestjes.

 

Politiek

Borden vertelt dat hij nog steeds van zijn land houdt, maar niet van de politiek daar. "Ik houd helemaal niet van politiek en ik vind beide kandidaten niet goed, ik denk dat het allebei idioten zijn. Vier jaar geleden met Trump en Hillary dacht ik al 'zijn dit de twee beste mensen die we kunnen vinden', en nu denk ik hetzelfde met Trump en Biden."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/1338976/Amerikaanse-Raaltenaar-Chuck-Borden-over-Trump-en-Biden-het-zijn-allebei-idioten

Bron: RTV Oost / 1-11-2020