NIEUWBOUWRAALTE UPDATE

10-08-2019: Video Rit N35 Mariënheem Nijverdal

Onderhoud wijk Westdorp / NOV 2019

Verkabeling Raalte kan goedkoper dan gepland

Nog geen groen licht: ‘Misschien de situatie dat we andere domeinen belangrijker vinden’

RAALTE - De provincie Overijssel wil de helft van de gemeentelijke kosten voor het ondergronds brengen van het hoogspanningstracé in Raalte meebetalen. Daarnaast betaalt de gemeente Raalte mee aan het opstellen van een basisontwerp van netbeheerder TenneT om de verkabeling te combineren met een verzwaring van de stroomcapaciteit. Dat levert de gemeente een extra voordeel van dik 4,5 ton op. Het zijn voorlopige cijfers, maar de gemeentelijke kosten van de verkabeling komen daarmee op circa 550.000 euro.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/verkabeling-raalte-kan-goedkoper-dan-gepland

Bron: Salland Centraal / 5-12-2019

Raalter college akkoord met ontwerp Almelosestraat

RAALTE - De Almelosestraat in Raalte wordt in 2020 opnieuw ingericht. Het Raalter college heeft akkoord gegeven op het definitieve ontwerp. De gemeente pakt de verouderde riolering en opgaven op het gebied van verkeer, groen en levensloopbestendigheid tegelijk aan. De gemeente verwacht in het voorjaar van 2020 te kunnen starten met de werkzaamheden, zodat de Almelosestraat eind 2020 klaar is.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/raalter-college-akkoord-met-ontwerp-almelosestraat

Website: www.raalte.nl/herinrichting-almelosestraat

Bron: Salland Centraal / 3-12-2019

Voetgangersoversteekplaatsen in Heino en Raalte

RAALTE - De gemeente Raalte trekt in totaal 69.000 euro uit voor de aanleg van een aantal oversteekvoorzieningen in Raalte en Heino. Wat Raalte betreft, gaat het om de locaties Schapenstraat (bij de supermarkten), Varkensmarkt (bij Hotel de Zwaan) en Domineeskamp (tussen de twee grote parkeerplaatsen). Wat Heino betreft om een viertal locaties bij het rondje om de Nicolaaskerk. De aanpak van de drie locaties in Raalte kost in totaal 46.000 euro; die van de vier locaties in Heino in totaal 23.000 euro.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/12/voetgangersoversteekplaatsen-in-heino-en-raalte

Bron: Salland Centraal / 3-12-2019

Groen licht voor uitbreiding parkeerplaatsen bij stations Raalte en Heino

Er is een tekort aan parkeerplaatsen bij de stations in Heino en Raalte. Dit leidt tot klachten van omwonenden en trein- en busreizigers. Om de parkeerdruk te verlagen zijn er extra parkeerplaatsen nodig. Het gaat tot 2030 om 76 extra parkeerplaatsen in Raalte en 38 in Heino. Deze parkeerplaatsen komen er. In Heino starten de voorbereidingen dit jaar nog.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/groen-licht-voor-uitbreiding-parkeerplaatsen-bij-stations-raalte-en-heino

Bron: Hoezo Heino / 30-11-2019

Ontwerp herinrichting Almelosestraat bekend

De Almelosestraat moet een visitekaartje van Raalte worden. Deze belangrijke toegangsweg voor het centrum van Raalte wordt in 2020 opnieuw ingericht. Verouderde riolering en opgaven op het gebied van verkeer, groen en levensloopbestendigheid worden tegelijk aangepakt. Het college heeft akkoord gegeven op het definitieve ontwerp.

Lees verder: www.salland1.nl/ontwerp-herinrichting-almelosestraat-bekend

Bron: Salland1 / 28-11-2019

Ondergrondse hoogspanningsleidingen in Raalte stapje dichterbij

Al jaren wordt er over gepraat, maar nu lijkt het ondergronds leggen van hoogspanningsleidingen in bewoond gebied in Raalte dichterbij te komen. Nu de provincie en netwerkbeheerder TenneT mee willen betalen, gaat het de gemeente nog 550.000 euro kosten. Toch houdt ze een slag om de arm.

De gemeente wil de hoogspanningskabels in bewoond gebied de grond in, omdat er volgens de provincie signalen zijn dat het wonen onder of vlak bij de leidingen tot gezondheidsproblemen kan leiden. Ook in Almelo, Enschede en Deventer kampen ze met dit probleem.

Meebetalen

Raalte wil graag de leidingen ondergronds leggen, maar dat kost veel geld. Eerder werd al bekend dat de provincie en netwerkbeheerder TenneT willen meewerken aan het verplaatsen of ondergronds brengen van de hoogspanningsleidingen in de gemeente.

Hierdoor gaat het de gemeente nog ruim een half miljoen euro kosten. "Er zit schot in de zaak door de hulp van de provincie, maar het blijft een bak met geld", vertelt wethouder Wout Wagenmans. "Ook is nog maar de vraag wat voor eisen de provincie stelt voor de financiering."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/322069/Ondergrondse-hoogspanningsleidingen-in-Raalte-stapje-dichterbij

Bron: RTV Oost / 28-11-2019

Foto: VTV Sallandia

Vernieuwde Kolkweg en Langeslag feestelijk heropend

LAAG ZUTHEM - De afgelopen maanden is er hard gewerkt in Laag Zuthem. Om de verkeersveiligheid te verbeteren is de inrichting van de Kolkweg en de Langeslag flink aangepakt. Zaterdag werden beide wegen feestelijk heropend.

Wethouder Jacques van Loevezijn verrichtte de officiële openingshandeling. De wethouder prees de inzet van het dorp: “De wens voor de herinrichting kwam vanuit het dorp zelf. Het is belangrijk dat inwoners van zich laten horen. De klankbordgroep en Plaatselijk Belang zijn dan ook van begin tot eind nauw betrokken geweest bij het proces. Samen zijn we erin geslaagd om Laag Zuthem op grootschalige wijze klaar te maken voor de toekomst.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/vernieuwde-kolkweg-en-langeslag-feestelijk-heropend

Bron: Salland Centraal / 26-11-2019

Steeds meer gemeenten kiezen voor eigen PFAS-norm

In navolging van de veertien Twentse gemeenten en gemeente Hardenberg, gaan de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Zwartewaterland een nieuwe PFAS-norm hanteren. Daardoor kunnen grondverwerkers en bouwers weer aan de slag.

Momenteel wordt er een aangescherpte PFAS-norm in Nederland gehanteerd van 0,1. Dit houdt in dat in één kilo grond maximaal 0,1 microgram PFAS mag zitten. PFAS is een verzamelnaam voor duizenden chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321970/Steeds-meer-gemeenten-kiezen-voor-eigen-PFAS-norm

Bron: RTV Oost / 25-11-2019

Tweede Kamer en minister benadrukken belang aanpak N35, wethouder Raalte tevreden

Wethouder Wout Wagenmans van Raalte gaat met een tevreden gevoel op weg naar huis, na het MIRT-overleg in Den Haag waar is gesproken over de aanpak van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. "Ik ben aangenaam verrast, met name omdat bijna alle fracties het over de N35 hadden en met nadruk hebben gezegd dat er wat gebeuren moet." Meerdere moties die de minister oproepen snel met een marsroute te komen, knopen door te hakken en geld te regelen zullen het positieve gevoel ongetwijfeld versterken.

Vorige week schreef de minister in een brief aan de Tweede Kamer dat de aanpak van de weg één tot drie jaar vertraging oploopt door de stikstofcrisis. Wagenmans was daarover niet te spreken. "Dit is heel triest. Het is gewoon een rampsituatie op de N35. Er staan levens op het spel."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321962/Tweede-Kamer-en-minister-benadrukken-belang-aanpak-N35-wethouder-Raalte-tevreden

Bron: RTV Oost / 25-11-2019

Sint en wethouder Van Loevezijn openen het ‘nieuwe’ Laag Zuthem

LAAG ZUTHEM - Wat kan Sint dit jaar de Zuthemers toch eens schenken? Het is namelijk best lastig om wat voor die mensen te bedenken. Sint heeft gehoord dat hij ze wel wat extra aandacht mag geven. Van maart tot en met november heeft het dorp op de kop gestaan. Zo zijn in opdracht van de gemeente de gas- en waterleidingen vervangen en is het riool en de bestrating onder handen genomen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/sint-en-wethouder-openen-het-nieuwe-laag-zuthem

Bron: Salland Centraal / 23-11-2019

Wethouder Raalte niet blij met vertraging aanpak N35: "Staan levens op het spel"

Wethouder Wagenmans van Raalte is niet te spreken over het feit dat de aanpak van de N35 tussen Nijverdal en Wierden misschien wel jaren vertraging oploopt. "Dit is heel triest. Het is gewoon een rampsituatie op de N35. Er staan levens op het spel."

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat schreef gisteren in een brief aan de Tweede Kamer dat de stikstofcrisis roet in het eten gooit. "Het is de Wet van Murphy een beetje. Misschien moeten er wel rigoureuze besluiten genomen worden. Dan moet je wel een beetje lef hebben", zegt Wagenmans.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/321721/Wethouder-Raalte-niet-blij-met-vertraging-aanpak-N35-Staan-levens-op-het-spel

Bron: RTV Oost / 21-11-2019

Verbouwing De Werfhorst

Update: Nieuwe foto's van 10 nov 2019

Ondergronds brengen hoogspanningsleiding Raalte stuk dichterbij

RAALTE/ZWOLLE - Het Platform Kabelvrij Raalte is blij met het besluit van de provincie Overijssel om mee te werken aan een onderzoek naar het ondergronds brengen van hoogspanningsleidingen in de gemeenten Almelo, Enschede, Deventer en Raalte.

Voorwaarde daarbij is wel dat Provinciale Staten instemmen, dat de vier gemeenten goede plannen maken en ook de helft van de decentrale bijdrage voor hun rekening nemen. Een belangrijk besluit, zo stelt Willem Hulsman namens het Platform; “Ik heb er een glas op genomen, maar de beer is zeker nog niet geschoten. Dat is pas zover als de graafmachines er staan.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/ondergronds-brengen-hoogspanningsleiding-raalte-stuk-dichterbij

Bron: Salland Centraal / 13-11-2019

Ondernemers in Broekland willen vernieuwd bedrijfsterrein: ‘Bedrijven gaan op termijn vertrekken’

BROEKLAND - Ondernemers in Broekland luiden de noodklok. Volgens hen dreigt het bedrijventerrein in het dorp te verouderen en zijn er op dit moment geen uitbreidingsmogelijkheden. Hierdoor zouden groeiende ondernemingen moeten verhuizen en is voor geen starters geen plek. Een florerend bedrijventerrein is volgens de lokale ondernemers essentieel voor een kleine kern als Broekland.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/ondernemers-in-broekland-willen-vernieuwd-bedrijfsterrein-bedrijven-gaan-op-termijn-vertrekken

Bron: Salland Centraal / 9-11-2019

Omleidingen door werkzaamheden N35

REGIO - Vanwege asfalt- en maaiwerkzaamheden is de N35 tussen Zwolle en Nijverdal tussen vrijdag 8 en zaterdag 16 november in beide richtingen gefaseerd afgesloten. Verkeer moet in die periode rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/11/omleidingen-door-werkzaamheden-n35

Bron: Salland Centraal / 6-11-2019

Gaan de hoogspanningsleidingen in Almelo, Enschede, Deventer en Raalte eindelijk de grond in?

Hoogspanningsleidingen in de gemeenten Almelo, Enschede, Deventer en Raalte worden mogelijk ondergronds gebracht. De provincie Overijssel is hierover met de betrokken gemeenten in gesprek en wil medewerking verlenen als de gemeenten zelf het voortouw nemen en vijftig procent van de kosten dragen. Ook moeten de Provinciale Staten nog akkoord gaan.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320858/Gaan-de-hoogspanningsleidingen-in-Almelo-Enschede-Deventer-en-Raalte-eindelijk-de-grond-in

Bron: RTV Oost / 4-11-2019

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem Raalte / 14-10-2019 / 31-10-2019

Bron: VTV Sallandia / 2-11-2019

D66 Raalte wil dat provincie Overijssel de N35 'koopt'

Maak als provincie de N35 jouw eigendom en bepaal zelf wat er mee gebeurt. Dat is de strekking van een betoog van Bert Terlouw van D66 Raalte.

"Het scheelt het Rijk een boel kosten en de provincie kan zelf doen wat ze wil en belooft", stelt Terlouw.

'Doel heiligt de middelen'

Hoe dat beheer over de rijksweg er precies uit moet komen te zien, laat Terlouw wel enigszins in het midden. "Dat zouden ze bij de provincie eens kunnen onderzoeken. Het doel heiligt de middelen. Het zou zomaar beter en goedkoper kunnen uitpakken."

Overigens zou een voorwaarde van Terlouw zijn dat de weg voor "0 euro" van de hand wordt gedaan door het Rijk.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320736/D66-Raalte-wil-dat-provincie-Overijssel-de-N35-koopt

Bron: RTV Oost / 1-11-2019

N35 tussen Zwolle en Nijverdal komende maand meerdere keren dicht

De N35 tussen Zwolle en Nijverdal wordt tussen 8 en 16 november meerdere keren afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan onderhoud aan én langs de weg uit.

Vanwege asfalt- en maaiwerkzaamheden is de N35 tussen Zwolle en Nijverdal in de eerste helft van november gefaseerd in beide richtingen afgesloten.

Tijdens de afsluitingen zijn er omleidingsroutes. Weggebruikers moeten dan rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd.

www.rtvoost.nl/nieuws/320664/N35-tussen-Zwolle-en-Nijverdal-komende-maand-meerdere-keren-dicht

Bron: RTV Oost / 31-10-2019

Open Huis en verbouwingsopruiming bij Sporthal Hoogerheyne

Bezoekers van de sportkantine Time-Out weten niet wat ze zien als ze hun vertrouwde sporthal en kantine binnenlopen. De afgelopen maanden is er flink verbouwd in de sporthal Hoogerheyne en vooral het Sportcafé Time-Out en de entree hebben een nieuwe uitstraling gekregen. Het plafond is onder meer vervangen, muren zijn gesaust, de verlichting heeft een nieuwe look gekregen en er is een verbindingswand gemaakt tussen de begane grond en de verdieping.

Aanstaande zaterdag en zondag houdt Sporthal Hoogerheyne een Open Huis waarbij iedereen een kijkje kan nemen. Op beide dagen wordt ook een verbouwingsopruiming gehouden. Je kunt dan voor een prikkie overtollige spullen kopen zoals wanddecoraties, meubels, koelkast, glazen, lampenkappen en tafelkleden. Het Open Huis is zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur en op zondag van 10.30 tot 13.00 uur.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/open-huis-en-verbouwingsopruiming-bij-sporthal-hoogerheyne

Website: www.hoogerheyne.nl
Bron: Hoezo Heino / 31-10-2019

'Raalte wordt harder getroffen door stikstof- en PFAS-crisis dan andere gemeenten'

De gemeente Raalte wordt harder door de stikstof- en PFAS-crisis getroffen dan andere gemeenten in ons land. Dat zegt wethouder Dennis Melenhorst een dag na de bouwprotesten op het Malieveld in Den Haag.

"Als we kijken naar de economische structuur van de gemeente Raalte zien we dat er veel werkgelegenheid is in de bouw- en agrosector. Dat betekent dat we door de problemen rondom stikstof en PFAS als gemeente harder worden geraakt. Daar maak ik me ernstig zorgen over."

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/320657/Raalte-wordt-harder-getroffen-door-stikstof-en-PFAS-crisis-dan-andere-gemeenten

Bron: RTV Oost / 31-10-2019

Omwonenden beoogde uitkijktorenlocatie Luttenberg voelen zich niet gehoord

LUTTENBERG - De plannen voor een uitkijktoren op de Luttenberg zijn niet bij alle inwoners goed gevallen. Enkele omwonenden zijn van mening dat de toren een inbreuk vormt op hun privacy en dat Stichting Luttenberg 700, die het initiatief voor de toren heeft genomen, niet luistert naar hun bezwaren. Zij hebben hun bezwaren kenbaar gemaakt bij de gemeente en schreven een brief. Hun namen zijn bekend bij de redactie. “Niemand in Nederland en in Luttenberg wil een uitkijktoren in de achtertuin.”

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/omwonenden-beoogde-uitkijktorenlocatie-luttenberg-voelen-zich-niet-gehoord

Bron: Salland Centraal / 26-10-2019

Rohda koopt grond van Raalte tegen gunstige voorwaarden

RAALTE - Rohda Raalte mag tegen gunstige voorwaarden een stuk grond kopen van de gemeente. Het Raalter college van B&W is daarmee akkoord.

De club heeft de grond, in totaal 324 vierkante meter, nodig in verband met de vernieuwbouw en uitbreiding van de verouderde clubaccommodatie. De vereniging betaalt de gemeente 3.500 euro. Rohda is al volledig eigenaar van het huidige clubhuis en de grond waarop dat staat.

De gemeente vindt het juridisch en praktisch niet wenselijk om de extra grond dan in erfpacht of opstal uit te geven. Dan zou een deel van het clubhuis op eigen verenigingsgrond komen te staan en het andere deel op gemeentegrond.

Als Rohda in de toekomst de grond weer wil verkopen, dient de club het perceel wel eerst weer aan te bieden aan de gemeente Raalte tegen dezelfde prijs en onder dezelfde voorwaarden als waarvoor Rohda de grond nu aankoopt.

www.sallandcentraal.nl/2019/10/rohda-koopt-grond-van-raalte-tegen-gunstige-voorwaarden

Bron: Salland Centraal / 22-10-2019

Aanleg parkeerplaatsen Tijenraan

De aanleg van parkeerplaatsen op de locatie van de oude Tijenraan is in volle gang.

Bron: VTV Sallandia / 14-10-2019

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem

Bron: VTV Sallandia / 14-10-2019

Raalte bekijkt wat er mogelijk is met Dorpsstraat en Zwolseweg in Heino

RAALTE - Het Raalter college wil onderzoeken of het mogelijk en noodzakelijk is om de aanpak van de riolering en hemelwaterafvoer aan de Dorpsstraat en de Zwolseweg in Heino te combineren met de aanpak van de openbare ruimte in die straten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/raalte-bekijkt-wat-er-mogelijk-is-met-dorpsstraat-en-zwolseweg-heino

Bron: Salland Centraal / 9-10-2019

Raalte wil meewerken aan uitbreidingsplannen Top Fit Salland

RAALTE - Het Raalter college is bereid om mee te werken aan een principeverzoek van sportschool Top Fit Salland om een nieuw bijgebouw neer te zetten bij haar locatie aan de Blikweg 2 in Luttenberg. Het nieuwe gebouw moet een oppervlakte krijgen van 235 vierkante meter. Op dit moment huurt de sportschool nog een extra ruimte aan de Hellendoornseweg 88. De wens is om alle sportactiviteiten op eigen perceel aan te bieden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/raalte-wil-meewerken-aan-uitbreidingsplannen-top-fit-salland

Bron: Salland Centraal / 28-9-2019

Bouw Tankstation N348

Bron: VTV Sallandia / 22-9-2019

Woningen op locatie sociaal gebouw Marktstraat Heino

RAALTE - Het gebouw aan de Marktstraat 27-29 in Heino zal plaats maken voor een twee-onder-een-kapwoning. De gemeente Raalte is akkoord met de hiervoor benodigde bestemmingsplanwijziging. Het ontwerp ligt voor een periode van zes weken ter inzage.

In het gebouw waren jarenlang maatschappelijk-sociale functies gevestigd. Het staat nu echter grotendeels leeg, waardoor de kwaliteit van het pand achteruit gaat. Daarom wil de eigenaar er een andere functie aan geven. Woningbouw ligt het meest voor de hand.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/woningen-op-locatie-sociaal-gebouw-marktstraat-heino

Bron: Salland Centraal / 24-9-2019

De Zegge VII / 22-9-2019

Raalte wil meewerken aan zonneweide Wijheseweg

Aantal omwonenden en provincie nog niet helemaal overstag voor plannen van Endona

RAALTE - Het Raalter college van B&W wil meewerken aan de realisatie van een kleinschalige zonneweide aan de Wijheseweg. Het zonneveld, een initiatief van de Heetense Energie Coöperatie Endona, moet een oppervlakte krijgen van circa 1,8 hectare en komt vlakbij Raalte-dorp (vanuit de BK-straat gezien de Wijheseweg op en daarna ter hoogte van de afslag naar de Hogeweg links). Endona krijgt van de gemeente toestemming om voor een periode van maximaal 25 jaar af te wijken van de agrarische bestemming van het perceel.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/raalte-wil-meewerken-aan-zonneweide-wijheseweg

Website: www.endona.nl

Bron: Salland Centraal / 21-9-2019

‘Westdorp nog lang niet van het gas af’

Wijkbewoners in klankbordgroep verwachten dat het allemaal niet zo’n vaart gaat lopen

RAALTE - De gemeente Raalte is in de wijk Westdorp een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van aardgasvrij wonen. Betekent dit dat de bewoners nu direct hun kookplaat moeten vervangen door inductie? “Nee, zover is het zeker nog niet”, is het resolute antwoord van Marcel Ruiter en Martijn Kleverkamp. Zij zijn bewoners van de wijk en zitten in de klankbordgroep, waarvan ook SallandWonen deel uitmaakt.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/westdorp-nog-lang-niet-van-het-gas-af

Bron: Salland Centraal / 14-9-2019

College Raalte opteert voor woningbouw aan Luttenbergerweg

RAALTE - Het Raalter college opteert voor het terrein aan de Luttenbergerweg als locatie voor toekomstige woningbouw in Luttenberg. Er waren drie locaties in beeld; naast het perceel aan de Luttenbergerweg (in de hoek met de Heuvelweg) ook terreinen aan de Lemelerweg en de Elskampweg. Een uitgebreide locatiestudie en de input van de inwoners hebben tot het advies geleid om nieuwe woningen te bouwen aan de Luttenbergerweg.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/college-raalte-opteert-voor-woningbouw-aan-luttenbergerweg

Website: www.raalte.nl/woningbouw-luttenberg
Bron: Salland Centraal / 12-9-2019

Laatste deel renovatie Angeli Custodes dit najaar van start

RAALTE - Dit najaar start het laatste deel van de renovatie van woonzorglocatie ZGR Angeli Custodes in Raalte. In samenwerking met Vechtdal Wonen en het bouwteam onder leiding van Bouwbedrijf Gebr. Meijer wordt de rechtervleugel vanaf de voorzijde van het pand onder handen genomen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/laatste-deel-renovatie-angeli-custodes-dit-najaar-van-start

Bron: Salland Centraal / 10-9-2019

CDA wil herinrichting Zwolseweg en Dorpsstraat Heino

HEINO - “De Zwolseweg en de Dorpsstraat in Heino verdienen een grondige aanpak”, aldus Jeroen Neimeijer, fractielid van het CDA. Hij heeft hierover een brief geschreven aan het college. De riolering en de hemelwaterafvoer zijn aan vervanging toe en Neimeijer wil dat de inrichting boven die grond dan meteen wordt meegenomen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/cda-raalte-wil-herinrichting-zwolseweg-en-dorpsstraat-heino

Bron: Salland Centraal / 10-9-2019

Rohda krijgt lening voor vernieuwbouw clubaccommodatie

RAALTE - Rohda Raalte mag een lening van 620.000 euro tegemoet zien van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Het Raalter college is daarmee akkoord. Het geld is bedoeld voor de vernieuwbouw van de verouderde clubaccommodatie. Rohda heeft daarvoor vijf ton extra nodig.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/rohda-krijgt-lening-voor-vernieuwbouw-clubaccommodatie

Bron: Salland Centraal / 6-9-2019

CDA wil dat Heino een nieuwe entree krijgt

CDA Raalte wil dat twee belangrijke toegangswegen van Heino op de schop gaan. “De Zwolseweg en de Dorpsstraat verdienen een grondige aanpak,” vindt raadslid Jeroen Neimeijer.

Volgens de partij zijn riolering en hemelwaterafvoer aan vervanging toe en is dat een mooie kans om ook het uiterlijk van de entree van het dorp aan te pakken.

“Ik hoor regelmatig mensen klagen over de staat van het fietspad en de stoep,” stelt Neimeijer. De partij wil dat bij de aanpak ook meteen de regenwaterafvoer en riool van elkaar losgekoppeld worden. “Liever een keer goed, dan twee keer openbreken.”

www.rtvoost.nl/nieuws/317936/CDA-wil-dat-Heino-een-nieuwe-entree-krijgt

Bron: RTV Oost / 5-9-2019

bestemmingsplan Hartkamplocatie

RAALTE - Het Raalter college is akkoord met het bestemmingsplan van de Hartkamplocatie in Raalte. Tegen het bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

“Mede door het intensieve participatieproces dat is doorlopen met buurtbewoners”, zo stelt de gemeente. De raad moet nog wel zijn fiat geven.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/raalter-college-akkoord-met-bestemmingsplan-hartkamplocatie

Bron: Salland Centraal / 4-9-2019

SallandWonen flink aan de slag in de regio

RAALTE - SallandWonen is momenteel op meerdere plekken bezig met het (ver)bouwen en/of renoveren van woningen. De woningcorporatie richt zich met name op de bouw van meer woningen die geschikt zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens. SallandWonen maakt daarnaast ook bestaande woningen energiezuiniger en comfortabeler.

“Na de bouwvakvakantie gaat Aannemersbedrijf Valk verder met de verbouw van het voormalige kantoorpand ‘De Werfhorst’ in Raalte”, vertelt directeur-bestuurder Marijke Kool. “Daar komen veertien energieneutrale huurappartementen dicht bij winkels en andere voorzieningen. De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. In oktober 2019 biedt SallandW

Appartementencomplex De Kloostermanshof plaatst 80 zonnepanelen

De bewoners van het appartementencomplex De Kloostermanshof zijn extra blij met deze zonnige dagen. Want de tachtig nieuwe zonnepanelen, die vorige week op de twee daken zijn aangebracht, leveren nu al kilowatturen op.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/appartementencomplex-de-kloostermanshof-plaatst-80-zonnepanelen

Bron: Hoezo Heino / 26-8-2019

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem Raalte / 25-8-2019

Er zijn weer nieuwe foto's en een video geplaatst op de Korenbloem pagina van Nieuwbouw Raalte.

Bron: VTV Sallandia / 25-8-2019

N35 Mariënheem Nijverdal / 6-8-2019

Rit over de vernieuwde N35 tussen Mariënheem en Nijverdal

Video: VTV Sallandia / 10-8-2019

Verkeersagenda gemeente Raalte

Bron: Gemeente Raalte

FOTO/VIDEO REPORTAGES

DE ZEGGE VII 2019  UPDATE

De Zegge VII / 24-5-2019

Werkzaamheden Elzenbrug voltooid

Bron: VTV Sallandia / 5-5-2019

Stöppelkaters

Bouw nieuwe onderkomen Stöppelhaene op het v.m. MBI terrein

Laatste update 8 april 2019

VTV SALLANDIA WEBSITES