NIEUWBOUWRAALTE UPDATE

10-08-2019: Video Rit N35 Mariënheem Nijverdal

Raalte bekijkt wat er mogelijk is met Dorpsstraat en Zwolseweg in Heino

RAALTE - Het Raalter college wil onderzoeken of het mogelijk en noodzakelijk is om de aanpak van de riolering en hemelwaterafvoer aan de Dorpsstraat en de Zwolseweg in Heino te combineren met de aanpak van de openbare ruimte in die straten.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/10/raalte-bekijkt-wat-er-mogelijk-is-met-dorpsstraat-en-zwolseweg-heino

Bron: Salland Centraal / 9-10-2019

Raalte wil meewerken aan uitbreidingsplannen Top Fit Salland

RAALTE - Het Raalter college is bereid om mee te werken aan een principeverzoek van sportschool Top Fit Salland om een nieuw bijgebouw neer te zetten bij haar locatie aan de Blikweg 2 in Luttenberg. Het nieuwe gebouw moet een oppervlakte krijgen van 235 vierkante meter. Op dit moment huurt de sportschool nog een extra ruimte aan de Hellendoornseweg 88. De wens is om alle sportactiviteiten op eigen perceel aan te bieden.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/raalte-wil-meewerken-aan-uitbreidingsplannen-top-fit-salland

Bron: Salland Centraal / 28-9-2019

Bouw Tankstation N348

Bron: VTV Sallandia / 22-9-2019

Woningen op locatie sociaal gebouw Marktstraat Heino

RAALTE - Het gebouw aan de Marktstraat 27-29 in Heino zal plaats maken voor een twee-onder-een-kapwoning. De gemeente Raalte is akkoord met de hiervoor benodigde bestemmingsplanwijziging. Het ontwerp ligt voor een periode van zes weken ter inzage.

In het gebouw waren jarenlang maatschappelijk-sociale functies gevestigd. Het staat nu echter grotendeels leeg, waardoor de kwaliteit van het pand achteruit gaat. Daarom wil de eigenaar er een andere functie aan geven. Woningbouw ligt het meest voor de hand.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/woningen-op-locatie-sociaal-gebouw-marktstraat-heino

Bron: Salland Centraal / 24-9-2019

De Zegge VII / 22-9-2019

Raalte wil meewerken aan zonneweide Wijheseweg

Aantal omwonenden en provincie nog niet helemaal overstag voor plannen van Endona

RAALTE - Het Raalter college van B&W wil meewerken aan de realisatie van een kleinschalige zonneweide aan de Wijheseweg. Het zonneveld, een initiatief van de Heetense Energie Coöperatie Endona, moet een oppervlakte krijgen van circa 1,8 hectare en komt vlakbij Raalte-dorp (vanuit de BK-straat gezien de Wijheseweg op en daarna ter hoogte van de afslag naar de Hogeweg links). Endona krijgt van de gemeente toestemming om voor een periode van maximaal 25 jaar af te wijken van de agrarische bestemming van het perceel.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/raalte-wil-meewerken-aan-zonneweide-wijheseweg

Website: www.endona.nl

Bron: Salland Centraal / 21-9-2019

‘Westdorp nog lang niet van het gas af’

Wijkbewoners in klankbordgroep verwachten dat het allemaal niet zo’n vaart gaat lopen

RAALTE - De gemeente Raalte is in de wijk Westdorp een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van aardgasvrij wonen. Betekent dit dat de bewoners nu direct hun kookplaat moeten vervangen door inductie? “Nee, zover is het zeker nog niet”, is het resolute antwoord van Marcel Ruiter en Martijn Kleverkamp. Zij zijn bewoners van de wijk en zitten in de klankbordgroep, waarvan ook SallandWonen deel uitmaakt.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/westdorp-nog-lang-niet-van-het-gas-af

Bron: Salland Centraal / 14-9-2019

College Raalte opteert voor woningbouw aan Luttenbergerweg

RAALTE - Het Raalter college opteert voor het terrein aan de Luttenbergerweg als locatie voor toekomstige woningbouw in Luttenberg. Er waren drie locaties in beeld; naast het perceel aan de Luttenbergerweg (in de hoek met de Heuvelweg) ook terreinen aan de Lemelerweg en de Elskampweg. Een uitgebreide locatiestudie en de input van de inwoners hebben tot het advies geleid om nieuwe woningen te bouwen aan de Luttenbergerweg.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/college-raalte-opteert-voor-woningbouw-aan-luttenbergerweg

Website: www.raalte.nl/woningbouw-luttenberg
Bron: Salland Centraal / 12-9-2019

Laatste deel renovatie Angeli Custodes dit najaar van start

RAALTE - Dit najaar start het laatste deel van de renovatie van woonzorglocatie ZGR Angeli Custodes in Raalte. In samenwerking met Vechtdal Wonen en het bouwteam onder leiding van Bouwbedrijf Gebr. Meijer wordt de rechtervleugel vanaf de voorzijde van het pand onder handen genomen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/laatste-deel-renovatie-angeli-custodes-dit-najaar-van-start

Bron: Salland Centraal / 10-9-2019

CDA wil herinrichting Zwolseweg en Dorpsstraat Heino

HEINO - “De Zwolseweg en de Dorpsstraat in Heino verdienen een grondige aanpak”, aldus Jeroen Neimeijer, fractielid van het CDA. Hij heeft hierover een brief geschreven aan het college. De riolering en de hemelwaterafvoer zijn aan vervanging toe en Neimeijer wil dat de inrichting boven die grond dan meteen wordt meegenomen.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/cda-raalte-wil-herinrichting-zwolseweg-en-dorpsstraat-heino

Bron: Salland Centraal / 10-9-2019

Rohda krijgt lening voor vernieuwbouw clubaccommodatie

RAALTE - Rohda Raalte mag een lening van 620.000 euro tegemoet zien van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Het Raalter college is daarmee akkoord. Het geld is bedoeld voor de vernieuwbouw van de verouderde clubaccommodatie. Rohda heeft daarvoor vijf ton extra nodig.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/rohda-krijgt-lening-voor-vernieuwbouw-clubaccommodatie

Bron: Salland Centraal / 6-9-2019

CDA wil dat Heino een nieuwe entree krijgt

CDA Raalte wil dat twee belangrijke toegangswegen van Heino op de schop gaan. “De Zwolseweg en de Dorpsstraat verdienen een grondige aanpak,” vindt raadslid Jeroen Neimeijer.

Volgens de partij zijn riolering en hemelwaterafvoer aan vervanging toe en is dat een mooie kans om ook het uiterlijk van de entree van het dorp aan te pakken.

“Ik hoor regelmatig mensen klagen over de staat van het fietspad en de stoep,” stelt Neimeijer. De partij wil dat bij de aanpak ook meteen de regenwaterafvoer en riool van elkaar losgekoppeld worden. “Liever een keer goed, dan twee keer openbreken.”

www.rtvoost.nl/nieuws/317936/CDA-wil-dat-Heino-een-nieuwe-entree-krijgt

Bron: RTV Oost / 5-9-2019

bestemmingsplan Hartkamplocatie

RAALTE - Het Raalter college is akkoord met het bestemmingsplan van de Hartkamplocatie in Raalte. Tegen het bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

“Mede door het intensieve participatieproces dat is doorlopen met buurtbewoners”, zo stelt de gemeente. De raad moet nog wel zijn fiat geven.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/09/raalter-college-akkoord-met-bestemmingsplan-hartkamplocatie

Bron: Salland Centraal / 4-9-2019

SallandWonen flink aan de slag in de regio

RAALTE - SallandWonen is momenteel op meerdere plekken bezig met het (ver)bouwen en/of renoveren van woningen. De woningcorporatie richt zich met name op de bouw van meer woningen die geschikt zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens. SallandWonen maakt daarnaast ook bestaande woningen energiezuiniger en comfortabeler.

“Na de bouwvakvakantie gaat Aannemersbedrijf Valk verder met de verbouw van het voormalige kantoorpand ‘De Werfhorst’ in Raalte”, vertelt directeur-bestuurder Marijke Kool. “Daar komen veertien energieneutrale huurappartementen dicht bij winkels en andere voorzieningen. De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. In oktober 2019 biedt SallandW

Appartementencomplex De Kloostermanshof plaatst 80 zonnepanelen

De bewoners van het appartementencomplex De Kloostermanshof zijn extra blij met deze zonnige dagen. Want de tachtig nieuwe zonnepanelen, die vorige week op de twee daken zijn aangebracht, leveren nu al kilowatturen op.

Lees verder: www.hoezoheino.nl/appartementencomplex-de-kloostermanshof-plaatst-80-zonnepanelen

Bron: Hoezo Heino / 26-8-2019

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem Raalte / 25-8-2019

Er zijn weer nieuwe foto's en een video geplaatst op de Korenbloem pagina van Nieuwbouw Raalte.

Bron: VTV Sallandia / 25-8-2019

Verbouwing De Werfhorst

Update: Nieuwe foto's van 16 aug 2019

N35 Mariënheem Nijverdal / 6-8-2019

Rit over de vernieuwde N35 tussen Mariënheem en Nijverdal

Video: VTV Sallandia / 10-8-2019

Verkeersagenda gemeente Raalte

Bron: Gemeente Raalte

FOTO/VIDEO REPORTAGES

DE ZEGGE VII 2019  UPDATE

De Zegge VII / 24-5-2019

Werkzaamheden Elzenbrug voltooid

Bron: VTV Sallandia / 5-5-2019

Stöppelkaters

Bouw nieuwe onderkomen Stöppelhaene op het v.m. MBI terrein

Laatste update 8 april 2019

VTV SALLANDIA WEBSITES