REGIO NIEUWS NOVEMBER

Selectie van nieuwsberichten uit de regio Salland

Herbouw d’Olde Wettering officieel van start

LIERDERHOLTHUIS - De herbouw van Café d’Olde Wettering in Lierderholthuis is afgelopen vrijdag officieel van start gegaan. Kinderen van de basisschool begroeven een tijdscapsule, gevuld met tekeningen, onder de fundering. De werkzaamheden waren overigens enkele dagen eerder al gestart.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/herbouw-dolde-wettering-officieel-van-start

Bron: Salland Centraal

Bij Dalfsen aangetroffen overleden persoon is 17-jarige jongen uit Raalte

De overledene die eerder vandaag werd aangetroffen aan de Dalmsholterweg tussen Dalfsen en Lemelerveld is een 17-jarige jongen uit Raalte. Dat heeft de politie vanavond bevestigd.

De jongen is door een tragisch ongeluk om het leven gekomen. De politie sluit een misdrijf of betrokkenheid van derden uit en sluit daarmee het onderzoek.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2033381/Bij-Dalfsen-aangetroffen-overleden-persoon-is-17-jarige-jongen-uit-Raalte

Bron: RTV Oost / 28-11-2021

Westdorplaan Raalte Herinrichting / onderhoud van Weg / 21-11-2021

Bron: VTV Sallandia / 25-11-2021

Sinterklaas bezoekt Olst en Wijhe met de paardentram

OLST/WIJHE - Sinterklaas maakte afgelopen zaterdag zijn entree in de gemeente Olst-Wijhe. De Goedheiligman en zijn gevolg kwamen niet aan per boot, maar met de paardentram. ‘s Ochtends maakte het gezelschap een rondrit door Olst en ‘s middags door Wijhe en de Boerhaar (foto). De organisatie is tevreden, alhoewel een echte traditionele intocht natuurlijk leuker is.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/sinterklaas-bezoekt-olst-en-wijhe-met-de-paardentram

Bron: Salland Centraal

Herbouw d’Olde Wettering vrijdag officieel van start

Extra maatregelen om geluidsoverlast voor toekomstige huurders van appartementen te voorkomen

LIERDERHOLTHUIS - Het heeft eventjes geduurd, maar vrijdag 26 november is het dan zo ver: dan wordt het officiële startschot gegeven voor de herbouw van café d’Olde Wettering in Lierderholthuis. Kinderen van de basisschool hebben tekeningen gemaakt en die worden om 13.45 uur in een tijdscapsule onder de nieuwbouw begraven. De fundering ligt er inmiddels al. “We zijn blij dat we nu zo ver zijn; heel veel mensen hebben heel veel werk verricht”, vertelt Bertwin Elshof, voorzitter van Stichting Dorpshuis Lierderholthuis.

Mei vorig jaar brandde het café, net als de MFA die erachter staat eigendom van de stichting, tot de grond toe af. De MFA bleef wonderwel op wat rook- en waterschade na intact. Op de plek van het café moet een groot pand, qua exterieur een herenhuis, komen te staan met als het ware de stal en de hooiberg (de MFA) erachter.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/herbouw-dolde-wettering-vrijdag-officieel-van-start

Bron: Salland Centraal

Arbeidsmigranten op vakantiepark bij Heino moeten binnen jaar vertrekken

Arbeidsmigranten die op vakantiepark Old Heino verblijven, moeten daar volgend jaar rond deze tijd vertrokken zijn. Gemeente Raalte geeft nog één keer voor een jaar toestemming om huisjes aan arbeidsmigranten te verhuren, maar kondigt ook aan dat dit de laatste keer is. De beheerder van Old Heino zegt dat hij het besluit snapt: “Ik vind het niet onwenselijk, maar ik hoop wel op een goed alternatief voor de mensen die hier nu verblijven.” Op het park verblijven momenteel iets meer dan 100 arbeidsmigranten.

Al twaalf jaar worden er bungalows op het park verhuurd aan uitzendbureaus om er arbeidsmigranten onder te brengen. Sinds enkele jaren wordt er door provincie en gemeente paal en perk gesteld aan de verhuur voor buitenlandse werknemers. “Een vakantiepark is niet bedoeld voor permanente bewoning”, aldus wethouder Wagenmans van de gemeente Raalte. “Bovendien komt er een nieuwbouwwijk pal achter het park.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2032220/Arbeidsmigranten-op-vakantiepark-bij-Heino-moeten-binnen-jaar-vertrekken

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide

Ex-Bökkers-bassist Arjan Pronk bundelt zijn 'verhaalties' tot bundel

Hij is verantwoordelijk voor enkele rockklassiekers als 'Mien Moo' en 'Annie uut de bochte', maar voormalig Bökkers-bassist Arjan Pronk uit Luttenberg heeft nu ook een boek afgeleverd. Vol met 'verhaalties', zoals hij de hersenspinsels noemt die hij aan papier of computer toevertrouwt. Overigens niet zoals valt te verwachten in het Sallands dialect, maar in ABN.

Hij ging een blauwe maandag naar de school voor journalistiek en houdt ervan om korte stukjes te schrijven. Of 'stukkies' om in de woorden van Pronk te spreken. En dat doet hij in een geheel eigen stijl.
Met een kwinkslag en een overdosis zelfspot. Waarbij hij ervan houdt om de lezer te shockeren en daarbij iedere vorm van nuancering het liefst aan zijn laars - dan wel Sallandse klomp - lapt.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2032047/Ex-Bokkers-bassist-Arjan-Pronk-bundelt-zijn-verhaalties-tot-bundel

Bron: RTV Oost / 25-11-2021

Salland Magazine 24 november 2021

In uitzending van vanavond ontvangen we vier gasten. Bert van Herp en Richard Pater vertellen over de activiteiten van de Vereniging Duurzaam Leefbaar Olst-Wijhe. Erna van der Ploeg en René Kral zouden het liefst willen dat de Langstraat in Wijhe verboden terrein wordt voor auto's. Hoe denkt de politiek en hoe denken de ondernemers daarover.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=lIK5SlS8ayo

Bron: Salland1 / 24-11-2021

Dickens Festijn in Deventer opnieuw afgelast

Het Dickens Festijn in Deventer is net als vorig jaar afgelast. Vanwege de coronapandemie gaat er ook een streep door deze editie.

'Met het oog op de toenemende besmettingscijfers en de impact op de zorg acht Evenementenbureau dEVENTer, eindverantwoordelijke en organisator van het evenement, het niet verantwoord de aangepaste versie door te laten gaan', laat de organisatie weten.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2031146/Dickens-Festijn-in-Deventer-opnieuw-afgelast

Bron: RTV Oost / 22-11-2021

Uitslagen zondagvoetbal: Veel doelpunten, TVC'28 en Rohda Raalte winnen en Markelo opnieuw foutloos

Ook op zondag waren er weer veel afgelastingen, maar er werd ook gewoon gevoetbald in het zondag amateurvoetbal. Hieronder een overzicht van de meest opvallende uitslagen.

In de 1e klasse E Oost bleven TVC'28 en Rohda Raalte gedeeld bovenaan staan. TVC'28 won met 2-4 van Tubantia en Rohda Raalte won in eigen huis van De Bataven. Schalkhaar en Bon Boys wonnen beide en zo blijven beide ploegen bovenaan in de 2e klasse J Oost. De Tukkers blijven het goed doen in de 3e klasse A Oost en wonnen met 4-1 van Saasveldia. In de 3e klasse D Oost boekte Overwetering een spectaculaire overwinning in eigen huis tegen AZC.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2030935/Uitslagen-zondagvoetbal-Veel-doelpunten-TVC-28-en-Rohda-Raalte-winnen-en-Markelo-opnieuw-foutloos

Bron: RTV Oost / 21-11-2021

Raalte on Ice afgelast

Facebook bericht Raalte on Ice

Editie 2021 Raalte On Ice stond al helemaal in de startblokken. Het zag er rooskleurig uit, we hadden er veel zin in en waren vol vertrouwen dat we er dit jaar weer een mooi ijsfestijn van gingen maken.

Daarom valt het ons zwaar jullie te moeten vertellen dat het óók dit jaar weer niet door zal gaan.

Met het oog op de laatste ontwikkelingen hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten Raalte on Ice 2021 af te blazen. De gezondheid van jullie, onze bezoekers, en alle vrijwilligers en leveranciers staat voorop.

Toch overheerst de kerstgedachte. Want we zijn dankbaar en trots. Dat Raalte on Ice dankzij de medewerking van onze geweldige sponsoren, de gemeente en scholen weer mogelijk was.

Dat we samen duizenden kinderen (en vergeet de volwassenen niet;) in de gemeente Raalte konden laten genieten van de schaatsbaan. Bedankt daarvoor!

Er is een koude winter voorspeld dus wie weet kunnen we gaan genieten van natuurijs. Wij gaan weer vol goede moed aan de slag voor de volgende editie. Op naar 2022!

Blijf gezond en geniet van de feestdagen!

Team Raalte On Ice

Facebook: www.facebook.com/raalteonice
Bron: Raalte on Ice / 20-11-2021

Webcam opname: Beekman Elektro

Salland Magazine 17 november 2021

Thomas Walder is wethouder in Deventer. Met hem gaat Patrick van Ommen i gesprek over de plannen die er zijn om in Deventer aan de slag te gaan met waterstof als alternatieve energiebron. Een eerste tankstation voor waterstof is al gerealiseerd.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=sW1ZoovIdK8

Bron: Salland1 / 17-11-2021

‘Circa tachtig woningen op terrein Douma Deuren’

RAALTE - BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling wil op de Douma Deuren-locatie in Raalte circa tachtig woningen realiseren. Het aanbod moet bestaan uit zowel grondgebonden als gestapelde woningen.

Dat maakte BPD recentelijk bekend tijdens een informatieavond voor omwonenden van het terrein aan de Kanaalstraat Oostzijde. BPD lichtte de eerste schetsen van de nieuwe woonwijk toe, waarna samen met de omwonenden van gedachten werd gewisseld over de plannen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/circa-tachtig-woningen-op-terrein-douma-deuren

Bron: Salland Centraal

Wereldlichtjesdag Raalte gaat toch niet door

RAALTE - Het programma van Wereldlichtjesdag in Raalte gaat toch niet door. De organisatie heeft hiertoe besloten naar aanleiding van de huidige coronamaatregelen. Op zondag 12 december was er, zoals afgelopen woensdag in het WvS stond, een programma gepland bij GroenRijk Raalte, maar daardoorheen is dus een streep gezet.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/wereldlichtjesdag-raalte-gaat-toch-niet-door

Website: www.wereldlichtjesdag.nl
Bron: Salland Centraal

Sinterklaasintocht Raalte / Rondgang door het dorp / 13-11-2021

Rondgang door het centrum van Raalte

Youtube: www.youtube.com/watch?v=Fb6Tn-ON2gw

Bron: VTV Sallandia / 17-11-2021

Voorstellingen SintShowPaleis in Hoftheater afgelast

RAALTE - De acht voorstellingen van SintShowPaleis in het Hoftheater in Raalte zijn afgelast. Het zou gaan om de allerlaatste serie voorstellingen van het Raalter gezelschap. Of dit dan ook daadwerkelijk het einde betekent van SintShowPaleis is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Het bestuur is nu bezig met de verdere afhandeling van de afgelasting en beraadt zich later over de toekomst.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/voorstellingen-sintshowpaleis-in-hoftheater-afgelast

Bron: Salland Centraal

Ontbijt op school of bij de boer voor basisscholen in Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis

RAALTE - De basisscholen in Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis hebben donderdag 4 november wederom een lokaal en biologisch ontbijt gegeten op school of bij de boer. Ook zijn alle scholen bij een van de deelnemende boeren op bezoek gegaan. De Gouden Emmer ging zelfs met alle leerlingen naar varkensboer Niemeijer om daar het ontbijt te nuttigen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/ontbijt-op-school-of-bij-de-boer-voor-basisscholen-in-heino-laag-zuthem-en-lierderholthuis

Bron: Salland Centraal

Kamerlid uit Raalte ziet hierin dé oplossing voor studenten en statushouders

Het kabinet moet zo snel mogelijk flexwoningen plaatsen voor statushouders. Dat zegt VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis uit Raalte, die een amendement heeft ingediend om dit voor elkaar te krijgen. "Het is een snelle oplossing die voorkomt dat statushouders andere woningzoekers op de woningmarkt verdringen."

De panden zijn overigens niet alleen voor statushouders. Ook studenten of arbeidsmigranten kunnen gebruik maken van de tussenoplossing, staat in het amendement. Concreet wil hij dat de begrote miljoenen voor huisvesting van deze groepen sneller worden uitgegeven, onder meer aan flexwoningen.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2028837/Kamerlid-uit-Raalte-ziet-hierin-de-oplossing-voor-studenten-en-statushouders

Bron: RTV Oost / 16-11-2021

Week van de Ondernemer Olst-Wijhe

Van 15 tot en met 19 november is het de Week van de Ondernemer. Ook in de gemeente Olst-Wijhe. Om ondernemers te bedanken voor hun inzet voor de lokale leefbaarheid, zouden het college en directie van de gemeente Olst-Wijhe de handen uit de mouwen steken en ondernemers een handje meehelpen op de Dag van de Ondernemer op  vrijdag 19 november.  Helaas kan dit, door de huidige Corona maatregelen, in de huidige vorm niet doorgaan maar graag komen we wel langs op een later moment. Zoals het filmpje laat zien, hadden we er veel zin in. Graag blijven we wel in contact met ondernemers. In overleg kunnen wij bekijken of we een digitale variant kunnen organiseren. Neem hiervoor gerust contact met ons op, ook als je als ondernemer andere vragen hebt. Aan alle  ondernemers  in Olst-Wijhe veel sterkte en tot binnenkort.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=u-xCmxCQzUc

Bron: Gemeente Olst-Wijhe / 15-11-2021

Marc I nieuwe Prins der Stöppelkaters

RAALTE - Marc Surig zwaait als Prins Marc I de komende carnavalsperiode de scepter over de Stöppelkaters. Zijn identiteit werd eerder deze avond bekend gemaakt in Bij Lampe in Raalte. Met gepaste trots treedt Marc daarmee in de voetsporen van zijn vader, oud-Prins Eduard I.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/marc-i-nieuwe-prins-der-stoppelkaters

Bron: Salland Centraal / 12-11-2021

Cheque van organisatie bingo voor carnavalsgroepen uit Heino

HEINO - Zes carnavals- en wagenbouwgroepen uit Heino en omgeving hebben afgelopen vrijdag een cheque in ontvangst genomen in het Dorpshuus in Heino. In totaal werd er 1.200 euro verdeeld. Het gaat om de opbrengst van de verlotingen tijdens de bingoavonden in het Dorpshuus. Prins Martijn 1 van de Sökkestoppers reikte de cheques uit.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/cheque-van-organisatie-bingo-voor-carnavalsgroepen-uit-heino

Bron: Salland Centraal / 12-11-2021

Westdorplaan Raalte Herinrichting / onderhoud van Weg

In verband met bestratingswerkzaamheden is het gedeelte van de Westdorplaan tussen de Burgemeester Kerssemakersstraat en de Bentinckstraat (inclusief de kruising) in Raalte afgesloten voor doorgaand verkeer van maandag 8 november a.s. 7:00 uur tot vrijdag 19 november a.s. 17:00 uur. Buslijn 165 en 166 rijden hierdoor een andere route. De bushaltes Westdorplaan, Postkantoor, De Haar en Dumbarstraat komen hierdoor gedurende deze periode tijdelijk te vervallen.

Bron: https://melvin.ndw.nu/public

Fotos: VTV Sallandia / 11-11-2021

Ingeleverde kaarten voor Dauwpop nu te koop

NIJVERDAL - Na drie edities die niet door konden gaan, is het in 2022 hoog tijd voor de zesentwintigste editie van Dauwpop in Hellendoorn. Dauwpop is volgend jaar op Hemelvaartsdag donderdag 26 mei. Er is nog een handvol kaarten verkrijgbaar. Die zijn nu verkrijgbaar via www.dauwpop.nl.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/ingeleverde-kaarten-voor-dauwpop-nu-te-koop

Bron: Salland Centraal / 11-11-2021

Prinswisseling bij de Zwabberaars

RAALTE - CV de Zwabberaars presenteert op zaterdag 13 november de jaarlijkse Prinswisselingsavond in Zaal Zwakenberg (oftewel residentie de Zwabberdelle) in Raalte. Hoogtepunt van de avond is natuurlijk de bekendmaking van de identiteit van de nieuwe prins(es). Dat gebeurt in verband met de geldende coronaregels wel iets eerder dan normaal, niet om elf over elf, maar rond elf over tien.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/prinswisseling-bij-de-zwabberaars

Bron: Salland Centraal / 11-11-2021

Salland Magazine 10 november 2021

Vanavond zijn wethouder Gerria Toeter en D66 raadslid Peter Moorman te gast in het Salland Magazine. Met Gerria Toeter gaan we in op haar zoektocht naar pleeggezinnen en  de premie van € 1.000,- die de gemeente Raalte beschikbaar stelt als de corona-QR-code correct wordt getest. Met Peter Moorman gaan we i  gesprek over de informatiebijeenkomst van 5 november in het Hoftheater waar verduurzaming centraal stond.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=tCxb5GYDOlo

Bron: Salland1 / 10-11-2021

IJsbeelden Festival Zwolle afgelast vanwege corona

Het IJsbeelden Festival in Zwolle gaat opnieuw niet door vanwege corona. Dat staat op de website van het evenement. Vorig jaar trok de organisatie de stekker er ook uit vanwege het virus.

Het evenement stond gepland voor 18 december tot 6 maart. De organisatie is niet bereikbaar voor commentaar, maar op de site staat de volgende mededeling: 'Het Nederlands IJsbeelden Festival 2021/2022 is geannuleerd vanwege Corona!'

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2027088/IJsbeelden-Festival-Zwolle-afgelast-vanwege-corona

Bron: RTV Oost / 10-11-2021

Prins Roy zwaait scepter over Iesseldonck

WIJHE - Prins Roy en zijn adjudant Joshua zwaaien het komende carnavalsfeest de scepter over Iesseldonck. De identiteit van de twee werd afgelopen zaterdag bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond van carnavalsvereniging de Diekschoevers in residentie de Slinger in Wijhe. Roy en Joshua zijn de opvolgers van prins Vincent en adjudant Eppie, die zaterdag na een regeerperiode van twee jaar officieel aftraden. Roemer is de nieuwe jeugdprins; hij krijgt versterking vanadjudant Kris.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/prins-roy-zwaait-scepter-over-iesseldonck

Bron: Salland Centraal / 9-11-2021

College ziet geen rol voor gemeente bij plannen Knarrenhof bij Pauluskerk

RAALTE - Het Raalter college van B&W ziet vooralsnog geen rol voor de gemeente weggelegd bij de plannen voor het Knarrenhof in en om de Pauluskerk. Dat kan geconcludeerd worden op basis van de antwoorden van het college op eerdere vragen van GemeenteBelangen Raalte. Die partij is va mening dat de plannen een eerlijke kans moeten krijgen. Het parochiebestuur ziet namelijk vooralsnog niks in het initiatief.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/college-ziet-geen-rol-voor-gemeente-bij-plannen-knarrenhof-bij-pauluskerk

Bron: Salland Centraal
Foto: VTV Sallandia

Nieuwe editie van Jumping Indoor Luttenberg

LUTTENBERG - Van dinsdag 9 tot en met zondag 14 november vindt weer een nieuwe editie van Jumping Indoor Luttenberg plaats in Manege de Luttenberg. De organisatie van dit prestigieuze concours hippique is onder andere in handen van Paardensportvereniging Luttenberg. De zaterdag is gereserveerd voor Nationale rubrieken in de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/nieuwe-editie-van-jumping-indoor-luttenberg

Website: www.jumpingindoorluttenberg.nl
Bron: Salland Centraal

Foto ter illustratie Bron: K. Mitch Hodge / Unsplash

Organisatie Raalte on Ice gaat ervoor

‘We zijn toe aan leuke en positieve dingen rond de feestdagen’

RAALTE - IJs en weder (en anno 2021 ook corona) dienende gaat Raalte on Ice eind dit jaar door. De geplande ‘light-versie’ eind 2020 moest door de lockdown nog op het allerlaatste moment afgelast worden, maar dit jaar ligt er, zo stellen de organisatoren, van vrijdag 10 december tot en met zondag 9 januari voor de vierde keer een sfeervolle kunstijsbaan op de Markt in Raalte.

Die baan wordt wel aangepast. Niet alleen de zijkanten zijn (zoals de eerste drie edities) open, maar nu ook de voor- en achterkant. Het bekende horecadeel, de ‘Icebar’, aan de kant van de Plas vervalt. Wel komen er twee grote, losstaande containers voor de uitgifte van schaatsen (weer verzorgd door de Roalter Jongs) en voor kleine hapjes en drankjes (maar zonder zitplaatsen).

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/organisatie-raalte-on-ice-gaat-ervoor

Website: www.raalteonice.nl
Bron: Salland Centraal

Raalte: duizend euro voor elke instelling die coronatoegangsbewijs checkt

Elke horecagelegenheid, sportschool, kantine of culturele instelling in de gemeente Raalte die om het coronatoegangsbewijs van haar bezoekers moet vragen, krijgt circa duizend euro van de gemeente. “Als ondersteuning en zonder gedoe met bonnetjes”, legt burgemeester Martijn Dadema uit. Het gaat om geld dat anders aan de inzet van boa's zou worden uitgegeven.

In Raalte zitten naar schatting 100 instellingen die om het coronatoegangsbewijs moeten vragen. Ongeveer 75 daarvan moeten dat nu al doen en met de nieuwe maatregelen komen daar nog eens zo’n 25 bij. “Dat gaat om musea, sportscholen, dorpshuizen. Maar natuurlijk ook de horeca en sportverenigingen.”

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2025111/Raalte-duizend-euro-voor-elke-instelling-die-coronatoegangsbewijs-checkt

Bron: RTV Oost / Ties van der Heide / 4-11-2021

Schoolkinderen in Heino begonnen de dag met ontbijt op de varkensboerderij

Het is de week van het Schoolontbijt. Op veel plaatsen wordt er door leerlingen ontbeten op school. Leerlingen van basisschool de Gouden Emmer uit Heino deden dat woensdagochtend bij een varkenshouderij.

Ze waren uitgenodigd op het biologische bedrijf van de familie Neimeijer in Heino. Zowel binnen aan een lange tafel als buiten op strobalen schoven zo'n zestig kinderen aan voor het ontbijt. De kinderen zijn bijgepraat over hoe belangrijk het is om eerst te ontbijten voordat je naar school gaat. Ook weten ze dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is dat er thuis 's ochtends ontbijt op tafel staat.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/2024483/Schoolkinderen-in-Heino-begonnen-de-dag-met-ontbijt-op-de-varkensboerderij

Bron: RTV Oost / 3-11-2021

Rietkraag pakt eerste prijs bij scholenvolleybaltoernooi

RAALTE - Volleybalvereniging Salvora hield op donderdag 21 oktober het scholenvolleybaltoernooi in Raalte. In 2020 vond het toernooi niet plaats vanwege de coronamaatregelen, maar dit jaar kon het weer.

21 teams uit de groepen 5 en 6 van verschillende basisscholen uit de gemeente Raalte speelden wedstrijden CMV- volleybal tegen elkaar. Dat is een gooi- en vangspel, als voorloper op het echte volleybal. Onder toeziend oog van ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, juffen en meesters en andere bekenden op de tribune, deden alle jongens en meiden hun uiterste best om de wedstrijden te winnen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/rietkraag-pakt-eerste-prijs-bij-scholenvolleybaltoernooi

Bron: Salland Centraal

Sallands Cross Circuit van start met AV Salland Crossloop

RAALTE - Het Sallands Cross Circuit gaat op zondag 7 november van start met de AV Salland Crossloop. Start en finish is bij het Hoftheater in Raalte. Er zijn vier afstanden uitgezet: de Kinderloop van 1 km (4 tot en met 8 jaar), de Jeugdloop van 2,5 km (9 tot en met 15 jaar), de 5 km en de 10 km.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/sallands-cross-circuit-van-start-met-av-salland-crossloop

Bron: Salland Centraal

Kenniskaravaan voor bedrijven bij Boerhof in Heeten

RAALTE - De Raalter Uitdaging lanceert op dinsdag 30 november de Bedrijven Kenniskaravaan. Nadat de activiteit in maart 2020 geannuleerd moest worden, is nu een nieuwe datum voor de eerste editie geprikt. Locatie is Boerhof Projectinrichters in Heeten. Deze Bedrijven Kenniskaravaan borduurt verder op de bestaande kenniskaravanen; bijeenkomsten voor leden van verenigingen en stichtingen. De nieuwe avonden zijn specifiek bedoeld voor ondernemers en andere belangstellenden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/kenniskaravaan-voor-bedrijven-bij-boerhof-in-heeten

Bron: Salland Centraal

Zeven opties voor Strunk

RAALTE - Hoe nu verder met Boerderij Strunk. Nadat eerdere plannen spaak liepen (het leverde wethouder Wagenmans een motie van wantrouwen op), zit de gemeente nu met Strunk in de maag. Daarom is de gemeente nu bezig om alle mogelijkheden te inventariseren.
Daartoe zijn zeven opties opgesteld: realisatie van de vorige plannen (aanpak van de boerderij en bouw van de schuur, zoals eerder gepland); de vorige plannen, maar dan met de schuur in afgeslankte vorm; aanbesteding van de vorige plannen in combinatie met een onderzoek naar de mogelijkheden voor de schuur; verder gaan met alleen de boerderij; verkoop onder de voorwaarde dat Strunk een MFA wordt; verkoop (zonder voorwaarden) en de realisatie van starterswoningen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2021/11/zeven-opties-voor-strunk

Bron: Salland Centraal